Kasvaisivatko ne nyt kuitenkin?

Jotkut varmasti muistavat minun ryhtyneen vuosi sitten epätoivoisiin tekoihin pitkien ripsien saavuttamiseksi. Ostin toissakesänä Enormous Lash -ripsienkasvattajan, jonka vaikutuksia ripsieni kasvuun esittelin teille kuvallisten todistusaineistojen kera kerran kuukaudessa.

Lopputulos oli, ettei ripsilleni tapahtunut yhtikäs mitään ja että koko homma tuntui ajan ja rahan tuhlaukselta. (Rahan tuhlauksesta syytän yhä Gloria-lehteä, jonka toimittaja sujuvasti taustoja selvittämättä artikkelissaan höpötteli Enormous Lashilla olevan Suomessakin rahat takaisin -linjalla oleva tyytyväisyystakuu. Vaan eipä ollut ja jos olisin sen tiennyt, en olisi tuotetta ostanut.)

En kuitenkaan tahdo antaa periksi ja myöntää, ettei ripsiä nyt vaan voi kasvattaa reseptivapailla tuotteilla (vaikka järki sitä mieltä yhä onkin). Annankin siis eräälle toiselle vastaavalle tuotteelle mahdollisuuden näyttää kyntensä.

Sain nimittäin kokeiltavakseni RevitaLash-hoitolinerin, joka toimii siis samalla idealla kuin aiemmin kokeilemani Enormous Lash -ripsienkasvattaja. Tuote on siis nestemäistä litkua, jota sipaistaan ripsirajaan sen eyeliner-siveltimen kaltaisella sivellinpäällä ja näin käytettynä sen pitäisi imeytyä vaikuttamaan sinne, mistä ripsi kasvaa. Erona Enormous Lashin käyttöön on se, että RevitaLashia käytetään kerran vuorokaudessa (mielellään iltaisin) kun taas Enormous Lashia kehotettiin käyttämään aamuin ja illoin.

Eräs juttu tässä on kuitenkin erityisen jännittävää. Enormous Lash uudistui ennen Euroopan markkinoille tuloa ja siitä poistettiin sen vaikuttava aine prostaglandiini, minkä vuoksi tuotteen tehokin ilmeisesti heikkeni. Käsitin, että prostaglandiinia ei saisi olla reseptivapaissa tuotteissa, eli näin ollen reseptivapaat tuotteet eivät kykenisi samanlaisiin tuloksiin kuin reseptillä saatavat vastaavat. Mutta nyt minulla on kädessäni RevitaLash, jonka Inci-listassa seisoo Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide eli prostaglandini. Täh?

No, ei se mitään, sillä prostaglandinia sisältävillä tuotteilla on nimenomaan saatu hyviä tuloksia ripsien kasvussa, eli otan tuotteen innolla käyttöön ja tottakai raportoin tuloksista jälleen teille kerran kuussa. Jos vaikka kenties nyt löytyisi tuote, joka kykenisi loihtimaan meille kaikille räpsyripset?

RevitaLash hoitolierilla on hintaa 121 euroa ja sen jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Onko joku teistä kokeillut RevitaLashia ja saanut sillä oikeita tuloksia? (Ja ne ”musta nyt tuntuu että ehkä jotain jos oikeassa kulmassa ja valossa ja kuun asennossa katsoo” -vastaukset voidaan jättää tämän kyselyn ulkopuolelle.)

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, mutta 121 euroa??????????? MITÄ? Aikas suolainen hinta jos saan sanoa. 😀

  Toivottavasti toimii, en kyllä ehkä siltikään voisi harkita ostavani, tai no ehkä, jos säästän opiskelijatuloistani vuoden ajan 10e/kk. 😉

 2. 4

  sanoo

  121 euron hintaan sen poitäisi jo hypellä meikki pöydällä pieniä kuperkeikkoja ja kasvattaa mahtavat räpsyripset että maksaisin tuon hinnan… no mutta innolla odotan kuitenkin raportteja tuotteen (mahdollisesta) toimivuudesta 🙂

 3. 5

  nanna sanoo

  enpä ole vielä kokeillut, ja taidan odotella kokemuksiasi ennen kuin uskallan tilata 🙂 – en nimittäin usko, ennen kuin näen ;)!

 4. 7

  sanoo

  Itse en ole kyseistä tuotetta testannut, mutta mielenkiinto näihin ripsiaineisiin on aina ollut kova. Odotan innolla millaisia tuloksia sinä saat RevitaLashilla! 🙂

 5. 8

  sanoo

  Itselläni ripset tuuhenivat ja kasvoivat pituutta huomattavan paljon intissä. Puoli vuotta ilman ripsiväriä oli hyväksi ripsille. Myöhemmin kosmetologikin on kehunut tuuheita, pitkiä ripsiäni 🙂

 6. 9

  Anonyymi sanoo

  Ei kyllä opiskelijan ole varaa tuolla hintaa ostaa minkäänlaista ihme-eliksiiriä! Toisaalta, jos tuo sitten toimii, niin varmasti on sitten hintansa arvoista!

  Tuosta Lisan kommentista tuli hauska ajatus: Itse olin vuoden intissä, luonnollisesti ilman silmämeikkiä. Ennen inttiin lähtöä manasin aina harvoja ja superhentoja ripsiä, mutta nyt ei ole kyllä valittamista! En siis ollut tullut ajatelleeksi tätä ennen, mutta nyt tuli sitten yhtäkkiä mieleen, että katos perhana, ei niissä ripsissä nyt enää mitään vikaa olekaan! 😀

  Ja ripsistä voikin siirtyä sopivasti ripsiväriin. Olen aina kuvitellut haluavani ripsiväriltä vain väriä ripsiin, sen suurempia toiveita ei ole (muka) ollut. Nyt taas myöhäisheränneenä tajusin, mitä itsepetosta tuo on! Itsellä on siis aika tuuheat, semi-pitkät ripset, jotka ovat melko hennot. Haluan niihin paitsi väriä, myös näyttävyyttä, ja ennen kaikkea haluan, että ripsari ei paakkunna ripsiä yhtään! Osaisitko suositella näihin vaatimuksiin n. max 15 e maksavaa ripsaria? Muuten olen tykännyt Lumenen ripsareista, mutta se muoviharjan malli on aivan kamala!! Sillä saa tosiaan ripsen tyven kuorittua aika tehokkaasti… Nyt on käytössä Max Factorin Lash extension effect, joka on varsin toimivaa tavaraa, mutta massa on tosi kuivaa, mikä siis sinänsä on ihan hyvä, mutta ripsaria saa sutia minuuttitolkulla, että saa ripsiin muutakin kuin hentoa väriä!

  Onko siis olemassa ripsaria, joka tekee yhtä hyvää jälkeä kuin tuo LEE, mutta paljon nopeammassa ajassa? Vai kuuluuko tämä probleema sarjaan "kaikkea ei saa kerralla"? 😀

  Heidi

 7. 10

  Anonyymi sanoo

  jos toimii, niin tahtoooo =)

  ripset kasvoivat itselläni myös, kun kesällä en erityisemmin ripsiväriä käyttänyt. en yleensäkään meikkaa kesäkuumalla, hikoilen kaiken vain pois.
  nyt olen huomannut ripsieni olevan tuuheammat ja pidemmät =)

 8. 12

  sanoo

  Revitalashista en voi sanoa mitään, mutta on kyllä olemassa aine joka kasvattaa ripsiä roimasti. Minun ystävä Ulla (83 v.) kärsii silmänpaine tautia jonka johdosta hän joutui käyttämään eräitä silmätippoja. Kyseisissä tipoissa oli mahtava sivuvaikutus, tätsykälle kasvoi vanhoilla päivillään aivan mielettömät paksut viuhka ripset! Tippoja jäi yli ja Ulla antoi loput tipat mulle että jospa mulla kasvais kanssa:D Arvatkaa houkuttiko… Mutta järki voitti ja pullo meni roskiin.

 9. 13

  Anonyymi sanoo

  Kyllä se prostaglandiini on siinä avainasemassa. Silmänpainetautiin käytetään tippoja, joissa on prostaglandiinia ja alunperinhän havainto ripsien kasvusta on bongattu tässä yhteydessä (tän nyt varmaan tiesitkin). Toivottavasti tepsii!

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Hmm, olispa kiva tietää miten tuo on päässyt myyntiin Suomeen prostaglandiinia sisältävänä, vaionko esim. ainesosalista jäänyt päivittelemättä tmv. Olis kiva kuulla joltain asiasta tietävältä tästä!

 11. 15

  nanna sanoo

  pakko varmaan tunnustaa heti, että en sitten malttanutkaan odottaa kokemuksiasi luettuani netistä aineen tehosta – oma revitalash on nyt matkalla luokseni ;). parempi toimia :D!
  mielenkiintoista päästä kohta vertailemaan omia kokemuksia sinun ripsenkasvatusprojektiisi :).

 12. 16

  Anonyymi sanoo

  Toivottavasti vastaat edellisen postauksen kysymykseeni 🙂 Siis Head2ToeBeauty -kyssään.

 13. 17

  sanoo

  Revitalash toimii kyllä. Samoin toimii Lilash. Ostin ensin Revitalashia ja kasvattelin sillä kivan pitkät ripset – tuuheutta ei minulle tullut valitettavasti lisää, mutta pituutta kyllä roimasti. Seuraavaksi tosiaan tilasin Lilashia ja … no, en tiedä onko se sen kummempaa kuin Revitalash, ei ainakaan huonompaa 🙂 Ripseni ovat todella reilusti pidemmät nyt. En ole mittaillut, enkä ottanut kuvia todistuskappaleeksi, mutta muutkin ovat kommentoineet aineen tehosta (siis että ripseni ovat selvästi kasvaneet). Kauhean nopeasti ei kannata odottaa tuloksia, vaikka Revitalashin ohjeissa taidetaankin puhua, että muutamassa viikossa alkaisi näkyä tuloksia. Itse sanoisin ennemmin että 3 kk menee, että ripset ovat pitkät (johtuu ihan vaan ripsien uusiutumistahdista).

  Harmi vaan että aineet ovat niin hintavia. Kun ekaa kertaa niitä tilasin, niin Suomesta ei saanut, olenkin siis tilaillut eBayn ja Amazonin kautta UK:sta.

 14. 18

  Anonyymi sanoo

  Olen itsekin meinannu kokeilla tuota ainetta, koska olen itsekin kosmetiikkamyyjä ja eräs asiakkaani kehui tuon tuotteen maasta taivaisiin. Hän sanoi, että maksaa paljon, mutta toimii. Joten mielenkiinnolla odotan mitä sulle tapahtuu.

 15. 19

  Anonyymi sanoo

  Ootan jo sun tuloksia ja välikatsauksia asiasta! Olen havahtunut siihen, että omat ripset on ihan mielettömät tyngät, jotka näyttävät vaan pöntöltä jos niille yrittää tehdä jotain (mukaanlukien se pelkkä ripsiväri), joten ois oikeesti aika hienoa jos saisi ripsensä kasvamaan. Odotan myöa sitä, että tuleeko tästä jotain sivuoireita, taisit itse jossain enormous lash -postauksessa puhua siitä, että nuo silmänpainetautiin tarkoitetut lääkkeet kellastuttaisivat silmiä – toki tämä ei suoraan silmään mene samalla tapaa, mutta koskaan ei voi tietää.

 16. 20

  Anonyymi sanoo

  heii mikä neuvoks kun toisen silmäni alla on juonteita(ikää 15) en tiedä mistä tulleet mutta kuitenkin huomaa ja toinen silmänalunen täysin sileä.. mistä johtuu ja miten saada pois ?

 17. 21

  Anonyymi sanoo

  Suhtautuisin kyllä todella suurella varauksella hormoneja sisältävään kosmetiikkaan…

 18. 22

  sanoo

  En ole käyttänyt, koska en usko, että voi vaikuttaa ulkoisesti johonkin, joka saa alkunsa ihon sisältä. Jossain toisessa blogissa (nyt en vaan saa päähäni missä) oli näitä selvitelty ja silkkaa huuhaata ovat. Anteeksi vain.

  Suosittelen sinulle ripsien pidennyksiä. Itse otin viime keväänä ripsien pidennykset Lash Be Long- tekniikalla. JA TYKKÄÄN. Eka huolto oli 3 viikon jälkeen, mutta sen jälkeen riittää huolta 4-5 viikon välein. Mulla menossa nyt 6 viikko, kun en saanut aikaiseksi varattua ajoissa huoltoa. Pikkuisen joudun aukkopaikkoihin sutimaan ripsaria (koska omat ripseni ovat aika vaaleat), mutta muuten pysyneet ihan älyttömän hyvin.

  Suosittelen lämpimästi!

 19. 24

  sanoo

  Hellu: No sanos muuta! 🙂

  Hannukkaz: Innolla odotan myös. 🙂

  JLCHARLOTT4: Hinnan kohtuullisuus/kohtuuttomuus riippuu ehdottomasti lopputuloksesta. 🙂

  Ruu: 🙂

  nanna: Skeptinen itsekin kyllä. 🙂

  cottoncandy: Aika samoissa hinnoissa nämä "oikeat" hoitolinerit ovat. :/

  Kaneli: Innolla itsekin odotan! 🙂

  Lisa: Mielenkiintoista!

  Heidi: Mitenkäs olisi Max Factorin False Lash Effect? Tekee muuten samanlaista jälkeä kuin LEE, mutta tuuheampaa.

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Niinpä!

 20. 25

  sanoo

  HanSu: Käsittääkseni tuo sama aine on juuri tuo prostaglandiini, jota tässäkin nyt sitten on. 🙂

  Anonyymi: Toivotaan, että pitoisuus tässä reseptivapaassa tuotteessa riittää ja tuloksia tulee. 🙂

  Anonyymi: Juurikin näin! Onkohan joku pitoisuusrajoitus?

  nanna: Hahaa! No, mutta kerro sitten omiakin kokemuksiasi. 🙂

  Anonyymi: Yritän nyt vastailla kertyneisiin kysymyksiin. 🙂

  Minx: Kiitos kommentista, mielenkiintoista kuulla!

  Anonyymi: Kuin myös. 🙂

  Anonyymi: Jännityksellä seuraan myös mahdollisia sivuoireita.

  Anonyymi: Kosteutus auttaa usein (unen lisäksi). Kokeile vaikkapa Pirkka-silmänympärysvoidetta ja kiinnitä huomiota nukkumisasentoosi. Nukutko aina juuri tuon puoleisella poskella, jolloin silmänalunen menee nukkuessa ryttyyn?

  Anonyymi: Kaikkea pitää kokeilla tietysti. 🙂

  Fru L: Reseptivapailla tuotteilla ei moiseen pystytäkään yleensä, mutta tämä sisältää lääkeaineena käytettyä prostaglandinia jolla nimenomaan on todistettu ripsiä kasvattava vaikutus. Tämä eroaa muista siinä. Ja täällähän tämä prosessi on selitettynä: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/10/paiva-249-enormous-lash-takana-105.html
  Pidennykset kyllä haluaisin, mutta sitten jäisi läjäpäin mascaroita kokeilematta, kun niiden eroja ei saa havainnollistettua. Ehkä silti vielä hankin ne. 🙂

  Laura K: Muista tulla kurkkimaan. 🙂

 21. 26

  Anonyymi sanoo

  Kyllä toimii, tätini toimii jälleenmyyjänä ja on itsekin kokeillut ja eron oikeasti huomaa! 🙂 Äiti osti kanssa, itsekin ostaisin mutta on sen verran pitkät ripset, että olisi vähän turhaa.

 22. 27

  Suvi sanoo

  Hei!

  Ajattelin tilata ebayn kautta covergirlin ripsaria ja aattelin kysyä sulta siitä tilaamisesta kun oot ilmeisesti sieltä itekkin tilannt. Niin että mistä tiedän että myyjä on luotettava enkä laita rahojani jollekkin huijarille? Ja jos lukee ettei ole postikuluja niin onko varma ettei suomeen tilatessa tule postikuluja?

 23. 28

  Anonyymi sanoo

  oletko kuullut rimmelin uuudesta ripsarista, jonka sanotaan kasvattavan ripsiä? ois mielenkiintosta tietää toimiiks se 🙂

 24. 29

  sanoo

  jos ripset ovat pitkät, mutta niitä ei ole paljoa, niin kykeneekö tämä tuote kasvattamaan uusia ripsiä?

 25. 30

  sanoo

  löysin revitalashia myynnistä eräällä nettisivulla. Inci-listan lopussa seisoo näin:

  5 Dihydroxy 2 (R,E) 3 Hydroxy 4(3 Trifluoromethyl) (phenoxy)but-1-enyl)cyclopentyl), 5 Nettyylheptenamide, Cellulose Gum

  onko tuotteessa siis tuota prostaglandinia vai ei? 😮

 26. 32

  Anonyymi sanoo

  Kosmetologi vastaa:

  RevitaLashissä käytettävä ainesosa trifluoromethyl dechloroethyl prostenolamide on glaukooma-lääkkeestä irrotetun lääkeaineen osa. Ja korostan: lääkeaineen osa, EI LÄÄKEAINE. Tämä on siis juuri se osa, joka aikaansaa glaukoomapotilailla tuon ripsiä kasvattavan sivuvaikutuksen. Ja edelleen korostan: tässä tuotteessa on käytetty vain sitä eristettyä pientä ainesosaa, ei lääkeainetta itsessään.

  RevitaLashissä käytetty vaikuttava aine ei missään tapauksessa ole kyseinen glaukooman lääkeaine. Jos se olisi lääkeaine, se ei voisi olla kosmetologeilla myynnissä, sillä silloin se olisi lääke eikä kosmeettinen tuote. Älkää hyvät ihmiset sekoittako lääkkeitä ja kosmetiikkaa keskenään. Niissä on vissi ero.

  On aivan eri asia käyttää glaukoomalääkettä ja lääkeaineen yhdestä ainesosasesta eristettyä osaa.

  Tuo kyseinen ainesosa ei myöskään ole Suomessa/EU:ssa kielletty. Eikä edes rajoitettu. Eikä edes haitalliseksi luokiteltu. Eikä se ole mitään muutakaan pelottavaa, mitä noista edellisistä hieman tärisevistä kommenteista oli rivien välistä luettavissa.

  Edelliset faktat voi jokainen helposti tarkistaa täältä:

  http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/index.cfm?fuseaction=search.details&id=86400

  CosIng -sivustolta löytyvät kaikki EU:ssa tunnetut kosmetiikan raaka-aineet. Sinne on listattu kiellot, rajoitukset, raaka-aineiden funktiot, Euroopan tiedekomitean mahdolliset mielipiteet raaka-aineista, jne. Ihan kaikki. Se on virallinen sivusto.

  Siellä trifluoromethyl dechloroethyl prostenolamide on luokiteltu hyvin yksinkertaisesti funktiolla: HAIR CONDITIONING. Eli yksinkertaisesti: hiusta/karvaa hoitava. Ilman mitään kieltoja, ilman mitään rajoitteita, ilman mitään pelottavaa tai epäilyttävää. Ei se siis kovin vaarallista voi olla.

  Ja sitten tuosta hinnasta vielä:

  Ripsipidennys maksaa noin 140€.
  Huolto neljän viikon välein maksaa noin 60€/kerta.

  Kuuden kuukauden aikana asiakas ehtii ottaa yhden ripsien täyspidennyksen ja huollattamaan ne kuusi kertaa.

  Minun laskujeni mukaan se tekee 140€+(6×60€)=500€.

  Siis pidennyksillä saa kulumaan 500€ puolessa vuodessa ripsiin. Ja RevitaLash maksaa 121€ ja kestää päivittäisessä käytössä vähintään sen 6kk (meillä asiakkaat raportoivat jo 8-9kk kestäneistä RevitaLash-tuubeista, jotka yhä vaan kestävät edelleen).

  Kysymys kuuluu: onko tuo 121€ puoli vuotta (ja enemmänkin) kestävästä tuotteesta paljon? Verrattuna ripsipidennyksiin? Onhan se tosiaan jopa 20€/kk pitkiin kauniisiin ripsiin… No, meille ammattilaisille tuo pidennysbusiness on kyllä kannattavaa, mutta kyllä sinä asiakkaana pääset RevitaLashillä mielestäni aika halvalla, vaikka se ei niitä kuperkeikkoja siinä meikkipöydällä heittäisikään.

 27. 34

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Vähän myöhässä ketjuun kommentoisin NeuLash-seerumia, jota hankin loppuvuodesta. Tätä käyttäessäni n.1,5kk (levitetään iltaisin ripsirajaan), ripseni kasvoivat pituutta sekä tuuhentuivat ihan huomattavasti. Ystävänikin kyselivät, että olinko ottanut taas ripsipidennyksen. Eli NeuLash toimi minulla. 🙂

  • 34.1

   Anonyymi sanoo

   Minullakin hyviä kokemuksia NeuLashista. Hinta hieman kirpaisi, mutta sekin "tuska" häveni, kun ripset alkoivat kasvaa huippuvauhtia. Tuuhenneet ovat myös paljon. Positiivisia kommentteja olen saanut paljon! Suosittelen!

 28. 36

  Anonyymi sanoo

  Toimiko sulla tää RevitaLash? En löytänyt raporttia (ehkä en osannut ettiä…:)…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *