Karma is a…

Mainitsin pari päivää sitten käyttäneeni loppuun Kenzon deodorantin eikä minulla itseasiassa ole tänään sen tarkempaa sanottavaa itse tuotteesta, vaikka se postauksen kuvituksena toimiikin. Mutta jotain dödöaiheista minulla kuitenkin on tänään sanottavana.
Hommahan alkoi alunperin puhtaasta vahingonilosta. Englantilaistunut Herrasmies (jonka kanssa tosiaan olemme jatkaneet matkaa eri teille, kun asiaa niin moni on vielä pohtinut) kertoi erään työmatkansa päätteeksi lentokoneessa hänen toilettilaukkuunsa räjähtäneestä roll-on dödöstä ja naureskelin tapahtumaa hieman osaamatta antaa sen kummempaa sympatiaa hänen osakseen. En ole ilkeä, mutta kyllähän se vähän hihitytti.
Ja pitihän se tietysti arvata, että Karma is a Bitch.
Tottakai lentokoneessa matkustanut roll-on dödöni oli räjähtänyt Espanjan lennollamme toilettikamppeitteni sekaan aiheuttaen enemmän tuhoa ja sekasortoa kuin robotti-imurilla kissankakkaa pitkin asuntoa levittävä mirri. 
Sabotaasia selvitellessä meni hetki ja kiitin luojaa siitä, että nykyiset lentoturvallisuussäädökset pakottavat pakkaamaan nesteet pussiin. Muuten tuhojaan olisivat nimittäin kokeneet monet muutkin tuotteet ja loputkin tavarani olisivat varmasti kastuneet tapahtuman aikaansaamasta kyynelmerestä.

 En ole fyysikko, mutta ilmeisesti lentokoneen ilmanpaine yhdistettynä tiiviiseen roll-onin aukkoon saivat aikaan ilmiön joka todisti, ettei yhtäkkinen purkautuminen olekaan vaan miesten ongelma vaan koskee myös naisia, mikäli nämä  vaan menevät uhmaamaan karmaa ja naureskelevat muiden epäonnelle.
Tapahtuman seurauksena minua alkoikin kiinnostaa kuulla, millaisia matkalaukku-onnettomuuksia te olette hajonneen kosmetiikan vaikutuksesta kohdanneet. Onko joku tuote aiheuttanut erityistä tuhoa, sotkua tai jopa korvaamatonta vahinkoa? Varaudutteko tällaiseen etukäteen pakkaamalla tuotteet huolella vai menettekö vaan kohtaloa uhmaten luottaen, että kaikella on tarkoituksensa?

Pahoittelen, ettei minulla ole postauksessa kuvaa dödön tuhoista. Ajattelin, että sen kuvaaminen voisi saada jollekin muullekin vahingoniloa aikaan ja laittaa karman kiertämään eteenpäin.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi ei! :/ hate when that happens…

  Sain pienenä (ehkä 8 v) ensimmäisen hajuveteni, Thierry Muglerin Angelin. Käytin sitä tosi säästeliäästi ja ennemmin tuoksuttelin vaan pullosta kuin suihkin päälleni. Yksi kaunis päivä sitten (olisinko ollut 12 vee) halusin kokeilla ihan oikeasti käyttää Angelia pitkästä aikaa ja kuinka ollakaan, ekan painalluksen jälkeen pullon pumppumekanismi jumiutui niin, että koko pullo tyhjeni saman tien… Mun huone "tuoksu" sitten Angelilta varmaan vuoden! 😀 Onneks pullo ei ollu täysi, eikä ihan täysikokoinenkaan.
  Nyt kun olen yli kahdenkymmenen, oon käynyt muutaman kerran Angelia tuoksuttelemassa kaupassa ja nyt se alkaa olla taas ihan mukavan tuoksuinen! 😀

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Lämpimästi muistelen aikaa, jolloin Body Shopista sai ihanaa omenaista tuoksuöljyä (joskus 80-luvulla). Kyseinen puteli vuoti kauniin ruskeaan käsilaukkuun mojovan tahran ja sai koko matkustamon tuoksumaan huumaavasti vihreältä omenalta. Kun TBS palautti valikoimiin Green Apple -suihkugeelin, oli pakko ostaa, ja tuoksumuisto on tosi vahva! 😀

  kaimasi Virve

 3. 3

  sanoo

  Ostin joskus Thaimaasta halvan matkalaukun ja pakkasin paluumatkaksi tavarani siihen. Kun sain sen Suomessa käsiini, oli sen sisältö räjähtänyt täysin ulos laukusta. Käsittämätöntä oli se, etten keksinyt ainoatakaan puuttuvaa esinettä. Hullun tuuria, että räjähdys oli tapahtunut ilmeisesti vasta juuri ennen laukkuhihnalle päätymistä – ja vielä Suomen päässä.

  Toisen kerran tapahtui vähän samanlainen episodi, kun jossain matkan varrella laukkuun oli tehty ratsia. Keltaiset nauhat oli vedetty laukun ympäri ja laukku suljettu huolimattomasti. En jostain syystä tehnyt valitusta, vaikka olisi kyllä pitänyt…

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Thaimaaseen lähtiessä heitin aurinkoöljyn matkalaukkuun tarkoituksena laittaa se "hetikohta" muovipussiin varmuuden vuoksi. Ja kun se siinä tohinassa unohtui niin arvatenkin kyseinen puteli hajosi matkan aikana, kun oli pehmeän matkalaukun ulkosyrjää vasten ja sai ilmeisesti osumaa osakseen. Koko matkalaukun sisältö siis marinoituna aurinkoöljyllä, meinas itku tulla perillä.

  • 4.1

   Anonyymi sanoo

   Kielipoliisi iskee! (Ja laiskana lainaa iskunsa sisällön valmiina muualta.)

   Thaimaahan vai Thaimaaseen?

   Thaimaa-nimeä taivutetaan kuten muitakin maa-loppuisia nimiä: Thaimaahan, Koillismaahan, Tulimaahan, Baskimaahan, eikä niin kuin taivutetaan Saimaa-nimeä tai taivas-sanaa. Kaikista maa-loppuisista nimistä ei tosin ole Thaimaan paikallissijataivutuksen malliksi sen vuoksi, että niiden paikallissijat ovat lla-, lle- ja lta-päätteisiä, esim. Saarenmaalle ja Ahvenanmaalle. Vaikka lomalle lähdetään Ahvenanmaalle, tarvitaan silti sisäpaikallissijojakin, esim. ”Ahvenanmaahan kuuluvat Eckerö, Hammarland, Jomala…” Tämän mallin mukaan myös: ”Thaimaahan kuuluu osa Malakan niemimaata”, ja ”Suomesta lennetään Thaimaahan”.

 5. 5

  sini sanoo

  Itellä kanssa roll on -dödö pari kertaa aiheuttanut harmia. Ei tosin ihan räjähtänyt ole, falskannut vaan ja koska on tehnyt sitä vain pari kertaa niin epäilen, että taitaa riippua ihan siitä miten päin se sattuu laukussa olemaan.

  Lennän tosin sen verran paljon, etten tykkää aukeilevista minigrip-pusseista vaan nesteet on vetoketjullisessa pussukassa, jota saa sitten pestä jos vahinko sattuu.

 6. 6

  sanoo

  Mulla on jostain syystä aina ruumaan menevässä laukussa yksi pumppupullo, jonka olen yleensä ostanut kotiintuomisiksi itselleni, joka sitten tyhjenee puoliksi lennon ilmanpaineenvaihteluiden aikana. Paree matkustaa vaan käsimatkatavaroiden kanssa, niin ei oo vauriot niin suuria..

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Mä olen selvinnyt aika vähällä (koputan puuta), tosin kerran talkkipurkki oli levinnyt kosmetiikkalaukkuun ja kuorruttanut kaiken. Nykyisin pakkaan kosmetiikan useampaan minigrip-pussiin laadun mukaisesti jotka sitten kaikki menee pestävään isompaan Baggu-pussiin.

  Toinen isompi onnettomuus oli kun pudotin hajuvesipullon lavuaariin ja lavuaari hajosi. Uusihan siinä piti ostaa että sain vuokratakuun takaisin.

  Tuija

 8. 8

  sanoo

  Ei tapahtunut lentokoneessa, mutta jos olen lähdössä johonkin reissuun, en koskaan ota Fructis-shampoota tai hoitoainetta mukaan! Niiden korkeilla on joku ihmeellinen taipumus aueta ja tottahan toki sisältö tursuu muiden kosmetiikkakamojen sekaan. Joskus hätätilassa olen joutunu Fructiksen shampoon ottamaan mukaan, mutta olen sen sitten pakannut omaan muovipussiinsa. Tälläkin hetkellä kylppärissä on Fructis-törppö, joka heti ekalla kerralla putosi lattialle ja kulma meni halki, joten se on iloisesti teipattu kasaan. 🙂

 9. 9

  sanoo

  Mullakin on roll-on dodot vuotaneet pari kertaa lennoilla. Ajattelin etta ilmanpaine siella putelin sisalla on korkeempi ja jos se sattuu oleen ylosalaisin niin falskaa siita kuulan ymparilta, kun sehan ei tiivis voisi ollakkaan, muuten ei dodo toimisi.
  Eli laitan ne nykyaan pussukoihin suojaan.

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Myötätuntoni kaikille joille on sattunut näitä. Inhottavaa tulla lomakohteeseen jos kaikki tavarat on ihan sotkussa. Voisi siinä muutamakin kyynel tirahtaa nyrkkipyykkiä lavuaarissa jyystäessä sen sijaan että köllöttelisi rannalla.

  Biothermin kuivadödö on mun suosikki lennoilla. En edes tiedä saako sitä enää, mutta on tosi pitävä ja ihanan pehmeän tuoksuinen. Ja näköjään ikuinen kun sitä on ja on aina vaan 🙂

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Joku kynsilakka aukeaa aina. Pidän ne kyllä aina erillisessä pussissa, mielellään minigripissä, eli eivät sentään sotke koko laukkua, mutta sitä lakkaa on tosi nihkeä saada kaikista pulloista irti ja tietysti osa menee vielä hukkaankin.

  Yleensä myös joku shampoopullo aukeaa, mutta ne vahingot on sentään aika helppo huuhtoa pois.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Itselläni on jo kahdesti levinnyt luomiväripaletti meikkipussiin, jota kuljetan mukanani minne tahansa menenkin. Onneksi sekä paletit että meikkipussi ovat olleet pieniä, jolloin sitä sotkua ei ole tullut yhtä paljoa kuin täysikokoisesta luomiväripaletista, ja toisaalta pussukan pieni koko rajoittaa mukana raahaamieni tuotteiden määrää, jolloin vain osa sotkeentui. Ilmeisesti ovat ottaneet iskua jostain ja hajosivat sen takia murusiksi ympäri meikkipussia ja sen sisällä olevia muita tilpehöörejä, vaikken käsilaukkuani mielestäni mitenkään kovakouraisesti ole koskaan käsitellytkään. Lopulta olen, näin kahdesti tämän koettuani, oppinut jättämään luomivärini kotiin 😀

 13. 13

  sanoo

  Ei tarvitse edes lentokonetta ilmiölle. Riittää, että Kaliforniassa lähtee laaksosta vuorille niin perillä roll-onista lentää pallo pihalle 🙂

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Yleisin matkalaukussa leviävä tuote on shampoo tai/ja hoitoaine. Jotenkin on jo tottunut siihen, että joku nestemäinen pullo leviää, joten pakkaankin kosmetiikkalaukun erikseen muovipussiin (ja sen shampoon vielä omaansa) – eipähän sotke ainakaan vaatteita.

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  Jätin joskus tuntemattomasta syystä hiuspuuterin laukkuuni, jossa se oli jossain vaiheessa laukun pohjalla päässyt aukeamaa. Sisäosissa oli miellyttävä tuntuma pitkään, kun pelkän vuoren käsinpesu nahkalaukusta ei ihan täydellisesti onnistunut sekään 😀

 16. 16

  Anonyymi sanoo

  Ei lentokoneissa tapahtunutta,mutta. Kerran Oli hajonnut Macin pro longwear lasinen peiteaine meikkipussiin ja sitä olikin kiva yrittää saada pois..usein myös sampoot/hoitoaineet levinnyt. nykyään pakkaankin ne tiukasti muovipusseihin.puuterit joskus ollut laukunpohjalla jne.

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Noihin vuotaviin shampoo- ym. purkkeihin auttaa kun irrottaa korkin, kelmuttaa suuaukon ja laittaa korkin takaisin kiinni. Ihan vaan vinkiksi muille kommentoijille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *