Kahdeksan ja neljäkymmentä, kiitos.

Kynsilakkakokoelmani kutistui jälleen kahdella lakalla. Mahtavaa, sillä lakkoja on loppunut tänä vuonna jo viisi!

Ensinnäkin loppuun kului L’orealin Jet-Set Lacquer:

Lakan ideana oli, että siveltimeen pakkautuisi tarpeeksi väriä, jotta sillä voisi vetäistä koko käden kynnet kerralla. Pah! Ei todellakaan pakkautunut. Lisäksi sivellin oli täysin susi, sillä se yletti ehkä puoliväliin pulloa. Taistelin lähes kaiken lakan väkin pullosta ulos, mutta lakkaa jäi pohjalle toista milliä. Pohjalle jäänyt lakka oli jo niin paksua, ettei sitä saanut mitenkään taiteiltua enää pullosta ulos ja ohentajaa en halunnut tähän kammotukseen haaskata. Onneksi tuote oli vain hetken myynnissä eikä tähän kammotukseen törmää enää koskaan.

Itse sävy oli kyllä nätti. Vierastan hieman tällaisia syviä punaisia sormissani, mutta varpaissani tykkään niistä kovasti. (Sävy oli muuten 553, mikäli se jotakuta sattuisi kiinnostamaan.)

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että varpaankynsien ja jalkojen on oltava aina kunnossa. Tai ainakin lähes aina. Koskaan ei voi tietää, milloin joutuu kesken talvipakkasten vetäisemään jalkaan kengät, jotka paljastavat jalkoja! (Itseasiassa olin aivan järkyttynyt nähtyäni tämän videon vasta kruunatusta Miss Suomestamme. Ihan tosi, katsokaa kohdasta 2:45 eteenpäin! Eikai kukaan mene missikisoihin ilman pedikyyriä!)

Itse sain vanhalta työkaveriltani pari viikkoa sitten varsin lyhyellä varoitusajalla kutsun erääseen tilaisuuteen, jonka pukukoodina oli musta. Mustaa siellä ja mustaa täällä, mutta avonaiset kenkäni ja punaiset varpaankynteni ainakin hoitovat homman kotiin ja olivat tyylikkäitä lopunkin asuni edestä. (Huomatkaa jalkojen tyylikäs bloggaaja-poseeraus.)

Takaisin loppuneisiin lakkoihin…

Toinen loppunut lakka oli Anytimen ikivanha Colour Your Life -lakka sävyssä 6 Suukko. Lakka alkoi olla sen verran vähissä, ettei sillä enää saanut kovin kaunista ja tasaista pintaa, mutta kyllä tämä parin päivän ajan menetteli.

Näistä vanhoista Anytimen lakoista löytyi vaikka mitä ihania sävyjä! Onneksi Anytimen seuraaja Natural Code ei ole lipsunut tuolta tieltä ja sarjalta löytyy vaikka mitä herkullisia sävyjä myös.

Natural Coden herkulliset sävyt saivat minut nimittäin tuhlaamaan hieman 20 euron kuukausirahaani…

Nämä kaksi ihanuutta näyttivät kaupassa niin houkuttelevilta, etten voinut jättää niitä kauppaan (varsinkaan, kun ne ovat jo käyneet hyvin vähiin monista liikkeistä). Sävyt ovat 31 Salty Splash ja 30 Dreamy Heart.

Erityisesti Dreamy Heart sai minut huokailemaan ihastuksesta pulloa käsissäni pyöritellessä, mutta kynsilläni se oli totaalinen pettymys.

Tarkistin moneen kertaan, että tosiaan lakkaan kynsiäni tuolla hempeällä lilalla sävyllä enkä suinkaan ole vahinossakaan napannut Salty Splashia. Ei, en ollut. Missä ihmeessä se kaunis ja ihana lilan sävy oikein on?!? Sävy muistutti lähinnä helmenvalkoista, joka valosta riippuen shiftasi sinertävään, vihertävään tai kultaan, muttei millään lailla siihen suloiseen lilaan, miltä lakka pullossa näytti.

Yhdellä kerroksella lakka oli ensiksi täysin mitäänsanomaton.

Kolmella kerroksella tapahtui jo jotain.

Monen monta siveltimen vetoa myöhemmin (tarkalleen ottaen viidennellä kerroksella) ja useamman kolhun jälkeen tietyssä valaistuksessa katsottuna aloin vihdoin löytämään sen sävyn, jota olin alunperin hakenutkin ja jonka olin toivonut syntyvän viimeistään kolmannella kerroksella.

Totaalinen pettymys! Toki sävy on ihan kaunis, mutta en olisi todellakaan ostanut tätä, jos olisin tiennyt, ettei lakka ole neljännelläkään kerroksella edes sinnepäin, miltä se pullossa näyttää.

Kuinka usein te koette lakkapettymyksiä?

Onneksi Salty Splash sitten puolestaan osoittautui vielä upeammaksi, kuin miltä se pullossa näytti:

Upea, hieman mintunvihertävä sävy kultaisella shimmerillä. Ja tämän lopputuloksen sai sentään jo kolmella kerroksella. Tämä kappale ei siis onneksi ollut ollenkaan hutiostos, vaan osoittautui tosiaan jopa oletettua ihanemmaksi. Välillä onneksi näinkin päin!

Ja niin, kuukausirahastani on tosiaan nyt tuhlattu 8,40 euroa, mutta koska blogini ei aina kulje ihan reaaliajassa, tapahtui tämäkin ennen punnitusta. Tuon punnituksen jälkeen mieleni ei ole nimittäin todellakaan enää tehnyt hankkia yhtään kynsilakkaa, olivat ne sitten kuinka upeita tahansa…

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihan samaan asiaan kiinnitin joskus huomiota kun kisojen jälkeen näin tuon videon 😀 ei oikein natsaa, että muuten on vimpan päälle mutta varpaat unohdettu tyystin 🙁 Itselläni on lakkaus varpaankynsissä AINA, en tiedä olenko ihan kummajainen mutta en osaa olla ilman 🙂

 2. 3

  sanoo

  Apua, nuo Viivin jalat :/

  Itse olen kokeillut noita Natural Coden kevätlakkoja peittävämpien lakkojen päällä. En vaan jaksa sutia niitä miljoonaa kerrosta, että peittäisivät edes jotain.

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Kyllähän tuo Salty Splash on nätti lakka, mutta mun kärsivällisyys ei riitä kolmeen kerrokseen. Mutta toimii kivana bling-blinginä vihreän peruslakan päällä. Tähän tarkoitukseen olen noita Natural Coden lakkoja muutenkin käyttänyt ja siihen tarkoitukseen ihan jees. Sivellin on tosin mielestäni aivan liian lyhkäinen.

  Elli76

 4. 6

  Cecilia sanoo

  Mulla on tullut lakkapettymyksiä useinkin Natural Coden kanssa. Nuo shimmer-lakat ovat tosiaan niin valjuja koostumukseltaan, että niitä pitää laittaa ainakin kolme kerrosta, että jälki olisi edes jotenkin peittävää. Ja kestävyys on ihan sanonko mistä – minulla oli kerran kynsissäni sarjan vilettia lakkaa, joka oli ollut kynsissäni vasta muutaman tunnin, kun lakkauksesta irtosi iso pala keskeltä kynttä. Ainut lakka, josta olen edes pikkuisen tykännyt, oli sarjan musta lakka, muttei sekään kestävyydellä koreile. Ovathan nuo "halpoja", mutta jos litrahintaa miettii, niin eivät ne loppujen lopuksi juuri OPI:a edullisempia ole, joten olen päättänyt, etten missään tapauksessa osta enää NC:n lakkoja.

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  usch, mitkä varpaankynnet – missille tai kelle tahansa :I !

  käytän vähän lakkoja, joten pettymyksiäkin on aika vähän. pahin niistä lienee taannoinen OPIn suzy skis in the pyrenees- pettymys ( minkä yhteydessä nimesin lakan uudelleen vähemmän mairittelevasti 😉 ), miten niin kaunis lakka voi olla niin hankala ja lopputuloskin jäi ihan puolivillaiseksi… täytyykin kaivaa tuo lakka taas esiin ja ottaa uusi erä, on ollut sittemmin käyttämättä ;D

  /nanna

 6. 8

  sanoo

  Mä olen huomannut noissa Naturen lakoissa ihan saman. Tuntuu että niitä saa laittaa monta kerrosta, eikä väri käy lähelläkään pullossa olevaa. Mutta, tykkään kyllä käyttää niitä jonkun toisen lakan kanssa jolloin saadaan aivan uusia ja uniikkeja väriyhdistelmiä 🙂

 7. 9

  Emppu sanoo

  Oivoi, sorruit sinäkin sitten noihin uusiin NC:n sävyihin.. 😀 Itse petyin myös rankasti Dreamy Heartiin, pullossa niiin ihana mutta kynsillä mitäänsanomaton 🙁 Salty Splashia en ole vielä testannut, enkä myöskään sitä kolmatta lakkaa minkä ostin, Spring Meadowia.. Onneks nämä eivät ole kalliita, joten rahallisesti ei ainakaan voi pettymyksiä tulla.. 😉

 8. 10

  sanoo

  Eipä yllätä tuo Natural Coden lakan laadunpuute… Inhoan noita!

  Pullon suti on ärsyttävä ja liian pieni, huono käyttää. Saa dipata sata kertaa pulloon että saa tarpeeksi väriä pitkille kynsille. Plus ainakin itselläni jo kaksi eri värisävyä ovat tehneet sen, että ne yksinkertaisesti kuoriutuvat irti. Eli laatu myös jostain syvältä.
  Tai sitten olen vain pilalle hemmoteltu OPI:n ja China Glazen ym. lakkoihin tottuneena… 🙂

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Tätäkin on varmasti jo joskus kysytty, mutta lakkaatko varpaasi ja kyntesi sävy-sävyyn eli sopivatko niiden värit aina toisiinsakin? ^^

 10. 12

  loreal sanoo

  Äitikin osti tässä pari päivää sitten Natural Coden-minilakan 3.Be Happy ja oli todellinen pettymys, kun ei jälkeäkään lakasta meinannut huomata!

 11. 13

  sanoo

  Nea: Tykästyin itse siihen kovasti. 🙂

  Paula: Tämäkään kummajainen ei vaan osaa olla ilman. Viimeisen lähemmäs kymmenen vuoden aikana olen kerran tainnut olla yön yli ilman kynsilakkaa varpaissa ja se oli ehdottomasti pisin aika. Lakatut kynnet nyt vaan piristävät jo itseäänkin. 🙂

  Gloss: Peittävempien päällä toimivat varmasti kyllä kivasti. 🙂

  Elli76: Vähän näpräämistähän se tällaisten lyhyiden varsien kanssa kyllä on. :/

  Inkivääri: Voi kiitos. 🙂

  Cecilia: Litrahintahan tosiaan OPI:ssa on sama, kuin monissa muissa lakoissa, eli ehdottomasti hyviä sijoituksia. Itselläni NC:t ovat onneksi pysyneet hyvin sen maksimissaan kolmisen päivää, mitä yleensä samoja pakkoja pidän. 🙂

  nanna: Taistoon vaan uudestaan. 😉

  Laura: Tuo yhdistely on kyllä kivaa. 🙂

  Emppu: Meinasin sortua myös kolmanteen, mutta onneksi pysyin tiukkana. 🙂

  Nami: Olet varmasti vaan pilalle hemmoteltu, sillä noiden OPIen ja China Glazen lakkojen laatu on niin huippua. 😉

  Anonyymi: Eivät aina ainakaan talvella sovi välttämättä, sillä varpaisiin käytän niiden pullojen jämiä, joiden tahdon tyhjenevän. Sormien kynnet lakkaan parin kolmen päivän välein uusiksi, varpaat voivat olla helposti toista viikkoa. Kesällä tahdon usein varpaidenkynsien mätsäävän tai ainakin sopivan yhteen jos tiedän niiden vilkkuvan kengistä. 🙂

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Lumene natural coden turkoosi lakka on ihan kamala… joutuu vetää ainakin 3-5 kerrosta ja sitten lakka näyttää niin epätasaiselta! Miten saat lakattua noin siististi??!? Käytätkö joka kerroksen välissä pikakuivattajaa tms? Aina kun oon lakannut pari kerrosta niin -oho, kynsi tökkäs johonkin ja lakka meni ruttuun. Ja sitten poistamaan lakkaa siitä kynnestä. Kynsien lakkaaminen on niin KAMALAA, anna mulle vinkkejä! 🙁

 13. 15

  Sini sanoo

  Siis hyi kamala ton jalkoja!!
  Mä en kyllä tingi jalkojen hoidosta, kerran viikossa kuorin ja lakkaan, raspaan kerran kuussa ja voitelen ja pesen joka päivä.

 14. 16

  sanoo

  moikka!
  mitä silmämeikinpoistoainet sä suosittelisit, oon 15v mulla on nyt tosi kuiva iho mut kuitenki finnejä tulee aina sillon tällön. en osaa selittää. markettihinta ois kans aika hyvä 🙂 kiitos jo valmiiks! 😀

 15. 17

  sanoo

  Itse en edes enää harkitsekaan Natural Coden lakkoja, kun kaikki järjestään ovat olleet ihan susia peittävyyden kanssa. Ei mulla ole kärsivällisyyttä sutia montaa kerrosta, vähintään kahdella pitää tulla peittävä lopputulos.

 16. 18

  sanoo

  Itselläni on tuon Natural Coden sävy Be Happy ja senkin kanssa saat taistella monen kerroksen ajan ennekuin saat edes hiukan peittävää lopputulosta.. (Tämä siis oma mielipiteeni!)

  Olen muuten samaa mieltä Inkiväärin kanssa, tahtoo samanlaiset kynnet kuin sinä!!!

 17. 19

  sanoo

  äh, loppuispa mullakin kynsilakat aina välillä! huomasin juuri että omistan sellaiset 40 kappaletta ja lisää vain tulee ;D

  PS. Löysin tänään 3+1 – päiviltä sen Sensain puhdistusliinan mitä olit kovasti suositellut hintaan 7,90e! 🙂

 18. 20

  sanoo

  Oi vitsit noita Natural Coden lakkoja, mun mielestä molemmat on aivan ihanat. Oma ostolakkoni on jotenkuten pitänyt, vaikkakin Sokoksen 3+1 päivillä (vaikka pilkkua viilaten ovatkin sunnuntaiaukiolon myötä 3+2 päivää -markkinat) olisi ollut vaikka mitä kivaa.

 19. 21

  sanoo

  Virve! Mä etsin oikeesti joka paikasta sitä säilöntäaine-juttua, kävin kaikki liitteet ja muutokset läpi siitä laista, mutta ei mitään!
  Ja siis estenomiksi opiskelen ja Raijahan minua opettaa:D ensi viikolla näenkin Raijan, ja on kyllä pakko kysyä tätä, koska nyt alkoi muakin häiritsemään. Oisko muuta kysyttävää, mitä haluaisit, että välitän Raijalle?:D

 20. 22

  sanoo

  Natural coden lakat ovat olleet pettymys mulle. Ensimmäisen kerran voin laittaa huonon tuurin piikkiin, mutta olen sen verran kärsimätön, että toinen ja kolmas lakka jos on susia niin en ole todellakaan tyytyväinen.

  Nim. 7 kerrosta Natural Coden vähän neonvirheää vaaleahkoa Go Crazy lakkaa ja vieläkään ei ole pullon väriset kynnet. :S

 21. 23

  Anonyymi sanoo

  Suosittele jotain vahvistavaa+kosteuttavaa+rauhoittavaa yövoidetta,joka ei tuki. Iho on siis entinen akneiho ja nytten havaittavissa muutamia pintaverisuonia poskissa(huoh). Lumenen rauhottavan sarjan yövoide nyt käytössä mutta en jotenkin pidä siitä ja olin ilmeisesti saanut siitä tukoksiakin -.-'

 22. 24

  sanoo

  Hei! Tuohon parin päivän takaiseen iltakirppis-postaukseen vedoten: Onko L'orealin Color Riche 232 jo mennyt? Jos ei, olisin halukas varaamaan sen mahdollisesti, sillä hävitin saman merkin 230-sävyisen punan, jota minulla on nyt kova ikävä 😛 Jos en löydä sitä autosta tai kyläilypaikasta huomenna, varaisin 232 sinulta, jos on vielä vapaana. Ilmoittaisin sitten tietenkin miten kävi.

 23. 25

  sanoo

  loreal: Moni noista on tosiaan turhan läpinäkyviä. :/

  Anonyymi: Laita hyvä ohjelma tulemaan telkkarista ja katso sitä samalla rauhassa. Anna kerrosten kuivua pari minuuttia välissä (jos kerroksia on tulossa useampia, kannattaa antaa kuivahtaa viitisenkin minuuttia, niin lakka ei lähde rullautumaan) ja kolmen kerroksen jälkeen voi laittaa vaikkapa pikakuivattajan ja kun pinta on taas täysin kuiva, voi päälle taas lisätä kerroksia halutessaan. Hyvän lakkauksen saa tehtyä mukavasti jonkun mukavan tunnin kestävän ohjelman aikana. 🙂

  Sini: Hyvältä kuulostaa minun korvaani. 🙂

  Suski: Lumenen ja Lorealin vedenkestäville silmämeikeille tarkoitetut poistoaineet poistavat helposti ja nopeasti niin vesiliukoisen kuin vedenkestävänkin silmämeikin. 🙂

  Tiina: Jos sävy on upea, maltan kerrostaa. 🙂

  Hannukkaz: Ihan saan kiittää kyllä täysin Opin Nail Envyä, ilman sitä kynteni eivät kasvaneet yhtään mihinkään lohkeamatta. 🙂

  Josse: Kiitos vinkistä. 😉

  Sanna: Kävin itsekin kurkkaamassa, mutta en onneksi sortunut tuotteisiin. Sensain puhdistusliina tuli kyllä hankittua, mutta se ei ole onneksi meikkiä eikä ihonhoitoa eikä mitään kosmetiikkaa, väline vaan. 😉

  Reetta: Arvasin. 😉
  Minua jäi tosiaan harmittamaan, etten saanut tuota selvitettyä Raijalta. Olen selannut nettiä hulluna ja kysellyt muilta, mutta mistään en löydä moista faktana. :/

  Serafia: Tylsän läpikuultavia kyllä ovat. :/

  Anonyymi: Hankala sanoa tuon perusteella mitään näkemättä ihoa. Ihoa ei voi oikeastaan vahvistaa mitenkään, mutta hyvin kosteutettu iho pysyy ehjänä ja kosteutettuna.
  Näillä kriteereillä minulle ei tule mieleeni mitään poikkeuksellisen loistavaa rauhoittavaa yövoidetta.
  Tuttuni kehui tätä Melvitan Aloe Vera Soft voidetta, jota voisit ehkäpä ihosi rasvaisuudesta riippuen hyvinkin tykätä käyttää yöllä:
  https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/2395/Melvita-Aloe-Vera-Soft
  Melvitaa saa esim. Sokoksilta ja luontaistuotekaupoista. Joillakin tosin kuulemma saattaa vehnänalkioöljykin tukkia, joten melko tuuripeliä. Mutta mitään supermahtavaa tapausta ei itselleni tuohon Lumeneen verrattaessa tule näin heittämällä mieleen. Pitäisi olla purkkeja ympärillä, niin voisi inci-listoja verrata.
  Millainen ihosi on nykyään? Esimerkiksi Weledan manteli-linjan kevyempi voide on mukavan rauhoittava ja kosteuttava ja samalla pehmentävä (muistettava levittää kostealle iholle) ja voisi sopia yökäyttöön. Hankala kuitenkin sanoa mitään tietämättä, millainen ihosi tällä hetkellä on. :/

  Nekku: Höh, ehti mennä. :/

 24. 26

  sanoo

  Huh nuo Natural Coden kynsilakat olivat myös minulle pieni pettymys (toisin kuin huulikiillot, I'm in love!). Ostin kaksi kynsilakkaa tuosta sarjasta: sähkönsinisen ja persikanpunaisen. Molemmat kummallisen vetisiä ja lakkaa piti levittää ainakin 3 kerrosta ennen kunnon värin saamista ja tasaista pintaa. Puteleissansa värit näyttävät ihanilta, mutta kynnellä laimeilta. Ihailin myös noita uusia värejä, mutten viitsinyt ostaa huonojen kokemusten takia. Onneksi en ostanutkaan!

 25. 27

  Anonyymi sanoo

  Haha! Kun luin tän niin mun oli pakko lakata varpaiden kynnet välittömästi 😀 En yleensä pidä kulunutta lakkaa missään kynsissä ja poistettuani vanhan lakkauksen varpaiden kynsistä, hurahti varmaan viikko odotellessa sitä seuraavaa päivää, jolloin sitten lakkaan ne kynnet kunhan jaksan.. Taas sinä päivänä, kun luin postauksen, olin aiemmin päättänyt jättää lakkauksen odottamaan huomista, mutta missin varpaat saivat minut tarttumaan toimeen välittömästi 😀

  Inhoan omia lakkaamattomia kynsiä, sormissa tai varpaissa, mutta inhoan myös varpaiden kynsien lakkaamista. Joskus se sitten jää, mutta kaksi viikkoa on varmaan maksimi ilman lakkaa. Sitten ei enää vaan kestä katsoa niitä rumiluksia. Aina oikein pelkää, että mitä jos menenkin säärien sokerointiin, yleiseen saunaan tai uimahalliin tms ja joku näkeekin kynteni. Ihan kun sillä olisi muille niin suuri merkitys. ;D -sh-

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *