Joulu 2015

Joulu on aina hyvä hetki rauhoittua ja pysähtyä miettimään mennyttä vuotta. On ihanaa vain olla ja nauttia lähteisten seurasta

Joulu

Lähdimme Ruotsalaisen kanssa täksi jouluksi Suomeen. Helsinkiin meni paremmalla aikataululla lentoja kuin miehen kotipaikkakunnalle ja hänen on oltava takaisin töissä heti joulun välipäivinä, joten joulu perheeni luona tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Tämä on itseasiassa vasta toinen kerta, kun hän ehtii tulla pariksi päiväksi Suomeen (edellinen kerta oli viime uutena vuotena kun vielä asuin Suomessa) joten on harmillista, että joudun lukitsemaan hänet kotiimme joulunpyhiksi kun mikään ei ole auki eikä hän pääse vieläkään näkemään Suomea kunnolla, mutta ehkä hhmm… ensi kesänä sitten vihdoin?

Joulu

Rauhoittuminen on kuitenkin sitä, mitä me molemmat kaipaamme. Kun toissasyksynä suhteemme alkuvaiheessa vietimme kolme kuukautta erossa minun ollessani Lontoossa ja hänen ollessaan kiireinen työprojektiensa kanssa päätimme, että vuodesta 2015 tulee meidän vuotemme. Silloin kaikki menee hyvin ja kaikki järjestyy parhain päin ja kun vuotta nyt katsoo taaksepäin ei voi kuin todeta, että niinhän se on mennyt. Se oli hyvä päätös.

Muutimme ihanan asuntoon Tukholmassa, miehellä on ollut yksi hänen muusikonuransa parhaista vuosista ja nousukiito vaan jatkuu, minä sain työharjoittelupaikan ja lopulta myös unelmieni työpaikan Tukholmasta ja joka ikinen päivä tunnemme itsemme aivan älyttömän onnellisiksi ja rakastuneiksi. Olemme se ällönlälly pari, joka hokee 20 kertaa päivässä toisilleen, kuinka rakastaa toista ja kertoo, miksi toinen on niin ihana ja se tuntuu hyvältä. Kukaan ei jaksaisi kuunnella meitä, joten on hyvä, ettemme työkiireiltämme ehdi näyttäytyä julkisesti kovin paljon yhdessä…

Joulu

Tämän vuoden aikana olen saanut aidosti oppia tuntemaan, millaista on rakastaa ja tuntea joka päivä olevansa rakastettu sekä voida olla ihan täysin oma itsensä ilman, että täytyisi yrittää olla ihan hitusen parempi. En ole varmasti koskaan ollut näin onnellinen. Kaiken kiireen ja stressin keskellä onnellinen parisuhde antaa ihan äärettömästi voimaa ja saa kaiken muun tuntumaan hyvältä ja jopa huonoista päivistä tulee parempia ihan vaan siksi, että tuntuu niin hemmetin rakastuneelta.

Joulu

 

Tuntuu hyvältä, että voi herätä totaalisen räjähtäneenä ja nähdä, kuinka toinen silti katsoo rakastuneena ja toteaa, että vau, näytät upealta ja vieläpä tarkoittaa sitä siitäkin huolimatta, ettei itsestään tunnu kovin upealta. Ja tuntuu ihanalta, että voi rankan työpäivän jälkeen tulla väsyneenä kotiin, parkua pois pahan mielensä ja silti kuulla, että on mahtava tyyppi siitäkin huolimatta, ettei juuri sillä hetkellä todellakaan tunnu siltä. Se kaikki antaa todella paljon voimaa ja muistuttaa, että vaikka ulkoisin puittein kaikki näyttäisikin menevän hyvin ei mikään tuntuisi silti miltään, jos vierellä ei olisi sitä maailman rakkainta ihmistä jakamassa sitä kaikkea.

Vuosi 2015 on ollut elämäni onnellisin ja onnekkain vuosi ja olen ihan älyttömän kiitollinen kaikista niistä pienimmistäkin asioista, jotka ovat saaneet sen aikaan. Toivottavasti vuodesta 2016 tulee aivan vaan parempi.

Joulu

Nyt vedän henkiset villasukat jalkaani ja jatkan rentouttavan, suomalaisen joulun viettoa perheeni kanssa.  Toivottavasti teilläkin on ihana, onnellinen ja rentouttava joulu!

Ihanaa joulua kaikille!

Kommentit
 1. 1

  KatjaV sanoo

  Ihana kirjoitus 🙂
  Olen onnellinen puolestasi! Lämpimiä joulunpyhiä ja onnellista uutta vuotta 🙂

 2. 2

  Katarooma sanoo

  Ihanaa joulua sinullekin! <3 Ps: Me ollaan ällölällyjä vieläkin, vaikka ollaan oltu yhdessä kohta kolme vuotta… 😀

 3. 4

  janksu sanoo

  ”muistuttaa, että vaikka ulkoisin puittein kaikki näyttäisikin menevän hyvin ei mikään tuntuisi silti miltään, jos vierellä ei olisi sitä maailman rakkainta ihmistä jakamassa sitä kaikkea.”

  Tässäpä kaikille meille sinkuille iloista ja positiivista joulutervehdyksen sanomaa… 😀 😀 voi Virve kun saisit kyllä oppia muotoilemaan ajatuksiasi vähän harkitummin. Puhut ehkä itsestäsi, mutta silloin pitäisi puhua yksikön ensimmäisessä persoonassa eikä kaikkia koskevasti passiivissa 😉 itse olen erittäin tyytyväinen elämääni, mutta niinä surullisina eroaikoina tuollaisen lukeminen olisi tuntunut todella pahalta, joten voin kuvitella, että lukijoissasi on niitäkin, joille tuo oli melkoinen märän rätin isku kasvoihin ja se kuuluisa suola haavoihin. en tiedä, miltä elämäni ulkoiset puitteet näyttävät enkä välitäkään, mutta olen helvetin onnellinen ja tyytyväinen juuri näin, ihan sinkkuna. Sitä sanotaan kypsäksi ja itsenäiseksi aikuisuudeksi 😛

  Mutta ihanaa joulua ja kasvurikasta vuotta 2016 sinullekin! 🙂

  • 4.1

   virve sanoo

   Pahoittelen, jos katsaukseni omaan vuoteeni ja omiin tuntemuksiini sai aikaan negatiivisia tuntemuksia. Olin selvästi ajattelematon, sillä mieleeni ei tullut missään vaiheessa, että sanat tarkoittaisivat jotain muuta kuin omia tuntemuksiani ja koskisivat jotain muuta kuin omaa tämänhetkistä elämääni.

   Tuntuu hassulta ajatukselta, että jos olisin kirjoittanut postauksen ajatuksellä, että olen onnellinen kun minulla on rakas ystävä, jolle voin jakaa kaiken mahdollisen ja joka on aina täällä eikä mikään tuntuisi yhtä hyvältä ilman tätä ystävää, ei kellekään varmasti olisi tullut ensimmäisenä mieleen sanoa, että tämäpä oli ikävästi ja ajattelemattomasti kirjoitettu niitä kohtaan, joilla ei ole läheistä ystävää ja toivottavasti harkitsisin sanojani enemmän.

   Toivon, että se, ettei elämässä ole parisuhdetta ei tarkoita kellekään, ettei vierellä olisi rakkaita ihmisiä jakamassa iloja. Rakas ihminen ei välttämättä ole parisuhteen toinen osapuoli vaan se voi olla kuka tahansa läheinen ihminen, jolle asiat voi jakaa. Uskon, että harva meistä on onnellinen, vaikka asiat menisivät kuinka hyvin, jos ei ole sitä rakasta ystävää tai perheenjäsentä, jolle voi ilonsa jakaa. Toivon, ettei kukaan ajattele, että vain parisuhde ratkaisisi asioita, sillä varsin usein ne syvimmät ja läpi elämän kestävät ihmissuhteet ovat oikeasti perhe- ja ystävyyssuhteita. Itse koin olevani onnekas, että minulla on kotona se rakas ihminen, mutta ehkä joku muu on niin onnekas, että hänellä on ympärillä vaikkapa useita rakkaita ystäviä, jotka ehkä antavat elämään vieläkin enemmän sisältöä? Kuten saatoin viestisi rivien välistä lukea olit tyytyväinen siihen, ettei parisuhde määritä elämääsi ja niinhän se pitäisi ollakin. Hyvät ja rakkaat ihmissuhteet voivat kuitenkin antaa paljon voimaa heikkoina hetkinä ja toivon, että moni löytää niitä läheltään -tulivat ne sitten parisuhteen-, perheen- tai ystävyyssuhteiden muodossa. 🙂

  • 4.2

   MinnaE sanoo

   Aika erikoista, että koet toisen onnen olevan sinulta jotenkin pois tai jopa sinua loukkaavan? Ei kyllä ollenkaan kuulosta siltä, että olisit päässyt erostasi yli tai olet itsekään kovin kypsä, kun verbin passiiivimuoto saa näin kovan reaktion aikaan… 😀

   Henkistä kasvua ja onnellisia, itsenäisiä hetkiä myös sinulle 😉

 4. 5

  sanoo

  Voi miten ihana kirjoitus <3 Kertoo ihanalla tavalla sen, että sulla on nyt elämässä kaikki hyvin ja se on upea juttu! Monesti mietin itsekin, että kuinka onnekas olenkaan vaikka elämässä on paljon keskeneräisiä asioita ja sellaisia juttuja, joita ei kelleen toivoisi. Toivon, että oppisin löytämään sen onnellisuuden tunteen myös silloin kun mieli on maassa ja kaikki vaikuttaa tuhoon tuomitulta: tässä mulla on vielä paljon tekemistä, on aina ollut.

 5. 6

  Aino sanoo

  Ihana postaus, toivottavasti teillä oli/on kiva joulu ja ihanaa uutta vuotta myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *