Jonkun sortin klassikko jo?

Kokeiluni jalkavoiteiden ihmeellisessä maailmassa ovat jatkuneet jälleen hieman.

Tällä kertaa tahtoisin kertoa teille kokemuksia jalkavoiteesta, joka ei oikeastaan ollut millään lailla minun juttuni, mutta mistä ehkä joku teistä voisi kuitenkin tykätä.

Kyseessä on jo jonkun näköiseksi klassikoksi muodostunut Boreas-merkkinen jalkavoide.

Boreaksen jalkavoiteen ideana on parantaa jalkojen verenkiertoa ja virkistää turvonneita ja kuumottavia jalkoja sekävähentää mahdollista suonenvetoa ja jalkojen palelemista. Tämän luvataan myös pehmittävän ja hoitavan karheat ja halkeilevat kantapäät.

Koska teen itse seisomatyötä, ovat jalkani kovilla. Suurin ongelma ei enää nykyään seisomatyöhön tottuneena ole jalkojen väsyminen vaan oikeastaan vaan jalkojeni ihon kuivuminen ja mahdolliset kovettumat. Hyvässä lykyssä käytän toki päivän aikana viisiäkin eri kenkiä: aamutöissä matalapohjaisia loafereita, iltapäivisin myymälän ollessa suljettuna mukavia Crocsin balleriinojani, iltapäivisin sali- tai lenkkikenkiäni ja/tai ulkokäyttöön tarkoitettuja kenkiäni ja illalla sitten vielä kuusi tuntia korkkareita. Vaikka siis vaihtelen kenkiä, saattaa jalkoihin silti tulla kovettumia. Tämän vuoksi tehokas kosteutus on tärkeää.

Boreaksen jalkavoide on koostumukseltaan kevyttä ja nopeasti imeytyvää. Sen sisältämä kamferi virkistää, muttei saa silti aikaan mitään liian viilentävän virkistävää tunnetta (minkä ystävä en niinkään ole). Harmikseni tämän kosteutustehot jokaöisessä käytössä eivät kuitenkaan millään riitä minun jaloilleni, minkä vuoksi tästä ei voi tulla vakituotettani sitten millään. (Tätähän voi muuten käyttää myös halutessaan käsivoiteena.)

Olen itseasiassa käyttänyt tätä jo muutaman purkin ja muutaman tuubin kuluneen vuoden aikana niin kotikäytössä kuin työkäytössäkin ja tämä ei valitettavasti vaan millään riitä kosteutustehoiltaan minulle. Jos kuitenkin kaipaatte kevyttä ja ohutta jalkavoidetta, niin kokeilkaa ihmeessä, josko tämä sopisi teille paremmin kuin minulle.

Kokemuksia tästä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Oletko koskaan kokeillut Ceridal merkkistä rasvaa?
  Ceridalilla on oikein ihana Ceridal lipogeeli jota käytän päivittäin ja jalkani ovat todella pehemät. Olen myös käyttänyt kyseisen merkin öljyä jota voi käyttää koko kropalle. Öljy on toiminut todella hyvin.
  Joskus pidän ns. teho viikon jolloin levitän jalkoihini illalla Ceridal lipogeelin ja laitan kelmua päälle, muhitan jalkojani yön siellä ja aamulla pyyhin ylimääräiset pois ja jalkani ovat silkin sileät 😉
  Ceridalia saa apteekista ja se on tarkoitettu kuivan ihon hoitoon.Rasva myydän 150ml tuubeissa.
  Jalkani ovat kovalla rasituksella ja saan helposti haavaumia jalkapohjiin.Olen testannut jos jonkinmoista rasvaa "lääke" rasvoista lähtien mitä minulle on lääkäri määrännyt, mutta vain Ceridalista olen saanut riittävän avun ja kosteutuksen enkä enää voisi elää ilman sitä. Omasta kokemuksesta suosittelisin sinun kokeilevan sitä! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Mä oon ehkä maailman laiskin jalkojen rasvaaja, vaikka aikomukset aina hyvät onkin… Niinpä apuun tuli Babyfoot. Siinä se on veikeä tuote. Mutta pitää kyllä mun mielestä suht pitkään jalat kunnossa vähän satunnaisemmallakin rasvauksella. Käytin sitä tällä viikolla (edellisen kerran 8 kk sitten) ja tänään lenkin jälkeen rupes jalat kuoriutumaan… jos *nyt* sit muistais/jaksais/viittis rasvailla!

  Babyfoot on siis voimakkaahko hedelmähappokuorinta jaloille, myydään käsittääkseni vain luontaistuotekaupoissa.

 3. 4

  sanoo

  Mielestäni muuten hyvä voide mutta haju on tosi voimakas. Ja häiritsevä… Joten olen pysynyt noista purkeista kaukana ensimmäisen kokeilukerran jälkeen… 🙂

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Joskus vuosia sitten joku tiesi kertoa, että tämä voide silottaa selluliitit.. tiedä sitten, että pitääkö paikkansa. Mut varmasti halvempaa kuin 'viralliset' selluliittivoiteet =)

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Minulta on mennyt ihan ohi (vai oletko maininnutkan asiasta?), mutta oletko taas laivalla töissä?

  Omissa jaloissa ongelmana on etenkin talvisin, että kantapäät kuivuu niin pahasti, että niihin tulee halkeamia. Käytin aikanaan jotain luontaistuotekaupoista saatavaa mehiläisvahaa ym. sisältävää "voidetta" öisin, ja se oli kyllä todella toimivaa, vähän sotkuista kylläkin. Tällä hetkellä on hyvä tuote vielä vähän hakusessa, kun tuota mehiläisvahajuttua ei taida enää saada.

 6. 7

  Sini sanoo

  Rakastan henkilökohtaisesti boreaksen jalkavoidetta! Se tekee jaloista niiiiiiiiiiiiiiiiiiin pehmoiset! Tosin minulla ei ole ikinä ollut kovettumia… 😛 Kunpa he voisivat tehdä tuosta jalkavoiteesta paremman tuoksuisia versioita, silloin se oli aivan täydellinen! 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Mun ehdoton jalkavoidesuosikki on apteekeissa myytävä CCS-merkkinen jalkavoide (http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=1113869%28yabasecatalog%29&category=jalatkadetjanivelvaivat%28yasalescatalog%29/jalkavoiteet%28yasalescatalog%29), joka on myös tosi edullinen tehoonsa nähden. On tosi laiska rasvaamaan jalkoja, mutta tätäpä ei tartteekaan käyttää usein 🙂

  Osaisitko muuten suositella jotain pysyvää, mielellään ihan vedenkestävää, nestemäistä eyelineria?

  -hanna

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Saatko noista mainoksista rahaa jos klikkailen niitä? Ihan hyvällä siis kysyn ja jos saat niin painelen jatkossakin 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Johtuiskohan tuo kosteutustehojen riittämättömyys siitä, että tuote sisältää alkoholia (isopropyl-sellaista)? En tiedä onko sitä tarpeeksi jotta riittäisi ihoärsytykseen/kuivumisreaktioon, mutta itselläni huomaan heti jos voide sisältää "huonoja" alkoholeja nimenomaan siitä ettei kosteutusteho riitä. Ovela markkinointikeino tosin: käsirasva jossa on alkoholia -> kuivattaa käsiä -> käytetään käsirasvaa useammin -> ostetaan enemmän käsirasvaa.

  – Elisa

 10. 11

  Viivi sanoo

  Olen vähän myöhään liikkeellä, mutta jaan vielä vuosien etsinnän jälkeen oman suosikkini: käytän jalkoihin, varsinkin halkeileviin kantapäihin käsivoidetta, nimittäin Nivean SOS Hand Balmia. Se tekee jalkoihin miellyttävän sileyden vaikkapa ennen juhlasukkahousujen laittamista. En tiedä tuleeko kalvo jostakin "vastustettavasta" ainesosasta mutta tykkään kovasti ja pidän voidetta oikein hoitavana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *