Itsestäänselvyyskö?

Tämän postauksen sisältö saattaa hymyilyttää useimpia, sillä monille asia on ollut itsestäänselvyys. Itse olen kuitenkin keksinyt sen vasta,  joten ihan siltä varalta, että joku muukin on elänyt yhtä pimennossa kuin minä, halusin jakaa sen teidänkin kanssanne.
Tänään puhun nimittäin ihokarvanajogeelistä.
Epiloin sääreni, mutta nykyään olen halunnut usein ihan supersileää jälkeä ja viimeistellyt homman usein ihan tavallisella sheiverillä. Pääsen säärieni kanssa helpolla, sillä yli kymmenen vuoden epilointi ja vaaleat ihokarvat ovat melko näkymätön kombo, mutta koska tahdon myös, etteivät hentoisetkaan karvat myöskään tunnu, suosin höylänkin käyttöä.
Aikaisemmin olen tyytynyt käyttämään apuna suihkugeeliä tai joskus huonoa hoitoainetta, mutta nyt päätin vaihteeksi kokeilla joskus vuosia sitten blogini kautta saamaani Gilletten ihokarvanajogeeliä, joka on seissyt laatikossani käyttämättömänä. Ja piru vie, tämähän on mainio keksintö!
Ei oikeastaan tule yllätyksenä, että ihokarvojen poistoon tarkoitettu tuote on tehtävässään mainio. Se kun on nimenomaan kehitetty juuri siihen… Mutta en vain ole osannut arvata, että tällaisen tuotteen kanssa homma on näin paljon parempaa kuin suihkugeelillä vedeltäessä!
Siis ensinnäkin iholta näkee selvästi, mistä kohdasta on jo höylännyt. Suihkugeelin kanssa huitelen vain sieltä täältä olematta varma, mistä olen ajanut, sillä karvani kun eivät näy vaan ainoastaan hieman tuntuvat.

Ja toisekseen tämän jättää sääret ihanan kosteutetun tuntuisiksikin vielä! Toki hoitoainekin voi jättää vastaavaa pehmeyttä, mutta miksi käyttää hoitoainetta, kun tämä kerran on tähän tarkoitukseen juuri tehty!
Koska säärikarvani eivät koskaan ole olleet minulle mikään erityinen ongelma, en ole liiemmin käyttänyt aikaa tällaisten tuotteiden kanssa leikkimiseen. Kuten sanoin, tämä havaintoni saattaa varmasti naurattaa teistä useimpia, mutta minulle tämä avasi aivan uuden maailman!
Nyt minua kiinnostaisikin tietää, minkä avulla te höyläätte. Käytättekö geelejä tai vaahtoja? Vai suihkugeeliä taihoitoainetta? Vai vetelettekö vaan ilman mitään aineita?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kunnolla höylätessä käytän tarkoitukseen tehtyä geeliä, joka vaahtoaa levitettäessä ja näkee hyvin mistä on ajanut. Pikasheivaukset menevät suihkugeelillä tai jopa kuivalla iholla, jos pitää pahin sänki nopeasti saada suurimmalta osin pois. Olen myös blondi eli karvat eivät ilman aurinkoa juuri näy, niin hätäisemmälläkin tekniikalla toimii ajelu yleensä.

 2. 2

  sanoo

  Myönnän syntini, suihkugeeliä käytän. Käytän epilointia niinkuin sinäkin ja viimeistelen höylällä. Tuntuu jotenkin työläältä ottaa toinenkin aine suihkugeelin lisäksi suihkuun mukaan. :p

 3. 3

  Emilia sanoo

  Itse käytän juurikin tuota Gilletten geeliä, se saa sääret ihanan pehmoisiksi. Oikein arvasit, vähän hymyilytti kun tämä oli sinulle aivan uutta. Mutta hauskaa, että olet tämänkin maailman löytänyt! 🙂

 4. 4

  sanoo

  Tuo huono hoitoaine oli hyvä vinkki, mulla lojuu kaapissa parikin markettihoitoainetta, joka on niin kuraa ettei sitä voi hiuksiin laittaa. Mä teen nykyisin juurikin samalla tavalla kuin sinä eli epiloin, mutta jos haluan supersileää niin sheivaan vielä lisäksi. Käytin joskus ihan ihokarvojen ajeluun tarkoitettuja vaahtoja, mutta höyläilen nykyään niin harvoin että en oikein jaksa panostaa niihin.

 5. 5

  sanoo

  Itsekin olen yleensä suihkugeelin avulla höylännyt, pihi kun olen kaiken lisäksi. 😀 Muutamaan otteeseen olen tainnut kokeilla jotain Veetin tuotetta kyseiseen tarkoitukseen ja siitä en tykännyt. Haisi pahalta ja kuivatti ihoa vielä entisestään, tai siltä ainakin tuntui. Vois ehkä itsekin kokeilla tuota! 😀

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Barbergel 😀 mulla taas mennyt melkein toisin päin, ennen käytin geelejä mut sitten meni liian paksun geelin ja joskus runsaaksi päässeen karvamäärän kanssa hermo – mua ärsyttää kun höylä menee yhdestä vedosta niin tukkoon että sen huuhtelu on yhtä taistelua. Käytän siis suihkugeeliä, voihan sitä kädellä kokeilla onko jäänyt "haukia". Pehmeä iho on kyllä geelillä ajelun jälkeen mutta tunteen saa sillä kosteusvoiteellakin minkä lätkin iholle joka tapauksessa. 😀

 7. 7

  sanoo

  Suihkugeelillä mennään. 😀 Ehkä tosiaan olisi aiheellista kokeilla jotain tarkoitukseen sopivaa, sillä varsinkin talvella jalkojen iho muistuttaa sheivauksen jälkeen kalansuomuja rasvaamisesta huolimatta.

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Mitä mitä, etö ole koskaan käyttänyt tuollaista sheivausvaahtoa? Itse olen vain pari kertaa turvautunut suihkugeeliin sheivatessa – höylä ei luista kunnolla silloin, suihkugeeli kirvelee, jne.. 🙁 Siksi käytän vaahtoa, ihan vain jotain Rainbowia yleensä. Viime aikoina tosin oon käyttänyt enemmän sitä RFSU sinisessä putkilossa olevaa läpinäkyvää geeliä.

  • 8.1

   M sanoo

   Minäkin käytän tuota RFSU:n geeliä 🙂 En jaksa ostaa säärille erikseen vaahtoa vaan vetelen kaikki paikat sitten tuolla geelillä sileäksi. Pitäis tosin siirtyä vahaamiseen tai epilointiin kun höylällä tulee niin hirmuisesti niitä surullisenkuuluisia punaisia näppyjä joihin ei auta mitkään RFSU:n voiteet…

 9. 10

  sanoo

  hehe, tuota samaa ainetta on tullut käytettyä varmaan yli 15 vuotta ( vai koska nyt ikinä tulikaan kauppoihin ) 😉

 10. 11

  sanoo

  Hitto mä olin ihan et "jes nyt sieltä tulee joku hyvä vinkki säärien ajoa ajatellen" 😀 Ihana oot ! Itse käytän höylää ja juurikin gilletten geelejä.

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  itelläni on ollu noita satin care shave geelejä kahta eri "tuoksua" ja ne on kyllä ihan mahteja. joskus jos se on loppu niin joudun käyttämään jotain hoitoainetta, mutta se ei kyllä ole yhtä taivaallista

 12. 13

  sanoo

  Gilleten geeliä oon käyttänyt tähän asti, mutta nyt kokeilin halppisversioo. Toimii ihan yhtä hyvin, ellei jopa paremmin! Pirkka <3

 13. 14

  sanoo

  höylällä mennään ja tuota samaan sarjaan kuuluvaa mömmöä on tarttunut keskisen ale laarista mukaan jo useamman kerran. Hinnallakaan ei ole minun ole tuotettani pilattu eurolla lähtee 😀
  Tokikaan en vaihtaisi toiseenkaan 😀

 14. 15

  sanoo

  Itse käytän justiisa suihkugeeliä tai mieheni partavaahtoa. Halvempaa ja toimii itselläni yhtä hyvin (:

 15. 16

  sanoo

  Mie tykkään eniten juuri Gilletten shave geeleistä. Löysin onnekseni tuon tuotteen jo joskus teininä yli 10 vuotta sitten, enkä ole sen jälkeen koskaan ajanut karvojani ilman tuota!

  Tuli nyt kuitenkin mieleeni, kun tuosta epiloimisesta tuli puhetta, niin olisitkohan voinut/jaksanut tehdä postauksen siitä aiheesta? Mulla kun on epilaattorikin ollut jo vuosia, mutta jäänyt käyttämättä koska ihokarvat kasvaa sisäänpäin ihan joka kerta, kun olen sitä käyttänyt. Näppylöitynyt iho ei sitten näytä ihan hirveen kivalta, joten höylään on ollut tyytyminen! Olisiko sulla ollut vinkkejä tai hyväksi todettuja tuotteita epiloinnin avuksi? Kuoriminen ja rasvaaminen nyt tietysti (ei ole auttanut), mutta onko jotain muita ideoita tai tuotesuositteluja?

 16. 17

  sanoo

  Käytän samoin noita Giletten geelejä. Ja nimenomaan tuo Lavender on tuoksultaan lempparini 🙂

 17. 18

  sanoo

  Miesten partavaahto toimii! Tosin miehinen haju pitää aina pestä pois tyttömäisellä suihkugeelillä sääristä..

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Mäkin vuosikausia ajelin suihkugeelin avulla ja pidin noita Gilletten tuotteita hömpötyksenä. Sitten kun ensi kertaa kokeilin, tajusin miten hölmö olen tässä asiassa ollut. Käytin jonkun aikaa noita naisten versioita, mutta nyt olen vaihtanut miesten parranajogeeleihin! 😀 Ne on yleensä hieman edullisempia ja lisäksi vieläkin parempia, ovathan ne sentään kasvojen iholle suunniteltuja 🙂

 19. 20

  sanoo

  Pakko se on kai ostaa testiin tämmöinen, en ole meinaan koskaan mitään hoitoaineita, suihkusaippuoita tai ihan tarkoitukseen tehtyjä tuotteita kokeillut.

  Mie siis epiloin ja sheivaan sitten jos haluan erityisen sileää jälkeä 🙂

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  En käytä mitään muuta kuin vettä. Mulla kasvaa vain nilkoissa mustat karvat, jotka näkee ilman syynäämistä. Muualla päin koipia kasvaa vaaleat ja melko ohuet karvat, joita en ees vaivautuisi sheivaamaan, elleivät pirulaiset kasvaisi niin pitkiksi. Mutta en oo kyllä kaivannut mitään apuaineita tuohon koipieni höyläilyyn, kun ne karvat ei tosiaan ole mitään paksuja ja tummia, enkä joudu niitä ajelemaan kuin enintään pari kertaa viikkoon – tämäkin vain silloin jos tarvii olla koivet paljaana. Yleensä edes kerran viikkoon ajeleminen on harvinaista, kun en noita koipeliinejani juuri esittele.

 21. 22

  sanoo

  Käytän Lidlin parranajogeeliä! Halpaa ja hoitaa hommansa. Miehekäs hajukaan ei haittaa kun koipiin kuitenkin laittaa hajusteellista kosteusvoidetta jälkeenpäin 🙂

 22. 23

  sanoo

  Minä olen käynyt ja kymmenen vuotta 3-4 viikon välein kosmetologilla kainaloiden ja säärien vahauksessa. Aiemmin sheivasin juurikin tuollaisella Gilletten geelillä, mutta kyllästyin siihen, että toimenpide piti uusia muutaman päivän välein. Mieluummin maksan ammattilaiselle siitä, että saan olla rauhassa ihokarvoilta useamman viikon.

 23. 24

  sanoo

  En ole eläessäni käyttänyt tuollaista. Melkein hävettää myöntää. 😉
  Suihkugeelillä on menty tähän asti.. Nyt aijon kyllä miehen partavaahtoa kokeilla, hehee..

 24. 25

  sanoo

  Kosteusvoide (esim. vaikka joku epämieluisampi joka ei kulu millään) reilusti levitettynä on myös hyvä sheivaukseen. Näkee mistä on ajanut ja samalla kosteuttaa :).
  Sokerointi kosmetologilla on maailman parasta, mutta aina ei ole varaa siihen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *