It ain’t easy walkin’ in stilettos but somebody gotta do it

Olen nainen ja viimeisen vuoden aikana olen tajunnut sen entistäkin selvemmin.

Olen aina rakastanut niin pukeutumisessa kuin muussakin naisellisia juttuja ja viimeaikoina homma on korostunut entisestään uusien korkokenkien hankkimisen myötä.

En viihdy lenkkareissa. Minulla oli sellaiset viimeksi teini-ikäisenä enkä osaa liikkua niissä missään muualla kuin lenkkipolulla. Tänä keväänä hankin ensimmäiset tennarini vuosiin ja nyt omistan niitä kahdet. Käytän niitä satunnaisesti ja hieman häpeillen, sillä naisellisemmat balleriinat ja iki-ihanat korkkarit ovat ehdottomasti se minun juttuni. Oloni tuntuu jostain syystä jopa hieman nuhjuiselta tennarit jalassa.

Korkkarit ovat tosiaan ihania. Ne ovat naisellisia, tyylikkäitä, seksikkäitä ja kaikin puolin vaan ihania. (Varsinkin, jos on syntynyt seitsemän sentin säärillä ja pituutta on vain hieman enemmän kuin ponilla säkäkorkeutta…) Mutta luoja paratkoon, kuinka inhottavia suurin osa niistä loppujen lopuksi on jaloissa!

Harvoin löytää täydellisiä korkkareita, jotka eivät alkaisi viimeistään muutaman tunnin kuluttua hiertämään jostakin kohdasta jalkoja. (Tai löytää varmasti useinkin, mutta niiden hintalappu ei aina sovi minun budjettiini.) Tämän vuoksi voitte uskoa, että tyylikkäitä ja naisellisia korkkareita rakastavana naisihmisenä kiljuin ilosta, kun kuulin tutuiltani Compeedin rakonestopuikosta.

Kyseessä on siis apteekeissa myytävän Compeed-sarjan taikapuikko, jonka ideana on, että kitkaa ja hankausta vähentävää puikkoa sipaistaan ennaltaehkäisevästi jaloissa niihin kohtiin, joista kenkä todennäköisesti alkaa hiertää.

Itse kuljetan puikkoa nykyään AINA käsilaukussani. Minulla homma toimii parhaiten niin, että kun otan uudet (tai muuten vaan vähän käytetyt) kengät käyttöön, levitän puikkoa joko suoraan niille kohdille, joille arvelen hankausta voivan tulla tai sitten pidän kenkiä hetken jalassa ja kuulostelen, mistä kengät saattavat alkaa hiertää ja levitän puikkoa sitten näille paikoille.

Puikon idea on simppeli. Tässä on ihoa liukastava koostumus, joka ei näy eikä tahraa tai tee ihoa liukkaan tuntuiseksi, mutta joka silti ehkäisee hakauksen todella tehokkaasti.

Ja voi jestas, kuinka täydellisesti tämä toimiikaan! Tämä on pelastanut minut jo niin monta kertaa, etten enää koskaan elämässäni tahdo olla ilman tätä!

Auttamattomasti liian pienet kengät ovat puikon käytön jälkeen yhä tietysti liian pienet, eli niihin et apua tällä saa, mutta uusien kenkien sisäänajovaiheessa tämä on loistava sekä myös silloin, kun kengät ovat muuten loistavat, mutta se yksi pieni kohta meinaa vähän hangata.

Pieni puikko vaikuttaa hyvin riittoisalta ja kulkee näppärästi mukana käsilaukussa tai takin taskussa. Puikkoa olisi hyvä säilyttää alle 30 asteen lämpötilassa, mutta mikäli se joutuu kestämään lämpimämpiä olosuhteita ja pääsee sulamaan, voi sen jähmettää uudelleen laittamalla sen hetkeksi viileään.

Compeedin tuotteita myyvät apteekit ja puikolla oli hintaa alle kahdeksan euroa.

Onko joku muu kokeillut tätä pelastavaa taikapuikkoa? Kenen muun elämä (ja jalat) tällä tullaan tai on jo tultu pelastamaan?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Tuo on kyllä loistava tuote! Meni niiin hermo ihoa repiviin&irtoileviin rakkolaastareihin. Tuo tuntuu lisäksi rauhoittavan ärtynyttä ihoa.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Heippis!
  Joo, toi puikko on kulkenut mukana jo pari vuotta! Ihan loistotuote!

  Terkuin Siina

 3. 3

  sanoo

  Itsekin tuon puikon omistan, auttaa se tosiaan sellaisissa kevyempien hiertymien ehkäisyssä. 🙂
  Mutta itse olen kyllä HC Compeed lover – meinaa merkin rakkolaastarit on oikeasti PARHAITA ja vannon että ne on keksitty taivaassa!!
  Ne auttavat AINA, pysyvät erinomaisesti paikoillaan (kun laittaa puhtaalle JA kuivalle iholle + on lämmittänyt "tekoihoa" hieman käsien välissä ennen paikalleen laittamista).

  Juuri yhtenä baari-iltana minulla oli aivan ihanat korkkarit jalassa, mutta ai jumankekka kun ne hiersivät. Ei muuta kuin koko jalat melkein Compeedin peittoon – ja voilá – kaikki kipu oli poissa!

  I <3 Compeed!

  (Sarjassa on muuten myös käteviä geelipohjallisia korkkareihn, joilla saa hieman liian isot kengän paremmin istuviksi ja auttavat päkiää kestämään kun sehän se pahimman painon saa kantaakseen.. 🙂

 4. 4

  sanoo

  Äidilläni on tuollainen ja olen joskus kokeillut, on kyllä hyvä tuote! Jos käyttäisin enemmän korkkareita, olisi mullakin ehdottomasti oma 🙂

 5. 5

  sanoo

  Minulle tämä on myös ihan aarre! Sitä paitsi sanoisin tätä hyvin riittoisaksi.
  Yksi puikko on minulla riittänyt ainakin vuoden 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Joo, ihan loistava tuote! Kuulin tästä kaverilta toissa kesänä ekaa kertaa, ja etenkin kesät on jalkojen osalta pelastettu tämän avulla!

  Eskimo

 7. 7

  Janina sanoo

  Olwen myynyt sieluni tuolle puikolle! <3
  Löysin sen kolme vuotta sitten jenkeistä, ja ostin muutaman puikon heti varastoon, koska jo muutaman baari-illan jälkeen tajusin, että ilman tuota puikkoa en halua enää elää.
  Kesän alussa pahinta on käyttää esim jotain gladiaattorikenkiä/-korkkareita, joissa on kymmeniä mahdollisia hiertymäkohtia. Olen laittanut niissä tilanteissa reilusti koko jalkaan puikkoa (lukuunottamatta jalkapohjaa), eikä muuten ole tänä kesänä tullut kuin yksi hassu rakkula. 🙂

  Minun on pitänyt kommentoida monta kertaa, että onpa kiva, kun postailet taas tiheämmin, juttujasi on aina hirveän hauska lukea. Itse olen kielellä leikkimisen fani, joten kirjoitustyylisi iskee kovaa tänne päähän. 🙂
  Kivaa syksynalkua, Virve!

 8. 8

  sanoo

  Erittäin tuttu tuote tällekin korkkarikipittäjälle, enkä anna pois minäkään :). Erityisesti kesällä ihan must!

 9. 9

  sanoo

  Tuo tosiaan toimii! 🙂
  Itse ostin jo muistaakseni kesällä 2007 tuollasen, pitäis ostaa uusi. Jossain voi vielä tuurilla olla tuon vanhan jämät, mutta sille kävi jo heti alkuun niin että unohdin sen ensin auringonpaisteeseen (suli), sitten kaverin koira pureskeli kuoren rikki joten tuo pyörittämismekanismi ei sen jälkeen enää oikein toiminut… 🙂

 10. 10

  sanoo

  Mä ostin ton puikon lähtiessäni armeijaan, mutta se on vieläkin korkkaamatta.. Postaustasi lukiessani tajusin että toi ois täydellinen estämään kesäkuumalla hametta käyttäessä sisäreisiin tulevia hankaumia! Täytyypi siis kaivaa käyttöön se tuolta kätköistä 😀

 11. 12

  sanoo

  Eikös vaseliini ajaisi saman asian? Youtubessa joku meikkiguru sanoi laittavansa vaseliinia kenkiinsä, kohtiin jotka hiertää/saattaa hiertää, eikä mitään hiertymiä synny.

 12. 13

  sanoo

  Serafia: Varmasti estää hankausta, mutta en tiedä sotkeeko sitten vähän enemmän ja kuluuko tavallaan pois oikeasta kohasta kengän hangatessa. Tämä kuitenkin pysyy suojattavassa kohdassa.

  Mutta kokeilemalla lienee selviää. 🙂

 13. 14

  sanoo

  Mulla on toi ollut noin vuoden. Tosin käytän yleensä todella mukavia kenkiä ja käytän vanhat aika puhki ennen uusien ostoa, enkä ole korkkarinaisia, joten ei ole paljon ollut käyttöä. Niiden yksien ihanien ongelma tennarien kanssa tästä taas ei ole apua. Kengät hankaavat nilkkojen takaosasta ihon pois melkein myös laastareiden kanssa.

  Ihan hyvä tuote, mutta mulle ei vaan oo kolahtanut 🙂

 14. 15

  sanoo

  Mä käytän tuota Compeedia siellä lenkkipoluilla niiden lenkkareiden kanssa: pitkälläkään lenkillä ei tule rakkoja, kun tuota puikkoa näyttää jalkapöydän kaarille.

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Vielä kun ne keksisi puikon, joka sulattaisi vaivaisenluut ilman kirurgiaa. Ei tarvitse korkokengissä kipsutella… *nyyh!*

 16. 18

  sanoo

  Tämä pitänee sitten hankkia! Mulla on kummat jalat, kun lähes kaikki kengät tuntuu hiertävän ja hankaavan jostain kohtaa. Nytkin ostin kumisaappaat ja mokomat hiertivät ekalla käyttökerralla pikkuvarpaiden sivut ja päälliset rakoille.. (eikä ne edes olleet liian pienet 🙁 )

 17. 20

  sanoo

  Kolmas puikko meneillään. On pelastanut räpylät monta kertaa! Kovin koitos tähän menessä viikko New Yorkissa, tuli "vähän" käveltyä…

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Valitettavasti ihanien kenkien(kin) kohdalla pätee se vanha sanonta, että hinta ei tuo välttämättä laatua, mutta laatu tuo hintaa…Mä tein sen virheen(?), että ostin yhdet tosi kalliit kengät. Eipä ole sen jälkeen tarvinnut ostaa halpoja muutaman kympin (muovi)korkkareita, koska ne on vaan yleensä ihan kamalat jalassa.

  Noi ekat kengät on kyllä kivat 🙂

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Voisitko testata Lorealin force vector tehohoitoa ja moroccanoil öljyä? haluaisin kuulla mielipiteesi kyseisistä tuotteista, koska ovat olleet minulle pelastus. 🙂

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Kolmas puikko meneillän – tämä löytyy AINA mun käsilaukusta. Pari vuotta sitten löysin Compeed Stickistä aivan uuden ulottuvuuden – kesäisin se estää sisäreisiin ilmestyvät hankausnäppylät (kuuma sää + hame + isot reisilihakset = ei hyvä). Eikä tahraa, vaikken sitä meinannut ensin uskoa. Aivan m a h t a v a !

  Kriksu

 21. 24

  sanoo

  Postasin tuosta jo vuonna 2008 🙂 Hyvä tuote, tosin suunnittelin silloin testaavani sitä ja Vaseliinia myös lenkkareiden kanssa vaan eipä ole tullut testattua. Hurahdin paljasjalkajuoksuun ja pehmotossuihin, jotka eivät hierrä.

  Ja jotkut kengät ovat vaan niin auttamattoman sopimattomia, ettei edes tämä tuote auta.

 22. 25

  sanoo

  Muistan kuulleeni puikosta viime kesänä tutultani ja todellakin, tuo on ihmepuikko! Tosin olen hukannut omani johonkin ja ensi vklopun häissä tuota saattaisikin tarvita.. :/

 23. 26

  sanoo

  kaveri ylisti sitä kerran kun kirosin kun kengät hiersivät. ensin vähän epäilin sitä mutta nykyään sillä on oma paikka laukussani! ; )

 24. 27

  Kinuski sanoo

  Todella hyvä tuote! On pelastanut mut ja jalkani jo monilta rakoilta. Varsinkin kun jalkani tarvisisivat usein koon 40,5 (erityisesti Vagabondin kenkissä ja koko 41 on jo valmiiksi iso), ja ostaessani koon 40 kengät luisevat varpaani saavat takuuvarmasti monet rakot ja hiertymät ennen kuin kenkät ovat venyneet. Korkkareissa ongelma on luonnollisesti pahempi, koska painetta tulee varpaisiin enemmän. Mutta siis, suosittelen myös tuota lämpimästi! 🙂

 25. 29

  Anonyymi sanoo

  Tuota puikkoakin parempi tuote on Baman Silky feet – silkiä sisältävä suihkutettava spray, joka estä hiertymät. Itselläni tuli ennen joka kesä hiertymät varpaiden väliin kun aloin käyttää varvassandaaleja, tällä tuotteella olen välttynyt niiltä. Suihkutan tuota myös aina jalkoihin kun otan käyttöön uudet kengät – eikä ole ollut hiertymiä muuten muutamaan vuoteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *