Ilman viidearvoa minulle yhdentekevä tuote

Jostain syystä ihmiset ovat olleet kovasti halukkaita lukemaan blogistani niistä huonoista tuotteista.
Hoen aina, ettei ole oikeastaan huonoja tuotteita vaan että on vain
erilaisia tarpeita. Se ei silti vie pois sitä tosiasiaa, että on
olemassa tuotteita, joiden käyttöä minä en vaan ymmärrä.

Yksi tällainen on nämä kynsilakanpoistopurkit, jollaisen sain Lumenelta blogini kautta kokeiluun vähän aikaa sitten.
(Pahoittelen jo heti alkuun postauksesta läpipaistavaa lapsellisuuttani. I know, mutta silti hieman hihityttää ja tirskututtaa!)
Näiden 
purkkien ideana on, että käyttäjä työntää kynsilakkaisen sormensa lakkoja
poistaessaan purkkiin, jonka sisällä on vaahtomuovinen keskellä olevalla
reijällä varustettu tyyny, joka on kostea lakanpoistoaineesta.
Pyörittelemällä sormea purkissa lakan saa sitten ohjeiden mukaan
helposti pois kynsistä. Ideana yksinkertainen, mutta nyt voisin
eritellä, miksi homma ei kolahtanut minuun yhtään.
Aloitetaan sillä hih hih -tason jutulla.
Minusta koko purkki ja sinne sormen työntäminen tuntuivat jotenkin vaan todella hävyttömältä. Siis todellakin tuntui.
En nyt lähde erittelemään tuon löysähkön, mutta pehmeän ja sormen
muotoihin mukautuvan purkin hihittelyn aihetta sen enempää, mutta kyllä
sinne pari miespuolistakin sormea upposi ihan vaan kokeilun halusta ja
hihittelyä se synnytti raavaissa aikuisissa miehissäkin.
Jos
sitten mennään ihan asiapitoiseen puoleen niin aloitan kertomalla, että
tuhosin tämän luultavasti heti ensimmäisellä käyttökerrallani. Minulla
oli nimittäin kynsissäni tummansinistä lakkaa, joka ei irronnut purkin
avulla niin unelmaisesti kuin olin sen kuvitellut tekevän. Lopputulos
oli nimittäin tämä:
Näyttääkö nätiltä ja puhtaalta? Ei
minustakaan. Homma olisi ollut helpompaa ja siistimpää vain tavallisilla
vanulapuilla. Nämä siniset jäljet jäivät nimittäin iholleni pariksi
päiväksi ja värjäsivät purkin sisällönkin melko kiitettävästi.
Seuraavalla
kerralla ajattelin, että yritän poistaa hilelakkaa. Kynsissäni oli aiemmin blogissani esittelemäni punaisella Yves Rocherilta saamallani
lakalla ja Lumenelta saamallani glitterilakalla kuorrutettu lakkaus,
jonka poistamisen arvelin olevan tuskaa vanulapuilla. Toimisiko purkki
tässä pelastajana?
No ei toimisi. Lakkaus ei todellakaan irronnut niin näppärästi kuin kuvittelin ja itseasiassa hileitä oli todella hankalaa poistaa tämän purkin avulla. Lakanpoistoainessa liottelu ei auttanut hommassa radikaalisti ja jos sormea pyöritteli purkissa tuntuivat hileet vaan repivän vaahtomuovityynyä rikki. Lisäksi purkissa oli hieman vanhan sinisen lakkauksen jämiä. En siis kokenut purkkia näppäräksi tässäkään, sillä vertailun vuoksi poistin toisen käden lakkaukset perinteisellä pumpulilapputekniikalla ja koin sen huomattavasti helpommaksi ja nopeammaksi.
Joku sanoi minulle sitten, että purkit ovatkin helppoja ja näppäriä tavallisten vaaleiden lakkojen kanssa. Kröhön, tähänkin minulla on kyllä sanottavaa…
Kynsilakanpoistoaine on todella tujua ainetta. Sehän herran jestas kykenee liuottamaan irti kynsilakan! Miksi ihmeessä haluaisin upottaa sormeni kaikki pinnat kynsilakanpoistoaineisella tyynyllä vuorattuun purkkiin ja uittaa siellä sormeani ja sen ohutta ihoa useamman sentin matkalta? Eihän se ole fiksua! Lakanpoistoaineen ja vanulappujen kanssa saan hommaan edes pientä kontrollia ja se on sitä paitsi minusta myös samalla lailla nopeaa kuin tämäkin olisi. Metodi olisi kätevä, jos se helpottaisi muuten vaikeammin poistettavien lakkojen poistettavuutta, mutta nyt en kokenut sen sitä tehneen.
Minulta ei siis vaan heru millaan lailla uskoa tai ymmärrystä näille purkeille. Pääni on kuitenkin käännettävissä, jos joku heittää tarpeeksi hyvää settiä, eli antakaahan tulla. Why on earth??
PS. Näissä kahdessa sisarmerkkien tuotteessa on muuten saman INCI enkä jaksa uskoa, että ainesuhteet olisivat kovin erilaiset. Hinta vaan on eri.
Kiitos taas, Lorkku!
Kommentit
 1. 1

  Elli sanoo

  Mulla on toi Maybellinen Express Remover toiminu kivasti, tummat lakat ja hileet lähteny tosi helposti. Toi on myös kätevä ku kynsiä lakatessa sössii yhden kynnen, saa sen puhdistettuu eikä tartte varoo muita. Lumenen tavallinenkaa lakanpoistoaine ei oo oikee mulla toiminu, nii en oo niiden törppöä kokeillu.

 2. 2

  sanoo

  Minusta tuo on täydellisen ihana tuote. Miksi? Jos lakkaan yhden kynnen surkeasti ja haluan ne lakat siitä pois, niin isken vain sormeni purkkiin ja pyöräytän. Ei tarvitse tuhrata lappujen ja litkujen kanssa ja huomata, että kas, toisesta, hyvästä kynnestä, on lakka lähtenyt. Tai jos on vaikka lakka lohjennut pahasti ja pitäisi poistaa loputkin, niin sormi purkkiin, pyöräytys ja tadaa! Lakka on pois. Toiseksi: nämä ovat todella hyviä, kun lähtee esim. lennolle. Purkki ruumaan eikä tarvitse pelätä, jos se vuotaa tms. Toki pistän purkin aina minigrip pussiin ja teippaan sen vielä kunnolla.

  Myönnän, että kiiluvien lakkojen kanssa tuo on huono. Mutta tuo on minusta sellainen täydentävä tuote.

  • 2.1

   sanoo

   No eihän se tavallinenkaan pullo siellä ruumassa mihinkään vuoda, jos korkki on kiinni. Etenkään, jos sen vielä laittaa pussiin.

 3. 3

  sanoo

  Tälläsiä "hienoja" uutuuksia on kyllä kiva kuulla ettei itse mene kokeilemaan jotain uudella tekniikalla valmistettua härveliä. Huonoja meikkejä ei välttämättä tarvitse esitellä mutta tälläisiä "uutuuden viehätyksiä" kyllä. Koska factahan se on että ihminen ostaa mitä vain jos sen väitetään jonkun asian tekevän helpommaksi.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Itsellä on käytössä tuo Lorealin musta puteli jo varmaan neljättä kuukautta ja toimii täydellisesti. Pari sekkaa purkissa ja kynsilakka on irronnut täysin, hilelakkoja en ole sillä poistanut juuri sen takia koska rikkoo tuotetta. On itsellä poistanut täydellisesti ihan mustat ja tummansinisetkin lakat.

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Haha,mä luulin olevani ainut jolla tossa purkissa dippailu herätti outoja mielleyhtymiä :D:D

 6. 6

  sanoo

  Itse en ole hankkinut näitä juuri sen takia, että jo ennestään kuivia kynsinauhojani ei varmasti paranna purkissa liottelu. Vanulapulla poistaessa niitä voi edes vähän yrittää varoa.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Tuollaisen puhdistuspurkin voi tehdä myös itse. Ei tarvita kuin purkki, kynsilakanpoistoainetta ja pari vaahtomuovipalaa. Tulee halvemmaksi kuin ostaa valmiina. Pinterestistä löytyy kuvallisia ohjeita, jos sellaista kaipaa.

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Tästä tulikin mieleeni…

  Joskus pienenä lilluttelin kylpyammeessa ja päätin ilmeisesti pitää pienen hemmotteluhetken; laitoin kynsilakanpoistoainetta nassuun kasvonaamion tapaan! Oiei. Tarhassa taas sain joskus huulipunan käsiini ja olinkin sit kaunistautunut aika huolella. Punat huulilla.. ja vähän yli! 🙂

  Muita kommelluksia kosmetiikan parissa ei taida ollakaan, mites sulla?

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Mikä ihmeen uutuus… Muistan 80-luvun lopulla tai 90-luvun alussa äidin käyttäneen tismalleen samanlaista kynsilakanpoistopurkkia. Ja sitä käytettiin vuosia kun tehoja siinä riitti.

  • 10.1

   Tine sanoo

   Joo olen myös sitä mieltä ettei tämä mikään uusi keksintö ole. Just noihin aikoihin mulla oli äidin kanssa yhteisenä varmaan just toi sama tuote, oisko ollut Vivalin tai Miramen. Ei tosin vuosia kestänyt…

 10. 11

  sanoo

  Onkohan tuo Lumenen purkki hieman kuivempi kuin Dependin? Koska ei toivoakaan, että voisin kipata Dependin pöydälle kyljelleen. Olen meinannut läikyttää sitä jo vaan purkkia kallistamalla..

 11. 13

  Miira sanoo

  Minäkin muistan nähneeni näitä purkkeja parikymmentä vuotta sitten. Kuvittelin idean jo kuopatuksi, mutta näköjään se on tehnyt paluun. Ideahan on sinänsä hirveän hyvä, mutta tuo sormien liottaminen on kuivista käsistä kärsivälle kauhistus…

 12. 14

  sanoo

  Ei tuo mikään uusi idea ole 😀 Muistan, kun äiti tuon tapaisella purkilla poisteli kynsilakkoja jo 20 vuotta sitten. Oivoi, pitäisiköhän tuommonen purkki hankkia jo ihan nostalgian vuoksi 😀

 13. 15

  tupluuri sanoo

  Samaa mieltä Myy:n kanssa. Ostin itselleni Maybellinen purnukan ja pikkasen kallistaessa sitä sieltä lorahti kiitettävä määrä ainetta ja suoraan parketille. Jäi nätit jäljet kun lakattu kerros alkoi kuoriutumaan irti…

  Kuitenkin mun käytössä ihan huipputuote! Juurikin osoittaa hyödyllisyyden, kun täytyy vain yksi kynsi lakata uudestaan. Jokainen kyntensä lakannut tietää miten tuskaa on alkaa rääpimään vanulapuilla sitä yhtä kynttä puhtaaksi…

 14. 16

  sanoo

  Hmm, Sephoran vastaavalla olen saanut kaikista tujuimmatkin glitterilakat irroitettua ihan helposti :o? Onkohan se tyyny jotenkin laadukkaampi ,siitä ei myöskään ole irronnut yhtään palasia.

  Tavallisen kynsilakan ollessa kynsillä upotan kynnen juuri ja juuri kokonaan purkkiin, pyöräytän kerran ympäri ja kynnet ovat täysin puhtaat :)! Ei tarvitse dippailla, hautoa tai muhitella. Glitterilakkojen kanssa pitää pyöräytellä muutama kierros enemmän.

  Hihi, sormidippailut hihi

 15. 17

  sanoo

  No…olen myös tosi aikuinen ja kerron, että sain tuollaisen purkin mutta lahjoitin sen blogikollegalle tuumaten, että en halua tunkea sormeani ahtaisiin, kosteisiin koloihin:P Blogikollega kuitenkin raportoi, että purkki toimii hyvin. Se oli tuo pinkki maybellinen versio.

 16. 18

  Immu sanoo

  Mulla on tuo musta L'orealin purkki ja olen aivan rakastunut siihen. Ja kyllä, sekin läikkyy kallistaessa eli onkohan tuo Lumenen purkki kuivempi? Sillä poistelen sujuvasti sekä hilelakat, sokerilakat, tummat kuin vaaleatkin lakat ja sormet eivät värjäänny eivätkä atoopikon kynsinauhat ja kädet muutenkaan kärsi! Ja olen muuten niitä ihmisiä, joiden kynsilakat eivät ole tyyliin "kerros värilakkaa ja menoksi" vaan laitan aluslakan, 2-5 kerrosta värilakkaa (riippuen lakasta ja koristeluista) sekä päällyslakan ja kaikki nämä lähtevät kivuttomasti pois purkissa.

  Ja kyllä, sormen työntäminen pehmeään reikään aiheutti täälläkin hieman hihittelyä 😉

 17. 19

  sanoo

  Mä oon tykästynyt tosi paljon näihin purkkeihin, toimivat loistavasti ns. normaalin poistoaine+vanulaput – kombon rinnalla. Oma postaukseni:

  http://winditupblog.blogspot.fi/2013/11/synonyymi-sanalle-kateva.html

  Hilelakkoja ei kokonaan purkissa saakaan pois, mutta muhittelu onnistuu ja siten vanulapun kanssa voi "pyyhkäistä" ne lopullisesti pois. En koe ongelmaksi käyttää ensin purkkia ja lopuksi poistoainetta vanun kanssa. Vanulapun kanssa muhittelu ei oo mun juttuni, siitä en tykkää. Pelkkä värilakka (varsinkin cremet) on älyttömän helppo poistaa purkilla. Jostain syystä mun purkkini on ihan siisti, vaikka oon poistanut siellä niin mustaa kuin esim. tummansinistäkin lakkaa eikä se tahri sormiani 🙂

 18. 20

  sanoo

  Mullakaan ei toimi, epäilin noita kovasti kun nuo rantautui kauppoihin, mutta koklasin kaverin omaa (Maybelline). Mulla sattui olemaan vaan yksi kerros vaaleanpunaista lakkaa, se lähti oikeastaan täydellisesti. Sitten toisella kerralla oli 3 kerrosta burgundynpunaista + päällyslakka, ei toiminut! Koko sormet näytti siltä kuin olisi ollut "veriset", ja kynsien reunoille oli jäänyt paljon väriä. Se oli siis Maybellinen versio.
  Harmi, koska tuo on sinänsä tosi kätevä keksintö, ja varmasti kävisi nopeammin kuin perinteinen vanulaput+poistoaine. 🙁

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  kyllä mulla on ainakin ollu toi maybellinen pinkki puteli monta kertaa käytössä ja aina oon ollu tyytyväinen :0 ja hiekkalakankin oon saanu sillä poistettua kunnolla

 20. 24

  sanoo

  Käytettiin juuri tätä samaa Lumenea tänään kaverini kanssa! Mulla oli hilelakkaa ja kaverillani mustanpuhuvaa tavallista lakkaa. Omissa kynsissäni osa hileistä jäi kiinni, mutta ne sai kevyesti raaputellen helposti irti. Kaverin tumma lakka lähti todella vikkelästi ilman ongelmia. Minun mielestäni siis ihan hauska tuote. 🙂

 21. 25

  katska sanoo

  Mulla on toi maybelline ja toimii hyvin!
  Haha ekaa kertaa koittaessa pelotti tunkea se sormi sinne 😀

 22. 26

  sanoo

  Toi putelihomma on jotenkin tosi kasaria tai jotain… Tulee heti mieleen, kun mutsin meikkikaapissa oli aikanaan tosi pitkään tollainen ja jotenkin se tuntui jo silloin todella oudolta..

 23. 27

  Jenny sanoo

  Mulla on tuo Maybellinen versio ollut käytössä, ja tavalliset lakat poistuu sillä hyvin. Sen sijaan glittereille tai röpelölakoille tuota ei selvästikään olisi kannattanut käyttää: glitterit eivät lähteneet kynsistä mihinkään mutta hajottivat tosiaan tuon tyynyosan, ja nyt niitä vaahtomuovinpaloja on kynnet täynnä joka kerta kun tuota käyttää.

 24. 28

  Anonyymi sanoo

  Itselläni on taas ihan päinvastainen kokemus Lumenen kynsilakanpoistopurkista. Aivan loistavasti lähtee lakkaukset myös glitteri lakka, tarkoitus on antaa kynnen olla vaahtomuovipalojen sisällä hetken, jotta lakka lähtee paremmin. Suosittelen kyllä kokeilemaan.

 25. 29

  Mai sanoo

  Mä asun Belgiassa ja ostin täällä paikallisen tavaratalon oman merkin tuollaisen kynsilakanpoisto-purnukan. Se on toiminut mulla todella hyvin, poistaa helposti tummatkin lakat ja hileet, ei värjää sormien ihoa tms. ja lisäksi siihen on lisätty jotakin "hedelmäistä tuoksua", eli se ei haisekaan niin kauhealle kuin normaalit kynsilakanpoistoaineet. 😀

  Mä olen ollut tosi positiivisesti yllättynyt tästä löydöstä ja vaahdonnut siitä ystävillenikin innoissani, kun ennen en jaksanut lakata kynsiä ihan vaan sen takia, että niiden kuluneiden lakkojen poistaminen oli aina niin ärsyttävää.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *