Ihonhoitorutiinini

Minulta on pyydetty postausta ihonhoitorutiineistani joten tänään on vuorossa esittely siitä kuinka ja millä tuotteilla hoidan kasvojani tällä hetkellä.

Minulla kaikki lähtee hyvästä ihonpuhdistuksesta. En ollut nuorempana(kaan) kovin sinut pisamieni kanssa silloisesta finnitilanteesta puhumattakaan ja äitini antoi minulle viidennellä luokalla ensimmäisen meikkivoiteeni. Se voi kuulostaa nuorelta iältä meikkivoiteen käytölle, mutta voin kertoa, että olin silloin ja yhä edelleen todella onnellinen siitä, että hän otti silloin luultavasti elämäni suurimman ongelman vakavasti ja tarjosi siihen apua. Samalla hän kuitenkin painotti, että meikki tulee aina pestä iholta huolella pois ja että ihonpuhdistus on hyvin tärkeä asia ja sillä tiellä olen edelleen.
Teen ihonpuhdistukseni kahdessa osassa ja tykkään käyttää sen ykkösvaiheessa puhdistusöljyjä, sillä niillä saa kätevästi pois myös silmämeikin. Tällä hetkellä minulla on käytössä töiden kautta minulle päätynyt Dolce & Gabbanan puhdistusöljy, jonka pyyhin kasvoiltani pois konjac-sienellä. Tämän jälkeen puhdistan ihon vielä Lumenen Bright Touch Raikastavalla Puhdistusvaahdolla Clarisonicia ja sen hellävaraista cashmere-harjaa käyttäen. Kasvoveden sijaan pyyhin kasvot lopuksi vielä Nivean misellivedellä kostutetulla vanulapulla.

Ihonpuhdistusrituaalini on hellävarainen mutta tehokas. Käytän mielummin useampaa iholleni sopivaa ja sen hyväntuntuiseksi jättävää puhdistustuotetta kuin yhtä liian tujua vaikkakin nopeasti puhdasta jälkeä tekevää.
Kasvoveden jälkeen hemmottelen ihoani Biothermin Life Plankton Essence -hoitonesteellä, jota taputtelen kämmenilläni kasvoilleni. Tuote tuo kasvoille ihanan pehmeän ja kosteutetun tunteen ja sopii loistavasti tuomaan kevyttä lisäkosteutusta kuivuuteen taipuvaiselle iholleni.
Iltaisin levitän kasvoilleni muutaman tipan Biothermin Liquid Glow Skin Best -kasvoöljyä, joka imeytyy iholle nopeasti ja tuo mukavaa lisähoitoa. Ripsien tyveen menee edelleen myös sipaisu NeuLashin ripsenkasvattajan vanhasta versiosta.
Silmänympäryksiäni ollen hellinyt viimeaikoina öisin Shiseidon Bio Performance Eye Contour Creamilla, joka on hieman aikuisemmalle iholle tarkoitettu, mutta ihanan tehokkaasti kuivia silmänympäryksiäni ravitseva tuote. Päivinsin olen käyttänyt Bobbu Brownin kevyempää Hydrating Eye Creamia.
Kosteusvoidepuolella ihoani ovat viimeaikoina hoivanneet MISSHAlta saamani Super Aqua -ihanuudet, joissa on riittänyt kosteustehoja niin yöksi kuin päiväksikin. Päivisin saan kasvoilleni suojakertoimen meikkivoiteen puolelta, joten olen käyttänyt suojakertoimetonta päivävoidetta hyvillä mielin. (Tästä tehokaksikosta on tulossa myöhemmin oma kehupostauksensa!)
Silloin tällöin hemmottelen ihoani myös jättäen sille yön yli sitä ravitsevan naamion. Lumenen Ultra Sensitive Rauhoittava & kosteuttava naamio onkin jo blogiylistysten merkeissä tuttu entuudestaan, mutta Glamglown Thirstymud-naamio on ollut minulle keväällä kohdattu uusi tuttavuus, johon olen sittemmin hullaantunut ja jota olenkin teille vähän aikaa sitten hehkuttanut omassa postauksessaan.
Itselleni ihonhoidossa ykkösjuttu on tosiaan hyvä, mutta hellävarainen puhdistus sekä tehokas ihon kosteutus, sillä ryppyjä on paljon helpompaa ennaltaehkäistä kuin yrittää kadottaa.

Millainen on teidän ihonhoitorutiininne?
NeuLashia lukuunottamatta postauksessa esitellyt tuotteet ovat kaikki blogin tai töiden kautta saatuja.
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Ei seerumeita, korvaako hoitoneste ja kasvoöljy sen? Entä käytetäänkö yön yli naamiota normi yövoiteen päällä vai sen sijaan? T. Aloittelija

  • 1.1

   sanoo

   Joo, nuo ovat olleet hieman seerumin korvikkeinani, sillä seerumin idea on tuoda iholle lisää hoitotehoja ja minun tapauksessani se tarkoittaisi lähinnä lisäkosteutusta, jota nuo kaksi muuta juuri tekevät. 🙂 Käytän itse yön yli jätettäviä naamioita yövoiteen tilalla, mutta joskus keskellä talvea kun ihoni on kuivimmillaan saatan maskin imeydyttyä lykätä päälle jopa vielä yövoidetta. Normaalisti käytän kuitenkin vain yksinään. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi. Olen sen kahlannut läpi (kieltämättä siihen meni useampi päivä) ja olen löytänyt paljon hyviä vinkkejä ja tietoa.

 3. 3

  sanoo

  Mmmmm toi Lumenen Refreshing Cleansing foam on ihan ehdottomasti mun suuri lemppari. Se ikävä kyllä loppui ja päätin kokeilla Nivean normaalille iholle tarkoitettua puhdistusta ja ei herranjumala miten mun iho on kuivunut! Pakko seuraavalla kauppareissulla päästä kosmetiikkahyllylle katsomaan mitä kokeilla seuraavaksi ja pistää tämä nykyinen kiertoon. Ristus sitä kirvelyä jos unohdat rasvata ihon ennen nukkumaanmenoa…

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • 4.1

   sanoo

   En oikeastaan käytä enää juurikaan kuorintoja, sillä iho pysyy tarpeeksi heleänä päivittäisillä puhdistusrutiineillani. Eli kun iho puhdistuu joka päivä hyvin ja kuitenkin hellävaraisesti ei kasvojen kuoriminen tee enää merkittävää eroa. 🙂

  • 4.2

   Anonyymi sanoo

   Niin ja tuo Clarisonichan kuorii kevyesti, ettei varmasti ole muulle kuorinnalle tarvettakaan.

  • 4.3

   sanoo

   Itselläni on Clarisonicin hellävaraisin harja, joka ei varsinaisesti kuori, mutta sanotaanko, että jos vaikkapa sen mukana lähtisi päivittäin iholta esimerkkimielessä sanottuna yksi ohuen ohut irtoamaisillaan oleva ihosolukerros on sama, irroittaako sen tuolla päivittäin vai sitten kerran pari viikossa kuorinnalla ne useammat kerralla (tai näin minä olen asian aina ajatellut). 🙂

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  tosi kiva ja hyödyllinen postaus! itse olen omasta mielestäni aika jämpti ihon hoitaja, mutta varmaankaan en ole löytänyt parhaita mahdollisia tuotteita, sillä iho on yhtä aikaa epäpuhdas ja pintakuiva 🙁 etsimistä, etsimistä…

  olisin halunnut kysyä yhden aika tyhmän kysymyksen tähän vielä. nimittäin voiko/kannattaako silmänympärysiholle käyttää muita aineita (puhdistukseen siis) kuin silmämeikinpoistoainetta? mielestäni silmät jäävät AINA hieman klähmäisiksi tai öljyisiksi silmämeikinpuhdistusaineesta, vaikka miten koittaisi vanulla ja vedellä putsailla. mulla on toi lumenen kirkastava voideputsari käytössä ja kasvovetenä lumenen hellävarainen. voiko esim. alkoholitonta kasvovettä käyttää myös sy-iholle vai millä saisi öljyisen silmämeikinputsarin veks?

  kiitos, jos jaksat ja ehdit vastata 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Hellävaraisia puhdistustuotteita voi käyttää myös silmänympärysiholla ja näin teen itsekin. Eli esim. tuo Lumenen puhdistusvaahto menee minulla ainakin lopuksi myöas silmänympärysiholle kevyesti. Toimii irroittamassa juuri noita klähmäisyyksiä, vaikka en sitä koskaan varsinaiseen silmämeikinpoistoon käyttäisikään. Itse käytän myös alkoholitonta kasvovetta silmänympärysiholla. 🙂

  • 5.2

   Anonyymi sanoo

   kiitos tosi paljon vastauksesta! se voideversio tuosta bright touchista tuntuu sen verran tymäkältä, että en taida ainakaan kovin kovasti laittaa silmänympärysiholle, mutta nyt uskallan hyvillä mielin käyttää hellää kasvovettä sy-iholle, silläkin saa putsariöljyt hyvin lähtemään 🙂

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Mistähän tuota vanhaa Neulashia vielä saisi hankittua? Vai tiedätkö, että onkohan tuolla samalla vaikuttavalla aineella saatavissa kulmatuotetta? Samalla tavallahan se vaikuttaisi, mutta mietin, josko näissä olisi hintaeroa mahdollisesti kulmille nimetyn tuotteen hyväksi. Itsellä kun ongelma ei ole ripset vaan harvat/aukkoiset kulmakarvat.

  • 6.1

   sanoo

   Ei varmastikaan enää mistään. :/ Itse ostin omani ennen virallista uudistusta, mutta tämä versio ei ole silti enää kasvattanut samalla lailla kuin se ihan alkuperäinen.

  • 6.2

   Anonyymi sanoo

   Harmin paikka, minä kun jo herättelin toiveita joka aamuisen kulmien paikkailun vähemmälle jättämisestä.. Eli Yhdysvaltojen markkinoilta poistivat myös tuon alkuperäisen tuotteen? Tiedätkö kenenkään saaneen ripsiään/kulmiaan kasvamaan tuolla uudella Neulashilla?

 6. 7

  sanoo

  Tärkein asia minulla on hyvä puhdas ruoka, säännölliset ruoka-ajat, hyvät unet, liikunta ja ulkoilu. Tietysti kasvojen hoito jo ihan nuoresta tytöstä asti. Puhdistus, kosteutus, kuorinnat, naamiot, hieronta ja suojaus tuulelta, kylmältä ja auringolta. Shiseido, Clarins, Stendahl, Lancôme. Putsari ja kasvovesi voi olla edulliset: L'Oreal ja Herbina. Voide ja naamio tärkeimmät ja Clarins'n öljy.

 7. 8

  sanoo

  Aamuisin: puhdistusvaahto, tällä hetkellä Dermosilin vaahtoputsaus tai Yves Rocherin Hydra Vegetal, sitten puhdistusvesi/kasvovesi, jokin ohut hoitoneste (korealainen), sitten jokin etanaseerumi (Benton), viimeisenä aurinkosuoja .. sitten meikkituote, jossa myös aurinkosuoja.
  Iltaisin: kaksoispuhdistus aasialaiseen tapaan, nyt käyttöön Klairsin musta puhdistusöljy.. perään heti vaahtoputsari ja misellivesi viimeistelyyn. iltarutiinissa myöskin etanaseerumi, lopuksi Mizonin etanavoide. Pari kertaa viikossa kasvoveden jälkeen C-vitamiiniseerumi tai BHA-neste.

  • 8.1

   sanoo

   Minusta on mielenkiintoista lukea, millaisia tuotteita muut käyttävät ja millaiset rutiinit muilla on! 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Tavallisen kasvoveden ideana on tasapainottaa ihon pH vesipesun jälkeen ja tuoda iholle mahdollisesi myös hoitavia ja kosteuttavia aineita kun taas misellivesi on oikeastaan puhdistusvesi, jota voisi käyttää vanulapulla jopa puhdistusaineen asemasta yksinäänkin. 🙂

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Olen aikaisemminkin laittanut tänne kommenttia tuosta Neulash-ripsiseerumista ja ihmetellyt, että sinä Virve kun olet ilmeisesti aika tarkka noista tuoteselosteista niin ihmettelen, miten käytät kuitenkin edelleen tuota Neulash-tuotetta. Eikös siinä ole silmänpainetaudin hoitoon tarkoitettua ainetta, joka ei ole lainkaan hyväksi sellaiselle ihmiselle, joka ei kärsi silmänpainetaudista? Ripset kyllä kasvaa joo, mutta kannattaako leikkiä näkökyvyn kanssa vain saadakseen pidemmät ripset?

  • 10.1

   sanoo

   En itseasiassa tiedä tarkalleen, millä tavalla se voisi olla iholle käytettynä haitaksi, joten olen käyttänyt nyt tuota varmaan kohta neljä-viisi vuotta. Tuotahan levitetään iholle ja käsitääkseni aineella voi olla haittavaikutuksia vain _silmään_ joutuessa, mutta pari kertaa vuosien aikana sitä silmään saaneena tiedän kyllä sen tuntuvan sen verran kurjalta, että silmä lähtee aina heti pesuun siinä vaiheessa. En siis ole siksi kantanut huolta tuotteen iholle käyttämisestä, mutta luen kyllä todella mielelläni, jos tuosta on todettu olevan iholla haittaa. 🙂

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Hei! Tietääkö kukaan mistä noita cashmere-harjoja saisi? Ite tilasin tänään clarisonicin ja delicate-vaihtoharjan stockmannin verkkokaupasta. Ja sielä ei näytä olevan cashmere harjoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *