Ihon sävyn määritys – Näin määrität ihosi sävyn helposti

Tämä on varmasti odotettu postaus, sillä tämän perään on huudeltu useasti. Tänään nimittäin yritetään määrittää ihonsävyä.

Nyt siis selvitetään, onko ihosi kylmäsävyinen eli punapohjainen vai lämminsävyinen eli keltapohjainen.

Ensinnäkin se tärkein:

Niin hassulta kun tämä voi korviisi kuulostaakin, mutta älä katso kasvojesi ihoa määritellessäsi ihosi sävyä. Nyt määritellään ihon pohjasävyä, joka on kaikkialla kropassasi sama. Tummuus voi vaihdella ja joku alue voi punoittaa toista enemmän, mutta ihosi pohjasävy ei vaihdu. Jos nimittäin kehottaisin tuijottamaan kasvojen sävyä, ilmoittaisi ainakin 70 % teistä olevansa punapohjaisia eli kylmäsävyisiä ihan vaan siksi, että kasvoilla on punoitusta. Tämä punoitus ei kuitenkaan liity mitenkään ihon pohjasävyyn, eli usko vaan minua ja jätä kasvosi tässä vaiheessa kokonaan homman ulkopuolelle.

Katso sen sijaan kaulaasi ja rinnustaasi ja vaikkapa jopa käsivarsiasi. (Itseasiassa oikeaoppisesti ihon sävy määritellään kuulemma pakarasta, mutta koska harvemmalla on sinne suoraa näköyhteyttä ja harvemman kumppani tai kaveri jaksaa lähteä tähän määritä-pyllyni-sävy -leikkiin mukaan, jätetään pakara tällä kertaa homman ulkopuolelle.) Kellertääkö iho, vai onko se enemmän punapohjainen? Usein auttaa, jos ihon rinnalle nostaa valkoisen kankaan (pyyhe, lakana, vaatekappale…), jolloin punertavuus tai kellertävyys korostuu helpommin.

Tässä muutama apukuva. Nyt saa tuijottaa rinnustaa!

Scarlet Johanssonilla on selkeästi punapohjainen, viileä ja vaalea iho.

Natalie Portmanilla on puolestaan keltapohjainen, lämmin ja vaaleahko iho.

Evangeline Lillylla on viileä ja punapohjainen ihonsävy.

Paris Hiltonilla on puolestaan lämmin keltapohjainen iho.

Sävyn määritteleminen on harjaantumattomalle silmälle kuitenkin usein todella hankalaa, joten apuna voi käyttää pieniä jippoja.

Kurkista ranteesi verisuonia.

Keltasävyinen iho saa ne yleensä kuultamaan vihertävinä ja punapohjainen iho puolestaan sinertävinä.

Sopiiko sinulle paremmin kulta vai hopea?

Saako viileä hopea sinut sädehtimään vai lämmin kulta hehkumaan? Viileäsävyisille ihmisille sopii parhaiten hopea, lämminsävyisille kulta.

Ihon sävyn määritystä on helpointa usein tehdä porukassa.

Silloin on todennäköistä, että joukossa on sekä kylmä- että lämminsävyisiä ja kun eroja vertailee vierekkäin, keksii jutun helposti (laita vaikkapa Natalie Portman ja Scarlet Johansson vierekkäin). Vertailkaa kaveriporukassa kämmeniänne ja lähinnä niiden keskikohtia, jotka eivät punoita kuten ympärystä. Kämmenestä näkee usein selkeän eron, kun vertaa lämmin- ja kylmäsävyisten ihmisen kämmeniä: lämmin on selkeästi keltaisempi ja kylmä punertavampi. (Yllätyin itse tästä erosta, kun kylmäsävyinen vanha työkaverini demostroi minulle kämmeniemme sävyeron!)

Etkö vieläkään keksinyt, kumpaan jengiin kuulut? Voi olla, että kuulut niin sanottuihin neutraaleihin.

Neutraali ei tarkoita sitä, etteikö ihosi olisi joko puna- tai keltapohjainen, mitä se aivan varmasti on. Joidenkin ihmisten iho vaan on niin vähän kumpaankaan suuntaan taittava, että he voivat näyttää sekä hyviltä kylmissä sävyissä että upeilta lämpimissä sävyissä tai toisin päin.

Neutraali on kuitenkin lähinnä meikkitermi enkä ole itse koskaan eläessäni nähnyt ihmistä, jonka ihonsävy olisi täysin neutraali (en toki silti kiistä, etteikö sellaistakin ihmettä voisi olla olemassa). Neutraaleja sävyjä löytyykin usein lähinnä vain hyvin kansainvälisten meikkifirmojen meikeistä (esim. L’oreal True Match N-sävyt), mutta kun noitakin sävyjä alkaa tarkemmin tutkia, taittavat ne aina johonkin suuntaan. Nämä vaan eivät taita keltaiseen tai punaiseen yhtä selkeästi kuin muut sarjan sävyt taittavat (L’orealilla W- tai C-alkuiset) ja esimerkiksi suomalainen iho on usein sellainen, ettei se välttämättä ole selkeästi keltainen tai punainen, vaan vain hitusen jompaan kumpaan suuntaan taittava. Sävyistä puhutaan siis usein neutraaleina, mutta se ei silti tarkoita, että jos käytät L’orealin True Matchin sävyä N1 on ihonsävysi vaalea neutraali (itseasiassa N1 taittaa kevyesti keltaiseen).

Vaalealla iholla ”neutraalius” usein korostuu ja esimerkiksi oma ihoni on keltapohjainen ja vaalea, mutta keltapohjaiset meikkivoiteet ovat usein liian keltaisia. Oma meikkipohjani saisikin siis olla kellertävä, muttei keltainen ja usein neutraalimmat sävyt menevät tähän kategoriaan. Jos kuitenkin käytän liian lämpimiä meikkisävyjä (vahvaa kultaa, vahvaa kuparia), näytän helposti sairaalta.

Joidenkin ihon sävy on helppo määrittää vain yhdellä vilkaisulla ja jonkun ihonsävy voi olla vaikkapa selkeästi niin lämmin ja keltapohjainen, etteivät kylmät sävyt missään tapauksessa sovi hänelle. Joidenkin ihonsävyn määritys on haastavempaa, sillä iho ei välttämättä taita niin voimakkaasti punaiseen tai keltaiseen, jolloin henkilö voi olla melko kameleontti käyttämiensä värien kanssa, vaikka toisen sävyperheen värit hänelle vielä toista paremmin sopisivatkin. Itse menen tähän kategoriaan, sillä vaikka olenkin iholtani lämminsävyinen, on ihoni niin vaalea ja vain kevyesti keltapohjainen, että esimerkiksi pinkki huulipuna sopii minulle silti. Äitini taas on niin selkeästi lämmin sävyiltään, että pinkki huulipuna saisi hänet näyttämään todella oudolta.

Kasvojeni iho on vaalea ja iho punertaa hieman, mutta dekolteeta ja muuta kroppaa katsoessa huomaa ihon olevan kuitenkin keltapohjainen. Jos kuitenkin laitan liian vahvoja lämpimiä sävyjä, näyttää ihoni niiden rinnalla liian kylmältä ja ilmeestä tulee väsähtänyt. Sama pätee myös kylmiin sävyihin, eli voin käyttää kylmiä sävyjä, mutta liian kylmien käyttäminen saa ihoni näyttämään todella kellertävältä ja riitelemään meikkien sävyjen kanssa.

Ei voi oikeastaan sanoa, että joku väri sopisi vain joko kylmä- tai lämminsävyisille muttei lainkaan toisille. Kyse on nimittäin enemmän värien sävyistä. Lähes jokaisesta väristä löytyy sopiva versio niin kylmälle kuin lämpimällekin iholle. Jos siis olet kylmäihoinen ja haluat käyttää kultaa vaikkapa silmämeikissäsi, etsi sopivan kalpea kullansävy ja vältä niitä keltaisimpia ja kirkkaimpia. Tai jos olet lämminsävyinen ja pinkkiä on vain pakko saada, niin jätä se kylmin pinkki ja etsi omalle ihollesi sopiva versio.

Helpottivatko vinkit yhtään? Kuka on selvittänyt tai sai nyt vihdoin selvitettyä oman pohjasävynsä?


Lue myös nämä postaukseni:

Millä meikkisiveltimet kuuluu pestä the balm mary-lou manizer cloud nine the touch

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Eli siis sopiiko hopea paremmin kylmäsävyiselle ihmiselle?
  Menin tässä jo ihan sekaisin, mutta itelle sopii parhaiten hopeakorut ja kirkkaan sininen. Olenko siis todennäköisesti (kun et nyt tietenkään mua voi tästä nähdä mutta veikaten) keltapohjainen kylmäsävyinen?
  Mielenkiintoista!

  -Mourmau

 2. 2

  sanoo

  Olen aina ollut sitä mieltä, että olen iholtani vähän kellertävä, ja tää selvensi epäilyni hyvin! 🙂 Todella perusteellisesti, kivoin esimerkein ja monipuolisesti asia selitetty, aivan huippu postaus siis. KIITOS! 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  haa, me ollaan samikset :D!

  ja eiliseen sen verran, että olen todellakin unohtanut pestä faux cilsin harjan, kiitos muistutuksesta :)! kyllähän siinä käyttöohjeessa ( jonka, huom, LUIN ) siitä mainittiinkin…

  /nanna

 4. 4

  sanoo

  Mourmau: Et voi olla keltapohjainen ja kylmäsävyinen, vaan ihosi on joko lämmin keltapohjainen tai kylmä punapohjainen. 🙂
  (Tarkensin hieman tuota hopeaa ja kultaa käsittelevää kohtaa.) Jos hopea sopii paremmin, olet todennäköisesti siis kylmäsävyinen eli punapohjainen. 🙂

  JLCHARLOTT4: Kiva kuulla, että oli selkeästi havainnollisesttu erot. 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Mä oon tutkinut kohta vuoden omaa ihon sävyäni ja päätynyt siihen, että olen ehkä sinne kylmään ja punertavaan päin. Kuitenkin useat punapohjaiset testaamani mineraalipohjat on tehneet musta oudon näköisen ja liian punertavan pikkupossun. Kun testasin keltapohjaista (YB:n Barely Beige), niin kappas, se oli täydellinen!

 6. 6

  sanoo

  Hmm.. onpas kyllä. 😀 Aika hankalaa määritellä, mutta vaikka oon mielestäni aika "keltanen" (valosta riippuen enemmän tai vähemmän), mutta verisuonet näkyy melko sinisinä 😀 NYT MUN SUONISSA ON SALEEN JOTAIN VIKAA YHYY. Ei vaan, voi olla että en osaa tulkita. Mutta siis mulle kyllä sopii kumpikin, hopee ja kulta, mutta meikeissä parempia on selkeesti lämpimät sävyt. 😀

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Kiitos kiitos kiitos tästä postauksesta!! 🙂 Selvensi asiaa huomattavasti! Nyt siis sain tietää varmaksi, että olen keltapohjainen 🙂

 8. 8

  Niina sanoo

  Tämä postaus vain vahvisti käsitystäni omasta ihonsävystäni: Keltaisella mennään! Olen huomannut, että mulle sopii vaatteissa kaikki luonnolliset, murretut sävyt. Kirkkaitakin värejä voin käyttää, jos ne eivät ole ihan puhtaita (esim. petroolinsininen, sinapinkeltainen ja korallinpunainen).

  Silmämeikkiä en hirveemmin harrasta, kun periytyvänä sukuriesana luomet roikkuu ja ilme on heti kuin neandertalin ihmisellä konsanaan, jos heitän jotain väriä tai rajausta. On se sitä siis ilmankin, mutta meikki korostaa tai sitten en vain osaa meikata.

 9. 9

  sanoo

  Meikä on niin keltainen kuin keltainen vaan voi olla :/ Kivaa on ollut tällä ihonsävyllä etsiä meikkivoidetta 😀

 10. 10

  sanoo

  Sainpas ahaa-elämyksen. Olen selvästi viileä mut sininen menee jo niin viileäksi väriksi et se taas saa olemuksen näyttämään jotenkin kuolleelta / tunkkaiselta. Lienen siis neutraalihko joka kuitenkin taittaa enemmän viileään O_o

 11. 11

  Lindie sanoo

  Olen aina ollut sitä mieltä, että ihoni on punertava (muualtakin kuin kasvoista) ja näin siis ilmeisesti kylmäsävyinen. Esim. juuri ranteen suonet näkyvät selvästi sinertävänä. Siitä huolimatta esimerkiksi lämpimät hiusvärit sopivat mulle paljon kylmiä paremmin, hiuksissani on luonnostaankin aavistus punertavuutta. Myös kullan väriset korut tuntuvat sopivan (juurikin hiusten värin takia) paremmin…

 12. 12

  sanoo

  Taidanpa olla kylmäsävyinen ja punapohjainen. Oman ihon pohjasävyä ei kyllä oo turhan helppo selvittää! Mulle kun tuppaa käymään sekä kylmät että lämpimät värit, sävystä riippuen.

  Punapohjaisuus kuitenkin selittäis sen, miksi suurin osa puutereista saa miut näyttämään keltaiselta ja meikkivoiteet ruskealta 😀 Omistamani mineraalipuuteri sen sijaan on purkissa hennon roosa, mutta punaisuus katoaa kasvoilla kummasti jättäen ne miltei meikittömän näköisiksi. Jostain kumman syystä en vaan ole tätäkään suostunu itse tajuamaan aiemmin (niitä keltapohjasia meikkejä on tullu nyplättyä kaupoissa aina, mutta uskottava se on: ei sovi mulle!). Kiitos siis postauksesta 🙂

 13. 13

  Seireeni sanoo

  Pohdittiin tätä asiaa kaverin kanssa vuosia sitten, eikä oikein osattu määritellä "värivuodenaikaamme". Mutta sitten tajuttiin vertailla ranteiden verisuonia ja niissä näkyi huima ero: minulla suonet olivat ihan vihreät verrattuna kaverin sinisiin suoniin. Itse en osannut nähdä suoniani vihertävinä ennen tätä vertailua, koska pää on ehdollistettu ajattelemaan, että verisuonet aina sinertää. Samoin kuin varmaan suurin osa suomalaisista ajattelee automaattisesti, että hopea pukee heitä parhaiten, koska se on useimmiten ollut muodissa ja siihen on "totuttu".

 14. 14

  sanoo

  Se Isadoran mattalakka, vaikea mun verrata, kun itsellä yksi OPIn mattalakka, eikä kokemusta MUSn tai Essien mattalakasta. Mutta noita sun vertailukuvia katsoessani, väittäisin Isadoran olevan parempaa kuin MUS, mutta en tiedä yltääkö ihan samaan kuin Essie, kahdella kerroksella tosin tuli mattaisempaa. Mutta tykkään kovasti 🙂

  Diorin paletti on ihana, ainakin nopealla testisutaisulla kokeiltuna 🙂 Ja sori kun olin jotenkin tönkkönä siinä kun nähtiin, ilmeisesti sitä kumminkin jännittää uusia ihmisiä jonkin verran, vaikka muuten suht puhelias olenkin 😀

 15. 15

  sanoo

  Olipa hankalaa, mutta mielenkiintoista ehdottomasti. Verisuonistani ranteessa osa on sinisiä ja osa vihreitä, käsivarressa suonet ovat selvästi vihreät. Mieheeni verrattuna olen kuin keltainen kiinalainen ja mieheni punainen punaniska (joo, meidän oma sisäpiiri vitsi). Mutta koruista en osaa sanoa, käytän vaihtelevasti kultaa ja hopeaa ja kun tukkani on värjätty tummaksi niin hopea tuntuu sopivan oikein hyvin. Meikkinipohjani on aina ollut se vaalein mahdollinen ja mielestäni keltaiseen taittava. Edellinen meikkivoide (oikein hyvä minulle) oli N1 ja nykyinen "mineraali"meikki" pohjani on Lorealin W1. Näyttäähän se vähän punoittavalta, muttei liikaa.
  Välillä tuntuu että olen värisokea, minulla on vaikea hahmottaa taittaako joku väri kylmään vai lämpimään päin. Näen siinä molempia. Huulipunissa tämä on ehkä helpointa.
  Mutta kiitos tästä tekstisät, ehkä tämä auttaa myöhemmin valitsemaan omalle iholle niitä oikeita sävyjä..kunhan silmä harjaantuu.

 16. 16

  Ketket sanoo

  Käsittääkseni on yleensä myös niin, että keltapohjaiset ruskettuvat ja punapohjaiset palavat auringossa.

 17. 17

  Sissi sanoo

  Hyvä postaus mutta voi huh kun tämä on vaikeata! Iho näyttää kellertävältä mutta suonet ovat jostain kohtaa sinertävät, jostain muualta taas vihertävät… Näin siis jopa pelkästään ranteissa! Ota tästä nyt selvää 😀

  Hopeakoruja käytän, kun kulta tuntuu liian hienolta ja epäsopivalta. Sinisestä väristä en välitä, vaikka muut sanovat sen sopivan väreihin oikein hyvin. Violetit saa mut näyttämään sairaalta.

  Blääh, päätän olla keltainen.

 18. 18

  sanoo

  Mä olen iholtani "neutraali" enemmän kuin mitään muuta. Ehkä se taittaa enemmän sinne kellertävään, mutta mulle kuitenkin käy sekä vaatteissa että meikeissä oikeastaan kaikki sävyt. Mikään väri ei tee musta "sairaan näköistä", kuten joitakin ihmisiä. Jos esim. mun kylmäsävyiselle äidille laittaisi päälle kuparisen paidan niin sen ihonväri menisi ihan metsään ja äiti näyttäisi ihan sairaspedistä nousseelta. On se villi 🙂

 19. 19

  sanoo

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Vaikka olenkin lukenut näm useasta paikasta, helpotti kuitenkin antamasi vinkit oman pohjasävyn määrittelyssä. Olen mielestäni lämmin ja keltasävyinen, minulle sopivat parhaiten sävyt, jotka ovat heleitä(kevätsävyt), esim. koralli, vaalea turkoosi, sitruunankeltainen,ja pari sinisen sävyä. Tummat sävyt saavat minut näyttämään sairaalta, olivat ne sitten lämpimiä tai kylmiä.

  Pidän silti useammin hopeaa ja valkokultaa kuin keltakultaa, mutta molemmat sopivat.Näytän hirveältä kylmissä vaaleanpunaisissa, vaaleansinisissä ja violeteissa sävyissä, olivat ne sitten vaatteissa tai meikeissä. Meikkipohjissa minulle sopivat sävyt ovat aina niitä lämpimiä kellertäviä/kullansävyisiä, tummuusskaalassa keskivälillä.

 20. 21

  sanoo

  Muakin hämäsi tuo kaksi kuvaavaa sanaa. Luulin Mourmaun tapaan, että ihonvärissä liikutaan nelikentässä. Mutta tämä onkin siis jana (joo, olen insinööri). Tuo kommenttisi selvensi hyvin. Kiitos.

  Kun suonet näkyvät sinisenä, mutta sekä kulta että hopea sopii (tosin en pidä keltakullasta), niin olen varmaan hiukkasen viilee tyyppi?

  Onko ihonsävyissä eroa ruskettumisen / palamisen kannalta? Aina puhutaan, että tummat ruskettuvat helpommin ja vaaleat palavat helpommin. Siis tukan sävyn mukaaan. Mä olen nyt sitten ilmeisesti kylmäihoinen brunetti ja rusketun kohtalaisen helposti ja palan vähemmän helposti kuin olmit (ovat keltaisia ja punaisia näin muistikuvilla arvioiden, mutta blondeja) kaverini. Eli onko ne muakin nopeammin ruskettuvat tyypit keltaihoisia brunetteja?

 21. 22

  sanoo

  Mä olen ehdottomasti keltapohjainen ihminen. Ainakin jos vertaa vaaleanpunaisiin kavereihin, ero on selkeä! Silti mun vaate ja meikki varastot koostuu lähes 90% kylmistä ja hieman murretuista sävyistä.
  Toisaalta olis ihan mahtavaa jättää omat kotianalysoinnit pois ja kokeilla ihan oikean ammattilaisen apua! Ehkäpä seuraavaa meikkipohjaa valitessa 😉

 22. 23

  Sanni sanoo

  Jos saa postaustoiveita esittää, niin toivoisin kovasti postausta erilaisista aurinkovoiteista ja -suihkeista. Etenkin nämä kiinnostavat: NIVEA SUN Carotene Sun Lotion (vaikkakin siinä on TODELLA pieni suojakerroin, vain 6), NIVEA SUN Protect & Bronze Lotion ja NIVEA SUN DNAge (tämä on kasvoille tarkoitettu). Jos saat jonkin näistä jostain käsiisi ja sinulla on aikaa testailla, olisi tosi mukava juttu 🙂

  Haluan myös kiittää tosi kivasta blogista, luen tätä oikeasti joka päivä 😀

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  Meille tehtiin aikoinaan ammattikoulussa vaatetusalaa opiskellessani värianalyysi ja muistaakseni tipahdin sitten kesäkategoriaan, eli viileiden sävyjen ryhmään. Kuitenkin aika suuri osa keväänkin väreistä mulle sopii, joten taidan olla sitten sellanen neutraali. Iho ei oikein selkeästi taita keltaiseen tai vaaleanpunaiseen ja kulta ja hopea sopii molemmat, vaikka suosinkin hopeaa.

 24. 25

  sanoo

  nanna: Oi, samiksia vai? 🙂

  Anonyymi: Monet punapohjaiset meikkipohjat ovat tosiaan ihan punaisia, eivätkä vain punertavia. :/

  Nana: Tuo suonien värien määritys saattaa olla hankaa ennen kuin vertaa jonkun punapohjaisen suoniin ja huomaa, miltä ihan kunnolla sinertävät suonet sitten näyttävät (tai vihertävät). 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Niina: 🙂

  Nolla: Välillä on kyllä haastavaa löytää selkeästi keltaista meikkivoidetta ilman, että se menee oranssiin. :/

  Sanska: Ja toki muukin väritys ratkaisee, kuinka viileitä sävyjä viileäihoinen voi käyttää. 🙂

  Lindie: Sävyn määritys voi olla hankalaa. 🙂

  Mai Korpi: Hankalaa nimenomaan. 🙂

  Seireeni: Tuo verisuonien ero on oikeasti hyvin selkeä kun vertailee rinnakain. Yksin ei tosiaan ehkä niin konkreettisesti sävyä löydä, mutta kun vertailee niin näyttää hyvin selkeältä. 🙂
  Ja tuo juttu hopean sopimisesta on kyllä totta. 🙂

  emminkäinen: Kiva kuulla, että IsaDora mattaa hyvin ja että Diorin paletti pelittää. 🙂
  Itse menen hyvin usein aina ihan lukkoon, kun joku asiakas huikkaa lukevansa blogiani tai sanoo siitä jotain eikä olo ole sen jälkeen enää yhtään luonteva. 🙂

  Eija: Tämän takia kannattaa unohtaa pää kokonaan määrittelyssä, sillä moni tosiaan miettii myös, mikä sopii (värjättyyn) tukkkaansa. Mutta harjaantumista ja kevereiden kanssa vertailua vaan niin silmä oppii. 🙂

  Ketket: Vaaleaihoisilla usein menee näin, mutta varsinkin tummemmissa ihonsävyissä ei mielestäni mene aina näin. 🙂

  Sissi: Haastavaa kyllä. Koita vertailla kavereittesi kanssa verisuonia, niin erot havainnollistuvat. 🙂

  Terhen: Juu, meidänkään äidille ei voisi ihan mitä tahansa lätkiä. 🙂

  Laura: Sopivien sävyjen löytäminen helpottaa elämää kyllä kummasti kun voi jättää turhat kokeilut väliin. 🙂

  Badbomben: 🙂

  Minttu: Insinöörit. 😉
  Sinertävät suonet viittaisivat kylmänsävyiseen ihoon, mutta ehkä olet niin kevyesti vain punertava, että kultakin menee. Punapohjaiset vaaleaihoiset palavat yleensä nopeammin, mutta muuten punapohjaiset eivät tosiaan aina pala keltapohjaisia nopeammin. 🙂

  Laura: 🙂

 25. 26

  Eriikka sanoo

  Tämän analyysin perusteella lienen punainen ja viileä sekä vaalea. Verisuonet on ainakin sinisemmät kuin miehellä… Koruista mulle käy mielestäni sekä kupari että hopea (kullasta en niin piittaa). Töissä meillä on kirkkaankeltaiset t-paidat, joiden väri ei ainakaan sovi minulle ollenkaan.

 26. 27

  sanoo

  Sanni: Pidetään toive mielessä! 🙂

  Anonyymi: Minä olen siitä varmasti poikkeava jossain määrin, etten ole yhtään selvillä noista vuodenaikamääritelmistä. Katson vaan aina silmämääräisesti sen enempää asiakkaitakaan analysoimatta, mitkä sävyt näyttäisivät sopivan. 🙂

  Eriikka: 🙂

 27. 28

  Anonyymi sanoo

  Lienen itse keltainen, tosin useimmiten näytän kalpean vaaleanvihreältä 😀

  Voisitko muuten kirjoittaa aurinkovoiteista kun sesonki alkaa olla käsillä? Niiden inceistä ja toimivuudesta jne. 🙂

 28. 29

  Anonyymi sanoo

  Olen määritellyt itseni aiemmin viileäksi, mutta kuitenkin ollut vähän epävarma sen kanssa. Tämä postaus vahvisti omaa määritelmääni, kiitos!

  Eniten mulla on hämännyt verisuonten ja luomien sävy. Ranteessa mun verisuonet on siniset ja kyynärtaipeessa vihreät. Lisäksi luin jostain, että viileällä iholla luomet olisivat harmaansävyiset ja lämpimällä iholla ruskeat. Mulla nuo on selvästi ruskeita. Mulle kyllä sopii niin paljon paremmin viileät sävyt, että olen huoletta käyttänyt niitä. Ainoa poikkeus on luumu ja violetti, luumu sopii, mutta violetti ei. Musta kuitenkin luumu on lämpimämmän sävyinen kuin violetti.. Jännää. 🙂

  Aika hyvin tuntuu pätevän se, että mulle sopii ne sävyt, joista pidän.

  -P

 29. 30

  Sofia sanoo

  oon kyl ollu aina sitä mieltä et mun iho on keltapohjanen ja nyt se varmistu.mä kyllä palan auringossa liian helposti ja ihoni on muuten tosi vaalea.mun serkku on varmaan neutraali kun sillä on ihan valkonen iho :D.voitko sanoo pari värisävyä jotka luultavasti sopisivat mulle meikissä (luomiväri) tai vaatteissa?

 30. 31

  Anonyymi sanoo

  virve,mä katoin eilen yhen dokumentin näpistelijöistä eli varkaista kaupoissa.siinä listattiin kymmenen suosituinta näpistelyn kohdetta ja kosmetiikka oli kolmosena ja hajuvedet ykkösenä!se oli kyllä brittiläinen dokumentti mut kuiteski.ootko sä huomannut samanlaista tai ootko huomannu koskaan et kukaan ois varastanu jotai siel mis oot töissä?tarkkailetko muutenkaan ikinä asiakkaita sillä silmällä että jos joku varastais jtn?pidäthän silmät auki 😉

 31. 32

  sanoo

  Anonyymi: Itseasiassa uusi postaus aiheesta on työnalla. 🙂
  Sitä odotella kurki nämä postaukset:
  http://ostolakossa.blogspot.com/2010/02/tule-jo-aurinko-vai-tulisitkohan.html
  ja
  http://ostolakossa.blogspot.com/2009/03/paiva-54-anti-age.html
  🙂

  P: Verisuonten sävyn määrittely varsinkin on hieman hankalaa, mutta kun pääsee vertailemaan suoniaan jonkun selkeästi toista värisävyä olevan kanssa, löytää erot helposti. 🙂

  Sofia: Usein sellainen valkoisen näköinen iho on nimenomaan punapohjainen. 🙂

  Anonyymi: Katsoin itse myös tuon ohjelman ja ei tullut yllätyksenä. Törmään varasteluun lähes joka päivä jossain mittakaavassa (näpiselevät teinit ja oikeasti hyllyjä tyhjentävät liigat) ja kyllä kokoajan saa olla valppaana. Kurjaa, sillä tuo lisää hirveästi myyjien työtä hälytarrojen liimailun vuoksi ja välillä joutuu tuijottelemaan viattomiksi osoittautuneitakin hieman liian ankarasti.
  Aluksi jaksoin olla sinisilmäinen ja hyväuskoinen asiakkaiden suhteen, mutta en enää nykyään. 🙂

 32. 33

  Anonyymi sanoo

  Nyt sitten tuijottelen käsiäni & verisuonia koko illan 😀

  Itse asiassa jokin aika sitten Sensain meikkaaja yritti laittaa minulle keltapohjaista meikkipuuteria, kunnes vaihtoi sen punapohjaiseen. Punapohjainen sopi paremmin VAIKKA couperosa vaivaa tosi pahasti. Ihoni on kamalan vaalea ja BM fairly light [light tekee minut keltatautisen näköiseksi vaikka eräs myyjätär tunki sitä kasvoilleni – onneksi kotona tajusin etten osta sitä väriä] on sopiva minulle. Harmi vain, että lämpien ilmojen tultua vauhdilla, olen itse ns. jälkijunassa… eli kosteusvoide on liian tuhti. Meikki kiiltää heti. Pitäisi ostaa (ts. kaivella varastoistani) uusi käyttöön.

 33. 34

  Anonyymi sanoo

  En vieläkään onnistu tilaamaan BareMinerals- aloituspakettia, joten ajattelin kokeilla toista sivua. Strawberry.net (suomenkielinen) näyttää myyvän sitä, hieman kalliimmalla hinnalla, mutta kuitenkin 30 euroa halvemmalla kuin Kicks. Onko kokemuksia tuosta sivusta, onko se luotettava? Ja koska puhuit tässä postauksessa tuosta sävystä niin tarkistetaan vielä, Onko tuo fair setti sitten ihan valkea? Tarvitsen vaalean meikkivoiteen koska ihoni on hieman kellertävä, mutta kuitenkin punottavan vaalea 😀 Ja varsinkin kesällä ruskettuu, niin ei saa olla liian vaalea meikkivoide.

 34. 35

  sanoo

  Anonyymi: Couperosaa ei tosiaan kannata alkaa yhtään miettimään, kun pohjasävyä pohtii, sillä sitä on tosiaan turha alkaa "neutralisoimaan" kellertävällä pohjalla, jolloin leukapieliin jää vaan rannut jos iho on punapohjainen. 🙂

  Anonyymi: Älä tilaa mansikkanetistä aloituspakettia (hyvä paikka kyllä muuten), sillä jos tilaat EU:n tullialueen ulkopuolelta yli 45 eurolla, voi paketti joutua tulliin hyvin suurella todennäköisyydellä ja joudut maksamaan 22% tilauksen arvosta tullia. Lookfantasticia kannattaa edelleen harkita.
  Fairista ei ole settiä, Fair on yksittäinen sävy. Light on setti, joka sisältää Farily light ja Light sävyt.

 35. 36

  sanoo

  Minulle sopivat selkeästi parhaiten kylmät, kirkkaat värit ja kovat kontrastit, mutta ihoni on silti vaalea ja selkeästi keltapohjainen, tarkemmin hieman oliivi. Enkä nyt puhu blasco-oliivista, vaan hitusen vihertävästä, pellavan sävyyn taittuvasta ihosta. Purkissa tuonsävyinen meikkivoide näyttää likaiselta, mutta kasvoillani se on täydellinen:)
  Meikkiväreinä, ihoa lukuunottamatta, käytän silti kylmiä tai neutraaleja sävyjä, oranssiin tai ruskeaan taittava huulipuna saa minut näyttämään sairaalta.
  Poikkeus vahvistaa säännön:)

 36. 37

  Anonyymi sanoo

  Mekin ollaan samiksia 🙂

  Minusta Scarlett on oikeastaan neutraali. Lily Cole ehkä viileä.

 37. 38

  Anonyymi sanoo

  En ole osannut määrittää ihoni sävyä aikaisemmin varmaksi, sillä ihoni kellertää pikkuisen, mutta verisuonet ovat joka tapauksessa siniset. Näytän hyvältä sekä kullassa että hopeassa, kaikki värit sopivat minulle. Nyt kuitenkin halusin saada vastaukset ja mietin, missä paidassa ihoni näyttää kaikkein parhaimmalta. Ja tulin siihen tulokseen, että olen lämmin! Eli kiitos tästä postauksesta.

 38. 39

  Anonyymi sanoo

  Itse olen määritellyt pohjasävyni vähän kokeilevasti. Jostain luin jotain ohjeita että verisuonet näyttää ranteessa jonkun tietyn väriseltä, mutta mulla ne näyttää sekä vihreiltä että sinertäviltä ja muuten toi ihonsävyn katsominen on ollut jotenkin hankalaa, aina kun huomaa että ihohan on ihan selvästi enemmän kellertävä kuin punainen niin seuraavassa hetkessä tuntuu että näkee asiat päinvastoin.

  Olin ostamassa bareMinerals-settiäni ja katsoin vanhasta todella hyvästä blascon sävystä, että mikähän se olikaan, nettisivujen mukaan se on kellertävä, ok, mun ihoni on siis sen mukaan kellertävä. Kun sain tuon bM-paketin niin fairly light tuntui olevan just eikä melkein (light oli selvästi liian keltainen). Kun sitä kuitenkin katsoi tarkemmin iholla, tuntui se olevan silti himppusen liian kellertävä joten ostin fairin ja sekoitin sitä tuohon fairly lightiin, jolloin sävy oli juuri eikä melkein. Fair itsessään tuntui siltä, että se peittää osan kasvoilla olevista tummista kohdista tms. mutta ei tarpeeksi.

  Sama kävi kun pääsin testaamaan Youngbloodia. Lähes kaikki tuntuivat liian kellertäviltä – myöhemmin huomasin netistä katsoessani, että suurin osa niistä on ihan oikeasti kellertäviä. Ne jotka kävivät parhaiten olivat neutraaleja tai pinkkipohjaisia.

  Eli tästä kaikesta päätellen mulla on tollainen neutraali punaiseen shiftaava pohjaväri. 😉

  BareMineralsilla muuten on jenkkimarkkinoilla myös tollainen Fair-aloitussetti, harmi kun ei Eurooppaan ole sellaista tullut.

 39. 40

  Anonyymi sanoo

  Niin no, ei kai noilla vuodenaikamääritelmillä sen kummemmin olekkaan väliä ku nekihän jaetaan kuitenki vain kylmiin ja lämpimiin väreihin :> Talvi ja kesä on kylmiä, kevät ja syksy sitten taas lämpimiä. Tästäkihän löytyy miljoonia kirjoja ja tietoa pitkin nettiä, jos vain asia jaksaa kiinnostaa.

  Oli kyllä jännä huomata, kuinka ne omat suosikkisävyt sitten löytyki sieltä omasta 'väriperheestä' 😀 Kait sitä on itekki osannu jo sen verran kuitenki kattoa, että mikä passaa ja mikä ei.

 40. 41

  Anonyymi sanoo

  Kiitos hyödyllisestä postauksesta! Tästä oli minulle hyvin paljon apua 🙂 Olen saanut sinulta aikaisemmin muutaman hyvän vinkin.

  Olen löytänyt blogisi vasta muutama kuukausi sitten ja nykyisin se on suosikkini. Ihanaa että blogissasi on kosmetiikkatuotteita eri hintaluokista sekä eri tarkoituksiin, kynnet, ihonhoito, vartalonhoito, meikit jne. Kirjoitat myös todella laajasti ja kattavasti.

  Aurinkoista kesää toivottaen,
  toinen kosmetiikafriikki

 41. 42

  sanoo

  Yyyh 🙁 Ehdin just eilen ostaa uuden meikkivoiteen enkä kaupassa ehtinyt oikeen tota kellertävyys/punertavuusasiaa ajattelemaan, joten toi mun on sitten kellertävän sävyinen. Oon todella vaalea, joten etsin vain mahdollisimman vaaleeta meikkivoidetta (niin ja siis punertava olen myös). No mutta koitan ens kerralla kun oon meikkivoiteen tarpeessa (tai kyllästyn oleen keltanen).

 42. 43

  Anonyymi sanoo

  En päässyt kyllä vieläkään selvyyteen omasta ihonsävystäni, paras lienee kääntyä ammattilaisen puoleen tässä asiassa. Onko muuten baremineralsin vaaleimman aloitussetin sävyt molemmat viileitä tai lämpimiä vai toinen on toinen?

 43. 44

  Anonyymi sanoo

  Kiitos hyvästä postauksesta! Parhaiten tuo suonien tutkiminen onnistuu varmaan just porukassa, koska hyvin vaaleassa keltapohjaisessa ihossa (kuten itselläni) suonet ovat siniset, mutta hieman turkoosiin/petrooliin vivahtavat.

  Muutenkin hyvin vaaleassa ihossa sattaa olla aika vaikea havaita mitään selkeää pohjasävyä. Oma värini on aika neutraali "norsunluu", jota luonnehtii paremmin vaaleanpunaisen puuttuminen kuin varsinainen keltaisuus.

  Luomien väri voi antaa myös suuntaa. Punapohjaisella siskollani luomet ovat kylmäsävyiset tummanruskeat ja itselläni ne ovat vaaleat kullanruskeat. Molemmilla on hyvin vaalea iho, joka palaa helposti auringossa, mutta siskoni kasvot ovat hennon vaaleanpunaiset ja posket punertavat, kun taas minulla kasvojen iho on kauttaaltaan tasasävyinen eikä kasvojen osien välillä ole värieroja.

  Itse olen kokenut, että omaa ihonväriä on vaikea arvioida, jos on melko neutraali. Minulla auttoi käynti värianalyysissä kokeneella asiantuntijalla. Olen siis kevät ja siskoni on kesä.

 44. 45

  Anonyymi sanoo

  Hmm taidan olla lämminsävyinen, ainakin luulisin, että suonet hieman vihertävät..mutta toisaalta tuntuu, että minulle sopii heleät sävyt, myös jotkut kylmät sävyt. Oletko muuten ajatellut, että ovatko aidot blondit useammin lämmin- vai kylmäväsäyisiä, vai voiko mitenkään yleistää? Minulla on siis iiiiiihan vaaleat hiukset luonnostaan ja varsinkin kesäaikaan menevät tosi vaaleaksi 🙂 Ihoni on kyllä erittäin vaalea, ja jotenkin se välillä hämää ajattelemaan, että ihoni olisikin punapohjainen. Talvisin olen nimittäin äärimmäisen vaalea, ja kesäisin kuitenkin hieman päivetyn ja tuo hiusten vaaleneminen vielä korostaa sitä. Vaikeeta! Ehkä olen vaan sit aika neutraali tapaus! 😀

 45. 46

  sanoo

  Basu: 🙂

  Anonyymi: Minusta Scarlet taas on hyvin selkeä esimerkki punapohjaisesta ihosta (kun jälleen jättää kasvojen tuijottelun vähemmälle). 🙂

  Anonyymi: Voi olla tosiaan välillä todella hankalaa tuo määrittely. 🙂

  Anonyymi: Harmi, ettei Euroopassa ole moista näkynyt. Piti heti alkaa etsimään pitkin nettiä. 🙂

  Anonyymi: Minusta on jotenkin turhan hankalaa aina alkaa ajattelemaan tuota kautta, helpompi vain katsoa ihmisiä. 🙂

  toinen kosmetiikkafriikki: Kiva kuulla! 🙂

  tintti: 🙂

  Anonyymi: Fairly Light on periaatteessa nautraalimpi ja Light hyvin lämmin, mutta minusta Fairly lightkin on jo keltapohjainen. 🙂

  Anonyymi: Juuri tuollaiset suonet on minullakin. 🙂

  Anonyymi: En ole huomannut mitään yleistä kaavaa blondien ja ihon sävyn välillä. 🙂

 46. 47

  Anonyymi sanoo

  HOX!!! Nyt on pakko suositella yhtä loistavaa kirjaa josta on ainakin itselleni ollut paljon paljon apua määritellessäni omaa väriäni. Mary Spillanen Jokanaisen väri- ja tyylioppaassa ei rajoituta pelkästään neljään värivuodenaikaan vaan jokainen vuodenaika jaetaan vielä kolmeen alaryhmään. Näin värivuodenaikoja on siis yhteensä 12. Värivuodenaikaa miettiessä pitäisi kirjan mukaan ottaa ihon sävyn lisäksi huomioon myös (luonnollinen) hiusten väri sekä silmien väri. Esimerkiksi ihon sävyn ja hiusten värin jyrkkä kontrasti vaikuttaa värivuodenaikaan. Itse olen analysoinut itseni vaaleaksi kevääksi:)
  Kirja on vuosimallia 92 ja muotivinkit esmes silmälasien hankintaan ovat hieman aikansa eläneitä. Mutta tuo väriosio on aivan loistava…

 47. 48

  Anonyymi sanoo

  Tämä oli tosi hyvä postaus! Mutta myös "stressaava" 😉 nyt tuijottelen täällä verisuoniani ja vertailen rintamusta nenäliinaan… ja valokuvia kesältä ja talvelta on tullut tuijoteltua, näkyisikö ihon sävy niissä (ja pakko sanoa että lähdin jo melkein sinne määritä-pyllyni-sävy-linjalle :D). Musta tuntuu että suonet näyttää sinisiltä, mutta kun ei ole vertailukohtaa vieressä, kuka tietää. Oon myös tosi vaalea, ja vaikken pala helposti punoitan auringossa, silti uskoisin olevani ennemmin keltasävyinen, ehkä tosin lähellä neutraalia. Kun kuvittelen itseni hopeiseen iltapukuun ja kultaiseen iltapukuun, ei väliä kuinka paljon hopeasta enemmän pidän, kultainen tuntuisi ajatuksena paljon paremmalta (väriltä jossa "hehkuisin"). Toisaalta värikonsultilla käyminen varmaan auttaisi. Varmasti omiin tottumuksiin ja mieltymyksiin tukeutuminen vaikuttaa koti-analyysiinkin 😉

  Virve sellaista vielä kysyisin, että voiko mielestäsi esim. kylmäsävyisellä olla muuten lämpimät piirteet? Itselläni on mm. vihreänruskeat silmät ja luonnostaan vaaleat hiukset (ennemmin kultaan kuin tuhkaan vivahtavat, ainakin omasta mielestäni) ja ainakin tuon värimaailman puolesta menisin ennemmin lämmin- kuin kylmäsävyisestä. Mielestäni myös lämpimät sävyt (esim. liilassa, vihreässä ja punaisessa) sopivat mulle paremmin, mutta kuten sanottu, ehkä se oma silmä pettää kun on kerta johonkin tottunut… Tiedätkö menevätkö siis ihon sävy ja hiusten / silmien väri myös jollain tasolla käsi kädessä?
  Riti

 48. 49

  sanoo

  Anonyymi: Olen tainnut lainata tuota pariinkin kertaan kirjastosta. 🙂

  Riti: Yleensä oma alkuperäinen hiustensävy menee käsikädessä ihonsävyn kanssa, mutta silmät eivät ole välttämättä mitenkään suoraan yhteydessä väritykseen. 🙂

 49. 50

  Anonyymi sanoo

  Aika vaikeaa tuo ihon sävyn määrittäminen. Kuvittelin itse aikani, että minulle sopivat lähinnä murretut värit ja kulta, kun olin lukenut jotain värianalyysikirjaa, ja määritellyt tyypikseni "syksy". Sain sitten lahjaksi värianalyysin, ja sen perusteella iho onkin selkeästi punapohjainen, ja vahvat kylmät sopivat. Kieltämättä paremmiltahan ne näyttävät…nyt kun testailee. Jotenkin omaan naamaan on niin tottunut, ettei omia värejään näe 😀

  Tosi vaikeaa kyllä löytää tälläiselle albiinolle meikkivoidetta. Kaikki kaupoista ostamani ovat osoittautuneet ihollani joko ruskeiksi tai ovat tehneet naamasta keltaisen tai punapohjaiset possunpunaisen. Meowcosmeticsin mineraalimeikkipohja on tähän mennessä ensimmäinen täydellisesti ihon väriin sopiva. (sleek ocicat -sävy)

 50. 51

  Anonyymi sanoo

  Mietin tässä, että kun väreissäkin on lämmintä ja kylmää punaista sekä kylmää ja lämmintä keltaista, niin mihin noista sitten ihonsävyn määrittelyssä häviää se toinen kylmä ja lämmin, osaatko sanoa? 🙂

 51. 52

  sanoo

  Mä olen koko ajan vaan enemmän ulalla. x) Mun ranteiden verisuonet on yhdestä kohtaa ihan vihreät ja heti vierestä ihan siniset. Se sävy oikeesti vaihtuu, vaikka ympäröivä iho pysyy about samanlaisena. Sitten on vieressä toinen verisuonirpäs, jossa taas suonet ovat violetit. Ei ota selvää tästä. Rintakehäni perusteella sanoisin olevani lämminpohjainen keltainen, mutta toisaalta olen aina mieltänyt ihoni kalpeaksi ja kylmänsävyiseksi. Poikaystäväni kyllä punertaa enemmän kuin minä, mutta eihän tämäkään vielä mitään tarkoita, voimmehan olla saman sävyperheen eri asteita! Ah ja voi tätä.. x)

  Hopean ja kullan vertailustakaan ei tule mitään, koska minä pidän enemmän hopeasta, ja se ei riipu siitä sopiiko se minulle vai ei. x) Olen nättänyt hyvältä niin punaisissa, ruskeissa, oranginvärisissä kuin platinan vaaleisakin hiuksissa. Tykkään käyttää vaatteissani eniten mustaa, harmaata ja valkoista. Lily Lolon meikkivoiteista sävyni on Porcelain ja Macilla NC20, mikä kyllä on taas "for golden beige skin". Sävyn valinnut ständin ammattilainen. Ehkä mun pitäisi siitä päätellä ja vihdoin uskoa, että lämmintä tässä ollaan?

  Äääh, pitääkö mun muka nyt rakastua kultaan, kun opin tämän asian itsestäni… x)

 52. 53

  Anonyymi sanoo

  Jotta vääntäisin rautalangasta… 😉 jos iho on kelta- eli läminsävyinen, tarkoittaako se, että meikkirintamalla pohjustusten tulisi myös olla keltasävyisiä? Olen huomannut vain itselläni, että liian pinkit puuterit eivät mielestäni peitä ihovirheitä ja tarvitsen keltaista pigmenttiä puuteriini. Olenko siis lämminsävyinen?

 53. 54

  sanoo

  Anonyymi: Oman sävyn määrittely on kyllä välillä todella vaikeaa. :/

  Anonyymi: En osaa sanoa, mutta aika kuolleen näköinen ihon täytyy olla, jos se on sellainen kylmän keltainen. 😉

  Maria: Verisuonten värin määrittelyä on hankala välillä toteuttaa, ellei ole selkeää vertailukohdetta. 🙂

  Anonyymi: Meikkipohja aina oman ihon sävyn mukaan, sillä sen ideana on, että meikki maastoutuu omaan ihoon. Jos laitat keltapohjaiselle iholle punapohjaista meikkiä, saat vaan kurjat meikkirannut. 🙂

 54. 55

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve, kiitos vielä neuvosta. Onko peiteaineissa sitten poikkeus, kun esim. keltapohjaista voidetta suositellaan punaisiin poskiin…? Ja millaista peitevoidetta esim. lämminihoisen kannattaisi valita tummiin silmäalusiin? Tämä postaus oli niin mielenkiintoinen ja ainakin itselleni uusia alueita avaava, että tuli mieleeni että ehkä voisit kirjoittaa "tutorialin" sekä kylmä- että lämminihoiselle, neuvoen mitä tuotteita voisi olla hyvä kokeilla (eri hintaluokista kenties ;)), myös ongelma-alueet (kuten couperosa tai tummat silmänaluset) mukaan lukien. Mietin tässä juuri itsekseni miksen ole kovin usein päätynyt vääriin sävyihin meikkipohjia valitessani… Otan yleensä vain sen vaaleimman meikkisarjasta mitä tahdon kokeilla (nyt olen jämähtänyt Lumenen mineraalimeikkipuutereihin, en tosin vaaleimpaan sävyyn), kun olen kovin vaalea, ja taidankin olla aika neutraali (lämminsävyisempi jos on valittava) iholtani, kun yleensä ei vikaostoksia ole sen kummemmin tullut, ja kerta mielestäni myös hopea ja kulta sopivat, ja sekä kylmät että lämpimät värit (oikeita sävyjä valiten tietenkin).

  Kiitos vielä kivasta postauksesta ja muutenkin kivasta blogista 🙂
  Terina (viimeisin anonyymi)

 55. 56

  Anonyymi sanoo

  Munkin on pakko kysyä vielä varmistukseksi…

  Ihonvärini on aika vaalea, ja (mun mielestä) vähän "pinkki", ainakin dekolteen kohdilta. Käsien ihosta en oikein tiedä, ja verisuonetkin näyttäytyvät ranteessa sekä vihreinä että sinisinä (tosin mulla kuultaa suonia myös pidemmällä käsivarressa, ja siellä ne näyttää sinertäviltä?). Ylipäätään käsistä on mulla vaikea katsoa, tosi huono ääreisverenkierto kun pistää raajat valko-puna -kirjaviksi ja muutenkin hassun näköisiksi.

  Itse sanoisin että hopea sopii koruissa kultaa paremmin, ja vaatteiden väreissä taas fuksia, kirkas sininen, smaragdinvihreä sekä perusvärit musta ja valkoinen on hyviksi havaittu… Oma luonnollinen hiusväri olisi jotain tummaa maantienharmaata ja silmät sekalaisen siniviherharmaat, jos näistä tiedoista nyt mitään apua on.

  Olisinko siis viileä? Kuitenkin kesäisin rusketun ihan nätisti enkä juurikaan pala, vaikka joku taisi juuri mainita että viileät palavat helposti? Äh, on kyllä ihan mahdotonta tämä.

 56. 57

  sanoo

  Terina: Usein nuo keltapohjaiset peiteaineet ovat jopa hieman vihertäviä, eli siksi neutralisoivat punoitusta. Monesti kuluttajille on turvallisempaa tehdä miedommalla taitolla olevia tuotteita kuin ihan vihreitä.
  Silmänalusille tarkoitetut keltapohjaiset neutralisoijat taittavat hieman persikkaiseen puolestaan, eli neutralisoivat sinisyyttä.
  Pienillä alueilla tuollaiset neutralisoivat tuotteet toimivat, mutta jos koko kasvoille vaikkapa keltapohjaisen ihon omistava vetelisi punertavaa meikkivoidetta toivoen sen "neutralisoivan" ihon sävyä, jäisi leukapieliin vain rannut. 🙂

  Anonyymi: Kuulostat kylmäpohjaiselta. Ei kylmäpohjainen tosiaan aina tarkoita, että iho palaisi helposti. 🙂

 57. 58

  Anonyymi sanoo

  Voi apua, nyt olen ihan sekaisin 🙁

  Tilasin vähän aikaa sitten Lily Lololta meikkinäytteitä, ja ne saapuivat tänään. Sävy "Blonde" on nettisivujen mukaan "A light foundation shade with balanced undertones for paler skins" – tämä sopii kasvoihini liki täydellisesti. Sen sijaan sävy Candy Cane ("A light foundation shade with cool undertones for paler skins") näyttää ihan punaiselta ja kaulan iho sen rinnalla jopa kellertävältä. Mitäs ihmettä? Mitä tuo balanced undertones nyt varsinaisesti tarkoittaa, ja miksi se käy (ja toisaalta tuo toinen ei), vaikka olen jo muka todennut itseni viileäksi? On tämä vaikeaa.

  -Sama Anonyymi, joka vielä hetki sitten luuli olevansa ihan kartalla

 58. 59

  sanoo

  Anonyymi: Voit silti olla viileä. Tuo Blondie vaan on ilmeisesti sen verran nautraali sävy ja Candy Cane voi vaan olla liian punertava.
  Välillä määrittely voi olla hyvinkin hankalaa. 🙂

 59. 60

  Marilie sanoo

  Minä en koskaan saanut selvää tästä liian hankala juttu kun sopii kylmät ja joitakin lämpimätkin värit,suonet ovat sinivihreitä ja naama tuhkan harmaata ja posket punaiset,silmät ruskeat talvella ja vihertävän ruskeat kesäällä,ihan oikeasti kaikki kysyvät onko vihreät vai ruskeat silmät …

 60. 61

  Anonyymi sanoo

  vaikea nyt sanoa mikä vuodenaika voisin olla. ranteissa ja käsivarsissa suonet on siniset. naamassa vaaleanruskeita pisamia ympäri vuoden ja paljon onkin. Silmät on siniharmaat. kasvojen iho hieman keltapohjainen ja tämä korostuu rumasti oikein tummissa ja vaaleissa hiusväreissä kun näytän ihan keltaiselta. Useimmat tummemmatruskeat hiusvärit vetää ihoni hyvin kalpeaksi ja keltaiseksi samoin on käynyt esim.kirkkaan vaalean kanssa. Näytän hirveältä!
  Kupariset hiusvärit saavat ihon jotenkin tunkkaiseksi.

  Pulassa oon ainakin hiusvärien kanssa usein.

 61. 62

  sanoo

  En vieläkään tiedä minkä värinen olen, en ole koskaan saanut sitä selville. Kyllä minä mielestäni kellertävä olen, ihoni näyttää melkein kuolleen iholta (saan kuulla vampyyrikommentteja), mutta koruista vain hopeansävyiset soveltuu ja sitten keltaiset meikkivoiteet mielestäni saa minut näyttämään sairaalta, vaikkakin nyt kun laitoin punertavaa meikkivoidetta niin huomaa selkeästi että onkin punertavammat kasvot kuin muu vartalo, mutta miksi silti tuntuu siltä että tämä käy paremmin kuin keltainen? Enkä ymmärrä verisuoniani, minusta ne on vihreänsiniset. Silmät on vihreänruskeat ja tukka on täsmälleen samaa sävyä kuin silmätkin. Jos värjään tukkaani, punainen sopii parhaiten. Huoh, mutta en silti tiedä minkä värinen olen. Kiitos kuitenkin valaisevasta postista! 🙂

 62. 63

  Anonyymi sanoo

  Mulla on melko neutraali iho, ehkä enempi viileään, punapohjaiseen taittava, mutta tykkäilen silti laittaa keltapohjaista meikkivoidetta, koska mun omaan silmään punapohjainen meikkivoide vaan korostaa kasvoissa sitä "possuefektiä". Hieman keltapohjaisilla sävyillä taas lopputulos on täydellinen. 🙂

 63. 64

  Anonyymi sanoo

  Itse oon myös keltasävyinen ja vaalea . On vaikea löytä kelta pohjasta sävyä … juuri tilasin grimas tuotteita ja kokeilen niillä sekotella oman naaman. Tää blogi vaikuttaa todella kiinnostavalta kerkesin vain nopeasti lukea vähän. Perehdyn illalla paremin kun muksu saatu nukkumaan ja saa rauhassa lueskella 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *