Ihmeöljy

Tiedän, että tämä neuvo tulee hieman viimetipassa, mutta ehkä tätä voi sitten hyödyntää joskus toiste.
Uusivuosi on juhla-aika, jolloin moni laittaa kasvoilleen paaaaaljon meikkiä ja miettii sitten yöllä kotiin kömpiessään, kuinka kaiken sen mascaran, glitterin, eyelinerin, huulipunan ja meikkipohjankin  saisi kasvoilta pois mahdollisimman helposti ja vain yhden tuotteen avulla. Here we go, tässä ratkaisu!
Puhdistusöljy on yhdyssanamutoinen konsepti, joka pelottaa monia. Puhdistus ei itsessään ole vielä pelottava sana, mutta kun pariksi liittää rasvaisuuteen ja vedellä poislähtemättömyyteen viittaavan sanan öljy, kuulostaa lopputulos vaan liian pelottavalta monille.
Itse olen kuitenkin puhdistusöljyjen suuri ystävä. En niinkään pidä ideasta, että poistaisin meikkini pelkällä luonnon öljyllä, sillä sehän ei tosiaan noin vaan huuhtoudu iholta pois pelkällä vedellä ilman puhdistussieniä ynnä muita apujoukkoja jättäen juurikin sen öljyisen tunteen iholle, mutta nämä synteettisiä avustajia sisältävät puhdistusöljyt ovat parasta mitä ihoni puhdistuksen yhteydessä tietää.
Minulla oli Lontoon lentokentällä kotiinlentäessäni jäljellä muutamia puntia käteistä ja löysin tietysti helposti muutamia edullisia ja loistavia investoinnin kohteita. Yksi niistä oli tämä kauan himoitsemani L’orealin Skin Perfection Miracle Cleansing Oil, joka on osoittautunut käytössä juuri niin loistavaksi kuin sen arvelinkin olevan.
Kun Lumene parisen vuotta sitten lopetti puhdistusöljynsä valmistamisen jäin ikävöimään sitä suuresti, sillä edullisia puhdistusöljyjä ei vain oikeastaan löydy mistään. Onneksi L’oreal kuitenkin toi sellaisen valikoimiinsa, sillä tämä on aivan ihana!
Pidän puhdistusöljyistä, sillä niillä on helppoa ottaa pois hellävaraisesti kaikki meikki. Rasva liuottaa rasvaa, minkä vuoksi öljymäinen tuote onkin esimerkiksi usein paljon geelimäistä vaahtoavaa tuotetta tehokkaammin ihoa puhdistavaa ilman sitä natisevan nitisevää lopputulosta.
Se, mistä tässä kuitenkin pidän ihan erityisesti on juuri se, että voin poistaa tällä hellävaraisesti niin kasvomeikkini kuin myös silmämeikkinikin ja vain huuhtoa ihoni puhtaaksi vedellä. Tosiasiassa teen ihonpuhdistuksen joka ilta kahdessa vaiheessa puhdistaen ihoni ensin tämän ja puhdistussienen avulla ja viimeistellen rutiinin sitten geelimäisemmällä tai voidemaisemmalla tuotteella Clarisonicin puhdistuslaitteen avulla. Teoriassa tämä kuitenkin toimisi ihan yksinäänkin ihan pelkällä vedellä poishuuhdeltuna (kokeiltu on!).
Jos siis tahdotte kätevän tuotteen, jolla on helppoa ja hellävaraista poistaa koko meikki silmämeikki mukaanlukien, niin kääntäkäähän katseenne tämän ihmeen puoleen! 
(Ja älkää ihan tosi poistako sitä silmämeikkiä niillä supertujuilla kasvomeikinpoistoon tarkoitetuilla tuotteilla. Vaikka ne tekevätkin tehokasta jälkeä nyt, niin silmänympärysiho on aivan liian ohut ja herkkä niille ja kostaa kyllä jälkikäteen kaiken sen, mitä sen on laittanut kärsimään.)
Jos oikein muistan, on tällä L’orealin puhdistusöljyllä Suomessa hintaa n. 7,50 euroa.
Onko joku muu ihastunut tähän? 
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Iik. Mitä on ne supertujut poistoaineet jota ei saisi käyttää? Lasketaanko Vival-vedenkestävän silmämeikin poistolaput niihin?

 2. 2

  sanoo

  En ole kokeillut tätä, mutta myös Dermosililtä löytyy puhdistusöljy, jota itse tyytyväisenä käytän 🙂

  • 2.1

   Anonyymi sanoo

   Mäkin löysin tuosta Dermon puhdistusöljystä uuden suosikin. <3 Lumenea aikanaan testasin, mutta tukki mun ihoa. Dermosilin versio on muistaakseni silikoniton.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Minäkin rrrakastan näitä puhdistusöljyjä, kiitos sinun hehkutuksen! 🙂 Hamsteroin aikanaan Lumenen puhdistusöljyä useamman pullon ja niiden loputtua löysin tämän. Lumene oli täydellinen mutta ei tämäkään huono ole, tällä mennään siis jatkossa.

  -Siiri

 4. 4

  sanoo

  Käytetty on ja tykkäsin (pitäisikin taas ostaa lisää) mutta mun silmät alkoi vuotamaan kun silmämeikkiä putsasin tällä. Tosin mun silmät reagoi muihinkin öljyihin että kai se pitäisi uskoa ettei ne sovi mun silmille. Muuten tykkäsin ja kasvoille jäi tästä hyvä tunne.

 5. 8

  Anonyymi sanoo

  Paljon kiitoksia tästä! Käytän nyt Sensain versiota, kun en ole muuta löytänyt, mutta ehdottomasti vaihdan halvempaan kun sellainen taas on saatavana.

 6. 9

  sanoo

  Iloista uutta vuotta. <3 Sama öljy käytössä ja tykkään ihan hirmuisesti ja muutenkin olen öljyjen ystävä kauneudenhoidossa.

 7. 11

  Anonyymi sanoo

  Itse olen käyttävyt the body shopin puhdistusöljyä ja olen tykännyt.

  • 11.1

   sanoo

   Mulla on tää Lorealin ja mainitsemasi Body Shopin öljy, kummatkin toimii mulla ihan yhtä hyvin. Lorealin on kyllä paljon paremman tuoksuinen 🙂

 8. 12

  sanoo

  Minulta löytyy tämä myös. Kuinka neuvoisit tätä käytettävän? Itse olen käyttänyt tätä suihkussa kasvojen pesuun ja meikin poistoon, mutta en ole pitänyt tämän öljyn koostumuksesta, joka on mielestäni liian ohut. Hieman tyyriimpänä (hinta noin 20 e) kasvojenpesuöljynä suosittelisin lämpimästi A-Derman Sensifluid Nourishing Cleansing Oilia, joka on paras kasvojen ja meikin puhdistustuote jota olen kokeillut!

 9. 13

  Elli sanoo

  Siis apua, eikö kasvoputsareita saa käyttää silmämeikin poistamiseen? Mä pesen aina naamani suihkun yhteydessä ja olen poistanut kaikki meikkini joko cliniquen vihreällä nestemäisellä naamasaippualla tai biothermin biosource cleanser moussella. Perään sitten kosteusvoide cliniquen DDML tai biothermin aquasource vai mikä se nyt oli. Sama voide naamalle ja silmänympäryksille. Tämä on ollut naamarutiinini jo yli viisi vuotta, pitäiskö muuttaa jotain?

 10. 14

  Anonyymi sanoo

  Oisko viides pullo menossa… Mahtavaa tavaraa!
  Ja hauskaa uutta vuotta! Kiitos blogistasi, tätä on ilo seurata 🙂

 11. 15

  sanoo

  Earlier I used some sunflower-seed oil based baby oil but it's rape seed oil now (cooking oil) – cant be bothered to buy a special product. It really does wonders with eyelashes. And I quite like the moisturizing effect – skin gets so dry during winter…

  I really like your blog, always an interesting read.
  🙂
  Keep it up!

 12. 16

  Anonyymi sanoo

  kuulostaa hauskalta tuotteelta, mutta piilarikäyttäjänä en voi laittaa öljyisiä tuotteita silmien lähelle..

  mulle tuli tästä mieleen postaustoive: silmänympärysihon puhdistus ja hoito tms. mulle silmät ovat aivan älytön murheen kryyni, sillä olen aivan älyttömän herkkäsilmäinen. sen lisäksi olen jostain syystä aivan maailman huonoin poistamaan silmämeikkiä. valitsen aina vesiliukoiset tuotteet ja usein yritän myyjältä kysyä, että lähteehän nää nyt helposti, mutta silti meikki vaan tuntuu jumittavan silmiin kaikesta huolellisesta puhdistamisesta huolimatta. olen kokeillut aika monenkin merkin silmämeikinpuhdistustuotteita, mutta mikään ei toimi (laitan tuotteen vanulappuun, laitan vanulapun suljetun silmän päälle, annan olla hetken ja pyyhin. geelejä olen koettanut käyttää ilman vanulappuakin sillä vanulaput ärsyttävät silmiäni pahemmin) ja lopulta päädyn aina hinkkaamaan meikkiä, mikä näkyy jo nyt 25-vuotiaana sy-iholla aivan kammottavalla tavalla 🙁 olisi ihana lukea aiheesta vinkkejä, sillä olen epätoivoinen 😀 siis tyyliin millainen liike puhdistuksessa on vähiten rankka sy-iholle, millaisia eri tuotteita on jne.

  mukavaa alkanutta vuotta, toivottavasti tästä tulee huippu vuosi! ^^

 13. 18

  sanoo

  Hitsi, kirjoitin pitkän selostuksen ja se hukkui! No, lyhyestä virsi kaunis. Käytän kasvojenpuhdistukseen Natusan Baby Oilia, ihan markettikamaa, ja oon miettinyt, millä laadukkaammalla öljyllä korvaisin sen.

  Pintakuiva(??) kasvojen iho, jopa pelkällä vedellä pesu jättää kiristävän tunteen. Öljy taas hävittää punoittavat melkein-finnit yhdessä yössä, ja muutaman päivän välistä jättäminen näkyy heti. Pesuvaahtoa (kuivalle iholle, Garnier tms) käytän juhlameikkeihin, senkin jälkeen toki hölvään öljyä.

  • 19.1

   sanoo

   Kyse onkin meikinopoistoon tarkoitetusta öljymäisen tuntuisesta tuotteesta eikä puhtaasta öljystä. Pääraaka-aineena siis mineraaliöljy jonka koostumuksesta on muokattu käytön kannalta miellyttävä. 🙂

 14. 20

  Anonyymi sanoo

  Yhden pullon käyttänyt, mutta ei se ihan täysin vedenkestävää ripsaria poista. Mulla ainakaan. Saa monta minuuttia pyöritellä luomilla, että ripsari lähtee liukenemaan, ja siltikin jää alaluomille vielä mustaa. En ole löytänyt muuta kukkarolle sopivaa öljyä, joten tämä tällä hetkellä käytössä. Edullinen ja hyväntuoksuinen kyllä 🙂

 15. 21

  Vandaalia sanoo

  Hei Virve! Tämänpäiväisen postauksen kautta päädyin tähän vanhaan tekstiin, mutta koska tämä Lorkun öljy oli parasta tavaraa ikinä ja sulla on varmasti paljon kokemuksia muistakin puhdistusöljyistä, niin onko vinkata käytössä olleista sellaista, joka vastaisi eniten tätä? 🙂 Kiitän kovasti, jos jaksat vastata, uskon, että moni muukin pähkäili tämän tuotteen lopettamisen jälkeen, että mistä yhtä mainio putsari 🙂 Tällä hetkellä mulla on ollut käytössä se Faceshopin öljy, mutta en ihan lämpene sille samalla tavalla kun tälle, vaikka asiansa ajaakin 😀

  • 21.1

   Virve Vee sanoo

   En ole varma, muistanko enää ihan kunnolla kuinka täyteläinen tämä oli koostumukseltaan, mutta yksi tämän hetken suosikkejani on Innisfree-merkin Apple seed cleansing oil. Tuossa öljyssä on täyteläisempi koostumus kuin Faceshopin öljyssä, mutta huuhtoutuu silti hyvin vedellä pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *