I want CANDY!

Kun Prada toi markkinoille Candy-tuoksunsa, huokaisivat monet aikuiset naiset helpotuksesta. Nyt oli virallisesti luvallista ja tyylikästä tuoksua yhtä makealle kuin Brtiney Spearsia itseään suihkiva teini-ikäinen tytär, olihan se sentään Pradaa.
Ilmeisesti Candy oli menestys, sillä sille on tehtailtu jo jatko-osakin.
Candy L’eau on yllättäen hieman edeltäjäänsä sitruksisempi versio, mutta silti varmasti luonteva suvunjatkaja.
Tuoksun kuvataan sisältävän paitsi sitrusta myös tuoksuhernettä ja sen herkullinen tuoksu pohjautuu karamelliin.
Itse pullo näyttää minun silmääni aivan ihanalta puuterisen vaaleanpunaisen värinsä ansiosta!
Tuoksu ilmestyy Fragrantican mukaan huhtikuussa, eli juuri sopivasti kesäksi. Itse ainakin jään innolla odottamaan, entäpä te?
Ja kun nyt otettiin karkit ja herkut puheeksi, niin jatketaan samalla linjalla ihan viimeiseen asti. Tämä menee jo totaalisesti blogini aiheen vierestä, mutta minulla on palava halu saada kertoa teille, kuinka loistava olen itsepetoksen harjoittamisessa.
Ja tämä itsepetos on vieläpä poikkeuksellisen hyvänlaista!
Olen nimittäin aivan jäätävän hyvä huijaamaan itseäni herkuttelussa ja keksimään kevyempiä vaihtoehtoja. Rakastan syödä ja napostella, mutta tiedostan, ettei se oli parasta mahdollista vartalonmuokkausta.

Koska on viikonloppu lähestyy (saahan maanantaina jo niin sanoa?) ja tiedän, että teistä moni kaipaa kevyitä herkutteluvinkkejä, niin annan palaa niiden kanssa nyt oikein olan takaa. Näillä minä huuijaan itseäni:


Ensinnäkin se helpoin. Yhtä tikkaria voi imeskellä vaikka kuinka kauan ja esimerkiksi yhdessä Chupa Chups -tikkarissa on 40 kaloria, eli saman verran kuin omenassa.

Oikein pahan makeannälän yllättäessä syön sokeritonta hyytelöä. En tiedä, löytyykö näitä Suomesta, mutta näitä ei todellakaan voi syödä yhtä kupillista enempää, sen verran makeita ne ovat. Itseasiassa olen itse vain kerran kyennyt syömään edes sen kupillisen…

Mitä Suomesta kuitenkin löytyy ovat Nellie Dellies -kuitukarkit.

Omia suosikkejani ovat nämä Stevialle makeutetut Caramel&Liquorice Bites -karkit. Maku on ihanan täyteläinen ja pussissa on vain hieman yli 150 kaloria (90g pussi), jonka jakaa helposti pariin kolmeen  naposteluhetkeen.

Karkkien sisällöstä puolet on kuitua, joten kannattaa miettiä, minkä verran niitä syö kerralla ettei tule vatsan kanssa ongelmia…

Oikeasti en tosin saisi syödä salmiakkia enkä lakritsia, joten joudun usein tyytymään fenkoliteehen, joka on melko hyvä salmiakin korvaaja. Kokeiluni keksiä fenkolista parempaa korvaajaa kuin teen muodossa nautittava on vielä kesken…

 Mikäli minulle iskee hirveä suklaanhimo, juon nautinnolla kupillisen kuumaan veteen sekotettavaa, mutta silti ihanan täyteläistä minttusuklaa tai suklaatoffee kaakaota. Ainakin jotain vastaavaa olen nähnyt Suomen Lidlissäkin myynnissä. Näissä ei myöskään ole kuin omenan verran kaloreita.

Jos taas tahdon suklaakeksejä, nappaan Ryvitan superkevyitä ”näkkäreitä (19 kaloria kappale) tai ohuita riisikakkuja ja sipaisen päälle suklaanmakuista tuorejuustoa. 43 kalorin annos on 15 grammaa vastaava määrä ja siitä sipaisee jo neljälle ”näkkärille” hyvän kerroksen, eli reilulla sadalla kalorilla saa syödä paaaaljon ”suklaakeksejä” (yksi normaali suklaakeksi on usein noin 80 kaloria).

Mikäli mieli kuitenkin tekee jotain hieman leivosmaisempaa, toimii samainen suklaatuorejuusto myös paahtoleivän päällä. Levite on hyvää niin paahtamattoman leivän päällä kuin paahdetun ja vielä lämpöisenkin -sillon kun voi melkein kuvitella syövänsä suklaadonitsia…

Marjaisampaa vaihtoehtoa hakiessani teen kevyestä paahtoleivästä (50 kaloria palassa) köyhiäritareita.
Kananmunanvalkuainen ja vähakalorinen mantelimaito (13 kaloria
desissä!) yhdistettynä kaneliin toimivat hyvin ja päälle ripaus
vadelmahilloa ja mansikoita.

Moni neuvoo tekemään jäätelön himoon sokerittomasta mehusta pakkaseen mehujäitä, mutta kun minä tahdon jäätelöä, tahdon jotain täyteläisempää kuin vain vettä. Siksi tykkäänkin pakastaa kevytjogurtteja. Yhden kevytjogurtin kun huitaisee napaansa parissa sekunnissa, mutta kun sen jäädyttää, kestää se paljon pidempään ja tulee tunne siitä, kuin söisi jäätelöä.

Onnistuin jopa valmistamaan supertäydellistä ja kevyttä suklaajäätelön korviketta jäädyttämällä kevyttä suklaamoussea!

Myös jäädytetyt viinirypäleet ovat hauska hitaasti imeskeltävä ja kevyt herkku. Tuoreiden maku on tosin paljon mehukkaampi, mutta näitä ei tule vedettyä samalla tahdilla. Myös esimerkiksi pilkottu banaani toimii vastaavana naposteltavana.
 
Psyllium-kuitua apuna käyttäen lähes mistä tahansa on helppoa suurustaa itselleen kevyt kiisseli. Kuvassa raparperikiisseli, joka on makeutettu stevialla. Minulla on vielä kokeilematta hieman vastaavan lainen agar agar, jolla saa ilmeisesti vielä hyytelömäisempiäkin koostumuksia.
Olen itse jopa niinkin luova, että jopa parin vadelmanmakuisen fluoritabletinkin imeskely auttaa joskun pahimman makeanhimon yli. Varsinkin ruuan jälkeen. Nämä ovatkin siis käteviä käsilaukussa.

Ja kun vitamiinit vaihtaa lapsille tarkoitettuihin nallekarkeilta näyttäviin ja maistuviin herkkuihin, joita aikuisten annoksena saa ottaa pari kolme päivässä, on joka päivä lupa syödä ”karkkia”!


Nam!

Tai jos muuten vaan tekee mieli herkkuja, niin aina on niitä korvaavat purukumit…

Suolaisen himon iskiessä teen itselleni lehtikaalista (curly kale) sipsejä. Meillä Englannissa myydään 1 cal spray -öljyspraypulloja, joista saa helposti annosteltua tarvitsemansa öljyn määrää.


Sipsejä voi myös tehdä itse uunissa esimerkiksi porkkanoista tai punajuurista, tässä kuvassa punajuurisipsejä.
Suomesta Citymarketista ainakin löytyi myös Painonvartijoiden (okei, ViktVäktarna ruotsalaisittain) popcornia. Yhdestä isosta pussista (85 g) kaloreita kertyy vain pari yli kolmensadan ja usein pussilla käyvät sitä paitsi kahdet kädet.

Ja ”popcornia” voi sitäpaitsi tehdä itsekin kukkakaalista. 

Yksi uusimpia herkkujani ovat myös olleet levälastut. Sushia rakastavana rakastan näitäkin! Nämä pienet lastut ovat peräisin Tukholmasta, mutta Lontoosta löysin aasialaisesta kaupasta erilaisia isompia maustettuja leväsiivuja:


Nämä maustetut ovat jopa vielä maustamattoa parempia!

Viimeisin löytöni ovat kuitenkin olleet maustetut ja paahdetut kikherneet. Ostin niitä aluksi valmiina snack-pusseina Holland&Barrettista kunnes googletin ja selvitin, kuinka helppoa eri variaatioita on tehdä kotona itsekin.

Ja sitten vielä huomasin, että vastaavia rapeita naksuja voi tehdä linsseistäkin… Linssit löytyvät jo kotoa, resepti vielä kokeilematta.

Myös Laughing Cown kevyet tuorejuustoviipaleet ovat olleet suuri apu naposteltavia herkkuja miettiessä. Yhdessä 30 gramman siivussa on vain 20 kaloria ja se riittää pitkälle.
Jouduin jopa opettelemaan superkevyiden sienien syöntiä ihan vaan siksi, että saatoin täyttää niitä tällä ja mausteilla saadakseni pientä sormipalaa!

Kurkustakin saa muuten ihanaa naposteltavaa, kun päälle sirottelee chilijauhetta ja merisuolaa sekä kaataa päälle hieman limemehua.

Pientä naposteltavaa himoitsevalle sellerikin on loistava namipala. Halutessaan sitä voi dippailla myös salsaan, sillä sekin on superkevyttä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sellerillä on nesteitä poistavia vaikutuksia, eli sen illalla tv:n ääressä popsiminen saattaa kostautua nukkumaan mennessä.

(Ja nuo sellerit ovat muuten itse pilkottuja ja purkitettuja. Vaikka tästä laiskojen ihmisten maasta Englannista varmasti löytyisi valmiiksi pilkottuja sellereitäkin, niin niin laiska en sentään ole ollut.)

Jos muuten tekee mieli nachoja, toimii minulla hyvänä korvikkeena ainakin lämmin salsasalaatti. Lämmitän kurkkua, tomaattia, salaattia ja salsaa ja aivan kuin söisin nachoannosta. Jos mielikuva ei vielä riitä, voi sekaan heittää muutaman nachon antamaan makua ja lisärapeutta.
Pizzaa himoitessani olen käyttänyt kevyttä tortillapohjaa ja kasannut sen päälle haluamani kevyet aineet.
Ja niin, vedenkin maustaminen on mukava juttu. Jo parin kurkunviipaleen lisääminen veteen raikastaa sen ihanasti!
Ja hedelmien ja marjojen ihana maailmahan me kaikki jo tiedetäänkin!
Ja jos päälle heittää kuitupitoisia leseitä, niin aina vaan parempi!
Myös pannulla paistetut omenanviipaleet ovat herkullisia.
Varsinkin jogurtin kanssa! Vaniljajogurtin kanssa syötynä voi kuvitella syövänsä omenapiirasta vaniljakastikkeella…
Kuten siis kerroin, olen aivan loistava huijaamaan itseäni. Rakastan kierrellä pienissä ja suurissa ruokakaupoissa ja etsiä uusia snäkki-ideoita ja riemuni on katossa aina täällä Lontoossa, kun törmään uuteen aasialaiseen tai ihan minkä maalaiseen ruokakauppaan tahansa. Ehkä heidän valikoimistaan löytyy joku kevyt, salainen snäkki, josta en ole kuullut!
Mikäli teillä on jakaa itsepetosvinkkejä minulle ja muille lukijoille, niin antakaahan tulla. Ne otetaan aina ilolla vastaan!

Millä te huijaatte itseänne, kun mielenne tekee napostella? (Toivoisin nyt jotain hieman erityisempiä tai edes tarkempaa vinkkejä kuin kommentteja ”porkkanaa/kurkkua/kukkakaalia ja dippiä”.)

Ja niin, olen myös oppinut loistavaksi huijaamaan itseäni ”pastan” ja ”riisin” ja ”perunan” eri versioilla, eli mikäli teitä kiinnostaa kuulla niistä, niin hihkaiskaa!

Kommentit
  1. 1

    Anonyymi sanoo

    Ostolakossa-ruokablogi 😀

    Noh, asiaan: ruisleipää pestolla on aina kiva napostella! Paljon hyviä rasvoja (peston oliivi- ja auringonkukkaöljy sekä pähkinät) ja kuitua. Toinen hyvä on raejuuston sekoittaminen kaikkeen mahdolliseen 😀 esim maustamatom jogurtti-mustikat-raejuusto. Tai puuro-raejuusto. Tosi kätevä tapa saada usein hiilaripitoiseen aamiaiseen lisäproteiinia. Kolmas ihana (vaan ei niin kevyt..) naposteluvinkki on kuivatut taatelit 🙂

  2. 2

    sanoo

    Paahdetut kikherneet näyttävät ja kuulostavat hyviltä, sellaisia olen joskus maistanutkin!
    Muuten en kyllä kevytjutuista välitä. Miten ihmeessä joku haluaa kiusata itseään ja kroppaansa dieetti- ja kevytjutuilla, en ymmärrä… Kyllä se on oltava kokorasvaista täysin kalorein 🙂

    Uunipaahdetut kasvikset, jam. Mutta en suosittele kaiken maailman kevytöljyjä paahtoon – ne ovat aika keinotekoinen tujahdus ties mitä hydrattuja kemikaaleja täynnään…

  3. 4

    Anonyymi sanoo

    Loistavia vinkkejä, kiitos 😀 Todellakin haluan kuulla lisää pasta riisi peruna -osastosta.

    Laitan joskus omenalohkoja joksikin aikaa uuniin ja sitten päälle kanelia, nam. Melkein omenapiirakasta menee. Toisinaan pyöräytän tehosekoittimessa marjoja ja light-mehukeittoa ja laitan koko komeuden juomalaseissa pakastimeen, jolloin tuloksena on sorbetista menevää herkkua. Myös pienet karkkirasiat, esim. Läkerolin pastellit, ovat aika kevyitä karkinnälän yllättäessä.

  4. 5

    sanoo

    Tämä oli ihan huippu postaus! Tuli todella tarpeeseen, sillä olen pakkomielteinen napostelija ja pelkkä porkkana ei todellakaan tee hyvää mieltä 😉 ja kerro ihan ehdottomasti pasta/riisi/peruna vinkit myös!

  5. 6

    Anonyymi sanoo

    Napostelen jäisiä karviaisia liottamalla niitä aina juuri ennen haukkaamista kuumassa teessä 🙂

  6. 8

    Anonyymi sanoo

    täälläkin halutaan kuulla pasta riisi ja perunavinkit! tosikiva postaus muuten:)

  7. 9

    Anonyymi sanoo

    Tää oli kiva postaus! Ehdottomasti jaa myös pasta-peruna-riisivinkitkin!

    Mulla olisi vielä kosmetiikka-aiheinen kysymys… Olen käyttänyt nyt loppuun Diorin Addicted 2 -hajuveteni, ja himoitsen lisää! Mutta Diorin hajuvesisekoiluista johtuen en löydä kaupasta enää kyseistä tuotetta. Osaisitko vinkata, mistä sitä voisi saada, tai onko mielessäsi mitään korvaavaa tuotetta? Kiitos jo etukäteen 🙂

  8. 11

    Anonyymi sanoo

    Jännityksellä odotan kumpi aiheuttaa aiemmin sinulle oireita järkyttävät määrät kemikaaleja kosmetiikan muodossa vai kaikki keinotekoinen mitä tunget kurkustasi alas…

    Ei sillä, tuossa oli kyllä todella paljon hyviäkin vinkkejä! Kiitos niistä. Olipa piristävä postaus. Toki tekstisi on muutoinkin varsin asiapitoista ja korkeatasoista. Kiitos, että jaksat päivittää blogiasi.
    -Tiia

    • 11.1

      Anonyymi sanoo

      Pakko olla Tiian kanssa samaa mieltä.
      Pidän sun blogista tosi paljon, eikä tarkoitus ole pahoittaa kenenkään mieltä, mutta onhan nuo kemikaalimäärät ihan järkyttäviä.
      Nykytutkimukset osoittaa, että keinotekoiset makeutusaineet vain pahentaa makeanhimoa, eli niillä ei ainakaan pääse eroon kierteestä.

    • 11.2

      Heidi sanoo

      Mä nyt oon vähän sitä mieltä, että kaikki me kuollaan, eli mikä tahansa voi liiallisena tappaa tai tehdä haittaa, ja että kaikkea saa syödä – kohtuudella… Ymmärrän toki tuon näkökulman ja nostan hattua siitä, että löytyy ihmisiä jotka ajattelevat ja kyseenalaistavat, mutta välillä tuntuu hölmöltä, kun törmää ihmisiin, jotka kyttäävät vain tiettyjä yhtä tai kahta lisäainetta muusta välittämättä. Uskoisin, että Virve, kuten moni muukin meistä kosmetiikan suurkuluttajista, on miettinyt tuotakin puolta asiasta, tokikaan kaikkien puolesta en voi puhua…

    • 11.3

      sanoo

      Näitä asioita on mietitty paljon tosiaan ja on paljon "epäterveellisiä" asioita, joita en itse sitten taas teekään.

      Ja tässä on tosiaan kyse vain satunnaisista herkuista, eikä jokapäiväisestä mätöstä. 🙂

    • 11.4

      Anonyymi sanoo

      Kaikki me johonkin kuollaan kuitenkin on kyllä sinänsä ihan hyvä asenne. Itse vain olen sattumalta työni puolesta ja yleisestä mielenkiinnosta paneutunut noihin kemikaali asioihin viime aikoina, joten kiinnitän automaattisesti huomiota niihin.

      Vuoden 1980 jäkeen on uuden kemikaalin markkinoille tuovan tahon pitänyt pystyä todistamaan, ettei ko. aine aiheuta syöpää tai lapsettomuutta. Montako kemikaalia on tullut markkinoille sen jälkeen? Vastaus: noin 3 000. Ja montako ennen sitä? Vastaus: yli 100 000.

      Siis kosmetiikka ja elintarviketeollisuus (muista teollisuuden aloista nyt puhumattakaan) käyttää pääsääntöisesti sellaisia aineita, joiden vaikutuksista ei oikeasti ole mitään tietoa…

      Ihmiset ovat entistä uusavuttomampia ja sairaampia, erityisesti päästään ja lääkkeiden kulutus lisääntyy täysin käsittämätöntä vauhtia. Samoin kaiken pitkälle prosessoidun ja teollisesti muokatun moskan elintarvikkeiden saralla. Välillä pistää vähän miettimään syitä ja seurauksia.
      -Tiia

  9. 12

    strange sanoo

    nää oli hyviä! mulla käy usein niin, että jos tekee mieli jotain makeaa niin ei siinä mikään banaani auta 😀 näillä on varmasti helppo huijata itseään

  10. 13

    sanoo

    Ihan mahtava postaus ja tosi paljon hyviä vinkkejä, pitää kokeilla mahdollisimman monta noista laihdutukseni tueksi. Pasta/riisi/perunavinkit olisivat myös mahtavia kuulla, koska niitä syön melkein päivittäin. 🙂

  11. 14

    sanoo

    Lidlistä saatava jogurtin ja rahkan sekoitus on taivaallisen hyvää marjojen kanssa! Lisään pari tippaa makeutusainetta ja tuntuu kuin söisi täyteläistä jälkiruokarahkaa nam <3

  12. 15

    sanoo

    Hartley'sin jellyjä ei saa valmiina kupeissa tietääkseni, mutta kartonkipakkauksissa saa eli pitää itse vähän nähdä vaivaa 😀

  13. 16

    Anonyymi sanoo

    nuo kaiken maailman kevyt tuotteet sisältää monesti melko arveluttaviakin ainesosia, jotka on kaukana luonnollisesta ruoasta. Mielluummin aitoa (ja ei ehkä niin kevyttäkään) herkkua ja ruokaa yleensäkin vähän kerralla/kohtuudella kun jatkuva kevyt tuotteiden puputus. Vaikka onkin kevyitä niin jatkuva napostelu kuluttaa hampaita ja siihen tottuu että pitää saada napostella joka välissä jtn.
    -tiippa

  14. 17

    sanoo

    Uusi Prada näyttää kivalta, pullo ei ole niin teinimäinen kuin edeltäjänsä. Itse luotan ruuassa siihen, että sopivasti kuitua, hedelmiä ja kasviksia. Kevyttuotteet olen heittänyt jo aikoja sitten roskakoppaan, kermaa marjojen kanssa, nami! Kaikki tosin ei sovi kaikille.

  15. 18

    sanoo

    Rakastan dippejä ja usein käytän dippinä maustamatonta jogurttia, johon sekoittelen dippijauhetta. Napostelunälkään tykkään syödä pakastettuja karviaisia, varmasti nuo viinirypäleetkin toimisivat siten todella hyvin. Paras karkkipussi on uusvanha Merkkari mix. Yksi pussi kestää helposti yli viikon, eikä niihin tule samanlaista himoa vetää koko pussia kerralla.

  16. 20

    Anonyymi sanoo

    Olipas ihana postaus! Mun on jo kauan pitänyt hankkia sellereitä dipattavaksi hummuksen kanssa viikonloppuisin, korvaamaan sipsit.. Sellerin pitäisi muuten myös auttaa unensaantiin, eli sinänsä hyvä iltanaposteltava 🙂

    Ja nuo jälkkäripurkat.. Jenkeistä roudasin laatikollisen jotain juustokakkupurkkaa, se oli niin hyvä aina ruoan jälkeen kun teki mieli jotain muuta kuin xylitolia! Vielä kun noita saisi Suomesta.

  17. 21

    Anonyymi sanoo

    Mä oon kans sortunut hämäämään itseäni tikkareilla.. Ja smoothiet kans toimii. 🙂 ja mehujäästä: kun laittaa hedelmiä/marjoja niihin muotteihin, uknow ne millä tehdään itse, ja sit kaataa sinne jotain mehua niin siitä tulee heti paljon mielenkiintosempaa. 🙂 toki voi myös vetästä ne kaikki ensin blenderillä sekasin ja sit vasta muotittaa. 🙂

  18. 23

    Chatte sanoo

    No siinäpä oli vinkkejä kerrakseen! 😀

    Olen huomannut, että napostelunhimoni ovat kaikonneet, kun olen alkanut syödä (minulle hyvin epätavallisesti) säännöllisesti ja riittävästi. Kun on lähestulkoon kokoajan kylläinen, ei tee mieli napostella. Ja jos tekee, syön suklaata (irtokarkit ovat varsinainen heikko kohtani, mutta niistä olen yrittänyt vieroittua). Eli eipä ollut kovin hyvä vinkki. 😀 Mutta aion kyllä ehdottomasti kokeilla jugurtin jäädyttämistä ja tikkareita, miten olinkaan unohtanut ihanat tikkarit!

  19. 24

    S sanoo

    Ihan sairaan hyvä postaus, kiitos tästä! Olen itse erittäin laiska miettimään mitään terveellisempiä naposteltavia, ja liian usein tuleekin tehtyä esimerkiksi läjä suolakeksejä erilaisilla päällisillä, plaaah….. alkoi saman tien tehdä mieli kurkkua chilijauheella! 😀

  20. 25

    sanoo

    Jäätelön korvikkeeksi kannattaa pakastaa pari banaania ja heittää blenderiin, sekaan pari ruokalusikallista naturellia maapähkinävoita ja kunnon jytinällä kuohkeaksi. Uskomattoman hyvää. Kaloreita löytyy, mutta tämä on suhteessa erittäin terveellinen vaihtoehto.

  21. 27

    sanoo

    Olihan tässä monta oikeasti terveellistä ja herkullista naposteltavaa. Ainakin nämä, joissa on hedelmiä/marjoja/vihanneksia. Nuo paahdetut kikherneet kuulostavat hyviltä, itse rakastan kaikkia palkokasveja. Nuo lisäainepommit eivät kyllä itseäni hirveästi houkuttele, yritän välttää isompia määriä ko. tuotteita. Tosin niitähän on nykyään varmaan lähes kaikessa prosessoidussa ruuassa (jogurtit, leikkeleet yms), joten kyllä niitä varmasti tulee syötyä oma osansa.

    Omia suosikkeja terveellisimmistä jälkiruuista/välipaloista on sekoittaa rahkaa/raejuustoa,(maustettua tai maustamatonta) jogurttia marjojen/hedelmien yms. kanssa. Taivaalliseksi yhdistelmäksi on todettu aprikoosi, hunaja ja mantelilastut maustamattoman jogurtin kanssa. Suolaiset herkut on mulla sellaisia, että niihin ei korvikkeet auta, pakko saada aitoa. Niissä sitten yritän pitää jotain rotia määrien suhteen.

  22. 28

    sanoo

    Dippaan vauvoille kai ensisijaisesti tarkoitettuja maissinaksuja rasvattomaan jogurttiin 🙂
    Lisäksi syön pieniä Läkeröl askeja karkkia kun haluttaa karkkeja, ne pikkukarkit on aika pitkäkestoisia suussa ja loppujen lopuksi en koskaan jaksa syödä edes askillista.
    Teen uunikasviksia ja laitan päälle sipulimurskaa ja/tai valkosipulijauhetta reilusti, tulee "roskaruoka"-fiilis, toimii jos on esim tullut juotua alkoholia ja haluttaa roskaruokaa.
    Suomessa ainakin myydään kuivattujen hedelmien vieressä kylmäkuivattuja mansikkalastuja jotka on todella, todella nam samoin kuin samallalailla kuivatut banaanilastut.
    Suomessa myydään myös valmiita juuressipsipusseja ja sipsien vieressä ruistikkuja jotka on maustettu valkosipulilla, juustolla tmv.

  23. 29

    Anonyymi sanoo

    Jos joku haluaa herkkuja USA:sta niin Helsingistä löytyy tällainen. http://www.behnfords.fi/ Niillä on myös verkkokauppa. Lisäksi Cittareissa on yleensä hylly, josta löytyy vastaavia tuotteita.

    Suosittelen tosiaan katsomaan kevyttuotteet läpi. Yleensä se makeus tulee makeutusaineista, jotka eivät katoa elimistöstä helposti. Itse käytän mieluiten sokeria ja välillä steviaa.

  24. 31

    ulla sanoo

    Upee juttu! Olin tikahtua nauruun jo puolessa välissä, kun niitä vinkkejä vain tuli ja tuli! 😀 Ja toisin kuin nää muut pelkurit täällä, en osaa pelätä testattuja ja tutkittuja lisäaineita 🙂

  25. 32

    Anonyymi sanoo

    Täällä taas lisäaine"asiantuntijat" pätevät. Jo pelkkä sana "lisäaine" tuntuu olevan liikaa monelle, vaikka tuo mainittu Stevia on yhtälailla lisäaine kuin aspartaami. Aspartaami kyllä hajoaa elimistössä täysin luonnollista aineenvaihduntareittiä, eikä aiheuta elimistölle mitään ongelmia, ellei sitä syödä suositukset ylittäviä määriä; ja mikä tahansahan on liian suurina määrinä myrkkyä elimistölle, kapasiteetti käsitellä hajotusta vaativia aineita on rajallinen. "Nykytutkimukset todistavat" – eivät asiat ole koskaan noin mustavalkoisia. Niin kutsutuista lisäaineista monet ovat aivan luonnonmukaisia; se, että niitä merkitään tuotteissa E-koodilla, ei tee niistä yhtään sen myrkyllisempiä. Ei meille EU:n alueella syötetä mitään, mitä ei olisi testattu ja uudelleen testattu lukemattomia kertoja, kunnes kys. aineet on todettu TURVALLISIKSI. Lisäainehysteria johtuu lähinnä tietämättömyydestä ja itse käytän kevyttuotteita kohtuudella ja katson niiden olevan aivan turvallisia – ja minulla ON tähän asiantuntevuus sillä teen väitöskirjaa muutaman lisäaineeksi katsotun aineen aineenvaihduntareiteistä (jotka ovat aivan samoja kuin muidenkin aineiden).

  26. 33

    Heidi sanoo

    Todallakin lisää vinkkejä! Vitsi sä oot luova! Mulla kaatuu noi jutut aina siihen kun ideat loppuu kesken:D

  27. 34

    sanoo

    Tää ei perustu kaloreiden vähyyteen, vaan täyttävyyteen (jolloin et tule hakeneeksi keittiöstä lisää): paahda ruisleipää, laita päälle sipaisu voita tai maapähkinävoita. Sitten vaan hilloa tai omenaviipaleita+kanelia/kardemummaa päälle.

  28. 35

    Anonyymi sanoo

    Olisi myös kiva saada reseptit esimerkiksi kukkakaalipopcorniin ja paahdettuihin kikherneisiin! 🙂

  29. 38

    sanoo

    Pakko sanoa, että kyse ei ole mistään 'pelkuruudesta', jos joku täällä esitti kriittisiä ääniä lisäaineista mm. aspartaamista. Itse asiassa, koko EU:n turvamääritys on aivan farssi. Eräs ranskalaisdokumentti kävi läpi näiden ADI-arvojen laskentakriteerejä, ja kävi ilmi, että kyseessä ei ole mikään ehdoton taattu turvaraja, vaan summittainen arvio siitä, mikä määrä ihmiskeholle ei aiheuta välitöntä vaaraa.
    Erilaisten lisäaineiden, torjunta-ainejäämien ja muiden kemikaalien yhteenlaskettuja vaikutuksia EI ole selvitetty, ja mahdoton urakka se olisikin.
    Suurin osa handlaa näitä myrkkyjä varmaan ihan hyvin, (ainakaan ei saa heti oireita!) mutta ihmiskehot ja aineenvaihdunnat ovat kaikki erilaisia. Ainakaan raskaana oleville en vakuuttelisi aspartaaminen turvallisuutta. Kyseinen aine muuten aikanaan hyväksyttiin makeutusaineeksi pitkällisen poliittisen lobbauksen, ei tutkimusten nojalla… ja esim. amerikkalaiset neurologit, jotka ovat nähneet potilaillaan aspartaamin käytön aloittamisesta seuranneita oireita, ovat kritisoineet sen käyttöä ja siitä esitettyjä turvallisuusväitteitä.

    Sitäpaitsi: jos jonkun kroppa nyt kevyttuotteiden lisäaineet kestää, niin kokonaan toinen juttu, ovatko ne keholle ihanteellista ravintoa. Siinä päällimmäinen syy, miksi vältän niitä. Vaikka jostain turhasta aineesta ei seuraa haittaa, miksi käyttää sellaista? Ennemmin lasi viiniä kuin aspartaamilimpparia!

  30. 39

    Anonyymi sanoo

    En jaksa lukea kaikki kommentteja läpi joten voi tulla samojakin juttuja, mutta tässä käyttämiäni itsepetosherkkuja 🙂

    -vauvojen sokeroimattomat hedelmäsoseet toimivat usein makeannälkään
    -pizzanhimoon toimivat esim. uunissa paahdetut leivät joiden päällä on tomaattipyrettä ja jotain mieluisia pizzatäytteitä. Pari palaa riittää minulle.
    -omenapiirakan sijaan teen välillä ranskalaisia uuniomenoita: koverra omenan siemnkota pois mutta huom! älä tee läpireikää vaan ainaostaan kuoppa. Laita omenankoloon 1 tl hunajaa, 1 neilikka, vähän rosmariinia, 1 tl oliiviöljyä, 1 tls sitruunamehua ja paista uunissa 175 asteessa 30-45 min. Rosmariini ja oliiviöljy kuulostavat oudoilta, mutta toimivat 🙂
    -Jos tekee mieli jotain herkkujuomaa, teen usein alkoholittoman Bloody Maryn
    -limsan sijaan kivennäisvettä+tuoremehua

    cerisier

  31. 41

    Anonyymi sanoo

    Ihana postaus Virve! En ymmärrä ihmisiä jotka täällä kommenteissa inisevät lisäaineiden vaarallisuudesta – kaikkea suositellaan syömään kohtuudella, joten tietenkään liialliset lisäaineet eivät ole hyväksi. Ja Virvehän puhui tässä postauksessa naposteltavista, eikä jokapäiväisestä mätöstä, joten varmasti kohtuudella mennään.

    Mutta ehdottomasti niitä pasta/peruna/riisi vinkkejä, kuulostaa houkuttelevalta. 😀 Aion kokeilla jotain näistä, jos vain saan aikaiseksi ja löydän ainekset. Kukkakaali popparit näyttikin jo herkullisilta, joten uskon että hyviä on :3

    Itse tykkään snäkki-tarpeeseeni syödä jäädytettyjä banaaneja. Joskus heitän blenderiin ja lisään joukkoon vaikka kaakaojauhetta, niin saan suklaajätskiä 🙂 Ja tietenkin vähän vettä, että koostumuksesta saa hiukan pehmeämmän ü mös maapähkinävoita, kanelia ym. voi heittää joukkoon, minkä makusta jätskiä nyt haluaakaan. Täytyy muuten ehdottomasti kokeilla tuota sulkaamoussen jäädyttämistä, näytti tosi hyvältä! Oon jo kauan ajatellut jogurttienkin jäädyttämistä, mutten ole millään saanut aikaiseksi.. 😀

    Anyways, ihana postaus (ja yleensä en tykkää edes ruokapostauksista :D), tee ehdottomasti useamminkin jotain tälläisiä! :3

  32. 42

    Anonyymi sanoo

    Wou nää sun ruokapostaukset on kyllä niin mahtavia! Tykkäsin hirveästi myös siitä sun jätskipostauksesta. Lisää vaan tällaisia ruokapostauksia tulemaan! Sulla kun tuntuu olevan niin terveellinen mutta samalla herkullinen ja kekseliäs ruokavalio 🙂

    -Sara

  33. 43

    sanoo

    Olipas valtavan paljon vinkkejä! Itse yritän usein taltuttaa makeannälän lakritsilla maustetulla yrttiteellä, esim. YogiTean Sweet Chili -tee on ihan ykkönen. 🙂 Tosin noita hippien yrttijuomia runsaita määriä litkiessä tulee usein mietittyä, että mistähän kiinalaiselta pellolta nekin yritin on noukittu, ja olisiko turvallisempaa vain vetää synteettistä ja varmasti puhdasta makeutusainetta suoraan purkista. 😉

  34. 44

    sanoo

    Raa'at porkkanat, tuorekurkku, kukkakaali jne. dipattuna vaikka oman maun mukaan maustettuun kevytkermaviiliin tai jugurttiin, tulee niin gourmet-ruokafiilis kuin roskaruokafiiliskin täytettyä napostellessa vaikka kyseessä on niin terveellinen ruoka kuin vain voi kuvitella.

  35. 45

    Anonyymi sanoo

    Olin tänään Stockmannilla hajuvesiosastolla kun myyjä tuli esittelemään minulle Pradan uutta Candy L´eau tuoksua. Olin siihen mennessä tuoksutellut jo useamman hajuveden, joten en oikein saanut juuri siinä paikassa mitään irti tästä myyjän esittelemästä uutuudesta. Nyt kun olen mukaani ottamastani tuoksulappusesta nuuhkinut tätä tuoksua olen ihastunut siihen. Olen kovasti koittanut netistä etsiä tuoksun kuvausta koska kiinnostaa aina nähdä mitä kaikkea tuoksussa on, sisältääkö esim. vaniljaa tms. Myyjä taisi mainita jotain toffeesta. Netistä en juuri muuta löytänyt kuin tämän:

    "This playful and seductive perfume is modified with notes of citruses and flowers. Its opening sparkles with fresh Italian citruses, followed by the floral heart of sweet pea. The base is signature warm and gourmand, composed of benzoin, white musk and caramel."

    Onkohan sinulla ostolakossa Virve, tai jollakulla muulla, tästä parempaa kuvausta, esim. vastaavanlaista kuvausta olemassa kuin tämän edeltäjästä, Prada Candysta?

    Olen kovasti etsimässä itselleni jotain "omaa" tuoksua tuoksutellen eri hajuvesiä. Lisäksi lueskelen mielenkiinnosta vielä netistä tuoksujen kuvauksia ja mitä ne sisältävät jne. 🙂

    T. -elli40-

  36. 46

    Anonyymi sanoo

    Oi mikä inspiraatio! Tulen aivan takuulla kokeilemaan näitä nerokkaita ruoka vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *