Hyvää sitä viidettä

Blogini viettää tänään merkkipäivää, sillä ensimmäisestä blogipostauksestani on kulunut viisi vuotta. Kyllä, viisi vuotta! Voitteko uskoa? (Itseasiassa merkkipäivä oli eilen, mutta luulin sen olevan vasta tänään kunnes tarkistin asian…)
Tuosta päivästä tuntuu olevan toisaalta niin kauan ja toisaalta niin vähän.
Ajatusmaailmani on kosmetiikan suhteen edelleen sama. Tuotteita on yhä liikaa eikä kaikkea tarvitse olla niin paljon, mutta käyttäytymismallini on totaalisen erilainen noihin aikoihin verrattuna.
Tuolloin minun piti nimenomaan keskittyä olemaan ostolakossa. Minun teki mieleni shoppailla lisää kosmetiikkaa ja sain oikeasti taistella itseni kanssa, etten repsahtelisi jatkuvasti. Vuosien varrelle mahtuukin useita repsahduksia, mutta pikkuhiljaa ajatusmaailmani on muuttunut täysin. Minun ei enää tarvitse miettiä, että älä shoppaile. Minä en enää edes halua shoppailla.
Minulla on yhä liikaa kosmetiikkaa, mutta hommassa on joku tolkku. En osta kosmetiikkaa enää pahemmin, mutta saan sitä blogini ja töiden kautta testattavaksi paljon. Pyrin kuitenkin pitämään kiinni siitä, etten jättäisi tuotteita jemmoihini valtavia määriä, vaan laittaisin niitä kiertoon kokeilujen jälkeen.
Olen viiden vuoden aikana tehnyt kolme isoa muuttoa: Tampereelta kolmiosta Helsinkiin yksiöön, Helsingistä Lontooseen ja Lontoosta pääkaupunkiseutulaiseen soluasuntoon. Noiden kaikkien muuttojen aikana olen miettinyt tavaraa olevan liikaa ja jokaisen muuton myötä sen määrä on vähentynyt. 
Vähennysprojektini myötä olen pikkuhiljaa pääsyt nykyiseen pisteeseen, joka on projektini varmasti rajuin osa. Päätin vuodenvaihteessa vähentää tavaran päivässä ja huomattuani sen helppouden, olen vähennellyt tavaroita huomattavasti kovempaakin tahtia.
Siinä missä olen joskus saanut suurimmat kiksit shoppailusta ja tavaroista, saan nyt ne kiksini aivan erilaisista asioista. Tykkään nähdä, tykkään tehdä enkä tykkää omistaa. Unelmoin edelleen elämästä, joka mahtuisi edes pariin matkalaukkuun ja olen vihdoin saanut itseni siihen mielentilaan, että uskon sen olevan mahdollista. Jotenkin olen vaan käsittänyt, ettei kaikkea tarvitse omistaa ja ettei onni tule tavaroiden ja ostamisen kautta. Minulla on jollain tapaa rauhallisempi olo sitä mukaa kun tavaroiden määrä vähenee.
Tavaroita on vielä paljon, mutta olen määrätietoisesti matkalla kohti sitä unelmapistettä, jossa omistan vain tavaroita, joista oikeasti pidän, joista pidän hyvää huolta ja jotka ninenomaan tahdonkin omistaa. En halua omistaa ”ihan sama” -tavaroita tai tuotteita, tahdon kaikella olevan jonkun funktion ja tahdon muistaa, koska olen viimeksi niitä kaikkia tarvinnut. 
En voi väittää, että olisin täysin antimaterialistinen, sillä tottakai minullakin tärkeitä tavaroita. Kyllä minä nautin merkkilaukuista tai ihanista vaatteista sekä kauniista kosmetiikkapakkauksista ja koruista, mutta tahdon omistaa niitä vain sen verran kuin oikeasti ”tarvitsen”. En tahdo enää omistaa kaikkea.
Blogini viisivuotisen taipaleen aikana olen nähnyt, tehnyt ja kokenut valtavasti ja muuttunut ihmisenä valtavasti. Sisimmiltäni olen se sama ihminen, mutta hurjan paljon viisaampana, rohkeampana, itsevarmempana ja paremmalla itsetunnolla varustettuna. Viiteen vuoteen mahtuu paljon ja niin kliseistä kuin se onkin, en vaihtaisi päivääkään.
 
Saan yhä selitellä blogini nimeä paljon. Kuinka kosmetiikkablogin nimi voi olla ”Ostolakossa”? 
Joka kerta joudun palaamaan alkuperäiseen blogini ideaan sen selostaen voiden onneksi nykyään myös esitellä nykyisen konseptin. Blogin perimmäinen idea on yhä sama kuin alunperinkin, mutta haluan blogillani ja kosmetiikkakokeiluillani auttaa muita valitsemaan tuotteitaan paremmin ja jopa viisaammin hukkaostoksilta välttyen, jolloin kaikkien ei tarvitse turhaan kokeilla sitä uutta tiettyä mascaraa. Kun bloggaajan ja tämän lukijoiden mielipiteet voi helposti lukea täältä, voi moni säästyä turhalta rahanhaaskaukselta ja hukkaostoksilta. Toisaalta blogin kautta voi edelleen löytää ne ideat niihin itselleen sopiviin tuotehankintoihin.
Olenkin jo vuosia sitten päättänyt, että juuri tästä henkilökohtaisesta vuodestani tulee maailman paras ja tähän mennessä kaikki viittaa hyvin lupaavasti siihen. Toivotaankin siis myös, että tästä kuudennesta alkaneesta blogivuodestani tulee samalla myös paras blogivuoteni!
Kiitos kaikille blogiini vuosien varrella päätyneille! Palaisin muuten halusta tietää, kuinka olette lukijoikseni päätyneet!
(Postauksen kuvituksena kosmetiikkatuotteita, jotka ovat viimepäivinä lähteneet uusiin osoitteisiin.)
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hei Virve!
  Tässä yksi, joka on seurannut blogiasi jo pitkään. Oikeastaan lähes alusta alkaen. Harmillista, että innostuin kommentoimaan vasta nyt. Olen vasta 20-vuotias, joten ajattele, olen kuluttanut 1/4 koko tähänastisesta elämästäni lukien sinun juttujasi! Kiitos kuluneista vuosista, olet kertakaikkiaan upea ihminen. Tuntuu hassulta, kuinka tavallaan tuntee sinut, mutta ei sitten kuitenkaan. Haluaisin kyllä kovasti tunteakin, tavataan kun eksyt Rovaniemelle 😉
  Aloitin tällä viikolla viimein oman kosmetiikkablogin kirjoittamisen. Olen suunnitellut sitä hyvin kauan, mutta vasta nyt koin että olen siihen tarpeeksi vanha. Toivottavasti sillä on minulle yhtä positiivisia vaikutuksia kuin sinulla on ollut!
  Hirveän vaikeaa sanoa enää mitään ilman, että alan toistaa itseäni. Kiitos kovasti ja hyvää jatkoa!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Itse taisin päätyä reilu vuosi sitten jotain tuotetta googlettaessani.. ja sille tielle jäin 😀 joka päivä kurkkailen mitä täällä tapahtuu. Haluan kyllä kysyäkin jotain .. olen 31v ja aina miettinyt tuota silmänympärysvoiteen hankintaa. Edelleenkin kyseinen tuote ostamatta sillä en ymmärrä mikä sen idea on? joten tuleeko sitä käyttää ja miksi? kaikki muut mahottomat ja mahdolliset purnukat löytyy mutta ei silmänympärysvoidetta. Ja jos sitä suosittet niin voitko samaan syssyyn pukata jonkun hyvän tuotteen nimen? (ongelmana perityt tummat silmänaluset..)

 3. 4

  sanoo

  Mulla ei oo mitään muistikuvaa miten löysin 😀 Luultavasti jonkun toisen blogin kautta (mitä en enään lue mutta tätä kyllä) Heittäisin että olen 2 vuotta lukenut?? En lue kaikkia, joko ei ole koulussa aikaa ja kotona unohdan, tai sitten otsikosta huomaan että joku tuote ei selvästikkään ole minulle. Mutta niitä postauksia on aika vähän joten suurimman osan postauksista kyllä luen 🙂 Oln oppinut myös ittelleni pari tärkeää asiaa täältä. Kynsilakan ohennus aine ja että pitäisi pitää puhtaana (eri asia kuinka sen saa pidettyy puhtaana tai kuinka putsata vanhoja pulloja) Sekä SIlmämeikin pohjustuksen. Toisin kuin moni muu ja kun monet eivät käytä edes rajausta, käytän minä joitakin eri värejä ja EHDOTTOMASTI rajauh. En pidä silmistäni jos ne ei oo rajattu. AIjoo ja thaimaasta ostin elämi ekan Soap & Glory tuotteet tietämättä vieläkään oikeen mitä niiden foot creamin ja hand foodin tarkoitus on edes tehdä. Mutta oli take 3 buy 2 joten pakkohan oli ottaa kolme eri putkiloa :DD Joten kiitos hirmusesti kaikenmaailman vinkkeistä. Paljon olen oppinut kosmetiikasta vuosien varrella. Olisko muuten vinkkejä kasvojen puhdistukseen kun olen todella laiska pesemään meikkejä illalla. Oisko jotain millä sais meikin nopsasti putsattuu? Itselläni tuppaa aina leviämään vaikka on vedenkestävien meikkien poistoon.

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Enpä muista milloin aloin blogiasi seuraamaan. Asuit silloin vielä wannabe-insinöörin kanssa etkä julkaissut kokokasvokuvia, eli onhan siitä vuosia. Löysin blogin todennäköisesti blogilistalta. Aktiivisesti olen koko aika seurannut ja varmasti jatkossakin! Mulla on samat aatteet tavaroiden omistamisesta mutta tykkään silti kosmetiikasta ja täällä olevien suositusten perusteella olen niitä vuosien varrella paljon ostellutkin. Kiitos kaikesta ja jatka samaan malliin!

 5. 6

  sanoo

  Oi onnea blogaversaryn johdosta! Päädyin blogisi lukijaksi erilaiseksi tuotearvosteluja lukiessa :D.
  Itse elän ehkä nykyisin siinä missä sinä aloitit. Joka kerta kaupoilla taistelen sitä ikuista seikkailijaa vastaan, joka ostaa ja ostaa kokoajan lisää tuotteita ja kaapissa on kirjaimellisesti n. 20kg puoliksi käytettyjä puteloita :D. Nykyisin pyrin käyttämään yhden tuotteen loppuun ja sitten siirtymään seuraavaan, enkä osta mitään mitä en tarvitse, mutta sen toteutus ei aina onnistu :D!

 6. 7

  Katri K sanoo

  Paljon onnea viisivuotiaalle! Päädyin blogiisi ihan sattumalta toisen blogin kautta jokunen viikko sitten. Sen jälkeen olenkin käynyt täällä joka päivä, kosmetiikka-arviosi ovat mielestäni ehdottomasti parhaat ja hyödyllisimmät mitä blogimaailmassa olen nähnyt. Arvostan erityisesti sitä, ettet arastele antaa kriittistäkään arviota tuotteesta, johon et ole tyytyväinen. Tsemppiä jatkoon! 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Onnea viisivuotiaalle blogille! Aika alusta asti myöskin oltu mukana, muistan erään postauksen, jossa esittelit kosmetiikka vaatehuoneen:)
  -J-

 8. 9

  Tine sanoo

  Aloin lukea blogia n. vuosi sitten. Yves Rocherin sivuilla tämä oli "kuukauden blogi", ja siitä sitten klikkasin. Tämä on ainoa jota seuraan säännöllisesti, muut ovat pitkäveteisesti tai huonolla suomella kirjoitettu. En myöskään halua lukea mitään vaatejuttuja, enkä sellaisia blogeja, joiden kirjoittaja tuntuu tietävän kosmetiikasta vähemmän kuin minä itse.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Olen päätynyt seuraamaan blogiasi sattuman kautta kirjoitettuani Googleen bareMinerals. Postaus oli THE Mineraalimeikkipohja. Piti ihan tarkistaa, heinäkuu 2009. Se oli tuolloin yksi uusimmista kirjoituksista:)
  -Tiia

 10. 11

  sanoo

  Onnea! Pidän blogistasi todella paljon ja blogipersoonastasi. Minusta sinulla on kiva tyyli kirjoittaa ja katson joka päivä, mitä juttua sinulla on tarjolla. Vaikka olen jo vanhempi lady, niin löydän kyllä esittelemistäsi tuotteista myös itselleni sopivia. Esim tuo nestemäinen kuorinta, jonka saa apteekeista, on ostettu sinun esittelysi ansioista. Aloitin itse bloggaamaan heinäkuun lopussa ja halusin seurata kosmetiikkablogia, etsin niitä, löysin muutaman, ja tämä sinun vaikutti laadukkaalta ja tarpeisiini sopivalta.

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Jostain tuotteesta arviota etsiessä päädyin blogiin,nyt olen seurannut blogia viikoittain..työmatka menee samalla nopsaan. 🙂
  Pidän eniten rehellisistä arvosteluista,itse olen löytänyt muutaman tuotteen joita testaan itse myöhemmin.
  Itsellä on myös jonkinasteinen shampoo/hoitisvarastojen tyhjennys joka etenee hitaasti mutta varmasti.
  Onnea alkavaan kuudenteen blogi-vuoteen.
  -TanjaP

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Olen lukenut blogia alusta asti ja löytänyt sen kautta monia hyviä tuotteita. Kiitos!

 13. 15

  sanoo

  Suuret Onnittelut 5-vuotiaalle :)!!
  Taisin muistaakseni löytää blogisi sattumalta jonkun googlettelun perusteella, jolla päädyin ensin keskustelu-palstalle, jossa päiviteltiin sun isoja kosmetiikkavarastoja ja sieltä klikkasin blogiisi.
  Olit tuolloin varmaan puolisen vuotta kirjoitellut jo blogiasi ja päätin, että alan lukea blogiasi ensin ihan alusta asti.
  Koukkuun jäin ja sun blogisi ansiosta heräsin myös itse omien kaappieni kosmetiikkapaljouteen. Aloitinkin oman (välillä todella epätoivoisenkin) vähennysprojektini sitten viimein vuonna 2011 ja oman blogini perustin sitten saman vuoden heinäkuussa, jonka avulla omaa projektiani on ollut myös helppo seurata excel-taulukoiden lisäksi :).
  Eli hurjan paljon kiitoksia inspiroivasta blogistasi, jatka samaan tapaan <3 !!!

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Hei, minä päädyin blogiasi lukemaan erään koulutehtävän kautta ja sillä tiellä edelleen ollaan oltu jo yli puolitoista vuotta 🙂

 15. 17

  Heidi sanoo

  No hyvänen aika, onneksi olkoon ihan tosi paljon! Ja ennen kaikkea kiitos ihanasta blogista! Ja kiitos siitä, että tää sai olon tuntumaan vanhalta…:D Blogia olen lukenut pyöreät nelisen vuotta, Ostolakkoon päädyin karkkipäivän kautta, olivat ihan ensimmäisiä blogeja joita aloin aktiivisesti seurata, ja näin sitä vaan täällä vieläkin roikutaan!:)

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  Muistan tarkalleen sen hetken kun löysin blogiisi! Olin työharjoittelussa ja tauolla lueskelin blogeja, oliskohan Charming Nails kirjoitellut jo silloin, ja sieltä kautta tänne. Oli syksy 2009. Pystyin samaistumaan tilanteeseesi ja harjoittanut itsekin jemmojen tuhoamista hyvän tovin 🙂 luin myöhemmin kaikki postaukset ja siitä asti on mukana keikuttu. Kommentoimaan olen laiska, mutta täällä ollaan 🙂 kosmetiikkajemmoja ei enää ole, ja täältä luen suosituksia, kun jotain uutta pitää/saa hankkia 🙂
  Tuulia

 17. 20

  sanoo

  Mulla ei ole mitään muistikuvaa miten mä blogiisi päädyin, mutta olin silloin kolmetoistavuotias kosmetiikasta ja meikkailusta juuri innostunut tyttönen. Nyt olen 18-vuotias ja edelleen sun blogisi seuraaja 😀 Eli aika lailla oon alusta asti sua seurannut! Olen löytänyt monia loistavia tuotteita blogisi avulla, ja myös innolla seurannut elämääsi mitä täällä valotat 🙂

  Kiitos ihanasta blogista ja hyvää jatkoa!<3

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Onnea viidestä vuodesta!! Muistan päätyneeni blogiisi kuivashampoo-googlettelun kautta ja pikaisella selvityksellä olen seurannut tätä toukokuun lopusta, vuodesta 2010 🙂 Hauskaa oli muistella taaksepäin, taisit silloin asua Tampereella wannabe-insinöörin kanssa ja olla töissä jossain kosmetiikkaliikkeessä. Olet todella rohkea ja inspiroiva nainen ja haluan kiittää mahtavasta blogista! Ja toivottavasti tästä tulee (tähänastisen) elämäsi täydellisin vuosi! 🙂
  -Mariia

 19. 22

  Anonyymi sanoo

  En muista miten päädyin blogisi lukijaksi, mutta aikaa siitä on useampi vuosi. Onnea jatkoon!

 20. 23

  sanoo

  Olen lukenut jo ainakin 4 vuotta blogiasi, päädyin luultavasti googlaillessani jotain tuotetta. Itselläni on vähän vastaavalla periaatteella toimiva blogi, jossa pidän kirjaa omista kosmetiikkavarastoistani ja niiden vähenemisistä kuukausittain, käy katsomassa jos kiinnostaa! 🙂

 21. 24

  SABIHA sanoo

  Olen lukenut blogisi jo pari vuotta . Kyllästyin eri kielisiin blogeihin ja halusin suomalaista blogia jossa käsitellään kosmetiikkaa ja kauneutta ihan suomalaiselle ilmastolle sopivaa ja myös suuremman osan tuotteista on saatavilla suomestakin.Opin uutta ja myös sain ideoita. Yksinkertaisesti vietän kivaa aikaa .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *