Hunting the perfect one

Haluaisin ihan hirveästi ostaa uuden tuuheuttavan ripsivärin. Siis ihan oikeasti tuuheuttavan, ei sellaisen isoharjaisen, mutta löysällä massalla olevan muka-tuuheuttavan.
Tuuheuttavan mascaran löytäminen on haastavaa, sillä paitsi että tuuhean lopputuloksen aikaansaamiseen vaikuttaa mascaran harja, vaikuttaa siihen myös tuotteen koostumus. Koostumus ei saa olla liian löysä vaan sen on oltava pikemminkin vahamaisen jämäkkä, jotta mascara tosiaankin jää ripsiin hyvin ja jotta sitä voi kerrostaa ilman, että ripset klimppaantuvat yhteen. 
Täydellisen mascaran löytäminen tosiaankin on hankalaa!
Ajattelin, että löytäisin sellaisen kuitenkin Lontoosta. Suomen mascaravalikoiman olin kuitenkin kartoittanut läpi melkolailla pääpiirteittäin ja kokeillut jokaisen vähänkin minua kiinnostaneen yksilön. Ihan jokaista Suomen mascaraa en sentään ollut kokeillut, mutta kaikki myymälämme mascarat kyllä. (Paitsi sitä L’orealin uusinta, jonka testeriä en ole vielä nähnyt ja joka ei muutenkaan kuulosta siltä, millaista lopputulosta tavoittelen. Ja joka muutenkin tuo harjaltaan liikaa mieleen  Maybellinen Define-A-Lashit.)
Mutta tiedättekö, kuinka hankalaa on löytää täydellisellä massalla varustettu mascara maassa, jossa mascaratestereitä pidetään täysin yliarvostettuna juttuna!
Siis ketä muka kiinnostaisi tietää, onko kuuden punnan mascaran massa millainen? Tai onko kahdentoista punnan mascaran massa jo valmiiksi kuivaa? Tai onko kahdeksantoista punnan mascaran massa juoksevaa kuin rasvaton jogurtti? Ilmeisesti ei tässä maassa ketään.
Monien edullisempien (ja konsulentittomien) merkkien mascaroihin kun ei vaan yksinkertaisesti ole testereitä.
Bourjoisilla on kiinnostavia mascraroita, mutta kaikki taustatyö on tehtävä kotona netin kautta etukäteen. Accessorizze kiinnostaisi myös. 17 Cosmetics myös.  Ja vaikka mikä muukin!
Tottakai netin kautta löytää ihmisten kokeiluja ja analyyseja mascaroista, mutta minä tahtoisin räplätä tuotteita kaupassa paikan päällä nähdessäni ne. En halua mennä kauppaan muistilehtiön kanssa, kirjoittaa ylös kaikkia mahdollisesti kiinnostavia mascaroita ja Googlettaa niitä sitten läpi yksi kerrallaan kotiinpäästyäni. Hankalaa!
Meille suomalaisille mascaratesterit ovat itsestäänselvyys, mutta jo esimerkiksi ruotsalaiselle IsaDoralle on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi me Suomessa haluamme mascaroihin testerit. Telineissähän on mallit harjoista, joita voi katsella.
Useissa maissa ilmiö on sama, mikä on minusta todella outoa ja yllättävää. Tottakai jokainen tahtoo tietää, millainen koostumus mascarassa on ennen kuin sen ostaa. Eikö…?

Millaisia mascaraostajia te olette? Ostatteko mascaroita ilman, että pääsette näkemään sen massaa?
Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Itseäni ainakin kiinnostaa tietää, millainen harja ja massa ripsivärissä on. Näin kaupassa IsaDoran Big Bold -ripsivärin testerin (tai mahdollisesti jonkun avaaman kappaleen, joka oltiin sittemmin merkitty..), mutta ripsiharjassa näytti olevan monia paakkuja. En siis vakuuttunut, vaikka haluaisin yhä kokeilla kyseistä ripsiväriä.. Saatko oman Big Boldisi kuitenkin levitettyä nätisti ripsiin?

  • 2.1

   sanoo

   Jos katsot IsaDora-tagin alta Bog Bold Mascara postaukseni niin näet kaikki kuvat mascarasta. Yhdessäkään en ole käyttänyt ripsikampaa. 🙂

 2. 3

  sanoo

  ostelen yleensä mascaran ulkomuodon perusteelle, vaikka se onkin erittäin huono peruste 😀 Toki tiedän nykyään välttää tiettyjä merkkejä joiden ripsarit on yleensä liian löysiä koostumukseltaan

 3. 4

  sanoo

  En muista, koska olisin ostanut ripsivärin niin, että olisin kokeillut testeriä ennen ostamista. Ymmärrän silti hyvin, että muut voivat haluta kokeilla, vaikka itselleni sillä ei ole merkitystä.

  • 4.1

   sanoo

   Niin siis eihän sitä mascaraa silmään tietenkään kokeilla, vaan massa vaan halutaan nähdä silmillä. 🙂

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  itse ainakin teen ihan niin, että jos ei ripsarista löydy testeriä niin avaan vaan jonkun ei-testerin (ja siis tietenkin vain katson sitä, en laita ripsiin!). eipä kukaan myyjä ole tähän mennessä valittanut.

  • 5.1

   Anonyymi sanoo

   ja tunget telineeseen takaisin niin että jjoku raasu ostaa valmiiksi kuivan maskaran kotiin . t. kaks kertaa ostanut jonkun avaaman maskaran ja todennut sen kotona kuivaksi.

  • 5.2

   Anonyymi sanoo

   Jouduin kerran ostamaan jonkun järkyn valkoisen huulipunan, kun vahingossa avasin ei-testerin! Kiitä onneasi.

 5. 6

  sanoo

  Minulla ripsarin harjan täytyy olla ehdottomasti kuminen ja pläski. Mahdollisimman pullukat ripset tänne kiitos! Räpsyt ovat luonnostaan pitkät, mutta ei niillä pitkälle pötkitä kun eihän se pituus niissä sitä kivaa silmäilluusia tee vaan se paksuus – minun mielestäni :).

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Oletko kokeillut perus Hypnosea? Loistava pysyvyys ja juuri kerrostettavissa todella hyvin.

 7. 8

  sanoo

  Kyllä minäkin haluan aina päästä näkemään kunnolla testeristä, minkä näköistä massa on harjassa. Ja tuleeko sitä niiiiiin paljon, että menee ihan kököiksi, vai onko kuivahkoa.
  Ihan paras mascara ikinä on kyllä minulla ollut Helena Rubinsteinin Lash Queen Feline blacks ja nimenomaan vedenkestävä! Muuta en enää osta enkä suostu käyttämään. Senkin saatavuus vaan on vähän niin ja näin. JOstain syystä sitä saa aina metsästää! Onneks parin viikon päästä mennään laivalle ja hamstraan taas puolen vuoden tarpeen 😉

 8. 9

  sanoo

  Täällä meillä päin on tottunut siihe, että testerit on niin järkyttävässä kunnossa ettei niiden katselusta oikeen saa mitään kuvaa. Mutu-tuntumalla mennään ja olen sitten pitkään yhdelle uskollinen jos täydellisen löydän.

  Oletkos muuten kokeillut Max Factorin 2000 Calories waterproof volumea? Se on paras ripsari mitä koskaan oon käyttänyt! Rakastan sitä, että kerrostaminen onnistuu ja tätä voi vedellä neljäkin kerrosta huoletta ja ilman paakkuja tai edes kamman käyttöä. Aivan huipputuote 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Teen lähes kaikki meikkiostokset niin että tutkin aluksi kiinnostavien tuotteiden arvosteluja netissä. Sen jälkeen suuntaan kauppaan ja siellä vielä testailen ja tutkiskelen kiinnostavimpia tuotteita. eli kyllä, haluan nähdä mascaran massan ennen ostopäätöstä. 🙂

 10. 11

  sanoo

  höh, ei meillä oulussa mascaratesterit ole itsestäänselvyys, vaan tosi harvassa. harjojen mallejakaan ei ole läheskään aina :/ tai sitten oon vain sokea! 😀

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Kyllä se testeri pitää olla, ensimmäinen asia mitä sillä testerillä pitää tehdä on: NUUHKAISU! Ei mikään ole kamalampaa kuin ostaa mascaraa joka haisee valmiiksi kuin pilaantunut…

  -hiikka-

 12. 13

  sanoo

  Hahaha…. Mä en oo koskaan ajatellukaan, että pitäis päästä näkemään / kokeilemaan sitä ripsivärin massaa… 😀 Sitäpaitsi se massa ei kerro mulle tasan yhtään mitään. Että sellainen asiantuntija. 😀

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Oletko kokeillut Max Factorin 2000 calories ripsiväriä? Mielestäni se on varsin hyvin tuuheuttava ja massa ei ole liian märkää 🙂 Oli yllättävän hyvä ostos!

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Sanotaan nyt vaikka näin, että viimeiset vuodet olen ostanut mascaroita tasan sen perusteella, mitä eräskin bloggaaja-Virve on suositellut. 😀 Eikä kertaakaan ole tarvinnut katua!

  – Kalypso

 15. 16

  sanoo

  oletko kokeillut L'Orealin Lash Architectia? oon käyttänyt sitä jo varmaan 5 vuotta, välillä muita ripsivärejä kokeillen ja aina siihen palaten. itsellä on kanssa suht pitkät, mutta hennot ripset, ja tämä maskara on tosiaan paksumpaa ja vahamaisempaa, mitä muut kokeilemani, ja paranee vanhetessaan. itse voin kerrostaa kolmisen kerrosta ilman semmoista paakkuuntumista, jota ei vähäisellä ripsiharjan näytöllä saisi hoidettua. tuo myös hieman pituutta, mutta ennen kaikkea ihanaa tuuheutta. hintakin on noussut monta euroa vuosien saatossa, mutta tätä on aina saatava, ilman en pärjää.

 16. 17

  sanoo

  Mulle harja on todella tärkeä ja on sitä oppinut näkemään mikä harja sopii ja mikä ei. En esim tykkää yhtään kumiharjoista, pidän enemmän perinteisistä, tiiviistä ja sopivan kokoisista harjoista. Jos harja on liian harva tietää jo melkee että sillä saa aikaan klönttiripset. Ois siis todella HANKALA lähtä ostamaan ripsari ilman että tuotetta saa tutkia etukäteen. Suomalaiset ovat fiksua edelläkävijäkansaa <3

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  En osta yhtäkään maskaraa ilman että saan nähdä purtilon sisällön ja harjan maskaramassan täyttämänä. Kerran olen ostanut sokoksen 3+1 päiviltä kaksi muutaman euron maskaraa riskillä, ja kumpikin superhuonoja joita en olis kyllä ostanu jos olisin testerin käteeni saanut.. Testerit on aika must joka meikkituotteessa, en ostaisi huulikiiltoakaan ennenkun näen aplikaattorin ja massan rakenteen.

 18. 19

  Noora sanoo

  Moikka! Tämä kysymys nyt ei liity aiheeseen mitenkään, mutta ajattelin että kosmetiikkamyyjänä tietäisit aiheeseen vastauksen? Onko Escada lopettanut Magnetism-tuoksun valmistuksen?

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Jos täydellistä tuuheuttavaa mascaraa haet, ni etippä lontoosta Benefitin They're Real-ripsari. Suurena ripsariskeptikkona kohtasin viime keväänä Rooman Sephorassa tämän 23e ripsarin ja paluuta ei ole…tuuheuttaa, erottelee ja pidentää…tekee ripsistä ihan täydelliset ja jopa vähän epärealistiset, ahh<3

 20. 21

  ixdu sanoo

  Olipa herättelevä teksti. En ole koskaan ymmärtänyt ripsaritestereitä hygieniasyistä. Eli ehkä hoopo kysymys: kokeiletko oikeasti / kokeileeko joku testereitä ihan omiin silmiin (kiinnostaa muidenkin meikkien osalta)? Vai näkeekö sen koostumuksen siitä kokeilemattakin? Itse olen ostanut mascarani vain kaverien ja lehtien suositusten perusteella. Olen pitänyt lähinnä jokaista mascaraa samanlaisena, mutta nytpä täytyy ruveta kiinnittämään huomiota 🙂

  • 21.1

   Anonyymi sanoo

   Ei kukaan tarkottanu että sitä silmiin kokeillaan vaa että näkee sen koostumuksen ja harjan siitä!!!!! Ei kai kukaan nyt silmiin kokeile!

  • 21.2

   sanoo

   Haha, nyt taisi tosiaan tulla väärinkäsitys. 🙂

   En kokeile mascraa silmiin tietenkään, haluan vain nähdä mascaramassan, koska se vaikuttaa lopputulokseen. 🙂

 21. 22

  sanoo

  Ei sitä massaa voi ripsiin testata kuitenkaan – julkisesta maskaratesteristä kun voi saada silmäänsä minkä tahansa pöpön.. Esittelijätkin yleensä älyävät varoittaa testerien käytöstä.
  Mitä he sitten meikkiluomuksissaan käyttävät, on toinen juttu.. toivottavasti edes desinfioivat alkoholilla.

 22. 23

  sanoo

  Mulle maskaratesteri ei ikinä ole ollut ground breaker. Ostan ripsarit yleensä muiden suosituksien perusteella, mutta jos olisin ostamassa aivan tuiki tuntematonta ripsaria, haluaisin nähdä vähintään harjan ensin. Massaan en testereissä luottaisi, ne kun on avattu jo sataan kertaan ja massa saattanut paakkuuntua tavalla, jota se ei normaalikäytössä tekisi.

  Eräs anonyymi yllä kertoi avaavansa myyntikappaleiden pakkaukset nähdäkseen ripsarin harjan ja massan testerin puuttuessa. HYI SINÄ! Ymmärrän, että testerin puuttuminen ketuttaa, mutta joku muu ostaa avaamasi tuotteen myöhemmin ja varmasti pettyy, kun ripsari onkin jo kuivahtanut puteliinsa. Fiksumpaa on kysyä myyjältä, voisiko yhden myyntikappaleen avata: myyjä voi merkitä kyseisen kappaleen testeriksi, jos sellainen jostain syystä ständistä puuttuu. Juuri ajattelemattomasti käyttäytyvien ihmisten takia en juuri ikinä osta ei-muovitettua maskaraa…

 23. 24

  sanoo

  Jos on uusi ripsiväriä kyseessä katson harjaa. Melkeinpä minkälainen tahansa massa käy, kunhan harja on sopiva. Rimmel on poikkeus. Vaikka niissä harja olisikin hyvä, massa on aina liian vetistä, enkä enää aio haksahtaa Rimmeliin vaikka mikä olisi. Ne vaan eivät toimi ripsissäni.

 24. 25

  sanoo

  Aiemmin ostin maskarani sattumanvaraisesti milloin millaiseenkin harjaan mieltyneenä, yleensä tuttua ja turvallista Lumenea. Nykyään lemppareitani ovat varisemattomat vedenkestävät tai kanebo38 -tyyppiset lämpimällä vedellä pestävät ripsarit. Silmäni vuotavat aika paljon esim. haukotellessa, joten normiripsarit ovat mustina viivoina silmän alla alta aikayksikön 😀

 25. 26

  sanoo

  Tämän hetken lempparini on ehdottomasti Maybellinen keltaisen hylsyn Colossal Volum Express. Tekee itsellä tosi pitkät ripset (jopa ilman taivuttimia!) ja levittyy ihanasti. Juuri sopivan jämäkkää eikä varise kuivuttuaan. Myös mainio waterproof-versio. Tsekkaan aina testerin harjan ja miltä massa vaikuttaa ennen ostopäätöstä.

  kosmistakosmetiikkaa.blogspot.com

 26. 27

  sanoo

  Youtube-maailmassa on ainakin kovasti hehkutettu Benefitin They're Real-maskaraa, jonka pitäisi tuuhentaa mukavasti 🙂 itse en ole kokeillut mutta sen drinkkishakerin (suomennos?) muotoinen puteli on mun mielestä ihana !

 27. 28

  Anonyymi sanoo

  Benefit They're real sinun on pakko, siis ihan oikeasti, PAKKO ostaa. On sanan täydellinen väärinkäyttöä käyttää sitä missään muussa yhteydessä, kuin puhuttaessa tästä maskarasta. En voisi enää elää ilman sitä. Minulla se luo niin upeat tähtisilmät ja pitää jopa taivutukset, että tästä ei ole enää poispääsyä. OSTA SE 🙂

  • 28.1

   sanoo

   Minä en ole uskaltanut ostaa sitä, sillä mascaran massa on niin löysää ja täällä Englannissa mascaran vieressä on todella huono, oikea ennen ja jälkeen mascaran -kuva jonka perusteella tiedän, ettei mascara toimi hennoissa ripsissäni varmasti ollenkaan yhtä hyvin kuin tuuheissa ripsissä. Mutta ehkä pitää silti kokeilla? 🙂

  • 28.2

   sanoo

   Benefit Bad Gal on kyllä paras maskara, mitä olen kokeillut. Sen hintaa harmitellessani ostin nyt viimeiseksi tuon Soap and Gloryn Thick and Fast -maskaran, joka on myös erinnomainen. Oletko näitä kokeillut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *