How’s your fanny bag?

Minulta on usein kysytty vinkkejä ihokarvojen poistoon bikinialueelta ja päätin nyt pyhittää noille vinkeille oman postauksensa.

Aloitan toteamalla, että omasta mielestäni tehokkain karvanpoistomenetelmä tuollakin alueella on epilaattori, mutta koska suurimmalla osalla meistä on vielä itsesuojeluvaistoa jäljellä ja jonkun näköinen kipukynnyskin, jätän epilaattorit ja muut karvat juurineen kiskovat menetelmät tämän postauksen ulkopuolelle ja keskityn kivuttomempiin, joskin lyhyemmän aikaa sileinä kestäviin vaihtoehtoihin.

Päätin siis lähteä selvittämään, mikä on tehokkain yhdistelmä poistaa karvat, välttyä sisäänkasvaneilta karvoilta, ärtyneeltä iholta ja vieläpä ylläpitää tuota kaikkea saavutettua. Projekti oli hankala ja sopivien tuotteiden löytäminen oli haastavaa, mutta jonkin näköisen kärkinelikon sain kuitenkin koottua.

Ensinnäkin unohda ne surkeat kertakäyttöterät, joissa on yksi tai maksimissaan kaksi teräriviä. Mitä vähemmän terärivejä on, sitä enemmän joudut höyläämään aluetta edestakaisin ja sitä pahemmin iho ärtyy. Osta siis kunnon teriä!

Minusta viisi terää on oikein mainio määrä ja jos löytäisin kuudella terällä varustetun höylän, vaihtaisin varmasti siihen. Itse löysin viisiteräiset Venuksen Embrace -höylät, mutta vastaavia löytyy toki myös miesten Gillette-hyllystä.

Ja kuinka sileää jälki olikaan jo yhdellä vedolla vanhaan kolmiteräiseen höylääni vettattuna! Ero oli todellakin selkeä ja prosessi huomattavasti entistä vaivattomempi. (6 kpl paketti noin 25 euroa.)

Ja jotta itse ajeluprosessi oli mahdollisimman miellyttävä ja homma liukuisi, hanki höyläämiseen sopiva tuote. Itse olen tähän asti käyttänyt apunani saippuaa, hoitoaineita tai sheivausvaahtoja, mutta nyt hankin kokeeksi läpinäkyvän RFSU:n Private Area Easy Shavin’ geelin (n. 6 euroa), joka itseasiassa saa homman sujumaan okein kätevästi lisäämällä terän liukuvuutta, mutta peittämättä näköyhteyttä ajettavaan pintaan.

Kun halutut karvat on saatu ajeltua pois, alkaa se haastavin vaihe. Miten ehkäistä kaikki ne punaiset pisteet ja mahdollisesti ärtyvä iho?

Siinä missä miehet käyttävät parranajon jälkeen aftershavea, suosittelen minäkin sen käyttöä neitimäisemmillekin paikoille. Tuotteen ei välttämättä tarvitse olla Tabacia, sillä tähänkin tarkoitukseen on omat tuotteensa.

Itse hankin RFSU:n Private Area Nice ’n Cool Intim Aftershaven, (n. 7 euroa) joka nimensä mukaisesti viilentää iholla hieman. Tuote on läpinäkyvää geeliä, joka sisältää alkoholia, eli se saattaa nipistellä iholla hieman, mutta alkoholi myös desinfioi ihoa ja vähentää siten tulehduksia ja ärtymystä. Tätä ei siis todellakaan kannata skipata.

Tuotenelikon neljäs tuote on todella ratkaisevassa osassa. Moni varmasti tietää omakohtaisesta kokemuksesta, että karvojen poisto ensimmäistä kertaa vaikkapa vaan viikonkin tauon jälkeen on helppoa, mutta jos karvatonta pintaa tahtoo pitää yllä ja uusia prosessia yhden, kahden tai kolmen päivän välein, tulevat ongelmat yleensä siinä vaiheessa esiin. Lyhyttä sänkeä on hankala raastaa sileäksi ja viimeistään tässä vaiheessa ne kuuluisat punaiset pilkut astuvat kuvaan.

Tähänkin on kuitenkin tarjolla apua ja tällä kertaa apua tarjoaa Veet. Veetiltä löytyy nimittäin ihoa kosteuttava ja kevyesti kuoriva Anti Ingrown Hair Crea (n. 10 euroa), joka edesauttaa hommaa huomattavasti. Voidetta ei tosin käytetä vain ajamisen jälkeen vaan se otetaan mukaan päivittäisiin ihonhoitorutiineihin.

Ja nyt te sanotte, että olette jumankauta joutuneet vuokseni jo muutenkin hankkimaan tuhat muutakin voidetta ja kysytte, olenko ihan tosissani sen suhteen, että ehdotan teidän hankkivan myös alakerrallenne oman kosteusvoiteen ja liittävän sen käytön aamu- ja iltarutiineihinne! Kyllä, valitettavasti olen. Mutta voin kertoa, että tämä on sen arvoista!

Ensinnäkin jo hyvä kosteutus auttaa pitämään ihon sileämpänä ja pehmeämpänä, jolloin toistuva ajelu sujuu helpommin (ja näinhän te perustelette miehillennekin kosteusvoiteen käytön) ja tuotteen jatkuva käyttö todellakin sekä helpottaa myöhempää ajelua että vähentää ihoärsytystä ja punaisia pisteitä. Tämä ei tuo välitöntä apua heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen, mutta edesauttaa varmasti lyhyen säännöllisen (aamuin illoin tapahtuneen) käytön jälkeen.

Veetin tuote tuoksuu hyvin veetmäiselle, mutta ei onneksi kovin voimakkaasti.

Näillä vinkeillä minä menen. Homma toimii melko hyvin, mutta otan enemmän kuin mielelläni vastaan kaikki teidänkin vinkkinne aiheeseen liittyen!

(Ja jos joku tietää mukavan sokerointipaikan Helsingissä, jossa alakerran totaalisokeroiminen sujuu ilman kiusallista oloa ja -tunnelmaa, niin todellakin olette velvoitettuja jakamaan tuon tiedon kanssani!)

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  No joo, ite sheivaan 3-terällä ja laitan jotain apteekin perusvoidetta sen jälkeen… Olen siis selvästi jälkeen jäänyt alapääni shievaaja… 😀

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Sinkkivoide, se estää punaiset pilkut ja kutinan! Tosin värjää joka paikan, joten suosittelen valkoisia alushousuja…

  Ja poikaystävän kommenttina "maistuu tosi pahalta" XD

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Ite oon viime aikoina nyppinyt karvoja ihan pinseteillä.. hommassa tulee niska kipeeks ja hyvin hidasta puuhaa eikä kaikkia koarvoja saa pois, ellei tiiraa suurennuslasin kans:D

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Hmm, alakerran totaalisokeroiminen ilman kiusallista oloa? :DValitettavasti se taitaa tulla kaupan päälle, jos on kiusaantuvaa sorttia ja kyse on alakerran näpräyksestä.

  Pari mukavaa paikkaa kuitenkin tiedän, ja varmasti googlettamalla löytyy suosituksia myös. Hinta ja laatu menevät mielestäni aika pitkälti käsikädessä siinä suhteessa, miten vaivattomasti ja kivuttomasti sokeroija hoitaa homman, ja millainen ylipäätään on lopputulos.

 5. 6

  sanoo

  Itse en suostu ajelemaan mitään ihoaluettani enää millään muutta, kuin miestenhyllystä löytyvällä Gillette Fusionilla! Kerran ajelin sääreni poikaystävän höylällä omien tarvikkeiden uupuessa ja kyllä noi naisten höylät on ihan rimpuloita miesten vastaaviin verrattuna. Voi niitä silosääriä ajamisen jälkeen. Ja jotenkin tuntuu, että fusion pysyy paljon pidempään terässä, kuin venukset. Johtuneeko sitten siitä, että se on suunniteltu karkeammalle karvalle.

 6. 7

  sanoo

  Mulla ei alapää kestä mitään muuta kuin ihan sellaista konetta sheivaukseen, sen kanssa ei ärsyynny yhtään. Eikä se konekaan niin paljoa maksanut. Mutta jokaisen iholle oma tapa 🙂

 7. 8

  sanoo

  Mä käyn brasilialaisessa vahauksessa aina kun oon Tallinnassa. Stockan yläkerran Desiree on tähän ihan paras. Hintaa on noin 30 e ja jälki hyvä. Ei punoita yhtään vaikka sattuukin ihan hel***sti! Ei oo Helsinki mutta melkein 😀

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Helsingissä itse tykkäsin käydä Elegia Day Spassa.. Oiskohan ollu Fredalla. Omasta aktiivisesta ravaamisesta tosin on jo muutama vuosi (Miten tää aika menee näin nopeeta?!?!) ja kun äsken katsoin, oli hinnat nousseet melkolailla.. Mutta hoitolassa on ihana tunnelma, rauhallista ja henkilökunta on aina ollut mukavaa 🙂 Itse kävin useimmiten.. hmm. oisikohan ollut Tatjana, Nadja tai joku muu hieman eksoottisempi nimi, mutta valittamista ei ollut kyllä muissakaan.

  Onnea sokeroijan metsästykseen 🙂

 9. 10

  sanoo

  Mä käytän Veetin karvanpoistovoidetta, jonka jälkeen pitää pestä koivet saippualla. Pitkään ihmettelin, että miten mun iho ärsyyntyy niin helposti, mutta sitten tutustuin Lushiin ja niiden saippuoilla ei kutise iho ollenkaan!

 10. 11

  sanoo

  Itse olen tykännyt noista Venuksen Embrace -höylistä. Itse kävin kanssa ennen tuossa.  brasilialaisessa vahauksessa. Kun kaveri raahasi. Mutta ei ollut hirmu hyvä tunnelma. Kun henkilökuntana oli mies. =) Ja miesystäväni jaksaa muistutella siitä minua. Ja kiusoitella

  Mutta tuleehan siitä hyvää jälkeä. Ja pysyy pitempää

 11. 12

  sanoo

  Kiitos. ♥ Itse todella ajelulle herkälle iholleni koitankin näitä mieluusti, ja sen vinkin voisin vielä antaa minkä erikoislääkäriltä sain; sheivauksessa liukasteena voi hyvin käyttää apteekista löytyvää Humektan-perusvoidetta, joka sopii muutenkin aralle iholle.

 12. 13

  SaraJana sanoo

  Hep, täällä tiedossa loistava ja luotettava sokeroija Helsingistä! Riikka Korkala joka työskentelee Beauty House Bandin tiloissa Lönnrotinkadulla (http://beautyband.fi). On ehdottoman taitava, ei todellakaan tee vaivaannuttavaa oloa vaan on ammattilainen, ja ainakin brassin hintaan sisältyy myös pieni jalkapohjahieronta. Minulle ainakin ehdottomasti hintansa väärti!

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Minä en tuohon epilaattoriin ole pystynyt, mutta jostain syystä kuumavaha toimii! Hassua, sillä vaha on kuitenkin aikalailla epilaattoria järeämpi vaihtoehto.

  Bikinialueen vahaaminen on nyt jo käynyt helpoksi, mutta pitkän tauon jälkeen tai ekaa kertaa kannattaa aloittaa saksimalla karvat lyhyemmiksi, ja muistaa jaksaa vahata vain pieni alue kerrallaan. Täällä myydään Parissan vahoja joiden mukana tulee myös hoitava öljy, sen kanssa karvojen sisäänkasvukin on vähentynyt huomattavasti. En tosin tiedä saako Parissan tuotteita Suomesta…

 14. 15

  SaraJana sanoo

  Pakko kommentoida vielä se, että ymmärrä miksi sokeroijalla (brasilialainen tai ei) pitäisi vaivaantua. Tai no, yritän ymmärtää että saattaa tuntua oudolta ja nololta ensimmäisiä kertoja, mutta minä olen ottanut sen vain siltä kantilta, että hehän (sokeroijat siis) tekevät vain työtään. Eivät he tiiraile minun privaattiosiani sillä silmällä, ja heille on varmasti aivan sama miltä toosani näyttää. Ja heille on yhtä varmasti ihan sama sokeroivatko kainaloani vai alapäätäni, saati se että sokeroivatko pelkän bikinirajan vai kaikki pois alakerrasta.

  Jos siis et häpeile näyttää hampaitasi hammaslääkärillä, ujostele esitellä meikitöntä naamaasi kosmetologilla kasvohoidossa, tai nolostu jalkahoidossakaan – miksi vaivaantuisit alapään sokeroinnissakaan? Ei se ole ammattilaiselle yhtään sen kummempi tilanne, joten älä itsekään ota paineita siitä! (Ja tämä oli tarkoitettu kaikella hyvällä, niin yllä kommentoineille kuin Virvelle. Enkä tarkoita loukata, jos jotakuta tämä asia todella vaivaa ja nolostuttaa. Mielestäni vain tästäkään "hoidosta" ei kannata paisutella mielessään sen kummempaa kuin kasvo- tai jalkahoidosta. :))

 15. 16

  sanoo

  Tuo aftershave muuten toimii oikeasti, SUOSITTELEN KAIKILLE! Omat sheivausniksini:

  1. Kuori. Ihan vaikka ostaa jonkun edullisen kasvojenkuorinnan ja sillä käy läpi sheivattavan alueen ja sen jälkeen höylää normaalisti. Kuorinta kuulema estää karvojen sisäänkasvun ja näppyltä
  2. Aftershave. Eli ihan tuo RFSU:n täsmätuote. Näiden kahden kombo niin ei itselleni ainakaan näppyä tule. 🙂

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Eipäs unohdeta Tamperetta 😀 Eli olisiko jollain hyviä kokemuksia sokeroinnista Tampereella? Vinkkejä otetaan vastaan…

  Ja kiitokset uudesta ostoslistastani ihanalle Virvelle. Huomenna shoppailemaan – onneksi on Stockan & Sokoksen alekupongit vielä käyttämättä, kanta-asiakkuus kannattaa.

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Katin Kosmetik Oy
  Bulevardi 5 A, 3.krs
  00120 Helsinki
  puh.044-399 4699

  Tää on Suomen sokerointikouluttaja joten jälki on siis parasta. 🙂

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Kiitti vinkeistä! 😀 Tota miten päin pitäis ajella, myötäsuuntaan? Niin ei vaan tunnu lähtevän kaikki, ja jää pieni sänki (tosin saattaa johtua höylästä…)? 😮

  -Rosa

 19. 21

  sanoo

  Mä olen kokeillut sokerointia vain kahdessa paikassa Helsingissä: ensin kävin Mannerheimintien Fresh Upilla, missä homman hoiti joku ihme aloittelija, ja homma maksoikin vähän liikaa (olikohan silloin jotain 70-80€). Sen jälkeen kaveri suositteli Ruoholahden Kauneuspiste Mia Castrenia, ja siellä mäkin olen ollut tyytyväinen. Mä en ole ikinä sen kummemmin vaivaantunut brassissa, joten olen vaihtanut paikkaa vain kivun ja hinnan minimoimisen perässä.

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Mikä on karvanpoistoväli jos käyttää sokerointia? Kokemuksia? Entä missä vaiheessa sänki alkaa tuntua sokeroinnin jälkeen?

 21. 24

  Anonyymi sanoo

  Hyvä paikka käydä ottamassa brasilialainen on Töölössä olevassa SW Day spassa ja siellä erityisesti Susanne!

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  Niin, mitä tulee tuohon kiusaantumiseen: ei se aina ole vaan oman pään sisällä, vaan kyllä niissä sokerointipaikoissakin on varmana eroja. Lapsena kävin kunnallisella hammaslääkärillä, jossa täti keksi aina jotain moitittavaa – ei siis ihme että hammaslääkäripelko säilyi aikuisuuteen asti. Joidenkin gynejen luona tunnelma on vähän ahdistava ja melkeinpä nolostuttava, lääkäri "töksäyttelee" kommenttejaan saaden asiakkaalle epämukavan olon… Omalla vakkarigynelläni taas on rento meininki, eikä tunnu yhtään inhottavalta käydä siellä kääntymässä.

  Itse epiloin kaiken pois, joten ei ole sen kummempia kokemuksia eri sokerointipaikoista… Onneksi ei ole kipukynnys erityisen matalalla, epilaattori on säästänyt minut monelta murheelta! 😀

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Mulla karvanpoisto (oli mikä tahansa alue) on todella ongelmallista. Sheivatessa kuluu tosiaan vaikka minkälaista tuotetta, että iho ei ärtyisi. Vahaa en voi käyttää ollenkaan, sillä edes kosmetologit eivät saa sillä hentoisia karvojani pois (ei ole "tarttumapintaa"). Pois huuhdottavilla voiteilla sain aikaan lievän palovamman, mutta karvat jäivät. Lady Shave -tyyppinen kone on muuten hyvä, mutta sillähän ei kovin sileää pintaa saa aikaan, joten sen takia höylään.

  Onneksi karvani ovat tosiaan hentoja ja lähes valkoisia, joten jos pari höyläyskertaa jää väliin, niin se ei ole maailman loppu! 🙂

 24. 27

  Anonyymi sanoo

  Itselläni karvat kasvaa nopsaan ja paksuina, joten höylätä saisi vähintään kerran päivässä – ei kiitos.

  Näppyjä tulee aina hieman, mutta vähiten on tullut seuraavalla combolla:
  – sokerointi itse Easy Sweet-tuotteella (on helppoa!)
  – vauvan talkkia tai sinkkivoidetta päivittäin rauhoittamaan ihoa
  – Skin Doctorsin InGrow Go ~joka toinen päivä kuorii ihoa (liian usein laitettuna ja etenkin kostealla iholle laitettuna kirvelee julmetusti)

 25. 28

  Anonyymi sanoo

  Olen yrittänyt itselleni sanoa, että jos en kerran nolostu toosani näyttämisestä gynelle niin miksi nolostuisin sen näyttämisestä vahaajalle 😉

 26. 29

  Anonyymi sanoo

  Noista punaisista pilkuista muuten… Mulla on niitä säärissä aika paljon, eikä johdu sheivaamisesta, sillä pidän säärikarvani rauhassa talvella… Mitä ne ovat ja onko mitään hoitokeinoa? Olisi ihana päästä näistä kesäksi eroon.

 27. 30

  Anonyymi sanoo

  mikä tossa veetissä on parasta ennen? tai siis en löydä sitä mistään siitä purkista tai ulkopaketista ja koska mulla on yksi puteli sitä jo ennestään enkä muista millon ostin sen niin olis kiva tietää että onko siinä jokin parasta ennen päiväys… jos osaisit neuvoa 🙂

 28. 31

  sanoo

  Anonyymi: Et ehkä jälkeenjäänyt, mutta päivitetty versio voi toki toimia vielä paremmin. 😉

  Anonyymi: Kyllä minullakin ihan hyvin, mutta tykkään paremmasta jäljestä kuin "ihan hyvä". 🙂

  Anonyymi: Sinkkivoide tosiaankin tahraa kurjasti, eikä ollut yhtä tehokas kuin tämä After shave. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Riippuu minusta totaalisesti tekijästä ja paikasta, toiset osaavat hoitaa homman luontevammin. 🙂

  Lillinen: Seuraavaksi kokeilen vertailun vuoksi nuo miesten vastaavat. 🙂

  Lampropeltis: Minusta tuntuu, ettei koneella saa ihan niin sileää. :/

  Noora: Kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkistä! 🙂

  Tuuli: 🙂

  Opiskelija tytön elämä: 🙂

  Sofia Punta: Kiitos vinkistä. 🙂

  SaraJana: Suuret kiitokset vinkistä! Ja tosiaan minusta tuo tunnelma riippuu ihan tekijästä, toisten tekemänä tilanne varmasti on luonteva, mutta ei aina… 🙂

  Anonyymi: Kannattaa tosiaan joo kiinnittää huomiota karvojen pituuteen ja kerralla vedeltävän alueen kokoon. 🙂

  Celia: Kuorinta tosiaan helpottaa. Siksi tykkään tuosta Veetin voiteesta, sillä se kuorii jatkuvasti kevyesti hieman. 🙂

  Anonyymi: Itse käytin Sokoksen kuponkini noihin. 😉

  Anonyymi: Suuret kiitokset vinkistä! 🙂

  Candy Sweetheart: Kiitos vinkistä! 🙂

 29. 32

  sanoo

  Rosa: Myötäkarvaan on hellävaraisinta ja hyvällä höylällä myötäkarvaankin vetely tekee jo sileää. Mutta kyllä minä vedän usein pari vetoa vastakarvaankin. 🙂

  Minttu: Kiitos vinkistä! 🙂

  Nennuska: Käyttöohjeiden mukaan. 😉 Eli tukan kunnosta riippuu käyttötahti ja tuotteesta vaikutusaika. 🙂

  Anonyymi: Yleensä karvoilla menee parisen viikkoa kun alkavat kasvaa. Ensimmäsen viikon iho on yleensä hyvin sileä ja siitä sitten pikkuhiljaa. 3-5 viikkoa ovat monet ainakin sanoneet.

  Anonyymi: Kiitos! 🙂

  Anonyymi: Riippuu tosiaan niin paikasta ja tekijästä. 🙂

  Anonyymi: OMat säärikarvanikin ovat onneksi juuri sellaista hentoa vaaleaa villaa, ettei haittaa, vaikka olisin kuukaudenkin niille mitään tekemättä. 🙂

  Anonyymi: Kiitos vinkeistä! 🙂

  Anonyymi: Näinpä. 🙂

  Anonyymi: Kyseessä voi olla keratosis pilaris, josta löytyy googlettelemalla lisää infoa. 🙂

  Anonyymi: Ei ole merkittynä pakkaukseen. Vuoden pitäisi säilyä avattuna hyvänä.

 30. 33

  sanoo

  Olen vuosikausia ajanut ihan höylällä intiimialueeni ja sain monta kertaa näppyjäkin, löysin kuitenkin ehdottoman pelastuksen siihen, millä iho ei ärsyynny: after sun voide. Joka kerta ajamisen jälkeen. Hinta ei päätä huimaa, merkillä ei ole itselleni ollut pahemmin väliä ja joka kerta tulos on sama: hyvinvoiva ja rauuhoittunut iho.

 31. 34

  Anonyymi sanoo

  Itsekin nypin bikinirajalta ja ylhäältä pinseteillä. Tämä saa aikaan välillä aivan järkyttäviä sisäänkasvaneita karvoja :/ Oon koittanut Veetin kylmävahaliuskoja, mut saan niillä irti vain muutaman haivenen. Tiedätkö, onko Body Shopin sokerointimömmö hyvää intiimialueen karvojen siistimiseen? 🙂

 32. 35

  Anonyymi sanoo

  Ajattelin noita tuotteita kokeilla kun on ollut vähän ongelmia juuri noide näppyjen kanssa. Kertoisitko mistä tuota Veetin voidetta olet ostanut kun en ole sitä mistään kaupasta vielä löytänyt etsimisestä huolimatta? 🙂

 33. 36

  Anonyymi sanoo

  Ylempään anonyymiin viitaten, minäkään en ole onnistunut löytämään tuota Veetin voidetta mistään. :/ Mistä sitä saisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *