How big, I ask

Käytin loppuun yhden satsin Tigin Catwalk-linjan Volume Collectionin Your Highness Hydrating Shampoota ja Nourishing Conditioneria ja minulle jäi näistä hieman ristiriitainen kuva ja tunne päähäni.

Ensinnäkin minusta tuntuu, että oikean hoitavuuden puolesta Tigin uusissa tuotteissa mennään kokoajan vain alaspäin. Hyvällä tahdollanikaan en siis sanoisi näitäkään kahta tuotetta millään lailla hoitaviksi, mutta lupaamaansa tuuheutta ja nostetta nämä kyllä saavat aikaan (ainakin, mikäli nämä eivät ole jatkuvassa käytössä).

Ensimmäisellä käyttökerralla ihastuin näihin kovasti. Tukkani on paksu, mutta helposti melko veltto ja menossa (tai sen puutteessa) mukana lähinnä vain roikkuva lehmän häntä, mutta näiden käytön jälkeen siinä oli runsautta ja tuuheutta aivan kuin olisin heittänyt siihen myös muotoilutuotteitakin.

Shampoo pesi tukan kunnolla, mikä onkin yleensä tuuheuttavien shampoiden ideana. Mahdollisimman vahvat ja pesevät sulfaatit ja tukka ei vaan voi olla länässä ja littanana ne kohdattuaan.

Hoitoaine puolestaan oli se mielenkiintoisin. Tämä periaatteessa siloitti tukkaa hieman, mutta jätti tukan kuitenkin karheaksi, jolloin se ei lätsäyttänyt. INCI:n alkupäästä löytyy jopa muotoilutuotteille tyypillinen hiuksia kiinnittävä aineosa, johon en ole koskaan ennen törmännyt poispestävissä hoitoaineissa. Tämä siis tavallaan hoitaa, mutta myös tuo tukkaan muotoilutuotteille tyypillisiä aineosia, jotka tukevat tuuheuttavaa lopputulosta.

Tukka oli kuivuttuaan runsas ja ennen kaikkea ihan mielettömän muhkea, mikäli sitä viitsi vielä föönata. Sen verran raskaita aineosia tukkaan kuitenkin hoitoaineen jäljiltä jää, että hennommassa tukassa tämä voi saada nopeasti aikaan likaisen lookin.

Omassa tukassani nämä toimivat hyvin pesun pari peräkkäin käytettynä, mutta sen jälkeen tuli aina seinä vastaan ja tukka näytti ja tuntui pesun jälkeen jo lähinnä raskaalta ja likaiselta.

Minun tukkaani nämä sopivatkin loistavasti sellaisiksi tuotteiksi, joita käytän silloin tällöin halutessani erityistä runsautta, mutta ollessani valmis tinkimään hoitotehosta. Nämä siis toimivat hyvin tuuheuttamassa, mutta jatkuvaan käyttöön en omien kokemuksieni perusteella uskaltaisi näitä suositella.

Itse ihastuin lopputulokseen aluksi kuitenkin sen verran, että hankin yhden parivaljakon kotiin ja toisen töihin (jossa ne minua vielä odottavat).

Onko joku muu kokeillut tämän kaksikon? Mitä olette tykänneet?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minulla on noita jättipönikälliset, ja tosi tyytyväinen olen ollut, varsinkin tuohon tuuheuttavaan vaikutukseen. Varmaan ensimmäinen shampoo/hoitsikka, joka ihan oikeasti nostaa hiuksia irti päänahasta. Ihan hoitavimmasta päästä eivät tosiaan ole, ja olenkin suihkinut Bonacuren jätettävää hoitoainetta vielä perään.

  Ainut miinus tulee pakkauksesta (ylläri Tigin tuotteissa…), shampoon pumppupullo ei toimi. Eli pullo pitää joka kerta kiertää auki, ja yrittää valutella shampoota kädelle. Raivostuttavaa!

 2. 2

  sanoo

  Luin tuon aiemman kokemuksesikin Tigin tuotteista, ja minulla oli samanlaisia kokemuksia BedHeadin blondi shampoosta: päänahka kutisi ja tuli punoittavia näppylöitä. Kampaajani sanoi, että samanlaisia kokemuksia oli useilla asiakkailla Tigin tuotteista, ja kehotti hyllyttämään ne vähäksi aikaa. Ei ole ainakaan vielä tehnyt mieli edes kokeilla, kuinka nyt kävisi. Olen siirtynyt Paul Mitchelliin. Tuota Aussieta täytyykin kokeilla, näkyi olevan joku Sokos tarjouskin juuri, kiitos vihjeestä (siinä viimevuotisessa postauksessa).

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  nyyh, lähetin sinulle sähköpostia parisen viikkoa sitten etkä vastannut siihen koskaan… ;_; vaikka mainitset tuossa olevan se "intiimimpi yhteys"…

 4. 4

  sanoo

  Piia: Reklamaatiota vaan menemään Tigille pakkauksesta! 🙂

  Annika: Monilla jo ihan pelkät Tigin hajusteet saavat päänahan reagoimaan. Ne kun löytyvät yleensä heti incin alkupäästä. :/

  Anonyymi: Pahoittelen, sähköpostissa on usein niin paljon ruuhkaa, että henkilökohtaisten vastausten saaminen voi jäädä. Blogin kautta saakin yleensä paremmin vastauksia, jolloin niistä hyötyy moni muukin. 🙂

 5. 5

  Radler sanoo

  Heip! Olen lueskellut blogiasti muutaman kuukauden selaten kaikki kirjoituksesi läpi. Kiitos siis tähän astisista lukunautinnoista!

  Itse ostin tuon Catwalk Your Highness Shampoon, ja olen tykännyt. Tuotteella on mukavan puhdistava vaikutus varsinkin näin kesähelteillä kun tukan pesuväli on parin päivän luokkaa. Mielestäni tuote myös jännästi nostaa tyveä, ja tuo hyvän pohjan lyhyen, blondatun tukkani muotoiluun. Itse käytän lisänä Bed Headin Dumb Blonde – hoitoainetta joten hoitavuus on siinä kombossa ollut sopiva. Ehkä Highness-hoitoainetta sit seuraavaksi kokeiluun… 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Kokeilin ensi kertaa Tigi:n tuotteita ja juuri näitä Your Highness Hydrating Shampoota ja Nourishing Conditioneria. Tuloksena oli likaisen oloiset ja näköiset, latteat ja kiillottomat hiukset..Myös tuoksu oli äitelä. Nähtävästi ko. tuotteet eivät sovi todellakaan kaikille hiustyypeille ja omalla kohdallani tuottivat suorastaan karvaan pettymyksen olemalla täysin käyttökelvottomia. Suosittelen testaamaan ko. tuotteen sopivuutta omiin hiuksiin ennen ostopäätöksen tekemistä, jos mahdollista. Itseltäni olisi ainakin jäänyt ostamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *