Himottavat saippuani part 3

Lushin ihania tuotteita saapui helmikuun lopulla vielä yksi satsi ja käynkin nyt vielä yleisön pyynnöstä pikaisesti ja hieman tarkemmin läpi saippuat, joita satsi sisälsi.

Ring of Roses ei ole ollenkaan niin kaunis, miltä se nettisivun kuvassa näytti. Minä ihan tosi toivoin ja oletin saavani palan jotain niin kaunista, miltä pala Lushin sivuilla näytti, kaikkine niine söpöine kuorrutuksineen. No, kaikki vaaleanpunainen on kuitenkin söpöä.

Olen kokeillut tätä vasta kerran, joten en osaa vielä oikein sanoa tästä oikein mitään. Jostain syystä kuvittelin tämän jättävän hieman samanlaisen pehmeän ja ”rasvaisen” pinnan iholle kuin Buffy-kuorintapala jättää. Tähän täytyy kuitenkin vielä perehtyä enemmän. Tuoksu on kuitenkin hyvin miellyttävä, sellainen pehmeä ruusuinen ja samalla kevyesti sitruksinen.

Tämä saippua on nimeltään 17 Cherry Tree Lane, mutta älkää antako nimen huijata, sillä tämä Retro-saippua ei suinkaan tuoksu kirsikoilta, vaan kirsikkapuun kukilta. Ja todella, todella vahvasti! Samaan über-kukkaisuuteen tämä ei sentään yltänyt kuin eteenpäin passaamani Father Frost, mutta todella kukkaisten kategoriaan tämä kuuluu ehdottomasti. Käytän kyllä tästä leikkaamani nokareen, mutta en ole varma, pidänkö loppuja saippuasta.

Banana Moon oli nimensä mukaisesti hyvin selkeästi banaanin tuoksuinen tai oikeasttan sellaisten ihanien banaanikarkkien tuoksuinen. Tämä oli toinen lempparini tästä satsista.

Kun avasin Sea Vegetableni tiiviistä pussista, tervehti minua kamala merellinen löyhkä. Olin aivan varma, etten pitäisi tästä yhtään, mutta leikkasin silti tästä pienen palan suihkuun antaakseni tälle kuitenkin mahdollisuuden. Ja se todellakin kannatti! Tuoksu oli yhä merellinen, mutta juuri sellainen raikas merellinen (ei sellainen kuollut kala levälautassa -merellinen, millainen minua aluksi tervehti). Tämä osoittautui yllättäen yhdeksi suosikeistani tästä satsista!

(Itseasiassa sain jopa wannabe-insinöörin kokeilemaan tätä, minkä jälkeen hän on jopa ihan kiusallanikin kokeillut useampiakin saippuoitani.)

Ylimääräiset hörhelöt saippuan pinnalta kannattaa muuten rapsutella ennen käyttöä irti, sillä ainakaan meidän pienempireikäisen suihkuritilän aukoista ne eivät menneet läpi vaan jäivät suihkun lattialle klöntteinä pyörimään.

Pineapple Grunt oli alkuun hyvin voimakkaan ananaksinen, jopa hieman ällö. Meinasin luopua tästä heti, mutta luin netistä tuoksun alkavan muistuttamaan enemmän piña coladaa saippuan oltua hetken avonaisena, poissa pussista. Ja niin tosiaan kävi! Tuoksu todellakin parantui tämän saatua hetken ”hengittää” rauhassa ja nyt tykkään tästä jo kovasti.

Kuvittelin Honey Wafflen tuoksuvan ihanasti vohveleille ja hieman hunajalle, mutta itseasiassa tämä tuoksuu lähes pelkälle hunajalle. Ei kuitenkaan sellaisella esanssiselle hunajalle, mitä kosmetiikassa sanotaan hunajan tuoksuksi, vaan ihan sellaiselle vahvalle hunajalle, miltä oikeassa hunajapurkissa tuoksuu. Tästä ei tullut suosikkia tuoksun puolesta, mutta tämä tuntui silti mukavalta käytössä, eli koostumuksen puolesta pidin tästä kovasti.

Bohemian oli todella ihanan sitruksinen, tarkemmin sanottuna ihan kuin limeä tuoksuttelisi. Tämä oli tämän joukon suosikkini aivan ihana freesin tuoksunsa ansiosta. Tykkään ja kovasti! Harmikseni olen kuullut monelta juuri tämän saippuan tuoksun haihtuvan melko nopeasti, eli tämä täytynee siis käyttää nopeasti pois.

Innostuin Quinquereme of Ninevehistä, sillä luin sen olleen I should Coco:n edeltäjä jossain määrin ja moni oli jopa sitä mieltä, että tämä edellinen versio olisi ollut parempi tapaus. Tämä houkutteli minua kovasti, sillä I Should Coco on yksi suosikkejani. Itse palaa tuoksuteltuani en ensin taaskaan lämmennyt, mutta suihkuseuranani tämä olikin sitten yksi suosikeistani. Koostumus on ihanan pehmeä ja ihoa hellivä ja tämän oikein tuntee tekevän iholle hyvää. I Shoul Cocoa tämä ei voittanut tuoksullaan, mutta koostumuksellaan ehkäpä. (Toisaalta I Should Coconi on Tallinnan Lushista ostetusta kolmen saippuan paketista ja tuntui jo valmiiksi hieman kuivakalta, eli en osaa täysin sanoa, millainen I Should Coco on tuoreena.)

Figs and leaves ei vaan kykene sulattamaan sydäntäni. En vaan millään pääse kiinni tästä. Ei tämä paha ole, mutta en vain löydä tämän tuoksusta mitään erityisen kivaa. Koostumus on kuitenkin hyvin miellyttävä, mutta minuun tämä ei vaan kolahtanut. Tästäkin aion luopua voidakseni keskittyä nautiskelemaan muista minun nenääni miellyttävemmistä tapauksista.

Kuvittelin Gingermanin tuoksuvan herkullisille piparkakuille. No joo, olisi pitänyt lukea tekstit tarkemmin ennen tilausta… tämä nimittäin tuoksuu (toki nimensä mukaisesti) hyvin vahvasti inkiväärille, mikä ei ehdottomastikaan ole suosikkituoksujani, varsinkaan tällaisena hyvin ”aitona”. Tämä oli pieni pettymys ja tätä en ehdottomastikaan tahdo pitää itselläni. Yritin antaa tälle mahdollisuuden useampaan otteeseen ja leikkasin tältä irti niin käden kuin jalankin, mutta tuoksu ei vaan iskenyt minuun yhtään. Harmi, sillä tämä kyllä tuntui iholla käytössä mukavalta.

Olen oppinut Lushin saippuoista monta juttua näiden kokeilujeni aikana.

Ensinnäkin tosiaan sen, ettei saippuaa saisi tuomita pelkän nuuskinnan perusteella, sillä seaippuan tuoksu saattaa osoittautua käytössä totaalisen erilaiseksi.

Toisekseen olen oppinut, kuinka paljon paremmiksi saippuoiden tuoksut muuttuvat ajan kanssa. Jo muutamassa päivässä tuoksu saattaa olla huomattavasti parempi saippuan saatua olla hetken rauhassa saippualautasella tai muuten vaan ilman kanssa tekemisissä.

Tuoksuissa on myös ihanaa se, etteivät ne lähes koskaan ole sellaisia esanssisia, millaisiksi jotkut tuoksut ihan oikeasti jo monia kosmetiikkatuotteita käytettyään mieltää, vaan tuoksuvat ihan aidolle tavaralle (esim. tuo hunajainen Honey Waffle).

Suurin osa Lushin palasaippuoista on nyt kokeiltu ja vaikka mieleni toki tekisikin kokeilla heti loputki, aion pidättäytyä tältä kiusaukselta. Eiköhän näissä vanhoissa ole vielä hetkeksi kuluteltavaa ja muutenkin olen päässyt pahimmasta himostani irti.

Joku lukijani muuten ihmetteli, miksi keskityn Lushin saippuoissa vaan tuoksujen kuvailuun, vaikka saippuat ovat paljon muutakin kun vain tuoksu. Aion ehdottomasti palata saippuoiden käyttömukavuuteen ja muihin ominaisuuksiin tarkemmin vielä myöhemmin sitä mukaa, kun saan kokeiltua saippuoita pidemmällä aikajaksolla. Alkuhuumassa en nimittäin todellakaan malttanut keskittyä vain yhteen saippuaan kerralla, vaan halusin kokeilla kaikki mahdolliset heti ja ristiin rastiin.

Tarkempia kommentteja saippuoista niin pesevyyden kuin käyttömukavuutensa puolesta tulee siis pikkuhiljaa!

Lopuksi vielä pieni vilautus:

Sain äidiltäni kaksi Diorin DiorKiss-huulikiiltoa, jotka hän oli todennut itselleen sopimattomiksi sävyiksi. Ei se mitään, minä ainakin tykkään näistä kovasti!

Ylempänä sävy Apricot Syrup (kuulemma liian shimmerinen) ja alempana Tangerine jet (joka kuulemma shiftasi liikaa pinkkiin).

Minulta löytyykin näitä DiorKissejä nyt sitten jo useita:

Kuva ei ihan tee oikeutta sävyille, mutta nuo minulta jo ennestään löytyneet kiillot löytyvät paremmin kuvattuina täältä.

Ovatko nämä (jälleen kerran juuri edesmenneet) DiorKissit jollekin tuttuja? (Miksi minusta tuntuu, että liian moni suosikkini on viimeaikoina lopetettu?)

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Lopetetuista tuotteista tulikin mieleen, et Diorin hydraction silmänympärysvoiteen tulevaisuudesta on liikkeellä vähän ristiriitaista tietoa… Eräs myyjä oli sanonut, että täsmälleen sama tuote löytyy uudestakin linjasta. Mun silmiin ei ole kyllä osunut spf 20 varustettua sy-voidetta kun olen uutta Hydra life-tuotelinjaa tutkaillut. Vai olenko vain sokea? :0

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Minä en sitten millään saa makua noihin Lushin tuotteisiin 🙁
  Ostin nettikaupasta Vanilla Dee-Lite -vartalovoiteen ja sen tuoksu oli mielestäni todella tunkkainen eikä vaniljan tuoksua löytynyt juuri laisinkaan, pikemminkin tuoksui "tuoksuttomalta" ja vanhentuneelta 🙁
  uh! Heitin sen sitten roskiin 🙁 Hankin samassa yhteydessä vaniljaisen vartalopuuterin ja siinä on tosi mieto makeahko häivähdys vaniljaa, mutta minä en vain osaa käyttää sitä! Tässä tapauksessa syy on tietenkin käyttäjässä 😉 Koko kylpyhuone on kokeilun jälkeen hennon puuterin peitossa…
  Ultrabland puhdistusvoide tuli samassa paketissa ja voi ei, ihan susi ainakin minun iholleni 🙁
  Se jätti kasvot inhottavan rasvaiseksi ja minun mielestäni meikin puhdistuksen jälkeen ihon pitäisi tuntua raikkaalta! Rasvaisuuden poistoon ei sitten auttanut kasvovesi, vaan piti puhdistaa kasvot uudelleen.

  Mieli tekisi todella kokeilla noita saippuoita, mutta näiden kokemusten jälkeen en tosiaankaan uskalla! Ja jotenkin arkailen palasaippuaa kun olen tottunut geeliin… Onko sinulla muita Lushin vartalotuotteita odottamassa kokeilua vai oletko keskittynyt vain saippuoihin?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Tulevana psykologina minua rupesi kovasti mietityttämään, minkä raajan katkaisit Gingermanilta ensiksi ja katkaisitko saman vai eri puolen käden ja jalan. Tämä jäi häiritsemään joten pakko kysyä. 😀

 4. 4

  minikaktus sanoo

  Alan vähitellen hullaantua ihan täysin I should coco -saippuaan. Minun kappaleessani rakenne on ihana, sellainen krohnottava.

  Btw, kun olin viikon käyttämättä tuota, kuivahti tuo pikkusen, mutta palautui iloiseksi itsekseen ennen pitkää. Säilytin sitä suoraan lavuaarin vieressä ilman mitään kulhoa tai ritilää, eli sillä oli hieman kostea elinympäristö.

 5. 5

  sanoo

  Anonyymi: Vastaavanlainen tosiaan muuten, mutta suojakerroin puuttuu. Nimenomaan suojakertoimen poisjäämmistä ovat kaikki Diorilla hehkuttaneet ja minä taas kiroan sitä. :/
  Eli nyt kyllä myyjä höpötteli sitten omiaan siinä mielessä, että SPF jää tuotteesta tosiaan pois.

  Anonyymi: Saippuoihin olen etupäässä keskittynyt, mutta pari suihkugeeliä löytyy myös. Mielestäni saippuat ovat niitä Lushin ihanimpia tuotteita.
  Mutta ei tuo Lush toki kaikkiin kolahda ja minuunkin kolahtavat lähinnä vain ne ihanimman tuoksuiset tapaukset. 🙂

  Anonyymi: Hahaa, kaikkea sinäkin mietit. 😉 Katkaisin ukolta hänen vasemman kätensä ja jalkansa. 🙂

  minikaktus: Täytyy kokeilla, millaiseksi tuo käyttöönottaessa muuttuu. Lush-fanaatikothan jopa kuivattavat saippuoitaan, sillä kuivemmat saippuat ovat riittoisampia kuin tuoreet, pehmeät saippuat. 🙂

 6. 7

  minikaktus sanoo

  Anonyymi (jolla ongelmia Ultra blandin kanssa): Jos et ole vielä pistänyt Ultra blandiasi eteenpäin, niin kokeile tätä: Kastele naama, kisko Ultra bland siihen. Pese hiukan vedellä, ota täysin kuiva ja puhdas vanulappu ja pyyhi sillä koko naama. Itse sain tuolla tempulla pois ylimääräisen rasvaisuuden, ja nyt käytänkin tuota esimerkiksi jos haluan mennä kylpyyn ja ottaa meikit naamasta sitä ennen mutta pistää vielä naamion naamaan jossain vaiheessa kylpyä, sillä muuten ihoni alkaisi kiristää odottaessaan kasvovoidetta. Toki tuo tavara on rasvaista – jotkut kuulemma laittavat sillä kuivuneitä kyynerpäitä kuntoon…

  Virve: Minä en niin jaksa välittää siitä kuluvatko ne nyt vähän nopeammin vai eivät, sillä pitkään ne minun käytössäni kestävät. Ja olen lisäksi niin käsittämättömän ärsyyntynyt kovaan ja kuivaan saippuaan, että ehdoin tahdoin en haluan niitä itselleni aiheuttaa. 🙂

 7. 8

  sanoo

  namnam… Pina colada. Tuli ikävä aurinkoa ja terasseja. ei sillä, kyllä nuo saippuatkin on tosi houkuttelevia! 🙂

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Mitä mieltä olet ollut Essien pikakuivattavasta päällyslakasta? 🙂 Vetääkö vertoja Mavadrylle? Olisi hakusessa uusi ja mietin vaihtoehtoja 🙂

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Aww.. jotenkin kun lukee näitä sun Lush postauksia niin jotenkin unohtaa että ne edes on saippuoita, ennemmin joku karkki tai muu vastaava tulee mieleen 😛 yleensä kun mulla tulee saippuasta mieleen kuivattava ja dove hajustettu liukas puikula 😀

 10. 12

  Cecil sanoo

  Dior Kissejä ei ole kyllä testattu talviolosuhteissa – ulkona pakkasella kiilto jähmettyy huulille vaaleaksi kerrokseksi… Sulaa kyllä kun menee sisälle, mutta jääkuningatarlookki on sen verran karmea, että varon visusti laittamasta kiiltoa jos tiedän olevani menossa ulos.

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  bM Matte kiinnostaa täälläkin. Tai lähinnä sen alkuperä. Sanoit hankkineesi sen mansikkanetistä, mutta missä sävyssä? Olen monta kertaa käynyt kurkkimassa mansikkalassa, mutta tarjolla olevat sävyvaihtoehdot on aina iiihan liian tummia itselleni. Eli onko sieltä loppu fair/fairly light vai onko Matte-sarjan sävyjen nimet jotain muuta kuin perus bM-sarjan? Ei kai se nyt niinkään voi olla, että ne muuttaisivat nimiä, sehän on suunnilleen sama kuin ampuisi itseään jalkaan, noin bisnesmielessä.

  Kiitos!

  Tiina

 12. 14

  sanoo

  Mirkku: On kyllä tulossa, mutta en ole oikein saanut vielä perehdyttyä matteen täysin, sillä roa-kuuri on vielä pari viikkoa menossa ja iho on jo valmiiksi sen verran kuiva, etten ole uskaltanut ottaa aktiiviseen käyttöön. Lupaan kyllä postata kunnolla kunhan vaan tulee aktiivikäyttöön. 🙂

  minikaktus: Itse käytän ainakin mielummin ihanan pehmeitä saippuoita, riittoisia kun ovat kuitenkin. 🙂

  HanSu: 🙂

  Anonyymi: Suunnitteilla. 😉

  Anonyymi: Itseasiassa olen kokeillut vasta kerran. Pääsee ihan lähiaikoina aktiivikäyttöön, kun MavaDry loppuu. 🙂

  Anonyymi: Nämä ovat tosiaan kaukana tuosta. 🙂

  Cecil: En olekaan sattunut noita koskaan käyttämään niin, että olisin ollut pakkasessa muuten kuin ohimennen. Hyvä tietää! 🙂

  Tiina: Mansikkanetistä tosiaan hankin sävyssä Fair, eli sävyt menevät samalla lailla. Nyt tuolla Mansikkalassa näyttäisi olevan sekä mattea että tavallista vain tummissa sävyissä. Toivottavasti on ollut vain joku saatavuushäiriö ja saa jatkossakin vaaleina sävyinä. 🙂

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Jep, toivotaan, että piakkoin saisi vaaleanakin. Alkaa olla tuo normaali bM loppusuoralla, ja uskoisin tuon mattaversion olevan itselleni vieläkin parempi, niin en haluaisi tilata tavallista vaan just sen. Muttakun sitä ei saa!

  Vai onko jollain havaintoa esimerkiksi amerikkalaisista nettikaupoista, joista bM Mattea saisi ja jossa ei olisi ihan suhteettomat postikulut? Itse oon tilannut vain Euroopasta ja Mansikkalasta, niin ei ole tietoa jenkkikaupoista.

  Tiina

 14. 16

  Anonyymi sanoo

  Hei, miten vaaleita ja tummia noi bareMineralsin sävyt ovat? Kun noita starttisettejä on light, medium ja dark niin mikähän olisi tällaiselle tavalliselle sinisilmäiselle maantiehiuksiselle sopiva sävy jos sokkona tilaa?

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Moi
  Mitä mieltä olet esim Lorealin triple active day voiteesta jonka inci lista
  toisena komeilee cyclohexasiloxane?
  Onko se niin että silikonejakin on sekä hyviä että huonoja?
  Tämä voide sinänsä tuntuu hyvälle ja todellakin silottaa ja tekee ihosta
  pehmeän, en vaan välttämättä haluaisi tukkia ihoani silikonikalvolla..
  Ihoni on suht herkkä ja punoittaa (kutiseekin helposti) aika herkästi, kuitenkin se on sen
  verran rasvaisuuteen? taipuva että minun on tosi vaikea löytää voidetta
  joka menee ihooni eikä jää tahmeaksi pinnaksi ja silti sen pitäisi olla
  riitävän hoitava, olen kuitenkin jo 34v… Toisaalta taas ihoni on
  pintakuiva, puhdistuksen jälkeen on pakko saada nopeasti rasvaa, muuten
  kiristää ja kinnaa.
  Tulisiko sinulle näin yhtäkkiä mieleen mitää mitä seuraavaksi voisi kokeilla?

  T:N

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *