Hey dude, my eyes are up here! (plus arvonta)

Koska blogissani kerran ollaan viimeaikoina päästy arvontojen makuun, tahtoisin taas julistaa yhden sellaisen alkaneeksi.

Tällä kertaa ollaan hieman kosmetiikan ulkopuolella, mutta ulkonäköasioissa yhtä edelleen. Tällä kertaa kyseessä on nimittäin arvonta, jonka voittaja voi voittaa itselleen Lensstoren tarjoamat piilolinssit haluamassaan värissä!

Lensstore tosiaan antoi minulle mahdollisuuden järjestää arvonnan, jossa yksi teistä voi voittaa FreshLook Dimension-, Freshlook ColorBlends– tai SoftLens Natural Colorspiilolinssit haluamassaan värissä ilman vahvuuksia (kaikki linssit ovat kuukausipiilolinssejä).

Minulla ei ole ollut aiempia kokemuksia piilolinsseistä, mutta ajattelin, että kokeilen itsekin mielelläni piilolinssit samaan syssyyn. Olen nähnyt piilolinssejä vuosikymmenet käyttäneen isäni puuhia sen verran useasti, että uskoin homman sujuvan vaivatta. Linssi silmään ja menoksi vaan, eikai siinä sen kummempia?

Linssejä on toki erilaisilla kaarevuuksilla ja parhaan tuloksen saa, kun menee optikolla käymään niitä ensimmäistä kertaa himoitessaan, mutta keskivertokaarevuudella tehdyt värilliset piilolinssit ilman voimakkuuksia voisi varmasti kokeilla ihan itsekin sovittaa, ajattelin ja päätin tehdä näin.

Olen kuitenkin hieman arka laittamaan silmiini mitään (enkä ikinä edes uskaltaisi avata silmiäni veden alla!), joten minun on aivan pakko tunnustaa, etten ole vielä uskaltanut kokeilla omia FreshLook Colorblends-linssejäni, jotka sain turkooseina. Ajatus pehmeän linssin silmääntyöntämisestä vaan hirvittää jostain syystä hieman…

Tahtoisin kovasti, mutta en vain saa rohkaistua itseäni työntämään mitään silmääni. Tästä johtuen kaipaisinkin nyt teidän neuvojanne ja vinkkejänne piilolinssien laittoon ja poistoon
liittyen. Nämä vinkit auttavat varmasti monia muitakin, joten jakakaa siis parhaat neuvonne koskien piilolinssien käyttöä!

Mutta kuten jo aiemmin sanoin, on jollakin teistäkin tosiaan mahdollisuus voittaa omat FreshLook Dimension-, Freshlook ColorBlends– tai SoftLens Natural Colorspiilolinssit haluamassaan värissä ilman vahvuuksia.

Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentteihin sähköpostiosoitteesi ja valitsemiesi linssien merkin ja sävyn sekä kertomalla, miksi tahtoisit voittaa linssit tai ihan vaan antamalla vinkin niiden käyttöön liittyen.

(Kyseessä on tosiaan arvonta, eli kellä tahansa vastanneella on mahdollisuus voittaa.)

Toivottavasti teillä on antaa minulle vinkkejä, joiden avulla uskallan itse laitta nämä ihanat turkoosit pehmeät piilolinssit silmiini pelotta, sillä olen aina halunnut kokeilla, millaista elämä olisi sinisilmäisenä brunettena!

Arvonta sulkeutuu perjantaina 13.1.2012 klo 23:59.

(Arvonnan piilolinssit tarjoaa Lensstore.)

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  jos voitto kolahtaa, toivon FreshLook Dimensionin piilolinssejä sävyssä Sea green :–)

  tahdon kokeilla ihan uteliaisuuttani ja vinkkinä voin vaan sanoa että KANNATTAA VAROA PITKIÄ KYNSIÄ SILMIÄÄN SORKKIESSA !! sattuu meinaan iha kiitettävästi jos raapasee silmäänsä.. 😀

  netuuuw@hotmail.com

 2. 2

  sanoo

  Jos nyt arvonnan sattuisin voittamaan, niin haluaisin FreshLook Dimensions Carribean Aqua värissä (: ja muuten, tykkään seurailla blogiasi ja lukea juttujasi. Toivottavasti jatkat vielä pitkän aikaa!

  s-posti: ellupiu@hotmail.com

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Paras ohje minkä voin antaa, on se, että käy optikkoliikkeessä opettelemassa se homma. Kyllä sinne voi omienkin linssien kanssa mennä, toisaalta voit ns. aloituspaketin (maksaa liikkeestä riippuen muutaman kympin) kanssa saada yhden parin linssejä jolla voit harjoitella värillisiä pilaamatta. Mistä itse tiedät ovatko silmäsi ylipäätään sopivat linsseille, sarveiskalvot ehjät ja että linssi istuu hyvin? Huono istuvuus voi aiheuttaa (ihan perinteisen epämukavuuden lisäksi) hankaumia ja pidemmän päälle arpeumia sarveiskalvoon. Tämä siis rautalangasta väännettynä voi vahingoittaa näkökykyäsi. En olisi ikinä uskonut, että asenteesi silmiin on noin piittaamaton, kun ihostasi pidät kuitenkin niin hyvää huolta! Kiitos muuten hyvästä ja informatiivisesta blogista!

  ps. liikkeessä voi usein myös sovitella eri värejä, pelkän sovitusmaksun hinnalla, ilman että tarvitsee joka väriä itse hankkia. Linssin antama värihän riippuu jokaisen omasta silmänväristä siellä taustalla 😉

 4. 4

  sanoo

  kyllä kehottaisin hankkimaan ne tiedot siitä millaiset linssit pitää olla, itse en ainakaan summanmutikassa valittuja linssejä silmiini laittaisi, mutta kaikki tavallaan..

 5. 5

  sanoo

  Paras vinkkini on tämä: käy optikolla ekan kerran testaamassa piilareita. Siellä opastetaan piilolinssien käyttö alusta loppuun. Aivan loistavaa 🙂

 6. 8

  sanoo

  Kannattaa olla hyvä valaistus ja tarpeeksi suuri peili (eli käytännössä siis laittaa piilarit kylppärissä), ja että molemmat kädet ovat vapaat käyttöön. Ota piilari oikean käden keskisormen päälle ja vasemmalla kädellä venytä alaluomea ja suuntaa katse alas sekä yritä asentaa piilari suunnilleen silmän keskelle pupillin päälle. Sitten pidä silmää hetki kiinni, että piilari asettuu sinne kohdilleen, vältä räpsyttämästä silmiä.

  Aluksi saattaa silmät hieman vuotaa ja piilari saattaa tuntua silmässä, mutta hetken päästä helpottaa. (jos ei helpota niin piilari on tod.näk. väärinpäin)

  Harjoitus tekee mestarin!!!

  Itse haluaisin kokeilla ColorBlendsin Brown-piilareita, vihreäsilmäinen kun olen 🙂

 7. 9

  sanoo

  VINKKI: Jos et ole koskaan elämässäsi ennen vielä käyttänyt piilareita, kannattaa aloittaa sillä, että opettelee koskemaan silmämunaa sormella, ilman että alkaa valua vettä silmästä tai silmä räpsyy hulluna 🙂 Siihen tottuu melko äkkiä ja se helpottaa huomattavasti linssien asennusta ekalla kerralla 🙂

  Minua kiinnostaisi (jos arpaonni on suosiollinen) nuo Softlens Natural Colorsin Emerald-linssit 🙂

  nonnula@gmail.com

 8. 10

  sanoo

  FreshLook Dimensionsin Pacific Blue -sävyiset vaikuttaa tosi kivoilta! Itse piilolinssejä lähes päivittäin käyttävänä oon huomannu, että helpoiten piilarit saa ainakin pois ihan kynsien avulla vaikka se vähän rajulta kuulostaakin! Eli laittaa kynnen nojaamaan silmää vasten ja sitten vaan liu'uttaa sormella piilarin kynnen päälle ja siinä se piilari sitten nököttääki sormenpäässä 🙂 Helpoin tapa sensijaan laittaa piilarit on mun mielestä työntää naama lähes kiinni peiliin(tällä huonolla näöllä ei oo mitään osaa tän kohdan kanssa….) ja katsomalla suoraan eteenpäin ja vain hivuttaa piilari rauhallisesti silmään.

  heinie93@hotmail.com

 9. 11

  sanoo

  Haluaisin kokeilla FreshLook Dimensions-piilolinssejä sävyssä Sea Green. Mulla on viime vuosien aikana näkö huonontunut, mutta en ole suostunut hankkimaan silmälaseja. Olis kiva kokeilla, miltä piilolinssit tuntuvat käytössä, koska jos joskus vielä alkaisin käyttämään ihan vahvuuksia sisältäviä linssejä.. (:

  iinaysikasi@hotmail.com

 10. 12

  sanoo

  Pläh.. Olisin arvontaan halunnut osallistua nimittäin tarpeeseen olisi tullut.. Mutta voi perhanan perhana ku ilman vahvuuksia.. "Sokea" kun kerran olen.. Noh onnea muille arvontaan =)

 11. 14

  Lurva sanoo

  Apua! ihana arvonta:) Jos voittaisin haluaisin SofLens Natural Colors, India linssit ilman vahvuuksia.

  Mulla on ollut kerran vaaleensiniset piilolinssit ja maksoin niistä maltaita mutta omien silmien väri paistoi sieltä alta:< Siks tommoset ruskeet ois hyvät niin sais vähän vaihteluu näihin mun vihreisiin silmiin =)

  laurv2310@hotmail.com

 12. 15

  Kettu sanoo

  Mua kiinnostais kokeilla SofLens Natural Colors -linssejä sävyssä Topaz!

  Oon himoinnu värilinssejä vuosia, mutta ajatus muoviläpykästä silmässä tuntuu vähän inhalta, joten kokeilematta on jäänyt.. Jos ne löpsähtäis postin mukana eteiseen, eihän niitä kokeilemattakaan vois jättää!

  aika_kettu(at)suomi24.fi

 13. 16

  sanoo

  Miulla ei nyt mitään vinkkejä tähän hommaan ole, sillä en ole koskaan piilareita kokeillut! Harkinnassa on kyllä ollut jonkin aikaa, ja syynä ihan vain se, jonka joku jo sanoikin: olen kyllästynyt silmieni väriin. Että aikalailla sama syy nyt tässäkin. (: Jos onni suosii, niin minua kiinnostaisi SofLens Natural Colorsin Topaz- linssit. 🙂

  sähköpostini on alyana@hotmail.fi

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Oii, olen jo monta vuotta halunnut kokeilla ruskeita piilareita, mutta ei vain ole tullut hankittua! Tahtoisin ColorBlendsit sävyssä Brown.

  taitavatytto at hotmail piste com

 15. 18

  sanoo

  Mulla vinkkinä on se, että varaa oikeasti aikaa piilareihin. Ehdottomasti jos on joku tilaisuus mihin ne haluaa, kannattaa jo aloittaa parikin viikkoa ennen niiden laiton harjoittelu ja totuttaminen.
  Ja se, että aluksi kannattaa laittaa piilari ennen meikkiä, silmät kuitenkin vuotaa jos ei ole tottunut. (:

  Jos arpaonni osuu kohdalle, tahtoisin FreshLook ColorBlendsiltä piilarit sävyssä Pure Hazel

 16. 19

  sanoo

  Syynä mun piilolinssi-intohimolle on oikeastaan sama kuin sulla, olisi makeaa olla mustatukkainen ja sinisilmäinen. Jännä kontrasti ;P Vinkkinä neuvoisin menemään optikolle! Itse en oo ikinä piilareita käyttänyt, mutta olen kuullut, että optikolta saa hyvin perinpohjaisen opastuksen piilolinssien käyttöön. Jos arpa osuu kohdalle niin sähköpostiosoitteeni on inkaww@gmail.com ja toivoisin Dimensions sarjan sävyä Pacific Blue.

 17. 21

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin voittaa piilolinssit sillä en tykkää omista kummalisen värisistä silmistäni ): Jos sattuisin voittamaan haluaisin SofLens Natural Colors värissä topaz 🙂

  hennuli_96@hotmail.com

 18. 22

  sanoo

  Heippa ! Tykkään lukea ja seurailla blogiasi, jatka samallaila: )

  Itselläni on ollut käytössä piilolinssit vahvuuksilla about vuoden, joten kokemuksia hieman löytyy. Kannattaa käydä optikolla ottamassa selvää, josta varmasti saa hyviä neuvoja alkuun.
  Itse voisin vinkata, että hetken se vie, jotta löytää sen oman, parhaan tavan asettaa linssi silmään.
  Puhtaus on tärkeää, valaistus on oltava riittävä ja puhdas peili sekä esim. jokin pyyhe lavuaarin päällä (jos paikkana wc), jos piilari sattuu putoamaan sormelta.
  Pidä toisen käden etusormella ja peukalolla luomia ammollaan, ja toisen käden etusormella on piilolinssi. On tärkeää että linssi on oikein päin ja tarpeeksi kostea! Ja kun linssi on viety silmään, laita silmät kiinni, piirrä silmämunalla luomien sisällä ympyrää, jotta linssi löytää oikean kohdan asettua. Oma tapa, minkä koin hyväksi: ) Aluksi se tuntuu ärsykkeeltä, mutta siihen tottuu kun räpäyttelee silmiä ja antaa vain olla.

  tamara.lehtomaki@gmail.com
  Tosi siistiä, jos voittais värilliset piilolinssit, koska oma silmäväri (rusk. vihr.) rupeaa kyllästyttämään ja vaihtelu tekisi hyvää: ) En millään osaa päättää minkä väriset valitsisin, jos arpa osuisi, joten jos onni käy, annan sulle vallan päättää, mikä mielestäsi sopisi valikoimasta parhaiten: )!

 19. 23

  sanoo

  Olen samaa mieltä Anonyymin (8.tammikuuta 2012 19.18) kanssa. Yritän olla kirjoittamatta liian tunteellisesti, vaikka tämä postaus olikin minulle negatiivisesti yllätys.:/ Varsinkin sen takia, että blogiasi voi lukea myös alaikäiset roolimallia etsien.

  Olen tosiaan käyttänyt piilareita kohta 15 vuotta. Ja valitetttavasti pöyristynyt tuosta asenteesta, miten joku voi tilata linssit ilman asiantuntijakäyntiä. 🙁 Onneksi et ole vielä kokeillut linssejä silmiisi. 🙂 Hmm, meillä on silmiä (ootas kun lasken!) yksi pari/elämä. Uusia silmiä ei myydä edes ebayssa, jos vanhat onnistutaan pilaamaan turhamaisuuden vuoksi.

  Aloitetaan siis alusta. Ensin käydään optikolla varmistuttamassa, että omiin silmiin käy piilolinssit. Ei, kaikkien silmiin ei vain sovi moiset ollenkaan! Sitten kuunnellaan optikon saarna siitä, mitä voi tapahtua liiasta linssien käytöstä. Oma silmälääkärini on nähnyt tapauksen, jossa aivan liiallinen piilari-innostus sokeutti erään naisen. (Olkoonkin harvinaista.). Sepustusten ja oikean linssimerkin ja kaarevuuden valinnan jälkeen optikko laittaa ensin silmiisi linssit ja poistaa ne. Tämän jälkeen voit harjoitella käyttöä optikon antaessa neuvoja ja varmistamassa oikean hygienian jne. Mulla meni prosessissa aikoinaan noin 1/2 h, huh. 😀 Sitten voit mennä kotiin, ja ajan kanssa harjoiteltua vain nauttia linsseistä. <3

  Nuo värilliset ovat kyllä omalla laillaan ihania, joskus on niitäkin ollut. Mutta niissä tuppaa olemaan tietty aika, jonka jälkeen linssit ovat kuivuneet. Omia linssejäni voin pitää koko päivän ongelmitta. 🙂

  Mutta onnea sulle piilariasennusharjoitteluun, optikko/silmälääkärikäynnin jälkeen. 🙂

  Haluaisin itselleni seuraavat linssit: Fresh Look Color Blends Amethtyst. menchia_85@hotmail.com

 20. 24

  sanoo

  Itseä kans aluksi hirvitti piilareiden laittaminen kun pitää silmään sörkkiä ja mitä jos silmään tulee vaurio ja miten saan sen pois ja entä jos en saa sitä pois.. Mutta kun rauhassa vaan laittaa ne ja ottaa pois, niin kaikki menee hyvin. On kyllä totta, että kannattais käydä optikolla sovittamassa linssejä, ne näyttää kädestä pitäen miten laittaminen ja pois ottaminen tapahtuu, niin siitä ainakin ite sain itsevarmuutta : )

  Mutta jos minua nyt arpaonni suosisi, niin ois siistiä olla kerran elämässään seksikäs sinisilmäinen kuumabeibe. Joten valitsen:
  SofLens Natural Colors väri Aquamarine

 21. 25

  sanoo

  Itsehän en oikein meinannut oppia edes optikolla laittamaan linssejä silmään, eli itsekin kokeilemalla voi oppia! Itselle toimii parhaiten se, että vedän alaluomea alas, tähtään linssin lähelle silmää ja sitten katson johonkin muualle kun asetan linssin silmään (monet siis katsovat samalla sillä silmällä mihin laittavat linssin, miten ne pystyy?!).

  Jos voittaisin, ottaisin Fresh Look ColorBlendsit sävyssä Brown, olisi hauska kokeilla omiin sinivihreisiin silmiin! 🙂 Aiemmin olen testannut sinisiä ja vihreitä linssejä, tekevät kyllä kivan pienen lisän esim. juhlalookkiin!

  butterfliesinsteadblog@gmail.com

 22. 26

  sanoo

  Hei!

  Paras vinkkini piilareiden poisottamiseen on, että kuivaat piilolinssin pintaa pitämällä vessapaperinpalaa sitä vasten. Paljon helpompi ottaa piilarit pois kun saa helposti otteen, varsinki jos on tekokynnet 🙂

  Tunnen itseni itsevarmemmaksi silmälaseilla kuin piilareilla, joten vahvuuttomat piilarit kuulostaa kivoilta. Mulla on punanen tukka, ja siks haluaisin FreshLook Dimensionin Sea Greenit 🙂

  Ja älä pelkää, minäkin pelkäsin (ja pelkään) hirveästi silmieni härkkimistä. Aluksi meinas jopa itku tulla ku piilarit ei lähteny päästä 🙂

  millapaaa@hotmail.com

 23. 27

  Anonyymi sanoo

  Älä missään nimessä laita piilaria vessassa! Se jos tipahtaa esim. lavuaariin, siihen jää bakteereja vaikka piilarinesteellä puhdistaa.
  Parasta hyvä valoitus, puhdas peili
  ja paperia.

  Harjoittelemalla oppii 😉

 24. 28

  sanoo

  India tai Pacific olisi huippua päästä kokeilemaan SoftLens Natural Colorsin mallistosta!

  En oikein koskaan ole osannut tunkea silmiini mitään kajalin lisäksi, mutta olen aina haaveillut kokeilevani joko ihan toisen väristä katsetta, taikka sitten tosi intensiivistä oman väristä..

  Voi, osuisipa onni!

  lapetiteblogger@gmail.com

 25. 29

  sanoo

  SoftLens Natural Colorsin Emerald-linsseistä olisin kovin kiinnostunut, jos arpaonni suosii 🙂 Olen pitkään halunnut kokeilla piilolinssejä ja harkinnut ostamistakin naamiaistavaraliikkeestä, mutta ehkä optikkoversiot olisivat luotettavammat näin superherkkiksen näkökannalta 😀

 26. 30

  sanoo

  Tahtoisin voittaa nuo SoftLens Natural Colors, väri Pacific. Sama syy kuin sulla, koska mun mielestä siniset silmät ruskeisiin hiuksiin sopisi niin hyvin ! 🙂 ja niille saisi tehtyä kaikkia kivoja meikkejä.

 27. 31

  Anonyymi sanoo

  Itse olisin kiinnostunut piilareista ihan vaan testatakseni, miten paljon silmien värillä saisin muutettua lookkiani. 🙂

  Tahtoisin voittaessani Softlens natural colorsin aquamarine-linssit

  milla.siljamaki@gmail.com

 28. 32

  Anonyymi sanoo

  Olen tässä mietiskellyt värillisten piilareiden kokeilemista jo jonkin aikaa, joten jos arpaonni suosisi, niin ottaisin kokeiluun FreshLook ColorBlendsin piilarit sävyssä 'Brown'.

  Anne

  amuse@windowslive.com

 29. 33

  sanoo

  En osallistu arvontaan, sillä pääsin 2 vuotta sitten eroon silmäleikkauksen avulla sekä piilareista että silmälaseista, enkä enää halua niitä! 😀

  Kommentoin vaan, että nuo värilliset piilarit tuntuivat pahoilta silmissäni, enkä voinut käyttää juurikin tuota kuvassakaan näkyvää merkkiä kuin max 2 tuntia. Näkökenttä kapeni turhankin kummallisesti ja hankasivat liikaa. Normaaleita piilareita kyllä käytin päivittäin, eikä ollut ongelmia niiden kanssa, kun ensin sain optikolta pätevän opastuksen aiheeseen. Ja sitten tietenkin ajan kanssa itse sähläsin. Todella nopeasti tekniikan kuitenkin oppi, ja lopulta laittoon meni enää pari sekuntia per silmä.

  Lisäksi näiden värillisten kanssa en saanut mitään eroa näkymään ei-minkään-värisissä silmissäni, eli eivät sovellu mun simmuille.

 30. 34

  Anonyymi sanoo

  Olen joskus käyttänytkin värillisiä piilareita ilman vahvuuksia. Tästä on toki aikaa yli kymmenen vuotta ja tuolloin ne oli uusinta uutta. Olis taas kiva kokeilla =) FreshLook Dimensions sävy Caribbean aqua.

  ManaMana (marisse@luukku.com)

 31. 35

  sanoo

  Ihana arvonta! Olen pitkään miettinyt värillisten piilareiden hankintaa, mutta en ole uskaltautunut vielä siihen. Jos kohtalo nyt niin määräisi, niin pakkohan se olisi kokeilla. 🙂

  Haluaisin Fresh Look Dimensions värissä Sea Green.

 32. 36

  sanoo

  Piilareiden silmään laittaminen ei tosiaankaan ole siis mitenkään vaikeaa, kunhan ensin oppii oikean tekniikan, fiksuinta siis tosiaan antaa ammattilaisen eli optikon opettaa ja sen jälkeen harjoitella itse. Ja tosiaan, kaikki piilarit eivät sovellu kaikille, sen takia on hyvä käydä ensin optikolla tutkituttamassa omat silmät. Ymmärtääkseni nämä ovat kuitenkin ns. "kaikille sopivia", mutta kuten minulla, en pystynyt niitä kauaa käyttämään, eli silmäni eivät vaan näistä tykänneet. Ja koska väri ei muuttunut oikein miksikään, lähinnä näytin vaan jotenkin "sairaalta" näiden kanssa, eipä ollut syytä käyttääkään.

 33. 37

  sanoo

  Freshlook Dimensions-linssit värissä Sea Green 🙂
  Itsekin kokeilin piilolinssejä ensimmäistä kertaa vasta viikko sitten ja jännitin laittamista ihan hirveästi. Kauan siinä meni, mutta loppujen lopuksi se olikin ihan yksinkertaista. Eli rohkeasti yrittämään vain! 🙂

 34. 38

  Anonyymi sanoo

  Olen kanssa aina halunnut kokeilla värillisiä piilareita mutta pelottaa tunkea mitään silmään.. Jos sattuisin voittamaan, haluaisin SoftLens Natural Colors -linssit, värissä Jade.
  Ei muuten ollut mitenkään kalliita nuo linssit. Vois vaikka tilata silläkin uhalla että jää käyttämättä : )

  AMS

 35. 39

  sanoo

  Mikäli nyt käy niin että onni potkaisee minua, toisin kuin yleensä käy Freshlook Colorblendsit sävyssä honey olisivat äärimmäisen mieluisat :>

  Vinkkini on omakohtaista kokemusta, eli jos on minkäänlaista taipumusta bakteerikammoisuuteen, kädet, kynnenaluset ja kaikki mahdolliset paikat joiden kanssa piilarit joutuvat tai saattavat joutua kosketuksiin, kannattaa kuurata äärimmäisen puhtaaksi. Ja tottakai kannattaa varata aikaa eikä ruveta kiireessä sähläämään. Nimim. neiti pistin piilarit ensimmäistä kertaa silmään koulun vessassa 😀

 36. 40

  Anonyymi sanoo

  Mutta miten ihmeessä noi piilarit otetaan pois silmästä??!! Laittaminen on jotenkin paljon selvempää. 🙂

 37. 41

  sanoo

  Kyllä sen linssin nopeasti oppii laittamaan sen jälkeen kun ne on kerran laittanu ja ottanu pois. Mutta jos onni osuisi kohdalle niin minä haluaisin FreshLook colorBlends linssit värissä Grey.

  shannimara@gmail.com

 38. 42

  sanoo

  Kynnet kannattaa leikata lyhyiksi, ettei piilareihin tule naarmuja ja ettei silmiin satu laitettaessa. En suosittele silmän ''tökkimistä'' sormella totuttelun vuoksi, sillä se vain tuntuu inhottavalta. Oikein laitettuna piilarit asettuvat todella pehmeästi silmiin, eikä silmää tarvi juurikaan edes koskea. Jos piilolinssi ei mene silmään ensimmäisellä tai toisella yrityksellä, niin muista kostuttaa sitä välissä. Ja on hyvä myös tarkistaa, ettei laita linssiä silmään väärin päin, sillä se on myös kivuliasta 😀
  Harmi, ettei noita palkintopiilareita saa vahvuuksilla, joten en tekisi niillä mitään 🙂

 39. 43

  sanoo

  Hei!

  Muistan vieläkin ensimmäisen aamun, kun laitoin piilolinssit kouluun. Heräsin viideltä, ähersin linssejä tunnin kumpaankin silmään. No, onneksi asia on sittemmin muuttunut helpommaksi.

  Itse olen huomannut parhaimmaksi tavaksi vetää oikean käden keskisormella alaluomea alemmaksi ja vasemman käden etusormella yläluomea ylemmäksi. Samaan aikaan katson eteenpäin ja "tökkään" linssin suoraan värikalvolle oikean käden etusormella. Linssit poistan samalla lailla suoraan värikalvolta oikean käden etusormella sekä peukalolla.

  Harjoittelu tekee mestarin 🙂

 40. 45

  sanoo

  SoftLens Natural Colors -linssit värissä Emerald olisivat kivat.

  Haluaisin kokeilla piilolinssejä oikeastaan vain siksi, että haluan nähdä itseni vihreäsilmäisenä. 😀
  Sitäpaitsi olisi kiva ylipäätään tutustua piilareihin, sillä jos näköni joskus huononee siihen pisteeseen, että tarvitsisin lasit, piilarit olisivat erittäin potentiaalinen vaihtoehto.

 41. 46

  sanoo

  Tämä onkin kiva arvonta! Minulla on niin tummat silmät, että usein ihmiset luulevat, että käytän värillisiä piilareita… Haluaisin todella, todella (!) paljon kokeilla, miltä näyttäisinkin, jos silmäni olisivat vaaleat. Olisi niin jännää! 😀 Ikävä kyllä mitään vinkkejä piilareitten käyttöön en osaa antaa, itsekään en ole niitä ikinä käyttänyt. Onnea yritykselle! 😉

  Niin, ja jos voittoarpa rapsahtaa, niin haluaisin Natural Colors- linssit, sävyssä Pacific. 🙂

 42. 47

  Anonyymi sanoo

  SofLens Natural Colors sävyssä Emerald.

  Mulla on ollut jo pitkään haaveena kokeilla vihreitä piilolinssejä mut kaatuu aina hintaan :/ Veli on vaihtanut nyt lasit piilareihin ja aikamoistä äherrystä niiden käyttö aluksi oli mutta nyt mitä välillä oon häntä nähnyt niin rutiinilla menee 🙂

  hopsan123@hotmail.fi

 43. 48

  sanoo

  Minulla on vahvuuksia noin -1 kummassakin silmässä, joten olen miettinyt myös piilarivaihtoehtoa ja nimenomaan värillisenä. Haluaisin kuitenkin ensin kokeilla, minkälaista niitä on laittaa ja muuttuuko väri mieluiseksi. Mulle kelpaisi FreshLook Dimensions -sarjan Sea Green, olen aina halunnut olla vihreäsilmäinen 🙂

  mitenniinliikaa ät gmail.com

 44. 49

  sanoo

  SoftLens Natural Colors Emrald! Aivan ihania, oon aina halunnu koettaa piilareita mut rohkeus siihen puuttuu.

 45. 50

  divelvy sanoo

  Piilarit on helppoa ottaa silmästä, kun liu'uttaa sormella linssiä alaspäin silmän pintaa pitkin ja se lopulta pulpahtaa itsestään irti. Kannattaa kuitenkin olla varovainen ettei kynsi samalla silmää 😛

  Mieluiten ottaisin SofLens Natural Colors linssit värissä Jade.
  divelvy(at)gmail.com

 46. 52

  Anonyymi sanoo

  Näin piilarikäyttäjänä kuulostaa aika hurjalta noin vain ilman kunnon opastusta ja tietoa lähteä leikkimään! Tietysti asia on eri, jos linssejä pitää vain harvakseltaan ja lyhyitä aikoja. Itse en ainakaan olisi oppinut ikinä laittamaan linssejä jos ei olisi huippuhyvä optikko ollut lähestulkoon kirjaimellisesti kädestä pitäen näyttämässä! Vinkkejä ei ole muuta kuin rauhallisuus ja ehdottoman hyvä käsihygienia. Piilareiden kanssa täytyy käyttää erillistä käsisaippuaa (esim. piiloset-merkkinen on oma suosikkini), mutta nämä jutut ovat varmaan itsestään selvyyksiä 🙂 Mutta kaikenlaista sitä kuulee, ehkä joku lukija huomaisi tämän ja ottaisi varoituksen sanan: huolimaton piilareiden käyttö voi helposti aiheuttaa esim. ikäviä tulehduksia ja jopa pysyviä vaurioita. Antteksi tämä saarna, mutta olen kuullut melkoisia kauhutarinoita, joissa silmän terveydellä leikitään turhamaisuuden takia ja siksi, että ei ole tietoa!!

  Olisi kuitenkin kiva päästä kokeilemaan vaihteluna tavallisiin piilareihin värillisiä, ja jos arpaonni suosisi, ottaisin FreshLook Dimensions -linssit sävyssä Sea Green 🙂

  littlebaboon (at) gmail . com

 47. 53

  sanoo

  Mä niin haluaisin SofLens Natural Colorin Indiat, sillä oon koko ikäni kadehtinut ruskeita silmiä.
  Syy tähän saattaa olla se, että olen perheeni ainoa sinisilmäinen 🙁

  panic-@hotmail.com

 48. 54

  Anonyymi sanoo

  muistan itse kun hankin piilarit, ei optikko sen kummemmin "opettanut", varmisti vain että sain silmään ja varmasti saisin myös poiskin 😀

  mutta siis itse laitan niin että vasemman käden etusormella vedän alaluomea alaspäin ja oikean etusormella asetan linssiin paikalleen. en itse laita suoraan siihen värillisen iiriksen(?) päälle vaan tohon johonkin vaan mulla ainakin se solahtaa oikealle paikalle kunhan saan sen tarttumaan kunnolla silmän pintaan kiinni:) pois otan vetämällä taas alaluomea alaspäin ja liikuttamalla piilarin sisänurkkaan jolloin se "hyppää" silmästä irti. 😀

  haha voin vain kuvitella minkälainen tuska on pojilla aloittaa piilareiden käyttö, he kun eivät ole tottuneet varmaan kovin paljoa sörkkimään silmän alueella, toisin kuin useimmat tytöt jotka meikkaavat ja saavat joskus osumaa ties mistä ripsarista ja meikkikynästä xd

  jnet@wippies.com

 49. 55

  Anonyymi sanoo

  Monta vuotta piilareita käyttäneenä kommentoin samalla tavalla kuin moni muukin, että mene hyvä ihminen optikolle ensin kuin alat sohertamaan näitä silmiisi, ellet halua suurempaa tuhoa aikaiseksi silmillesi. Tämä postaus olisi kyllä saanut sulta mielestäni jäädä tekemättä, kun et itsekään näytä asiasta tietävän yhtään mitään.Lisäksi tulee ilmaista mainosta firmalle, joka mainostaa piilareita ilman vahvuuksia, ja houkutus monelle tulee varmasti näitä kokeilla vaikkei muuten olisi ikinä piilolinssejä kokeillutkaan, ja riski aiheuttaa itselleen silmäsairauksia/tulehduksia yms. kasvaa suuresti. Ei suomessa turhaan ole optikoita, jotka osaavat hommansa.en osallistu arvontaan, koska käytän itse linssejä joissa on vahvuudet, enkä suositteleisi kyllä jakamaan tätä palkintoa kenellekään sellaiselle, joka ei ole koskaan elämänsä aikana edes käyttänyt piilareita.

 50. 56

  sanoo

  Itse olen käyttänyt kertakäyttölinssejä vahvuuksilla ja sen sanon että aina kannattaa pitää silmätippoja mukana! Minulle käy hyvin ilmaistoidut tilat heti silmiin ja piilarit kaikertavat, esimerkiksi luentosalit ja sairaalat ovat juuritällaisia paikkoja.

 51. 57

  Mia sanoo

  Itse olen käyttänyt piilareita jo pari vuotta, joten tässäpä muutama vinkki niiden laittoon. Toivottavasti ohjeeni eivät ole liian sekavat. 😀

  1. Jos laitat piilareita vessassa / kylppärissä niin että alla on lavuaari, peitä lavuaari pyyhkeellä tms koska piilolinssi ei saa joutua kosketuksiin veden kanssa jos vaikka vahingossa putoaa. Pese kädet ja kuivaa huolellisesti. Tarvitset myös peilin.

  2. (Oletan nyt että olet oikeakätinen). Ota piilari oikean käden etusormeen, ja varmista että se on oikeinpäin (http://halvatpiilolinssit.com/wp-content/uploads/2011/06/piilolinssien_laitto.jpg). Omasta mielestäni piilari on myös helpompi laittaa jos siihen jää vähän piilarinestettä "kupin pohjalle" kuin että jos linssi on kuiva. Siispä itse teen usein niin, että jos joudun pyörittelemään linssiä käsissä paljon saadakseni sen oikeaan asentoon, käytän sen nesteessä uudelleen ennen kun laitan silmään.

  3. Katso ensin ylös, ja paina vasemman käden sormilla yläripset kiinni kulmaluuhun (näin pidät silmän koko ajan auki. otteen pitää olla sen verran tiukka ettet voi räpyttää silmiäsi. ja ei, ripset eivät lähde irti :D). Jos laitat oikeaan silmään, laita vasen käsi pään yli toiselle puolelle niin että voit pitää ripset kiinni ylhäältäpäin (helpompi näin kun laittaa käsi nenän yli). Vasemman silmän ripsiä voit pitää ihan normaalisti kiinni vasemman käden etusormella sivultapäin.

  4. Katso suoraan jonnekin kauas (peiliin) linssiä laittaessa, älä katso silmää lähestyvää linssiä! Sitten vaan laitat linssin suoraan silmään oikealla kädelläsi, kun linssi on silmässä kannattaa räpyttää silmiä pari kertaa.

  5. Minulla on tapana käyttää linssit joka silmiinlaittokokeilukerran jälkeen (jos linssi ei siis mene silmään) nopeasti linssinesteessä ja yrittää sitten uudelleen. Jos linssiä pyörittelee pitkään käsissään siitä lähtee kaikki linssineste ja se kuivahtaa hieman. Kuivahko linssi saattaa tutua silmässä aluksi epämukavalta. Monesti aina uudet piilarit avatessani saatan laittaa linssinestettä silmiin hetki piilareiden laiton jälkeen samalla lailla kun silmätippoja. 🙂

  Tässä siis jotain, muista kuitenkin että tämä on vain minun tapani laittaa, kannattaa kokeilla eri tapoja sillä kaikilla ei varmasti toimi sama tekniikka. 😀

  Osallistun myös arvontaan, jos voitan haluaisin FreshLook Dimensions värinä Pacific blue. 🙂
  m.i@live.fi

 52. 58

  Anonyymi sanoo

  Ihastuin täysin noihin SofLens Natural Colors piilareihin Topaz-värissä, upean näköiset! Joten jos arpaonni suosii niin ehdottomasti sellaiset haluaisin 🙂

  marruu92@hotmail.com

 53. 59

  sanoo

  Freshlook ColorBlends True Sapphire

  Paras vinkkini piilareiden käyttämiseen on niiden käyttäminen, harjoittelu tekee mestarin! Itse yleensä asetan sormeni silmäni eteen, sitten katson ylöspäin ja laitan linssin silmään. Jotkut katsovat koko ajan sormea, jotta linssi menee varmasti silmään, mutten itse pidä siitä, tulee niin friikki olo. Jos silmäsi ärtyvät liikaa etkä saa linssiä ulos/linssi hajoaa silmään (näin minulle kävi, kun ekan kerran kokeilin piilareita), kannattaa täyttää vesilasi PIRIpintaan vedellä ja avata silmä vedessä. Räpyttele pari kertaa ja linssin pitäisi tulla ulos. 🙂 Omani ärtyivät NIIN pahasti, kun käytin piilareita ekan kerran, etten pystynyt enää koskemaan silmääni, koska se sattui NIIN paljon. Sanoinkuvaamattoman paljon. Toivottavasti saat omat linssisi heti pois etkä joudu kärsimään sellaisesta kivusta 🙂 Enkä todellakaan halua tällä pelotella sinua vaan kertoa omat niksini, jos näin sattuu käymään 😉

 54. 61

  sanoo

  Jos arpaonni osuu, oma valintani olisi Freshlook Colorblends sävyssä Green. (Sähköpostini: elinak@netikka.fi )

  Itselleni parhaaksi tavaksi laittaa piilolinssi (ilman vahvuuksia) on ollut aikoinaan se, että otat ensin oikean käden etusormeen linssin (varmista että se on oikeinpäin!), sitten vasemmalla kädellä hieman venytät silmän alareunaa, katsot ylöspäin ja "painat"(ei tietenkään lujaa,kosketus riittää) linssin silmän alareunaan (tällä tavoin ei tule sitä inhottavaa apua joku osuu silmään-tunnetta). Sen jälkeen suljet silmät ja annat linssin liukua omalle paikalleen.

  Olen itse saanut tämän ohjeen optikolta, ja täytyy sanoa että oli todella helppoa jo ensimmäisellä kerralla. Nyt olen ollut monta vuotta ilman piilolinssejä ja haluaisin palata salarakkauteni pariin.. 🙂

 55. 62

  Mase sanoo

  Tuo Softlens sävyssä Topaz vois olla MELKO komean näköinen! Senkin takia ottaisin nuo, kun ainakin noissa voi valita linssien kaarevuuden.

  Piilareiden laittaminen on edelleen aivan raivostuttavaa. Vähän asiaa auttoi se, kun tajusin yrittää katsoa suoraan linssiin niin pitkälle kuin mahdollista. Ei niin, että vilkuilee sivusilmällä peilistä ja samalla sohii niitä ripsiinsä. Jos linssi on melkein sormitaipeessa (sormen melkein tasaisessa kohdassa), on se helpompi tähdätä silmään, kuin jos pitää sitä huterasti sormenpäässä.

  mmantyoja@hotmail.com

 56. 63

  Tint sanoo

  Haluaisin voittaa linssit, koska kiinnostaisi tietää miltä ruskeat silmät näyttäisivät muuten vaalealla perusblondilla. FreshLook ColorBlends ja sävy honey.
  satulaulu@hotmail.com

 57. 65

  sanoo

  Kuten yllä olevista vastauksistakin huomaa, tapoja on monia ja monet neuvot ovat tismalleen päinvastaisia (vrt. "älä missään nimessä räpytä silmiäsi" vs. "räpytän pari kertaa saadakseni linssin paikoilleen"). Tämän vuoksi itsekin kehottaisin käymään optikolla ensi kertaa, ja pyytää opettamaan sekä linssin silmään laittaminen että myös poistaminen. Itselleni on aina ollut paljon vaikeampaa pois ottaminen!

  Eniveis, tässä minun vinkkini:

  – Pidä linssi hieman kosteana (piilolinssinesteestä, vettä ei saa laittaa) kun laitat sitä silmään.
  – Katso peiliin tai ylöspäin, äläkä lähestyvään linssiin.
  – Kun linssi on silmässä, sulje silmä ja pyörittele silmää hetken aikaa, kunnes linssi on paikoillaan.
  – Jos linssi hankaa hieman tai ei ole kohdillaan, sulje silmä uudelleen ja pyörittele lisää, jospa se löytäisi paikalleen.
  – Pois otettaessa älä käytä sormenpäitä, ettet vahingossa raavi silmää, vaan sormenpäiden "sivuja". Näin ei myöskään tarvitse luopua pitkistä kynsistä, vaikka käyttää piilareita.
  – Voit myös yrittää liu'uttaa linssiä kohti silmän sisänurkkaa, josta se saattaa olla helpompi poistaa.
  – Linssi on helpompi poistaa kosteasta silmästä, joten jos silmäsi ovat kuivat voit tiputtaa silmään kosteustippoja (vain piilolinssien kanssa sopivia!) tai kostuttaa sormenpäät piilolinssinesteessä HIEMAN.

  PS. En ole ikinä kuullutkaan, että pitäisi käyttää jotain tiettyä käsisaippuaa piilareiden kanssa! :O Eiköhän normaali käsihygienia riitä, varsinkin satunnaisessa käytössä. 🙂

  (Arvontaan: Vihreät linssit olisivat makeat, jos onni suosii.
  waascageles (at) hotmail.com)

 58. 66

  Saija sanoo

  Olen pitkään harkinnut värillisten linssien kokeilua, mutta kaverin kokemukset niiden käytön epämukavuudesta ovat vähän pelottaneet. Ois kuitenkin kiva saada nyt ilmanen mahdollisuus kokeilla. Ottaisin ehkä mieluiten FreshLook Dimesionin Pacific bluet.

  Saija/shahaa@luukku.com

 59. 67

  sanoo

  Olen jo pitkään halunnut kokeilla värillisiä piilolinssejä.
  Erivärisillä linsseillä saisi kivasti vaihtelua ilmeeseen. Aikaisempaa kokemusta ei vielä löydy, joten vinkkejä en osaa antaa.

  Itse ottaisin FreshLook ColorBlends Turquoise-sävyiset linssit.

  nella-l@luukku.com

 60. 68

  sanoo

  FreshLook Dimensions,sea green.Se olisi minun valintani jos sattuisin voittamaan 🙂
  Olen aina halunnut kokeilla todella vihreitä piilolinssejä,mutta en ole uskaltanut.Niiden laitto silmiin pelottaa.
  anuroininen at hotmail dot com

 61. 69

  sanoo

  Olen jahkaillut värillisten piilolinssien ostoa lukioajoilta asti eli sen 6 vuotta. Ehkä olisi aika kokeilla niitä linssejä. 🙂 Vinkkejä en hirveästi osaa jakaa, koska en itse käytä, mutta muutaman kerran olen äidiltä joutunut ne pois ottamaan, kun ne ovat kuivahtaneet.

  Mutta varsinainen syy itse asiassa liittyy postauksen otsikkoon, eli yleensä rintavarustus paksussa villapaidassakin peitettynä herättävät vääränlaista huomiota. Olisi kiva, jos joskus katsottaisiin silmiin baarissakin. Ehkä näistä linsseistä olisi apua värissä FreshLook Dimensions Carribean Aqua ilman vanhvuuksia. 🙂

 62. 70

  Tuii sanoo

  Jos käy niin hyvä tuuri, että arpaonni kerrankin suosisi, haluaisin SoftLens Natural Colors- piilolinsseistä sävyn Topaz.
  Olen haaveillut pitkään saavani jotain syvyyttä tai kirkkautta omiin sinisiin silmiini. Sävy Topaz oli ihan mahtava turkoosiin kääntyvä sävy! Ihastuin samantien.

  tuija_aronen@hotmail.com

 63. 71

  sofia sanoo

  mä haluisin voittaa Freshlook Colorblends piilolinssit sävyssä Brown. mä oon aina halunnu olla ruskeesilmänen tai ees kokeilla millasta se olis :D♥.rakastan ku joillain ihmisillä on ruskeet silmät luonnostaan :-). mustakin tuntuu et vähän pelottais laittaa ne silmään sitten…:-D

  souffi96@hotmail.com

 64. 72

  sanoo

  Jos voitto osuisi minun kohdalleni niin valitsisin SofLens Natural colors, ja sävy Pacific! Olen aina haaveillut omistavani puhtaan siniset silmät.. ja piilareiden kokeileminen olisi mielenkiintoista! 🙂 Vinkkejä en osaa jakaa koska en ole vielä kokeillut! 🙂

 65. 73

  Anonyymi sanoo

  Jos voitan haluaisin SofLens Natural color India.

  Käytän päivittäin värillisiä ruskeita piilolinssejä niin olisi kiva koittaa uutta merkkiä. 🙂

  Itse pystyn nykyään laittamaan ja ottamaan pois piilolinssit ilman peiliä. Itsekään en ennen olisi voinut kuvitellakkaan laittavani mitään silmään, mutta ensimmäisellä kerralla venytin alaluomea alas päin ja laitoin piilolinssin silmän kulmaan ja räpytin, että ne menivat oikealle paikalleen. 🙂

  JUIA
  julia.hirvi@kpedu.fi

 66. 74

  Anonyymi sanoo

  Tahtoisin kokeilla SofLens Natural Colors väriä Indian ilman vahvuuksia. Mulla on siniset silmät ja kerran elämässä tahtoisin kokea millaista olisi elämä ruskeilla silmillä. Vinkkejä en kyllä osaa paljon antaa :/

  lra85@luukku.com

 67. 75

  sanoo

  SofLens Natural Colors värissä Emerald vaikuttaa houkuttelevalta, jos arpaonni suosisi. Pidän omista sinisistä silmistäni, mutta haaveissa olisi saada kokeilla vähän toisenkinlaisia värejä 🙂 Etenkin kun luonnolliset silmät eivät vain ole koskaan niin intensiivisen väriset kuin mitä piilarit. Kokemusta ei siis valitettavasti vielä ole, joten vinkkejä en voi antaa…

 68. 77

  sanoo

  Haluaisin kokeilla SoftLens Natural Colors- piilolinssejä sävyssä Topaz. Olen aina halunnut kokeilla värillisiä piilolinssejä! Haluaisin kirkkaan siniset silmät, koska luonnostaan silmäni ovat sini-vihreät eivätkä kovin näyttävät… Vinkkejä en osaa antaa koska en ole koskaan piilolinssejä käyttänyt.
  inka.ovaska@hotmail.com

 69. 78

  cherrii sanoo

  Tahtoisin Freshlook Dimensions linssit sävyssä Sea Green. 🙂

  Värjäsin jonkin aikaa sitten hiukseni eikä silmien väri oikein "istu" nykyiseen lookiini. Olisi kiva kokeilla miltä näytän vihreäsilmäisenä näiden tylsien siniharmaiden sijaan..

  noozzi@hotmail.com

 70. 79

  Leele sanoo

  Haluaisin kokeilla elämää vihreäsilmäisenä! Itselläni on euskeat silmät jotka aavistuksen vihertävät, mutta tahtoisin oikein kunnon vihreät silmät, ne ovat jotenkin erikoiset ja lumoavat 🙂
  eli tahtoisin kokeilla FreshLook Dimensions-linssejä sävyssä Sea Green 🙂

  piilareita oon käyttänyt ennenkin, ja itseäkin hirvitti se niiden silmiinlaitto mutta kyllä se siitä alkaa sujumaan, pitää vain kokeilla 🙂 pahempaa mulle on se poisottaminen, se on välillä vähän hankalaa.. mutta sekin kyllä rupeaa sujumaan harjoittelemalla!

  elinapas@hotmail.com

 71. 80

  sanoo

  Jos arpaonni minua suosisi, toivoisin saavani SoftLens Natural Colors -piilolinssit sävyllä India.

  VINKKEJÄ:

  Linssien laitto onnistuu hyvin melko lyhyiden kynsien avulla, jolloin linssi ei mene rikki.

  Myös auttaa kun katsoo hiukan ylöspäin ennen linssin laittoa, jos tuppaa räpsyttelemään liian paljon. Jos näin tekee, linssi siirtyy "paremmin" omalle paikalleen, kun katsoo hiukan alaspäin (ei saa laittaa silmää kiinni)ja vielä voi tyrkätä linssiä alaluomella ylöspäin, jos oikealle kohalle ei täysin mene katsomalla alas.

  Tämä helpottaa laittamista, jos on arka silmistään 🙂

  roosa_hot@hotmail.com

 72. 81

  sanoo

  Minua ei ole ikinä häirinnyt silmämunan koskeminen esim sormella joten piilarit olivat minulle helppo valinta ja olen käyttänyt niitä noin kuusi vuotta. Ei se piilarin laitto tai poisotto niin hankalaa ole, kunhan lätkäisee silmään ja pyörittelee silmiä niin piilari asettuu ja poisotto on vieläkin helpompi, nappaa vain piilarin kahden sormen väliin :> Jos voitan arvonnan, ottaisin mielelläni FreshLook Dimensions-linssit sävyssä Sea Green. Minulla on itsellä ollut tummansiniset ja vaaleanruskeat värilinssit ja tykkään kyllä kovasti, nyt otin vihreät vaihteluksi, olen aina halunnut vihreät silmät koska ne sopisivat punaoranssiin tukkaani!

  jenny.rytkonen@gmail.com

 73. 82

  sanoo

  En oo ite koskaan testannu piilareita mutta oon kyl harkinnu tilaavani joskus, mutta ne on aina vaan jääny tilaamatta.

  Olisi kivaa kokeilla SofLens Natural Colors väria Emerald, Jade tai Aquamarine sillä omat silmäni ovat todella vaaleat ja tylsät.

  millastiffi@hotmail.com

 74. 83

  Anonyymi sanoo

  Haluaisin voittaa SoftLens Natural Colors-piilolinssit Platinum-värisenä. Olen jostain syystä aina halunnut todella vaaleat siniset silmät. Nyt olisi mahdollisuus kokeilla. 🙂

  minna85@luukku.com

 75. 84

  sanoo

  Omat silmäni ovat omasta mielestäni mitäänsanomattoman eiminkäänvärisetsiniset, joten olis tosi kiva kokeilla FreshLook Dimensionsin Pacific Blue -piilareita. 🙂
  Piilarit saa (puhun omasta kokemuksesta/tavasta) parhaiten silmiin kun vetää leuan alas ja katsoo suoraan, jolloin toisella kädellä (käsi jolla et laita piilaria) voi venyttää vähän alaluomea ja piilarin saa nätisti laitettua silmän valkoiselle.. ala-osalle? Itse painan piilarin silmään kevyesti ja vähän pyörittelen ennen kuin päästän irti ja nostan pään pystyyn (:-D) ja räpsyttelen silmää.
  Uskallusta yrittää ja paljon aikaa niin onnistuu varmasti kotonakin opettelu. 😉
  jettapeipi@hotmail.com

 76. 85

  sanoo

  Uijuijui! Rakastuin SoftLens Natural Colors-sarjan Pacific-sävyyn! Omat silmät on hurjan ärsyttävän tummanharmaansiniset ja olis ihan mahtavaa jos silmiin kerrankin saisi jotain ytyä :o))

  sanna@nuudeli.com

 77. 86

  Anonyymi sanoo

  soft lens natural colors – emerald! vihree on mun lempiväri ja mulla ei oo minkään väriset silmät (jotku harmahtavat tylsät). niin noilla sais vähä piristettyä lookkia 🙂 en oo myöskään ikinä kokeillu piilareita eli ei oo vinkkiä antaa.

  mirssse / mirssse@hotmail.com

 78. 88

  sanoo

  Ihana arvonta, pakko oli osallistua!
  Olen vasta alkanut uskaltaa kokeilla rohkeammin, ja nämä piilolinssit sopisi tähän pyrkimykseen loistavasti. Nuo freshlook dimension sea greenit ottaisin…

  aura-k@luukku.com

 79. 90

  Anonyymi sanoo

  itse käytän värillisiä piilolinssejä säännöllisen epäsäännöllisesti piristämässä lookkia! esim ruskeasilmäisenä säästän monesti aikaa meikkauksessa, sillä tummanruskeat silmät ovat itsessään jo niin näyttävät että pelkkä ripsiväri riittää! (tosin ruskeitakin on monenlaisia, ja tämänhetkinen parini on niin rumanvärinen ruskea, että käyttämättä jää!)

  Aikoinaan haaveilin kirkkaan sinisistä silmistä siniharmaiden sijaan ja ostin Freshlook Colorblendsit sinisenä.. Tulos oli niin epäluonnollisen kirkkaansininen, että umpikännisen festarivieraankin huomautettua myyjäneidin uusista piilolinsseistä, päätin etten niitä enää päähäni pistäisi. Siitä lähtien hakusessa on ollut vaaleansininen husky-look, jollaisia en ikävä kyllä ole löytänyt.. Mutta Soft lensin Pacificit näyttää lähes täydellisiltä, joten niitä toivon siis!

  erika.jaervinen@netti.fi

 80. 93

  Anonyymi sanoo

  Minä tahtoisin FreshLook Dimensions -merkkiset Carribean Aquat 🙂 ihastuttavan persoonallisen väriset, itsellä kun on – niin kuin aika monellakin kuulostaa olevan – sinivihreäharmaat silmät. Olisi kiva testata, piristäisikö eriväriset silmät päivää!

  ann_alotta@netti.fi

  Lodeka.

 81. 94

  Anonyymi sanoo

  Tajuukohan nää tyypit täälä, että kuinka paljon oman silmän väri vaikuttaa siihen lopputulokseen? Tummanruskeat nappisilmät omaava ei näillä(kään) linsseillä väriä (ainakaan kauniimmaksi) muuta. Kehotan siis edes turhamaisuuden ja värien sovitusmahdollisuuden vuoksi käymään optikolla kun silmien terveys ei näytä kiinnostavan täällä.

 82. 95

  Hay sanoo

  Moi,

  Ohjeeni varmasti toistavat edellisiä, mutta itse onnistuin – optikolla harjoittelun jälkeen – kotona seuraavilla nikseillä:

  – Rauhoitu. 🙂 Hengittele syvään ja vaikkapa hyppele hetki ennen aloittamista. Varaa ensimmäisillä kerroilla hommalle kunnolla aikaa. Jos on kiire treffeille tai bussiin, tulee vain itku. 🙂 Oma räpsytysrefleksini peittoaa varmasti monien räpsytysrefleksit, mutta kunnon harjoittelulla homma luonnistuu nykyään sekunneissa. Jos kädet meinaa väsyä lavuaarin äärellä, kannattaa siirtyä vaikka istumaan pöydän ääreen että saat kyynärpäät tuettua. Itsellä onnistui lopulta viinilasillisen jälkeen, mutta en tiedä käykö tämä oikein ohjeesta muille..
  – Huolehdi siitä, että linssi menee silmään oikein päin: väärinpäin olevan linssin reunat tavallaan "kääntyvät" ulospäin, oikein päin oleva linssi on täysin "kulhomainen". Aina väärinpäin olevaa linssiä ei tunne, mutta yleensä tunne on epämukava, hieman kuin olisi roska silmässä.
  – Jos et saa pidettyä silmää auki pelkillä sormilla (silmänympärysvoide saattaa liukastaa ihoa), kääri silmää auki pitävien sormien ympärille palaset vessapaperia.
  – Itse hyödynnän etusormen tuntoaistia laittamisessa. Ja tähtään siis linssillä suoraan iiriksen päälle katsomalla suoraan eteenpäin. Homma luonnistuu myös katsomalla alaspäin/ylöspäin ja kääntämällä mustuainen jo silmässä olevan linssin alle. Keskittymällä kunnolla tunnet kuinka linssi tavallaan tarttuu silmään ja uskallat räpäyttää silmää, ilman että linssi tippuu.
  – Ensimmäisillä käyttökerroilla ja muutenkin kuivissa olosuhteissa silmä saattaa kuivua herkästi, jolloin linssi irtoaa silmän pinnalta ja näkökenttä sumenee. Apteekista saa edullisesti piilolinssien käyttäjille sopivia kosteuttavia silmätippoja, joilla homma korjaantuu.

  Ja tietenkin kädet tulee pestä huolellisesti ennen operaatiota ja optikolla käynti on erittäin suositeltavaa, ettei tule epätoivottuja yllätyksiä. Onnea kokeiluun!

  Hamuamani piilolinssi olisi sitten Freshlook ColorBlends sävyssä Amethyst ja osoitteeni on heini.hazardi@hotmail.com

 83. 96

  sanoo

  Toivoisin SofLens Natural Corols Emerald piilareita 🙂 Silmieni värit ovat erittäin mitäänsanomattomat ja perussiniset että huonompaa saa hakea. Olisi ihana saada vihreät silmät, ja saada näin vaihtelua. Itselläni ei ole oikein varaa ostaa tuollaisia, joten jospa arpaonni suosii. 🙂

  Sen verran sanon siitä piilareiden laittamisesta, että pese kädet, pidä silmää auki sormilla, kun laitat piilarit. Ja tee se hyvin rauhallisesti, harjoittele usein ja oat yöksi pois jos mahdollista.

  aurelia.luok@gmail.com

 84. 97

  sanoo

  Moi! 🙂
  Jos sattuisi kerrankin onnistamaan, niin Freslook ColorBlens Amethyst olisi valintani. Oon aina himoinnut violetteja piilareita 😀
  Mitään lisävinkkejä piilolinssien laittoon, joita ei olisi vielä kerrottu ei mulla ole. 🙂

  daniela.wiitasalo@hotmail.com

 85. 98

  Anonyymi sanoo

  Jos onni potkaisee, ottaisin innokkaasti vastaan SoftLens Natural Colors -piilolinssit värissä Emerald. Voi että valinta oli vaikeaa, pompin tuon ja Colorblends sävyn Amethyst välillä: luonnollinen vai jotain ihan erilaista? Tällä kertaa luonnollinen voitti, koska Emerald sävy näytti niin ihanan kirkkaalta, vihertävänsiniseltä. Loved it *w*

  Anyways, vinkkinö siihen piilolinssien laittamiseen sanoisin, että varokaa sörkkimästä silmään pitkillä kynsillä xd se sattuu. & kärsivällisyyttä mukaan, harjoitus tekee mestarin. + ennen piilolinssien käyttämisen aloittamista – mikäli olet kovinkin herkkäsilmäinen – kannattaa alkaa totuttaa silmiään niiden rassailemiseen, ja silloin tällöin sörkkiä kuvitellut piilolinssit silmiinsä ihan vain kuivaharjoitteluna. (—:

  Ja linssit tahtoisin voittaa siksi, että väri on jumlainen & olen aina, _aina_ halunnut kokeilla värillisiä piilolinssejä – juuripa Emerald-sävyn värisiä tai violetteja. Hinnan vuoksi ne on kuitenkin aina jäänyt hankkimatta. Ja ainahan vaihtelu virkistää, oli sitten kyse silmien väristä tai jostain muusta (; Ehkäpä silmien värinvaihdos toisi jonkinlaista pilkettä pimeään tammikuuhun. 8)

  taru-96@hotmail.com

 86. 99

  Anonyymi sanoo

  Piilareita olen muutaman kerran käyttänyt, ja voin sanoa, että helpoin tapa laittaa ne on ottaa linssi etusormeen ja keskisormella venyttää alaluomea alas. Samalla katsot ylöspäin ja länttäät vain linssin silmään. Jos onnistui, katso hitaasti joka suuntaan niin että linssi menee paikoilleen ja mahdollinen ilma lähtee välistä pois.

  Olen aina halunnut testata tummanruskeita/mustia piilareita joten FreshLookin Colorbends Brown voisi olla hyvä.

  wilmatsu@hotmail.com

 87. 100

  sanoo

  Jos kävisi niin hyvä tuuri ja voittaisin, niin haluaisin FreshLook Dimensions piilolinssit sävyssä Caribbean Aqua. Olen halunnut kokeilla värillisiä piilolinsseja valehtelematta jo vuosia, mutta en vaan ole raaskinut ostaa niitä vaikka mieli on monesti tehnyt!

  Vinkkejä piilolinssien käyttöön en valitettavasti pysty antamaan koska itselläni ei koskaan sellaisia ole ollut.

 88. 102

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Olen todella pitkään halunnut testailla värillisiä piilolinssejä. Omat silmäni eivät ole juuri minkään väriset ja olen aina kadehtinut kauniin ja persoonallisen värisiä silmiä. Jos onni potkaisisi haluaisin testata FreshLook Dimensioins Pacific Blue.

  hanna.eskelinen (at) suomi24.fi

 89. 103

  Anonyymi sanoo

  Valitsisin SofLens Natural Colors piilolinssit värissä Emerald. Olisi hauska kokeilla intensiivisempää väriä silmissä 🙂
  sannain(at)suomi24.fi

 90. 104

  aurora sanoo

  Ooo tää kilpailu kuullostaa hyvältä! Haluaisin FreshLook Dimensionsin linssit Pacific Bluen värisenä, koska oon vihreäsilmäinen ja tuntuu että vain sini-ja ruskeasilmäisiä ihastellaan! 😀 Haluaisin kokea millaista olisi jos ois tommoset ihanat simmut!:)

  aukki-@hotmail.com

 91. 105

  nnonai sanoo

  Valitsisin itse SoftLens Naturalit sävyssä Jade.
  omat silmäni ovat aina olleet tylsän harmaat, olen jo aiemmin kokeillut ruskeita ja vihreitä piilolinssejä, ja todennut piilolinssien olevan mieleeni! tätä sävyä en ole kokeillut, joten olisikin mahtava nähdä miltä näyttää 🙂

  nnonai@hotmail.fi

 92. 106

  sanoo

  Minä olisin kiinnostunut ( tai siis ERITTÄIN kiinnostunut) niistä Natural Colors mallisista linsseistä sävyssä Amazon , sillä olen pienestä asti halunnut vihreämmät silmät ( minulla on sini-harmaa-vihreä sekoitus)
  Vinkkejä en osaa antaa ,muutakuin sen ( mitä äidiltäni olen oppinut) että pidä kädet ja "työtila" puhtaina ja pidä tarkka huolta linsseistä tai voit vahingoittaa korvaamattomat silmäsi.

  yuppeliini@gmail.com

 93. 107

  sanoo

  Oon aina halunnut kokeilla piilareilla värin vahvistamista. Joten FreshLook ColorBlends ja väri Brown olis kiva.
  En tiedä miksi, mut silmien värillä leikkiminen on kiehtovaa.

 94. 109

  Anonyymi sanoo

  Eipä piilareiden kanssa oikeen muuta niksiä ole, kuin;
  Ennen ripsareita silmiin ja valmistaudu massiiviseen silmien vuotoon, kannattaa katsoa ylöspäin, sillä muoviläispäreen lähestyessä silmää sitä tulee aina räpsyteltyä, vaikkei normaalisti kavahtaisikaan mitään. Ennen vakikäyttöä kannattaa treenata silmiään kotona, koska ekoilla kerroilla silmiä rupeaa polttelemaan aika ikävästi, varsinkin kaikkien puhaltelevien oviaukkojen ilmestyessä kuviin. Jos on hiemankaan karsastusta silmissä, niin linssit eivät tykkää pysyä paikallaan, vaan livistävät tilaisuuden tullessa. Jos silmät ovat taipuvaiset kuivumaan, saa mukana raahata silmätippoja tai varautua kirvelyyn. Jos taaseen on ruskeat silmät, niin värillisiin ei kannata tuhlata senttiäkään. Oma väri tahtoo puskea aina jonkin verta läpi. Kokemukset ovat tosiaan shokkipiilareista peräisin, joita tuli käytettyä useamman vuoden ajan aktiivisesti.

  Jos jostain syystä arpaonni päättää puraista ahteriani, niin Dimensions saagan Carribean Aqua olisi erittäin tervetullut.

  indehaver@windowslive.com

 95. 110

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve
  Ensin pakolliset ja välttämättömät saarnat, jotka kuulisit myös optikon suusta 😉

  Linssin asettaminen silmään on helppo toimenpide, mutta sen voi varmasti tehdä myös väärin.

  Linssien kaarevuus, materiaali, halkaisija ja mahd. sylinterivoimakkuus ovat käyttäjäkohtaisia. Koska vääränlaiset piilolinssit voi aiheuttaa jopa pysyvää vahinkoa, edellyttää piilolinssien hankinta aina silmien tutkimusta sekä reseptiä silmälääkäriltä/optikolta.

  Tuoteselosteen tai optikkosi ohjeistamia käyttöaikoja ei saa ylittää. Pitkään (mikä on pitkään, riippuu silmästä ja se määritetään silmälääkärillä) käytettynä piilolinssit keräävät bakteereja ja proteiineja, jotka aiheuttavat silmien ärsytystä ja pahimmassa tapauksessa sarveiskalvo tulehtuu, muodostuu arpikudosta ja näkö heikkenee tai sokeudut.

  Jos silmänpaine nousee korkeaksi, se voi myös vahingoittaa näköaistia. Liian korkea silmänpaine voi johtaa glaukooma-nimisen sairauden kehittymiseen.

  Ja sitten ne ohjeet piilolinssioppaasta:

  1. Pese kädet neutraalilla saippualla ja huuhtele hyvin sekä kuivaa kädet nukkaamattomalla pyyhkeellä tai paperilla.
  2. Mikäli kyseessä on muu kuin kertakäyttölinssi, kaada pois piilolinssikotelossa oleva neste ja huuhtele linssi linssinesteellä.
  3. Aseta linssi dominoivan käden (oikeakätisillä tämä on oikea, vasenkätisillä vasen) etusormeen kuppimaisesti ylöspäin. Tarkista että se on ehjä ja oikeinpäin.
  4. Kohota yläluomea kohti kulmaluuta niin ettei luomi liiku.
  Pidä alaluomi avoinna dominoivan käden keskisormella tai nimettömällä.
  5. Katso kohti piilolinssiä ja pidä silmä mahdollisimman auki.
  Aseta linssi suoraan silmän värillisen osan päälle. Voit myös katsoa hiukan yläviistoon, jolloin linssi asettuu osittain värilliselle, ositain valkoiselle alueelle.
  6. Käännä katse ylä- tai alaviistoon ja irrota ote luomesta. Räpäytä silmiä varovasti.
  7. Huuhtele piilolinssikotelo piilolinssinesteellä ja laita kuivumaan.

  täällä on vielä erittäin hyvät ohjeet, kuvat ja videoita linssien käsittelyyn: http://www.piilolinssit365.com/piilolinssien-laitto/

  En itse osallistu linssien arvontaan, sillä minulle nuo eivät sovi.

 96. 112

  Anonyymi sanoo

  Itseäni mietityttää saisiko noilla peitettyä sinisen värini ja luotua todella tumman ruskeat silmät!?
  Esim salatuissa elämissä näyttelevällä Kirsi Ståhlbergillä on aivan upea kontrasti vaalea iho, blondit hiukset ja tumman ruskeat silmät! Haluaisin itse kokeilla samaa, enää puuttuu vain ne ruskeat simmut 🙂

  heku_86@hotmail.com

 97. 113

  sanoo

  Minulle piilolinssien käyttöä alkuun opeteltaessa kaikista paras neuvo oli pestä kädet huolellisesti ja sitten varovasti, ilman mitään linssejä, viedä sormenpää silmän pinnalle ja liikutella sitä hellästi siinä. Monella ihmisillä kun on tuo vaistomainen tarve olla tökkimättä silmiään ja usein mielen valtaa myös se tunne siitä, että eihän niihin silmiin VOI koskea, menevät vain rikki ja kaikkea kamalaa. Kun totuttaa sekä itseään, psyykettään ja silmiään kosketukseen, itse linssien kanssa puljaaminen on todella paljon helpompaa. Totta kai silmien kanssa pitää ja tulee olla varovainen, mutta tarpeetonta huolta ei kannata kantaa. Kun on totuttanut itseään tähän, ei myöskään tule niin herkästi räpsyteltyä tai kavahdettua itse linssiä käytettäessä.

  Itselläni on juurikin sellaiset silmät, että niiden kaarevuus on keskivertoa huomattavasti loivempi, mistä syystä etenkään alkuun mitkään piilolinssit eivät edes optikon avustuksella tahtoneet sopia. Nykyinen optikkoni onneksi pisti merkille oitis silmieni kaarevuuden, pienen epätasaisuuden luomien sisäpinnoissa sekä valitukseni siitä, miten linssit kuivuvat silmiin. Löysimme parin testin jälkeen sopivat linssit ja nykyisin ihan oikeasti nautin piilolinssien käyttämisestä, kun aiemmin käytin niitä vain kun oli tavallaan pakko.

  Vaikka värilliset linssit kiinnostavat minuakin, jätän arvonnan väliin aivan liian monia epäsopivia piilolinssejä kokeilleena. Toisille linssit sopivat ilman sen ihmeempiä, mutta jos on tosiaan tällainen ongelmasilmäinen, on käytännössä pakko mennä optikon kautta näissä asioissa.

 98. 114

  maani sanoo

  Mikäli arvonnan sattuisin voittamaan, haluaisin FreshLook Dimensions piilarit sävyssä Pacific blue. 🙂 Olen aina halunnut siniset silmät, ja omani ovat vihreät..

  ma-ani@hotmail.com

 99. 115

  Lotta sanoo

  En osallistu arvontaan, mutta minullakin on sanani sanottavana tähän asiaan.

  Kymmenen vuoden piilareiden käytön jälkeenkin minulle niiden pois ottaminen on hankalampaa kuin laittaminen. Koko päivän käytön jälkeen silmät alkavat olla väsyneet ja kuivat eivätkä siinä enää mitkään tipat eivätkä liu'uttelut auta. Paras tapa poistaa piilari silmästä on avata silmä mahdollisimman suureksi, ja painaa etusormilla ylä-sekä alaluomea (ei tietenkään kovasti), ja painaa luomia toisiaan kohti, jolloin linssi pullahtaa ulos silmästä ilman silmään tökkimistä. Itsellä elämä helpottui ainakin huomattavasti tämän tavan opittuani! Tämä tapa rasittaa silmää kaikkein vähiten ja on myös pitkien kynsien kanssa paras, silmää tulee kynsillä aina hieman tökittyä.

 100. 116

  sanoo

  SofLens Natural Colors topaz

  Itselläni on kaikissa lapsuuskuvissa sinisen "orvokin" väriset silmät, mutta sittenmmin on silmäni vaalenneet ja menettäneet sinisyyttään. Nyt toisessa silmässäni on jopa mustuaisen ympärillä rusehtavaa. Olisi ihana nähdä omat silmät taas kirkkaan sinisinä, vaikka sitten piilareiden avulla. 🙂

 101. 118

  sanoo

  Ite haluisin FreshLook Dimension – linssit sävyssä Caribbean Aqua. Oikeesti, rakastuin noihi ! Nam ♥ Oon aina halunnu kokeilla piilolinssejä, ja suunnitelmis olis sellaset ostaakkii ja jos en noita nyt voita ni saattaapa päätyy joskus ostoskorii 😉 Lovelove !

 102. 119

  manski sanoo

  Jos onni sattuisi potkaisemaan, niin haluaisin SoftLens Natural Colors piilarit sävyssä Topaz.

  Olen käyttänyt värittömiä piilareita jo aika pitkään ja tykkään kokeilla eri värejä niistä! Viimeisimmäksi kokeilin ruskeita, mutta niiden käyttöaika on jo loppunut, joten nyt olisi sinisten vuoro.

  manski@live.fi

 103. 120

  Anonyymi sanoo

  Olisi aivan ihana vaihtaa silmien väriä välillä, kokeilla miten erilaiselta näyttäisi. Olen aina halunnut kokeilla ja meinannutkin, mutta jänistänyt… Olisipa kiva jos nyt lykästäisi 🙂 Jos arpaonni suosii, haluaisin SofLens Natural Colors-linssit värissä Emerald. 🙂

  kati.hannulabacka@laurea.fi

 104. 121

  sanoo

  paras vinkki on että pitää kädet kuivina (pestynä tietysti), koska muuten alaluomen alas vetäminen on ihan mahdotonta ja kannattaa kattoa vähän ylöspäin (tai niin mulle sanottiin, mutta ite kattelen lähinnä eteenpäin)

  pidä sormella linssin alareunasta ja paina se sormin alareunan kanssa silmää ni siitä se menee automaattisesti silmään

  ja muista tarkistaa että linssi on oikein päin ja ettei siinä ole mitää roskia tai muuten alkaa silmää ärsyttämään. sitte ensimmäisiä kertoja linssien kanssa ei kannata mennä vahvaan auringonvaloo(vaikkakin tähän aikaan vuodesta ei sitä ongelmaa ole)

  ja kannattaa ensimmäinen kerta hengailla kotona, niin saa heti pois linssin silmästä jos alkaa tuntua inhottavalta.

  onnea koitokseen, ei se niin kamalaa ole. ensimmäisellä kerralla itelläni kesti joku 30 minuuttii saada yks linssi, ja sama 30 et sain sen pois, että kärsivällisyyttä jos ei heti onnistu
  🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *