Hattarapää

Kerroin muutama päivä sitten löytäneeni hiuspuuterien ihmeellisen maailman ja ihastuneeni Osiksen hiuspuuteriin.

Hiuspuuteri kuin hiuspuuteri, ajattelin ja iskin päähäni Tigiltä saamaani Sugar Dust -hiuspuuteria.

Puuterin koostumus on aivan ihanan kevyen leijailevaisen puuterinen, aivan kuin ilmassa lentäviä hattarahöytyviä purkitettuina. Suloista kuin mikä!


(Ai mitkä kuivat kädet…)

Ihastukseni tuotteeseen rajoittui kuitenkin pitkälti vain sen ulkonäköön ja koostumukseen. Hiuksissani se ei nimittäin kyennyt päihittämään Osista.

Siinä missä Osiksen hiuspuuteri jättää hiusten tyveen hieman kuivan vahamaisen, mutta hiuslakalla jämäköitetyn oloisen ryhdin tunteen, jätti Tigin vastaava oikeastaan vain vahamaisen tunteen. Tyvessä oli siis ikäänkuin kuin muotoilutuotetta, mutta hiukset eivät pysyneet kunnolla kohollaan ryhdikkäinä, vaan tyvi tuntui vaan enemmän perus hiusvahalla lähmityltä.

Itseasiassa tuotteen koko sisältö perustuu tasan yhteen raaka-aineeseen, Silica Silylateen, jonka kerrotaan olevan ihoa hoitava aine, paakkuuntumisenestoaine , vaahdonestoaine, ominaistiheyttä säätelevä aine, pehmentävä aine, emulsiota stabiloiva aine ja/tai viskositeetinsäätäjä.

Mielenkiintoista tehdä tuote, joka perustuu tasan yhteen aineosaan!

Tuote toimisi varmasti paremmin omaani lyhyempään ja/tai ohuempaan tukkaan, joten näin pitkä- ja hieman tuuheampi hiuksisena kallistun itse jatkossakin Osiksen hiuspuuterin puolelle.

Kuulisin kuitenkin mielelläni muiden käyttökokemuksia Tigin tai muiden merkkien hiuspuutereista, sillä tämäkin tuote toimii varmasti jonkun muun hiuskasvustossa omaani paremmin.

PS. Vaikka tuote onkin ilmavan kevyttä ja todella riittoisaa, on minun pakko sanoa tämän kilohinnan olevan melkoisen korkean kuuloinen: yhden gramman (!!) purkki maksaa noin 20 euroa! Onneksi tätä ei sentään tarvita kilotolkulla ja pienen pieni määrä riittää pitkälle.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuote toimii mielestäni parhaiten ehkä rakenteen ja tekstuurin antajana vaikkapa kampausten alle. Itseäni huvittaa kun pelkkää silica silylatea on tuotteen kohdalla markkinoitu avaruuspölynä, ja ties minä taikajauheena 🙂

 2. 2

  sanoo

  Tigin Rockaholic -sarjan kuivashampoo on ihan kelpoa ainetta, parilla pienellä miinuksella. No, mulle se hinta on ihan liian suolainen, ja ainakin pari vuotta sitten purkeissa oli vielä sitä vikaa, että suutin jäi "päälle" ja purkki tyhjeni itsestään, joskus jopa ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Mutta tosiaan ihan peruskauraa, joten en siitä aio yli kahtakymppiä maksaa.

 3. 3

  sanoo

  Mullahan on tätä tököttiä tälläkin hetkellä hiuksissa, kun kampaaja sitä laittoi. 🙂 Toi kyllä mukavasti volyymia eikä tosiaan tarvinnut paljoa laittaa. Suunnittelin että voisi kotiinkin ostaa. 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Mä tykkään ite tosi paljon tosta Sugar Dustista! 🙂 Tää ei nyt liity yhtään asiaan, mutta kun käyttää itseruskettavaa niin pitääkö olla auringossa vai voiko vaan olla sisällä talossa ja antaa sen vaan vaikuttaa? 😮

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Tosi kiva tää sun blogi, oon ollu tähän koukussa jo kauan! Ootkos muuten ikinä testannut mm. Anttilassa myytävää Elite-merkkiä? Ittelläni on sellanen Eliten peiterasia ja rajauskynä ja tykkään ihan sairaasti! 😀

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Omien kokemuksieni mukaan tämä Tigin Sugar Dust on miedompi puuteri kuin Osiksen Dust It. Sugar Dust sopii hyvin tummahiuksisille jotka laittavat puuteria myös jakauksen kohdalle ja semmoisille ihmisille jotka eivät pidä Osiksen nahkeasta tunnusta. Lisäksi tätä on hankala käyttää liikaa, joten suosittelen tätä miehille, jotka yleensä laittaa puol purkkii Osista päähän ja ihmettelee valkeita laikkuja päässään. Tigin Sugar Dust on myös siinä hyvä ettei se kerrostu hiukseen kuten Osiksen Dust It. Ihmiset, jotka käyttävät säännöllisesti Osista, ovat saattaneet huomata, että tuote on hankala pestä pois hiuksista.
  Omaan tukkaani laitan mieluummin Osista, sillä haluan kunnon tehon tuotteesta. Yleensä vielä tupeeran jonkinlaista keesiä, johon Tigin Sugar Dust ei vain riitä.

  -Helena

 7. 7

  sanoo

  Omassa ohuessa mutta pitkässä tukassani tämä toimii ihan kivasti, mutten ole kyllä Osiksen puuteria kokeillut. 🙂 Kun tämä loppuu (joskus hamassa tulevaisuudessa) täytyy ottaa Osis testiin kun sitä niin on kehuttu!

 8. 8

  sanoo

  Osiksen hiuspuuterin voittanutta en ole minäkään löytänyt. Se on ainut tuote, joka tuo näihin skandinaavisiin höyheniini volyymia koko päiväksi.

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Itsekin olen kauhistellut, että tuossa Tigin Sugar Dustissa on vain 1 gramma tuotetta, mutta hinta on sama, kuin muilla merkeillä, vaikka muissa on useemmiten ainakin 10grammaa! Kiitos ihanasta blogista!

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Osiksen hiuspuuterin voittaa mielestäni Got2be:n hiuspuuteri (violetti purkki, vihreää en ole kokeillut), Got2ben hiuspuuteri maksaa n. 9€. Jos tuntuu että tuo Sugar Dust ei tehoa niin pari tupeeraus vetoa päälle.

 11. 11

  sanoo

  Mä tykkään käyttää myös TreSemmen hiuspuuteria, mulle ajoittain jopa parempikin kuin tuo Osiksen valkea jauhe. Osista tulee helposti laitettua liikaa ja sit tukka on ihan tönkkö ja mömmöisän oloinen, TreSemmen kanssa övereistä huolimatta tukka pysyy pehmeämpänä mutta kohottaa ja takuttaa silti hyvin. Lakalla kun kuitenkin teen viimeisen kiinnityksen niin ei niin väliä sillä pitääkö puuteri itsessään jo hyvin vai superhyvin.

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Onko kukaan verrannut Osiksen hiuspuuterin INCIä Schwartzkopfin markettimerkkien INCIin? Ainakin Taftin ja Got2ben Incit ovat tismalleen samat. Myös pakkaus on sama, mutta eri etiketti ja hintaa Got2bellä vähän päälle 6€ ja Taftilla päälle 4€.

 13. 13

  sanoo

  Musta tää on vähän liian hötöistä, Osiksessa on sopivasti pitoa. En tiiä, onko syynä pitkä tukka, et tarvii enempi volyymia. Oon testannu varsin monet hiuspuuterit ja muutama on vielä testaamassa. Osis on mun lemppari kokeilemistani.

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Itselläni on tällä hetkellä käytössä disp coren hiuspuuteri, toimii mustassa tukassa ja volyymiakin antaa ihan ok, vaikka en ole vielä koskaan löytänyt täydellistä hiustenlaitto tuotetta. Paksut ja painavat todella pitkät hiukset ilman kerroksia. Tietääkö kukaan mitään sopivan hintaista tuotetta, joka voisi toimia kauemmin kuin sen 5 minuuttia.

 15. 15

  Anonyymi sanoo

  Osiksen hiuspuuterin ja Schwarzkopfin got2b:n erona Osiksessa VP/VA Copolymer ja got2b:ssa Octylacrylamide/Acrylates/Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer. Tiedä sitten mitä näissä on eroa.

  -b

 16. 16

  sanoo

  Kannattaa kan verrata ton Tigin tuotteen hintaa siihen Osiksen hiuspuuteriin… En käsitä miten se hinta voi olla missään ulottuvuudessa oikeutettu xD

  Osis rlz. Mutta aion silti kokeilla näitä kommenteisa kehuttuja hiuspuuterivahavaihtoehtoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *