Hassu kuin koiran tassu?

En ole millään lailla innostunut eläimistä. 
Jos näen yleisesti söpönä pidetyn koiranpennun, saatan todeta, että joo, söpö on, mutta minun ei missäään tapauksessa tee mieli koskettaa sitä tai alkaa lässyttämään sille. En silittele kissoja, en rapsuttele koiria enkä voihki pupuja, hamstereita tai muita lemmikkejä nähdessäni. Ja hevosten lähelle en muuten todellakaan mene.
Minulla ei missään tapauksessa ole mitään eläimiä vastaan, mutta ne eivät vaan herätä minussa mitään tunteita. Tai no, pelkoa ehkä välillä, mutta siihen se tunneskaalani rajoittuu. En pidä itseäni kylmänä ihmisenä, mutta en vain ole tottunut eläimiin. 
Olosuhteiden pakosta olen viimeaikoina lämmennyt yhdelle hassulle kissalle aivan erityisesti, mutta se ei ole tehnyt minusta silti vielä eläinihmistä. Vaikkeivät sympatiani siis lähtökohtaisesti ole eläinten puolella mitenkään erityisesti, en silti tietenkään hyväksy millään lailla niiden kaltoinkohtelua ja anteeksi nyt vaan vahva mielipiteeni, mutta minusta tämä menee jo sen puolelle:
Oikeasti, koirien kynsilakkaa?
Hei joku raja! Lemmikkieläinten pukeminen on jo juttu itsessään ja ymmärrän sen silloin, kun tavoitteena on hyödyntää sillä eläintä pitämällä se esimerkiksi lämpimänä tai suojaamalla sitä säältä muuten vaan, mutta huvikseen niille nuttujen päällevetäminen on jo hieman kiusaamisen puolella ja samaan kategoriaan minä laskisin tämänkin. 
Koira ei ihan oikeasti tarvitse kynsilakkaa. Emäntä voi kokea tarvitsevansa, mutta voisiko sen koiran jättää rauhaan, vaikka se kuinka suloiselta pinkkeine kynsineen näyttäisikin?
Mitä mieltä te olette?
Koirien kynsilakkoja pääsee tutkimaan lisää täältä. (Pet Head on siis Tigin lemmikeille suunnattu alabrändi.)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tollanen on aikalailla täysin turhaa. Mulla ei ikinä tulis mieleenkään lähteä pukemaan omia koiriani mekkoihin saati sitten alkaa lakkailemaan niiden kynsiä. Kaulapanta ja heijastinliivi riittänee meillä ihan mainiosti.

 2. 2

  sanoo

  eeieiei hyi, entisenä koiranomistajana nykyisenä kolmen kissan omistajana sanon että ei ikinä! ihan älytöntä puuhaa.

 3. 3

  sanoo

  Mä oon koiranomistaja ja mun mielestä toi on törkeetä. Siis ei todellakaan koirille kuulu mitkään kynsilakat, voi herranjestas sentään o_O

 4. 7

  sanoo

  Nojaa, tämä on sellainen vähän kyllä ja ei -tuote (: Jos tuo kynsilakka on jotenkin mysteerisesti onnistuttu tekemään täysin myrkyttömäksi (vesipohjainen?), niin jos joku nyt saa iloa päiväänsä koiransa pinkeistä kynsistä niin miksipä ei, olettaen myöskin että koira ei lakkaustapahtumaa hirveästi vastustele. Mikäli jompikumpi ehdoista ei täyty sanon ehdottomasti ei, eläimen kiusaukseksi se sitten vain menee. Kaksipiippuinen juttu, mutta silkasta periaatteesta en rupea vastustamaan.

 5. 10

  Anonyymi sanoo

  Aivan turhaa hommaahan tuo on. Jos nyt ei suoranaisesti koiralle mitenkään haitallista, niin ei kyllä millään muotoa tarpeellistakaan. Periaatteesta paheksun (koiranomistajana itsekin) kaikkia sellaisia toimenpiteitä koirille, joiden tarkoitus on vain viihdyttää omistajaa ja tyydyttää tämän mielihaluja ilman, että siitä on koiralle itselleen mitään hyötyä (juurikin tämä kynsien lakkaus, somistepukeminen, turkin värjäys…) Kyseessä kuitenkin elävä eläin, eikä mikään viihdekeskus.

 6. 11

  sanoo

  Jotenki tämmöset jutut alkaa vaan ärsyttämään niin paljon. Jos ihminen itse haluaa itselleen tehdä jotain "kaunistuksia" niin antaa mennä vaan mut en usko että yksikään koira pyytää kynsilakkaa. Lakkauksen jälkeen luultavasti nuolee hirmuisesti kynsiään eli melkeinpä syö lakkaa.. Great.

 7. 12

  Anonyymi sanoo

  Pelkkää rahastusta tuollaiset. Ei mitään muuta. Tuskin tuota nyt oikein rääkkäykseksi voi luetella, kuitenkin varmaan se kynsienlakkaus menee koiralle samalla missä kynsien leikkaus, mutta kysymys kuuluu, MIKSI kukaan haluaisi lakata koiran kynnet? Entä mistä nuo on valmistettu, ei varmaan tee hyvää jotkut kemikaalit hauvalle. Niin, ja koirathan nuoleekin tassujaan, mitä jos lakkaa menee suuhun?

 8. 13

  Anonyymi sanoo

  What?! Tämä oli kyllä uutuus itselleni.. Ymmärrän kyllä ne timanttikaulapannat ja koirien hemmotteluhoitolat, mutta että ihan omat kynsilakat söpöläisille. woooff!

 9. 14

  Anonyymi sanoo

  Kiitos Virve tästä postauksesta! Tämmöiset jutut ovat aivan turhia koiralle tai millekään muulle lemmikille. Koiraa pitäisi kohdella koirana, ei ihmisen leikkikaluna mitä voi pukea ja koristella. Tietysti asia erikseen joittenkin koirarotujen talvitakit jotka tulevat tarpeeseen ja sadeasut myös. Järkyttyneenä katselin yhtä My Cat From Hell -jaksoa Animal Planetilta, missä yksi nainen piti koiriaan vauvoina joita syötti lusikalla, juotti tuttipullosta, piti sylissä koko ajan, kärräsi lastenvaunuissa ulkona etteivät saa bakteereja ja myös lakkasi kynsiä. Tämän toiminnan takia koirilla oli ongelmia esim. perheen kissan kanssa.

 10. 15

  Anonyymi sanoo

  Oletetaan, että tökötti olisi saatu täysin myrkyttömäksi (mitä se ei tietenkään voi olla) ja siten haitattomaksi tassujaan nuolevalle koiralle. Silti sitä ei taatusti ole saatu ihan hajuttomaksi ja kun ajatellaan, kuinka uskomaton on koiran hajuaisti, pitääkö sen joutua haistelemaan emännän turhamaisuuden vuoksi jotain keinotekoisia hajuja tassuissaan?

  Emäntä on emäntä ja haisee koiran mielestä Chanelviitoselta (just niin, todennäköisesti se on koiran mielestä haju eikä 'tuoksu'), jos se sattuu emännän lemppari olemaan. Mutta miksi kiusata koiraa jollain keinotekoisilla hajuilla, hajuaisti on koiran tärkein aisti ja hajulla se myös kommunikoi toisten koirien kanssa. Mutta eihän se ole tyhmä, joka pyytää (tuonkin tökötin rahastaja) vaan se joka maksaa (ostaja).

 11. 16

  sanoo

  Olen ammatiltani eläintenhoitaja ja tällaiset tuotteet ottavat minua päähän aivan kohtuuttomasti. Koirille saa etenkin jenkeissä ihan mitä vaan hajuvesistä ja jäätelöistä alkaen, mikä on vielä pientä verrattuna siihen, että siellä on myös useimmissa osavaltioissa laillista leikata koirien äänihuulet, etteivät ne pitäisi häiritseviä (=mitään) ääniä. -___-

  En ole täysin samaa mieltä yllä olevan kommentin kanssa siitä, että tämä olisi kyllä ja ei -tuote, sillä vaikka itse kynsilakasta ei olisi suoranaista haittaa koiralle, niin minusta omistajasta kertoo aika paljon se, jos hän haluaa kohdistaa koiraan tällaisia toimenpiteitä – minun on siis hankala kuvitella, että hän osaisi/haluaisi muutenkaan kohdella koiraa koirana. Tarkoitan siis, että tässä ei enää ole kyse vain yhdestä kynsilakasta, vaan eläimen kokonaisvaltaisesta pidosta. Eläinten inhimillistäminen johtaa yleensä siihen, että ihmiset tiedostamattaan kohtelevat niitä huonosti. Koira ei ole mini-ihminen, lapsi, pehmolelu, meikkipää tai omistajansa jatke, eikä se nauti siitä, jos se asetetaan tällaisiin rooleihin. Jos välttämättä haluaa tuollaisia asioita harrastaa, niin miksi ihmeessä pitää hankkia koira, eikä vaikka jotain noista mainitsemistani esimerkeistä.

 12. 18

  sanoo

  Tää on vielä pientä mitä kissoille tehdään. FIFe on kieltänyt tuomasta näyttelyihin kissoja, joiden kynnet on poistettu kirurgisesti (kyllä tätä tehdään mm. jenkkilässä) sekä jenkit ainakin käyttää sellaisia muovikuoria kynsien päälle, ettei kissa pääse kynsimään huonekaluja. Ei, ei ja ei sanoo tämä neljän kissan omistaja, jonka kissat puetaan korkeintaan joulukortti poseerausta varten hetkellisesti tonttulakkiin tai vastaavaan. Erikseen tietty esim. nakujen ja ulkoilevien kissojen/koirien lämmityspukeminen.

 13. 19

  Ulpu sanoo

  Ei hyvää päivää, kaikkea sitä näkee! Ihan älytöntä, voi niitä raasuja, joiden omistajat tällaisiin haksahtaa. .(

 14. 20

  sanoo

  Pysyykö tuollainen edes koirien kynsissä? Ne kynnethän ovat kuitenkin koko ajan esillä, joten tassutellessa yms kynnet altistuvat kaikelle rasitukselle, niin eikö tuo ole jo täysin turhaakin?
  Nuo tuotteethan tehdään omistajan eikä lemmikin iloksi, sama oli ne kissojen tekokynnet joita en millään ymmärtänyt. En kyllä ymmärrä niitä rimpsuvaatteitakaan lemmikeille, kuten kerran kun stockmannista tuli ulos kaksi chihuahuaa joilla oli yllään vaaleanpunaiset mekot.

  Lemmikki on kuitenkin eläin, eikä mikään nukke – eikä ihminen. Koira voi olla ihmisen paras ystävä, mutta ei se silti tarkoita että kynnet mennään ensimmäisenä lakkaamaan. Ei munkaa lähin ystävä suostu että menisin lakkaamaan sen kynnet, eikä tämä mikään koira ole. 😀

 15. 21

  Anonyymi sanoo

  Milloinhan tulee koirien hiusvärejä ( vai joko niitäkin on ollut), kihartimia, huulipunia? 😀

 16. 22

  Anonyymi sanoo

  No voi harmi..minä taas en juuri pidä ihmisistä jotka eivät pidä eläimistä… 🙂 mutta hyvä nyt sentään ettei sinulla suurempia antipatioitakaan luonnon kappaleita kohtaan. Kodittomalta koiralta saatu hännä heilutus tai lyhykäinen "juttutuokio" on päiväni aurinkoisia hetkiä kun niitä sattuu. Suunnilleen mikään muu maailmassa ei ole yhtä vilpitöntä ja ystävällistä. Meillä on sitten paljon opittavaa eläimiltä (mutta kynsilakkaa eivät tarvitse).

 17. 23

  sanoo

  Hyii, nämä on inhottavia. Enkä ymmärrä myöskään koiran pukemista muuten kuin kylmyyden takia. Meillä on chihu, ja ihmettelen joka kerta kun lähes aina ensimmäinen kysymys on 'kannanko sä sitä käsilaukussa?'. Öö, no en, se on koira, joka tarvitsee liikuntaa ihan siinä missä isommatkin koirat, eli kyllä se kävelee ihan itse. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *