Foxy lady?

Tänään mennään kovasti jälleen aiheen vierestä, mutta se suotakoon, sillä uskon, että teilläkin on hauskaa.
Tänään liikutaan nimittäin luonnontieteiden puolella.
Meille suomalaisille citykanit ovat tuttu ilmiö. Nuo pienet (tai vähän isommatkin) pupeltajat loikkivat paitsi maalla ja metsissä, myös nykyään jo pitkin kaupunkeja. Ne ovat suloisia ja herttaisia ja hauskoja nähdä.
Meillä Lontoossa kaduilla loikkii jotain ihan muuta.
Tutustuin tähän ”ihan muuhun” kerran sattumalta, kun olin illalla tulossa pimeän laskeuduttua yksin kotiin ja kaivelin avaimiani talomme edessä. Minulle tuli tunne, että joku on aivan lähelläni ja katselee minua ja kun käänsin pääni, säikähdin pahemman kerran. 
Lähelläni oli nimittäin iso karvainen eläin.
  
Tässä kuvassa kettu on jo loikkimassa pois, mutta pienen hetken ajan se oli vain muutamien metrien päässä minusta ja tuijotteli minua enkä aluksi edes tajunnut, että kyseessä on kettu. Eläin näytti vain pelottavalta, isolta ja takkuiselta koiralta, jonka omistajaa ei näkynyt missään.
Ketusta alkoi tulla vitsi. Tulin kotiin mihin aikaan illasta tahansa, aloin törmäilemään siihen. Se tuijotteli minua kaukaa talomme vieressä olevan asuttamattoman työmaarakennuksen katolta. Se kurvasi eteeni kadunkulmalla talon takaa. Aloin jopa vitsailemaan, että Englantilaistunut Herrasmieheni on palkannut ketun vahtimaan, mihin aikaan ja kenen kanssa tulen kotiin hänen ollessa työmatkoillaan!
Ketusta oli tullut stalkkeri.
Jossakin vaiheessa Englantilaistunut Herrasmieheni kertoi nähneensä asuntomme isojen terassinovien alareunassa pieniä kuonon jälkiä. Epäilin asiaa hieman ja syytin mielessäni vierailulla käynyttä pientä kummityttöäni ikkunoiden klähmimisestä. Ja meidän terassimmehan oli sitä paitsi tiiviisti aidattu.
Jonkin ajan kuluttua Englantilaistuneella Herrasmiehelläni oli asiasta todistusaineistoa.
Vauhdikas ja epäselvä kuva terassiltamme osoitti, että pienelle aidatulle pihallemme tosiaan silloin tällöin säntää kettu. Kettu pyörii ja tuijottelee isojen terassienovien takaa ja saa kuulemma aikaan kiusaantuneen olon tuijotuksellaan.
Eikä se vielä mitään. Ketusta oli tullut äiti. Eräänä aamuna iso kettu ja kolme pientä kettua leikittelivät pihamme vieressä pikkukettujen hyppiessä ilmaan sähköjänisten lailla. Neljästä ketusta ei voisi seurata hyvää…
Ja eihän siitä seurannutkaan. Pikkukettuja alkoi vilistä pihallamme pimeän laskeuduttua.
Olimme eräänä iltana juuri puhumassa ketuista Englantilaistuneen Herrasmieheni esitellessä minulle kännykkäkameralla otettuja sumeita kuvia ja minun päivitellessäni niitä, kun terassinoveltamme kuului mäjähdys.
Oven takana oli kettu. Itseasiassa melko isokin sellainen.
Ja sille saapui seuraa.
Ja jos tämä ei jo olisi ollut tarpeeksi friikkiä, niin lopputulos sitä vasta olikin. Ne olivat nimittäin tuoneet pihallemme myös pienen käsisahan!
Siis ihan tosi, stalkkerikettuni on lisääntynyt kokonaiseksi tiimiksi ja selvittänyt missä asun ja käy nyt koputtelemassa lasioveni takana omalla pihallani käsisaha suussa minua uhkaillen!
How creepy is that?!?
Lontoo kiittää ja kuittaa. Vaihdetaan pelottava citykettu söpöön citykaniin.
Kommentit
  • 1.1

   Anonyymi sanoo

   Aina silloin tällöin englantilaisissa sanomalehdissä näkyy kyllä juttuja talon sisälle tulleista ketuista! Kannattaa siis olla hyvin tarkkana ovien ja etenkin piha-ovien kanssa… 😀

   Amerikassa taas sitten city-kettujen ja -kanien sijaan on city-pesukarhut! New Yorkissa muuten elää myös papukaija populaatio, kun niitä on karkaillut häkeistä niin niitä pesii pilvenpiirtäjien sun muiden rakennusten suojissa. City-ekosysteemit on siis erittäin erikoisia, ties mitä kaikkea muuta löytyykään maailman kaupungeista!

  • 1.2

   Anonyymi sanoo

   Jep ja joskus näkyy myös uutisia, et kettu on varastanut/koittanut varastaa vauvan…siis ihan sisältä asti hakenut sen!

  • 1.3

   sanoo

   Jos puiden latvuksiin tähyilee esimerkiksi Amsterdamin Vondelparkissa, niin huomaa, että sielläkin on runsaasti papukaijannäköisiä otuksia puissa.

 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Hahhah 😀 varastelevista kissoista näinkin joskus animal planetilla jotain juttua mut et ketutkin varastelee? Aikamoisia!

 2. 3

  sanoo

  Hahaha, ihana postaus :DD Tälleen kaukaa turvallisesti Suomesta luettuna tuo kyseinen citykettu näyttää suloiselta ja sympaattiselta oliolta, "Miksei täällä pyöri tuollaisia!!"… Mutta toisaalta, hui. Fox, you're drunk. Go home.

 3. 4

  sanoo

  Ihana pelottavia 😀 Meillä Lappeenrannassa on myös citykettuja, paikallisella ABC:llä pyöri yks aika kesy tapaus, ja myös kerran iltaa istuessa tien poikki juoksi toinen. Tosin ne eivat (ainakaa uskoakseni) vainoa ketään…

 4. 5

  sanoo

  Hurjan kuuloisia kettuja teillä, etenkin tuo käsisahan teille tuominens ai suupielet väreilemään. Meillä Helsingissä on paljon tylsempiä citykettuja, nämä eivät tuo minkäänlaisia työkaluja tullessaan 🙂

 5. 6

  sanoo

  Ketut <3 Ne on oikeesti yksiä mun lempieläimistä. Haluan kans kettulauman. Käsisaha on tietenkin sitä varten, että ne alkaa rakentaan talon teidän pihalle, kun niin hyvin viihtyvät 😀

 6. 7

  sanoo

  Hihi, naureskelin ääneen täällä ruudun takana 😀

  Tiedätkö joudutaanko noita kettuja lopettamaan siellä? Onko niistä niin paljon riesaa Lontoossa?

  • 7.1

   sanoo

   En itseasiassa tiedä yhtään sillä en ole aiemmin kiinnittänyt koko kettuihin pahemmin huomiota jotta olisin viitsinyt tarkistella niiden media-arvoa. Täytyy selvittää, kuinka yleinen riesa ovat. 🙂

  • 7.2

   sanoo

   Yleisiä ovat. Meilläkin W4:ssa on terassin oven takana ollut monena vuonna kirmailevia pikkukettuja. Eivät ne muuten häiritse, kunhan tosiaan katsoo, etteivät ne pääse puikahtamaan sisään. Kakkapökylöistä nurmikolla en kyllä välittäisi…

   W6:ssa on erään ystäväni puutarhassa ketunpesä.

 7. 8

  sanoo

  Hui, mulle tulisi tuosta todella kylmiä väreitä!! Meidän pihalla myös asustelee kettu, ja sitä näkee välillä iltaisin parvekkeelta. Mä asun sentään onneksi kolmannessa kerroksessa! Pihalla asustelee myös peura/peuroja, joihin en todellakaan toivo törmääväni autolla.

  Ja ai niin… Asun Espoossa, Kehä III:sen sisäpuolella.

 8. 9

  mepa sanoo

  hahah, pidähän ovet lukossa 😀 mistäköhän tuonkin käsisahan hommanneet … pelottavaa 😀

 9. 11

  sanoo

  Helsinngin cityketut juoksee vaan karkuun jos liian lähelle ihmistä osuvat, ei ne ainakaan lahjoja ja lapsiaan tuo näytille ;D

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Tolla sahallahan on selkeästi tarkoitus. Ketut toivat sahan, jotta tajuaisitte tehdä aitaanne kolon heille, jotta pääsevät hiukan helpommin stalkkaamaan sua ;D.

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  😀 sahan jälkeen ne tuo varmaan tiirikka-setin tai sorkkaraudan pihalle.. Oottakaa vaan, kohta ne juo teidän kanssa iltateetä!
  🙂

 12. 15

  Anonyymi sanoo

  On Helsingissäkin citykettuja! ja etenkin Espoossa ei ole harvinaista koiran iltalenkillä törmätä näihin kavereihin. Ja viime kesänä töihin aikaisin aamulla pyöräillessä näin lähes joka aamu (saman?) ketun, asusti ilmeisesti jossain länsiväylän rampin alla.

 13. 16

  Anonyymi sanoo

  Ketut voivat levittää tauteja, varsinkin jos ne alkavat tehdä tarpeensa pihapiiriinne. Ne ovat hajuherkkiä, joten niiden karkottamiseen voi kokeilla vaikka petrolia tai muuta voimakkaan hajuista kemikaalia. Sitä voi levittää kettujen kulkureitille, joka kannattaa muutenkin ensin yrittää tukkia niin hyvin kuin mahdollista.

  Ihan söpöjähän ketut noissa kuvissa ovat, mutta villieläimiä yhtä kaikki.

  • 16.1

   sanoo

   Joo, täytyy pyytää building manageria tukkimaan kolot kun kyllästymme viihdyttäviin kettujuttuihin. 🙂

 14. 17

  Anonyymi sanoo

  Olin tänne tulossa kommentoimaan, että Lappeenrannasta nuita citykettuja löytyy, mutta Oona ehtikin ensin. 😀 Ne ei kyllä tosiaan aivan noin kesyn oloisia ole, mutta pikkukoiria ovat ahdistelleet urakalla. 🙁

 15. 18

  sanoo

  Haha, kettuja kahdessa sukupolvessa ja käsisaha -tästä paremmaksi ei pääse XD
  Puutarhatontut on niin passee 😉

 16. 20

  Anonyymi sanoo

  Ei jukolauta :DDDDDDD Meinasi täällä ruudun toisella puolella tulla pienoinen paskahalvaus tätä lukiessa. Hrrrrr ei kyllä enää tee mieli mennä tuonne pihalle koiraa ulkoiluttamaan nyt keskellä yötä D:

  -Sara

 17. 23

  Jii sanoo

  Kohta niitä nenänjälkiä löytyy ikkunoiden sisäpuolelta..! Ja pihalta löytyy hampaanjäljillä varustettu tiirikka.

 18. 24

  Anonyymi sanoo

  Meillä on vaan kesy pulu 😀 Se aina vaan hengailee eikä pelkää tai väistä ihmisiä tai koiria…

 19. 25

  Anonyymi sanoo

  Voi että 😀 Ne taitaa olla vaan ihastuneita suhun, eivätkä osaa valita lahjaa kovin hyvin, ja valitsivat siksi sahan!!

  – Riikka

 20. 26

  sanoo

  Ai kamala! 😀 Suloista, mutta pelottavaa! Mulla kun on lapsia niin mä olisin varmaan jo soittanut johonkin tuholaistorjuntafirmaan että millä nuo saa karkoitettua tai siirrettyä toiselle alueelle…

 21. 27

  Anonyymi sanoo

  Aluks oli jo karmivaa, mutta toi käsisaha kävi vähän liian extremeks ! mitä ihmettä, mä juoksisin kiljuen karkuun tai menisin sängyn alle piiloon jos näkisin kettuja edes viidenkymmenen metrin päässä meidän pihamaalta. 😀 Toki sitte nei kyllä citykettuja olis, koska en asu kaupungissa. 🙂

 22. 28

  Anonyymi sanoo

  ps *creepy, ei creapy 🙂 enkä tarkoita loukatakseni, ystävällisesti ajattelin korjata 🙂 blogisi on ihana!

 23. 30

  sanoo

  ihania! 😀 ei kylläkää olis kovin mukavaa asua paikanpäällä, jos ketut tulee uhkeilemaa käsisahojen kanssa

 24. 31

  Anonyymi sanoo

  No enpä tiiä onko ihania, ei ainakaan citykanit, tuhoavat puutarhaa minkä ehtivät ja pitäisikin niiden ehdoilla valita kasvit pihaansa – sellaisia jotka niille eivät kelpaa. oisko lie muovikukkien aika.Ja niitä papanoita on joka paikassa, pitää kerätä lasten leikkipaikalta aina pois ennen kuin voi pikkulapsia laittaa leikkimään… mutta luonnollisessa elinympäristössään ihan ok, meidän terassi ei ole sopiva paikka 🙂 puput eivät vaan tiedä sitä…

 25. 32

  Anonyymi sanoo

  Käsisaha! Ehkä kettuäiti on kiinnostunut kosmetiikkakokoelmastasi ja havittelee esim. Dior-viisikoitasi? Käsisaha on vain hämäystä, jotta kettu saa sinun ihmetellessä sahaa haettua tiirikan ja suunnattua sisälle taloon kokoelmiesi pariin 😉

 26. 34

  Anonyymi sanoo

  Ihana postaus 😀

  Hmm, kettudaamihan selvästi kosiskelee Englantilaistunutta Herrasmiestä käsisahoineen, eikös se ole perinteisesti miesten työkalu. Viekas repolainen ilmeisesti aikoo hurmata itselleen uuden (ihmis)puolison ja muuttaa asumaan teille pesueineen. Watch out 😉

 27. 35

  Anonyymi sanoo

  Jos se jo noin kätevästi kuljettaa sahoja niin eiks ton vois vaikka lähettää seuraavaks kauppaan teidän puolesta :DD

 28. 36

  Anonyymi sanoo

  Mäkin oon pari kertaa törmännyt pihalla kettuihin. Kerran sellainen käppäili parin metrin päässä ja sekunnin ajan oli kakat housuissa ennen kuin tajusin että kettuhan se vaan on 😀 Loppujen lopuksi ketut on harmittomia, jos vertaa vaikka cityhyeenoihin… Afrikassa eräällä pääkaupunkiseudulla törmäsin iltahämärässä semmoiseen kun olin hotelliini menossa. Ei käynyt kuinkaan kun hyeena juoksi pois ja minä juoksin hotelliin, jäi vaan tälläinen jännä tarina kerrottavaksi tulevaisuuden lapsenlapsille 😀

 29. 37

  Anonyymi sanoo

  Heh. Ketut taitaa aika useinkin kanniskella esineitä, varsinkin jos ne haisee ruualle. Veljen työkaveri oli nähnyt ketun vievän työhanskaa suussaan tehtaan pihalla.
  Jos toi saha on lihakauppiaan saha jolla on sahailtu lihaa/luita ja siks kiinnosti kettuja..? No ei se kyl näytä lihasahalta.

 30. 38

  Anonyymi sanoo

  Meidän pihamaalla asustaa melkein liian tutuksi tullut orava, nykyiseltä nimeltään Pentti. Joskus pitää huutaa ja juosta harja kädessä, kun yrität syödä lounasta terassilla ja kurre hyppää pöydälle. Näin Pohjois-Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *