Face to face

Kuukausi on startannut hyvin, sillä kasvotuotteiden puolella on tapahtunut hyvää edistystä. Tarkemmin sanottuna itseasiassa nimenomaan puhdistustuotteita on loppunut lähes yhtäaikaa useampi.

Ensinnäkin Lorealin kuivan ja herkän ihon puhdistusemulsio Comfort Cleansing Milk (nykyään Triple Active -linjan alla, mutta sisältö on yhä sama kuin ennenkin) kului loppuun.

Minä ihan tosi rakastan kiistellä tästä tuotteesta ihmisten kanssa! Minusta on suorastaan ihanaa, kun ihmiset ruikuttavat tämän olleen todella huono tuote, sillä tämä ei ole poistanut heiltä meikkejä ja tehnyt ihoa puhtaaksi vaikka he kuinka ovat yrittäneet huuhtoa tätä pois kasvoilta vedellä. Iholle on kuulemma jäänyt kurjan tuntuinen kalvo!

Öhöh, mitenkäs olisi pieni käyttöohjeen tavaus?

Note to self: Lue aina kun mahdollista kosmetiikkatuotteen käyttöohjeet, vaikka tuotteen käyttötapa kuinka tuntuisi itsestäänselvyydeltä. Joskus nimittäin saatat yllättyä. Niin käy monille esimerkiksi tämän tuotteen kanssa.

Käyttöohjeet eivät tosiaan ole purkin takapuolella vain huvin vuoksi eikä näitäkään ole kirjoittanut joku ekoihminen vain veden säästäminen mielessään, vaan käyttöohjeilla on yleensä joku pointti. Tässä tapauksessa pointtina on, että mineraaliöljypohjainen tuote ei nyt vaan millään voi edes kunnolla liueta veteen vaan tuote on nimenomaan pyyhittävä kasvoilta pois. Jos siis tahdot tuotteen, jonka voit huuhdella kasvoilta pois muista tarkistaa, että tuotteen käyttöohjeissa mainitaan tämän olevan mahdollista (”Huuhtele vedellä pois,” tai ”Huuhtele pois vedellä tai pyyhi kasvot puhtaaksi kasvopaperilla,” yms.).

Mutta sitten itse tuotteeseen. Tämä puhdisti iholtani meikit hyvin pois ja koska käytän meikkien puhdistuksessa apuna Sensain puhdistusliinaa, ei tämänkään tuotteen poistaminen tuottanut mitään ongelmia. Itse en jaksaisi alkaa vanun kanssa säätämään saadakseni tuotteen pois iholta, mutta nyt kun minulla on Sensain liina käytössä, voin käyttää myös tämän kaltaisia puhdistustuotteita. Tämä jätti ihon pehmeäksi ja puhtaaksi (ei natisevan puhtaaksi tai superpuhtaaksi), mutta koska tahdon puhdistaa ihoni aina oikein hyvin, käytin tätä vain kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä osana ja puhdistin ihoni vielä tämän jälkeen pesevämmällä tuotteella.

Hyvä tuote, mutta itse tykkään eniten puhdistusemulsioista, jotka liukenevat vesipesullakin (esim. Lumene Sensitive Touch ja Herbina Marja-Spa), joten ei mene uudelleen hankintaan.

Toinen loppunut tuote olikin sitten 75 millinen tuubi Cliniquen Liquid Facial Soap Mildia, jota käytin nimenomaan kaksoispuhdistuksen toisena tuotteena tai aamupesuilla.

Termi ”kasvosaippua” ei innostanut minua alunperin yhtään (takana sarjan tujumman nestemäisen version ja liian pesevän kiinteän palasaippuan kokeiluja) ja dumppasinkin tämän aluksi wannabe-insinöörille. Parin käyttökerran jälkeen wannabe-insinööri kuitenkin avautui minulle ja kertoi, ettei yhtään tykkää käyttää tuotetta, sillä sillä ei tule tarpeeksi puhdasta. Wannabe-insinööri on natisevaa puhtautta rakastava tapaus kun taas allekirjoittanut nauttii enemmän todella puhtaasta, mutta kiristämättömästä tunteesta. Nappasin tuotteen samantien wannabe-insinöörin kommentin kuultuani takaisin itselleni ja jestas, että osaa olla hyvä tuote!

Cliniquellahan on ihonpuhdistuksessa ideana, että meikki poistetaan ensin toisella tuotteella, minkä jälkeen iho puhdistetaan joka nestemäisellä tai palamuodossa olevalla kasvosaippualla. Käytin tätä siis kaksoispuhdistuksen toisena osana sekä aamuisin yksinään ja ihastuin tähän todella suuresti. Ihosta tosiaankin tuli puhdas ilman minkäänlaista kalvontuntua tai muuta, mutta samalla iho jäi pehmeäksi ja kiristämättömän tuntuiseksi. Tämä muodosti veden kanssa pienen vaahdon ja huuhtoutui iholta pois helposti. Lisäksi tämä on hyvin riittoisa tuote.

Muista versioista en lähde sanomaan mitään, mutta tätä voin ehdottomasti suositella kaikille, jotka tahtovat puhdasta mutteivät natisevan puhdasta! (Täytynee tämän innostamana nyt kokeilla jälleen kunnolla ne muutki versiot ja harkita miedon palasaippuankin kokeilua.)

Loppuun kului myös Lumenen Lift Touch kasvovesi, jota kommentoinkin tarkemmin täällä edellisen kappaleen loputtua. Mielipiteeni on edelleen sama, joten en lähde toistamaan itseäni ja totean vaan, että ihan kiva, jos tuotetta käyttää puhdistamassa viimeisiä meikinrippeitä, muttei omassa käytössäni nyt niin erityinen, sillä tykkään eniten hieman geelimäisistä ja kosteuttavista tapauksista.

Onko jollain kokemuksia postauksen tuotteista? Puhdistatteko te muuten mielummin yhdellä vai kahdella tuotteella kasvonne?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  tää blogi on vaan niin paras. aina kun eksyn sun sivuille, oot just päivittänyt 🙂

 2. 2

  hei sanoo

  Ehdottomasti vain yhdellä koska en meikkaa. Jos meikkaan niin sitten kahdella, muuten ei tule tarpeeksi puhdasta.

  Nyt käytän tyytyväisenä (aamuisin) Erisanin hoitavaa puhdistusgeeliä, ei tarvitse edes kasvovettä! Kiitos vinkistä! Onko näitä wash and go -tuotteita vielä lisääkin?

  Koska kerrot meille lisää kasvovesistä? Kosteuttava, geelimäinen kasvovesi kuulostaa mielenkiintoiselta. Mikä sellaista on?

 3. 3

  sanoo

  Iltaisin puhdistan kasvoni aina kahdella tuotteella, toisella eka meikit pois ja toisella sitten kunnon puhdistus. Aamulla riittää pelkkä kunnon kasvovedellä pyyhkiminen, muuten iho tuppaa kuivamaan hiukan liikaa.

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Puhdistan yleensä meikit kahdella tuotteella, koska harvalla yhdellä tuotteella saa meikit kunnolla pois (Freemanin vaahto tässä poikkeus). Ostin Herbinan marja spa-puhdistusemulsion arviosi perusteella ja se toimii tosiaan hyvin kaksoispuhdistuksessa 🙂 Toisena tuotteena käytän Decubal Face Washia (suosittelen, tosin saatan hinnan takia vaihtaa takaisin Erisanin geeliin)

 5. 5

  sanoo

  Riittäisikö kasvojen puhdistamiseen pelkästään kasvovesi mikäli ei käytä kasvoilla meikkiä ollenkaan?

 6. 6

  sanoo

  Ja taas lähti kommentti liian aikaisin matkaan. Siis jos kasvot huuhtaisi ihan pelkästään vedellä plus kasvovesi niin olisiko tuo läheskään tarpeeksi riittävä?

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Ehkä vähän kaukaa haettu juttu, mutta ei kai se kysyminen satu. Sain ilmeisesti allergisen reaktion kasvojen puhdistustuotteesta ja iholleni alkoi nousta kohoumia, kooltaan vieläpä melko isoja, pahin 2x2cm. Ne eivät olleet punaisia, kutiavia tms, mutta iho oli kuitenkin huomattavasti koholla. Niitä ilmestyi muutama kunnes tajusin lopettaa tuotteen käytön. Muut kohoumat lähtivät pikaisesti pois, mutta yksi on jäänyt pirullisesti paikoilleen, eikä ole liikkunut viikkojenkaan kuluessa mihinkään. Et sattuisi tietämään onko jotain täsmätuotteita millä ihon kohoumia saisi taltutettua, kun kyseessä ei ole mikään finni (menin kyllä kokeilemaan finneille tarkoitettuja aineita, eivät tosiaan auttaneet). Vai ollaanko tässä nyt tuomittuja kohouman kanssa elelemiseen hmm…

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  oho, minulla on tuosta cliniquen putsarista vallan toisenlaisia kokemuksia 😐 – pesi kyllä hyvin, mutta jätti ihon kiristävän kuivaksi ( juuri tuo mild-versio siis ).lucky you, jos sinulle sopii :)!
  ja kasvojen puhdistukseeen 2 tuotetta, kiitos. tällä hetkellä käytössä erinäinen valikoima ole h:n tuotteita.

  /nanna

 9. 9

  sanoo

  Puhdistan kahdella tuotteella: ensin meikit pois L'Oreal De-Maq Expert Elixir Concentrate Make-Up Remover illa, jota Suomesta ainakaan ei enää saa. Miksiköhän kaikki mun suosikkituotteet lakkautetaan ? Kakkostuotteena on Lumenen puhdistusvaahto ( Radiant Touch tjsp ), mutta seuraavaksi taitaa lähteä kokeiluun tuo Cliniquen tuote, kiitos vinkistä 🙂

  Mä olen yrittänyt lukea vanhempiakin postauksia, olen ihan koukussa 😉

 10. 10

  Saana sanoo

  Meikkaan arkena yleensä aika kevyesti, ja saan kaiken meikin pois jo Garnierin nordic essentials -puhdistusgeelillä pois. Sopii hyvin kesäiholle, mutta talvella en voisi kuvitellakaan. Päälle sipaisen Natuviven olive fresh -kasvovettä. Yleensä sitten esim. juhlimassa oltuani tai muuten enemmän meikattuani käytän yleensä tuota samaista L'oréalin puhdistusemulsiota, sillä saa kyllä todella puhdasta kun jaksaa pyöritellä sitä kasvoilla ja pyyhkiä huolellisesti pumpulilapulla! Sen perään pesen yleensä Acon puhdistusvaahdolla ja käytän Natuviven kasvovettä. Pesen muutenkin yleensä niin puhtaaksi, ettei kasvovesilappuun jää ripaustakaan meikkiä! 😀

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Moikka!

  Osaisitkohan suositella minulle sopivaa nestemäistä meikkivoidetta? Ihoni on kuiva, koska olen atoopikko. Iho punoittaa ja on myös herkkä, mutta muuta peitettävää ei sinällään ole, siis tuon punoituksen lisäksi. Satunnaisia finnejä joskus löytyy. Ja niin, tarvitsen useimmiten sen kaikista vaaleimman värin! Hintaa meikkivoiteella voisi olla ~40 euroa, ajattelin panostaa tällä kertaa hieman markettimeikkivoiteita kalliimpaan.

  Kiitos, jos kehtaat vinkkailla mitään.:)

 12. 12

  Anonyymi sanoo

  Hei ja tää on ihan mahtava blogi varsinkin kun päivittelet niin usein:) ja oot muuten tosi kaunis:) mut sellasta kysyisin et
  1) mikäköhän hinta sillä kastanjavedellä mahtais olla(taisit mainita et kicksistä ostit?)
  2)ja sopiiko se hyvin vaalealle pintakuivalle iholle
  3)ja aiheuttaako ärsytystä helposti iholle
  4)ja vielä et onko välttämätöntä levittää ENNEN kosteusvoidetta?
  kiitos tosi paljon jos osaisit auttaa kun kastanjavedestä ei mitenkää liikaa löydy tietoo…
  T: kyllästynyt olemaan hyvin vaaleaihoinen :DD

 13. 13

  sanoo

  EN malta odottaa että postilaatikostani kolahtaa Philosophyn purity made simple one-step facial cleanseri jonka ostin tuotteen kuvauksen perusteella (sekä käyttäjäpisteytyksen perusteella jossa 4000 tuotetta kokeillut antoi 5 tähteä viidestä);

  "purity made simple is an award-winning, one-step daily facial cleanser that removes makeup, cleanses, tones and lightly hydrates the skin. this facial cleanser rapidly dissolves dirt, oil and makeup to deep clean pores while maintaining the skin's proper moisture levels. purity made simple is gentle enough for the eye area and even for the most sensitive skin."

  Ainakin kuvauksen perusteella tämä voisi olla "SE" tuote, mutta käyttäjä on sen verran armoton että saas nähdä miten käy…

  Herkälle iholleni paras on ollut RENin putsarit, myös kanebo sekä cliniquen v.punainen pötikkä ovat olleet loistavia käytössä.

  Henkilökohtaisesti en osaa ja pysty käyttämään ilman vettä poishuuhdeltavia tuotteita. Kun iho tuntuu pesun jälkeen "puhtaan nahkealta" mutta silti ei ole kuiva ja ärsyyntynyt, on tuote jo lupaava ellei sopiva. 🙂

 14. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei! Voisitko suositella jotain mahdollisimman vaaleaa meikkivoidetta markettimerkkien puolelta? Hintarajana n. 20 euroa, aivan sama minkälainen koostumus, kunhan on vain vaalea.
  Kiitos jo etukäteen ja hyvää kesää sinulle! 🙂

 15. 15

  sanoo

  Hei saanko vastata anonyymille, joka kyseli hyvää meikkivoidetta atooppiselle iholle? (: Nimittäin ainakin sen että ei kannata hankkia Make Up Storen liquid foundationia vaikka onkin melkoisen kosteuttava – menee harmaaksi ja saa kuiva ihon näyttämään entistä elottomammalta. Sen sijaan kannattaa kokeilla jotain kosteuttavaa. 😉

  Ja sitten Virvelle, luin täältä arvostelusi IsaDoran Active Moisture Make-up SPF 30-meikkivoiteesta ja päätin ostaa sen. Näin ostopäivää edeltävänä yönä unta että sinä olit myymässä sitä etkä suostunut myymään sitä purkkiin liimatun tarran hinnalla, koska se hinta oli vain myyjien kavereille tarkoitetu ):

 16. 16

  kauhistunut sanoo

  Mulle Cliniquen puhdistusgeeli, se mieto versio, oli kamaluuksien huippu. Kirveli silmissä kuin olisi suolahappoa ruiskinut silmiin ja iho muuttui kuin pari numeroa liian pieneksi.

  Aivan järkky tuote, eikä puhdistanut meikkejä pois, vaikka esim. silmämeikkini on vesiliukoista! Koomiset pandasilmät oli tuloksena pesun jälkeen. Jouduin putsaamaan silmät Cliniquella pesun jälkeen tavallisella putsarilla. Eikä aine huuhtoutunut edes iholta pois vaan jouduin pesemään sen putsarin iholta saippualla!

  Oh my. Joskus ne ei vaan toimi, mutta kiva jos jollain muulla toimii. Kaappiin joutui ja siellä se on sittemmin joutoaikaansa viettänyt.

 17. 17

  Anonyymi sanoo

  Osaisitko sanoa mikä olisi sopiva silmänympärysvoide jos on pieniä ryppyjä (fine lines) jo tullut? Widmerin paksumpaa voidetta kehutaan paljon, mutta ainakin viisi vuotta sitten se oli minulle liian rasvaista. Pääseekö rypyistä mitenkään eroon? (käytän aina aurinkosuojaa)

 18. 18

  sanoo

  Anonyymi: Päivitän tosiaan päivittäin klo 0:01. 😉

  hei: Kasvovesistä putoilee postauksia aina sitä mukaa, kun loppuvat. Esimerkiksi Lancomen ja L'orealin kosteuttavat kasvovedet ovat lähes geelimäisiä. 🙂

  Hannukkaz: Monilla tosiaan riittää aamulla pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen. 🙂

  Anonyymi: Pitääkin itsekin kokeila tuo Decubal, en ole nimittäin kokeillut sarjalta oikein mitään. 🙂

  Panda: Uskoisin riittävän. Jos vanulappu näyttää pyyhkiessä kovinkin likaiselta niin kannattaa harkita sitten sitä tehokkaampaa puhdistusta. Kotipäivän jälkeen varmasti riittää, mutta kaupungilla ollessa ilmasta tulee jo paljon likaa iholle. :/

  Anonyymi: Höh. :/ Nyt en kyllä uskalla lähteä mitään neuvomaan tuohon. :/

  nanna: :/

  Petriina: Lumenen puhdistusvoide on kyllä hyvä tuote, jos oikein puhtaasta tuloksesta tykkää. 🙂

  Saana: Jos tosiaan huomaisi jatkuvasti kasvovesilappuun jäävän likaa, suosittelisin ehdottomasti vaihtamaan puhdistustuotteita. 🙂

  Anonyymi: Lumene Vitamin C+ -meikkivoide on minusta sellaiselle iholle hyvä. Kalliimmissa sarjoissa on todella heikosti vaaleita sävyjä ja esimerkiksi Cliniquen Supermoisture on mukava, mutta Suomesta saatava vaalein sävy 04 on jo melko tumma. Vaalean ihon kosteuttavissa meikkivoiteissa ei siis ole kovasti vaihtoehtoja. :/

  Anonyymi: 9,5 euroa hintaa muistaakseni. Jos iholla on selkeää kuivuutta tai kuivia läkkiä, ei tuo välttämättä asetu kauniisti. Voi käyttää myös yksinään, mutta kasvovoiteen päälle levitettynä ei oikein toimi, sillä pyyhkii vaan kosteusvoiteenkin lappuun.

  juárez: Oi, odotan niin kommettejasi tuosta! 🙂

  Anonyymi: Max Factorin Lasting Performancen sävy 100 on vaalein tietämäni edullinen meikkivoide. 🙂

  G: Juu, ei tosiaan oikein sovi todella kuivalle iholle koostumuksensa puolesta.
  Hahaa, ihana kuulla, että aiheutan jo painajaisia. 😉

  kauhistunut: Hui, minä olen vielä enemmän kauhistunut siitä, ettet ole tutustunut käyttöohjeisiin! Tästä tässä postauksessa juuri puhuttiin, eli tuotteiden käyttämisestä väärin ja toteamisesta, että tuote on huono, vaikkei sitä vaan ole käyttänyt oikein. 😉
  Tuotahan ei siis ensinnäkään ole meikinpoistoon tarkoitettukaan, eli ei siksi poista meikkiäkään. Ihan kuten huultenrajauskynäkin on huono mascara. Tällä ei myöskään ehdottomastikaan saa lähteä silmämeikkiä poistamaan, sillä tottakai tämä kirvelee silmässä.
  Nyt siis käyttöohjeiden tavausta ja oikeaa käyttöä, niin toimii paremmin. 😉
  Cliniquen ideana kun on kaksoispuhdistus, eli ensin meikki pois meikinpoistoaineella ja sitten vasta iho puhtaaksi tällä. Tämä on siis ihonpuhdistustuote. Ja varo silmiä! 🙂

  Anonyymi: Tehokas kosteutus siloittaa jonkun verran, mutta pysyvästi voiteilla on hankalaa päästä jo tulleista juonteista eroon. Esimerkiksi Weledan Wild Rose -linjan silmänympärysvoide on minusta kiva kosteuttaja, mutta ei ole yhtä rasvainen kuin Widmerin voide. 🙂

 19. 19

  kauhistunut sanoo

  Kiitos käyttöneuvonnasta, tuli selvästi tarpeeseen! 🙂

  Mutta entäs sitten se pulma, kun se onneton myrkky kutistaa ihon kahta numeroa liian pieneksi! Iho kiristyy ihan hirveästi!

  Tosin mä käytän vaan yksineuvoisia putsareita, eli kerralla pitää kaiken mönjän lähteä 🙂 Jos tämä ei ole sellainen, pitääkin antaa se suosiolla pois.

 20. 20

  sanoo

  kauhistunut: Voi olla, ettei tuote vaan sitten tosiaan ole ihollesi se sopiva. 🙂
  Kannattaa kuitenkin kokeilla tuota esim. aamputusarina tai ihan huvikseen vaikka sinä kakkososana putsausta, sillä kun sinun ei tarvitse yrittääkään hangata sillä meikkejä pois, ei se pesekään niin paljoa ja voi tuntua mukavammalta.
  Mutta kaikki tuotteet eivät tosiaan sovi kaikille ja Cliniquen kasvosaippuat ovat kyllä melko peseviä. :/

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Mistä johtuu, että jos laitan kosteuttavan naamion (Mandom Beauty Barrier Repair) niin mustapäät alkavat sen jälkeen nousta pinnalle?

 22. 23

  Anonyymi sanoo

  Onko sulla ollut TIGI:n Superstar shampoo ja hoitoaine?
  Onko paksunpaa kuin vaikka O&h?
  Tuo ei ole vanhaa, ollut mulla muutamia kuukausia käytössä ja otin heti käyttöön kun ostin.
  Osaisitko suositella jotain tuotetta katkeileville hiuksille?
  Mulla näkyy paljon katkenneita hiuksia.

 23. 24

  sanoo

  Kaksoisputsari täällä moi!
  Putsaan yleensä ensin puhdistusemulsiolla, pyyhin pois, silmämeikki erikseen, huuhtelu ja sitten vielä joko geelimäinen tai vaahtomainen puhdistus. En tykkää useimman emulsion jättämästä tunteesta ja vaikka iho on toisinaan kuiva tykkään läträtä siihen pariakin tuotetta.

  Paitsi jos käytän Acon (sininen putkilo) geelimäistä putsaria jolla saa myös silmämeikin pois (ja lähtee erittäin helposti)en tee enää muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *