Eyebrows are sisters, not twins

Kulmakarvat ovat kasvoissani sellainen kohta, jotka koen jatkuvasti ongelmallisiksi. Omat kulmakarvani nimittäin kasvavat erimallisiksi ja erikorkeudelle, eli niistä on mahdotonta saada samanlaisia.
Lohduttavin lause, jonka olen kuullut, on

”Eyebrows are sisters, not twins.”

On siis täysin normaalia, etteivät kulmakarvat ole identtisiä. Mutta silti se pännii minua!

Kun tuon ongelman vielä yhdistää täydellisten kulmatuotteiden metsästykseen, on edessä loputon projekti. Aina välillä onnistun saamaan itseni tyytyväiseksi löytämieni tuotteiden avulla, mutta jossakin vaiheessa jossakin tuotteessa ilmenee aina jotakin vikaa. Ja näin on taaskin käynyt.

Homma lähti liikkeelle siitä, että ennen niin täydellisenä pitämäni YSL:n kulmakynän sävy 5 loppui.

Kynän massa siis ihan oikeasti loppui, eli tuote oli vihdoin pakko heittää pois. Olen ollut tämän väriin enemmän kuin tyytyväinen, mutta laatuun en ole lopulta ollut ihan niin tyytyväinen kun tahtoisin olla. Kynä on jotenkin hieman liian vahamainen, minkä vuoksi en aina saa ihan niin siistiä jälkeä kuin mitä tahtoisin. Kynä jotenkin jätti välillä pieniä ”paakkuja” vetoja tehdessä.

Seuraajaksi ehdinkin jo hankkia Rimmelin kulmakynän sävyssä 004 Black Brown, mutta tämä kynä oli sitten lopulta totaalinen floppi kulmissani. Ensinnäkin jälki oli hieman liian tummaa ja siksi kovan näköistä. Lisäksi kynän massa oli aivan liian pehmeä makuuni, eli jäljestä tuli helposti suttuisen näköistä. Tämä saikin arvonallennuksen ja jatkoi uraansa silmänrajauskynänä, millaiseksi tämä pehmeytensä ja värinsä vuoksi hyvin sopiikin.

Ostin aluksi uteliaana ihmisenä Rimmelin tilalle Cliniquen uuden kulmakynän, joka oli todella vekkulin näköinen tapaus.

Instant lift for browns on kaksipäinen tuote, jonka toisessa päässä on kierrettävällä mekanismilla toimiva kulmakynä ja toisessa päässä niin ikään myös kierrettävällä mekanismilla toimiva korostuspuikko.

Idea oli mahtava ja hankin tuotteen laivalta sävyssä 02 Soft Brown. Harmi vaan, että tämänkin laatu oli melko pehmeä ja kierrettävä kulmakynä on itseasiassa makuuni hitusen liian paksu. Tällä ei siis saa kovin ohutta ja tarkkaa jälkeä, vaikka viistottu kynänpää muuten onkin varsin loistavasti suunniteltu. Kiva tuote siis paksummille kulmille (jollaiset itselläni toki on), mutta en suosittele ohuemmille kulmille.

Loppujen lopuksi Cliniquenkaan kynä ei siis ollut se oikea. Mieleni teki jo luovuttaa kynän metsästys, mutta onneksi kokeilin töissä kulmiini vielä yhtä kynää.

Shiseidon Natural Eyebrow Pencil ei näytä kynänä sellaiselta, että sitä minun tekisi välttämättä mieli laittaa sitä kulmiini. Kynä nimittäin näyttää kovalta puukynältä, eli juuri sellaiselta, joilla lapset(ja vähän isommatkin) värityskirjojaan värittelevät. Kynä myös tuntuu kovahkolta kädelle kokeillessa.

Onneksi maltoin kuitenkin heittää ennakkoluuloni mäkeen ja kokeilla kynää kulmiini. Laatu oli nimittäin aivan täydellinen. Kynä oli kova, mutta jestas, kuinka tasaista ja pehmeän näköistä jälkeä se tekikään kulmiini! Kulmani olivat todella luonnollisen väriset eivätkä näyttäneet ollenkaan väritetyiltä.

Tummanruskea sävy (BR 602) on ehkä hitusen lämpimähkö (muttei mitenkään häiritsevästi) ja sävy saisi olla ihan inasen verran tummempi, mutta tämä menettelee ehdottomasti sillä aikaa, kun sen täydellisen tuotteen metsästys jatkuu.

Tämä pari viikkoa sitten laivalla ottamani kuva oli ainoa kuva, jonka kulmistani tähän hätään löysin. Kulmissa on juurikin tuota Shiseidon uutta kynääni. Kuvassa kokonaan näkyvä oikea kulmakarvani on minulle ikuinen murheenkryyni, sillä se nousee toista kulmaani ylemmäs ja tekee muutenkin hankalan kaaren. Ongelmaa ei helpota yhtään se, etten vaan livenä kykene itse hahmottamaan, mistä erilaisuus milloinkin kiikastaa ja joudun aina räpsimään kameralla kuvia, joista koitan erot hahmottaa. Lopputulos on nyppimisestä huolimatta ollut koko elämäni ajan se, etten omista kahta samanlaista kulmaa. Siksi toinen kulma pysyy aina kuvissa nätisti hiusten alla piilossa siihen asti, että saan oman henkilökohtaisen kulmienmuotoilijan, joka saa kulmistani identtiset kaksoset. Minulla kun ei moista silmää ole.

Mutta takaisin kulmatuotteisiin vielä.

Ostin itseasiassa nimittäin lisäksi vielä Tukholmasta pari kulmatuotetta.

Olen moneen kertaan haikaillut hyvien värillisten kulmageelien perään. Lumenen kulmavaha on toki hyvä ja turvallinen, mutta tahdon kokeilla jotain uutta. Tällä hetkellä käyttämäni MAC:in Brow set sävyssä Mink on ollut aivan loistava, mutta sävy oli myynnissä vain rajoitetun ajan, eli uuden saamisesta ei taida olla enää toivoa. Värillisiä kulmageelejä on myynnissä todella vähän, joten voitte kuvitella riemuni, kun löysin Tukholmassa IsaDoran meikkitelineestä nämä:

Korkkasin jo kokeiluun ruskeamman sävyn, eli sävyn 43 Soft Brown, johon tykästyin. Käyttöä odottamaan jäi vielä sävy 44 Soft Cashmere.

Sellaisia kulmakuulumisia.

Tänään minua kiinnostaisikin tietää, kuinka helpolla te pääsette kulmakarvojenne kanssa ja ovatko teidän kulmanne kaksoset edes sisarukset vai näyttääkö toinen niistä adoptoidulta?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Itse en koskaan ole oikein opetellut käyttämään kulmissani mitään tuotteita. Teininä en edes muotoillut niitä, kulmani kasvavat jo valmiiksi suht hyvään malliin ja ovat niin vaaleat, ettei kukaan niitä edes näe. Nyt kulmani ovat suureksi osaksi otsatukan alla, mutta värjäilen niitä silloin tällöin, jotta ne erottuisivat. En koskaan (kaikilla niillä kolmella yrityksellä :D) myöskään oppinut nyppimään kulmiani, enkä oikein kestä sen nipistelyäkään, muotoilen nämä veitsellä. Kuten aiemmin sanoin, kulmat ovat tukan alla piilossa ja olenkin niiden kanssa hyvin laiska, vaikka tykkäänkin siitä, että kulmani ovat huolitellut. Juhliin väritän kulmani luomivärillä, minulla on siihen täydellinen sävy ja sivellin.

 2. 2

  sanoo

  Mulla on toinen kulma luonnostaan sellainen "täydellisen mallinen" mutta toinen elääkin sitten omaa elämäänsä. Nykyään tyydyn siihen että ne eivät ole tismalleen samanlaiset, vaikka kuinka yritän niin toinen kulma nousee ylemmäs kuin se toinen. 🙂

 3. 4

  Kata sanoo

  Voi, minä olen onnekas identtisten kaksosten omistaja ! Kaiken hyvän lisäksi kulmani ovat luonnostaan tummat, kasvavat hyvään ja sopivan paksuun muotoon ja pieniä hajakarvoja kasvaa hyyyyvin vähän. Kulmani ovat myös sopivan kaarevat, mutta eivät mitkään puoliympyrän kaaret. Kulmiani on usein kehuttu lähes täydellisiksi ja vannotettu etten saa pilata niitä. 🙂

  Kulmiani ei pahemmin tarvitse edes laittaa, koska sopiva tummuus, tuuheus, paksuus ja pituus on luonnostaan. Harmi ettei kaikilla ole täydelliset kulmat, toivottavasti löydät jonkin mukavan tuotteen itsellesi :)))

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Mun kulmani ovat niin murhe kuin vaan voi olla. Ne ovat ehkä ainakin sisarukset, mutta hyvin köyhistä oloista. Kulmakarvat alkavat ihan lupaavasti, tekevät pienen kulman, mutta karva loppuvat heti kaaren jälkeen. Toki siinä kasvaa joitain haituvia, mutta vaikka ne värjäisi, on niitä aivan liian vähän ja en vaan oikein hahmota että miten ja millä niitä pitäisi tai edes voisi jatkaa. Piirretyt kulmakarvat näyttävät tosi luonnottomilta ja varsinkin itselläni. Olen yrittänyt harjoitella niiden piirtämistä/maalaamista/ihan mitä vaan, mutta ei siitä mitään silti tule. Kolojen paikkaileminen oli ihan ok, sillä tiesi mitä piti korjata. Niinpä olen kyllästynyt koko hommaan ja jättänyt kulmakarvat lähes ilman huomiota. Toki siistin niitä jos jokunen karva eksyy karkuteille vaikkapa kulmakarvojen väliin tai muihin vääriin paikkoihin, muuten en niitä uskalla edes nyppiä etten vahingossa nyppisi niitä harvojakin oikeisiin paikkoihin kasvavia.

  Silloin kun vielä jaksoin yrittää, ihastuin kolojen paikkailussa Cliniquen superfine lineriin sävyn ja sen kapeuden takia. Sillä sai ihan oikeasti piirretyä todella ohuita, todella kulmakarvan näköisiä viivoja.

 5. 6

  Jebu sanoo

  Mulla on luonnostaan tummanruskeet kulmat vaikka hiukset onki vaaleenruskeet joten muuta ei oo koskaan tarvinnut tehdä kuin nyppiä ja laittaa sipaus väritöntä geeliä niihin ettei sojota kaikki karvat eri suuntiin 😉 Kyllä nää kulmat ainakin siskokset on, ehkä jopa erimunaiset kaksoset mutta tuskinpa melkeen kellään identtiset kaksos-kulmat on 🙂

 6. 7

  sanoo

  Mulla on oikeastaan aikas hienot kulmat! Hassu juttu onkin, että kulmakarvat ovatkin sitten kasvoissani ainoa asia, joka ei aiheuta loputonta päänvaivaa. 😀 Normaali siistiminen ja värillinen geeli riittävät, onneksi.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  minulla on myös yksi lähes täydellinen kulma ja yksi täydellisen hankala :|…
  tuo YSL:n kynä on kyllä hassu, jotenkin vahamainen ja tosiaankin tiputtelee pieniä kökkösiä matkan varrelle. on minulla jäänyt lähes käyttämättä, vaikka sävy on perfect.

  jebu ja kata, olkaa onnellisia kulmistanne :)!
  ( i so do hate you, kaikella ystävyydellä siis 😉 )

  /nanna

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Mulla on myös murhetta kulmista, värittömät, harvat ja täysin eri planeetoilta peräisin. Toisesta saa helposti hyvän, mutta toinen on ikuinen murheenkryyni. Kulmien alkukohta on ehkä hankalin, toisessa kun on alussa aika vahvoja karvoja ja toisessa hyvin hentoisia, lisäksi karvojen kasvusuunta on eri. :/ Kulmien korkeimman kohdan eron saan jotenkin tasattua kynäilemällä, mutta tuo alkukohta on vaikea. Pitäisi kai nyppiä kokonaan karvat pois siitä, tulisi edes samanlaiset, siis piirretyt. En tosin usko, että kukaan muu edes huomaa tuota epäsymmetriaa, mutta itseä se ärsyttää.

  Sun kehujen perusteella uskalsin ostaa sen Lumenen kulmavahan ja se onkin kelpo tuote silloin kun tahdon vain vähän väriä kulmiin, mutta en jaksa sen tarkemmin alkaa piirrellä. Mulla on luonnostaan todella kapeat kulmat ja tuon harjan kanssa saa olla tarkkana ettei sotke, mutta on se silti parempi kuin monet muut kokeilemani tuotteet. Kiitos siitä!

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Minun kulmani ovat kamalat, ne yrittävät kovasti olla siamilaiset kaksoset, eli ns. unibrow. 😡

 10. 11

  Lina sanoo

  Yli kymmenen vuoden kulmakarva(ttomuus) ongelma päättyi maaliskuussa pigmentoinnin myötä. Nyt miettii että mitenköhän sitä ennen jaksoikaan värkätä aamuisin että sai kulmat kohdilleen.. Eikä meikittöminäkään päivinä näytä enää avaruusoliolta 😀

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Tähän on pakko kommentoida, voi olisitpa tämän jutun kirjoittanut vaikka viime viikolla kun hankin ensimmäisen kulmakynäni. Olisin ehkä paneutunut enemmän :o)
  Siis mulla on toisessa hieno kaari ja siinä adoptoidussa on sitten kulma. Lisäksi ne ovat luonnostaan melkein mustat, ja itse olen enemmänkin vaalea punapää (outo yhdistelmä). Ja jollei niitä kurita kunnolla niin tulos on yksi pyövelin kulmakarva…
  Joku muu ne aina muotoilee, kosmetologi yleensä, koska pisteenä iin päälle olen likinäköinen enkä edes näkisi mitä teen. Jos hermo riittäisi harvennukseen.
  Nyt huomasin, että toisessa kulmassa on kolo, joka alkoi häiritä niin paljon, että oli pakko hakea kynä sen täyttämiseen. Ostin sitten ihan Lumenen tarjouskynän, joka kyllä toimii tähän tarpeeseen ihan ookoosti.

 12. 13

  sanoo

  Mulla myös vähän eri paria olevat kulmat, mutta oon tottunu elämään niiden kanssa. We Care Iconin kulmakynän oon todennu hyväks, ei liian pehmeä eikä liian kova. Ja hyvän värinen se kaikista tummin ruskea. Täytyis itekkin kokeilla noita värillisiä kulmavahoja, mulla ei oo kun H&M:n läpinäkyvä ja no, se nyt on mitä on…

 13. 14

  sanoo

  Mun kulmat ei ole edes sukua keskenään ;D
  Olen muuten tosi tumma, mutta kulmat erittäin harvat. Vaikka en muuta meikkiä laittaisi, kulmat on pakko laittaa! Ne on kehykset katseelle ja koko kasvoille.
  Ammatin puolesta uusia kulmakyniä ja kittejä tulee testailtua säännöllisesti, mutta yksi ainoa on ylitse muiden ollut jo vuosia: Lumenen kulmakynä sävy 2 Harmaanruskea. Täydellinen ruskea, ei punainen, ei keltainen eikä liian tumma. Edullinen hinta ja loistava, tarpeeksi "kova" koostumus.
  Lisäksi kulmat tulee värjättyä joka neljäs viikko jotta niiden laittaminen olisi helpompaa.

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  ikävä kyllä minun kulmani ovat täydellisesti äidiltäni periytyneet; alkavat eri kohdista ja loppuvat eri kohtiin.. lisäksi ovat hieman eri tasolla. hommaa vaikeuttaa vielä luonnostaan tummanruskea väri, joka ei tee niistä mitenkään huomaamattomia. näitä ei ikävä kyllä millään ilveellä saa meikattua eikä feikattua samanmoisiksi.. kuitenkaan tästä huolimatta en näytä quasimodolta, vaan eron huomaa vain jos sitä osaa katsoa. 😀

  saaran (http://suosikki.fi/tiptoes/pulmakulmat) vinkeillä olen päässyt lähimmäksi mieleistä lopputulosta, mutta näin perusteellisesti en arkena jaksa kulmiani meikata. rimmelin kynä on mielestäni hieman liian punertavan ja lämpimän sävyinen, mutta se on ollut käytössä paremman puutteessa.. shiseido kiinnostaa tosin voi olla minulle melko vaalea..

  eva-erica

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Moi!

  Osaatko neuvoa väritöntä kulmakarvageeliä? Aiemmin olen käyttänyt Tweezermanin väritöntä kulmakarvageeliä, mutta sitä ei täältä oikein tahdo saada. Löytyykö siis esim. markettivalikoimista tai Kicksin/Sokoksen tuotemerkeistä väritöntä geeliä? Muistelen, että Lumenella olisi ollut joskus sellaista, mutta lähimarketissa oli vain ruskeaa.
  P.S Kiitokset mahtavasta blogista! 🙂

 16. 17

  Jenna sanoo

  Vooooiii ei, kulmat!
  Mun kulmat on ihan tyhmät, toinen on just sellanen melko paksu ja nätti, jossa on kaunis kaari ja tykkään siitä paljon – kun taas toinen on korkeemmalla ja ihan surkea rääpäle 🙁

  Eli mulla taitaa todellakin olla adoptoitu tuo mun toinen kulmani..

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Mulla on kans aivan erilaiset kulmakarvat, mutta kulmakynällä niitä saa jonkin verran muokattua. Tosin, muokatultahan se sitten lähietäisyydeltä näyttää…

  Ostin just Diorin kulmakynän sävyssä Blonde, mutta se nyt sitten vaikuttaa olevan liian lämmin sävyltään, tekee vähän liian punertavaa jälkeä. Tällei kesällä toi vielä menee, kun on vähän ruskettunut ja mulla ainakin ihon sävy muuttunut jotenkin lämpimämmäksi.

  Olisko sulla ehdotuksia tosi vaaleasta, mutta vähän kylmemmästä kulmakynästä kuin toi Diorin? Jollain merkillä, oliks se nyt YSL:llä, on sellainen tosi harmaa, mutta se on jo liian harmaa. 🙁

 18. 19

  K sanoo

  NANNA:

  Oletko huomannut, että kommentoidessa voi valita nimettömän sijaan myös kohdan nimi/url-osoite, vaikkei sulla olisikaan profiilia. Siihen voi siis laittaa pelkän nimen, url-osoitetta ei tarvitse olla. Näin sun nimi tulee heti alkuun, sen sijaan että alussa lukee "anonyymi kirjoitti..". Olet kuitenkin vakkarikommentoija, niin ajattelin vain vinkata, jos et ole tuota mahdollisuutta huomannut. 🙂

 19. 20

  sanoo

  ihmisen kasvot ei ole koskaan samanlaiset molemmilta puolin, ja jossain muistan nähneeni tutkimuksen jossa miehet arvosteli peruskauniiden naisten kasvoja, ja yllättävää oli että ne kasvot jotka olivat kaikkein symmetrisimmät, koettiin kaikkein tylsimmiksi. Eli juuri ne pienet erot kulmakarvoissa, suupielissä ja silmien muodossa ja asennossa yms, saa aikaan sitä ilmettä kasvoille.

  Mistä tuli mielene kuinka joskus tuli tietsikalla leikittyä fotaamalla omat kasvot suorana edestä ja leikkaamalla ne kahtia.. kahdesta oikeasta puolesta tulee ihan erinäköiset kuin kahdesta vasemmasta puolesta..

  Ja ihan mun mielipiteeni on, että identtiset kulmakarvat tekee kasvoista jotenkin ilmeettömät, vaan juuri se että toinen kulmakarva onkin hiukan ylempänä, tai hiukan kaarevampi yms, saa ilmeikkäämmät ja kiinnostavammat kasvot.

  Toki eri juttu on se jos toinen kulmakarva on kamalan paksu ja tuuhea ja toinen kapea ja harva, tai toinen kovin pitkä ja toinen "loppuu kesken" Mutta aika paljon kykenee korjaamana juuri kulmakynillä ja nyppimisellä. Eli mun mielestä riittää että kulmakarvat on tasapainoisessa suhteessa toisiinsa, saman levyiset ja pituiset ja saman tummuiset..

  Ainakin tuosta kuvasta päätellen sulla on hyvin kauniin malliset ja ilmeikkäät kulmakarvat, joskin ehkä hivenen turhan raskaan oloiset, siis aika leveät kun on kuitenkin tummat. Mutta tämä nyt on makuasia.

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Teininä nypin kulmat kauhean ohuiksi, ja ruman mallisiksi. Onneksi tulin jossain vaiheessa järkiini, ja sain ne vielä kasvatettua takaisin. Kulmani ovat luonnostaan kauniin malliset, tuuheat (ei liian ;))ja melkein mustat. Hajakarvoja tulee nypittyä ERITTÄIN HARVOIN kun ei niitä ole. Olen tullut siihen tulokseen, että mitä enemmän niitä menee nyppimään, sitä rumemmaksi menevät. Sama pätee kynäilyyn…

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Kulmani ovat luonnostaan hyvin vaaleat kuten hiuksenikin ennen olivat, nykyään blondaan niitä. Valitettavasti kulmien väri ei ole hiusten mukana yhtään tummentunut. Tällaisinaan niitä tuskin näkee ja kaipaan kasvoihini kulmien tuomaa kehystä, särmää yms, mutta kaikki kulmakynät ovat liian tummia! Kulmani hyppäävät aina esiin kasvoistani ja korostuvat, veätävät huomion itseensä kuvissa koska käytän vaalean ruskeaa kulmakynää joka on hiuksiini nähden liian tumma. Tiedän, että sinullakin on ollut vaaleat hiukset, osaisitko suositella mitään kulmatuotteita tai -ratkaisuja?

 22. 23

  amelié sanoo

  Mulla on luonnostaan vaalea tukka ja iho sävyä kalkkilaivan kapteeni, pisamilla höystettynä. Sitten siihen päälle joku korkeampi taho päätti siunata tummilla ja paksuilla kulmilla..

  Ankaran nyppimisen avulla ne on saatu vähän liiankin ohuiksi ja onneksi värikin on vähän vaalentunu iän myötä. Ja muoto ei todella ole mallia kaksoset! Toinen on korkeammalla kun toinen. Toisessa on muutama karva, jotka jostain syystä haluavat sojottaa suoraan alaspäin. Eivätkä tottele mitään kulmageeliä, joten ne on pakko nyppiä, jättäen jälkeensä kivat lovet..

  Ikuinen ongelma on löytää sopiva kulmatuote, joka ei olis liian tumma vaan pikemminki vähän luonnollista väriä vaaleempi. Cliniquen kulmakynän vaalein on ok, mutta menee helposti liian tummaksi jos laittaa liikaa.
  Suosikki on Lorkun Harmonie des blondes trioon kuuluva kylmaväri, harmittaa vaan aina ostaa koko kolmikko sen kulmavärin takia (loppuu aina ekana).

 23. 24

  sanoo

  Iselläni on tummat, lähes mustat kulmakarvat, jotka rehottavat valtoimenaan jos niitä ei nypi lähes päivittäin… Ja aina jompi kumpi on vääränlainen 😀 Eli todellakin aina jompi kumpi on adoptoitu…

 24. 25

  nanna sanoo

  tänks, k :)!
  osasinkohan mä nyt? taitaa olla datanomin koulutukse saaneelle vähän haastavaa tämä kommentointi XD ( voi elämä, että olenkin toisinaan blondi :)! )

 25. 26

  Anonyymi sanoo

  Itsellä ei edes ole kulmakarvoja enää, kun joskus muinoin hermostuin niiden paksuuteen (ja inhosin nyppimistä) ja ajelin ne sitten pois. Ei oo vieläkään tullu kasvatettua takasin. Ite käytän tota rimmelin kulmakynää, ja itellä se toimii hyvin, johtuisko sitten siitä että haluankin sellaset selvät rajat kulmiin ja jotain…

  Kysyisin vielä sellasta juttua, että kun mun otsaan tohon kulmien väliin on tullut sellasia näppylöitä (ihan ihonvärisiä, ja niitä on aika paljon), niin voisikohan ihoni olla ärtynyt jokapäiväisestä kulmien sheivaamisesta? Ja tiedätkö mitään millä ne näppylät saisi pois?

 26. 27

  Anonyymi sanoo

  Kulmani ovat vaaleat, tuuheat, pitkät ja kasvavat nopeasti, ja kyllä, eri paria:D Yleensä käynkin kampaajalla nypityttämässä ja kestovärjäämässä ruskeansävyisiksi, koska hiuksenikin ovat vaaleat.

  En käytä mitään kulmatuotteita, koska jos olen huollattanut kulmat ne ovat melko siistit.Kulmageeli olisi kyllä ihan kätevä hankkia…

  Niin ja kaiken lisäksi itse nyppimistä haittaa huono näkö, joudun menemään parin millin päähän peilistä, jotta näen kunnolla, plus vaaleita karvoja on vaikeampi huomata valon ja varjon seurauksena. Nyt kesällä olen vain antanut rehottaa rauhassa, ennen koulun alkua käyn taas siistimässä 😀

  Anteeksi, oli pakko päästä vinkumaan kulmistani, kun aiheesta kerran on puhe :):)

 27. 28

  Henna sanoo

  Minulla oli aiemmin kauniit, paksut kulmakarvat, jotka sitten teininä menin typeryyksissäni nyppimään lähes kokonaan. Nyt kymmenen vuoden kuluttua ne ovat kasvaneet jälleen ihan mukavan näköisiksi, joskin pientä korjailua joutuu tekemään jotta kulmakarvat näyttäisivät edes etäisesti toisiltaan.

  Oma silmä ei tosiaan näe kulmakarvoja objektiivisesti. Itse tarkistan kulmakarvojen symmetrisyyden peilikaapin peilillä, niin että näen käänteisen kuvan kasvoistani. Välillä ihan ihmettelee, kuinka vinoilta kasvot epäsymmetristen kulmien kanssa näyttävät ja miten todella voi olla niin hankalaa nähdä sitä normaalista peilikuvasta! Valokuvan ottaminen on tietysti toinen tapa tarkistaa asia.

  Käytin pitkään erilaisia kulmakyniä, mutta noin vuosi sitten ihastuin Lumenen Delight Duoon sävyssä 11 Kuiskaus. Sillä ja Duroyn punamustalla kolmiokärkisellä, kapealla siveltimellä saan taiteiltua itselleni luonnollisen näköiset kulmat huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin kynällä. Omat kulmakarvani ovat lähes mustat ja sekoittelen ruskeaa ja tummanharmaata sävyä toisiinsa. En vaihtaisi enää kynään, kun tähän tyyliin on tottonut. Vaikka tuo kehumasi tummanharmaa sävy on kyllä aika hyvän värinen.. 🙂

 28. 29

  Anonyymi sanoo

  Kulmat? Mulla on vaan yksi, jonka keskikohta yltää nenänvarren puoliväliin. Siis ahkeraa nyppimistä…

 29. 30

  Anonyymi sanoo

  Heips!

  Onko Joe Blascon tuotteet sinulle tuttuja? Heillä on tuote nimeltä ultamatte ja se on yksi oma suosikkini. Se on siveltimellä laitettava vahamainen (ei liikaa) kakkuväri ja soveltuu sekä kulmille että silmien rajauksiin, valikoimasta löytyy 3 sävyä, (taupe, midnight ja black). Vahamaisuutensa vuoksi pysyy todella hyvin. Suosittelen 🙂

  Olen seurannut blogiasi jo pitkään, ja aion niin jatkossakin tehdä.

  Terveisin, Omiin kulmakarvoihin suht tyytyväinen lukija ;D

 30. 31

  Asta sanoo

  koska oon oikeasti blondi, on mun kulmatkin blondit. eihän siinä mitään, mutta nytkun olen PIILOBLONDI, eli vetäsin mustan värin päähäni… oikeastaan, ilman värjäytystä tai kynää nää ei näy ollenkaan. muttakun en harrasta kumpaakaan nyt… värjäsin kerran ja aikun tuli nätti, mutten ole sen jälkeen.
  kulmakyniä en omista, sohein jossakin vaiheessa mustalla kajaalilla tms. kynällä. enkä edes piirtänyt kulmakarvoja, vaan VÄRITIN. oli ihan ok. mutta kesällä en tee näille mitään – kajaalihan valuu hien mukana pois, enkä jaksa hankkia kulmakynää. koulun alkuun kuitenkin vuosi aikaa, joten mikä kiire tässä on…

 31. 32

  sanoo

  Joo en pääse helpolla kulmieni kanssa. Luonnontilassa nämä olisivat ehkä eniten sisko ja sen veli suoraan neandertalilaisten ajalta, sellaiset epämääräisen tuuheat, alhaalta suorat ja ylhäältä omituiset nuolen malliset eivätkä kyllä tosiaan samaa paria. Olenkin siis ahkera nyppimisen harrastaja ja lopputulos on, että omat karvat nyrhitään niin lähelle siipimallia kuin mahdollista ja viimeistely hoidetaan kynällä (joku Maybellinen, ihan ok). Tämän hetken projektina on kulmien kasvattaminen hieman paksummiksi, nyt kun nämä ovat lähinnä sellaiset 30-luvun filmitähti -paksuutta. 😀 Parasta piirtämisen varassa olevien kulmien kanssa on se, että eri päivinä voi piirtää erilaiset kulmat: välillä pidemmät ja välillä lyhyemmät, välillä 50-lukua ja välillä natalieportman-tyylistä suoraa jne jne jne.

 32. 33

  Anonyymi sanoo

  hei ja kiitos superhyvästä blogistasi!

  oletko koskaan kokeillut four reasons sarjan tuotteita? blogiisi et ole ainakaan niistä kirjoitellut, joten jos sinulla on niitä tai olet aikeissa ostaa, voisitko lisätä tänne postauksen niistä?

  kiitos jo etukäteen.

 33. 34

  Anonyymi sanoo

  hei ja kiitos superhyvästä blogistasi!

  oletko koskaan kokeillut four reasons sarjan tuotteita? jos olet/sinulla on niitä tai olet aikeissa ostaa, lisäisitkö tänne postauksen tämän sarjan tuotteista?

  kiitos jo etukäteen!

 34. 35

  Kulmis sanoo

  Täällä piirretään sairauteni vuoksi kulmat itse 5 vuotta vanhalla lähes pois haalistuneella pigmentointi pohjalla. Kosmetologin mukaan onnistun hommassa yllättävän hyvin, mutta kyllä nuo kaksi tuottaa päänvaivaa.
  Tällä hetkellä käytän kulmien meikkaamiseen The body shopin kulmaväripalettia. En tykkää ollenkaan kulmakynistä joten mun vaihtoehdot on tosi vähät.

 35. 36

  Anonyymi sanoo

  Heippa :–)

  En ole koskaan käyttänyt kulmageeliä, käytetäänkö sitä ihan normaaliin tapaan kuin kulmakynää? Vai onko siinä joku oma tekniikkansa?

  Kiitos jo etukäteen(:

 36. 37

  Anonyymi sanoo

  Mulla on mielestäni ihan kivan malliset kulmat, kaarevat ja molemmat melko samanlaiset, mutta toisessa on pieni luomi.. Tarvitsisin myös jonkun hyvän kulmakynän. 🙂

 37. 38

  Kaisa sanoo

  Tiekkö, sulla on tosi nätti kaulakoru tossa kuvassa! 🙂 Osaisitko sanoo minkä merkkinen on ja mistä olet ostanut sen? (: Kulmakarvoista voin sanoa sen verran, että ovat eriparia ja aina karvat sojottavat erisuuntiin. onneks on kulmakynät ja geelit jolla niitä saa muokattua hieman paremmiksi. 🙂 Ja ne joilla on täydelliset kulmat, olkaa tyytyväisiä, se on suht. harvinaista! 🙂

 38. 39

  Tuisku sanoo

  Hei!
  Kiitos kun tartuit tähän hankalaan aiheeseen: kulmakarvoihin! 🙂
  Mulla on vaaleat, harvat, hennot ja harmillisen epäsymmetriset kulmat. Luonnontilassa = näkymättömät. Kymmenen vuotta tuli niitä kulmakynällä piirreltyä, ja sitten valokuvista katseltua, että tuona aamuna on ollut varmaan aika epävakaa käsi :-/ Oma silmä ei tosiaan tuota symmetriaa hahmota, se on tullut todettua. Kestovärjäyksestähän ei apua ole, jos karvoja ei ole…
  Huhtikuulla sain sitten pitkään haaveilemani kestopigmentoinnit ja nyt aamut ovat yhtä juhlaa! 🙂 Kulmat tehtiin symmetrisiksi, kuitenkin luonnollisuus säilyttäen. Osaavan tekijän käsissä kestopigmentointi tuo täydellisen lopputuloksen! 🙂
  Kestovärjään kulmat kuitenkin silloin tällöin, jolloin lopputulos on vieläkin luonnollisempi.

 39. 40

  sanoo

  Mullaki on hirvee kulmakarvadilemma.
  Nimittäin niitä on tosi vähän ja ne ovat ihan vaaleita. Kulmani olen käsitellyt varmaan 15vuotiaasta saakka aina kulmakynällä ja nyt pitäisi taas hommata uusi. Kiitoksia vaan potentiaalisista vaihtoehdoista. Tykkäisin kyllä jos kynässä olisi harja, kätevä siten hajoittaa viiva, ettei näytä niin kovalta….
  Kestopigmentointia katsoin, maksais 390 euroa….

 40. 41

  sanoo

  Lillinen: Minäkin tykkäsin otsatukasta juuri siksi, että kulmat oli helppo kätkeä sen alle. 🙂

  tintti: Kiva kuulla, että muillakin on eri korkeudella menevät kulmat. 🙂

  Rita: En muista yhtään, ostin omani laivalta. Varmaan Suomessa reilut parikymppiä.

  Kata: Oi sinua onnellista. 🙂

  Anonyymi: Cliniquen Superfineliner on kyllä näppärä. 🙂

  Jebu: 🙂

  JLCHARLOTT4: Helpolla pääset. 🙂

  nanna: Ärsyttävä ilmiö tosiaan. :/

  Anonyymi: Lumenen kulmavaha on tosiaan näppärä. 🙂

  Anonyymi: Hah, voi ei. 🙂

  Lina: Pigmentoinnista on kyllä monelle ollut apua. 🙂

  Anonyymi: Minusta Lumenen kulmakynä on laadultaan oikein hyvä. 🙂

  Venla: Moni on kyllä kehunut tuota H&M:n läpinäkyvää. 🙂

  Jenni & Mandi: Lumenen sävy 2 on kyllä hyvä. 🙂

  eva-erica: Taidolla kyllä tuo Saaran lisäkulma tehty. 🙂

  Anonyymi: Lumenella ei tosiaan enää ole kuin sävyllinen ja tuotehan on nykyään kulmavaha. Make Up Storelta löytyy väristöntä kulmageeliä, samoin Kicksistä BeYu:lta. 🙂

  Jenna: :/

 41. 42

  sanoo

  Anonyymi: Näin ulkomuistista ei valitettavasti tule mitään mieleen. :/

  VINSKI: Kiitos lohduttavista sanoista. 🙂
  Omat kulmani olivat kuvissa jälleen kasvatusvaiheessa. Kasvatin kulmiani pari kuukautta ja yritin jälleen viimeviikolla saada niistä enemmän toistensa malliset. Nyt ne ovat taas ohuemmat kuin kuvassa. Minulla vuorottelee tämä paksumpi ja ohuempi malli aina. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Silloin kun minulla vielä oli vaaleat hiukset, en kulmiani pahemmin laittanut. Kulmani ovat sen verran tummahkot, että vaaleiden hiuksien kanssa riittivät yleensä ilman kikkailuja. Lumenen kulmakynää sävyssä 2 käytin, jos joskus jotain piti laittaa, mutta sitäkin vain, koska se sattui minulta löytymään. Mitään erityistä kynää ei siis tule mieleen näin äkkiseltään. :/

  amelié: :/

  35 kiloa kosmetiikkaa: :/

  Anonyymi: Hankala sanoa näkemättä. Yleensä ärtymisestä johtuvat näpyt punoittavat. :/

  Anonyymi: Täällä saa purkautua. 🙂

  Henna: Pitääkin kokeilla peilien avulla kikkailua. 🙂

  Anonyymi: Voih. 🙂

  Omiin kulmakarvoihin suht tyytyväinen lukija: Tykkään itse yleensä enemmän kuivemmista tuotteista, sillä vahamaiset lähtevät hikoilevalla ihollani mössääntymään. :/

  Asta: 🙂

  Lucy S.: Positiivista ajattelua. 🙂

  Anonyymi: En ole kokeillut. :/

  Kulmis: Vähissä ovat tosiaan muut vaihtoehdot. ./

  Anonyymi: Kulmageeli on kuin väritön tai kevyesti värillinen ripsiväri, joka harjataan ripsiharjamaisella päällä kulmiin. Kiinnittää kulmat ja antaa väriä. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Kaisa: Koru on Guessin kaulakoru, löytyy varmasti kaikista Guessia myyvistä liikkeistä. 🙂

  Tuisku: Kestopigmentointi on tosiaan helpottanut monen elämää. 🙂

  Arja: Kaikissa muissa postauksen kynissä on tosiaan harja mukana Cliniquen kynää lukuunottamatta. 🙂

 42. 43

  Ulpu sanoo

  Mä oon käyttänyt pitkään Body Shopin kulmaväriä, ja nykyään myös Lumenen kynää. Mulla on ohuet ja vaaleat kulmat, silloin tällöin kestovärjään, joka helpottaa eloa varsinkin näin kesällä. Kestopigmentointi on haaveissa ja oikeastaan suunnitelmissakin. 🙂

 43. 45

  Anonyymi sanoo

  Mulla on luonnostaan tummemmat kulmat kuin hiustenväri ja olen värjännyt hiukseni blondeiksi. Kulmakarvat tuntuvat olevan aivan eriparia hiusten kanssa ja toisin kuin muut, minä haluan vaaleammat kulmat 😀 No, sitten kun kyllästyn tähän blondiin tukkaan, värjään tukkani ruskeaksi ja ongelmaa ei enää ole.

 44. 46

  Anonyymi sanoo

  Minulla on muuten myös toi Rimmelin kynä, sävyssä 002 Hazel. Jälki on siinäkin mielestäni liian tumma ja se saa myös jatkaa elämäänsä kajalina.

 45. 47

  Anonyymi sanoo

  no joo o ! kiva kuulla et muillaki on samanlaine ongelma ku mulla itelläni ! oikeen puoleine kulma on vaa jotenki puoliympyrän muotonen ja vasen menee iha suoraa… ei oo kiva omistaa ihan erilaisii kulmii mut ajattelin testata kosmetologin muotoilu taitoja !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *