Eye Protection

Kesä on tullut ja kuten olen aiemminkin saarnannut, saarnaan jälleen auringon haittavaikutuksista ihollamme.

Auringon haitallinen UV-säteily aiheuttaa siis jopa 80 % ikääntymisenmerkeistä ihollamme, ja koska nuo ikääntymisen merkit muutenkin näkyvät ohuilla silmänympäryksillämme muuta ihoamme herkemmin, on erityisen kannattavaa suojata silmänympäryksiä kesällä (tai itseasiassa vaikka ympäri vuoden).

Suojakertoimelliset silmänympärysvoiteet ovat todella kiven alla ja monet niistä ovatkin tarkoitettu joko ikääntyvämmälle väestölle tai sitten niiden hoitoteho ei ole kovin erityinen niiden ollessa tarkoitettu lähinnä vain aurinkoa ottamaan mennessä.

Onneksi eräs melko helposti saatavilla oleva kosmetiikkasarja kuitenkin päätti tuoda markkinoille nuorellekin iholle tarkoitetun silmänympärysvoiteen, joka hoitaa, kosteuttaa ja kirkastaa ihoa tuomalla sille valoa, sekä suojaa ihoa fysikaalisella kahdenkympin suojakertoimella. Lisäksi tuote on vieläpä tuubissa!

Miltä merkiltä tämä ihanuus sitten löytyy?

Vastaus on Cliniquelta.

Cliniquen uusi Superdefence SPF 20 Age Defence Eye Cream on tosiaan ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäisevä tuote, joka suojaa ja kosteuttaa ihoa sopien niin rannalle kuin arkikäyttöönkin. Sen suojakerroin on tosiaan fysikaalinen, eli suoja-aineet eivät ole iholle imeytyviä kemiallisia aineita, vaan ainoastaan ihon pinnalle jääviä, säteilyä poisheijastavia ja samalla valoa iholle tuovia aineita.

Tuotteen koostumus on melko kevyt, eli varsinkin kuivemmille silmänympäryksille suosittelisin kuitenkin yökäyttöön jotain kosteuttavampaa tuotetta.

Ihan mahtavaa, että tällainen tuote tuli saataville. Kiitos Clinique!

Paljonko tällä loistavalla tuotteella sitten muuten on hintaa?

Maissa aivan törkeästi.

15 millin tuubi maksaa Suomessa noin 49 euroa kun taas ainakin meiltä meriltä sen saa Tax Freesta reilusti alle kolmella kympillä. Ihan tosi.

Ja muuten: Vastauksena kysymykseen ”Mitä teidän tax freesta kannattaa ostaa?” sanoisin ehdottomasti, että Cliniquen tuotteita. Hintaero maihin verrattuna on monien tuotteiden kohdalla mieletön ja esimerkiksi Cliniquen Almost Powder Makeup -meikkipuuterikin maksaa maissa noin 40 euroa hinnan ollessa laivalla noin 15 euroa vähemmän. Säästöä on siis viidestä eurosta kymmeniin euroihin tuotteesta ja sen hinnasta riippuen.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Olen miettinyt, että jos kerran uv-säteily on niin suuri tekijä ihon vanhenemisen kanssa, niin eikö täällä pimeässä pohjolassa pitäisi silloin olla harvinaisen nuorekkaan näköisiä ja hyväihoisia ihmisiä, kun täällä suurin osa vuodesta kykitään pimeässä joka tapauksessa? 🙂

  • 1.1

   Anonyymi sanoo

   "Olen miettinyt, että jos kerran uv-säteily on niin suuri tekijä ihon vanhenemisen kanssa, niin eikö täällä pimeässä pohjolassa pitäisi silloin olla harvinaisen nuorekkaan näköisiä ja hyväihoisia ihmisiä, kun täällä suurin osa vuodesta kykitään pimeässä joka tapauksessa? :)"

   Eikä nuo italiaiset ja espanjalaiset mammat näytä yhtään sen vanhemmilta kuin suomalaiset mummot.
   -H

  • 1.2

   Anonyymi sanoo

   Italiassa asuvana oma nàkemykseni on, ettà suomalaiset nàyttàvàt nuoremmilta kuin tààllà asuvat ikàisensà. Kyllà vaan ihossa nàkyy auringonotto.

  • 1.3

   Anonyymi sanoo

   Uudessa-Seelannissa ja Australiassa asuessani minua luultiin poikkeuksetta 5-8 vuotta ikäistäni nuoremmaksi, vaikka olen suomalaisen mittapuun mukaan ihan ikäiseni näköinen. Ja totta se on, että jo 25-vuotiailla on siellä syvät naururypyt silmissä – aurinkorasvan käyttö on yllättävän harvinaista vaikka aurinko on todella pistävän kuuma lähes vuoden ympäri. Itse taas en ota koskaan aurinkoa (enkä tupakoi tai käytä alkoholia), joten ilmeisesti 29 vuodessa sitä eroa on ehtinyt kertyä.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Minä olen miettinyt ihan samaa! Itse olen ihan samaamieltä ja tullut siihen tulokseen että geenit vaikuttaa eniten! Toiset ei hoida ihoaan ollenkaan, eivät välitä aurinkosuojista mutta silti ovat hyväihoisia keski-ikäisiä. Toisilla nuorilla vaikka kuinka hoitaisivat (ei ylihoitamista) ihoaan niin on karseen näköinen nassu.

  Tää on ihan mahtava blogi! Olen saanut monia hyviä vinkkejä täältä. Välillä vaan tuntuu kun menee näytteitä pyytämään niin tulee kerjäläisolo, näin myyjät ainakin jaksavat sanattomasti viestittää. Saako muut helposti näytteitä?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  "Ikä ja sukuominaisuudet vaikuttavat ihon vanhentumiseen voimakkaammin kuin ulkoiset tekijät. Kimmosäikeiden eli elastiinin synteesi heikentyy selvästi 70. ikävuoden jälkeen, kollageenin synteesi kymmenen vuotta myöhemmin. Tupakointi nopeutta ihon sidekudoksen rappeutumista. Sen takia 50-vuotiaan tupakoitsijan iho vastaa 60-vuotiaan tupakoimattoman ihoa. Auringon UV-säteilyn aiheuttamasta sidekudoksen rappeutuman määrästä kiistellään." Lähde Terveyskirjasto.fi

  Joten tuo 80% kuulostaa vahvasti liioitellulta! Mutta taas ihmiset uskoo ja ostaa törkeän kalliita silmänympärysvoiteita..

  • 3.1

   sanoo

   Alko tämän viestin jälkeen kiinnostaa muakin mistä tuo 80% on saatu. Mutta toi viimenen lauseesi oli hieman "mauton", ei Virve täällä blogissansa tee työtänsä (eli myyntiä työpaikallensa), ja vaikka tekisikin ei sillä olisi suurimpaan osaan lukijoista mitään vaikutusta kun "riski" törmätä laivalla käydessään juuri Virveen tai edes oikeaan paattiin on kuitenkin aika pieni. Ei sillä, itse törmäisin ihan mielelläni 😉 ja mielestäni Virven blogitekstit ovat aina olleet kaukana joidenkin myyjien harrastamasta propagandasta 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Minusta valvominen vaikuttaa eniten. Ainakin itse huomaan, että uusia ryppyjä tulee vain silloin, kun olen nukkunut vähän. Iho ei enää palaudu niin kuin nuorena.

 5. 5

  Minja sanoo

  Cliniquen Almost Powder Makeup -meikkipuuterista puheenollen, osaatko kertoa, myydäänkö laivalla ko. tuotteeseen sitä täyttöä? Vai pitääkö ostaa "koko setti"? Rasia mulla tuohon olisi, eli pelkkä täyttö riittäisi. Tuttava on laivalle lähdössä, joten "pientä" ostoslistaa olen hänelle väsäämässä 🙂

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  jaahas, mieluummin taidan rypistyä auringossa kuin maksaa törkeän riistohinnan 15 millin tuubista 😀 ihan tosi. t.köyhä opiskelija

  mutta varmasti on hyvä tuote, ei siinä mitään. (:

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Ja höpön höpön! Ne varakkaat tantat, jotka ovat grillanneet itseään säännöllisesti Kanarialla 80- ja 90-luvuilla ovat kyllä ihan rusinoita naamaltaan verrattuna köyhempiin kavereihinsa.

  Täti Monika

 8. 8

  minää sanoo

  Pakko päästä laivalle ostamaan tuo tuote, se vaikuttaa TODELLA hyvältä! On muuten aika outoa, että mä en ole löytänyt juuri yhtään 20-vuotiaille tarkoitettua silmänympärysvoidetta, vaikka sellainen olisi tarpeen.

  Mä olen vasta alkanut lukea tätä blogia, joten voiko joku kertoa, että miksi Virve ei kommentteihin koskaan vastaa? Siis se ei toki mua haittaa, mutta haluaisin tietää, että miksi näin. :))

 9. 9

  sanoo

  Niin tai sitten vaan käytätte niitä kunnollisia aurinkolaseja.. Myös silmälasilinssit suojaavat silmiä auringolta, ohennettu materiaali 100%. Oma kokemus näistä aurinkosuojallisista sy-voiteista on aika huono, helposti rullaavat ja murustuvat. Inhottavaa tehdä meikkiä moisen päälle. Tuota Cliniqueta en ole kokeillut mutta kuulin että koostumus on "kuivan jauhoinen", samanlainen kuin Cliniquen kasvoille tarkoitetussa City Blockissa.

 10. 10

  sanoo

  Niin tai sitten vaan käytätte niitä kunnollisia aurinkolaseja.. Myös silmälasilinssit suojaavat silmiä auringolta, ohennettu materiaali 100%. Oma kokemus näistä aurinkosuojallisista sy-voiteista on aika huono, helposti rullaavat ja murustuvat. Inhottavaa tehdä meikkiä moisen päälle. Tuota Cliniqueta en ole kokeillut mutta kuulin että koostumus on "kuivan jauhoinen", samanlainen kuin Cliniquen kasvoille tarkoitetussa City Blockissa.

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Jos käyttää aina auringossa suuria aurinkolaseja, niin kuinka tarpeellista tuo mahtaa olla?

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Olen käyttänyt tuubin kohta lopppuun ja moitteita en keksi.
  Ei kirvele ja imeytyy hyvin ja erityisesti plussaa suojakertoimesta näin kesä aikaan.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  ei löydy tuollaista silja line eikä viking line tax free hinnastosta 🙁 mistä mä saan tuollaista että voin ehkäistä tulevia ryppyjä?

  terv. parikymppinen ja surullinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *