Essie Matte About You vs. Make Up Store Matte Top Coat

Tänään vertaillaan kahta mattalakkaa, Essien Matte About Youta ja Make Up Storen Matte Top Coatia. Mattalakat alkavat olla jo vanha juttu, mutta tämä vertailu on silti pakko esitellä teille.

Mattalakka kuin mattalakka, eikö? Luulisi, että ne kaikki tekisivät samanlaisen pinnan, vai mitä? Näin ei yllättävää kyllä ole.

Lakkasin OPI:n Señorita Rosa-alitan päälle kynnet toiseen käteeni Essien mattalakalla ja toiseen käteeni kynnet MUS:in mattalakalla.

Essie on ymmärtänyt mattalakan idean minusta Make Up Storea paremmin. Essie on mm. ymmärtänyt, ettei mattalakka saa jättää kiiltävää pintaa. Essien lakka jää jo tuntumaankin kynnellä mattaiselta, mitä taas MUS ei niinkään tee.

MUS:in lakka lähinnä vain samentaa alla olevan lakan väriä tekemällä päälle valkoisen, läpikuultavan ja himmeän hunnun niin sanotusti. (Vertaa tämän kuvan peukaloa seuraavan kuvan peukaloon!)

Essien lakka antaa puolestaan alla olevalle lakalle värittömän, huurteisen näköisen pinnan.

Essie, MUS, Essie, MUS, Essie…

Essie vai MUS? Ehdottomasti Essie!

Mitä mieltä te olette?

(Kuvat ja kynnet eivät ehkä olleet ihan niitä kaikkein edustavimpia, mutta niiden pointti lienee kaikille kuitenkin selvä.)

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Hei, millä olet saanut kyntesi kasvamaan noin pitkiksi? Mulla on käytössä Mavalan kynnenkovettaja, mutta silti kynnet katkeilee ja liuskottuu! 🙁 Olisko Trindin vastaavasta tuotteesta paremmin apua..?

  – Ann

 2. 3

  sanoo

  Essie ehdottomasti! Itse en omista juuri tuota MUS:n lakkaa mutta yhden toisen minkä pitäisi jättää mattapinta (olisiko ollut Selma nimeltään), lopputulos on lähinnä sellainen himmeäkiiltoinen eikä suinkaan matta. Tuo Essien lakka on kyllä kiva, vielä kun muistaisin mihin olen sen piilottanut. 🙁

 3. 4

  sanoo

  No ehdottomasti Essie! Multakin se jo löytyy 🙂 Pitäiskin muistaa käyttää sitä useammin… Mä en tiennytkään, että Make Up Storellakin on jo "mattalakka", mutta tämän perusteella eipä tartte sitä ainakaan ostaa 🙂 Näkemieni vertailujen perusteella Orlyn (vai OPIn? En ikinä muista kumpi se oli) mattapäällyslakka on lähempänä Essien lopputulosta 🙂

 4. 6

  ida sanoo

  Kiitos tuosta vertailusta, itsekin olen asiaa miettinyt! Nyt lähtee ehdottomasti Essien versio ostoslistalle. Omistan yhden Essien lakan, ja siinä on kyllä saa kyllä odotella ikuisuuden tai kaksi, että se kuivuu, pikakuivattajankin kanssa! Onko normaalia Essien lakoille? Käytän Essien pikakuivattajaa..

  Pari postausta sitten olleessa poskipunamietiskelyssä, kerroit että on kylmiä ja lämpimiä sävyjä. Mitä sävyjä suosittelisit oikealle kalkkilaivojen kapteenille blondeilla hiuksilla?

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Oho! Ompahan eroa "matassa" ja matassa…
  Laita joskus tuollainen vertaava kynsikuva silleen, että muutama pari kynttä on mukana ihan sillä pelkässä värilakalla, ilman mitään mattalakkaa, sitten muutama kynsi MUS:lla ja loput Essiellä.

  Sellainen kyssäri, että joko olet ehtinyt kokeilemaan Pirkan sy-voidetta? Mitä pidät tuotteesta?

 6. 8

  sanoo

  mäkin haluaisin tietää onko sulla jotain poppas-konstia tohon kynsien vahventamiseen?
  vai onko se sitten vaan niin että toisilla on vahvemmat ja toisilla ei? mulla on paksut hiukset, ja juon maitoa.. jos se vaikuttaa jotenki asiaa :DD
  ( ei varmaa vaikuta, ja nytte vaikutan ihan tyhmältä :))

  mutta kerro ihmeessa konstis ! 🙂

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Moi Virve,
  Tämä nyt ei liity lakkoihin, mutta voisitko suositella jotain edullista mutta hyvää suojakertoimellista silmänympärys voidetta?

  T: 3kymppinen

  PS. Blogisi on ehdottomasti alansa PARAS

 8. 10

  sanoo

  Voe apua miten ihanat kynnet sulla on! Kyllä tuon Essien hankkisin jos mattalakkaa olisin vailla. Se näyttää saavan paremmin "syvyyttä" ja kontrasteja alla käytettyyn lakkaan. Tai ainakin se tuo ne paremmin esiin kuin MUS.
  Ja sitten haluan esittää kiitoksen sinulle ja ohjeillesi: Otin oppia "Se on niitä pitkäkyntisiä" postauksesta ja täytyy sanoa että niitä ohjeita soveltamalla ikuisuus rumat ja huonot kynteni ovat pikku hiljaa alkaneet vahvistumaan ja kasvamaan. Harrastin kynsien pureskelua ikävälillä 0-15v ja nyt aikuisiällä olen yrittänyt korjata tilannetta.

 9. 11

  sanoo

  Olen nähnyt aiemminkin MUSin mattalakasta kuvia, ja olen ajatellut että kuva hämää ja saa "mattalakan" näyttämään kiiltävältä. Mutta tuossa vertailussa näkee kyllä selvästi miten kiiltävää se onkaan! Essie vetää tässä kyllä pitemmän korren.

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Hei vielä sellainen kysymys siitä OPI:n Nail Envysta, että onko se sellaista kynsilakkamaista, vai sellaista "ohuempaa", joka imeytyy kynteen? Jos oot Mavalan Scientifique kovettajaa kokeillut, niin se on tuollaista jälkimmäistä, mitä tarkoitan.

  Sulla on kyllä ihanat kynnet ! =) Ja tosi hyvä ja havainnollistava postaus! Oon sun kanssa samaa mieltä: Essie!

 11. 14

  sanoo

  essie miellyttää enemmän, itse juuri eilen sain omani ebayn kautta ostettuna. 🙂
  en tiedä onko aitoa tavaraa kun niin halvalla sain, mutta ainakin toimii ja näyttää samalta!

 12. 15

  sanoo

  Kadehdin niin sun kynsiä…
  Edelliseen Anonyymiin lisätäkseni,
  juotko paljon maitoa? 😀 Meinaan olen miettinyt josko se kynsien heikkous johtuisi kalssiumin puutteesta. En tiä. 🙂

 13. 16

  kohta kolmekymppinen sanoo

  Oho! Näkevätkö silmäni oikein? Onko sinulla ryppyiset sormet?

  Minulla on ihan saman näköiset. Kiva tietää että eivät ainakaan hoidon puutteesta ole rypistyneet, minä olen rasvannut käsiäni vain tarpeen mukaan ja sinä olet rasvannut varmaan aina joka ilta.

  Nyt olen kyllä minäkin alkanut rasvata käsiäni useammin ja kädenselät ovat ihanan pehmeät ja melko hyvännäköiset mutta sormet ovat ryppyiset. Ikä ei tule yksin. :-/

  Joko tässä pitäisi jotain anti age -rasvaa alkaa käyttää?? Naama sentään onneksi on rypytön.

 14. 17

  sanoo

  Ruu: Kaikki taitavat yhtyä tähän mielipiteeseen. 🙂

  Ann: Omat kynteni eivät ole koskaan ennen kasvaneet näin hyvin, mutta kun aloitin OPI:n Nail Envyn käytön, kasvavat ne ilman lohkeilua ja liuskoittumista.
  Kurkkaa tämä postaus: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/09/paiva-222-se-on-niita-pitkakyntisia.html

  Terhen: Orlyn mattalakka pitäisi kyllä vielä kokeilla. 🙂

  Hannukkaz: MUS:in lakasta jotenkin puuttuu se oikea idea. :/

  ida: En ole ajatellut tuota kuivumisasiaa, sillä Mavalan MavaDryn kanssa kuivuvat kyllä nopeasti. Essien Good to go:n kanssa kaikki tuntuu kuivuvan hieman hitaammin. :/
  Tämä mattalakka kyllä kuivuu todella nopeasti, nopeammin kuin pikakuivattajakin. 🙂
  Paras poskipunan sävy riippuu täysin ihon sävystä, eli onko se keltainen vai punertava (eli lämmin vai kylmä). Ei kannata katsoa tässä vain kasvoja, sillä lähes kaikkien kasvot punottavat jonkun verran ja siksi kaikki sanovat olevansa punakoita. Katso siis mielummin dekolteen ja vaikkapa käsivarsien ihon pohjasävyä. Yksi helppo niksi määrittelyyn on myös se, sopiiko hopeinen (kylmä) vai kultainen (lämmin) sinulle paremmin. 🙂

  Anonyymi: Toteutan!
  Pirkan sy-voide on pelittänyt yhtä loistavasti kuin inci antoikin sen ymmärtää toimivan. 🙂

  -anni-: Kurkkaa tämä postaus: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/09/paiva-222-se-on-niita-pitkakyntisia.html
  Minulla ei siis ole luonnostaan vahvoja kynsiä, mutta olen löytänyt ihmetuotteeni. 🙂

  3kymppinen: En ole löytänyt muuta edullisia kuin Tarjoustaloissa/Vapaa Valinnoissa yms. myytävän Eveline merkin suojakertoimelliset sy-voiteet (SPF 15), muissa on vain esim. spf 6. Itse ostin oliivi-version ja on ollut ihan mukava tuote, hintaa muistaakseni seitsemisen euroa ja tuubi on 30 ml, eli todella iso. 🙂
  Näitä on tylsän vähän. :/

  Perliitti: Ihana kuulla, että kynnet voivat nykyään hyvin! 🙂

  meri: 🙂

  Anonyymi: Ihan kynsilakkamaista, eli käytän itse aluslakkana. 🙂

  veera: Omanikin on eBaysta ja uskon kyllä aitouteen omani kohdalla. Omani tuli USA:sta ja siellä Essiet ovat jo valmiiksi edullisia. 🙂

  Johanna: Kurkkaa tämä postaus: http://ostolakossa.blogspot.com/2009/09/paiva-222-se-on-niita-pitkakyntisia.html
  Vaikka maitotuotteita käytänkin ihan kohtuullisesti, eivät kynteni ole koskaan olleet vahvat ennen OPI:n Nail Envyä. 🙂

 15. 18

  sanoo

  Huh, mun täytyy ostaa Essie. Mulla on Orlyn Matte Top ja sillä tulee juuri tuollainen pinta kuin MUSin mattalakalla. Ikään kuin samentunut, mutta silti hieman kiiltävä.

 16. 19

  sanoo

  kohta kolmekymppinen: Hah, näkevät kyllä oikein, mutta onneksi tilanne oli vain tilapäinen ja kuivuudesta johtuva (kuten aiemmista kuvista onneksi voi huomata). 😉 Noin paha tilanne ei onneksi vielä muuten ole, mutta katselin kyllä itsekin kuvia eilen kauhulla. Näkyy muuten ihan kynsinauhoissa asti noissa kuvissa, kuinka kiristävän kuivina kädet ovat lääkekurin (roa) ja loistavan käsivoiteeni loppumisen vuoksi. Ja ihan tosiaan nytkin tuntuu, kuinka ihoa ihan kiristää. :/

 17. 20

  ShoeGal sanoo

  Hei,
  Kiitos ahkerasta BareMinerals -mainostuksesta, tänään (vihdoin!) sain oman pakkaukseni ja puoli tuntia meni ensikertalaiselta meikkaukseen 😀

  Tuotteet toimi kyllä todella hyvin, vaikka "ongelmakohtien" peittämisessä voisi olla parantamisen varaa (tai lisää opettelua..). Eikä kasvoilla edes tunnu, että olisi meikkiä sutinut! 🙂 Siis tyytyväinen olen!

  Kuitenkin kysyisin, josko pystyisit neuvomaan sellaisen (öljyttömän/kevyehkön) kasvovoiteen hankkimisessa (meikin alle), joka pitäisi ihon mattaisena? Ihoni kun alkaa kiiltämään melko helposti. Mieluiten tuote voisi olla linjalta "markettituote"-lumene-clinique, mutta kaikkia ehdotuksia otan vastaan 🙂

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  Mulla on itse asiassa molemmat ja tykkään kummastakin: Essie on se "kunnon" matta, kun taas MUS on sellainen himmentäjä, joka käy musta tosi nätisti vaaleille sävyille. Esim. nudea lakkaa kokeilin tuon MUSin mattalakan kanssa ja oli tosi ihana. 🙂 Voin kuvitella että myös ranskalaisen manikyyrin päällä MUS olisi tosi kaunis!

 19. 23

  sanoo

  Ja toinenkin kysymys: Tiedätkö China glaze Matte magic -lakasta, että onko se toimiva mattalakka? Eikös china glazen lakkoja saa Suomestakin?

  Jostain syystä olen todella nihkeä tilaamaan mitään ulkomailta netistä, edes vaikka halvalla saisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *