Epävarma seikkailija

Olen löytänyt täydellisen sävyisen kulmakynän.

Kynä on YSL:n kulmakynä sävyssä 5 ja olen kehunut tätä teille ennenkin.

Sävy on täydellinen tummanruskea, joka ei ole liian musta tai harmahtava, mutta ei kuitenkaan missään tapauksessa punertavakaan. Tämä on aivan mahtava sävy, sillä saan tällä tummat kulmat, mutta sävy ei ole ollenkaan liian kovan näköinen. Koostumus on kuitenkin ehkä hitusen liian vahamainen makuuni ja vaikka tuo vahamaisuus tekeekin tästä hyvin kestävän, ei tämä aina levity sen vuoksi ihan niin tasaisesti kuin haluaisin.

Nyt kynäni kuitenkin alkoi lähestymään loppua (käyttöä takana puoli vuotta) ja minulla oli pieni dilemma. Ostaisinko uuden samanlaisen vai päästäisinkö sisäisen kosmetiikkaseikkailijani valloilleen ja kokeilisin jotain uutta? Minulla on aina tämä sama dilemma jonkun loistavan tuotteen loputtua, sillä kun jo kerran tiedän jonkun tuotteen olevan täydellinen, tuntuu turhalta ostaa se uudelleen. Minä kun niin rakastan kokeilla uutta!

Päätin kuitenkin hypätä kohti tuntematonta ja tarttua aivan uuteen tuttavuuteen -ja vieläpä superhalvalla!

Rimmelin kulmakynä sävyssä 001 Black Brown kuulosti ja näytti kaupassa juuri siltä, mitä minä haen. Mustanruskeaa, joka ei kuitenkaan ole punertava. Alle viiden euron hintakaan ei ollut ollenkaan negatiivinen asia.

Kotona vertailu kuitenkin osoitti, että omistamani YSL:n kynä on hieman viileämpi ja tämän rinnalla Rimmelin Black Brown näyttää jo melkeinpä punertavalta, vaikkei se sitä olekaan. Kuvasta näkyy, kuinka hankala oikealla puolella oleva YSL:n kynä on välillä levittymään sen tummine murusineen (ja minä sentään olin jo häivytellyt niitä hieman pois).

Blääh. YSL:n kynässä on täydellinen sävy, mutta Rimmelin kynässä on parempi levittyvyys. Rimmelin kynä kelpaa YSL:n seuraajaksi YSL:n kynän kohta loputtua, mutta täydellinen tämäkään ei ole.

Olisiko jollain ehdottaa jotain loistavaa sävyä joltain muulta merkiltä? Esimerkiksi Lumenen kulmakynien sävy 2 on liian vaalea (vaikka sävynä erinomainen muuten onkin) ja 1 jo liian harmaa/musta.

Mikä kulmakynä teillä on tällä hetkellä käytössä?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Käytän Wet&Wildin kajalia sävyssä Bronze, se on liian kova tavallisiin rajauksiin, mutta jostain syystä väri sopii kulmiini hyvin. Vaikka pronssi varmaan kuulostaa pahalta…

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Itse käytän Max Factorin kulmakynää. Sävynä oli muistaakseni hazel (tai jotain sinne päin), jolla saa juuri sopivasti väriä vaaleille kulmilleni.

 3. 3

  MiMi sanoo

  Oletko kokeillut Body Shopin kulmapalettia tummemmassa sävyssä? Mulla se on kestänyt ikuisuuden ja sävyt just oikeat tummalle tukalle.

 4. 4

  sanoo

  Lancomen sourcils design on paras kulmakynä ikinä. Käytössä on sävy 022 Deep brown, joka ei ole tippaakaan punertava, vaan juuri sopiva. Tuo on siis sellainen kierrettävä kynä, koostumus hiukan vahamainen. Lumenen harmaanruskea oli entinen suosikki ja tuo Rimmelinkin kynä on kokeiltu, mutta Lancomen voittanutta vaan ei löydy.

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Itsellenikään Lumenen kulmakynien värit eivät ole mieluisia ja rakenne mielestäni liian "tikkumainen". Olenkin käyttänyt Lumenen silmämeikkikyniä kulmiin. Paras on sävy nro 5 Merikaisla mutta sitä ei enää saa ja tilalle olen ottanut Natural Code-sarjan nro 11 Brown.Koostumus on ihanan pehmeä ja tarttuva ja jos tulee kynäiltyä liian rajusti niin pyyhin vanupuikolla ylimääräiset pois.

 6. 7

  sanoo

  Itselläni on jonkin merkkinen musta kylmakynä, vaikka omistankin tummanruskeat kulmat. Tykkään lisätä mustilla kulmilla hiukan kovuutta ilmeeseeni sillä olen ruskeasilmäinen ja ruskeatukkainen, joten jos kulmatkin ovat liian vaaleat, olen liian softis XD (Oma mielipiteeni, hällä väliä muista XD)

 7. 8

  bea sanoo

  Itse olen siskoni kanssa tykännyt paljon H&M:n kulmakynistä, hintaa muistaakseni alle kolme euroa, sävyjä mukavasti ja pysyykin kivasti

 8. 9

  Janina sanoo

  Goshilla on ainakin minun kulmilleni juuri täydellisen sävyinen kulmakynä – greybrown. Käytin Goshia ennen tuota rimmelin mustanruskeaa, mutta se tosiaan näytti minun hailukan vaaleissa kulmissani aivan liian punaiselta. Tämä uusi goshin kynä on ainakin minun käytössäni yhtä tumma (vaikka onkin kirjaimellisesti harmaanruskea eikä mustanruskea), mutta tarpeeksi kylmä sävyltään. 🙂

 9. 10

  sanoo

  Minullakin on kohta uuden kulmakynän etsintä käynnissä. Käytin kauan Yves Rochrein kulmakynää, joka oli täydellinen, mutta ne menivät muuttamaan sitä sävyä, paskiaiset! Nyt olen käyttänyt muutaman kuukauden liian lämmintä kulmakynää, pöh.

 10. 11

  luna sanoo

  Käytän itse sitä Diorin smoky jazz 001(?)-palettia aika paljon, joten sen kulmaväriä on myös tullut käytettyä aika paljon. Toimi ehkä paremmin silloin kun olin vielä blondi, nyt brunena se on ehkä vähän vaaleahko..

 11. 12

  Jenni sanoo

  Minulla on juurikin tuo Rimmelin kynä ja sävynä Dark Brown. 🙂 Moneskohan kynä on jo menossa.. ei muistikuvia mutta ainakin 3 vuotta olen tätä jo käyttänyt ja kynä tuntuu kestävän pitkään. Eikä hintakaan tosiaan päätä huimaa.

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Itsellä on käytössä tuo Lumenen kulmakynä sävyssä 2. Ennen se on osoittautunut varsin mainuoksi, koska omasin luonnostaan todella vaaleat kulmat, ja tällä kynällä sain niistä tummemmat kuitenkin niin, ettei se näyttänyt luonnottomalta. Kynä vetelee nyt kuitenkin jo viimeisiään ja olisi uuden hankkiminen tiedossa. Ajattelin kokeilla seuraavaksi samaa kynää, mutta sävyssä 1, koska opiskelun puitteissa on kulmien värjäys astunut kehiin, ja nykyinen kynä on ehkä hippasen liian vaalea ja punertava näille värjätyille kulmilleni.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Mulla on ollut tuo Rimmelin kynä samassa sävyssä iät ja ajat, tuntuu että sopii vain JUURI sopivasti piirreltynä. Liian vähän sutimista meinaa tasan samannäköisiä kulmia kuin ilmankin ja liian paljon laitettuna näytän ihan punertavakulmaiselta latinolta.

  Itse ihastuin We Care Iconin Magnetic Eyes -kulmakynään sävyssä 1 true dark brown. Ainakin vertaillessani oli tuo Rimmelin kynä punertava verrattuna tähän WCI:in kulmakynään. Kannattaa käydä katsastamassa, hinta on varsin kohtuullinen ja päässä on suojassa vielä kierreharjakin, tykkään siitä paljon enemmän kuin tuon rimmelin karkeasta mukaharjasta 🙂

  -Catmint

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Minulla on tuo Lumenen sävy 2, se on ollut suht tummiin mutta aukkoisiin kulmiini ainoa väri, joka ei paista läpi. 😀

  Tiedätkö sinä mistä se johtuu että niin monet kulmakynät ovat punertavia? Varsinkin vaaleakulmaiset ystäväni ovat valittaneet että on lähes mahdotonta löytää vaaleanruskeaa/vaaleaa kulmakynää joka ei punertaisi. En itsekään uskalla kokeilla enää mitään muita kyniä löydettyäni tuon Lumenen, sillä kaikki "hairahdukset" ovat osoittautuneet punertaviksi.

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Mä käytän Grimasin mattaluomivärejä kulmiin (sekoitan mustaa/ruskeaa ja harmaata). 😀 Mulla on niin harvat kulmat, etten saa kynällä jostain syystä nättiä jälkeä…

 16. 17

  sanoo

  Anonyymi: Samahan se miltä kuulostaa, jos kerran on passeli. 🙂

  MiMi: Tykkään kynistä eniten. :/

  Anonyymi: 🙂

  Assie: Tämän YSL:n rinnalla tuokin näyttää jo punertavalta. :/

  Anonyymi: Suosittu sävy. 🙂

  Anonyymi: Oi, juuri käyttelen Merikaislan jämiä rajauksiini, tänäänkin oli silmissä. 🙂

  Hannukkaz: 🙂

  Janina: Kiitos vinkistä, tuo täytyy kurkistaa. 🙂

  bea: Pitääkin kurkata sävyt. 🙂

  Pääsky: :/

  luna: Tuossa on kyllä hyvä sävy, mutta tosiaan vähän liian vaalea minullekin. :/

  Jenni: 🙂

  Anonyymi: Itse tykkäsin kovasti käyttää sävyjä 1 ja 2 sekaisin. 🙂

  Catmint: Katselin joskus tuota We Care Iconin kynää, mutta en enää yhtään muista, millainen tuo sävy oli. Pitääkin vielä kurkata. 🙂

  Anonyymi: En tiedä ja kiroan sitä itsekin juuri kynää metsästäessä. :/

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Käytin itse jonkin aikaa Lumenen kulmakynää sävyssä 2, mutta en pitänyt kynän koostumuksesta. En saanut sitä levitettyä mielestäni tarpeeksi luonnollisesti, eikä sävy myöskään ollut ihan nappi omille todella tummille kulmilleni, joten olen siirtynyt käyttämään Grimasin tummanruskeaa mattaluomiväriä (556?) pienellä kulmakarvasiveltimellä levitettynä. Parasta kyseisessä luomivärissä on sen monikäyttöisyys: sama sävy kävy vedellä kostutettuna rajauksissa ja siveltimellä levitettynä tummentamaan arkimeikkiä! Pysyvyys on ihan kymppi. Tätä en vaihda. 🙂 -Mariia

 18. 19

  sanoo

  Itse olen käyttäny monta vuotta rimmelin kynää (tosin eri sävy), mutta nyt kun tarvitsin uuden niin sorruin kokeilemaan goshin kulmakynää. Ja olen kironnut itseni *elvettiin sen takia että miksi pitää kokeilla jotain uutta vaikka vanhakin on hyvä. En tajua meinaan mikä tuossa goshissa on, mutta se kynä on ihan todella kova, tuntuu kuin sellaisella tavallisella kovalla lyijykynällä raastaisi kulmiin väriä eikä se harjakaan siellä päässä ole hyvä, koska kun sillä koittaa pehmentää väriä, se väri (minkä on vaivalla saanut) lähtee irti pieninä murusina. En ymmärrä!! Kaupan testeri oli mukava ja pehmeä ja olen miettinyt, että onko omassani jotain vikaa. (Ja kun täälläkin joku jo oli kehunut sitä? Itse kun en todellakan suosittelisi sitä kenellekään.)

 19. 20

  Elli sanoo

  Miulla on käytössä Max Factorin eyebrown pencil sävyssä hazel mikä on täydellinen väri, tosin minulla on platina vaaleat hiukset. Mutta aikoinaan kun omistin tummat hiukset kaikki nuo rimmelin, lumenen tms oli punertavia. Yks päivä suuntasin tässä sitten kauppaan ja kokeilin kaikkia kulmakynä merkkejä mitä löysin ja max factorin oli ainoa mikä ei ollut niin punainen kuin muut.

 20. 21

  Katariina sanoo

  Goshin greybrown on täälläkin käytössä. Mulla on luonnostaan tummanruskeat aika tummat kulmat ja tuo Goshin sävy on ihan justiinsa mulle ja levittyy erinomaisesti. Ja on vielä halpakin :).

 21. 23

  sanoo

  Ne H&M:n kulmakynät on itseasiassa tosi hyviä ja tummanruskea sävy taitaa olla sävyltään aika lähelle tota 😀 Mä oon tykännyt, 2 vuotta käyttänyt päivittäin, toka kynä menossa 😉

 22. 24

  Anonyymi sanoo

  Luonnonkosmetiikkaa vetelen kulmiinikin, eli Santen nro 01. Ja on oikeasti paras!

 23. 25

  Heitu sanoo

  Itse tykkään käyttää ihan vaan luomiväriä viistopääsiveltimen kanssa. Just tänään kokeilin pitkästä aikaa kulmakynää, ja ei, ei se vaan ollut hyvä! Luomiväri levittyy niin tasaisesti, sillä saa tarkkaa jälkeä kun on kunnon sivellin, tummuus on helposti säädeltävissä, ei tarvitse teroittaa ja sävyjä löytyy satoja! Ja pysyy kulmissa hyvin, itellä ainakin on kulmakynät levinny jos on vahingossa kädellä pyyhkäissyt, mutta ei luomivärin kanssa 🙂 Do I need to say more? 😀

 24. 26

  mycurse sanoo

  Minäkin suosittelisin tuota Icon we caren kynää sävyssä 1 true dark brown! Itselläni on mustat hiukset ja oon kovasti tykännyt siinä Lumenen mustaharmaasta kulmakynästä, mutta viimeksi ihan vaihtelun vuoksi ostin tuon Iconin. Koostumus on täydellinen, väri ehkä ihan hitusen omaan makuun liian vaalea, joten luulisin sulle olevan juur passeli jos kerran pidät tota lumenea liian tummana 🙂 eikä tosiaan oo punertava!

 25. 27

  Bettina sanoo

  Kävin läpi koko Helsingin keskustan Sokoksen, vaatimuksena oli oikea väri, laadusta viis. Löytyi lopulta – ja osoittautui myös hyvälaatuiseksi. Omat kulmakarvat todella tummat, ei lainkaan punertavat. Melkein kaikissa sävyissä oli ongelmana se, että ruskeat olivat liian lämpimiä, punertavia. Diorilla olikin loistava sävy, Sourcils Poudre sävy 453 sable sand. Nimensä mukaan puuterimainen, ei piirrä tasaista terävää viivaa vaan lopputulos on ennemmin kuin luomiväreillä tehty. Täydellinen, kun haluaa vain täydentää omia kulmia eikä piirtää omien tilalle uusia.

 26. 28

  Anonyymi sanoo

  Make Up Storen Brown color nro 1 kulmakynä. Hyvin tarttuu ja ei ole punertava. Joskus tuntuu ettei se kestä kylläkään koko päivää.

 27. 29

  Anonyymi sanoo

  Max Factorin kulmakynä sävys ebony on hyvän sävyne ja kynän laatu on semmone pehmee niin on helppo laittaa.

 28. 30

  sanoo

  Mariia: Puuterimaisissa olisi tosiaan hyviä vaihtoehtoja, harmi etten ole niistä niin innostunut. :/

  tintti: Höh. :/

  Elli: Harmittavan harvassa nuo viileämmät. :/

  Katariina: Damn, en löytänyt Sokoksella testeriä tuohon sävyyn. :/

  miukku: Muistelisin tuota kurkkineeni, mutta taisi olla liian vaalea tai jotain kun ei ole mieleen jäänyt. :/

  Nana: Pitää kurkata. 🙂

  Anonyymi: Pitäisikin tutustua! 🙂

  Heitu: Tuo on tosiaan niin makuasia. Itse taas en ole innostunut puuterimaisilla vetelystä. :/

  mycurse: Oli kyllä ihan hyvän oloinen tuote kun kävin kurkkimassa. 🙂

  Bettina: Diorin kynät ovat kyllä laadultaan loistavia, nappisävyä en ole vaan itselleni sieltä löytänyt vielä. :/

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: 🙂

 29. 31

  sanoo

  Olen tykännyt Maybellinen Expression eyebrow liner-kulmakynästä sävyssä Brown.
  Tää on ensimmäinen kulmatuote jota kokeilen ja se sopii melkein mustiin kulmakarvoihini täydellisesti.

 30. 32

  sanoo

  L'oreal Eye Designer. Paras käyttämäni kynä kulmiini, vaikkakaan tummista sävyistä en osaa sanoa kun ite oon tuota Taupea käytellyt MUTTA pidän tosta kynän levittyvyydestä ja tuosta häivyttelyaplikaattorista toisessa päässä. Täydellinen pehmeä muttei sellanen vahamössömäinen kynä.

 31. 33

  sanoo

  milipili: Pitääkin kurkata sävyt. 🙂

  ani: Pitääkin joskus kokeilla tuota töissä kulmiin, yleensä olen vierastanut ajatusta käyttää silmämeikkikyniä kulmiin vahamaisemman koostumuksensa vuoksi, mutta täytynee kokeilla tuota. 🙂

 32. 34

  Anonyymi sanoo

  Höh, ei mun viesti jostain syystä tullutkaan perille. MAC:n kulmakynää piti kehua, itsellä sävy Spiked, ihan täydellinen seuralainen tummalle tukalleni. Helposti levittyvä suht pehmeä koostumus. Kokeile ihmeessä jos on mahdollisuus 🙂

 33. 35

  sanoo

  Itselläni oli vastaava ongelma silloin, kun värjäsin hiuksiani tummiksi. Kaikki kulmakynät olivat joko punertavia tai liian harmaita ja vaaleita. Sitten löysin Joe Blascon voidemaisen värin, sävy Midnight. Tämähän on oikeasti tarkoitettu silmien rajauksiin (johon muuten sopii myös erittäin hyvin), mutta tämä oli mulle just sopiva sävy kulmiin! Tumma ruskea, joka on juuri sopivasti harmahtava (punasävyiset ovat luonnottomia). Ja pysyy kuin tauti ja näyttää luonnolliselta. Nyt vaaleampana sävy sopii edelleen, laitan sitä vain vähemmän. Suosittelen.

 34. 36

  sanoo

  Mielestäni kulmakynillä tulee poikkeuksetta aina liian kova tunnelma. Siksi itse aina kallistun luomivärin ja pienen siveltimen puoleen 🙂
  Itse löysin täydellisen tummemman värin MAC:n puolelta silloin kun oma tukka oli samaa tummuusastetta kuin sulla nyt on. Sävy oli nimeltään Deadly. Hyvä pigmentti, joten sitä kannatti häivyttää hieman kämmenselkään ensin.
  Nyt kun tukka on hieman punertavampi ja vaaleampi, käytän MAC:n luomivärisävyä Smog.
  Kulmasiveltimenä käytän Duroyn sivellin nro. 4. Se on tietääkseni tarkoitettu rajauskynäksi, mutta oma mieltymykseni on käyttää sitä sekä rajaukseen että kulmien laittoon 🙂

 35. 37

  sanoo

  Sävyistä muuten vielä tämän verran, että MAC:n sävy Deadly on hyvin hyvin kylmäruskea olematta lainkaan liian harmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *