Englannin kosmetiikkaostokset

Minua on pyydetty esittelemään viimeisimmän Englannin matkani kosmetiikkaostokset.

Olin siis Englannissa koko kymmenen päivän vapaani (okei, pieni osa ajasta tietysti kului matkustamiseen) ja kävin mm. viikonloppureissulla Lontoossa.

Tässä kuva koko reissuni kosmetiikkaostoksistani:

Etko näe kuvaa? Kyllä sinä sen näet, siinä ei vaan ole mitään.

Ihan totta. Tämä kosmetiikkabloggaaja kävi kosmetiikkaparatiisissaan Englannissa eikä ostanut yhtään hiustuotetta, meikkiä tai ihonhoitotuotetta, vaikka matkalaukussa kuinka olisi ollut tilaa. Sain kotiinlähtiessänikin viettää aikataulullisista syistä johtuen useamman tunnin Heathrown lentokentän tax free -alueella enkä silti ostanut yhtään kosmetiikkaa.

Ai miksikö? No siksi, että en tarvitse ja olen päättänyt, että jemmani pienenevät.

Ja tiedättekö, mikä oli parasta?

Se, ettei tuossa päätöksessä pysyminen edes tuottanut ongelmia! Itseasiassa asia ei edes varsinaisesti ollut mikään päätös vaan minun ei vaan tehnyt mieli ostaa mitään tai edes pyöriä kosmetiikkakaupoissa.

Ainoa syy, minkä vuoksi käsin Superdrugissa oli, kun tarvitsin kertakäyttöhöyliä jätettyäni oman höyläni kotiin. Ja ainoa syy, miksi kävin parissa Bootsissa oli, kun yritin löytää nämä ostamani minikokoiset supermahtavat Tweezermanin pinsetit:

Noilla Boots-kerroillakin kävelin vaan suoraan pinsettihyllylle tarkistaakseni löytyykö kyseisiä pinsettejä. No okei, ensimmäisellä käynnilläni kävelin kyllä koko paikallisen Bootsin läpi ihan vaan tajutakseni, ettei minun tehnyt mieli mitään. Ja siis voi hemmetti, että se osasi olla hieno fiilis!

Onko täällä muita, jotka ovat onnistuneet pienen sisäisen taistelun seurauksena sisäistämään itselleen vähäisen kosmetiikkashoppailun ajatusmallin?

PS. Joku jo kauhuissaan kyseli eilisen tavaroiden vähennyspostaukseni luettuaan, että en kai ole lopettamassa bloggaamista, vaikka varastoni näin vähenevätkin. Älkää pelätkö, en todellakaan ole lopettamassa! Töissä hytissä on tuotteita vielä vaikka kuinka ja hei, minähän työskentelen kosmetiikkaosastolla, jolle virtaa uutta tuotetta myyntiin jatkuvasti, eli jutun aihetta riittää varmasti vielä piiiitkälle tulevaisuuteen asti. Pelko pois, siis!
Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Etanavoide bloggauksessa lupasit käärmevoiteesta juttua?
  Olenko missannut sen, vai eikö sellaista ole tulossa?

  Tavaranvähennys ja ostomaniasi hienoissa kantimissa, tap tap tap.

  Onneksi jatkat uutuustuotteista.

  Yangbloodille on tullut meikinalusprimeri, oisko siitä kokemuksia?

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Mistä löydyn rasvoittuvalle iholleni (siis pysyvän) luomivärin, jossa olisi vaaleanharmaanruskea ja kermaisenvoin sävyt?

  Bilemeikkiin kaipaan myös oranssinpunaista (joka korostaisi turkoosiinvivahtavia harmaansinisiä silmiäni). Sellainen oli Cliniquella, jossain 90-luvun alun duetossa, mutta se loppui ja uusi haussa?

  Jos tuo triosävypaletti löytyisi jostain olisin superonnellinen.

 3. 4

  sanoo

  Mikä mielenlujuus! Minä jo aloin innossani lukemaan postausta ja kuvittelin mielessäni kaikenlaisia ihania purkkeja ja purnukoita. Ja sitten, ei mitään..! =D Täytyy onnitella täydestä sydämestä vaikka itse en kykene sisäistämään tuota ajatusmallia. Varmasti minullakin alkaa jossain vaiheessa oikein kunnolla ärsyttämään tuotteiden määrä, mutta luulen olevani ikuisesti sellainen jonkin sortin hamstraaja jolla 'pitää' olla jemmoissa tuotteita, edes jonkin verran.

 4. 5

  sanoo

  Mulla on nykyisin melkein ihan sama juttu aina kun menen jonnekin, missä myydään kosmetiikkaa. Katselen ja kokeilen kaikkea, muttei tee mieli ostaa mitään, vaikka haluaisinkin hankkia edes jotain.

  Parin viikon päästä olisi luvassa reissu Etelä-Ranskaan (Sephora!), katsotaan, mitä sieltä tarttuu mukaan…

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Mahtavaa! Ei minunkaan tee mieli shoppailla enää kosmetiikkaa kaupoissa. Nyt himoni ovat siirtyneet internetin puolelle, iHerbin valikoimiin. Mutta aion pysyä vahvana, ja yrittää toimia sinun mallisi mukaan! Ihana, kun inspiroit meitä!

  -Chatte

  ps. Näytin tänään ystävälleni videon, jonka olit kuvannut joskus aikaa sitten. Videossa esiteltiin kaikki kosmetiikkasi, sängyllä. Olisit nähnyt ystäväni ilmeen, hän haukkoi henkeä, meinasi tippua tuolilta ja pudottaa silmänsä haha! 😀 Että hienosti vähennetty, siitä järkyttävästä kasasta nykyiseen tilanteeseen!

 6. 7

  sanoo

  HUH! Ihana kuulla, tuo viimeinen siis 🙂 ja vautsi mikä suoritus, se on ihan totta että välillä tulee sellainen fiilis ettei haluta ostaa mitään kun ei kertakaikkiaan tarvi. Go Virve! 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Mä lopetin tuosta vaan hillittömän vaatteiden, kenkien ja laukkujen ostelun! Alkoi jo tympimään kaupoissa ravaaminen viikottain. Ihanaa 🙂

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  No en todellakaan ole onnistunu sisäistämään vastaavaa. 😀 Yritän toisinaan hokea itelleni että en tarvitse (tavara/asia mikä hyvänsä), mutta joku shoppailuholisti taidan olla. Parin viikon päästä lähden Saksaan ja tiedän hamstraavani ainakin Fruttineita, limua, suklaata ja jotain muutakin (kosmetiikkaa) mitä Suomesta ei vaan saa….

  Hieno edistys sinulta kuitenkin. 🙂 Tuo kaikki kuulostaa siltä, että olet muuttunut ihmisenäkin tai aikuistunut. 🙂

  -Mari-

 9. 10

  sanoo

  Itse meikkihulluna olen myös huomannut "edistystä", kun harvoin tulee ostettua uusia meikkejä edellisten tilalle. Hyvää siinä on se, että saa edelliset jemmat käytettyä ennen niiden pilaantumista.

  Onkohan täällä jo kysytty tätä…eli mihin laitat pois menevät meikit, roskikseen, tuttaville? Itselläni myös iso kasa turhia meikkejä ja tällä hetkellä vielä kauhistuttaa ajatus roskiin heittämisestä. 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  täytyy myöntää, että hieman petyin :D. Toivoin kuvia uusista jännistä meikeistä!

 11. 13

  sanoo

  Mahtavaa! Kumpa itsekin tuohon pystyisi. Kosmetiikan parissa työskennellessä tosiaan purkkeja ja purnukoita riittää, mutta silti niitä tulee kotiin haalittua vielä lisää ja lisää ja lisää… Noh, toivottavasti jossain vaiheessa itsekin onnistun 🙂

  Yksi kysymys koskien Lontoon kosmetiikkavalikoimaa. Tiedätkö, löytyykö Lontoosta mistää Urban Decayn tuotteita? Tai kentän taxfree-myymälästä kenties?

  -Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *