Elämää ja elektroniikkaa

Hei, olen Virve ja tykkään elektroniikasta.

Olen joskus aiemmin esitellyt teille, kuinka elektroniikka ja sähkökäyttöiset vempaimet ovat edustettuina kauneudenhoitopuolen tavaroissani. Tänään tahtoisinkin sitten jutella pari sanaa kotini muusta elektroniikasta.

Olin pitkään ilman telkkaria, sillä en vain kokenut tarvitsevani sitä. Kuinka paljon ylimääräistä aikaa minulle ilmestyikään, kun en koskaan jumittunut katsomaan yhtäkään tyhjänpäiväistä ohjelmaa tai suunnitellut menojani tv-tarjonnan mukaan. Olen yhä sitä mieltä, etten oikeastaan tarvitse televisiota, mutta valkoinen pieni taulu-tv on sisustuselementtinä niin mahtava, että minun oli pakko hankkia sellainen.

Kotini valaistusta säädellään pääosin kaukosäätimellä. Nappia painamalla saan valoja syttymään ja sammumaan ja jopa himmennettyä osaa niistä tunnelmaan sopivaksi.

Vaikka kyseessä onkin vain yksiö, on kaukosäädin ehdottomasti yksi parhaista hankinnoistani hetkeen.

Kotini siisteydestä puolestaan huolehti Rainer, eli tuttavallisemmin Raikku. Raikku on robotti-imuri (RedDevil-merkkinen), joka pitää lattiat puhtaana puolestani ja on vapauttanut minut lähes täysin imuroinnista. Olen himoinnut robotti-imuria ja vuosia ja kun vihdoin sain sen hankittua en voi käsittää, kuinka olen koskaan voinut elää ilman sitä.

Siinä missä Raikku ja valaistus virittelevät minut ensin tunnelmaan, on paras lämppääjä tälle sinkulle puolestaan lämpöpeitto.

Sain joululahjaksi OBH Nordican sähköllä lämpenevän peiton, jonka lämpötilaa voi säädellä ja joka sammuu automaattisesti kolmen tunnin jälkeen. Tämä on maailman paras unikaveri! Voiko olla ihanempaa, kuin mennä valmiiksi lämmitettyyn sänkyyn ja nauttia olostaan sopivasti lämpimän peiton alla ja nukahtaa onnellisena!

Minulta löytyy myös OBH Nordican Shiatsu hierontatuoli, mutta sitä en ole saanut vielä aikaiseksi raahata asuntooni. Täytynee kuitenkin tuoda sekin heti ensitilassa, sillä voisi olla aivan suunnattoman ihanaa löhöillä hierontatuolin käsittelyssä lämpöpeiton alla televisiota katsellen ja olostaan nauttien.

Lisäksi minulta löytyy kotoani myös led-suihku, mutta koska suihkuni virtausteho muistuttaa lähinnä eturauhasvaivoista kärsivän vanhan ukon virtsasuihkua, ei valaistuksen laatu ole aina huipussaan. Hienointa onkin ehkä siis vaan voida sanoa omistavansa moisen vempaimen ja toivoa samalla, ettei kukaan tahdo tulla kokeilemaan sitä paikan päälle…

Uusin elektroniikkahimotukseni olisi tällä hetkellä valkoinen OBH Nordican leivänpaahdinradio. Rakastan elektroniikkaa ja funktionaalisia esineitä ja pelkkä leipiä paahtava leivänpaahdin olisi ihan liian simppeliä. Täytyyhän leivänpaahtimellakin olla joku korkeamman luokan tehtävä pelkän satunnaisen leipien käräyttelyn lisäksi!

Muita, jotka löytävät elämäänsä pientä iloa elektroniikasta?

Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Siis hetkinen! Miten tuo robotti-imuri toimii ja paljon se maksaa? Simpsoneiden yhdessä jaksossa oli robotti-imuri, mutta en osannut kuvitellakaan, että sellaisia on OIKEASTI olemassa! 😀

  Ja tuota noin, itse en ole mikään elektroniikka-ihminen. 😀 Heh.

 2. 3

  sanoo

  *Nostaa käden* "Minä minä minä!" Olen rakastanut teknisiä vempaimia jo lapsesta asti, ja kohtalaisen pienestä pitäen ollutkin vanhempieni luona elektroniikka-asennusvastaava. Muutaman kerran olen puolivakavasti miettinyt töitä gaigenmaailman gadgettien parissa. 🙂

 3. 4

  liisa sanoo

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve!
  Elektroniikasta yleensä ottaen en niin tiedä, mutta kaukosäädin valoille olisi kyllä huippu! Kommentoin varsinaisesti kiittääkseni sinua blogistasi ja siitä, että olet taas jaksanut päivittää sitä meidän iloksemme. Minusta voisit ihan vapaasti kirjoitella blogiin kaikista muistakin asioista kuin kosmetiikasta, jos sillä saralla ei satu olemaan raportoitavaa. Monet meistä kiljahtelisivat varmasti riemuissaan, jos kirjoittelisit (aika- ja voimavarojesi puitteissa tietenkin) esim. laivaelämästä, myyjäntyöstäsi siellä, asiakkaista, Tukholmasta, ajatuksistasi siitä ja tästä, mistä tahansa – siihen suuntaan blogisi on mielestäni viime aikoina kehittynytkin. Olet varmasti itsekin muuttunut blogin aloittamisen ajoista, joten miksei antaa blogin tulla mukana. Esimerkiksi itsetuntoon ja voimabiiseihin liittyneet postuksesi ovat olleet jotain, minkä soisi jatkuvan!

  Kaikki, jotka haluavat lukea Virveä – kosmetiikalla tai ilman – sanokaa hep!

  HEP! HEP! HEP!

  Kiitollinen lukijasi

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  HepHepHep!

  Mun mielestä on myös ollut mukava lukea mainioiden kosmetiikka-aiheiden lisäksi myös muusta elämästä.

  Kodin elektroniikasta sen verran – mä oon ihan tavattoman daiju niiden suhteen :)Mä voisin esimerkiksi ottaa kotiapulaisen sen sijaan, että jättäisin imurin hoitelemaan yksin hommansa 🙂

  -Riikka-

 6. 7

  sanoo

  HEP! HEP! HEP! Äläs Virve nyt häiritse kesken kaiken uudella postauksella, kun juuri luen silmät kiiluen blogiasi alusta alkaen ja ihastun aina vaan enemmän. Sinä olet fiksu nuori nainen, tsemppiä elämääsi! Olet hyvänä esimerkkinä monille, osoitat ettei tarvitse olla mikään bimbo huolehtiakseen ulkonäöstään ja ollakseen kiinnostunut "pinnallisistakin" asioista. Pidän kirjoitustyylistäsi ja saan täältä paljon tietoa. See you!

 7. 8

  sanoo

  Elektroniikka on mahtavaa. Omani keskittyy enimmäkseen tietotekniikkaan, mutta olen alyttömän ylpeä myös Mikki Hiiren kuvia paahtavasta punaisesta Disney-paahtimestani. Myös autosoittimiin satsasin kovasti. Suurimmasta osasta eloktroniikkaa voi vasta haaveilla, kun olen hieman köyhän puoleinen ja asun vielä vanhempieni luona, joten ei ole kovaa tarvettakaan. huoneessani kyllä on tavallisen kattolampun ja pöytälampun lisäksi himmennettävät kohdevalaisimet ja ihanat tuikut lattiassa.
  Lisäksi tykkään kaikesta retrosta (moccamaster, vanhan ajan levysoittimet, yms yms.).

  Mutta mitä kaikkea ihanaa silloin onkaan jo saatavilla, kun muutan kotoa pois ja palkkani nousee!

 8. 9

  Sikke sanoo

  Pakko sanoa, että kanna nyt äkkiä se tuoli kämppääs! Itse sillä juuri löhöten, suosittelen lämpimästi! (varsinkin, kun lämpötoiminto on päällä… :))
  .. ja mäkin haluun ton imurin! Heti kun on vaan mahollisuus ostaa tuollanen !!

 9. 10

  sanoo

  Mulla on toki koirankarvasta kudottu viltti ja se on lämpöisin ollut pitkään ihan tavallisista vilteistä 🙂
  Mutta Mun siskoni sai saman lämpöpeiton joululahjaksi, ja koitin sitä siellä.
  Voi että kuinka mahtava! Tälläisille vilukissoille ihana! Se meni heittämällä ohi luonnollisesti 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Itse yritän vältellä elektroniikkaan viimeiseen asti ja ihan vaan siitä syystä että saan kaikista laitteista poikkeuksetta jonkinlaiset maanantaikappaleet ja se on kauhean turhauttavaa! Keittiössäkin yritän pitää mahdollisimman vähää määrää kaikenlaisia laitteita, koska suurin osa niistä on mun mielestäni aika turhia mun pienessä keittiössäni, muut saa omistaa mitä tahtoo. 🙂 Millainen tuo robotti-imuri on tai siis kun se on tuollainen pyöreä niin imuroiko se myös nurkat ja seinänvierustat?
  Oon aina ollu vähän skeptinen sen kanssa kun ihmiset on sanoneet käyttävänsä sitä ja normi-imuria samalla, johtuuko se juuri siitä että robotti ei kykene kaikkeen?

 11. 12

  Taina sanoo

  Hei!
  Tiedätkö onko tuosta "Max Factor Xperience Volumising Mascarasta" mihinkään? Arvaan kyllä, ettet itse ole kokeillut sitä nykyisten räpsyttimiesi kanssa, mut oletko kuullut jo käyttäkokemuksia? Esimerkiksi verrattuna FLE:iin?

 12. 13

  sofia sanoo

  hephephep! mul taitaa olla melkeen samanlainen telkka mustana, tai no on se vähä erilainen siinä on jotkut osat lasia :D. meilt kans löytyy shiatsu istuin, mut ite en oo koskaa kokeillu 😀

 13. 14

  sanoo

  Musta on tullut pikkuhiljaa ihan elektroniikan välttelijä. Ahdistaa lähinnä kun kaikki laitteet hajoaa viimeistään kun takuu on umpeutunut ja sit ne pyörii ensin nurkissa ikuisuuden kunnes keksii minne ne saa kierrätettyä. Jos keksii. Lisäks tuntuu että kaikki erikoiset laitteet jää loppujen lopuks käyttämättä. Elektronisista laitteistä jatkuvassa käytössä on lähinnä vaan puhelin, tietokone ja sen kaiuttimet ja mikro ja uuni, hella ja jääkaappi. En siis juuri muuta oikeesti välttämättä edes tarvitsis.

 14. 15

  sanoo

  Moikka Virve, sulla on varmaan näitä jo paljon, mutta saat vielä yhden; eli mun blogista löytyisi sulle tunnustus 🙂

 15. 16

  Miia-Kristiina sanoo

  Hei, minulle kerrottiin Sokoksessa, että Lumene Natural Coden täsmäaine finnejä vastaan valmistus on lopetettu. Onko sinulla tietoa, että miksiköhän näin? Itse olin aivan äimistynyt kun kuulin, koska minulla tuo oli toiminut hyvin ja muistelisin, että niin myös sinulla. Tiedän, että olisi ollu tietysti parhain lähettää kysymys itse Lumenelle, mutta en oikein tiedä miten tai mihin sähköpostiosoitteeseen.

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Ooh minäkin haluan imurirobon! Kissani eivät varmaan kyllä arvostaisi uutta tulokasta.. ja rakastan kirjoitustyyliäsi ♥

  Kosmetiikkamyyjänä osaisit varmaan sanoa minkäsävyinen huulipuna sopii tumman luumun värisen mekon ja vaaleiden hiusten kanssa? Olen tuskaillut asian kanssa pitkään ja vihdoin uskaltauduin kysymään joltain asiantuntevalta 🙂 Olisiko esimerkiksi Lumenella jotain sopivaa sävyä?

  Kiitos jo etukäteen :3

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Minulla on tuo sähköhuopa ja siitä en varsinkaan näinä talvi-iltoina enää koskaan suostu luopumaan. Mikään ei voita ennalta lämmitettyyn petiin puikahtamista!

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Tuollainen kaukosäädin valoille olisi ihan mahdottoman kätevä! Mistä niitä saa ja paljonko ne maksaa?

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  HEP HEP HEP!!!

  Robotti-imuri houkuttaa kovasti. Olen nimittäin kammottavan laiska imuroija. Sieluni silmin jo näen kuinka robotti kulkee ympäri kämppää ja kaksi kissaani seuraavat sitä kuin hai laivaa ;D

  T: Dara

 20. 23

  sanoo

  Mob: Hih, ihana! 🙂

  Anonyymi: Tämä oli edullinen malli, maksoi 199 euroa. Lakaisee siis pölyt sisäänsä itsekseen pyörien.

  Sofia Punta: 🙂

  liisa: Haha, täydellinen aamiaisvempain! 😉

  Anonyymi: Kiitos kivasta kommentistasi! Jatkossa täällä varmasti tuleekin tosiaan olemaan hieman kosmetiikan ulkopuolellekin meneviä postauksia ja varmasti jotain työaiheisiakin, jos ne jotakuta kiinnostavat. 🙂

  Riikka: 🙂

  Annika: Kiitos! 🙂

  Lillinen: Ja hei, siihen mennessä on voitu keksiä vaikka mitä uutta kivaa. 😉

  Sikke: Oi, nyt tahtoisin sen kyllä äkkiä tänne… 🙂

  RvaM.: Aivan ihana tosiaan. 🙂

  Anonyymi: Tässä on sellaiset vipattavat harjat, jotka nappaavat myös seinustoilta villakoirat pois. Oma imurini kyllä imuroi muuten kaiken hyvin, mutta yhden paksun maton päälle se ei jaksa kiivetä. 🙂

  Taina: Kokeilin tuon ennen ripsienpidennyksiä ja en ihastunut. Ei pahemmin tuuheuttanut, klimppasi hieman eikä muutenkaan vakuuttanut. :/

  sofia: 🙂

 21. 24

  sanoo

  reshift: Tuo hajoaminen on kyllä tylsää. Itselläni kaikki kyllä pysyy yleensä pitkään kunnossa (koputtaa puuta).

  Juille: Kiitos! 🙂

  Miia-Kristiina: Voi, nyt en kyllä tiedä asiasta yhtään, kun työpaikallani ei ole kyseistä sarjaa myynnissä. :/

  Anonyymi: Nyt en muista ulkoa mitään tiettyä sävyä, mutta jos et tahdo ihan luumulla sävyllä mennä, niin joku syvä vadelmainen. Kunhan sävy pysyy kylmänä. 🙂

  Anonyymi: Sanos muuta! 🙂

  Anonyymi: Clas Ohlsonilta säädin ja kolme pistorasiaa parilla kympillä. 🙂

  Dara: 🙂

  deem: Hih, kaverilla on lelu. 😉

  kejer: Juurikin tuo. 🙂

 22. 25

  yx ei ostolakkoinen sanoo

  HEP HEP HEP !!! 🙂 Juu laivajuttuja, Tukholmaa, kahviloita, kevään tuloa ja kaikkea muutakin hauskaa. Vimpaimet on ihania, saa tulla lisääkin juttuja niistä. Rakastan kaikkia vimpaimia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *