Eilisen halvempi versio

Blogini lukijat ovat varmasti jo tottuneet siihen, etteivät sanaparit kallis-hyvä ja halpa-huono kuvasta millään ajattelutapaani tai etten koe kallista automaattisesti hyvän tai puolestaan halpaa huonon synonyymiksi. Ja koska viimeksi eilen esittelin hieman kalliimman hyvän tuotteen kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheeseen, on mielestäni oikeus ja kohtuus, että sitä seuraa perästä hieman edullisemman vaihtoehdon esittely.

Tällä kertaa kyseessä on Lumenen uudistunut Matt Touch puhdistusgeeli.

Ihoni on pintakuivuuteen taipuvainen ja siksi minun korviini puhdistusgeeli kuulostaa aina kirosanalta. Varsinkin, jos sen yhteyteen lisätään etuliite ”Matt Touch”, joka kuulostaa jo suorastaan tappouhkaukselta. Tämän vuoksi olen tähän asti jättänyt geelit suosiolla niille, joiden ihon pinta ei aika ajoin pölyä sitä puhaltaessa tai joiden ei tarvitse koskaan kesken päivän lätkäistä vaseliinimaista jankkia kasvojensa osille peläten niiden muuten repeävän hymyillessä.

(Okei, ehkä tilanne on suurimman osan aikaa huomattavasti helpompi. Mutta kuivan laivailman ja ilmastoinnin vuoksi tilanne ihan tosi on välillä tuollainen työviikon loppua kohti mentäessä!)

Lumenen Matt Touch kuitenkin yllätti. Puhdistusgeeli puhdistaa ihon hyvin puhtaaksi, mutta iho ei jää yhtään natisevaksi eikä kiristäväksi. Ei siis yhtään, mikä yllätti minut totaalisesti! Itseasiassa tämä tuntui jopa huomattavasti miedommalta ja hellävaraisemmalta puhdistusvaihtoehdolta kuin sarjan normaalista sekaiholle tarkoitettu keltainen puhdistusvoide, joka ainakin omalla ihollani saa aikaan melkoisen natisevan ja kiristävän puhtauden tunteen. Ja tämä on kuitenkin sentään tarkoitettu rasvaisemmalle iholle!

Valitettavasti minulla ei ole aktiivisia käyttökokemuksia tai tuoreita muistikuvia tuotteen vanhasta versiosta, joten en osaa tehdä syväluotaavaa vertailevaa analyysia uuden ja vanhan version välillä, mutta tätä uutta uskallan ainakin kehua ja kovasti!

Olen itse käyttänyt tätä niin kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena kuin aamuputsarinakin. Tämä puhdistaa iholta meikit, mutta silmänympärysiho ja silmät tällä on tietysti hyvä jättää puhdistamatta ja käyttää niille omaa, noille alueille paremmin soveltuvaa ja hellävaraisempaa puhdistustuotetta.

Mitäs muut ovat tästä tykänneet? Hinta (n. 7,90€) ainakin on kohdallaan!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä oon vuoden käyttänyt Lidlistä saatavaa Cien -sarjan vaaleanpunaista kynsilakanpoistoainetta, koska oon saanut sillä tosi hyvin lakat kynsistä. Aluksi olin vähän epäileväinen ja se olikin jonkin aikaa mulla kaapissa, ennen kuin uskalsin kokeilla. Hintaa pullolla oli vuosi sitten 1,19e ja nyt sen hinta oli noussut 1,25e eli ei vieläkään kallis. Kumminkin monilla kalliimmilla tuotteilla kynsilakat on lähteneet paljon huonommin. Että ei todellakaan mee niin, että kallis ois hyvä tai vastaavasti halpa huono.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Itse oon käyttänyt tän puhdistusgeelin vanhempaa versiota jokunen vuosi sitten sekaiholleni. Muistan, että oli todella hyvä tuote! Pesi ja putsasi todella hyvin ja kasvot tuli tosi raikkaan tuntuisiksi ja pehmeiksi. Nimensä mukaisesti siis myös tuntui syväpuhdistavalta.

  Mikä tässä tuotteessa on erityisesti uudistunut? Entä onko mielestäsi ok käyttää tätä päivittäin vaikka on SYVÄPUHDISTAVA? Tarkoitan, että ei ole liian tehokas jatkuvaan käyttöön?

  Kiitos sulle!

  -M-

 3. 3

  sanoo

  aikkamala, luin ensin postauksen lopusta kysymyksen 'mitäs muut ovat tykänneet' ja sitten ekasta kommentista että i'm lacking on käyttänyt kynsilakanpoistoainetta ja mietiin ensin että jaa naamaan vai, mahtaa olla tujua 😀

 4. 4

  sanoo

  Minulla on ollut käytössä tuo Lumenen putsari suunnilleen joulukuusta asti. Minulla on pintakuiva sekaiho, eli toisinaan iho ritisee liitoksistaan ja toisinaan taas jotain muuta… Silti itse olen aina geelimäisten putsarien ystävä ollut, kun vaahdot ja maidot sun muut tuntuvat taas jättävät liian nahkean=ei puhtaan tunteen iholle. Itselläni tämä on siis juuri sopiva sinänsä, ei jätä ihoa nahkeaksi eikä jätä kiristelevää tunnetta. käytän kunnes löydän paremman tai "teho" loppuu. 😀

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Oon nyt pari viikkoa käyttäny tota lumenen matt touch putsarii, tykkään tosi paljon miten se oikeasti syväpuhdistaa ihon ja mustapäät on selvästi vaalentuneet nenästä, mutta silti se kuivattaa (tai jättää kiristävän tuntuiseksi)kasvot varsinkin saman sarjan kasvoveden kanssa käytettynä. Päiväksi riittää kasvoille lumenen a.a.:n tasapainottava kosteusemulsio, mutta yöksi on ihan pakko laittaa sensitiven rauhoittava kasvovoide. Luultavasti toi putsari ei kuivata ihoa noin paljon kuhan se helle kesä tulee. : )

 6. 6

  sanoo

  Tekispä mieli koittaa tätä. Mä olen tähän asti puhdistanut kasvoni Neutrogenan wash/maskilla. Heti jos vaihdan toiseen, pukkaa finnejä. Ja hassu juttu on se että mullakin on tosi pintakuiva iho. Tän pesun jälkeen pitää laittaa hyvää kosteusvoidetta, muuten tippuu iho…

 7. 7

  sanoo

  ^ minä rakastan Cien-kynsilakan poistoainetta. En käytä mitään muuta 😀 Joten se on totta että joskus voi halvallakin saada hyvää!

 8. 8

  sanoo

  Hei, mitä puhdistustuotetta suosittelisit silmien alueelle, kun silmäluomet (ei niinkään aluset) tuppaa kuivumaan ja tuntuvat päivän mittaan nihkeiltä ja raskailta? Mulla on Herbinan puhdistusgeeli (vihreä) ja tuon Lumenen Matt Touch kasvovesi, kosteusvoiteena se Lumenen 24h deep moisturizing mikälie. Silmänympäryksille oon käyttänyt Lumenen silmänympärysgeeliä, joka on kyllä ihan yhtä tyhjän kanssa.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Kiitos mahtavasta blogista ja monipuolisista tuote-esittelyistä! Mukava kun esittelet näitä edullisempiakin tuotteita. Tämän myötä heräsi kysymys, että tiedätkö mikä olisi edullinen vaihtoehto kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen? Käykö siihen esimerkiksi Aqualanin tai Ceridalin ihoöljyt apteekista?

  T: Sanni

 10. 11

  sofia sanoo

  meil oli tota samaa just vähän aikaa sitten, mut se loppu jo :D. tykkäsin kyl kovasti! meikitkin lähti hyvin 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Oletko kokeillut naamarasvana Tummelia?
  Mökille kun lähdettiin kiireessä, jäi kosmetiikkapussini kotiin ja mies sitten vitsillä osti tummelipurkin.

  Saunanjälkeen laapin tummelia naamaani ja seuraavana aamuna totesin wau-tää on hyvävoide.
  Tummelipurkki maksoi 25€/5kg (lypsyvoidetta…vedinten voiteluun) ja Diorin kuivaöljy (jota mies on aiemmin tuonut minulle lentokentältä) maksaa noin 180€/50ml.

  Tummelirakkauteni on kestänyt nyt muutaman kuukauden ja ihoni on huisin hyvässä kunnossa (toki minulla on rasvainen/öljyinen iho), jonka vuoksi en paksuja rasvoja ole voinut kuvitellakkaan käyttäväni.

  Siirsin tummelia kauniiseen peltirasiaan (Tiimarista läöysin vkivamallisen kissankuvilla koristellun kierrekantsen pikkupurkin), joten en kulje tuo 5kg:n pänikkä käsilaukussani.

 12. 13

  sanoo

  Itse en ole kokeilut tätä uutta versiota. Mutta olen kokeilut sitä vanhaa. Se kyllä teki ihosta ihanan sileän. Mutta ihoni hilseili todella paljon ja toi vaan lisää finnejä naamalle. Eli en oikeen innostunut siittä. Se maksoi lumenin tehtaalla vain 5€

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Olen uusi suht uusi kosmetiikkakäyttäjä, ja kysyisin siis sinulta. 🙂

  Eli kasvovesi vain jätetään kasvoille? Milloin? Aamulla / illalla ja joka päivä?
  Mitä kasvovettä ja tuotteita suosittelet finnien ja mustapäiden poistamiseen? Tämä alkaa riistäytyä käsistä… Ja mitä tuotteita suosittelet akneiholle, sekä kuivajalalle? 🙂 kiitos!

 14. 15

  Anonyymi sanoo

  Moi!
  Mitä puhdistusaineita ja kosteusvoidetta sä suosittelisit pintakuivalle sekaiholle? (:

 15. 16

  sanoo

  I'm Lacking: Pitääkin tutustua, kiitos vinkistä. 🙂

  M: Kuten sanoin, en osaa verrata vanhaan versioon. Toimii omalle kuivuuteen taipuvaisellekin iholleni päivittäin, eli ei tämä nyt mikään varsinainen kovin syvästi puhdistava ole. 🙂

  nanna: Noh, lähteehän ne meikit toki silläkin… 😉

  Melli: Eli vanhempikin versio on ollut toimiva, siis. 🙂

  Anonyymi: Tuon kasvoveden ainakin skippaisin, se taitaa olla se pahin kuivattaja? 🙂

  Ansku: 🙂

  Nunnu: Pitänee tosiaan testata. 🙂

  gloria: Silmänympäryksille kannattaa ehdottomasti olla oma puhdistustuotteensa, esim. Maybellinen kaksifaasinen putsari, joka ottaa niin vedenkestävän kuin vesiliukoisenkin silmämeikin pois on mainio kuivemmalle silmänympärysiholle. 🙂

  elz: Enköhän minä tästä taas aktivoidu. 🙂

  Sanni: Kaikki öljyputsarit käyvät ja itse käytän usein ihan vaan puhdistusmaitoakin ensin, eli esim. Lumenen maito. Ihan perus öljy saattaa kyllä jäädä tuntumaan iholla, eli suosittelen varsinaisia öljyputsareita, jotka ovat öljysekoitteisia ja liukenevat veteen helpommin. Nyt kun Lumenen puhdistusöljykin juuri lopetettiin niin en osaa lonkalta heittää mitään halpaa hyvää korvaajaa. :/

  sofia: 🙂

  Anonyymi: TOimii varmasti hyvin kuivalla iholla, sillä pehmittää ja estää kosteuden haihtumista. Oma ihoni on tällä hetkellä niin näppyihin taipuvainen, että joudun vielä hetken malttamaan mieleni kokeilun kanssa, mutta pitää pitää mielessä. Kva yleisvoide kaikkeen. 🙂

  Opiskelijatytön elämä: Oi voi. :/

  ANonyymi: Kasvoveden ideana on viimeistellä ihonpuhdistus pyyhkimällä iholta viimeisetkin meikin- ja puhdistusaineen rippeet. Se myös tasapainottaa ihon pH:n pesun jäljiltä, eli sitä on hyvä käyttää aina pesun jälkeen. Vanulappu kastellaan kasvovedellä ja sillä pyyhitään iho. Jos kasvovesi sisältää alkoholia (alcohol denat) niin vältä silmänympäryksiä. Kurkkaa tämä postaus niin saat tuotevinkin: http://ostolakossa.blogspot.com/2010/08/luonnollinen-clinique-jatkumo.html.
  Ihan suoraan tilannetta enempää kuulematta on vaikeaa heittää tuote-ehdotuksia. Eli onko iho kokonaan rasvainen vai pinnalta kuiva ja mihin tarkoitukseen tarvitset tuotteita?
  Mainio jalkavoide on Schollin syväkosteuttava jalkavoide.

  Anonyymi: Erisanin hoitava puhdistusvoide (tai Lumenen puhdistusemulsio, jos kuivuutta on enemmänkin) ja voiteeksi Lumenen Arctic Aqua 24h voide. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *