Ei, ei ja ei.

Lumenen mascarat ovat varmasti sellainen tuoteryhmä, joka saa monelle kylmät väreet aikaan.

Ennen Blueberry-mascaroiden lanseerausta kuulin työssäni päivittäin lähes poikkeuksetta, kuinka asiakkaat eivät olleet olleet tyytyväisiä Lumenen mascaroihin, sillä niillä ei vaan saanut kunnon jälkeä. Tyytyväisimpiä olivat itseasiassa olleet vain ne, jotka olivat tykänneet pienellä harjalla varustetusta Star Effectistä tai ne, joiden silmät eivät kuulemma kestäneet muita mascaroita kuin Sensitive-mascaraa. Valtavirtaan Lumenen mascarat eivät uponneet, sillä niillä ei vaan saanut tarpeeksi näyttävää tai hyvää jälkeä.

Blueberryt toivat kuitenkin asiaan muutosta ja siinä missä harva oli ennen jaksanut innostua Lumenen mascaroista, on hyvin moni suomalainen meikkaaja nyt kuitenkin kokeillut Blueberry-mascarat ja moni (itseni mukanlukien) on jopa tykästynyt jompaan kumpaan tai kumpaankin versioon (Curl tai Volume). Kerrankin Lumenen tuntui saaneen aikaan jotain kunollista mascararintamalla!

Blueberryjä seurasi Excellenght, joka korvasi pieniharjaisen Star Effectin. Kokeilin sen itsekin, mutta pelkkää pituutta ja erottelua tekevä mascara ei kuitenkaan ollut minun juttuni. Minusta alkoi kuitenkin tuntumaan, että Lumene on vihdoin keksinyt, kuinka mascaroita tehdään!

Kun Lumene viimeisimpänä mascaranaan lanseerasi True Natural Volume mascaran uskoin yhä, että sarja on nyt keksinyt hyvien mascaroiden salaisuudet ja suunta on yhtä ylöspäin.

Mascaran massasta 90 % on kuulemma luonnollisia raaka-aineita ja harja näytti mukavan erottelevalta. Emme saaneet tähän aluksi testeriä, joten en päässyt kurkkaamaan mascaran massaa, mutta jostain syystä oletin sen olevan kuivakampaa ja yhdessä hyvän harjan kanssa (josta toki telineessä oli malli) tekevän varmasti siistiä ja eroteltua jälkeä, jota voi hyvin kerrostaa ripsiin. Mielikuvani kuitenkin muuttuivat sinä päivänä, kun huomasin jonkun asiakkaan omatoimisesti tehneen eräästä mascarasta testerin ja pääsin kurkkaamaan massaa ja kokeilemaankin sitä itse…

(Ja niin, minulla riittäisi kyllä ihan omaksi postaukseksi asti kommentoitavaa niistä huonotapaisista paskiaisista, jotka olettavat, että liikkeissä voi mitä tahansa aukoa omatoimisesti, jos ei testeriä satu silmään! Kuinka pieleen on kotikasvatus mennyt ja kuinka itsekkäitä moiset ihmiset oikein ovatkaan? Ja olisiko liikaa kysyä testerin perään, sillä välillä sellainen voi löytyä jostain muualta!

Maistelevatko nämä samat idiootit ruokakaupossa leivistä palasia, availevat jogurttipurkkeja ja ottavat hedelmäosastolla omenasta haukkauksen? Kun minä kasvatan lapseni, kuuluu heille antamieni opetusten joukkoon niiden perusopetusten kuten älä varasta, ole kohtelias, pyydä anteeksi ja kiitä lisäksi myös opetus siitä, ettei myyntikappaleita todellakaan availla kaupoissa luvatta eikä varsinkaan silloin, jos avaaminen tekee niistä myyntikelvottomia!)

Ensinnäkin mascaran harja muuttui massan vaikutuksesta melko suttuisen näköiseksi.

Massa oli yllättävän kosteaa ja sitä näytti tulevan harjaan melko paljon, mistä omat hennot ripseni eivät ilahtuneet yhtään.

Muistutuksena jälleen lähtötilanne olemattoman hentoisine ripsineni.

Tässä mascan tekemää jälkeä:Mascara erotteli jotenkuten, mutta markä massa kyllä klimppasi ripsiä hieman yhteen. Tuollainen harja yhdistettynä hieman kuivempaan massaan olisi killeriyhdistelmä, mutta märän massan kanssa tämä ei oikein toiminut minun ripsissäni. Toki jos ripseni eivät olisi näin hennot, olisi harja kyennyt varmasti erottelemaan niitä paremmin. Tiiviiden harjojen (esim. Dior Diorshow) kanssa kun on se ongelma, etteivät hennot ripseni vain kykene painumaan harjojen väliin ja erottelu kärsii.

Taivutuksia tämäkään ei kyennyt minun ripsissäni pitämään, mutta siihen ei ole tosin kyennyt mikään mukan vesiliukoinen mascara. Pituutta tämä kuitenkin kykeni ripsilleni antamaan hieman.

Toisen silmän kanssa tein kuitenkin kohtalokkaan virheen ja yritin lisätä vanhan kerroksen päälle toisen kerroksen mascaramassan ehdittyä jo hieman kuivahtaa:Ripset jäävät melko jäykiksi, eivätkä ollenkaan sellaisiksi pehmoisiksi, jollaisiksi olin jostain syystä kuvitellut tämän ne jättävän. Juuri tämän vuoksi massan lisääminen jälkikäteen ei ollut kovinkaan onnistunut yritys. Tämän silmän lopputulos olivat siis klimppiset ja kurjan näköiset ripset.

Yhteenveto: Pituutta ja tuuheutta, vaan ei niinkään erottelua. Massa on makuuni liian kostea, minkä vuoksi en ikinä olisi ostanut tällaista mascaraa.

(Esimerkiksi ruotsalaiset eivät voi millään ymmärtää, miksi mascaroissa täytyisi olla erilliset testerit ja eikö meille suomalaisille riitä, että näemme ”testerinä” pelkän mascaran harjan. Tämän vuoksi IsaDora ei koskaan lähetä mascaroistaan testereitä uusinta värinämascaraansa lukuunottamatta, vaan telineissä on vain malliharjat. Liikkeet saavat sitten itse ottaa omaan piikkiinsä myyntikappaleista testerit, mikäli niin tahtovat. Minusta tämä ajatustapa on todella ihmeellinen, sillä ei pelkkä harja tee lopputulosta tai ratkaise ostopäätöstäni, vaan tahdon aina nähdä, miten harja ja massa käyttäytyvät yhdessä!)

Kokemuksia tästä Lumenen uusimmasta tai mielipiteitä Lumenen mascaroista noin muutenkin?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Tosta asiakkaiden käyttäytymisestä sen verran, että ite oon ruokakaupassa töissä ja sielläkin kyllä ihan kauheeta porukkaa näkee. Ihmisillä ei oo mitään käytöstapoja, ihan oikeesti! Mietin vaan millasta menoa esim. vaatekaupassa on… Tässä hauska sivu asiakaspalvelijalle: http://www.aasiakas.net/

  Mikä on muuten sun ihan lempimascara? Sori, en nyt jaksa ettiä vanhoista postauksista! 😀

 2. 2

  sanoo

  Lumenen mascaroita en ole kokeillut kuin Excellenghtiä, josta en kauheasti pitänyt. Olen niin tottunut FLE:n antamaan tuuheuteen, että pelkkä pidennys (joka on kyllä itselläni ainakin näyttävä) tuntuu vähän valjulta. Lisäksi massa on liian kosteaa, ja on muuten omaan makuuni FLE:n massa myös, ainakin ihan alkuvaiheilla. 😮

  Tuollaiset tuotteiden availijat ovat kyllä raivostuttavia! Varsinkin ''halpakaupoissa'' huomaa sen, että tuotteita availlaan miten sattuu, ja heitellään hyllyjen perälle aivan vailla huolen häivää ''piiloon''. Kivat sit vaan niille. Ymmärrän kyllä, että testerin puuttuminen saattaa ottaa päähän (esim. luomiväriä tms en ostaisi ikinä ilman testailua), mutta silti. Kaikenlaisia räkänokkia. :'D

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Juu kyllä ruokakaupassakin osataan, terv. kaupan täti 😀
  Itse paikallisessa Kicksissä laitoin kerran pari teinipoikaa kovaäänisesti kuriin kun myyjä ei huomannut niiden puuhia hyllyjen välissä. Tyypit availivat ja "haistelivat" kynsilakkoja ja hihittelivät päälle! Totesin kuuluvasti että kai sulla on varaa maksaa noi koska kukaan tuskin haluaa ostaa mitään mihin sä oot niistäny 😀 Tuli pojille kiire pois…
  Raivostuttaa tollanen kaikenlainen sikailu!

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  voi apua tuota kerrostuskuvaa :D!
  ei näytä minun mascaraltani, ei… kiitos varoittavasta esimerkistä ;)!

  sitten hehkutusta – minulta LOPPUI varjostustuote, siis ihan aikuisten oikeasti käytin sen loppuun :O! himottaisi se NYX taupe, näkyy olevan edullinenkin mutta minua arveluttaa ostaa ebaysta koska a) pelkään feikkejä ja b) en ole koskaan sieltä ostanut, ja vaikka minulla on pay pal-tili en tiedä miten sen kautta maksetaan yksityishenkilölle – noloa, mutta totta 😀

  /nanna, upouuden bauhaus-meikkipakin onnellinen omistaja 😉

 5. 5

  sanoo

  Anonyymi: Max Factorin False Lash Effect. (Tuossa oikeassa palkissa on muuten listattuna kaikki suosikkituotteeni.) 🙂

  JLCHARLOTT4: Minäkin tykkään enemmän tuuheudesta, joten Excellenght ei oikein tosiaan sytyttänyt minuakaan. :/

  nanna: Oi, onnea uudelle pakille! 🙂
  NYX:in tuotteetovat jo valmiiksi niin halpoja, ettei niistä käsittääkseni feikkejä tehdäkään. Feikin tekeminen ja myyminen kustantaisi jo saman verran. 😉
  En ehkä saisi yllyttää sinua, mutta eBayssa on todella helppo maksaa paypalilla. Kaikki myyjät suosivat Paypalia ja kun ostaa esimerkiksi nopeasti "buy it now" ostoksia ilman huutokauppaa, ei tarvitse kun vain klikata tuote itselleen, jonka jälkeen tulee nappi, josta voi samantien suorittaa maksun ja näppia klikkaamalla pääsee maksamaan Paypalilla. Ei siis vaadi mitään niksejä ja on aivan liian helppoa (ja tuleekin siksi kalliiksi helposti…). 🙂

 6. 6

  sanoo

  Anonyymi: Minä rrrrakastan asiakkaita, jotka laittavat toiset asiakkaat kuriin. Asiakkaat uskovat niin paljon paremmin toisia asiakkaita kuin myyjiä. 🙂

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  no näin vähän arvelinkin, että tuhlaamisen on oltava yhtä helppoa kuin muuallakin ;). ja eikun ostoksille… mielestäni nuo 'buy it now'-kohteet vaikuttavat muutenkin parhailta, jos minä haluan jotain niin ei kai sitä nyt jaksa päivä- tai viikkotolkulla alkaa odottelemaan ja hintaa korottelemaan :)!

  /nanna

 8. 8

  sun sanoo

  Blueberry curl on kyllä kiva perusripsari, tekee siistiä jälkeä ja harjassa kivat ne kaks erilaista sivua.

  Oon ollut aina WP-mascaroiden käyttäjä just ton taivutusten suoristumisen takia ja kokeillut monenmerkkisiä (pidentäviä) WP:itä, kaikissa tuo juttu toiminut. Mutta nyt, ostin jonkin Nivean ripsarin joka suoristi ripset sekunnissa. Kamala lopputulos, vaikka kuminen harja oli tosi hyvän tuntuinen ja mallinen. Sitten sama juttu max factorin LEE:n WP:n kanssa, en voinut uskoa todeksi kun sekin ostos meni ihan hutiin!

  Onkohan näiden hutien koostumus/massa vaan jotenkin erilainen muihin verrattuna vai mistä johtuu? Toi LEE:hän ei kai ihan WP olekaan, vaan joku washable waterproof tms..

  Saispa ite valita harjan ja siihen mieleisensä massan 🙂

 9. 9

  Anonyymi sanoo

  Tunnustan joskus nuuhkineeni deodorantteja, koska usein niistä ei ole testeriä. Mutta en tietenkään kosketa nenälläni tms.

 10. 10

  sanoo

  Asiakkaiden käytäytymisen ajatteleminen nostaa mun verenpaineen välittömästi vaarallisiin lukemiin. Olen työskennellyt eri alojen liikkeissä sekä myyjänä, omistajana että aikoinaan myös myymäläetsivänä. Ruokakaupoissa saatetaan pistellä irtokarkkilaatikoista karkkia suuhun käsin laatikosta kaivamalla (ei tee kauheesti mieli irtokarkkeja ostaa, kun sitä touhua on seurannut ja nää ihmiset on melkein aina aikuisia). Kosmetiikkaa tosiaan availlaan ja kokeillaan testereistä piittaamatta. Vaatteisiin pyyhitään nenä ja meikit jne. jne. Mikä ihmisiä vaivaa? Onkohan vaikeaa käsittää, että kaikki hävikki nostaa hintoja ja hintojen noususta jaksaa kyllä kaikki valittaa.

  Ps. Lumenen mascaroista en tykkää, se oli vissiinkin se kysymys…Ü

 11. 11

  sanoo

  Minä just testailin blogissanikin YSL:n ja Lumene Blueberry Volumen eroa, pakko kyllä sanoa, että Lumenet ei oo oikein ikinä iskenyt :/ Natural Coden jotain käytin kyllä muutaman tuotteen verran, mutta massa tuntuu kyllä melkoiselta litkulta ja ripset on hetkessä tikkusuorat..

  Ja vitsi, että ärsyttää kyllä tuollaiset tyhmät asiakkaat! Toinen on se, kun ei viitsitä kohdella testereitä nätisti, vaan pitää sörssätä ja mörssätä joka ikinen testeri.

 12. 12

  Reu sanoo

  Mulla on ollut myöskin just tuota True Natural Volume macaraa, alussa teki mieli heittää tuo ripsiväti roskiin, minulle se ei tehtnyt ainakaan yhtään mitään jälkeä! Mutta oot ihan oikeessa että sitte ku toi mascara pääsee vähän kuivahtaamaan, toi on oikeesti todella hyvä mascara, olin ihan yllättyny et onko mulla tässä nyt sama mascara kun otin sen hetken ajan päästä käyttöön uudelleen! :)) P.S Blogisi on PARAS! <33

 13. 13

  H sanoo

  Ei tosiaan rajoitu pelkkiin kosmetiikkaliikkeisiin tai -osastoihin tuo tuotteiden testailu, en tiedä lasketaanko sitten Mestarin herkun kosmetiikkahyllyt osastoksi mutta sielläkin tuli vastaan nainen joka tuoksutteli käsivoiteet läpi ennen ostoa. Mä en sillä hetkellä keksinyt mitään minkä oisin niistä kymmenistä vaihtoehdoista voinut sanoa, joten toivottavasti joku joskus uskaltaa ainakin katsoa häntä pitkään…

 14. 14

  sanoo

  Itse yllätyin positiivisesti tuosta True Natural Volumesta. Luulin että se kasaa ripset muutamaksi klöntiksi, mutta se erottelikin hyvin ja samaa ongelmaa kuin Blueberryilla tai Excellenghtillä (eli liikaa väriä harjaan ensimmäisillä käyttökerroilla)ei ilmennyt, joten olin varsin tyytyväinen. Minulla on melko pitkät ripset, niin en ikinä huomaa mitään eroa ripsien pituudessa maskaroiden välillä tai ilman sitä. Tai sitten oon vaan todella onneton meikkaaja.

 15. 15

  Sis sanoo

  Minulla on juuri kyseinen maskara. Sain sen hyvittelylahjana parin muun tuotteen kanssa, kun jouduin valittamaan yhdestä viallisesta tuotteesta. Eli Lumenen asiakaspalvelu ainakin toimii! 😉

  Olen oikeasti tykännyt ripsarista aika lailla. Ensinnäkin saamani yksilö on ruskea, jollaista minulla ei ollut, ja toiseksi se antaa minusta ihan hyvän, luonnollisen tuuhean lopputuloksen. Ripseni taitavat olla luonnostaan vahvemmat kuin sinun, joten ehkä se selittää eron. En ole KOSKAAN saanut tuollaista klimppiäkään aikaan, vaikka saatan kerrostaa ripsaria useaankin kertaan.

  Ainoa miinuspuoli on iso maskarakökkö, joka harjan päähän jää ja joka pitää pyyhkäistä putken suulle ellei halua sotata. Mutta en muista koskaan törmänneeni sellaiseen ripsariin, jossa niin ei kävisi. (Onko sellaisia??)

 16. 16

  H sanoo

  Ai niin, piti vielä mascaroista puhua 😀 Unohdin kokonaan…

  Blueberry Curl vedenkestävänä on ollut varsin ok, mutta sen massa on liian kosteaa ja jotenkin silti liian paksua, että sillä saisi siistiä jälkeä. Musta tuntuu että siitä tulee vähän samanlainen kuin sulla tästä Excellenghtistä.

  Ja sitä en oo ikinä ymmärtänyt, miten pelkkä harja auttais ostopäätöksen tekemisessä? Tai siis mitä mun pitäis ymmärtää pelkästä harjasta?

 17. 17

  kikka sanoo

  Täällä taas meikkaava täti, hei vaan!
  Olen ollut Lumene-friikki, koska pidän suomalaisista tuotteista ja kaikki nämä mustikka ja tyrni ja muut marjat ovat jotenkin niin herttaisia. Mascaroitakin olen kokeillut useita, mutta jostain syystä harvoin ollut tyytyväinen. Joku ripsari ollut liian märkää, joku suttaavaa, joku jotain. En kovin kauaa viitsi tuhertaa epämukavan kanssa, joten olen vaihtanut toiseen. Satsasin kerran Chanelin Inimitableen, enkä siitä luovu, paitsi että löysin Body Shopin tuuhentavan ja se on toinen suosikkini.

  Aiemmin postasit silmämeikin puhdistuksesta. Vanha Lumene oli mainio, nyt nämä uudet, jotka tosin ovat olleet markkinoilla jo vuosia, eivät minulla toimi, en saanut kunnolla ripsaria poistettua ja silmät punoittivat käsittelyn jälkeen enkä edes ole mikään arkasilmäinen. Kokeilin monen sarjan puhdistuksia, todella hintaviakin, jotka kestivät parisen viikkoa ja kas kummaa, lainasin tyttären Body Shopin silmämeikin puhdistusnestettä ja se toimii! On myös edullinen ja riittoisa.

  Lumenen voiteita käytin vuosia ja olin tyytyväinen, sitten menivät muuttamaan "jotain", ainakaan koostumus ei enää ole sama eikä miellyttänyt minua, joten enää ei arsenaaliini kuulu muuta Lumenea, kuin silmämeikin pohjustusvoide. Harmi sinänsä, koska haluaisin suosia suomalaista.
  Kauhea valitus Lumeneista… Oletko työssäsi saanut "tädeiltä" vastaavaa palautetta? Onko muita tyytymättömiä?

 18. 18

  sanoo

  Hei!

  Testerimouhustasi tulikin mieleeni postausideaehdotus: miten ja mihin testereitä pitäisi kokeilla? Meikkivoiteita ja peitepuikkoja olen kokeillut yleensä käden selkään, mutta kesällä käteni on yleensä kyllä aika eri värinen kuin naamani. Jonkun ripsarin kanssa olisin ihan clueless (ja siksi ostankin niitä aina muiden suositusten mukaan). En minä viitsisi ties millä hyppykuppaisilla sormilla sörkittyjä testereitä naamaani tunkea, niin missä saa milläkin tuotteella efektin, joka vastaa parhaiten lopputulosta? Jos voisit ohjeistaa, mihin mitäkin tuotetta kannattaa koklata tai mitä testereistä kannattaa syynätä muuten, niin osaisi itsekin seuraavalla kerralla.

 19. 19

  Anonyymi sanoo

  Hmm, olen joskus syyllistynyt myyntikappaleiden avaamiseen. Tämä juurikin siksi ettei ole ollut testereitä. Mutta en enää availe tuotteita, jätän mieluummin kokonaan ostamatta.
  Minulta on jäänyt ostamatta ja kokeilematta monia uusia mascaroita kun niist ei ole ollut saatavilla testereitä. Eikö olisi kaupallekin parempi avata jokin kappale testeriksi vaikka omaan piikkiin kuin antaa asiakkaide hipelöidä jokaista?
  Ja vielä, lumenen mascaroista en tykkää mutta ostin kuitenkin kokeeksi tuon true naturalin, toivottavasti minulla toimii.

 20. 20

  Anonyymi sanoo

  Ostin vähän aikaa sitten Blueberry Curl vedenkestävän ripsarin, ja itseasiassa oon jo unohtanu miks se jäi käyttämättä. Joka tapauksessa en siitä niin tykänny. Ainakin sillä tuli kovat ripset, mistä en tykkää.

  Onko olemassa mitään yleistä sääntöä minkälaisia ripsareita voi kerrostaa ja pitääkö se thedä kuivuttua vai vielä kosteana?

 21. 21

  sanoo

  nannalle vinkiksi NYX-tuotteiden myyjä ebayssa, jolla on palautteiden (joita on reilusti yli 3000 kpl) positiivisuusprosentti 100! (aika harvinaista, mutta kuulostaa luotettavalta. ;))

  tässäpä siis myyjä ja kohde, josta sen Taupen itsellenikin juuri huusin:

  http://cgi.ebay.com/NYX-Cosmetics-Powder-Blush-Choose-any-1-Color-PB-/250623668044?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item800edf076d

  (toivottavasti linkki toimii, myyjän tunnus on embraceit1004.)

  halusin lkisäksi kokeilla NYXin luomivärinpojustajaakin, joten samalta myyjältä ostettuna sain postikulutkin yhteen (kun niitä erikseen tiedustelin). 🙂

  Virvelle pari kysymystä,
  olen jostain lukenut ettei Paraffinum Liquidumia sisältäviä tuotteita/voiteita kannattaisi käyttää.. Haluaisin kuulla asiasta sinulta enemmän. 🙂

  Käytätkö muita öljyjä ihonhoidossa? Jojobaöljyä, hampunsiemenöljyä, vadelmansiemenöljyä, mustakuminaöljyä.. eikös noita kaikkia voi käyttää ihonhoidossa ihan sellaisenaankin?
  Näistä olisi kiva kuulla myös enemmänkin, mikäli sinulla on tietämystä tai kokemusta. 🙂

 22. 22

  sanoo

  Joskus sata vuotta sitten mulla oli joku Lumenen mascara ja se oli ihan kauhea pettymys! Pidän enemmän kuivemmista mascaroista, mutta se kyseinen Lumenen ripsari oli jo liian kuivakkaa, aamulla levitetyt ripsarit oli ennen puoltapäivää rapiseet poskille =/ Ei hyvä.

  Sen jälkeen ei ole ollut kovinkaan suurta intoa enää tutustua Lumenen ripsarivalikoimaan.

 23. 23

  sanoo

  ainiin, piti vielä kommentoida tätä postausta;

  siis kokeileeko asiakkaat myös ripsiväriä silmiinsä testereistä?
  eikös se ole ihan yleisesti tiedossa ettei ripsiväri ole sellainen tuote jota lainaillaan edes kavereiden kesken silmätulehdusten yms leviämisen takia.. O__o

 24. 24

  sanoo

  Ensimmäiset maskarani joskus ala-asteen lopulla ja yläasteen alussa oli Lumenea, sattuneista syistä mulla ei niistä ole hirmuisesti mielikuvia. Sen jälkeen oli piiitkä tauko kunnes joskus vuoden 2009 puolella viimein kokeilin molemmat Blueberryt ja pakko sanoa, että minua ne eivät vakuuttaneet. Kumiharja oli ihan liian kova, onnistuin tökkimään ja pistelemään silmääni kipeästi sillä ja noin viiden tunnin jälkeen maskaran levittämisestä oli silmässä aina roskan tunne, eli massa tuntui varisevan aika pahasti. Itse en ainakaan huomannut sen suurempaa eroa Curlin tai Volumen välillä. Lumene hairahduksen jälkeen pysyn edelleen Maybellinen ja MaxFactorin mascaroissa, jotka on hyväksi havaittu 😉

 25. 25

  sanoo

  Lumenella on ainakin omalla ihollani toimivia ihonhoitotuotteita, mutta meikeistä en niin välitä. Sattumalta minulla on kuitenkin aktiivikäytössä Lumenen maskaroista tuo Star Effect, jonka kylkiäisinä hiusvärin mukana, sekä Sensitive Touch, jonka ostin siinä vaiheessa, kun silmämeikit tuntuivat ärsyttävän. Tuo Star Effect on kyllä mun mieleeni arkimascarana, kun unenpöpperössä se pieni harja on tällaisella mämmikouralla ihan ykkönen. 😀 Tuo Sensite Touch on ollut pienoinen pettymys, kun pysyvyys on heikohko. Olisiko Virvellä ideoita muiden merkkien mahdollisimman hellävaraisista tuotteista silmämeikeissä? Tietysti parasta, jos saisin sekä pienen harjan että hellävaraisen tuotteen samassa paketissa. 😀

 26. 26

  sanoo

  Itse olen käyttänyt Lumenen mascaroita jo vuosia, eikä minulla ole mitään ongelmaa niiden kanssa. Tosin olen jo vuosia harjannut ripsivärin ripsiini puhtaalla harjalla.

  Itse en tykkää Max Factorin FLE:stä. Tuntuu, että tavaraa ei siirry ripsiin yhtään.

 27. 27

  räpsyripsi sanoo

  Lumenen Excellength tekee mun ripsistä ihan tekoripsimäiset. Tuuheutta, pituutta ja kaarevuutta mun ripsistä löytyy omasta takaa, mutta ne on ihan liian vaaleat.

  Tuon maskaran massa on niin pikimustaa, että ripset näyttää sitä käyttäessä julmetun kauniilta ja pitkiltä. Mun vanha suosikki Masterpiece Max ei pärjää sille lähimainkaan. Kiva sikälikin, että suomalaista kannattaa suosia, jos vaan voi.

  Pääasia on tietysti, että jokaiselle löytyy mieleisensä maskara 🙂

 28. 28

  sanoo

  Mielipiteeni Lumenen (johon myös luen Natural Coden) ripsiväreistä on yksiselitteisesti se, että ne ovat peetä purkissa ja hinta/laatu on täysin päin prinkkalaa. Ainut kunnollinen oli joku mitä ei varmaan edes valmisteta enää, sellaisessa kullanvärisessä purtilossa. Kaikki muut ovat järjestään kamalia joko harjaosaltaan tai sitten vain yksinkertaisesti siksi ettei niillä saa mitään ripsiä aikaan, sopivathan nämä toki sellaisille jotka haluavat ripsiensä näyttävän värin laiton jälkeen siltä ettei niissä olisi mitään. Blueberry Crapin jaksan aina mainita omien inhokkiripsareideni listalla. Nyt haksahdin jostain syystä Natural Coden "Volumen maksimoivaan" (no lol…) ripsariin jossa on ihanan pehmeä ja tuuhea harja mutta massa on syvältä. Harja toimisi ihanasti jos massa olisi laadukkaampaa ja märempää – ai niin, sittenhän olisikin kyseessä Diorshow. 😛 Hirveä vuodatus, joo, mutta Lumene on kyllä lemppari-inhokkini mitä ripsiväreihin tulee.

  Minä kuulun näihin jotka availevat myyntipurnukoita, tosin teen sitä kyllä vain ja ainoastaan ääritapauksissa eli yleensä jos marketissa pitää valita dödö tai suihkusaippua. Molemmissa kun on tuoksu hyvin tärkeässä osassa enkä vain voi ostaa sikaa säkissä. Tämä pikainen avaus-tuoksutus-sulkeminen ei jätä tuotetta myyntikelvottomaan kuntoon ja varsinaisesti testattavaa kosmetiikkaa (huulipunat, voiteet tms.) en lähde availemaan missään nimessä.

 29. 29

  Miina sanoo

  En ole Lumenen mascaroiden fani itsekään, vaikka niitä muutamia löytyy ja on ollut käytössä. Käytän niitä lähinnä, jos tiedossa on vaikka lyhyt päivä, käväisen kaupungilla ostoksilla tms. Koko päivää ne eivät minulla hyvänä pysy enkä saa niillä tarpeeksi näyttävää jälkeä "parempiin" menoihin.

  Tuo tuotteiden availu on todella ärsyttävää!! Kymmeniä kertoja olen sitä itsekin todistanut, etenkin esim. halpahalleissa tai Anttiloissa. Ihan kylmästi revitään vaikka se pieni sinetti tai teippi auki ja avataan tuote. Jep, myönnän, haistelen itsekin joskus esim. deodorantteja ja suihkugeelejä, mutta en koskaan puserra/suihkauta tuotetta ulos tai avaa tuotetta, jos siitä on sille haittaa tai se on kääritty muoviin tms. Enpä tosin kaupoissa testereitä muutenkaan kokeile muuten kuin katson sävyä tai joskus kämmenselälle kokeilen koostumusta. Mutta eipä tulisi mieleenkään laittaa vaikka huulikiiltoa suoraan testeristä huulille…

 30. 30

  LemonJuice sanoo

  Ja taas täällä kyselen laiskana Diorin viisikoiden väristä.

  Viimeksi kyselin vinkkejä kohtuu nudeen palettiin ja mieleinen vihjeidesi perusteella löytyikin. Nyt mieleeni on iskostunut ajatus, että josko Diorilta löytyisi violetti, joka ei tee silmiäni sen näköisiksi, että olen just itkenyt tai että mulla on joku silmätulehdus.

  Minä siis pidän violetista ja kuvittelisin sen sopivan myös silmieni väriin, mutta useimmat kokeilemani violetit ovat saaneet silmäni tosiaan itkettyneen näköisiksi – mietin, että vieläkö kerran uskaltaisi käydä tsekkailemassa, josko minullekin joku toimiva violetin sävy löytyisi.

  Jotenkin kuvittelen, että sinä muistat suunnilleen kaikki vaihtoehdot ulkoa + saattaisit tietää muitakin kokemuksia tuon punoituksen osalta, joten vienosti kysäisen, että olisiko sinulla ehdotuksia Diorin viisikoiden osalta – löytyykö mitään kivaa palettia, missä ois violetin sävyjä?

 31. 31

  Anonyymi sanoo

  Hahhah, tunnustan haistelevani deodorantteja, naama-aineita, vartaloaineita ja melkein kaikkea ennen ostoa kunhan saan pakauksen auki ettei siitä jää jälkiä(kuka nyt ostaa tietämättä haiseeko tuote joltain kamalalta?) Ei kiinnosta lähteä hakemaan hehtaarikokoisessa citymarketissa myyjää puolta tuntia vain saadakseen lauseen "emmää tiiä".

 32. 32

  Anonyymi sanoo

  Moikka, mitä mieltä olet Cliniquen Almost Powder Makeup SPF 15 mineraalimeikkipuuterista? Tällaisen INC:in löysin:
  ACTIVE INGREDIENTS: titanium dioxide 13.00%, octinoxate 2.00% INACTIVE INGREDIENTS: talc, dimethicone, nylon-12, silica, squalane, boron nitride, vinyl dimethicone/methicone silsesquioxane crosspolymer, cetyl caprylate, diisostearyl malate, phytosteryl/isostearyl/cetyl/stearyl/behenyl dimer dilinoleate, methicone, aluminum hydroxide, glycerin, sodium hyaluronate, magnesium palmitoyl glutamate, sodium palmitoyl sarcosinate, palmitoyl proline, alumina, tocopherol, palmitic acid, 1,2-hexanediol, ascorbyl tetraisopalmitate, tin oxide, sodium dehydroacetate, /- iron oxides (ci 77499, ci 77492, ci 77491), mica, titanium dioxide (ci 77891)]

 33. 33

  sanoo

  Minulla oli joskus aikoinaan Lumenen mustikkaripsari (vedenkestävä) ja eipä sillä saanut kuin sotkua aikaiseksi, toisekseen se haisi aivan järkyttävältä! Siis todella voimakas tuoksu mikä sai ihan vedet valumaan silmistä.

 34. 34

  Anonyymi sanoo

  Moi! Lumenesta tulikin mieleeni, että oletko kokeillut niiden sitä Arctic Aqua -sarjaa ollenkaan? Ja osaatko kertoa, mitä se niissä oleva hydroxylitol on? Tiedän vaan sen, mitä purkit ja tuubit itse kertovat, mutta mitä se oikeesti on…?

  * taru *

 35. 35

  lumene rules sanoo

  Ehdoton suosikkini on Lumenen Exe-jotain, se aika uusi pidentävä. Inhokit on kaikki olleet L'Orealia (karisee ihan sikana) ja Maybellinea (ei tee mitään jälkeä ripsiin).

 36. 36

  Anonyymi sanoo

  Olen omistanut Lumenen mascaran viimeksi joskus teinivuosina vajaa kymmenen vuotta sitten, mutta hukkasin tuossa talvella Kanebon 38:n, ainoan ripsivärini ja vaikka kuinka yritin, en tullut toimeen ilman ripsiväriä. Niinpä ainoa vaihtoehto oli marssia S-Marketin ripsivärihyllylle. Lähimpään kunnon meikkejä myyvään kauppaan on pari sataa kilometriä liikaa matkaa noin vain ripsivärin takia lähdettäväksi. Yllätyin tosi positiivisesti kun ostin tuon Blueberry Curlin. Omat ripseni ovat tavalliset, ei hennot, mutteivat huippu tuuheatkaan. Keskipitkät ja aika helposti taipuvat. Lumene toimi kuin unelma, ripset olivat nätisti taipuneet, ei paakkuiset, pystyin laittamaan useamman kerroksen. Ja hyvännäköiset! Todennäkäisesti käyttäisin tuota ripsaria vieläkiin, mutta inhoan silmämeikinpuhdistusaineita ja sitä öljyistä tunnetta mikä puhdistusoperaation jälkeen jää. Eli Kanebon voittanutta ei löydy.

 37. 37

  Anonyymi sanoo

  Hej! Apua kaipaa onneton tunari :(. Juurikin olen hommaamassa tuota Urban Decayn Eye Primeria (tistysti blogisi suosituksesta :)) mutta en ole varma sen käytöstä. Yleensä siis laitan meikkivoidetta luomilleni, koska ne ovat myös yläluomesta melko tummat. Saan siis väriä tasaisemmaksi niin. Mutta mihin väliin laitan tuota Eye Primeriä? Ennenkö meikkivoidetta vaiko sen jälkeen vai tarviinko koko meikkivoidetta enää lainkaan?
  Kovasti toivoo vastausta 🙂

 38. 38

  Anonyymi sanoo

  (Kysäisin tätä jo aikaisemmin,mutta jostain syystä et ollut vastannut.)Olen nyt muutaman viikon ajan käynyt kosmetologilla sarjahoidoissa siis kerran viikossa ja saanut sieltä mukaan testerikokoisina exuviancen tuotteita.Nyt kuitenkin hirvittää ajatus että joudun ostamaan nuo tuotteet, ja ne eivät ole siitä halvimmasta päästä..mutta en nyt kuitenkaan tiedä onko noista ollut sen kummempaa apua, tai siis kosmetologi varoitti että ensin hoidoista tulee negatiivinen reaktio eli iho alkaa hilseilemään pahasti ja finnejä saattaa tulla todella runsaasti.No nyt tässä kolmisen kertaa on tullut siis niissä hoidoissa käytyä ja no iho on vieläkin kuiva, tosin ei yhtä kuiva kuin alussa ja no finnien määrä nyt ei ole vähentynyt mihinkään vaan koko ajan puskee lisää.Huomenna olisi sitten kunnon ihonpuhdistus joka kestää muutaman tunnnin ajan. Ja no toivottavasti pikkuhiljaa alkaa syntyä jtn tulosta! Oletko itse koskaan kuullut tuosta exuviance sarjasta, olisi kiva kuulla niin plussat kuin miinuksetkin jos satut tietämään :-)?. Lisäksi tuon sarjan päivävoide, multi-protective daily fluid spf 15 on alkanut nyt viime aikoina heti levityksen jälkeen rapisemaan iholta pieninä paloina,mahdanko sitten laittaa liian paksusti joihinkin kohtiin, vaikka pyrin kyllä mahdollisimman säästeliäästi noita käyttämään, vai olisiko ihon kuivuudella jtn tekemistä tuon asian kanssa sillä muistaakseni jonkin biothermin voiteen kanssa olisi ollut vähän sama juttu?

 39. 39

  Anonyymi sanoo

  Teininä käytin Lumenen mascaroita, ja Blueberry Curlien jälkeen olen aloittanut uudestaan. Perus BBC on loistavaa tavaraa! Pidentää, tuuheuttaa ja erottelee. Viimeksi ostin vahingossa Volumen ja onneksi ostin, on nimittäin vielä parempaa. Luottoripsari tosiaan! Ainoa miinus siitä, että Volumen massa on sen verran kosteaa, että välillä tuhrin luomivärin sillä. Mutta pieni miinus. Etenkin kun näitä saa alle 10e tarjouksesta, on hinta-laatu kohdillaan.

 40. 40

  Anonyymi sanoo

  Virve! Kalevan Halpa-Hallissa oli vino pino Nutri Gloss-naamioita!! Tulit mieleeni! 😀

  – Sonja

 41. 41

  Anonyymi sanoo

  olen samaa mieltä kanssasi siitä, että se ripsivärin massa on todellakin liian märkää! sehän siis klimppaa ripset ihan hämähäkin jaloiksi ja suoristaa ripset taivutuksen jälkeen alta aikayksikön. tosi pettymys oli kyllä tämä. onneksi sain sentään ilmaiseksi, niin ei rahat menneet hukkaan minulla…

 42. 42

  sanoo

  Hei!
  Ihan ensimmäisenä haluaisin sanoa KIITOS siitä, että pidät tätä blogia! Sun ansiosta oon ruvennu kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä naamaani tungen. Ja sekin on sun ansiota, että löysin bareMineralssin meikkipohjan. Ah, mikä keksintö!

  Nyt kuitenkin mulla on ongelma johon toivoisin apua. Nimittäin iho. Mun otsa ja jotkut kohdat poskista on niin kuivat, että ne ihan hilseilee. Mut sit taas toisaalta mulla on kyllä epäpuhtauksiakin naamassa. Nyt haluaisin löytää oikeanlaisen rasvan mun iholle. Yleisesti ottaen iho on aika herkkä ja punottaa todella helposti. Lisäks ihon läpi näkyy verisuonia ym. Osaisitko auttaa mua löytämään sopivan rasvan, millä saisin ihoni kuntoon? Ja mielellään vielä sellanen, että se soveltuu hyvin bareMineralssin alle (jos mahdollista).

  Niin ja sellanen juttu, että kun sanoit joskus ettet ole vielä innostunut bareMineralssin silmämeikeistä, niin voin ainakin suositella sulle yhtä sivellintä. Nimittäin Eye defining brush! Ensimmäinen luomivärisivellin, minkä avulla mä osaan levittää tuonne ulkonurkkaan nätin näkösesti luomiväriä 🙂

  Mutta kiitos sulle tästä sun blogista, olen lukenut ja tulen jatkossakin lukemaan! kommentoimaan olen hieman laiskanpuoleinen mutta siitä huolimatta: hengessä mukana!

 43. 43

  Anonyymi sanoo

  Anonyymille joka kyseli Exuviancesta – vähän halvemmalla tuotteita saa Ebaystä. Muuallahan nuo tuotteet eivät ole niin kalliita kuin Suomessa.

 44. 44

  miumiu sanoo

  itse tykkään Lumenen Burberry Curlista, harja on mielestäni tosi kiva ja eroteltua mutta luonnollista jäkeä syntyy helposti. Harmikseni itselläni ripsari leviää melko nopeasti, ja pian löydänkin pienet tummentumat alaluomissani. Vedenkestävästäkään en tykkää, ihan vain siksi että olen maailman kärsimättömin putsaamaan 😀

  Ja hei, vähän off-topic; Itse kun tunnut olevan rasvojen suuri ystävä, voisitko suositella minulle jotain hyvää vartalorasvaa joka a) imeytyisi nopeasti b) ei jättäisi tahmaista tunnetta iholle ja c) tuoksuisi & näyttäisi hyvältä? 😀 Itse olen maailman laiskin rasvaaja, ja minun on todella vaikea motivoitua rasvaamaan itseäni. Olen kuitenkin huomannut, että se rasvaaminen tuntuu olevan helpompaa jos tuote näyttää & tuoksuu houkuttelevalta! 😀 Vielä kun löytäisin jonkun, mikä voisi imeytyä nopeasti eikä olisi mielellään kovinkaan kallis. Arvostaisin apuasi suuresti! 🙂

 45. 45

  Anonyymi sanoo

  Lumenen Blueberry Curl vedenkestävänä on mielestäni todella hyvä maskara !

  Sitten kysyisin tuosta kastanjavedestä, että estääkö se ihoa ruskettumasta ?
  Jos sitä vaikkapa kesällä laittaa kasvoille, niin ruskettuvatko kasvot silti sen "läpi", vai pitääkö se päivetyksen loitolla ?

 46. 46

  sanoo

  Itse en ole öljyjä käyttänyt, mutta mieli tekisi kyllä kokeilla. 🙂
  Ja juu, kokeilevat hullut tosiaan myös testereitä silmiinsä. :S

  Nonnu: :/

  HeidiB: Minä taas tykkään jämäkästä harjasta, sillä erottelee loistavasti. 🙂

  Anna Banana: IsaDoran ja Cliniquen mascaroita herkkäsilmäiset asiakkaani ovat eniten suosineet ja Cliniquen Lash Powerissa on ainakin pieni harja. Mascara lähtee pois lämpimällä vedellä, eli helppo poistaa. 🙂

  Caitia: Omalla harjalla laitettuna saa tosiaan erilaista jälkeä. 🙂

  räpsyripsi: Nimenomaan. 🙂

  Lycy S.: Minusta tuollaisten tuotteiden avaaminen on ok, sillä se ei tee niistä vielä myyntikelvottomia. 🙂

  Miina: Ärsyttävää, etteivät sinetitkään pidättele ihmisiä. :/ Minusta dödöjen ja suihkugeelien yms. tuoksuttelu on ok, sillä ne eivät siitä vielä myyntikelvottomiksi mene. 🙂

  Lemon Juice: Mitenkäs olisi Petal Shine, eivät ainakaan ole liian punertavia ja tee itkuisia silmiä. Jos tuossa on liian lämpimiä sävyjä niin sitten Stulish Move. 🙂

  Anonyymi: Dödöt, vartalotuotteet yms. ovat minusta vielä ok tuoksutella. 🙂

  Anonyymi: Diorin ohella lempparini meikkipuutereista. 🙂

  Panda: Lumenen vedenkestävät (tai no, ne kaksi mitä heillä on ollut: Blueberry Curl ja Star Effect) ovat olleet minusta ihan liian ohutta litkua. :/

  * taru *: Olen kokeillut ja varsinkin purkissa olevaa 24h voidetta suosittelen usein. Xylitol on kosteutta sitova aine. 🙂

  lumene rules: Niin vaan on erilaisia makuja mascaroiden suhteen, näistä kommenteistakin sen jo huomaa. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Puhtaalle luomelle ja jätä meikkivoide pois. 🙂

 47. 47

  sanoo

  Sun: LEE:n WP:ssa varmaan vaikuttaa tosiaan se, ettei ole se virallinen vedenkestävä vaan lämpimällä vedellä poispestävä. Itselläni ainakin tuollaiset mascarat suoristavat. :/

  nanna: No juurikin näin! 🙂

  Anonyymi: Minusta deodoranttien (ei tosi spray tietenkään) suihkiminen on vielä ok, koska niihin ei mene ilmaa ja yksi nuuhkaisu ei tee myyntikelvottomaksi. Minua ei ainakaan haittaa, jos ostamaani dödöä on joku salaa tuoksuttanut. 😉

  annamari: Nimenomaa, mikä ihmisiä vaivaa! :/

  L T: Juu, tuo testereiden kohtelu on myös joskus aika julmaa. :/

  Reu: Monen mascaran kanssi minulla kyllä käy juuri niin. 🙂

  H: Minusta vielä kroppatuotteiden pieni nuuskinta menee, sillä eivät mene myyntikelvottomiksi vielä siitä, mutta meikkien kokeilu ja pakkausten aukominen ärsyttävät. :/

  Perliitti: Omat ripseni ovat niin hankalat ja hennot, että erot aina huomaa. :/

  Sis: Vahvemmissa ripsissä varmasti toimii paremmin. 🙂

  H: Juu, BC:n vedekestävä on aika liirua. :/ Kyllä harjasta aina jotain saa irti, mutta kyllä se pitää saada nähdä yhdessä massan kanssa.

  kikka: Olin ennen töissä Lumenella ja kyllähän sitä aina jos jonkun näköistä vikaa löytyi tuotteista. 🙂

  Minttu: Pidän ehdotuksen mielessä, kiitos! 🙂

  Anonyymi: Joskus tilanne on se, että uusi testeri ei ole vielä saapunut (vanha pöllitty, kateissa, laatikossa…), joten suosittelen kuitenkin kysymään tuotteissa sen testerin perään. Toki jonkun suihkugeelin tuoksuttelu nyt ei niinkään haittaa, mutta esimerkisk imascaroiden myyntikappaleita (kaupan omaisuutta) ei kellään ole minusta oikeutta mennä availemaan.

  Anonyymi: Ei oikein ole yleissääntöä, toiset mascarat toimivar kerrostettuina ja toiset eivät. Usein liirummat kuivuvat liian koviksi kerrostaa. Itse kerrostelen massan ollessa vielä kosteaa, mutta joskus yritän lisätä vielä jälkikäteen.

  veeveera: Kiitos!
  Mineraliöljy on minusta sellainen uskontokysymys. Toiset uskovat sen tukkivan ja toiset taas eivät reagoi mitenkään. Itse käytän huoletta, mutta ihan on ihosta kiinni miten mihinkin reagoi.

  Anonyymi: Anteeksi, nyt kun luin kommenttisi muistan kyllä lukeneeni sen, mutta vastaus on ilmeisesti jäänyt. :/
  Valitettavasti en kyllä osaa sanoa asiaan mitään, sillä kyseinen sarja on minulle tuttu lähinnä vain nimensä puolesta. :/ Jotkut kosteusvoiteet, joissa on paljon kalvonmuodostajia saattavat lähteä rullautumaan iholta jos niitä on vähänkin liikaa tai kun päälle yrittää laittaa meikkiä.

  Anonyymi: Minäkin tykkään Volumesta kovasti. 🙂

  Sonja: Kiitos vinkistä! 🙂

  raizku: Lumenen Arctic Aquan 24h purkkiversio voisi olla hyvä apu ihollesi. Kosteuttaa, mutta menee mineraalipohjan alle.
  BM:n siveltimet ovat kyllä pääosin aivan loistavia. 🙂
  Ja niin, kiitos kivasta kommentista! 🙂

  Anonyymi: Minäkin tykkään kuivemmista. :/

  Anonyymi: Ebayssa saa vaan olla tarkkana feikkien kanssa. :/

  miumiu: Nivean uusi Angel Star vartaloemulsio voisi olla kiva. 🙂

 48. 49

  Anonyymi sanoo

  Kyselin aikaisemmin tänään Cliniquen Almost Powder makeupista, mutta löysinkin kehusi aikaisemmsita postauksista 🙂 Se kuulostaisi hyvältä vaihtoehdolta kesämeikiksi, sillä nykyiset mineraalipohjani ovat vähän liian vaaleita kesäiholle 🙂
  -Tellu-

 49. 50

  Elisa sanoo

  Mä en oo tainnu ikinä edes kokeilla Lumenen ripsivärejä, jotenkin mielikuva niistä ei oo ollu kauhean positiivinen. Monen muun tavoin oon ihan koukuttunu Kanebon (Sensain? :)) 38-ripsariin, hyvä kakkonen on samantapainen FiberWig.
  Osaisitko Virve auttaa mua Bare Minerals -ongelmassa? Oon talven aikana löytäny itselleni tosi hyvän sävyn, golden mediumin. Nyt kesän ja rusketuksen tullessa se alkaa kuitenkin käydä liian vaaleaksi, ja löysin BM:n sivuilta sellaisen sävyn kuin golden tan. Luulen, että se vois olla mulle se oikea kesäsävy, mutta en ole onnistunut löytämään sitä mistään verkkokaupasta. Kickissä en ole vielä käynyt katsomassa, enkä toisaalta mielellään maksaisikaan tuosta tuplahintaa verkkokauppoihin verrattuna. Kiitos tuhannesti jos osaisit vinkata mistä tuon löytää:)

 50. 51

  Janina sanoo

  Aaaah, pakko kommentoida tähänKIN postaukseen 😀 Kirjoitat välillä niin osuvista asioista, että täällä päätteen äärellä aina suutun kanssasi/innostun kanssasi. Miehellä aina ihmeteltävää, kun olen netissä käydessäni joskus niin vihainen/innostunut. 😛

  Olen kiinnittänyt nyt töissä huomiota kaikista eniten siihen, miten "sallittua" ihmisten mielestä on suihkia deodorantteja. (tarkoitan nyt lähinnä spray-deoja) Jotenkin suuri osa ihmisistä tuntee oikeutetuksi suihkia deodoranttipullosta ilmaan/iholle ja tuoksutella sitä siitä. Ilman siis mitään testeriä. Minua tämä tapa lähes raivostuttaa, sillä samanlainen myyntikappalehan sekin on, kuin muutkin naamarasvat/yms. Käytettyä purkkia on vähän nolompi myydä, kun aina näitä testaajia ei tule huomattua, ja (mikä KAIKISTA ärsyttävintä) testaamisen jälkeen ihmiset yleensä ottavat sen kaikista kauimmaisen tuotteen, jota ei varmasti kukaan ole testannut. Millä logiikalla tämä tehdään ja sallitaan itselle? Jos testaa käyttämätöntä tuotetta ja sen aikoo ostaa, eikö olisi kaiken reiluuden mukaista myös ostaa se itse testaama tuote. Tämä pistää vihaksi, eikä tähän voi oikein myyjänä mitään sanoakaan. ("jaahas, rouva sitten testasi tuotetta ja pistää jonkun toisen hyväntahtoisen hölmön ostamaan sen jo sinun käyttämäsi kappaleen! Miten mukavaa!")
  Ja kaikista eniten tämä ihmetyttää, että juuri tämä spray-deodoranttien kokeilu ja suihkiminen tehdään ihan pokkana myyjien silmien edessä (joskus jopa minun ollessa vieressä, ellen ehdi väliin huikkasta, että myyntikappaleita ei saa testailla), eikä koeta minkäänlaista häpeää (yleensä ihmiset tajuavat nolostua, kun saan heidät kiinni kokeilemasta jotain myyntikappaletta). 😀 Ihmeellinen on maailma. Samaa ei tapahdu läheskään niin paljon esim. hiuskiinteiden kanssa, vaikka samantyyppisestihän niilläkin voisi perustella samanlaisen käytöksen.

  Ylipäätään kaikki myyntikappaleiden availu/tärvely/testereillä leikkiminen/säännöllinen testereillä koko naaman meikkaaminen "salaa" saa vereni hieman kiehumaan. 😀 Itse kun lähes poikkeuksetta otan sen riskin, että tuote on hutiostos.. Ainahan sen voi laittaa eteenpäin. 😉

 51. 52

  Anonyymi sanoo

  Heips! Ajattelin kysäistä, että minkä sävyistä Bare Minerals-pohjaa käytät? Olen itse myöskin todella kalpea (lisäksi olen ehdottomasti neutraali/hieman kellertävä, kuin punaiseen taittava) ja mietiskelin tässä, että osaisitkohan auttaa sävyvalinnassa. 😀

 52. 53

  sanoo

  Tellu: Suosittelen tosiaan lämpimästi. 🙂

  Elisa: Noista tummemmista sävyistä minulla ei ole valitettavasti kovin vahvaa tuntumaa, eli en tarkalleen muista eri vivahteita. Muutenkin tummemmat menevät hieman hankalammin ja epäloogisemmin minusta kuin muut sävyt. :/
  Minun korvaani tuo manitsemasi sävy ei kuulostanut yhtään tutulta, eli varmaankaan kuulu Suomenkaan valikoimaan. :/

  Janina: Oi, sait minutkin ihan kiihtymään, kun mietin niitä deodoranttien suihkijoita. Eniten tämä ärsyttää selektiivisissä tuotteissa tuoksujen yhteydessä olevissa deodoranteissa. Meillä dödöjen korkit on suljettu selkeästi hälytintarralla, mutta silti jonkun älypään pitää aina saada tuoksutella niitä. :S
  Olen itse vähän huono marssimaan myyntikappaleita kokeilleiden ihmisen luo ja toteamaan, että "Ostit sitten äsken tämän," mutta tykkään kyllä huomautella myyntikappaleiden kokeilusta. Ei vaan päähän mahdu tuo ihmisten huonotapaisuus. :/

  Anonyymi: Minulla on vaalein sävy Fair. 🙂

 53. 54

  sanoo

  tuli muuten testailuista mieleen vielä, että ehkä vieläkin uskomattomampaa kuin kosmetiikan testaus, on se, että naamiointi/asusteputiikissa käy asiakkaita jotka haluavat kokeilla ja sovitella peruukkia -> pakkaus avataan sovitusta varten -> asiakas on tyytyväinen ja haluaa ostaa sellaisen, AVAAMATTOMANA!
  tietenkin jos on testattu peruukkia, joka on jo ollut muidenkin päässä, niin silloin saa kyllä ostaakin uuden ja avaamattoman, mutta jos paketti avataan yhtä asiakasta varten sovitukseen niin miksei sitä samaa voi ostaa? monet kuitenkin on valmiita ostamaan peruukin ilman sovitustakin, joten turhaan sinne hyllylle jää sovitettuja kappaleita jokaisesta mallista…
  ei voi käsittää.

 54. 55

  Ex-kynnetön sanoo

  Minä olen aina tykännyt Lumenen ripsiväreistä, varsinkin ylä-asteella ja lukiossa lempparini oli Lumenen vedenkestävä perusripsiväri. Nyttemmin Lumenet ovat kyllä jääneet lämpimällä vedellä lähtevien varjoon. Inhoan vedenkestävien putsaamista ja pelkät säänkestävät eivät tahdo kestää pyöräilyä. En kyllä vaadi ripsarilta paljoa, sillä ripsia on mukavasti omasta takaa. Ainoa vika niissä on oikeastaan värittömyys. Alaripsiä en osaa meikata nätisti, joten jätän niistä suosiolla värin pois. Koppakuoriaisen-jalka-efekti ei oikein innosta.

 55. 56

  sanoo

  Mulla on ollut käytössä Lumenen Sensitive [kun silmäni ovat vähän arkuuteen taipuvaiset] ja olen ollut tyytyväinen. Mun mielestä tuosta ripsarista tekee hyvän juuri se, että sillä laitettuna ripset eivät näytä miltään 'hei-olen-sukeltanut-mascarapurkkiin- hämähäkinkoivilta! 😉 Eli lopputulos on hienostuneen vähäeleinen – juuri sellainen luonnollisentyyppinen, josta itse tykkään.

  Nämä ovat tietysti makuasioita.. Nykyinen ripsarini on Maybellinen Define-A-Lash, mutta seuraava tulee olemaan taas Lumene, ehkä juuri tuo Sensitive.

 56. 57

  Anonyymi sanoo

  Se että joku kokeilee tuotetta ja sitten ostaa kuitenkin hyllyltä taaimmaisen, voi johtua siitä oletuksesta, että muutkin ovat kokeilleet rivin ensimmäistä. En availe myyntikappaleita itse, mutta poimin kuitenkin tuotteen sieltä taaempaa.

 57. 58

  Tanja sanoo

  Mun täytyy kehua Lumene natural code eye dramatizer volumen ripsiväriä. Ostin kun ihastuin paksuun harjaan. Ripseni on aina ollut todella hennot ja olemattomat, kun olin käyttänyt kyseistä ripsiväriä pari kuukautta huomasin että ripseni ovat vahvistuneet paljon! Kävin lumenen sivuilla lukemassa lisää tuotteessa ja sielä luki näin: "Ripsiä hoitava, pitkäkestoinen koostumus tuuheuttaa ja jättää ripset pehmeiksi. "
  Täytyy todeta että ainakin minun kohdalla tuo hoitava pitää paikkaansa.

 58. 59

  Anonyymi sanoo

  Minä olin todella positiivisen yllättynyt tästä ripsarista! 🙂 Ja harvasta olen ollut.

 59. 60

  Anonyymi sanoo

  Olin hieman hämmentynyt alkuun FLE:n vaatimasta työn määrästä, mutta harjoittelun jälkeen rupes tuleen tulosta, hyvä tuote. Sellaisina aamuina varsinkin, kun on kiire, käytän taas Lumenen Excellength ripsiväriä, koska se on paaaljon nopeampi käytössäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *