Dryyyy! Dryyyy!

Biozellin kuivashampootörppöni tyhjeni, ja halusin jälleen kokeilla jotain uutta. (Joku muuten sanoi, että Biozellin purkki tyhjenisi nopeasti. Ei pitäny minun kohdalla paikkaansa, vaan purkki oli riittoisuudeltaan ihan normaali ottaen huomioon, että siinä tosiaan on vain se 100 ml ainetta.)

Tällä kertaa vipelsin isompaan kampaamoon, jonka kuivashampootarjontaa kartoittaessani sain kimppuuni mukavan kampaajan, jonka suosituksiin päätin kokeiluluontoisesti luottaa.

Hain periaatteessa kuivashampoota, mutta toisaalta ehkä kuitenkin enemmän muotoilupuuteria. Kickseissä myytävä Björn Axénin Styling Powder on ollut oikein mukava vaihtoehto, mutta tuotteen haju on alkanut etomaan minua. Lisäksi halusin ehkä kuitenkin jotain hieman vähemmän pitoa antavaa ja vähän enemmän puhtautta tuovaa tuotetta. Osiksen Dust it minulta jo kotoa löytyikin, mutta en ole jotenkin innostunut käyttämään sen tyyppistä siroteltavaa versiota.

Kampaaja vei minut heti oman suosikkinsa luokse ja kehui sen niin ylitsevuotavasti, etten edes halunnut kyseenalaistaa sen ylivertaisuutta haastajiinsa nähden. Niinpä kipitin kotiini mukanani Fudgen kuivashampoo.

Ja on kyllä sanottava, että kampaajatäti oli aivan oikeassa kehuessaan tätä!

Tämä on etupäässä kuin kuivashampoo, eli tukka jää tämän jäljiltä nimenomaan puhtaan tuntuiseksi ja mukavan tuoksuiseksi. Tuoksu ei ole häiritsevän vahva, mutta on kuitenkin olemassa.

Plussaa siitä, että tukkaan jää kuitenkin hieman samanlainen fiilis, kuin muotoilupuuterilla ilman mitään tahmaisuutta ja takkuisuutta. Aine on valkoista, eli toisin kuin esimerkiksi Biozellin kuivashampoo, näkyy tämä suihkuttaessa tummassa tukassa. Ohjeissa kehotetaan antamaan tämän olla hiuksissa kaksi minuuttia ja harjaamaan sen jälkeen pois. Itse olen ollut hieman malttamattomempi ja muutenkin vain lähinnä pöyhinyt tämän tukastani pois, eikä tukkaani siltikään ole jäänyt mitään häiritsevää vaaleutta. (Muutenkin tosin suihkutan kuivashampoon yleensä alempiin hiuskerroksiin ja vain kevyesti jakauksen kohdalle.)

Tuote sisältää hieman aprikoosiöljyä, mikä ilmeisesti saa aikaan sen, ettei tukka jää yhtä kuivan tuntuiseksi, kuin mitä monilla pelkkiä rasvoja imeviä aineosia sisältävillä kuivashamppoilla ja muotoilupuutereilla. Älkää kuitenkaan säikähtäkö, sillä mitään varsinaista rasvaisuutta tämä ei tukkaan tuo!

Vuotaviin Tigin kuivashampoopulloihin kyllästyneenä olen tietysti ollut onnissani huomatessani, ettei tämä kaveri falskaa ja tyhjene itsekseen. Oman pulloni kanssa olen välillä huomannut, että jos en ravistele sitä ihan kunnolla ennen käyttöä, saattaa sprayatessa aluksi suihkuta vain pelkkää ilmaa. Hieno juttu on kuitenkin se, että tämä toimii oikeastaan jopa paremmin ylösalaisin käytettynä kuin oikeinpäin suihkuteltuna, joten extremeimmätkin suihkutteluasennot onnistuvat.

Hintaa pullolla on noin 17 euroa ja sitä myyvät kampaamot.

Onko Fudgen versio kuivashampoosta jollekin teistä tuttu?

(Tästä postauksesta löytyy muutamia aiempia kokemuksiani aiheeseen liittyen.)

Kommentit
 1. 1

  nanna sanoo

  tämä ei ole tuttu, mutta vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta!
  menin vaan hölmöyksissäni joskus ostamaan 2 tigin kuivashampoota kun niitä kerrankin oli tarjolla ( olivat silloin aina loppu ) ja nyt tuntuu että ne kestävät ikuisuuden. melkein jo toivoisin, että vuotaisivat mutta ei, tottakai onnistuin saamaan 2 toimivaa putelia 😉

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  vähän ristiriitainen lause "sain kimppuuni mukavan kampaajan" 😀

  tykkään sun blogista (:

 3. 3

  sanoo

  Ääk, tuota on saatava seuraavaksi! (jahka löydän täältä periferiasta Fudgea myyvän putiikin)

  Onko toi samantyyppistä kuin Tigi? Rakastuin Rockaholic-kuivikseen palavasti, mutten halua ostaa niitä pahuksen kalliita toimimattomia purkkeja :/

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Tuuheuttaako tuo? Koska mulla on luonnonkiharat hiukset, niin on vaikea löytää kuivashampoota joka ei tuuheuttaisi :/ Tällä hetkellä kokeilussa apteekista saatava Klorane kuivashampoo, mutta se selvästi antaa volyymiä ja karheutta, jota en tahdo :S

 5. 5

  sanoo

  Sisareni kampaaja ylisti Fudgen kuivashampoon myös taivaisiin, ja siskoni tykkääkin siitä kovasti. Pitääkin joskus muistaa kokeilla sitä hänen luonaan käydessään.

 6. 6

  sanoo

  Kuulostaapa hyvältä! Tätä postausta lukiessa ajattelin, että juuri tuon haluan! Olisi niin sopiva kun reissailen poikaystävän luo toiselle puolelle Suomea ja hiukset tuppaa rasvoittumaan reissaamisen aikana. Tuo voisi toimia hyvin juna-aseman vessassa vaihtoa odotellessa 🙂 Kiitoksia vinkistä!

 7. 7

  Anonyymi sanoo

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  APUA kaivataan!!
  Pyydystin tänään Stokkan ja Sokoksen Klippotekin kuivashampoota ja mitä oli tapahtunut, sitä ei ole MISSÄÄN???!!!??!:(
  En usko että voin elää ilman sitä! En saanut myyjää käsiini, mutta onko jollakulla tietoa tuotten saatavuudesta tms?
  Mikäli on niin ikävästi käynyt, ettei sitä enää valmisteta (toki itsekkin palautin heille 3 plo ainetta, koska paine loppui samantien mutta tämä oli silti ehdoton ykkönen), niin täytyy ehkä taipua kokeilemaan tuota Fudgea, toki kolminkertainen hinta ei houkuta…..
  b'cos by Henna

 9. 9

  sanoo

  nanna: Mikä siinä on, että kaikesta tulee pirun riittoisaa silloin, kun niiden tahtoisi loppuvan, mutta kun niiden ei tahdo loppuvan, loppuvat ne alta aikayksikön? 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Pääsky: Vähän enemmän kuin muotoilupuuteri Tigin pelkkään kuivashampookoostumukseen verrattuna. 🙂

  Anonyymi: Tuuheuttaa hieman. Kokeile Biozellia! 🙂

  Sanni: Kokeile ihmeessä, ihan mahtava! 🙂

  Lisa: Täydellinen juuri siihen! 🙂

  Anonyymi: En ole huomannut, näppäriä! 🙂

  b'cos by Henna: Olisiko vaan taas loppu suuren suosionsa vuoksi? Noin on käynyt ennenkin. 🙂

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Moi! Oon seurannut sun blogia kauan, ja se on mun lemppari : )
  yksi kysymys mua on vaivannut vaikka kuinka kauan, ja se tulee tässä:
  Jos ei pese hiuksia joka päivä, ja käyttää esim. suoristusrautaa ja sen jälkeen hiuslakkaa, niin eihän sitten seuraavana päivänä voi käyttää suoristusrautaa jos ei pese illalla hiuksia vai voiko? Oon miettinyt tätä jo pitkään 😀
  t. mari

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Mulla on vain kokemusta Klippoteketin kuiviksesta, se on mahtavaa ja hyvän tuoksuista kaiken lisäksi 🙂 Tämäkin tosin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta..

  Olen saanut blogistasi muutenkin monia vinkkejä ja löytänyt kokeilemisen arvoisia tuotteita, joita en enää vaihda (mm. mavadry, miten olen voinutkaan elää ilman sitä!!).

  Krisse

 12. 12

  sanoo

  Tuo Fudge on ihana! Itse pääsin tuotekoulutuksessa kokeilemaan sitä tukkaani, kun olin ensin lääppinyt siihen useasta purkista vahaa ja tukasta tuli aivan upea silti! Se jotenkin vei sen vahan jotenkin kummallisesti pois ja jätti puhtaan tunteen, silti hieman sen tuntuisen, että olisin saanut muotoiltua tukkaani kuivashampoon avulla. Uusi suosikkini. Tykkään muutenkin Fudgen tuotteista. Hyvät, erikoiset tuoksut, jotka ei kuitenkaan hyökkää liikaa nenään. Toimivuus on myös aivan mahtava.

 13. 13

  Anonyymi sanoo

  Fudgen kuivashampoo on ainoa mitä suostun käyttämään. olen käyttänyt jo melkein pari vuotta ja todellakin harvoja kuivashampoita jotka miellyttävät.

 14. 14

  sanoo

  Tämä on minun kokeilulistallani, olen tykännyt
  Fudgen tuotteista muutenkin. Etenkin Body Builder-
  shampoo ja hoitoaine ovat todella hyviä ja
  Sea Salt Spray on rakkautta.

  Oletko muuten kokeillut Frottee- nimistä, Swiss-o-
  parin kuivashampoota? Maksaa ainakin Sokoksilla ja
  Stockilla viitisen euroa ja on pitkään ollut
  kuivashampoosuosikkini Klippoteketin ohella.
  Frotteeta saa sekä painepullossa että sirottimessa,
  se jättää tukan ihanan puhtaaksi ja raikkaan tuoksuiseksi,
  eikä myöskään niin karheaksi kuin moni vastaava tuote tekee!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *