(Don’t) Let It Shine

Koska ihoni on tällä hetkellä varsin kuiva, on blogissani ollut viimeaikoina esillä paljon enemmän kuivalle iholle sopivia tuotteita kuin rasvaisemmalle iholle tarkoitettuja tuotteita. Ja koska olen totaalisen rakastunut mineraalipohjan käyttöön, ei nestemäisiä meikkivoiteita kaan ole enää pahemmin blogissani vilahdellut.

Koska lukijoitteni joukossa on kuitenkin varmasti monia rasvaisemman ihon omistavia ihmisiä, jotka myös käyttävät mielummin nestemäistä meikkipohjaa kuin mineraalipohjia, olisi mukava joskus kertoa heillekin sopivista uutuuksista. Tänään siis esittelyssä jotain heille suunnattua uutta!

Vaikken tosiaan itse käytäkään nestemäisiä meikkipohjia enää, kokeilen silti aina nestemäiset uutuudet iholleni. Tuotteita on niin paljon helpompi ja mukavempi myydä, kun ne on kokeillut ihan omalle iholleen.

Tällä kertaa kokeilin tosiaan kaksi mattapintaisempaa uutuutta: Lancomen Teint Idole Silky Matin sekä Clarinsin Everlasting Foundationin.

Lancomen Teint Idole Silky Mat on todella nestemäinen ja koostumus on yllättävän juokseva mattaiseksi meikkivoiteeksi. Usein mattaisemmat meikkivoiteet ovat hieman jäykempiä jo levitysvaiheessa, mutta tämä oli todella helppo ja kevyen tuntuinen levittää iholle. Meikkivoide tosiaan tuntui kevyeltä, mutta sillä sai silti puolipeittävää lopputulosta ja sitä pystyi helposti kerrostamaan iholla, mikäli peittävyyttä haikaili lisää.

Silky Matte jätti myös ihanan tuntuisen ja näköisen pinnan iholle. Iho näytti heleältä ja kuulaalta, muttei silti ollenkaan rasvaiselta. Meikkivoiteen koostumus on öljytön ja meikkivoide myös tuntui iholla mattaiselta, muttei ollenkaan raskaalta. Lisäksi tässä meikkivoiteessa on SPF 16, mistä tulee ehdottomasti plussaa.

Tykästyin itse tähän meikkivoiteeseen kovasti ja voin suositella tätä sekaihoisille ja hieman rasvaisuuteen taipuvaisen ihon omistaville. Todella rasvaista ihoa tämä tuskin kykenee täysin mattana pitämään, mutta muutenkin suosittelen aina painelemaan ainakin rasvaisempien ihoalueiden päälle irtopuuteria meikkivoiteen kestävyyden parantamiseksi. Meikkivoiteen juokseva koostumus takasi, ettei pintakuivuus pahemmin nouse tämän kanssa esiin ja tämä tasoitti loistavasti paitsi ihon sävyä, myös ihohuokosia.

Ainoa miinus tässä ovat sävyt, jotka eivät ole vaalealle suomalaiselle iholle ihan parhaita. Vaaleinkin sävy on jo melko tumma ja itse en siksi voisi kuvitellakaan käyttäväni tätä. Onneksi kesä on kuitenkin tuloillaan ja voin hyvin kuvitella tämän olevan loistava kesämeikkivoide muille, paitsi meille kalmankalpeille suomalaisille. Kokeilkaa siis ihmeessä, jos tarpeeksi vaalean sävyn löytäminen ei ole koskaan ollut ongelmanne!

Hintaa Lancomen Teint Idole Silky Matilla on noin 42 euroa.

Toinen kokeilemani uutuus oli tosiaan Clarinsin Everlasting Foundation. Jos edellä esitelty meikkivoite teki puolipeittävän pinnan, niin tämä tekee sitten jo varsin peittävän. Tätäkin pystyy myös tarvittaessa kerrostamaan, jolloin tulos on jo todella peittävä. Everlasting Foundation myös pysyy iholla erinomaisesti.

Tämä jättää iholle hyvin mattaisen pinnan eikä siksi ole omiaan kuivalle tai voimakkaasti pintakuivalle iholle, mutta rasvaisemmalle iholle tämä on loistava tuote. Oma ihoni on tällä hetkellä hieman pintakuiva, ja se näkyi tämän kanssa hetken aikaa hieman, mutta kun hetken kuluttua levittämisestä katsoin peiliin, ei minkäänlainen kuivuus noussut esiin.

Jos ihosi ongelmana on siis kiiltely ja tahdot meikkivoiteen olevan peittävä, voisit tykätä tästä. Vaikka tämä tekeekin ihosta mattaisen tuntuisen, jää iho silti heleän näköiseksi.

Parasta tässä Clarinsin uutuudessa ovat ehdottomasti sen sävyt. En ole ollut Clarinsin sävyjen fani kaikissa sarjan meikkivoidelaaduissa, mutta nyt täytyy sanoa, että toivoisin useammalta sarjalta löytyvän näin hyviä sävyjä. Vaalein sävy 103 on kerrankin vaalea (ei kuitenkaan ihan yhtä vaalea kuin vaikkapa Make Up Storen Milk, mutta vaalea kuitenkin) ja seuraavatkaan sävyt eivät pomppaa heti ollenkaan tummiksi. Lisäksi sävyt sopivat suomalaiseen ihonväriin loistavasti olematta liian pinkkejä, oransseja tai muuten vain hassun värisiä. Kerrankin vaaleita neutraalihkoja tai enemmän keltapohjaisia (muttei kuitenkaan selkeästi keltaisia) sävyjä! Toki tästä myös löytyy hieman tummepaakin sävyä, mutta olen ehdottomasti innoissani näistä vaaleammista sävyistä!

Tykkään todella paljon myydä tätä jo ihan tämän sävyjenkin puolesta ja kun laatukin on vielä loistava, nousee tämä ehdottomasti yhdeksi myyntisuosikeistani.

Clarinsin Everlasting Foundationilla on hintaa noin 40 euroa.

(Jos kiinnostuit, kurkista Make Up Alleyn arvostelut tästä tuotteesta, sillä siellä tätä on kehuttu todella, todella paljon.)

Onko jompi kumpi näistä uutuuksista teille jo tuttu tapaus (tai kenties kummatkin?) tai harkitsetteko ostamista?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Luin jostain, että tuon Clarinsin pitäisi olla antikomedogeeninen. Onko pelkkää mainostusta, vai vastaako inci mielestäsi puheita?

 2. 2

  sanoo

  Minkälaista meikkipohjaa suosittelisit pintakuivalle sekaiholle? 🙂 Mulla on ongelmana se, että aamuisin meikkipohjan tekeminen on vähän hankalaa, kun kuivia kohtia pitää varoa, kun ne tulevat herkästi meikatessa esiin. Iltapäivällä kuitenkin t-alue kiiltelee. En haluaisi hirveän mattaista lopputulosta, ja olisi hyvä, jos meikkipohjalla saisi aikaan juurikin puolipeittävää tulosta, joskus peittävämpääkin. Tulipas pitkä teksti! Otan mielelläni tuote-ehdotuksia vastaan. 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Onkohan tuo sama tuote kuin Teint idole fresh wear? Se on tosi juoksevaa litkua ja luvataan 18 tunnin kesto. Fresh wearin ostin vasta ja käsittääkseni se on valmistettu vuonna 2010 eli on ihan tuore. Onkohan fresh wear ollut työnimi vai mahtaakohan olla eri maissa eri nimellä? Kuulostaa ihan samalta ja tuubi on samannäköinen. Vaikea uskoa, että samaan aikaan tulisi kaksi vastaavaa teint idolea.

  Mikä sävy tuossa on vaalein? Muistatko kaikkia sävyjä? Fresh wearissa vaalein on tietääkseni ivoire 1 C, ehkä vaalein nestemäinen meikkivoide Max factorin fair 100 lasting performancen lisäksi, johon olen törmännyt. Sopii hyvin punapohjaiselle iholle ja litkumainen koostumus oli alkupettymyksestä huolimatta positiivinen juttu. Tykkäsin tuosta Clarinsistakin, mutta vaalein sävy oli liian keltainen ja tumma.

  Vaaleita sävyjä siis on kyllä, mutta jostain syystä niitä ei Suomeen saada. Ja lisäksi monet kosmismyyjät myy (vai kirjoitanko myyvät ettei kielipoliisi raivostu)liian tummia tyyliin "pakko olla sopiva kun on vaalein", "kyllä tää menee sulle", "tää on just hyvä sulle". Onneksi on niitäkin, jotka sanovat suoraan ettei sulle löydy sopivaa sävyä tai kehottavat testaamaan näytteen ennen ostopäätöstä. Mua ei haittais, vaikka sanottais ettei osaa sanoa. Turhinta on laittaa sitä leukarajaan, antaa peili käteen ja sanoa "eikö oo hyvä" tai "kato ite". En nimittäin ole koskaan onnistunut peilailemaan pienellä käsipeilillä kasvojen sivuille laitettua hentoa viivaa. Joko sitä ei edes näe tai muuten vain on vaikea sanoa, miltä näyttäisi koko kasvoilla. Jos taas sulautuu täysin nin toki on hyvä. Näin ei ole vielä koskaan käynyt.

  Vaikeaa tuo varmaan on myyjillekin, kun aina on niitä, jotka haluaa liian tummaa, ovat tottuneet liian tummaa eivätkä älyä kysyä neuvoa, haluavat geisha- tai goottilookin tms. Ja sitten on vielä se merkki, koostumus, kesto, hinta jne.

  -sh-

 4. 4

  sanoo

  Mä pääsin myös testaamaan tämän Clarinsin meikkivoiteen ja silloin olin sitä mieltä, että levittyvyys oli vähän jähmeähkö, mutta peittävyyttä kyllä löytyi. Mun makuun pinta oli kuitenkin vähän turhan mattainen, tykkään itse vähän kuulaammasta pohjasta, mutta mattameikin ystäville kyllä erinomainen tuote, joka ei kuitenkaan kuivata kuten monet mattapohjat saattaa tehdä 🙂

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Olen käyttänyt Lancomen silky mat-meikkivoidetta parisen viikkoa (aiemmin käytin Bare Escentualsin mineraaleja muutaman vuoden). Olen todella ihastunut Lancomeen! Pohja pysyy kauniina koko päivän, eikä kökköönny juonteisiin niinkuin mineraalit. Clarins oli minun makuuni liiankin peittävä. Olen tosin käyttänyt siitä saamaani näytettä pahan naamapäivän meikkivoiteena 🙂

 6. 6

  sanoo

  Mukavaa että välillä saatiin meille sekaihoisillekin meikkivoidepostaus!! Itselläni on suunnitelmissa ostaa Rimmelin Stay Matte-meikkivoide… Mitä luulet, toimiiko sekaihoisella iholla? VAI!! Kannattaisiko satsata mieluummin vaikka bareMineralsin tuotteisiin? Ihoni on siis sekaihoinen ja talvisin pintakuiva, nyt pintakuivuudesta on päästy eroon. Muutamat epäpuhtaudet löytyy, ei mitään pahempia. Hiukan laajentuineita ihohuokosiakin on nenän alueella.

 7. 7

  sanoo

  Niin mielelläni kun ostelesinkin Lancomea, Dioria yms. selektiivistä kosmetiikkaa, niin ei vaan yksinkertaisesti opiskelijan tulot riitä. 🙁 Niinpä kysynkin, osaatko suositella TODELLA rasvaiselle iholle halpaa (alle 20€) meikkivoidetta? (:

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta luin tänään jotain vuoden 2002 Trendiä ja siinä oli juttua väriä vaihtavasta kynsilakasta. Tää toimi siis siten, että lämpösessä kynnet oli esim. pinkit, mutta kylmässä ne muuttu siniseks. Ootko ikinä käyttäny tollasta tai kuullu siitä? 😀 Ois kiva tietää toimiiko se oikeesti ja saakohan sitä enää ostettua mistään. 🙂

 9. 9

  sanoo

  Anonyymi: Virallisesti ei ole mitään määritelmää, mitä tuotteessa ei saisi olla, jotta se olisi antikomedogeeninen. Lause on siis markkinointikikka, mitä kuka tahansa voi käyttää (ja käyttääkin).
  Eli riippuu ihan ihosta, mikä tukkii ja mikä ei. 🙂

  JLCHARLOTT4: BareMinerals. 😉

  sh: Ei googlettelun perusteella vaikuta ihan samalta, mutta en sitten tiedä, sillä aika samankaltaiselta kuitenkin. Vaalein sävy on muistaakseni 010 kuten Lancomella aina Euroopassa on (USA:ssa on eri merkitsemistapa ainakin). 🙂

  Terhen: Itsekin tykkään kyllä kuulaammasta, mutta kategoriassaan mainio tuote . 🙂

  Anonyymi: Kiva kuulla. 🙂

  Hannukkaz: En ole tuohin Rimmeliin tutustunut, eli en osaa siitä sanoa.
  Meikkipohja on mielestäni niitä harvoja tuotteita, joissa edelleen hinta usein saa aikaan myös laatua. Oikeastaan mitä vaan muita tuotteita löytyy loistavia kaikista hintaluokista, mutta meikkipohjissa monet hintavemmat ovat edellä. (Ei toki päde kaikkiin ja kaikille sopivat eri tuotteet jne.)
  Itse siis satsaisin meikkipohjaan jos johonkin. 🙂

  -Nexus: Lorealin Infallible on melko hyvä mattaaja.

  Anonyymi: En muista minkä merkin aikoinaan olivat, mutta minäkin omistin pari. Nykyään vastaavia lakkoja löytyy Nubarin Moodies-kokoelmasta: http://looksdesign.fi/?1936
  🙂

 10. 10

  Safire sanoo

  Kiitos tästä, voisin melkeinpä sijoittaa seuraavaksi vielä vähän hintavampaan meikkivoiteeseen. ^^ Paletti tuli eilen perille, tänään noudin ja ihan loistokunnossa. Olen ihan rakastunut siihen. <3

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  kuullostaa aika kiinnostavalta toi Clarinsin meikkivoide 🙂 Mutta mulla on nyt käytössä mineraalimeikit, niin en kyllä uskalla vaihtaa 🙂 ne peittä kyllä todella hyvin, jää ihana pinta ja jotkut merkit ovat halpoja! Ja tekee hyvää iholle 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Osaisitko suositella meikkivoidetta ja puuteria "maitokahvi" iholle (eli äiti Afrikasta ja isä suomalainen)? Tällä hetkellä käytössä Make Up Storen matt foundation sävynä Sand, oikean sävyistä puuteria en ole vielä löytänyt. Mielestäni tämän hetkinen meikkivoiteeni ei peitä tarpeeksi, eikä pysy kovin mattana kokopäivää. Ihoni on talven jäljiltä melko pinta kuiva, mutta samalla monesta kohdin taipuvainen rasvoittumiseen. Hinta mielellän alle 20e, opiskelija kun olen 🙂

  Kiitokset mahtavasta blogista!
  -Sara

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Millainen tuo Clarinsin uuden meikkivoiteen sävy on verrattuna Truly Matten sävyyn 01 Linen?

 14. 15

  Ansku sanoo

  Hei ja kiitos kivasta blogista!

  Oli pakko kommentoida, sillä olen nyt n. kuukauden verran käyttänyt tuota Clarinsin Everlastingia. Minulla on kuiva iho joka rasvottuu päivän mittaan, joten kasvot todellakin vaativat kunnon puhdistuksen ja kosteutuksen aamulla jotta meikkivoide levittyy kauniisti. Mutta kun pohjatyön tekee hyvin, niin ai että! Ihana tuote!

  Everlastingilla tosiaan saa hyvinkin peittävää jälkeä, mutta myös vähän kevyempää. Jokatapauksessa se peittää punoituksen hyvin ja sopii hyvin meille joiden ihonsävy ei ole kaikista tasaisin. Sävyjä löytyy myös todella hyvin! En voi kehua kyllä tarpeeksi, sillä tämä on loistava korvaaja omalta osaltani kutinaa aiheuttaneeseen Bare Mineralsin tilalle, jonka lopputuloksesta kylläkin pidin.

  Alkuun leivitin Everlastingin sormin, mutta nykyään käytän sivellintä joka kyllä ehdottomasti omassa käytössä antaa parhaan lopputuloksen. Eli voin lämpimästi suositella.. Vaikka hinta on vähän kova, niin tuote on ainakin riittoisa. Toki voi esim. klikata itsensä feeluniquen sivuille ja maksaa melkein puolet vähemmän suomi-hintaan nähden..

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Hei oletko tutustunut lancomen teint idole ultraan? Se lopetetaan kuulemma ja olen hamstrannut pari purkkia. Se on iholleni juuri sopiva jasävy 010 on juuri oikea. Osaatko sanoa mikä meikkivoide olisi samantapainen koostumukseltaan ja peittävyydeltään tms? Olisin tosi kiitollinen:)
  t. se jonka luotto tuotteiden valmistus aina lopetetaan:(

 16. 17

  sanoo

  Safire: Kiva, että tuli ehjänä perille ja oli mieluisa. 🙂

  Terhen: 🙂

  Anonyymi: Minäkin vannon mineraalin nimeen. 🙂

  Sara: Cliniquella on melko hyvin jo tummempiakin sävyjä meikkivoiteissa, mutta ulkoa en kyllä muista sarjojen värejä. Edullisemmista löytyy heikommin noita tummempia. :/ MUS:illa on usein paremmat sävyt, monilla tummemmat ovat heti punaisia. :/

  Anonyymi: En muista tarkkoja sävyeroja. Vaaleampi muistaaksei kuitenkin ja selkeästi keltapohjainen. 🙂

  Ansku: Tuo kyllä tuntui kivalta meikkivoiteelta. 🙂

  se jonka luotto tuotteiden valmistus aina lopetetaan: Minusta tuo uusi Teint idole Silky Mat on varsin käypä seuraaja tuolle Ultralle. 🙂

 17. 18

  Anonyymi sanoo

  Hei! Kiitti kivasta blogista 🙂 Muakin alkoi kiinnostaa tuo Clarins, mutta todella herkästi tukkeutuvan ihon omistajana kiinnostaisi tuon INCI.. Eli sattuisiko sulla olemaan tuon inci-listaa? Tämä iho kun tukkeutuu melkein mistä tahansa muusta meikkivoiteesta paitsi mineraaleista ja Rimmelin Stay Mattesta 🙁

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Make up Storen Milk tummenee iholla, mutta Clarins ei juurikaan, joten on oikeastaan vaaleampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *