Do I really, I mean REALLY, need to pay extra?

Blogissani ei ole aikoihin puhuttu sen tarkemmin meikkivoiteista. Olen itse niin koukuttunut helppoon ja näppärään meikkipuuteriin, etteivät edes mineraalipohjat jaksa enää tätä kiireisten aamujen hätähousua kiinnostaa.

Vaikka olenkin aina toitottanut, ettei hinta takaa laatua kosmetiikasta puhuttaessa ja että halvallakin saa hyvää kun vaan osaa etsiä ja tietää, mitä hakee, niin on kuitenkin yksi meikin osa, jossa en lähtisi tinkimään loistavaa lopputulosta hakiessa.

Tämä osa on meikkipohja ja tarkalleenottaen meikkivoide tai meikkipuuteri.

Väitteeni on yleistetty, omaan kokemukseeni pohjautuva mielipide eikä tietenkään mikään universaali aina pätevä totuus, mutta olen täysin sitä mieltä, että kun meikkipohjasta maksaa vähän enemmän, on se myös laadukkaampi.

Absoluuttinen totuus tämä ei tietenkään ole eikä jokainen kalliimpi meikkivoide tietenkään sovi jokaiselle, mutta kun valikoi ihotyypilleen sopivan tuotteen ja oikean värin, on lopputuloksin usein mitä loistavin. Toki tarpeitakin on erilaisia ja esimerkiksi jonkun iho ei vaan ala kiiltämään samalla lailla ja edullisempikin versio pysyy siistinä vaikka koko päivän, mutta tämä oli kärjistetty mielipiteeni.

Edullinenkin meikkivoide voi toki levittyä iholle hyvin ja vaikuttaa alkuun hyvältä, mutta usein ero kalliimman ja halvan meikkivoiteen välillä tuleekin esiin vasta päivän mittaa. Edullisempi meikkivoide ei välttämättä pysykään nimittäin kasvoilla yhtä hyvin ja kauan kuin eliittipiirien sisarensa ja saattaa päivän aikana alkaa muuttua kasvoilla nuhjuisen ja suttuisen näköiseksi ja liikkua kasvojen uurteisiin ja huokosiin tai jopa pahimmassa tapauksessa ikäänkuin ”lohkeilla”. Meikkipohjan ”mössööntyminen” on myös tuttu ilmiö edullisien meikkipohjien kanssa.

Eli joskus laadusta kannattaa vain maksaa, vaikka se sillä hetkellä hiema kirpaiseekin. Päiväkohtainen hinta ei kuitenkaan loppujen lopuksi tule kovin kalliiksi!

No joo joo, tiedän. Vaikka olisittekin kanssani samaa mieltä niin ei kaikilla vaan ole juuri nyt varaa sijoittaa budjetistaan neljääkymmentä euroa meikkivoiteeseen. Joku teistä tarvitsee juuri nyt ihan varmasti edullisemman hintaluokan budjettivaihtoehtoa. Onneksi minulla on yksi sellainenkin, kun sen nyt välttämättä haluatte.

En lähde sanomaan, että tämä vetäisi vertoja Diorin, Chanelin, Lancomen, Clarinsin tai Guerlainin meikkivoiteille, mutta hintaansa nähden tämä on minusta oikein kelpo tuote.

Kyseessä on nimittäin Wet ’n Wildin Ultimate Match SPF 15 Foundation, jonka sain kokeiluuni.

Olin rehellisesti sanottuna aivan tajuttoman skeptinen. Kädessäni nököttänyt alle seitsemän euron meikkivoide yhdistettynä kauhukuviin edesmeeneen Anytimen 90-luvun meikkivoiteista eivät todellakaan olleet kovin hyvä yhdistelmä….

Päätin, että odottaisin tuotteen kokeilun suhteen päivää, jona minun ei tarvitsisi poistua kotoa. Mitäs jos tämä olisi aivan kamala possunpinkki (kuten edulliset usein tuppaavat olemaan…) ja menisi suttuiseksi jo puolessa tunnissa? INCIäkään ei ollut missään näkyvillä, joten todellakin suorastaan jännitti! (Ja INCI:n puuttumisesta muuten iso miinus!)

Saamani sävy oli Porcelain, joka on vaalea, keltapohjainen sävy. Sävy itseasiassa mätsäsi kesän jäljiltä tavallista vähemmän kalpeaan ihooni hyvin, joten uskaltauduin levittämään tämän kasvoilleni -ja jopa poistumaan päivän aikana kotoa kaupungillekin!

Meikkivoide tulee lasipullossa, jossa ei ole pumppua vaan pelkkä avonainen suuaukko. Aukko kuitenkin annostelee meikkivoidetta hyvin, eli sen suhteen ei ollut pahempia ongelmia.

Pahoittelen tätä hirveää skeptisyyttäni, joka on varsin epätyypillistä minulle, mutta olin niin traumatisoitunut aiemmista kokeiluistani, että olin varma, että tämäkin olisi ikävän rasvainen ja paksu ja kökköinen koostumukseltaan ja epäsiisti ihan hetkessä.

Yllätykseni oli kuitenkin suuri, kun tämä olikin koostumukseltaan ohut ja rasvattoman tuntuinen. Kun tämän levitti iholle, tasoitti tämä ihoa sopivasti, mutta tuntui katoavan iholle. Iho jäi siis lähes mattaiseksi! Pinnasta tuli kuitenkin heleä, eli meikki näytti freesiltä eikä tunkkaiselta. Ohutta meikkivoidetta pystyi lisäksi kerrostamaan, eli peittävyyttä saattoi säädellä. Minä itseasiassa tykkäsin tämän jättämästä pinnasta ja tekemästä jäljestä!

Ongelmaksi muodotui kuitenkin lopulta vaan taas se vakio. Vaikka tämä kestikin iholla melko hyvin edulliseksi meikkivoiteeksi, ei tämä silti vetänyt vertoja kestäyytensä puolesta kalliimmille kilpailijoille.

En kuitenkaan sano, että tämä olisi ollut kestävyydeltään jotenkin huono, päinvastoin. Levitin tämän koko kasvoille ja puuteroin kokeeksi vain toisen puolen ja jätin toisen puuteroimatta. Puuteroimaton puoli alkoi tietysti kiiltää melko nopeasti, mutta meikki pysyi sillä kuitenkin suht hyvin. Suurimman yllätyksen tarjosi puuteroitu puoli, joka pysyi todella pitkään todella siistinä siitä huolimatta, että kävelin kaupungillakin hikipäissäni.

Tämä meikkivoide yllätti minut todella positiivisesti ja vaikka edelleenkin pidän kiinni siitä, että meikissä lähes kaikesta muusta voi pihdata paitsi ei meikkipohjasta, niin olen valmis myöntämään, että jos oikein tiukkaa tekee eikä budjetti yhtään veny, niin tälle kannattaa antaa mahdollisuus. Hintaansa nähden tämä on kuitenkin nimittäin mitä mainioin!

Mitä mieltä te olette asiasta? Kulkevatko meikkivoiteiden ja meikkipuuterien kanssa teidän mielestänne hinta ja laatu pääsääntöisesti käsikädessä?

Entäpä oletteko kokeilleet tämän Wet ’n Wildin meikkivoiteen?

PS. Paula Begoun ylisti sarjan sävyttävän päivävoiteen, onko jollakin kertoa siitä käyttökokemuksia?

Promootioyhteistyö

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  We care iconin matt wear meikkivoide pysyy mulla hyvänä koko päivän, vaikka hintaa taisi olla alle kympin. Siis ihan oikeasti hyvänä, riittää kun kerran lisään puuteria (rimmelin stay matte). Mikään muu meikkivoide ei ole pysynyt niin hyvin, ei edes kalliimmat lancomen meikkivoiteet. Suosittelen kokeilemaan 🙂

 2. 2

  sanoo

  Ostin itsekin pienen budjetin takia kokeiluu samaisen meikkivoiteen, ja myöskin olin tosi skeptinen! Yllätyin kuitenkin positiivisesti, sillä ton jättämä jälki on tosiaan tosi ihanan heleä ja pysyy mulla ihan riittävän hyvin. Aion ehdottomasti vielä joku päivä hankkia sen päivävoiteenkin. 🙂

 3. 3

  sanoo

  ison plussan saat tuosta viimeisestä maininnasta. Minua ainakkin risoo lukea kaikkia blogeja joissa saa arvailla että onko se nyt ilmaistuote kokeilussa vai ei , koska kaikki ei vieläkään mainitse asiaa kamalan selkeästi vaikka siitä on jo iät ja ajat neuhkattu jokapuolella 😀

 4. 4

  sanoo

  Voitko kuvitella, mä oon 22-vuotias enkä oo ikinä ees kokeillu meikkivoidetta! 😀 tykkään meikeistä ihan kauheesti, ja omistan kosmetiikkaa ihan liikaa, mut meikkivoiteet on jääny kokonaan pois valikoimasta, kaikki muu löytyy 😀

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Itse joskus kokeilin tuota säyttävää päivävoidetta, mutta minun mielestäni se oli huonolaatuinen, ellei ihan surkea. Ongelma oli juuri tuo nopeasti ilmestyvä suttuisuus ja mössääntyminen, tuote tuntuikin melko tunkkaiselle päivävoiteeksi. Joillekin sopii, joillekin ei.

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Komppaan ylempää. We Care Iconin mattameikkivoide pysyy koko päivän, vertaisin sitä pysyvyydessä MAC:n Pro Longweariin. Edes tuo Clarins noissa kuvissa ei pysynyt siistinä kuin n. 4 tuntia.

 7. 8

  bubbs sanoo

  Mulla on vain varsin suppean otannan tutkimustulosta kalliista meikkivoiteista, mutta ainakin Lancomen Teint Miraclea ostin liian innokkaasti laajan hehkutuksen hullaannuttamana. Ei se mitenkään erityinen ole, eikä varmasti hintansa edestä parempi, kuin jotkut tosi tuntuvasti halvemmat verrokkinsa. Useimpina aamuina huomaan mielummin tarttuvani viereiseen purkkiin, joka on 15e/2kpl -tarjouksesta hankittu Maybellinen Pure Liquid Mineral. Toki Teint Miraclen aikaansaama pinta on heleämpi, mutta kun tapanani on joka tapauksessa huiskia highlightereitä ja valovoiteita oleellisiin kohtiin (kiiltävien kohtien kiiltäessä tarpeeksi joka tapauksessa), joten en minä siitäkään ilosta tuota tuon 40-50e hintaa tule enää maksamaan.

  Kaipaan kyllä täydellistä meikkipohjaa, en ole sellaiseen vielä törmännyt. Nuo +-50e hintaluokassa pyörivät nyt vaan ovat vähän liian kalliita, jotta viitsisi tehdä hutiostoksia. Mielummin jatkan pettymysten sarjaa kympin putiloissa, kuin 5x kalliimmissa.

  (Paitsi yksi Clarins on ehkä vielä testattava jonkun Sokkarin -20% kupongin kanssa.)

 8. 9

  sanoo

  Minä olen kyllä vieläkin skeptinen tuon Wet n Wildin meikkivoiteen suhteen 😀 Vaikea uskoa, että mikään noin halpa olisi mitenkään hyvä. Vaikka itse käytän halpaa Lumenen kuultomeikkivoidetta, en silti usko, että wet n wild yltää lähellekään samaa tasoa. Ehkä suurin ongelma on kuitenkin sävyissä, sillä mistään ei tunnu löytyvän tarpeeksi vaaleaa minulle. Paitsi siis tuo Lumenen nollasävy.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Olen aina satsannut meikkivoiteisiin. Mielestäni halvemmissa on hyviä ja varteenotettavia yksilöitä, mutta harvemmin ne (ainakaan minun mielestäni) vetävät vertoja hieman kalliimmille. Tällä hetkellä käytössäni on Diorin Nude jonka olen havainnut itselleni hyväksi :).
  Koska myös meikkini koostuu ainoastaan meikkivoiteesta ja ripsiväristä, koen että voin näihin kahteen aina niiden loppuessa hieman satsatakin! 🙂
  – Jenni

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Itse olen muutaman purkin tuota kyseistä Clarinsia käyttänyt, mutten sitä mitenkään erityisen hyvänä pidä (vaikka onkin paras kokeilemistani meikkivoiteista!). Ei pysy mielestäni tarpeeksi mattaisena.

  Täydellinen meikkipohja on vielä hakusessa, kun testattu ovat mineraalimeikkipohjat, meikkivoiteet ja meikkipuuterit. Tällä hetkellä lemppari on Cliniquen meikkipuuteri, mutten tiedä, miten talvella pärjään sen ja pintakuivan sekaihoni kanssa… Pian se nähdään! 😀

  Wet 'n Wildia voisin kokeillakin, mutta sävy taasen saattaa olla ongelma, lähes valkoinen kun on hakusessa.. 😀

  -Chatte

 11. 12

  sanoo

  Voisitko kokeilla Eila Hellgrenin sävyttävää päivävoidetta? Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä sanottavaa sinulla olisi siitä =)

 12. 13

  tarie sanoo

  lumenen kuultomeikkivoidehan on ihan hirveää kuraa 😀 itse konsulentitkin ovat sanoneet että rullautuu iholla, ei toimi!

  täytyypä tosiaan käydä tutkiskelemassa kyseisen wetnwildin testeriä miltä tuo meikkivoide tuntuu. itse olen kokeillut merkiltä vain luomivärejä ja huulikiiltoja (tuubi) jotka ovat toimineet mainiosti!

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Olen tähän mennessä ostanut vain kolme erilaista meikkivoidetta. Ensimmäinen oli jokin Lorealin pumppupullossa oleva, joka ei asettunut iholleni yhtään! Sen jälkeen ostin Biothermin meikkivoiteen ja ah kuinka hyvä se olikaan! Sen jälkeen ostin Estee Lauderin meikkivoiteen ja se käy iholleni kuin unelma, täydellinen lopputulos, todella luonnollinen!

  Vaikka halvemmista hintaluokista saattaisikin ehkä löytyä hyviä vaihtoehtoja, tällä hetkellä pysyn noissa hintavammissa meikkivoiteissa, sillä se on minulle eräänlaista arjen luksusta kun purnukan kyljessä lukee vaikka Estee Lauder eikä Maybelline tai Lumene. Voin kuulostaa pinnalliselta mutta tältä minusta tuntuu 🙂

 14. 15

  sanoo

  Ah, tämä ikuisuusaihe! Olen kokeillut laidasta laitaan erilaisia meikkipohjia ja omistanut sekä edullisia että hintavampiakin huonoja kun taas hyväksi kokemani tuotteet ovat poikkeuksetta olleet niitä hintavampia. Olen tullut siihen tulokseen ettei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Oli kyseessä korkokengät, meikkivoide tai silmänympärysgeeli on minun fiksumpaa satsata laatuun joka kestää käytössä. Olen mieluummin ilman meikkiä kuin käytän huonoja tuotteita. Tulee vain paha mieli. Toisaalta, jos säästää tulitikuissa on varaa juoda sampanjaa. Ja niitä susia löytyy muuten kyllä ihan kaikista hintaluokista, hinta ei läheskään aina takaa laatua. Testerit, näytteet ja asiantuntevat myyjät ovat tarkan kuluttajan parhaita kavereita!

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Itselleni paras meikkipohja on löytynyt noista kalliimmista tuotteista – ja meikkivoiteita olen kokeillut kymmeniä. Ihoni on herkkä sekaiho, jossa on pintakuivuutta, kiilteleviä kohtia, toisinaan näppyjä ja nyt jo pieniä ryppyjäkin. Ja juuri oikean sävyn löytymisen kanssa on yleensä myös suuria ongelmia! Normaalille, vähemmän "haastavalle" iholle varmasti löytyy hyviä ratkaisuja edullisemmistakin meikeistä, mutta omalla kohdallani pitkällinen etsintä tuotti tulosta hintaryhmässä 40-50 euroa :).

  H

 16. 17

  Matkailija sanoo

  Sulla on hyvä pylly 🙂 Kävin vähän risteilemässä ja satuin bongaamaan sut sieltä. Sori oli pakko tulla sanomaan, mutta minusta mainitsemisen arvoinen asia 😀

 17. 18

  Cami sanoo

  Oon melko samaa mieltä siitä, että meikkivoiteen suhteen kalliimmalla saa parempaa! Oon kokeillut ja käyttänyt monia erimerkkisiä meikkivoiteita, mutta harvoin on täydellistä sävyä löytynyt koska ihoni on niin vaalea. Reilut puolitoista vuotta sitten halusin hankkia kestävän ja peittävän meikkivoiteen Wanhojen tansseihin ja marssin Stockalle, jossa ohjasivat MAC:in pisteeseen. Ja voi sitä iloa kun löysin TÄYDELLISEN meikkivoiteen, kaikin puolin!! 😀 Studio Fix Fluidin kaikista vaalein sävy sulautuu täydellisesti ihooni, peittää kaikki virheet ja kestää koko päivän iholla. Hintaa on se vajaa 30e, ja vaikka se aina kirpaisee niin on se aina ihana ostaa laadukas meikkivoide 🙂 Tosin Lontoon lentokentältä löysin sitä kahdellakympillä. 30euroa enempää en kyllä maksaisi meikkivoiteesta..

  Halvemmista meikkivoitesta L'orealin Infallible vai mikä onkaan on ihan ok, mutta sekin kuluu pois päivän mittaan.

 18. 19

  Anonyymi sanoo

  Olen kokeillut niin montaa meikkivoidetta löytämättä kuitenkaan sitä täydellistä….seuraavaksi on vuorossa Armani. Vielä tähän satsaan, josko olisi kehujen arvoinen. Onko sulla kokemusta tästä…harmi ettei sitä vaan saa muualta kuin Helsingin Stockalta…voi kun laivoille tulisi myös myyntiin, niin ja tuo Estee Lauder olisi hyvä myös tulla laivoille myyntiin. Laivojen arsenaali kiinostaa, koska käyn laivareissuilla tasaiseen tahtiin.

  ps. mitä mieltä muuten olet ripsien kasvun edistäjistä?

 19. 20

  Irina sanoo

  Täysin samaa mieltä – meikkivoiteeseen kannattaa panostaa, koska koko meikin onnistuneisuus riippuu hyvästä pohjasta. Itse olen tykännyt eniten Guerlainin meikkivoiteista (ja kesällä sekä laiskoina aamuina MACin Studio Fix -meikkipuuterista).

  Tyyppasin muuten suosituksesi perusteella Chanelin Coco Mademoisellen. En pahemmin tykännyt tuoksusta suoraan pullosta, mutta ihollani se muuttui hetken kuluttua aivan valloittavaksi! Pakko ostaa lentokentältä, kiitos siis vinkistä 🙂

 20. 21

  Anonyymi sanoo

  Oon rakastunut aivan täysin BodyShopin kosteuttavaan meikkivoiteeseen (oisko n. 20e pullo). Se levittyy hyvin ja jättää ihon ihanan kuulaaksi ja heleäksi ja mitä pidemmälle päivä kuluu, nii sitä paremmin se ihoon sulautuu! Voidetta riittää moneksi kuukaudeksi ja se ei jätä ihoa siis mattaiseksi ja tunkkaisen näköiseksi, vaan juuri sellaisen ihanan heleäksi, niinkuin kaikissa meikkivoidemainoksissa! 😀

  Ja vaikkakin se aika kevyt on, niin itselläni on todellinen ongelmaiho: välillä kuivaa, välillä rasvainen, punaisuutta ja näppyjä, mutta meikkivoide itsessään tasoittaa ihon sävyn jo täydellisesti.

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Minulle kyseinen Wet 'n Wild meikkivoide aiheutti sellaisen ihottuman kasvoihin että roskikseen meni. huhhuh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *