Copycat by Tesco?

Olen vaahdonnut teille niin monesti ja paljon Soap & Glorysta, ettei kenellekään varmasti ole jäänyt epäselväksi, että pidän kyseisestä merkistä.

Olen tutkinut sen tuotteet läpi melko hyvin ja moneen kertaan ja poiminut hyllystä kotiin jo lähes kaiken kiinnostavan. Tai ainakin ne kiinnostavat tuotteet, joita olen oikeasti (tai edes leikisti) tarvinnut. 
Nyt tarvitsin kuitenkin puhdisusmaitoa tai öljyä ja olin päättänyt, että vuoronsa saa ainakin Bootseista saatavan Sanctuary Span puhdistusöljy.


Tarvitsin tuotetta, mutta voi: läheisen Bootsin hyllyt näyttivät varsin tyhjiltä. Lähdinkin siis ruokakauppaan pohtimaan ratkaisuani ja mitä näinkään Tescossa: uuden kiinnostavan ihonhoitomerkin.
Along Came Betty
Olin törmännyt tähän loppuvuodesta lanseerattuun merkkiin jo aiemminkin, mutta yrittänyt ohittaa sen. Sen brittiblogeissakin huomattu yhdennäköisyys Soap & Gloryn kanssa ei ole kuitenkaan jäänyt minultakaan huomaamatta ja siksi tartuinkin tuotteisiin nyt uudelleen. 
 
Paitsi että tuotteet kilpailevat Soap & Gloryn kanssa olemuksellaan, kilpailevat ne myös hinnoillaan. 
Siinä missä näiltä löytyy hintaa £2,50-8,00 ovat Soap & Gloryn tuotteet hinnoiltaan jopa kolminkertaisia.
Yksi ratkaiseva ero tuotteissa kuitenkin on. 
Vaikka niiden minet ovatkin hauskoja nimileikkejä, puuttuu tuotteista ja pakkausteksteistä se Soap & Gloryn tuotteille ominainen huumori ja hassuttelu.
Päädyin itse ostamaan kaipaamani puhdistustuotteen Along Came Betty -tuotteiden valikoimasta, sillä paitsi että ne olivat tarjouksessa (maksoin ostamastani tuotteesta £4,19) olivat niiden sisällöt myös loistavan oloisia.
Ostamani Porefectly Clean osoittautuu toivottavasti käytössä niin hyväksi tuotteeksi, että haluan  tulevaisuudessa kokeilla lisää Along Came Betty -tuotteita. Luultavasti kokeilenkin merkin vartalovoiteita sitten, kun sellaisia joskus saan ostaa.
On nimittäin mukavaa, että niitä myydään lähimmissä Tescoissakin suurella volumella!
Miltä tällaiset copycat-sarjat teistä tuntuvat?
Itse en oikein osaa päättää, ovatko nämä liian lähellä Soap & Glorya ollakseen hyvä juttu vai ovatko nämä vaan ärsyttävän lähellä merkin tuotteita ollakseen itseasiassa jo huono juttu.
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mulla on tosi ristiriitaiset fiilikset noita copycat-sarjoja kohtaan. Toisaalta se on kiva, että on kilpaileva tuote edullisempaan hintaan, mutta eikö sitä voi keksiä jotain omaa? Oma sisäinen minä huutaa näistä vähän samaa kuin feikkilaukuista, feikki mikä feikki. Jos ei ole vara ostaa aitoa, miksi ostaa feikki, koska halvella saa myös ihan erilaisia ja laadukkaitakin nahkaisia laukkuja. Jotenkin itse jättäisin hyllyyn kehuista huolimatta. Vähän sama asia, kun en osta Seppälästä siellä myytäviä kopiotuoksuja. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Matkiminen on toki imartelun korkein taso – vai? Jokunen vuosi sitten bongasin netissä kuvia hollantilaisesta Paula's Choicea apinoivasta ihonhoitosarjasta.
  Lieneekö vielä kyseinen firma pystyssä? Aika makaaberilta kieltämättä tuntuu tuollainen idea, itse en voisi kuvitella koskaan olevani mukana vastaavanlaisessa bisneksessä. Mutta ehkä me suomalaiset olemme niin hillittyjä, että emme muutenkaan lähde mukaan räikeimpiin kaupankäynnin muotoihin – vielä.
  Aasiassa se ei-niin-hienovarainen feikkaus on yleistä, varsinainen kirous.

 3. 5

  sanoo

  Ostin sarjan kasvonaamion, ja tykkään! Noita myy muuten myös muutkin kaupat kuin Tesco, omani ostin Morrisonilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *