Contains 97% Natural Ingredients

Tänään esittelyssä on kauan kaivattu uutuus, nimittäin Lumenen uusi irtopuuteri!

Vanha irtopuuteri oli kuulemma jollain tapaa käsin tehtyä ja sen valmistus tuli turhan kalliiksi, joten se jäi lähes pari vuotta sitten pois valmistuksesta. Mutta arvatkaapa vaan, kuinka raskasta on ollut kuunnella asiakkaiden haikailua sen perään, sillä Rimmelin ja Max Factorin shimmerihässäkät tai L’orealin kuulemma liian hankalalla systeemillä toimiva irtopuuteri eivät vaan kelpaa ”kalliista” Cliniquesta puhumattakaan, jonka kilohinta on monia semiselektiivisiä irtopuutereita huomattavasti edullisempi.

Mutta siis asiaan, eli Lumenen uuteen läpikuultavaan Mineral Loose Powderiin.

Tasaa kaikki
En voi olla paljastamatta jo heti välittömästi tykänneeni tästä kovasti.

Koostumus oli ihanan hienojakoinen, tämä tuntui iholla ihanan samettiselta ja pehmeältä ja iho jäi tämän jäljiltä mataksi. Iho ei ollut ollenkaan sellainen tunkkaisen matta, vaan sopivan heleän näköinen, mutta matan tuntuinen. ”Ultra-natural finish”, kuten pakkaus lupaakin.

Omalla vaalealla ihollani tämä puuterin ainoa sävy oli läpikuultava, mutta laitoin myös hyvin ruskettuvan ja jo valmiiksi päivettyneen 60+ äitini kokeilemaan tuotetta ja myös hän tykkäsi siitä. Hänenkään ihollaan tuote ei jäänyt jauhoisen vaaleaksi ja tuote sopi muutenkin aikuisemmallekin iholle.

Tykkäsin itse myös tuotteen mukana tulleesta vipasta.

Olen ehdoton vippaihminen ja levitän aina puuterini iholleni vipalla painellen. En tykkää, jos ihoni jää yhään rasvaisen tuntuiseksi ja vaikkei sen tarvitsekaan näyttää matalta, tahdon sen tuntuvan matalta ja rasvattomalta. Puuterin huiskiminen siveltimellä jättää ihon helposti vielä hieman rasvaisen tuntuiseksi, joten painelen puuterin aina iholle vipalla. Tällöin meikistä tulee myös kestävämpi.

Joskus puutereiden mukana tulee mitä ihmeellisempiä rimpuloita ja hyvin usein antaisin firman mielummin pitää rimpulansa ja myydä tuotteen vastaavasti hieman halvemmalla. Ikisuosikkejani ovat olleet Diorin ja Estee Lauderin irtopuutereiden samettiset vipat (nykyään tosin vain Diorin irtopuuterin mukana tulee tuollainen samettinen vippa), joilla levitän kaikki puuterini vielä vuosia sen jälkeenkin, kun itse puuterit ovat loppuneet (osa vipoistani on äidiltäni jo vuosia sitten saatuja).

Tämä vippa on kivan paksu ja jämäkkä. Ei sellainen paksu ja jämäkkä kuin erikseen myytävät varsinaiset meikkityynyt, mutta sopivan paksu ja jämäkkä. Sellainen, että tämän tietää helposti kestävän ehjänä tuotteen loppumiseen saakka ja selviävän pesuistakin kunnialla.

Luojan kiitos Lumene, että toit irtopuuterin takaisin valikoimiisi, sillä tästä tulee varmasti hitti!

Lopuksi vielä irtopuuteriniksi, jota en ollut koskaan ennen tajunnut ajatella, mutta joka on minulle nyt itsestään selvää bareMineralsin meikkipohjaan tutustumisen jälkeen.

Älä koskaan irroita irtopuuterisi sihdin päältä koko suojamuovia, vaan irroita se vaan muutaman reijän päältä tai pistele muutama reikä auki neulalla. Näin puuteria ei ole aina ympäriinsä ja saat kontrolloitua sen määrää helpommin. Nyt voit myös helposti tarvittaessa napata irtopuuterin mukaasi kotoa poistuessasikin pistämällä reikin päälle vain pienen palan maalarinteippiä (joka yleensä irtoaa kirkasta teippiä helpommin). (Toki voit yrittää teipata kotoa lähtiessäsi myös kokonaan avoimen puuterisihdin kiinni, mutta koska puuteria on jo valmiiksi usein jokapuolella, ei tämä ole yhtä siisti vaihtoehto kuin edellinen.)

Lumenen irtopuuteri tulee myyntiin heinäkuun puolen välin paikkeilla ja hintaa on kuulemma n. 16-17 euroa (tarkkaa hintaa en tiedä).

Oletteko kaipailleet Lumenelle irtopuuteria?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihanaa, viimeinkin ! Itselläni on ollut vuosia aktiivikäytössä Diorin irtopuuterin lisäksi Lumenen vastaava, ja ainakin vanha versio on aivan mahtava. Viimeinen kappale alkaakin juuri sopivasti olla lopuillaa, voi hyvillä mielin hipsiä kauppaan ostamaan tuon 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Ooh! Loistojuttu! 😀 Tällä hetkellä käytän Make Up Storen irtopuuteria joka kyllä on ihan kelpo puuteri, mutta kymmenisen euroa tätä Lumenen uutuutta kalliimpi. Make Up Storen purnukassa puuteria on tosin 7 g enemmän, mutta mikäli Lumenen tekemä tulos on MUS-puuteria raikkaampi, taidan siirtyä purkkini loputtua siihen. 🙂

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Oi, miten hyviä uutisia! Itse olen käyttänyt paremman puutteessa Rimmeliä, enkä pidä siitä kovinkaan paljoa. Aikaisemmin myytiin myös jotain L'oréalin Translucent + vitamin c (?) irtopuuteria, josta pidin vielä Lumeneakin enemmän, mutta tietysti sekin lopetettiin 🙁

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  tuo on melkeen pakko ostaa!itellä on käytössä natural coden kivipuuteri,mutta eikös se ole tarkoitettu vain meikin korjailemiseen?käytän sitä kiinnittämiseen,kuten hyvin monet!pitäiskö siis hankkia irtopuuteri?

 5. 6

  sanoo

  äitini on jo kauan tuskaillut lumenen vanhan irtopuuterin perään. mikään muu ei kuulemma ole ollut yhtä hyvä. hän varmasti ilahtuu tästä uutisesta ja paljon 😀

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Juuri loppui Lumenen vanha irtopuuteri, se oli kestänyt ihan liian kauan kun käytin välillä TBS irtopuuteria joka on mielestäni Lumenea parempaa (ei jätä yhtä tunkkaisen tuntuista vaan kuultavamman pinnan). Ostin juuri taas uuden TBS mutta tuota Lumenen uutta voisi joskus kokeilla…Onko tuossa Cliniquessa tarpeeksi vaaleita sävyjä (oma iho sellainen että Lumenen irtopuuterissa se vaalein sävy)?

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Kuulostaa erittäin lupaavalta! Ostin juuri Rimmelin irtopuuterin, enkä ollut tietenkään vielä siinä vaiheessa kerennyt tuota vinkkiä kuulemaan… Nyt puuterirasian sihdin päällinen on sitten ihan täynnä puuteria, enkä saa sitä enää millään takaisin. No, kerkeänpä ainakin kuluttaa puuterin siihen mennessä kun tämä Lumenen puuteri tulee kauppoihin, sillä sitä lentelee nyt ympäriinsä aina kun kannen aukaisee…

  Sitten oli vielä yksi kysymyskin, luin tuolta jostakin postauksen kommenteista sen jutun aurinkorasvoista. Alkoi arveluttaa, että teenköhän itselleni sitten vain hallaa käyttämällä jotain Garnierin aurinkorasvaa. Opiskelijan budjetilla ei kovin ole vara ostella kalliimpia merkkejä, niin osaisitko suositella jotain mikä markettien rasvoista olisi hyvä?

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve! Kommenttini ei liity tähän postaukseen, mutta lisään silti. Kiitos paljon blogistasi, se on saanut minut ihan uudella tavalla inspiroitumaan kosmetiikasta. On todella ihanaa miten paljon jaksat uhrata aikaasi merkintöjen väsäämiselle sekä kommentteihin vastailuille!

  Uskaltaudun myös kysymään muutamaa asiaa jos ehdit vastata. 1) ostin sen eucerinin kasvoaurinkovoiteen ennenkuin sait selville ettei se käykään mineraalien kanssa. Koska en saanut enää palautettua sitä lykkäsin mineraalien käytön aloittamista. Nyt kuitenkin purkki on melkein loppu ja olisi kiva kokeilla niitä mutta olisiko sulla mitään ideaa mikä muu kun se esittelemäsi shisheidonin rasva kävisi mineeraalien kanssa koska se on hieman liian kallis ja vaikeasti saatavilla kun se on melkein kaikista nettikaupoista loppu.

  Toinen kysymys olisi sellainen että kun jossain aikaisemmassa merkinnässä puhuttiin parfymoiduista vartalovoiteista kesäkäytössä niin käyvätkö myös kiinteät parfyymit tähän tarkoitukseen vai sisältääkö ne yleensä jotain ainesosaa mikä ei tykkää auringosta?

  Kiitos jo etukäteen!

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Mä en pysy kauhean hyvin näiden puuterien kanssa kärryillä, mutta kävisikö tämä hyvin vaikkapa bM:n pohjan päälle pitämään kiiltoa pois mineral veilin tilalle? Vai käytetäänkö tätä jotenkin eri tavalla? Ja vielä mietin sitä, että pitääkö tämä hyvin kiillon poissa, ja että miten veil pitää kiillon poissa?

  Pitää kerätä rohkeutta äidille kertomiseen, että nyt on taas uus villitys, ja että pitäisi tilata ulkomailta. 😀 Rahat on kyllä kasassa. Olisi kyllä mahtavaa, jos mineraalit toimisivat minulla/jos saisin ne toimimaan, niin kerkeisin rippimeikinkin vetelemään sitten niillä. Ja sitten ei tarvitsisi enää löträtä meikkivoiteiden kanssa. 🙂

  Mutta peitevoidesiveltimistä vielä.. kelpaako esim. Duroyn meikkivoidesivellin peitesiveltimestä, vai onko niillä suurtakin eroa? Kiitos. 🙂

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Ihanaa, taas on Lumenen irtopuuteri valikoimissa. Vaikka harmittavasti(?) pistin eilen tilaukseen Cliniquen irtopuuterin, kun oli puuterille tarvetta ja olet sitä kovasti suositellut. Ehtiipä tuon Lumenen testata myöhemminkin.
  Olen tässä viime aikoina huomannut, että aina kun tarvitsen jotain, esim. nyt tuo puuteri, niin katson ensin mitä Virve on suositellut ja menen vasta sitten kauppaan. Yleensä tepastelen kauppaan vielä listan kanssa, että mitkä sopisivat mun kuivalle iholle. Eli kiitokset taas avusta. (:

 11. 12

  sanoo

  Moi, tuli mieleen sellainen juttu, että menee varmasti paljon hyvää asiaa ohi, kun vastailet kommenteissa tulleisiin kysymyksiin täällä kommentti-osiossa. Olisi hienoa, jos silloin tällöin purkaisit vaikka ihan postiksi mitä kommenttilaatikoissa on kysytty, taikka vihjaisisit postauksissa muuten vaan.
  Ei valitettavasti ehdi läheskään aina kommentoida ja seurailla mistä täällä puhutaan, vaikka haluaisikin.

  Lumenen irtopuuteri on kaivattu "uutuus", meikkaan harvoin ja ehdin ostaa sitä jemmaan kun valmistus lopetettiin, eli en ole ollut päiväkään ilman 🙂

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Tiedätkö haaleneeko hajuvesien tuoksu, jos ne ovat olleet kauan auki? Musta tuntuu ainakin että yks hajuvesi mikä on ollut vuoden käytössä, ei enää tuoksu niin voimakkaasti..

 13. 15

  sanoo

  tahma: Juuri sopivasti tulee sitten tämä uusi myyntiin. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Poppy: Minä myös! 🙂

  Anonyymi: :/

  Anonyymi: Irtopuuteri on hienojakoisempaa ja tekee siksi yleensä kestävemmän ja luonnollisemman näköisen pohjan. 🙂

  anna: Toivotaan, että tämäkin kelpaa! 🙂

  Anonyymi: Cliniquen 08 on oma suosikkini (läpikuultava vaalea) ja 20 taas täysin väritön, eli löytyy vaaleallekin iholle sopivaa. 🙂

  Anonyymi: L'oreal omistaa Garnierin, eli saat varmasti hyvää tavaraa. 🙂

  Anonyymi: Ei valitettavasti ole ideoita, sillä tuon löytäminen kävi jo työstä. :/
  Käsittääkseni kiinteät parfymit käyvät auringossa yleensä. 🙂

 14. 16

  sanoo

  Anonyymi: Sopii tuohon tarkoitukseen. Minusta tämän ja Mineral Veilin kiillon poissapitämisessä ei ole mitään selkeää eroa. 🙂
  Jos sivellin vaan on sopivan kokoinen ja mielellään yleensä synteettinen nailonsivellin, on se yleensä mainio peiteaineelle. Aitokarvaiset toimivat yleensä huonommin, mutta esim. Lancomen laaserleikattua näädänkarvaa oleva sivellin toimii kyllä hyvin. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Illiskuutti: Pidän ehdotuksen mielessä, kiitos siitä! 🙂

  Anonyymi: Haalenee. 🙂

  Anonyymi: Laivalla töissä ollessani en pahemmin, sillä silloin kun minulla on hieman aikaa, ei netti ole yleensä yhtä nopea kuin mitä itse tahtoisin. Nyt kun taas olen normaalissa työssäni ja yöt kotona, ehdin taas vastailla. 🙂

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Oi joi, vihdoinkin. Olen käyttänyt tätä tuotetta yli viisi vuotta tyytyväisenä ja pettymykseni oli suuri, kun se lopetettiin. Nyt kiireesti kauppaan varastoja täydentämään. Kyllä tämä on paras puuteri ikinä.

  Kahta en vaihda: Lumenen irtopuuteria ja BS:n kulmaväriä. Molemmat riittoisia, omassa käytössä irtopuuteri kestää aina pitkälle toista vuotta.

  /Niina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *