Can you feel the electricity? Hope not.

Sähköiset hiukset aiheuttavat monille (kirjaimellisesti) päänvaivaa. Talven ja pipokausien (toivottavasti ainakin) vihdoin päätyttyä ongelma helpottaa monilla, mutta silti on niitä, joiden ongelmana on yhä sähköisyys.
Käsi ylös, kuka tahtoo vinkkejä ensiapuun!

Ensinnäkin yksi loistavimmista tuotteista on tämä suihke:

Herbinan Kosteuttava hoitosuihke nimittäin sisältää etupäässä sähköisyyttä vähentäviä aineosia! Kosteuttava tämä ei kyllä sisältönsä puolesta niinkään ole (tai no, tottakai tukka kostuu, kun siihen jotain märkää ruiskii, mutta ei siinä mielessä kosteuttava…), mutta tosiaan erinomainen sähköisyyden vähentäjä aineosiensa puolesta. Tätä voi suihkia kosteaan tukkaan pesun jälkeen tai kuivaan tukkaan tarvittaessa. Oikein mainio sähköisyyden vähentäjä, siis.

Muita apukeinoja sähköisille ja pörröisille hiuksille tarjoavat Schwarzkopfin Got2b Smooth ’n chic -linjan tuotteet.

(Myönnettäköön, että ostin nämä itse lähinnä kauniiden pakkausten ja marjaisan tuoksun vuoksi, mutta onneksi nämä myös toimivat.)

Smoothing lotion on hiuksia tehokkaasti siloittava emulsio, joka pehmentää tukkaa ja vähentää hyvin sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Tehokasta siloitusta tekevät tietysti silikonit, mutta niiden ansiosta tämä on myös loistava lämpösuoja föönatessa tai suoristusraudoilla siloitellessa. Parhaillaan tämä onkin siis kosteaan tukkaan pesun jälkeen levitettynä, mutta tätä voi käyttää myös kuivaan tukkaan pika-apua antamaan.

Sarjan Smoothing hairspray on tuote, josta olen saanut vääntää monen asiakkaan kanssa vaikka kuinka. Moni on nimittäin napannut tämän hyllystä ihan vaan kauniin pakkauksen ja ”hairspray” tekstin perusteella ja napissut sitten, ettei tämä annakaan kunnon pitoa.

HUOMIO: Tämä ei ole hiuslakka! Tämä on siloittava suihke, joka toimii kuin hiuslakka, mutta jonka pito on huomattavasti varsinaista hiuslakkaa miedompi. Sen vuoksi tämä siloittaa kurittomina lentelevät haituvat lähmäämättä, mähmäämättä ja koppuroittamatta auki olevaa tukkaa. Tämä onkin loistava tuote silloin, kun tukka tarvitsee välitöntä apua.

Siinä missä suihke sopii loistavasti myös hennommalle tukalle, olisin tämän kolmikon viimeisen tuotteen kanssa hitusen varovaisempi ohuemmassa tukassa.

Smoothin wax antaa mainitsemistani tuotteista sen kaikkein täpäkimmän kiinnityksen. Tämä liimaa ne itsepäisimmätkin lentelevät sähköiset haituvat alas ja kieltää niitä lentelemästä pääsi ympärillä. Tässä ei ole varsinaisia sähköisyyttä vähentäviä aineita, mutta jokainen varmasti tietää, mitä tapahtuu, kun tukkaan sipaisee vahaa: yksikään haituva ei enää varmasti lentele.

Tämän koostumus on kuitenkin selkeästi kovempaa kuin tavallisten vahojen yleensä. Kun vahan pintaa pyyhkäisee sormilla, ei tästä irtoa klönttiä, vaan vain juuri sopivan kevyesti vahaa sormien pinnalle, joka on sitten helppo silitellä hiuksiin. Normaalipaksuisessa ja hieman paksummassa tukassa tämä ei siksi tunnu kovinkaan helposti raskaalta tai lähmäävältä, mutta hennommassa tukassa tämä saattaa toki olla helposti liikaa.

Paras keino sähköisyyttä vastaan olisi kuitenkin ennaltaehkäisy.

Mitä kuivempi tukka on, sitä helpommin se on jatkuvasti sähköinen. Tehokas kosteutus siis auttaa. Aiemmin olisin maininnut tässä yhteydessä supersuosikkini L’orealin Nuri-Gloss hnaamion, mutta koska sitä ei enää (aikanaan Suomesta) saa, on uusi suosikki haussa.

Siksipä minä hankin tämän. En vain malttanut pitää näppejäni tästä erossa, vaikka yritys on ollut tähän asti hyvä. Elvitalin Nutri-Gloss naamio on korvautunut Total Repair 5 -linjan naamiolla ja meillä on nyt takana jo pari yhteistä pesukokemusta.

Toivoin tämän olevan vähintään yhtä hyvä kuin mitä Nutri-Gloss oli hiuksissani ollut. Minun hiuksissani se nimittäin pehmitti, kosteutti, siloitti ja lisäsi kiiltoa. Aivan täydellinen tuote, siis.

Onneksi Total Repair 5 ajoi myös asiansa ja itseasiassa varsin erinomaisesti ajoikin. Tämä pehmensi tukkaa varsin kivasti ja kosteuttikin hyvin (glycerin oli nousuut INCI:ssä pari pykälää). Suurin ero Nutri-Glossin kanssa oli kuitenkin se, että Nutri-Gloss tuntui tekevän hitusen sileämmän lopputuloksen ja lisäävän enemmän kiiltoa. En kuitenkaan moittisi tätä tuotetta tuon eron vuoksi, sillä nyt tukkani jäi hieman ilmavammaksi ja ehkä hitusen ryhdikkäämmäksi kuin Nutri-Glossia käyttäessä, joka saattoi helposti lätsäyttää tukkaani liikaa. Itse olen antanut tämän vaikuttaa suihkumyssyn alla 20 minuuttia kullakin käyttökerralla, joten en osaa sanoa, mitä vain parin minuutin vaikutusaika tekisi.

Minusta tämä on varsin hyvä seuraaja Nutri-Glossille ja voin todellakin suositella tätä hyvänä markettitehohoitona. Pehmitystä, siloitusta ja kosteutusta, mutta ei lätsäytystä. Ehdottomaksi suosikekseni tämä ei kuitenkaan tehohoitojen katogoriassa jostain syystä noussut, joten etsinnät jatkuvat yhä.

Onko joku muukin jo kokeillut tämän?

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  kiitos postauksesta mikä tuli juuri oikeaan saumaan kärsittyäni viimeisen viikon ylisähköisistä hiuksista, mistä lie johtuneenkaan.
  ja kiva kuulla myös l'orealin uuden naamion arvio :), harmiksi / onneksi minulla on vielä 2 NG:a jäljelä ennen kuin uuden hiusnaamion voi ostaa :|… mutta enköhän keksi jonkin tekosyyn tämän hankkismiselle, se tosin on ollut entistä vaikeampaa lähes totaalisen ostolakkoni seurauksena :-/

  /nanna

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Eilen mieheni kysyi: miten päiväni meni? Vastasin,että: MAHTAVASTI! Sain vihdoin sen Vichyn 2 vuotta kestäneen ei-hyvän huulirasvan loppuun ja nyt saan ostaa uuden!!

  Keneltähän olen saanut vaikutteita. Ps: oli kaikkea muutakin mahtavaa päivän aikana tapahtunut, mutta tuo nousi pinnalle.

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Kiitos minunkin puolestani tästä postauksesta, tukkani kun on ollut koko talven kovin sähköinen. Nyt on vähän helpottanut jo pipokauden päätyttyä, mutta yhä melkein joka aamu saa suihkia, etteivät hiukset lennähdä pilviin. En oikein tiedä, mistä tämä johtuu, koska hento tukkani on kuitenkin melko rasvainen tyvestä, eivätkä edes latvat ole mitenkään kuivat…

 4. 4

  sanoo

  Jostain syystä mun hiuksissa toi Smoothing lotion toimii paljon paremmin, kun hiukset ovat kuivat. 🙂 Täytyy varmaan jossain vaiheessa kokeilla tuota saman sarjan suihketta.

 5. 5

  Cerp sanoo

  Mä oon ennenkin näissä kommenteissa hehkuttanu xz:n muumi-selvityssuihketta. Se on kerrassaan ihanan tuoksuinen (mansikka) mutta tuoksu ei jää leijumaan tukkaan lopun päivää. Lisäks se selvittää ja varsinkin poistaa sähköisyyttä tosi hyvin. Ja parastahan tässä on se, että niitä saa ihan lähimarketista ja hinta ei oo hirvee 😀

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Tuo Smoothing Hairspray olisi muuten minulle aivan täydellinen tuote mutta se tuoksu, huh! Eipä ole koskaan aikaisemmin sattunut kohdalle yhtä kauhean hajuista hiustuotetta. :/ Saattaa kyllä olla että kyseessä on vain oman nenäni oikku, sillä monet ystäväni ovat ostaneet tuon sarjan tuotteita nimenomaan tuoksun takia. 😀

  Mutta kiitos kun vinkkasit tuon Herbinan, täytyypä kokeilla! 🙂

 7. 8

  sanoo

  Mainos: Minä vaihdoin shampooni ja hoitoaineeni redken:in tuotteisiin ja en ole enää kertaakaan kärsinyt sähköisyydestä, rasvaisuudesta, hilseilystä tai kutiamisesta ja mikä parasta, hiukseni näyttää todella terveiltä, kiiltäviltä ja paksuilta. Sopivasti "terveen rasvaisilta" eikä kuivilta koppuroilta vaikka pesen tukkani joka päivä. Aina kun olen koittanut välissä muita, palaan redken:iin aina takaisin. SUOSITTELEN!

  Paras hiusvaha koskaan on ollut sassoon professional:in texture refine hiusvaha jota tarvitsee vain hyvin vähän mutta se pysyy "kosteana" koko päivän ja tukkaa voi uudelleen muotoilla. Ainoa miinus siitä että se on melko kallista (melkein 50€ 50ml purkki) sekä tuote ei peseydy hiuksista kovinkaan helposti. Toinen mainitsemisen arvoinen vaha on Sebastianin molding mud. Käytössäni on molemmat ja ensimmäinen on ikuinen luottotuotteeni.

  Lakkaa en käytä. 🙂

  vappuja!

 8. 9

  sanoo

  Olen myös testannut Elvitalin naamion ja tykästyin siihen todella paljon! Sillä saa jopa tukkani kaltaisesta, lähinnä saksia kaipaavasta pehkostakin suht salonkikelpoisen. 🙂 Lisäksi tuoksu on aivan ihana ja koostumus sopii hyvin suoravärisotkujeni kanssa käytettäväksi, kun naamio levittyy kivan tasaisesti hiuksistoon niin ei tarvitse kytätä värjäytymättömiä kohtia. Incin perusteella naamio ei edes tainnut olla mikään silikonipommi (ellen ihan väärin muista) joten se ei lätsäytä tukkaa.

 9. 10

  Hattis sanoo

  Vinkkinä, näin kuukausi sitten jossakin HalpaHallin myymälässä vielä NutriGlossin naamioita ja muitakin tuotteita ison pinon, ihan hyllyssä olivat ja normaalihinnalla. Olisivatko hankkineet isommankin erän? Eli jostain HH:n myymälästä voisi vielä hyvällä tuurillä löytyä =)

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  hahaa juuri eilen aamulla äitini oli hiippaillut mun vielä nukkuessa lainaamaan mun tukkalakkaa (juurikin tuo smooth'n chic), ja iltapäivällä sitten kirosi mulle kuinka oon ostanut ihan HUONOA lakkaa 😀 hän kun hakee permanentilleen kunnolla pitävää lakkaa. taas sai selostaa että tuo on juuri bueno mun ärsyttävästi pörröttyville hiuksille 🙂
  ja sitten tuohon Lorkun hiusnaamioon, joka on käynyt mun kauppakorissa valehtelematta joka kauppareissulla, mutta aina oon sen onnistunut jättämään hyllyyn. viime kerralla kuitenkin annoin periksi ja ostin, onneksi, sillä itsekin olin todella tyytyväinen!

 11. 12

  sanoo

  nanna: Pysy vaan tiukkana ja käyttele ne vanhat ensin, ei tämä nyt niin mahtava ole ja ehtiihän tätäkin vielä kokeilla. 😉

  Anonyymi: Hahaa! 🙂

  Anonyymi: Toivottavasti sähköisyys vähentyy. 🙂

  Heidi: Stydeimmillään tuo on toki kuivassa tukassa. 🙂

  Cerp: Pitäisi varmaan tuotakin kokeilla, mutta sisältö ei näytä niin lupaavalta. Vettä, säilöntäaineita ja yksi sähköisyyttä poistava aine emulgaattorin ja hajusteen lisäksi. :/

  Sikue: 🙂

  Anonyymi: Tuoksu varmasti jakaa mielipiteitä. :/

  juárez: Pitäisi varmaankin taas pitkästä aikaa tutkia Redkenien sisältöjä!
  Meillä taas wannabe-insinööri vannoo aina ja ikuisesti Lanzan Urban Molding Pasten nimeen, joka on ollut ainoa, jolla parin millin tukan saa jopa selkeästi muotoiltua. Hyvin hyvin riittoisa myös. 🙂

  Lucy S.: Silikoniton on tosiaan. 🙂

  Hattis: Toivottavasti joku hytötyy tästä vinkistäsi, kiitos siitä! 🙂

  Anonyymi: Hahaa, no juurikin näin. 😀

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Ei nyt mitenkään liity aiheeseen, mutta mua kiinnostais tietää, kestääkö teidän wantsun vappu taas viikon :D?

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Kiitokset juuri nappiin osuneesta postauksesta!

  Mulla on tuo Smooth 'n chic -emulsio ja olen kyllä tykännyt, mitä nyt saisi olla hiukan enemmän siloittava. Tuo ei lähmää, vaikka olen joskus laittanut reilumminkin. Tuoksu on ihana ja pakkaus vielä ihanampi! Olen arponut useamman kerran sarjan muiden tuotteiden ostamista, mutta ovat toistaiseksi jääneet kauppaan. En ole tajunnut tuon hairsprayn olevan nimenomaan kaipaamani siloittava suihke. Olen siis harkinnut sen ostamista ihan vain tuoksun ja purkin vuoksi, vaikken periaatteessa pitävää hiuslakkaa tarvitse. 😀 Mutta maanantaina heti kaupoille!

  Vahoja olen aina vieroksunut, vaikka olen monelta kuullut niiden toimivan myös pitkän tukan siloittamissa. Jospa nyt rohkaisisi kurjan luontonsa ja ostaisi tuon testiin. 🙂

  Erityinen kiitos vielä tuon Total Repair 5- naamion analyysista. Ostin tuon jokunen aika sitten ja olen kerran käyttänyt. Muutaman minuutin vaikutusajalla se kosteutti ja pehmensi hiukan. Ajattelinkin kokeilla seuraavan kerran pidempää aikaa, varmaan sitä n. 20min. Huomasin sellaisen eron Nutri Glossiin verrattuna, että tämä levittyi paremmin, eli kerralla kului pienempi määrä. Lisäksihän purkki on isompi. 🙂 Olikohan NG 200ml ja tämä 300ml?

  -Pressu

 14. 15

  Min sanoo

  Kiitos mahtavasta blogista, josta on ollut todella paljon hyötyä. Tämän kautta olen saanut valtavasti uutta tietoa sekä innostunut kosmetiikkasta entistäkin enemmän.

  Voisitko auttaa minua ihonhoitotuotteiden valinnassa? INCIt ovat itselleni täyttä hepreaa. :/ Omistan sekaihon, jossa on jatkuvasti hieman finnejä t-alueella ja joskus pari mustapäätä. Nenä kiiltelee helposti. Talvella ihoni kärsi kuivuudesta, enää sitä ongelmaa ei ole.

  Karkkipäivän Sanni linkitti sivun, josta löytyi ihoa tukkivien ja/tai ärsyttävien aineiden lista. Nyt olen käyttänyt Freemanin puhdistusgeeliä ja Goshin Good Day Moisturea ja Good Night Creamia. Noista löytyi seuraavia ainesosia, jotka eivät kyseisen sivuston mukaan ole iholle välttämättä hyväksi: Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Triethanolamine, Soybean Oil, Sodium Chloride, Sodium Laureth Sulfate ja PEG-150 Distearate. Voisivatko nuo olla osasyynä finneihin? Kannattaisiko voiteet suosiolla dumpata kaula- ja dekolteekäyttöön?

  Lisäksi olen käyttänyt Garnier Nordic Essentials -kasvovettä normaalille/sekaiholle sekä suosittelemaasi Pirkan silmänympärysvoidetta. Jälkimmäinen on muuten huippu, kiitos vinkistä!

  Osaistko suositella päivä- ja yövoidetta, puhdistusgeeliä tai -emulsiota, kasvovettä, kuorintavoidetta sekä mahdollisesti vielä täsmähoitoa finneille? Mieluiten ostaisin ihan markettituotteita. Hintaa yhdellä tuotteella saisi olla maksimissaan 10-15 euroa, mielellään toki vähemmän. Apua, olenpas vaativa. 😀

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Tiedätkö hyviä ja kohtuuhintaisia siveltimiä? Tiedän että moni käyttää taidesiveltimiä luomiväreillekin, mutta olisiko ihan tähän käyttöön tarkoitettuja? (:

  – Essi

 16. 17

  Anonyymi sanoo

  Onko sulla oikeasti noin vaaleet huulet, vai tekikö toi huulirasva ne vaaleemmiks? Voisitko laittaa vertailun vuoksi ennen-jälkeen kuvaa? 🙂

 17. 18

  sanoo

  Anonyymi: Suureksi ihmeekseni hän on ilmeisesti aikuistunut ja vapun juhlinta alkoi vasta aattona. 🙂

  Pressu: Vahat toimivat tosiaan hyvin siloittelussa ihan lähmäämättäkin, kunhan niitä vaan tosiaankin sipaisee tukkaan. 🙂

  Min: En ota kantaa tuohon listaan, sillä ihot reagoivat niin erilailla.
  Näitä tuotteita nyt ainakin tulisi mieleen:
  Täsmähoito: Natural Coden täsmähoito
  Putsari: Erisan hoitava puhdistusgeeli
  Kasvovesi: Pirkka kasvovesi (pesevämpi) tai Lactolinen kasvovesi (vähemmän pesevä)
  Kuorinnaksi menee varmasti aika lailla mikä vaan peruskuorinta.
  Mitään ihan super erityistä edullista kosteusvoidetta minulle ei tule mieleen. JOku kevyt emulsio päiväksi, joka jättää mattaisempaa pintaa ja yöksi hieman täyteläisempi, mikäli siltä tuntuu.

  Essi: Goshilla on hyviä siveltimiä, myös Kicksin omissa siveltimissä on mielestäni hyviä siveltimiä kuten Duroynkin siveltimissä. 🙂

  Anonyymi: Täältä näkyy huulien normaalia väriä: http://ostolakossa.blogspot.com/2010/04/loreal-matte-morphose.html
  (Oletan, että tarkoitat seuraavan päivän postauksen huulirasvaa. ;))

 18. 19

  sanoo

  Oon käyttänyt tuota L'orealin uutta naamiota (ja kokeillut myös hoitosuihkeen), ja oon ollut ihan tyytyväinen. 🙂 NG:tä en ikinä päässyt kokeilemaan, joten itse en osaa niitä vertailla. Mutta kyllä toimii ihan hyvin vain perin minuutin muhimisajalla! Shamppoon jälkeen tukkani oli todella nihkeä ja takkuinen, ja kun laitoin naamion päähän, ja annoin hetken vaikuttaa, niin tukka selkisi hyvin. Ja ihan kivalta vaikuttaa muutenkin, itse tykkään Total Repair 5:n tuotteiden hajusta. 😀

 19. 20

  Anonyymi sanoo

  Herbinan suihke on oma suosikkini myös :). Kiva kuulla tuon uuden naamion käyttökokemuksia, mutta onkohan tuossa naamiossakin tosi voimakas tuoksu? Mulla oli testissä pikahoitis, joka nyt ei ollut hoitiksenakaan huippu, mutta tuoksu oli ärsyttävän voimakas. Hiuksiin jäi vaan kiva ripaus, mutta vaikuttaessa melkein kirvelsi silmiä! NG on ollut niin hyvää että tekisi mieli testata naamiotakin (sisältö tosiaan näyttää ihan tehokkaalta), pelkään vaan samanlaista överituoksupommia :P. Saman sarjan "yöhoito" jätettävä on muuten huippu kähärähiuksen silikonisilottaja, ja siinä tuoksukin on tosi kiva eikä liian vahva.

 20. 21

  Nivea Young sanoo

  "Mitään ihan super erityistä edullista kosteusvoidetta minulle ei tule mieleen. Joku kevyt emulsio päiväksi, joka jättää mattaisempaa pintaa ja yöksi hieman täyteläisempi, mikäli siltä tuntuu."

  Mun suosikkini päivä- ja yökäyttöön (ennenkuin siirryin ns. aikuisiin voiteisiin) oli Nivea Young Control-It Gel-Creme. Oli niin ihanan nätti mattapinta ja merimineraalit piti tosi hyvää huolta ihan kosteutuksesta. Rasva ei kiillellyt ikinä ihon pinnassa. Ja voide on edullinen ja koko sarja on usein tarjouksessa ainakin Anttilassa.

  Hommasin tätä samaa voidetta muutamalle itseäni nuoremmalle lahjoiksikin, ja voide sai jokaiselta kiitosta. Se vaan toimii. Kesällä käytän ajoittain vielä itsekin, jos on oikein hiostavat kelit ja iho pukkaa rasvaa. Aivan ihanan raikas.

  Ja samassa sarjassa on ihana kuorintapesukin! Hellä, joten voi käyttää joka päivä. Kuorintavoiteen ne meni muuttamaan liian hellävaraiseksi, joten siitä en enää niin välitä. Ja meikinputsarigeeli on sitten taas hyvä ja tosi riittoisa.

 21. 22

  Anonyymi sanoo

  Todella hyvä hoitosuihke sähköisyyden estoon on myös XZ:n suklaa-vaniljasuihke. Kärsin melkein ympäri vuoden sähköisistä hiuksista ja tuo todella toimii. Selvittää myös tosi hyvin!

 22. 23

  sanoo

  Hah, luulin, etten ikinä ehtisi kokeilemaan tuota hehkuttamaasi Nutri-Gloss hiusnaamiota, mutta mikäs yksinäinen purkki se tänään pönöttikään erään halpahallin hyllyllä! 😀 Tietenkin nappasin tuon vihoviimeisen raukan mukaani 😉 Toivottavasti en aivan rakastu tuohon naamioon, kun sitten on niin surkeaa, kun ei enää voi ostaa uutta. Miksi kaikkien hyvien tuotteiden valmistus aina lopetetaan?!

 23. 24

  Anonyymi sanoo

  I knoѡ tɦis web site оffers quality depending сontent
  аnd other infօrmation, is tҺere aany other webb site wgich օffers suich stuff іn quality?

  Аlso visit mу site: Power Innovator Program ()

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *