Calm down!

Jokaisen kosmetiikkatuotteen loppuminen on minun pienessä taloudessani juhlapäivä, oli kyseessä sitten kuinka rakas tuote tahansa.

Tällä kertaa loppunsa sai hyvinkin rakas tuote, eli Chanelin ihoa rauhoittava Calming Emulsion, jota käytetään seerumin tapaan kosteusvoiteen alla tuomassa lisää hoitotehoa.

Nimensä mukaisesti tämä on ohut emulsio, eli tämä myös imeytyy iholle nopeasti jättäen ihon rasvattoman tuntuiseksi, mutta ihanan pehmeäksi ja sileäksi (eikä ollenkaan kiristävän mattaiseksi). Rauhoittava vaikutus voi toki olla vain korvieni välissäkin, mutta mieltäni ainakin rauhoitti laittaa jotain rauhoittavaa iholleni ja mielen rauhoittumisen myötä ihonikin usein rauhoittui. Loppu hyvin siis joka tapauksessa, vai mitä?

Toisaalta jään ikävöimään tätä aamuin illoin iholleni soveltunutta seerumin omaista tuotetta, mutta koska rauhoittava vaikutus ei ollut mitenkään salamannopea tai aina ihan niin konkreettinen kuin olisin toivonut, pääsen kyllä varmasti yli tämän tuotteen loppumisesta.

(Itseasiassa tuotteen viimeisellä käyttökerralla laitoin tätä kasvoilleni suihkun jälkeen hieman reilumman kerroksen ja hetken kuluttua suihkun jäljiltä punakkana helottanut nassuni oli todella tasaisen värinen ja poskien iho suorastaan viileä, eli kyllä tässä jotain vaikutusta selkeästi on, vaikkei sitä normaalissa käytössä aina huomaakaan täysin. Reilumpikin kerros kuitenkin imeytyi iholleni täysin, joten oli varsin mukavaa tajuta näin viimeisellä käyttökerralla, että olisin kenties joka kerta voinut lutrata tätä reilummin ja että pakkauskoko ehkäpä juuri siksi oli tehty hieman reilummaksi…)

Ylitsepääsyäni helpottamiseksi voisin haukkua tätä teille sen verran, että tässä oli minusta todella outo tuoksu. Tuote tuoksui jo käyttöönottaessa hieman sille, kuin se olisi härskiintynyt hyllyssä kuumissa spottivaloissa seisoessaan. Tuoksu ei ollut paha, mutta ei nyt mikään erityisen hyväkään. Iholle se ei onneksi jäänyt tuoksumaan, joten käyttömukavuutta se ei kyennyt pilaamaan.

Plussaa kuitenkin tosiaan siitä suuresta koosta, sillä tuubissa on 100 ml tavaraa.

Onko jollain kokemusta tästä samaisesta tuotteesta tai oletteko löytäneet hyviä tuotteita, jotka ovat ihan oikeasti kyenneet rauhoittamaan punakkana heloittavaa ihoa?

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Mulla Dr. Hauschkan kevyt ruusuvoide on rauhoittanut ihoa ja tasoittanut väriä. Toki jos iho helottaa kuivuuttaan, toi kevyt versio on vähän huono ja sitä joutuu laittaan aika paljon, mutta jos kyse on muuten ärtyneestä,punottavasta ihosta tai vaikka finneistä, niin on kyllä hyvä ratkasu etenkin mineraalimeikin alle 🙂

 2. 3

  sanoo

  Anonyymi: Nyt täytyy sanoa, ettei harmainta aavistustakaan enkä edes tiedä, saako tätä enää edes Suomesta. :/

  redshift: Pitäisi varmaankin kokeilla itsekin tuota joskus. 🙂

 3. 4

  Tiia sanoo

  Moi!
  Ajattelin, että sinulta voisin saada vinkkejä oikeanlaisen kasvovoiteen löytämiseen. Ainakin paljon asiantuntemusta incien suhteen taitaa löytyä 🙂

  Mulla on (kai) normaali iho, vaikka aknea onkin, ei siis omasta mielestä kuitenkaan rasvainen. Tähän mennessä olen käyttäny aika paljon juuri akneiholle suunnattuja tuotteita ja nehän ovat yleensä rasvaiselle- tai sekaiholle.
  Nyt olisi siis haussa normaalille iholle sopiva, mielellään edullinen (alle 10e) ja ei kovin hajustettu kasvovoide (käyttö päivin ja öin).
  Kuulostaako liikaa vaaditulta vai tuleeko joku tuote mieleen?
  Kysyn vielä, tulisiko voiteen olla öljytön tms, koska olen aika taipuvainen hikoilemaan kasvojen, etenkin nenän ja suun ympäriltä, jolloin jopa mineraalimeikkipohja uhkaa "sulaa" pois?

  Jos osaat neuvoa, niin kiitos jo etukäteen!

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  osaatko suositella jotakin tuotetta(jota saisi ihan kaupoista, ettei tarvitsisi netistä tilata), joka hoitaisi kynsinauhoja? Omani ovat melkoisen epäsiistit ja tiukasti kiinni kynnessä.

 5. 6

  mamo sanoo

  Hei, mulla on tosi ikävä ihonhoito-ongelma, ja aattelin kysyä, että löytyskö sulta ratkasua tähän. Olen nyt reilut 1,5 v käyttänyt kosmetologin suosittelemaa Exuviance-sarjaa, ja olen pari kertaa koittanut vaihtaa sarjaa muuhun, mutta ihoni reagoi tähän aina tosi huonosti, tulee näppyjä ja koteloituneita finnejä. Oon koittanut vaihtaa koko sarjaa kerralla ja osittain, esim. vain päivä-/yövoiteen, mutta ikävät reaktiot palaavat aina ja "alistun" taas käyttämään entistä sarjaa. Osaisitko yhtään sanoa, että missä vika, ja mitä voisin asialle tehdä? Kiitos ajasta ja vaivasta jos ehdit vastata 🙂

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Moikka! Olen lähdössä viikon päästä Lontooseen ja tiedustelisinkin nyt tiedätkö sieltä meikkiliikkeitä jotka olisivat piipahtamisen arvoisia? Entä tuotesarjoja, joita ei Suomesta saa mutta joihin kannattaisi tutustua? UDPP on juuri sopivasti loppumassa, joten sellainen lähtee ainakin mukaan.:) Kyseessä on esiintymismatka bändin kanssa, joten shoppailuaika on rajallista, siksi kysynkin neuvoa viisaammalta, sillä olisi hyvä tietää vierailun arvoiset paikat ajan säästämiseksi.:)

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  mamo!

  Joissain ihonhoito tuotteissa käytetään kosmetologini mukaan hormoneja, eli kun yrität vaihtaa sarjasta toiseen iho reagoi siihen huonosti. Eli siis silkka myynti-kikka joka meinaan saa ihmiset ostamaan tuotetta, kun huomaavat ihonsa reagoivan muihin tuotteisiin. En sitten tiedä pitäisikö muita tuotteita käyttää pitemmän aikaa vai mikä ratkaisu asiaan on :/

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Ei liity postauksen aiheeseen mutta onko kuivashampoon jatkuvasta käytöstä haittaa hiuksille? Kuivattaako tms

 9. 10

  sanoo

  Ostin Mavalan MavaDryn ja olen ollut tosi tyytyväinen kuivumisnopeuteen, mutta valitettavasti lakka lähtee lohkeilemaan parissa päivässä. Kannattaisikohan kokeilla jotain superkestävää päällyslakkaa vielä värilakan ja MavaDryn väliin ja olisko sulla jotain hyviä suosituksia? 🙂

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Vanill, hei! Mavadry riittää mulla kyllä pidentämään kynsilakan kestoa. Olisko sulla värilakka huonon laatuista, tai "liian" paksua. Kynsien pitää olla tietenkin kanssa puhtaat esim. öljystä ja rasvasta. Kannattaa kokeilla myös laittaa 2 kerrosta molempia, ensin värilakka, Mavadry, värilakka ja Mavadry. Ja antaa jokaisen kerroksen kuivua rauhassa. =)

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Vanill ja anonyymi: Minulla puolestaan kävi samoin kuin Vanillilla, eli Mavadrysta ei ollut mitään apua kynsilakan keston suhteen. Tuskin on kyse värilakan huonosta laadusta. Aloin käyttää Mavadryn päällä vielä erikseen päällyslakkaa, ja nyt on sekä hitaan kuivumisen että keston ongelmat ratkaistu.

  – Punakynsi

 12. 15

  sanoo

  Tiia: Näppyjä vai aknea? Akne on ihosairaus, eli jos sinulla on aknea, ei ihoi ole sillä hetkellä normaali. Akneiho on tosiaan rasvainen, joten sille tarkoitetut tuotteet ovat rasvaisen ihon tuotteita.
  Ainoa tuosta hintaluokasta mieleeni äkkiseltään tuleva on Lumenen Arctic Aqua -linjan kosteusemulsio. 🙂
  Kannattaa tosiaan suosia päivisin mahdollisimman kevyttä koostumusta ja jos iho on valmiiksi rasvainen, öljytön koostumus voi olla hyvä vaihtoehto.

  Anonyymi: Kynsinauhavettä kynsinauhojen kynsistä irroittamiseen ja lähes mikä vaan kynsinauhoille tarkoitettu pehmentäjä (voide tai öljy) säännölliseen käyttöön. 🙂

  mamo: Mahdotonta sanoa, mihin iho reagoi. :/

  Anonyymi: Voih, Lontoossa on vaikka mitä kivaa, mitä meiltä ei saa. Juokse Bootsista toiseen ainakin. Bobby Brown kannattaa ainakin kurkata. 🙂

  Anonyymi: Legenda, joka ei ole totta.

  Anonyymi: Kuivashampoo saataa toki kuivattaa jatkuvassa käytössä kuivempaa päänahkaa, mutta muuten sillä ei varmasti voi pahemmin saada tukkaansa kuivatettua. 🙂

  Vanill: Voit toki kokeilla laittaa päälle vielä hyvän päällyslakan. Kannattaa toki antaa lakkakerrosten kuivua välissä ennen viimeisen kerroksen ja pikakuivattajakerroksen laittoa. 🙂

  Pureva: Näinpä.

  Anonyymi: Hyviä vinkkejä. 🙂

  Punakynsi: 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *