Brun utan sol

Itseruskettavista kertovat postaukset sopivat aina hyvin kesään, joten tänään olisi vuorossa sellainen. Syy tähän aihevalintaan on kesän lisäksi myös se, että kaksi itseruskettavistani on kulunut loppuun ja yksi uusi on tullut taloon.

Ensinnäkin kulutin loppuun yhden vartalolle tarkoitetun itseruskettajan, tai oikeastaan itseasiassa asteittain päivettävän tuotteen.

Kyseessä oli Cliniquen 75 millin erikoiskoko Self Sun -linjan Body Daily Moisturizerista (light/medium).

Tämän koostumus oli melko täyteläinen, mistä pidin itse kovasti. Yhdellä käyttökerralla jälki oli iholla mukavan kevyt ja luonnollinen. Tuote antoi kalpealle iholleni selkeästi sävyä, mutta vaikka jätinkin kokeeksi sävyeron huomatakseni ensimmäisellä kerralla kädenselkäni laittamatta, ei mitään radikaalia eroa syntynyt.

En lisännyt tuotetta vielä seuraavana päivänä, mutta sitä seuraavana kyllä. Toinen käyttökerto toi iholleni jo rusketuksen, kun yksi käyttökerta sai aikaan lähinnä vain päivetyksen. Väri oli iholla todella luonnollinen ja kaunis, eli senkään suhteen ei ole mitään valittamista.

Mukavaa tässä tuotteessta oli myös se, ettei tässä ollut mitään ihan kamalaa hajua. Inhoan itseruskettajien ominaistuoksua (DHA) ja pelkäsin sen puskevan tästä hyvinkin voimakkaana läpi todella nopeasti, sillä Cliniquen tuotteet ovat hajusteettomia. Näin ei kuitenkaan käynyt ja kun laitoin tuotteen iholleni yötä vasten, en koko iltana havainnut mitään selkeää itseruskettavan tuoksua. Myöskään aamulla ympärilläni ei leijunut DHA-tuoksupilvi. Tuotteen ominaistuoksu oli miedohko, mutta sen haistoi silti iholla. Tuoksu tuli voimakkaampana aluksi, mutta haihtui iholla hieman.

Itse saatoin haistaa itseruskettajan iholtani aamulla mietona, kun oikein tuoksuttelin ihoani, mutta minulla onkin supervainut DHA:n suhteen. (Haistan välillä DHA:n töissä asiakkaistanikin.) Työkaverini, jonka DHA-nenä ei ole yhtä nirso, ei puolestaan haistanut tätä pahemmin ihollaan seuraavana päivänä, joten mikään paha DHA:n löyhkä tässä ei tosiaan ole. (Kun sitten kuitenkin jätin käymättä suihkussa aamulla, oli tuoksu selkeänä iholla illalla.)

Suuri miinus tässä oli kuitenkin se, kuinka tämä tahrasi valkoiset lakanani. En ole koskaan ennen sattunut nukkumaan valkoisissa lakanoissa itseruskettavaa vartalolla käytettyäni, joten en osaa sanoa, onko tällainen kuinka yleistä. Kertokaa te minulle?

Valkoisten lakanoiden tahraamisesta huolimatta tykkäsin tästä! (Olisikohan pitänyt hankkia Tan a sac Felluniquesta?)

Toinen loppunut itseruskettaja on ollut jo muutaman vuoden ajan suosikkejani kasvoille tarkoitetuista itseruskettavista.

Olen ennenkin kehunut tätä Garnierin itseruskettavaa sprayta täällä, sillä käyttöä on tosiaan takana useamman putilon verran.

Tämä levittyy iholle todella kevyenä suihkeena eikä haise suihkuttaessa ollenkaan itseruskettavalle. Tämä ei tartu kulmiini tai hiusrajaani ja tekee todella kauniin ja luonnollisen päivetyksen kasvoilleni. Voin ehdottomasti suositella tätä muillekin vaaleaihoisille, sillä tämä ei rusketa kerralla liikaa vaan antaa juuri sopivasti sävyä kasvoille. Tämän kanssa on varmasti mahdotonta saada rajoja aikaan, sillä suihke vaan on niin kevyttä ja hienojakoista ja todella, todella helppo saada levittymään kaikkialle.

Itseruskettavan tuoksu ei tosiaan ollut tätä levittäessä vahva eikä tämä vielä aamullakaan haissut pahasti DHA:lle (käytin tätä yövoiteen alla yötä vasten).

(Kun olin pienen tauon jälkeen pitkästä aikaa käyttänyt tätä kasvoillani ja Cliniquen päivettävää vartalovoidetta kropallani, huikkasi työkaverini minulle minun näköjään ottaneen iholleni silti hieman päivetystä, vaikka niin muka vannonkin korkeiden suojakertoimien nimeen. Valitettavasti jouduin kertomaan hänelle, että minun luonnollinen päivetykseni on peräisin tuubista ja aerosolista ja pidän yhä kiinni korkeista suojakertoimista.)

Olen kuitenkin käyttänyt Garnierin suihketta jo niin pitkään, että tuotteen (ei ollenkaan paha) ominaistuoksu on jo alkanut kyllästyttää minua ja ottamaan hieman nenääni. Minulla olisi ollut näitä jäljellä vielä yksi kappale, mutta nenäni päätti, että lahjoitan sen eteenpäin ja kokeilen itse jotain muuta.

Garnierin ohella olen tykännyt kovasti L’orealin suihkutettavasta itseruskettajasta kasvoille. Vanhakin versio on ollut hyvä, sillä se on muuten hyvin Garnierin tuotteen kaltainen, mutta hintaa oli pari euroa enemmän ja sen ominaistuoksu oli jotenkin kelju siitä huolimatta, ettei siitä itseruskettavan DHA tuoksunutkaan. Siksi suosin siis Garnieria mielummin.

Huomasin tuotteen kuitenkin uudistuneen ja uuden version uusi teksti ”fresh citrus fragrance” houkutteli minut kokeilemaan tätä nähtyäni tämän tarjouksessa (norm. 14 euroa/ 75 ml, virallinen nimi Sublime Bronze Self-Tanning Dry Mist for Face).

Luojan kiitos, että kokeilin! Tämä on nimittäin vielä Garnieriakin ihanampi! En muista tarkalleen, oliko tuotteen suihku tällainen jo ennen uudistumista, mutta nyt se ainakin on täydellinen. Tuote suihkuaa nimittäin vielä Garnierin suihkettakin hienojakoisempana iholle ja kuivuu samantien, kuivasuihke kun kerran on kyseessä. En nyt ehkä sanoisi, että tässä olisi sitrustuoksu, mutta oikein mukava kuitenkin. Itseasiassa tuoksukun tuoksuu vain hetken iholla (Garnierissa tuoksu jää iholle hieman) ja katoaa sitten lähes täysin.

Ei vahvaa itseruskettavan lemua. Ei edes aamulla! DHA-herkkä nenäni rakastaa tätä tuotetta!

Tämä on kuitenkin ehdottomasti enemmän vaaleaihoisten tuote ja epäilenkin, että tuotteen antamaa sävyä olisi myös uudistettu. Mielestäni vanha versio nimittäin antoi kerralla kasvoille jo hieman enemmän sävyä, sillä tämä antaa nyt vain todella, todella kevyen sävyn. Itse en pane tätä pahakseni ja pakkauksessa lukeekin ohjeena, että tuotetta tulisi käyttää päivittäin, kunnes haluttu sävy on saavutettu.

Tämä on minusta mahtava tuote meille, jotka emme välttämättä tahdo näyttää ruskettuneilta, mutta joilla menee hermot siihen, ettei tarpeeksi vaaleaa meikkipohjaa koskaan löydy ja joilta kysellään jatkuvasti, ovatko he ihan kunnossa kun näyttävät niin kalpeilta.

(Muita itseruskettajasuosikkejani kasvoille ovat muuten Diorin itseruskettaja (Natural-Glow -versio), Biothermin Self-tanning water sekä Cliniquen itseruskettaja. Lisäksi tykästyin juuri myös Kickseistä saatavaan A-brandin itseruskettajaan kasvoille ja vartalolle.)

Nyt palankin halusta kokeilla myös L’orealin uudistuneen vartalolle tarkoitetun kuivasumutteen, sillä sain vanhalla aikaan todella kauniin ja tasaisen rusketuksen. Inhoan vaan käyttää itseruskettavia koko kropalla, sillä vaikka voinkin sulkea kroppani yöksi peiton alle niiden vaikuttaessa ja pitää vain nenäni raikkaassa ilmassa, inhoan kuurata niitä iholtani aamulla. Tuntuu, että se itseruskettavan tuoksu vaan on kokoajan nenässä! Ehkäpä uudistunut kroppaversiokin olisi yhtä loistava kuin kasvoille tarkoitettu?

Onko joku muu tykännyt näistä suosikeistani? Tai onko jollain jo kokemuksia L’orealin uudistuneesta itseruskettavasta spraysta vartalolle? Mitkä ovat teidän itseruskettajasuosikkejanne?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Lempiaiheeni! Ehdoton suosikkini on Xen-Tan Dark Tanning Lotion, jota käytän sekä kasvoille että vartalolle. Se kosteuttaa tehokkaasti, antaa kerralla syvän rusketuksen ja ylimääräinen väri huuhtoutuu pois suihkussa joten rajoja ei tule kunhan levittää kaikkialle. Fake Bake on myös melko hyvä, mutta se ei kosteuta yhtä hyvin. Vaikka suosikkini olen jo löytänytkin, aina on kokeiltava uutta ja seuraavana aion kokeilla St. Tropezin tai St. Morizin vaahtoa. Sprayt ovat mielestäni liian sotkuisia ja tuotetta menee liikaa hukkaan (St. Tropezin spray tosin on lajinsa paras, mainitsemasi Loreal on myös hyvä jos haluaa kevyen tuloksen).

  Lakanoiden likaantuminen on ihan selvää, ja olenkin jo luopunut valkoisista lakanoista ajat sitten. Täytyy vain vaihtaa lakanat tarpeeksi usein 🙂 Tuo tan-a-sac vaikuttaa hieman liioitellulta 😀 Tosin olen kyllä sitäkin harkinnut.

  Onko sulla tuotevinkkejä supersyvää rusketusta halajavalle?

 2. 3

  sanoo

  Nyt alkoi kyllä toi Lorkun suihke houkuttamaan =) A-Brand on mun mielestä ihan mahtavaa, siinä on niin ihanaa shimmeriäkin! Mutta ainakin omalla ihollani se alkaa lemuamaan aivan järkyttävässä mittakaavassa DHA:lta muutaman tunnin kuluttua laitosta.

  Satutko muuten tietämään onko Dermosililla ja A-Brandilla jokin yhteys toisiinsa (esim. sama tehdas) ? Mielestäni A-Brandin itseruskettava on nimittäin aivan samanlaista koostumukseltaan, tuoksultaan ja pitkälti myös INCI:ltään kuin Dermosilin silkinhohtoinen vartalovoide.

 3. 4

  sanoo

  Itseruskettavat ovat aika tujua tavaraa mun iholla, kaikki antaa liian kovan sävyn ensimmäisellä kerralla ja jokaisesta saan raidat, oon kokeillu kymmeniä ei tuotteita. Cliniquella oli yksi parhaista, mutta päivettävät toimivat parhaiten. Ykkös suosikki on Acon sun kissed päivettävä jolla saan kolmannella kerralla jo kunnon rusketuksen ilman raitoja.
  Kasvoille tarkoitettu vastaava ei tuo taas mitään sävyä, ei ummarra han.

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Hei mistähän saisi helpoiten tilattua/ostettua sellaisen bareMineralsin aloituspakkauksen? Käykö se varmasti kaiken sävyisille naamoille?:D Minulla on aika huono iho jossa on epäpuhtauksia ja finniarpia, ja tarvitsisin jotain todella peittävää meikkipohjaa joka ei kuitenkaan tukkisi ihoani enempää. Aloin nyt miettimään tuon baremineralsin hankkimista, kun olen nähnyt aivan uskomattomia tuloksia mitä sillä saa aikaan. Millaisessa hintaluokassa se aloituspakkaus mahtaa pyöriä?:)

 5. 6

  sanoo

  Joko kohta saadaan kommenttia Vichyn Aqualia Antiox fluidista? 🙂 Tai ootko sä kirjottanu siitä jo?

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Osaisitko suositella vaalealle, mutta kellertävälle iholle sopivaa itseruskettavaa? Monet tuotteet helposti korostaa sitä kellertävyyttä vaan.. :/

 7. 8

  sanoo

  Itse olen käyttänyt jo muutaman vuoden ajan Doven Summer Glow kasvovoidetta, josta pidän kovasti. Tänävuonna päätin sitten ostaa kyseisen sarjan vartalovoiteen, jonka sitten huomasinkin jättävän ikäviä raitoja iholle.. mutta olen nyt vähän treenannut sitä levitystä ja kyllä silläkin ihan kivan rusketuksen saa (: Kiitos paljon vinkeistä, heti kun tämä kyseinen kasvovoide loppuu, otan seuraajaksi jommankumman suosittelemistasi tuotteista! ((: Ja kiitos vielä Virve ihanasta blogistasi, olet ollut suuri inspiraationi ja "esikuvani" jo lähes vuoden ajan, itse olen kuluttanut puolessa vuodessa jo 47 tuotetta loppuun innostuessani tuosta ostolakkoideasta (:
  Kiitos!

 8. 9

  sanoo

  Täällä on yksi jonka suosikki myös on tuo Garnierin itseruskettava spray mikä on ollut käytössä vuoden verran satunnaisesti.

  Sä usein kehut Diorin ruskettajia ja olen miettinyt, onkohan ne sitten muuttunut vuosien varrella koska omat aikaisemmat kokemukset olivat niitä jolla saatiin aikaiseksi oranssi naama ja mieletön löyhkäpilvi… Kokeiluni ovat tosin jo vuosia sitten tehtyjä. En ole tästä syystä palannut diorin vastaaviin.

  Tuo L'oreal on pakko saada heti testiin, sen verran hyvältä kuulosti. 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Itse käytän kicksin omaa itseruskettavaa.Se ei jätä jälkiä valkoisiin lakanoihin, mutta suihkun jälkeen valkoiseen pyyhkeeseen kylläkin ja valkoisten toppien sisäpintaan. Etttä, ei ole ainoa sellainen itseruskettava : )

 10. 11

  sanoo

  järkyn hintainen tuote oli tuo l'orealin, ostin omani tänään stockalta ja se maksoi 20€.

  ai nii ja philosophyn putsari on ollut ihan mieletön ja lunastanut paikkansa nyt kun se on ollut päivittäisessä käytössä! suosittelen lämpimästi! iho on loistavassa kunnossa!

  jei!

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  muakin kiinnostaa toi lorkun itseruskettava kasvoille.harkitsen nyt tosissani ostamista,mutta mietin vaan että jos en osaisikaan suihkuttaa sitä hyvin.. 😀 miten sitä suihkutetaan niin ettei silmiin mene?purnukassa varmaan käyttö-ohjeet,mutta sinä osaat varmaan kertoa paremmin :D.ps.oli tyhmä kysymys.

 12. 13

  Cecil sanoo

  Kävin muutama viikko sitten suihkurusketuksessa, ja täytyy sanoa, että never again… Lopputulos oli kyllä ihan onnistunut, mutta se puolitoista vuorokautta kestänyt haju oli jotain käsittämätöntä.

  Stockan alesta löytyi pullo Garnieria, joten päätin antaa sille mahdollisuuden.

  Periaatteessa kyllä pidän punatukkaisen kalpeasta ihostani, valitettavasti siitä vain erottuvat kaikki ihovirheet, näppylät yms. paljon paljon helpommin kuin edes hieman tummemmasta ihosta.

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Hei,
  Kiitos loistavasta blogista! Olen ollut jo pidemmän aikaa koukussa.

  Kerrotko vielä miten ihmeessä noita spray itseruskettavia voi ja uskaltaa käyttää? En viitsi kasvoille harjoitella sumuttelua, kun pitää töissäkin käydä.. Itselläni on erittäin vaalea iho, johon aurinko ei todellakaan tartu ja asiaa voi edesautta ainainen suojaus SK50 😉

 14. 15

  sanoo

  Cvalda: Xen-tania on tehnyt jo pitkään mieli kokeilla itsekin, ehkä siis uskallan vielä kokeilla.
  Valitettavasti ei ole mitään hyviä heittoja syvää rusketusta hakevalle juuri nyt mielessä. :/

  eeva: Kiitos, olen monesti miettinyt tuota ja taidan vihdoin uskaltautua kokeilemaan tänä kesänä. 🙂

  tahma: Voi hyvinkin olla, sillä A-brand on Åhlensin oma merkki kuten meillä esim. Pirkka Keskon. Ainakin eräästä sarjan lakanpoistoaineesta löytyy sama inci kuin Dependin vastaavasta, eli valmistuttavat varmasti tuotteensa muilla kuten Kesko Pirkat. 🙂

  milipili: Mystistä. 🙂

  Anonyymi: SUomessa 99 euroa, netistä saa halvemmalla (alle 45 euroa). Kurkkaa nuo bareMinerals postaukseni bareMinerals-avainsanan takaa. 🙂

  Sanni: Ei nyt ihan vielä taida tulla, on niin monta voidetta kesken samaan aikaan. :/

  Anonyymi: Riippuu ihan ihon pH:sta, kuinka tuote reagoi, eli mahdotonta sanoa. :/

  dérisoire: Kiva kuulla! 🙂

  juárez: Kokeile ihmeessä Dioria, on aivan ihana kyllä nykyään ainakin. 🙂
  Törkeä hinta tuolla Lorkulla, muualla se on noin 15 euroa!
  Kiitos Philosophy-kommentista, josko nyt uskaltaisi itsekin kokeilla. 🙂

  Anonyymi: MIelenkiintoista, ettei jätä jälkiä lakanoihin, vaikka tuossa on heti sellainen kevyt sävy jo valmiina. 🙂

  Anonyymi: Laita silmät kiinni ja suihki. 😉 Tuo on oikeasti todella helppo ja varma tuote, jolla on lähes mahdotonta saada raitoja. 🙂

  Cecil: Hui, voin kuvitella sen löyhkän. :S

  Anonyymi: Nuo Lorkun uusimmat ovat niin ihanan hienojakoisia suihkeeltaan, että kyllä niitä helposti uskaltaa käyttää iholleen. Varsinkin kasvot ovat niin pieni alue, että raitoja on mahdotonta saada aikaan. 🙂

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Moooi!
  Voisitko kauneuden ammattilaisena sanoa tyhmälle että voinko käyttää tätä Cliniquen vartalolle tarkoitettua voidetta myös kasvoille? ja jos en niin miksi sitä ei saisi laittaa ja vartalolle voi? mulla on todella kuiva iho kasvoissakin ettei se siitä olisi kiinni että se olisi liian tuhtia, siis jos se olisi ainoa syy 🙂

  Sara

 16. 17

  sanoo

  Sara: Vartalolle tarkoitettujen tuotteiden koostumus voi olla paksumpi kuin kasvoille tarkoitettujen, jolloin ne saattavat aiheuttaa joillekin näppyjä, mutta periaatteessa mitään estettä ei muuten ole, mikäli koostumus vaan kelpaa kasvoillesikin. 🙂

 17. 19

  sanoo

  tää oli tosi kiva 🙂 tää on aika vanha mutta näin tän vast nytten 🙂
  toi garnielin, voiko sitä käyttää kasvoihin ?
  miten sen saa suihkutettua myös ilman rajoja etteikä menisi silmiin 😮 ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *