Brownbrows

Lumene uudisti kulmakynänsä ja sain uudistuneen laadun kokeiluuni.

Tähän mennessä Lumene on tyytynyt jo pidemmän aikaa kulmakyniensä kanssa lähinnä pakkausuudistuksiin, mutta nyt muutosta tuli muuhunkin.

Kynien sävyt pysyivät lähestulkoon samoina. Mitä luultavimmin Suomen myydyimmän kulmakynän titteliä pitävä harmaanruskea sävy numero 2 sekä tummempi mustanharmaa sävy numero 1 pysyivät ennallaan, mutta vaalein sävy numero 3 koki (oman muistini pohjalta) pienen uudistuksen.

Sävy numero kolme on minusta yhä kuitenkin hitusen liian keltainen ja näkisin sen mielelläni ihan hitusen viileämpänä.

Suurin uudistus oli kuitenkin kulmakynän koostumuksessa.

Uusi koostumus on huomattavasti vanhaa koostumusta pehmeämpi. Koostumus on myös hieman vahamaisempi kuin ennen.

On täysin makuasia, onko uusi koostumus mieleen. Itse olen Shiseidon kaltaisten puuvärikynämäisten koostumustem ystävä, mutta pidin myös Lumenen uudistuneesta kynästä enkä kokenut sitä liian pehmeäksi tai vahamaiseksi, mitä moni liian pehmeä kynä voi taas olla ja tehdä siksi suttuisen näköistä jälkeä.

Ja kerrataanpa vielä lopuksi:

Voiko kulmakarvoissa ja silmissä käyttää samaa meikkikynää?

Voi, mutta miksi haluaisit, sillä tarpeet ovat hieman erilaiset?

Silmämeikkikynät ovat laadultaan vahamaisempia ja pehmeämpiä, joilloin niiden väri tarttuu luomille paremmin ja pysyy iholla hyvin. Pehmeä koostumus takaa myös pehmeämmän näköisen lopputuloksen.

Kulmakynät ovat laadultaan vähemmän vahamaisempia ja usein hieman kovempia, jolloin niiden piirtämä jälki ei näytä liian ”mössöiseltä” iholla. Kulmakynällä on tarkoituksena joko piirtää pientä yksittäistä lisäkarvaa puuttuviin kohtiin tai värittää olemassa olevat karvat. Jos kynä on liian vahamainen ja pehmeä, saattaa se klimpata olemassaolevia karvoja ikävästi yhteen ja tehdä kulmista liian piirretyn näköiset iholle sillä piirrettäessä.

Kulmille yleensä parempi vaihtoehto on kovempi kynä tai pehmeämpi, mutta puuterimaisempi kynä. Silmiä näillä kulmakynillä puolestaan on kurjaa meikata, sillä niistä ei välttämättä irtoa väriä yhtä helposti kuin silmämeikkikynistä ja kynää joutuu painamaan ja hankaamaan liikaa.

On täysin makuasia, millaista kynää tahtoo kulmissaan käyttää. Tässä kuitenkin vinkkejä erilaisten lopputulosten ystäville:

Rimmelin kulmakynä: Pehmeä, melko vahamainen koostumus
Lumenen kulmakynä: Puolipeähkö ja hieman vahamainen koostumus
Diorin kulmakynä: Pehmeä, erittäin puuterimainen koostumus
Chanelin kulmakynä: Pehmeä, hieman puuterimainen koostumus
Clarinsin kulmakynä Kovahko (muttei kova), hieman puuterimainen koostumus.
Shiseidon kulmakynä: Kova, puuvärikynämäinen koostumus

Onko joku kokeillut Lumenen uudistuneen kulmakynän? Mitä olette tykänneet? Millainen tämä uutuus on teistä vanhaan verrattuna? Ja millaisista koostumuksista yleensä pidätte kulmakynissä eniten?

Promootioyhteistyö

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  saisi noita svyjä olla vielä yksi tai kaksi. Siis vaikka kullanvaalea ja tuhkanvaalea. numero kolme ei ole ainoastaan liian keltainen se on (imo)liian tumma muutenkin… Ainahan huonosti myyvän tuotteen voi poistaa valikoimasta. Siihen rakastuneet voisi kuitenkin hampstrata sitä! no joo.. Itsekkin kanssa pidän kovista "lyijykynistä", kivempaa piirtää yksittäisiä karvoja. Ai niin, hyvä kasvovesi hyvin herkälle, kuivalle mutta helposti tukkeutuvalle iholle. Tonigue Confort tasoitti ihon hilseilevän kuivasta hieman kiristäväksi, mutta aiheutti näppyryöpyn… Miksi muuten otit ripset pois? Minulla ollut nyt viikon parin kuukauden tauon (taloudellisista syistä lopetin) ja että olen taas rakastunut <3 herkät silmät tykkää kun ripsiä ei täpellellä joka aamu vain pari krt kuussa 🙂 .

 2. 2

  sanoo

  hassun keltainen tuo 3;nen se entinen oli paljon paremman sävyinen, pitänee etsiä joku muu joka sopii tälläiselle perus blondille ilman liikaa keltaisuutta

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Vanhoista kynistä en ainakaan tykännyt, enkä luultavasti näistäkään, jos ovat 'rasvaisemman' tuntuisia. Kyllä se vaan on Diorin kulmakynä, joka on maailman paras :)!

  H

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  En tykkää uusista kynistä.

  Ennen sävy 1 oli minulle täydellinen; sillä sai piirrettyä juuri täydelliset, teräväpiirteiset kulmat, jollaisista tykkään. Uudella koostumuksella kulmista tulee suttuiset ja piirretyn näköiset, joka puolella näkyy klimppejä. Lumenen kulmakynä oli ensimmäinen ikinä hankkimani kulmakynä ja siinä olen vuosia pysynyt, kun olen sillä saanut juuri haluamanlaiseni kulmat. Nyt on vissiin aika etsiä uusi luottokynä 🙁
  Osaatko sanoa mitään samantapaista kulmakynää, kun nuo vanhat lumenet?

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Mulla on tuo nro 2 harmaanruskea ja olen tykännyt. Hyvä peruskynä jolla on helppo laittaa kulmat.

  -naela

 6. 6

  sanoo

  Mä en tykkää tästä uudesta. Vanhalla kynällä (sävy 1) sai kivat, siistit kulmat, mutta uudella kynällä piirretyt kulmakarvat taas seilasivat pitkin otsaa jo iltapäivällä, eikä mulla edes ole mitenkään erityisen rasvainen iho. 🙁

 7. 7

  Myy sanoo

  Jahas, selvisi siis tämäkin taas. Ihmettelinkin, että onkohan koostumuksessa tapahtunut jotain, sillä kuten yllä joku anonyymikin sanoi, niin olen täysin samaa mieltä: "Uudella koostumuksella kulmista tulee suttuiset ja piirretyn näköiset, joka puolella näkyy klimppejä."

  Tykään itse kovemmistä kynistä, täytyy alkaa etsimään uutta!

 8. 8

  sanoo

  Ostin juuri uuden kynän Lumenelta epätoivoissani – vanhasta oli vähän huonoja kokemuksia, koska kovuus, mutta tämä uusi yllätti erittäin positiivisesti! Vanhalla ja kovalla tuntui, että piti ihan satuttaa tuota ihoa ennenkuin väriä jäi yhtään kulmille (punoituksen kera), ja sekin aina jotenkin klimppisesti ja aivan epätasaisesti – vanha koostumus ei sopinut yhtään mun ihon kanssa yksiin, toisin kuin tämä uusi. ^^ Myös tuo harjapuoli tuntuu uudessa pehmeämmältä ja käyttökelpoisemmalta kuin vanhassa, joka oli kova kuin tiskiharja. O_O

  Toivoisin kyllä kans, että vaikka tuo kakkonen on ihan perushyvä sävy, että olisi myös huomattavasti vaaleampi vaihtoehto, joka EI olisi tuollainen ihmeellisen keltainen! Tahtoo kylmiä sävyjä kulmatuotteisiinsa…

 9. 9

  Anonyymimuumi sanoo

  Nuo blodeille tarkoitetut kulmakynät on melkein aina lämpimänsävyisiä valitettavasti. 🙁

 10. 11

  ulla sanoo

  Oon niin monia vuosia käyttänyt luomiväriä myös kulmakarvoihini, että olin aivan unohtanut, että kulmakyniä on edes olemassa! Noh, en aio vaihtaa 🙂

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Yhdyn edellisiin kritiikkeihin: aikaisempi vaalein sävy oli ainoa hyvä, jonka olen mistään löytänyt. Olen kuolonkalpea, hiukseni ovat platinanvaaleat ja juuri sillä vanhalla kulmakynällä sai tarpeeksi terävää, luonnollisen oloista, kylmänsävyistä jälkeä. Tämä uusi sävy&koostumus sen sijaan on (anteeksi karu kielenkäyttö) perseestä. PER-SEES-TÄ. Sävy muuttui lämpimäksi, jälki tahmaiseksi piirustukseksi, en vaan voi käyttää. Nyt on pakko löytää uusi kulmakynä, mutta mistä, oi mistä!?

 12. 13

  sanoo

  Itse olen käyttänyt Lumenen harmaanmustaa kulmakynää jo ties kuinka kauan. Uudistuksen myötä kyllä olen huomannut ajautuneeni ongelmaan, sillä en ole löytänyt miltään muulta kosmetiikkamerkiltä kulmakynää, joka mätsäisi sävyltään ja koostumukseltaan. Uudistuksen myötä sävy oli edelleen ok, mutta se koostumus, aivan kamalan vahamainen ainakin minun kulmilla! Kulmakarvani eivät näytä enään siistin luonnollisilta vaan pensselillä maalatuilta vahapötköiltä. Pidän siis uudistusta melko huonona tapahtumana ja yritän epätoivoisesti löytää uuden kylmäkynän, joka ajaisi asiansa yhtä hyvin kuin tämä Lumene.

 13. 14

  sanoo

  Tosi huonoja musta noi uudet kynät. Liian rajauskynämäisiä! Niissä arvostan helppoa levittymistä, kulmakynien taas on oltava kovempia. Vähänkin kun pyyhkäset kulmakarvoista esimerkiksi ohimennen niin heti on kulmakarvat otsalla. Tosi pettymys.

 14. 15

  Marialina sanoo

  Olen käyttänyt Lumenen kulmakynää AINA ja nyt en käytä ENÄÄ KOSKAAN. Karmeeta suttua tulee, vaikka yrittää paina kuinka höyhenenkevyesti tai pitää kynää ensin jääkaapissa, ettei se olisi niin tahmainen. Löysin mahtavan ja naurettavan halvan korvikkeen H&M:n meikkivalikoimasta (josta en ole koskaan aiemmin ostanut mitään). Kulmakynä sävyä Light Brown on ainakin mulla korvannut mainiosti Lumenen nro 2 -kulmakynän. H&M:n kynä maksaa 1,95 e, joten kannattaa kokeilla!

 15. 16

  Anonyymi sanoo

  Heippa! Mun mielestä tää uus lumenen kulmakynä on paljon parempi, vanhasta sai vähemmän pigmenttiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *