Boots Sverige

Olen Facebookin puolella jo muutamana päivänä hehkuttanut ilouutista siitä, kuinka Englantilainen kosmetiikkaketju Boots on rantautunut Ruotsiin.

Siis se ihanan mahtava Boots ihan suoraan siihen ihanan mahtavaan naapurimaahan, jossa voin työviikoillani piipahtaa joka toisena päivänä noin vaan! Voisiko tyttöä enää onnellisemmaksi tehdä!

Suostuttelinkin siis eilen työkaverini mukaani pyhiinvaellukselle, jonka kohteena oli Hötorget 15:sta sijaitsevan PUB-tavaratalon alatasossa leiriään pitävä Boots.

Aavistin kyllä, ettei kyseessä varmastikaan ole mikään niin massiivinen myymälä, mutta pettymys oli silti pieni.

Boots on tullut Ruotsiin nimenomaan kilpailevana apteekkiketjuna, eli pääjuttuna olivat tuotteet, joita Ruotsissa muutenkin myydään apteekeissa. (Toki kyse on muuallakin apteekkiketjusta, mutta varsinkin Englannissa kosmetiikka on saanut aika valtaisan myyntiosan silti.)

Varsinaisten apteekkituotteiden lisäksi liikkeestä löytyi myös apteekkikosmetiikkasarjoja kuten Vichy, Avene ja ACO mutta myös muutamat Bootsin omat merkit.

No7 ja Botanics olivat esimerkiksi edustettuina ja samoin Umberto Giannini, jonka hiustuotteista olen itse ollut viimeaikoina hieman kiinnostunut. Meikkipuoleltakaan ei tainnut kauheasti enempää muuta löytyä kuin No7 tuotteita (jos en nyt ihan väärin muista).

Erilaisia hius-, kasvo- ja vartalotuotteita oli vain muutaman gondolan verran eikä valikoima tosiaan päätä huimannut, mutta jotain pientä erityistä minäkin kuitenkin löysin mukaani.

Jonkun verran pieniä mukavia juttuja Bootsista kuitenkin tosiaan löytyi, eli tulen varmasti jatkossakin vierailemaan siellä ainakin siinä toivossa, että myymälöiden valikoima olisi laajentunut (pliiiis ottakaa Soap & Glory sinne!!!).

Uteliaimmat voivat kurkistaa Ostolakon Facebook-sivuilta pientä esimakua jo haaviin tarttuneista tuotteista.

Bootsin tavoitteena on lahivuosien aikana laajentaa Ruotsiin noin sadan apteekin ketju, eli ihan pienellä mittakaavalla ei olla liikkeellä.

Onko joku muukin jo ehtinyt käymään visiitillä Ruotsin Bootseissa?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Hph, pakko näin mainita miten nihkeää tuo fb: erillinen mainostus on, en ole liittynyt enkä todellakaan liity sen takia että tietäisin mitä matkaan lähti mukaan, en ole koskaan ymmärtänyt sitä että miksi se pelkkä blogi ei riitä, koska minun ymmärtääkseni se blogin idea onkin lähinnä se että voi postata juuri niitä asioita mitä haluaa kertoa, mutta ei kai se enää riitä, pitää olla blogin lisäksi toinenkin paikka missä kertoa, kaiketi. No ainakin minä olen ulkopuolinen noista fb;n ihmeellisen maailman tapahtumista.

 2. 2

  sanoo

  Voi ei, mä niin odotin että saisin Soap & Glorya jatkossa kätevästi naapurimaasta! 🙁 No, toivottavasti se tulis joskus Ruotsiinki valikoimiin!

 3. 3

  sanoo

  Norjassa Bootsit ovat myös enempi ihan apteekkituotteisiin keskittyviä, tosin täällä ne ovat järjestään olleen vielä kooltaankin pienempiä, kuin tuo sun kuvassa oleva liike 🙁

  Voi jos löytyisi tännekin Bootseihin sellainen valikoima, kuin Englannissa!

 4. 4

  sanoo

  Ruu, eikös Virve tuolla juuri aiemminkn maininnut, että FB:ssa julkaistaan pieniä juttuja, joista ei riitä kokonaiseksi blogipostaukseksi?
  Muutenkin FB on suomalaisille vähän kuin Twitter jenkkilässä, sinne päivitellään lyhyitä (tai pidempiäkin) pävityksiä, enintään muutaman lauseen mittaisia, mutta ei mitään pitkiä tarinoita – blogi on niitä varten! 🙂

  Luulisin, että pointtina on että me ostolakko-fanit jotka FB:ssa olemme, "tykkäämällä" saamme vähän lisämaistiaisia ja mahdollisesti kurkistuksia tuleviin blogipostauksiin. Eiköhän ne isot ja tärkeät jutut tule tänne blogiin ainakin jossain vaiheessa! 🙂 (Ja kyllä, olen FB:ssa, mahtava paikka :D)

  Bootsista… itse kun Englannissa sinne eksyin, olin aivan ekstaasissa!! Niiiiin iso ja ihana ja niiiiin paljon kaikkea tutkailtavaa! (Yleensä muu seura ymmärtää liueta vaikka kahville siinä vaiheessa, kun näkee minun löytävän jonkun sellaisen kosmetiikkaparatiisin.. x)

  Vähän ikävä kyllä arvelinkin, että Ruotsin Boots keskittää toimintansa apteekkipuolelle, kun siellä vapautui Apoteket Ab:n yksinvalta. Mutta on ne kyllä tuolla valovuosia edellä kuin meillä Suomessa.. argh! (Terveisin apteekkialalla työskentelevä.) Mutta mitä länsi edellä, sitä Suomi toivottavasti perässä… 😉

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Moi! Täytyy sanoa myös negatiivista tästä fb:sta. Seuraan blogia päivittäin mutta aikaa ja/tai tahtoa ei riitä tutustumaan mitä mahdollisesti vielä fb sivuilta löytyy, menee liian sekavaksi mielestäni.Uskoisin että sinulle itsellesikin on hankalaa miettiä laittaisiko jostain tuotteesta tai asiasta blogipostauksen vai facebook päivityksen. Suosittelisin että lopettaisit ostolakon fb sivut ja meidän lukijoiden iloksi vastaisit vaikka enemmän kysymyksiin jos aikaa löytyy. Pahoittelen tätä negatiivisuuttani enkä tarkoita mitään pahaa, harmittaa vain jos jää jotain arvosteluja tms. ohi kun en seuraa facebook sivuasi.
  Yst. terv. Innokas lukija

 6. 7

  sanoo

  Oi että, No7! Mulle on joskus joku meikkaaja-maskeeraaja suositellut näppyjen korjaamiseen heidän peitevoidettaan. Siitä on jo vuosiavuosia aikaa, silloin kun sarjaa myytiin Suomessakin. Se oli joku spot corrector tms, ideana siis peitevoiteen ja finniä pienentävän vaikutuksen yhdistelmä. Testasin sitä ja ainakin senaikaisen muistikuvani mukaan oli suorastaan ihmeellinen tuote. Nyt vaan ei mistään saa, varmaan sarja on uudistunutkin jo tuhat kertaa sen jälkeen.

 7. 8

  sanoo

  Meinasin juuri myöskin kommentoida Boots Norgesta mutta Lumi ennätti ensin – täällä tosiaan Boots esiintyy myös hyvin pienenä apteekkimaisena versiona. Eli Englannin matkaa odotellessa 🙂

 8. 9

  sanoo

  Hei pakko kertoa kun olit laittanu facebookkiin mavalan rose dustista, mulla oli koko kesän tosi värikkäitä kynsilakkoja kynsissä ja sitten viime viikolla alko tökkiä, eikä lakkalaatikosta löytynyt mitään muuta kuin sateenkaaren kaikkia värejä. Sitten löysin mavalan select collectionin ja kotiutin kaikki paitsi rose shellin! Kolahti kyllä ihan täysillä 🙂

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Virve ja muut ihanaiset! Oisko mitään vinkkejä mitä ehottomasti kannattas Helsingin Sokoksesta ja Ruotsin Åhlenssin kosmetiikka/tukkapuolelta hamstrata? Mitään spesiaalia? mitä ei muualta saa? 🙂

  Suklaamonsteri

 10. 11

  M.M. sanoo

  Hauskaa, että tämmöinen saatiin Ruotsiin. Tosin jos nyt oikein tulkitsin, näistä Ruotsin Bootseista ei saa niitä edullisia kemppameikkimerkkejä…? Muistaakseni Bootsilla on esim. "17" sarja, jonka huulipunista pidän (myös meikkaajaguru Lisa Eldridge valitsi ne top 10 drugstore make up tuotteeksi.

  Tosin itse pidän enemmän Superdrugista, siellä on esim. Barry M, Collection 2000…

 11. 14

  Anonyymi sanoo

  Voih! Viimeisessä kuvassa keikistelevät minun shampoo ja hoitoaine (Botanics). Ne tosin ostan täältä Englannista. Hurjan näköisiä nuo hintalaput, kun on tottunut punta hintoihin 🙂
  Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *