Body Revolution

Blogissani on aiemminkin puhuttu itsetuntoasioista ja itsensä hyväksymisestä, joten tänään mennään samaa linjaa kulkien.
Kuten olemme jo tottuneet, hoitaa maailmanstara ja nykyään myös parfymijulkkis Lady Gaga asiat hänelle omaleimaisella ja persoonallisella tyylillään AINA ja niin myös tällä kertaa.
Viimeisin Gagan ympärillä kuohunut aihe on ollut hänen vartalonsa ja sen muutokset. 
Aina niin supertimmissä kunnossa nähty Gaga on saanut hieman lihaa luidensa ympärille, minkä seurauksena jourulehdet ympäri maailmaa ovat julistaneet sivuillaan neidin olevan FAT!
Ei tarvitse olla edes mitenkään huonolla itsetunnolla varustettu ihminen masentuessaan tällaisesta. 
Minä ainakin olisin ihan rikki mikäli minun kymmenen kilon painonlisäykseni olisi mediassa joka puolella maailmaa ja joka paikassa julistettaisiin minun olevan nyt ”fat and ugly”.
Okei, ehkä nämä keikkakuvien asut eivät ehkä ole maailman imartelevimpia, mutta nämä seuraavat kuvat kyllä ovat.
Tiedättekö, mitä Gaga nimittäin teki? Sen sijaan, että neiti olisi painunut itkien personal trainerinsa kanssa kuntosalille ja hankkinut timmin kroppansa takaisin kahdessa viikossa porkkanoita ja sellereitä puputtaen, julkaisi hän kotisivuillaan Body Revolutionin.
”Now that the body revolution has begun, be brave and post a photo of you that celebrates your triumph over insecurities.”
Hän aloitti vallankumouksensa julkaisemalla ensimmäisenä itse itsestään neljä käsittelemätöntä kuvaa:
 

Kymmenen kiloa lisää valmiiksi hoikassa varressa ei tee hänestä yhtään lihavaa ja minusta daami näyttää muutenkin kurveineen upealta ja naiselliselta!Your Bravery
I have been startled and overwhelmed with pride and
emotion the past few days.    Gratitude
mostly. Seeing you post photos of things on your bodies and in your minds that
you feel society tells you you should be ashamed of. 
You are showing them you
have no shame. You are brave, strong, and accepting not only of yourself, but
of others through your experiences. You are proud to be born this way, and
brave in your vulnerability with this community. Watching you all create a safe
space online for people to be compassionate is the greatest gift you could ever
give me. 
My weight/loss/gain since i was child has tormented me. No amount of
help has ever healed my pain about it. But YOU have. My boyfriend prefers me
curvier, when i eat and am healthy and not so worried about my looks, I’m
happy. Happier then I’ve ever been. i am not going to go on a psycho-spree
because of scrutiny. 
This is who I am. And I am proud at any size. And i love
you, and want you to be proud in any form you may take as well. Please don’t
look for kindness in critics, go  here you
know the gold is. Here, in our hearts.

Love,
Gaga

 
Ihan mahtava ja upea daami! 

Suomessa julkkiksien painonlisäykset ja -vähentymiset eivät ole kovin merkittävässä roolissa, mutta  jo täällä Englannissa jourulehdet ovat täynnä artikkeleita siitä, kuka painaa minkäkin verran ja mikä hänen vaatekokonsa on ja kuinka paljon se on viimeaikoina mihinkin suuntaan muuttunut ja voin vaan kuvitella, kuinka paljon pahempaa homma on ison meren toisella puolella. Painon tai vaatekoon ei edes tarvitse liittyä millään lailla itse artikkelin aiheeseen, mutta ne on aina pakko tuoda esiin!

Täällä lehtijutut ovat lähes poikkeuksetta tasoa: ”Helena, ennen kokoa 10 nyt 6, nauttii suuresti avomiehensä Rickin seurasta ja on lähdössä ensikuussan Keniaan auttamaan hyväntekeväisyysjärjestöä kaivamaan kaivoja.” 
 Mitä mieltä te olette tästä Gagan tempauksesta? Ja kuinka paljon julkkisten painoasiat teitä kiinnostavat ja kuuluuko niiden teistä edes kiinnostaa ketään?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Gaga hoiti homman asenteella, ihan mahtavaa! Toivottavasti toi esimerkki auttaa muitakin katsomaan painoasioita samalta kantilta, "proud at any size", vaikka eihän monet kestä ajatella itseään yhtään painavampana.
  Kun ekaa kertaa huomasin kaikkialla noita räiskyviä otsikoita kuinka itse lady gaga on nostanut painoaan oli fiilikset aika ristiriitaiset, koska onhan sekin tavallaan hyvä että mediassa näkyy muitakin kuin tikkulaihoja julkkiksia, mutta pilkkaava sävy noissa artikkeleissa oli täysin asiaton. Mutta vaikken gagan fani sen kummemmin oo, sanoisin et kyl se vei homman kotiin! Sitä en tiedä kestääkö toi muodokkuus kauaa vai näkyykö gaga jo pian juhlatilaisuuksissa jälleen hoikkana mutta ei se laihuus ainakaan mitään lopullista onnea ja täydellistä elämää tuo.

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Gagan tempaus on mielestäni mainio. Tosin omasta mielestäni hän näytti noissa keikkakuvissaan pyöreämmältä kuin body revolution-kuvissaan? Joka tapauksessa, Gagasta EI saa lihavaa tekemälläkään. On törkeää että tuolla tavalla ruoditaan ihmisten painoa joka paikassa. Tottakai ymmärrän että jos joku julkkis on OIKEASTI ylipainoinen että siinä voi jo huolestua hänen terveydestäänkin, mutta hei, jokainen meistä lihoo tai laihtuu elämänsä aikana. Miksi 50-luvulla, Marilyn Monroeta pidettiin kauniina ja terveenä ihanteena, ja nykyään samankokoisia naisia pidetään lihavina ihrapalloina? Mikä meitä ihmisiä nykyään vaivaa? Pitäisi palauttaa terveet kauneusihanteet kunniaan.

  Ja kyllä se risoo miten paljon jo pienestä pyöreydestä ihmisiä haukutaan. Itselläni tuli 3 vuoden aikana miltei 20 kiloa painoa lisää sairastuttuani masennukseen. En jaksanut harrastaa liikuntaa, kun jo aamulla sängystä ylös pääseminen oli tuskien taivalta ja itkua, kun ei jaksanut. Olin ennen hyvin pienikokoinen ja hoikka ja nyt sitten olen lievästi ylipainoisen mitoissa. Lisäksi aiemmin minulla oli syömishäiriötä vaikka olin laiha. Nyt olen sitten vähän pyöreämpi, MUTTA ainakin olen paljon onnellisempi ja elämäni on kunnossa, en ole enää masennuksen syövereissä, ja kaikki asiat on hyvin. Silti jotkut ihmiset jaksaa huomautella painostani. OK, nyt on aikaa keskittyä taas liikunnan aloittamiseen, mutta en enää halua pudottaa painoani laihuuden ihannoinnin takia ja siksi että miellyttäisin muiden silmää. Teen sen itseni takia, jotta voisin paremmin, kunto kasvaisi ja vanhat vaatteet mahtuisi päälle ja olisin itse tyytyväisempi itseeni.

 3. 3

  sanoo

  Gaga vetää selvästi vatsaa sisään tuossa yhdessä kuvassa minkä julkaisi. Hyvä jos joku hänen faninsa saa tuosta jotain positiivista energiaa, itse en näe siinä mitään ihmeellistä. Kun on kamppaillut paino-ongelmien kanssa koko elämän niin siihen kaikkeen jo turtuu 🙂

  Eikä juuri kiinnosta kuka painaa minkäkin verran. Luen DailyMailiä (sekä ostan englantilaisia lehtiä) ja olen huomannut että Brittien saarilla kiinnitetään huomiota paljonkin julkkisten painoon.

  • 4.1

   Anonyymi sanoo

   Toi koko fat cow- juttu oli Star- lehden keksimä huhu ja Gaga ei ikinä sanonut niin 🙂

  • 4.3

   sanoo

   * Lady Gaga itseasiassa sanoi monesti, että ''Miksei hän saa olla iso, jos Adelekin saa?''

   Todellakin, tämä Gagan tuleva Body Revolution kiinnostaa minua todella paljon. Ehkä en kuvia sinne tule laittamaan, mutta olen fanittanut naista jo vuodesta 2008, ja koska olen aina ollut isokokoinen ja laihtumisen- ja lihomisen huomaa ainakin minulla todella herkästi, tämä auttoi itsetuntoani kovasti.

   '' 'Cause we born this way.. ''

 4. 5

  Anonyymi sanoo

  Gagan keikkakuvat olivat muokattuja 😀 Tähti ei oikeasti ollut ihan noin turvonneessa kunnossa.
  Olen fanittanut Gagaa siitä asti, kun hän tuli julkisuuteen ja valitettavasti minulle lihominen oli shokki. En näe ihannoimiani kohteita inhimillisinä olentoina, vaan jonain itseäni suurempana, jota arvostaa. Respectit Gagalle siitä huolimatta suhtautumisestaan painonnousuun.
  Itse olen laihduttanut kuluneen kahden vuoden aikana elintapojen muutoksilla lähes 10kg. En ole lähelläkään alipainoisuutta, mutta olen paljon tyytyväisempi itseeni enkä murehdi painoani samoin kuin kaksi vuotta sitten. Jo parin kilon painonnousu vaikuttaa itsetuntooni. En siis voi sanoa, että olisin ylpeä itsestäni koosta huolimatta.

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Rakastan Lady Gagaa ja tuo oli ihan hieno reaktio asiaan. 🙂 Lady Gaga kun kuitenkin kannustaa jokaista olemaan oma itsensä jne. Vihaan yleensäkin painosta puhumista, mutta kyllä siitä moni puhuu ympärilläni. Itse olen ylipainoinen, mutta en kommentoi mitään painoasioita koskaan muille.
  Ei lehtien suhtautuminen Lady Gagan painonnousuun ole ihan täydellisen korrekti, mutta kyllä kai itse kukin taviskin saisi siitä kuulla, jos lihoisi kahdessa viikossa yli 11 kg, varsinkin kun alkuperäinen varsin on noin hoikka. Että en todellakaan pätkääkään ihmettele tätä uutista….. Omakin reaktioni oli "WTF?!?!?!?"

  SM

 6. 7

  sanoo

  Olen suuri GaGa-fani. Ja olen tämän jutun huomattuani vielä suurempi fani mitä olin aiemmin ! (eih, en puhu nyt fyysisestä koostani :'D)

  On hienoa, että maailmanluokan julkkis yrittää murtaa sairaalloista kauneusihannetta. En sano että ihmisen pitäisi olla kokoiseni (xl-xxl) vaan nimenomaan normaalipainoinen ! Hienoa.

  En löydä edes sopivia sanoja kuvaamaan tätä. Hienoa. Parhautta. Jes ! 😀
  Kieltämättä.. gaga olisi ehkä voinut vähän miettiä keikka-asujaan mutta kukin tyylillään, etenkin Lady Gaga omallaan 😉

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Ihana Gaga! Itse päätin ottaa härkää sarvista ja osallistua body revolutioniin julkaisemalla kuvan itsestäni alusvaatteisillani ja vatsamakkaroineni 🙂

 8. 10

  sanoo

  Noissa viimeisissä kuvissa Gaga näyttää ainakin omaan silmään edelleen kyllä ihan hoikalta. En sitten tiedä onko noita ylimpiä kuvia muokattu, vai miten näyttää niin erilaiselta, mutta eipä nuo vaatteet ketään imartele, olit sitten koko 0 tai 10. =) Hyvä asenne hänellä kyllä on. Ensin pitäisi pystyä hyväksymään itsensä, vaikka se on aina helpommin sanottu kuin tehty.

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Mäkin kiinnitin huomiota tohon, että se on pyöreämpi keikkakuvissa. Mutta mainio tempaus joka tapauksessa, tosin uskottavuutta vie juuri toi mahan sisään vetäminen ja toi että kuvat on varmasti muokattu tai otettu selkeästi eri aikoina. Oma asenteeni on se että jos jotakin vartaloni kiinnostaa ja siksi häiritsee, niin omapa on ongelmansa. Itse olen sinut kroppani kanssa. Ihan sama kai se kroppa on, sehän on vain kuori jossa me eletään!

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Itse katselin juuri videota jonka joku fani on kuvannut livekeikalta amsterdamissa (sama kohukeikka mistä nämä ''ylipainokuvat'' on otettu) ja kyllähän tähtönen näyttää pyöristyneeltä, mutta ei kyllä lähellekään noin paljon kuin kuvissa.. Muutenkin kuvissa Gagan kroppa näyttää jotenkin oudon malliselta, ja ajattelin heti uutisen julkaisun jälkeen, että kuvia on shopattu.. Videomateriaalikin tosiaan puhuisi photoshoppauksen puolesta.. -Neriana

 11. 13

  sanoo

  Nuo keikkavaatteet tuskin imartelisivat ketään, minusta Gaga ei ole millään tavalla lihava. Tempaus on itsessään hieno vastaisku sille, että pitäisi olla kokoa 0. Koska ei se siinäkään päässä ole hyvä, silloin nälvii lehdistö sitten liiasta laihtumisesta. Koskaan ei siis lehdistölle kelpaa…

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Jokainen meistä taitaisi näyttää karsealta numeron pari liian pienissä vaatteissa -kuten Gagan keikkakuvissa voi nähdä… muutenkin keikka vaatteet katkovat vartaloa kohdista jotka korostavat kaikkea vartalossa, etenkin jos ei ole luuranko.

  Gaga taitaa muutenkin olla pöhöttynyt keikka kuvissa, kasvot ainakin viittaavat siihen suuresti. Eli matkustaminen ja kenties alkoholikin vaikuttavat näin (Lady Gaga ainakin itse kertoo käyttävänsä alkoholia keikkaillessaan)

  Peukut Lady Gagalle itsetunnosta ja asenteesta.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Osa noista keikkakuvista on ihan selvästi muokattuja.
  Näin Gagan just Pariisissa livenä ja sama hoikka nainen se oli kuin ennenkin!

  Ja mitä body revolutioniin tulee; nostan hattua.

 14. 16

  sanoo

  Itsekin näin Gagan juuri livenä, eikä hän tosiaan ole lihava. Pitää myös ottaa huomioon, että hän on todella lyhyt. Itse asiassa olen yhtä pitkä (tai ehkä enemminkin pätkä, mikäli olen saanut oikeaa tietoa; hän on vain 155 cm pitkä. Hän on aina ollut melko hoikka, eikä muutama lisäkilo todellakaan tee lihavaa. Gaga on huikea, ei voi muuta sanoa!

 15. 19

  Anonyymi sanoo

  jotenkin vähän kornia julistaa mitään body revolutionia ja laittaa sit noin hoikassa kunnossa olevia kuvia. halusikohan gaga vain näyttää että ei oikeasti ole niin pyylevä kuin keikkakuvissa? onkohan keikkakuvia käsitelty, ja jos ei, niin gaga olisi kyllä voinut sitten mennä loppuun asti ja laittaa noita pyylevämpiä kuvia itsestään.

  sairas on tää maailma kun jonkun PAINOSTA jaksetaan meuhkata. brittilehdillä ja kaikilla hulluuteen mukaan menneillä taitaa olla vähän asioiden mittasuhteet hukassa… jos jotakuta tällaiset kiinnostaa tekisi mieli muistuttaa että on aika paljon isompi juttu että koko ajan lapsia kuolee nälkään, menkäähän siitä hankkimaan vaikkapa elämä ja suhteellisuuden tajua :p no thank god suomessa ei oo ihan noin sekopäinen meininki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *