Bah Humbug, vai ihan oikeasti Water Based Peeling?

Sain loppuvuodesta blogin kautta kokeiltavakseni V 10 Plus -merkin tuotteen, joka on puhuttanut ihmisiä nettimaailmassa paljon ja josta käyty keskustelu on jopa hieman hihityttänytkin minua aina välillä.

Ihola Oy:n maahantuoma vesipohjainen kasvoille tarkoitettu kuorintageeli on kaikille ihotyypeille soveltuva rakeeton kuorinta. Koska tuote on rakeeton, sopii se myö herkemmälle iholle sekä akneiholle, jolla tavallisilla rakeellisilla kuorinnoilla tehty mekaaninen kuorinta saattaa vaan pahentaa tulehduksia.

Tuotteen ideana on, että läpinäkyvää geeliä levitettään iholle ohut kerros.

Sen annetaan vaikuttaa iholla viitisen sekuntia, jonka jälkeen ihoa hierotaan kevyesti sormenpäillä. Tämä hieronta auttaa kuollutta ihosolukkoa irtautumaan ja tarttumaan tuotteeseen.

Ongelmana on vaan se, mitä pakkauksessa lukee. Pakkaus nimittäin heittää ihan pokkana ihon pinnalle muodostuvien vaaleiden hiutaleiden olevan ihosolukkoa. Tai siis ovathan ne tavallaan, mutta ymmärtämätön voi saada sen käsityksen, että se kaikki muka olisi, vaikka kyse on vain siitä, että kuolleet pintasolut ovat hiutaleiden mukana. Ja tuosta väärinkäsityksestäkös vasta onkin syntynyt halo.

Ihmiset ovat nimittäin levitelleet tuotetta iholleen moneen kertaan ja saaneet aina ”ihosolukkoa” irtoamaan. Ja koska järkikin jo sanoo, ettei sitä voi irrota loputtomiin ja koska useammat ihmiset uskovat, että vain näkyvillä ja tuntuvilla rakeilla voi saada kunnon kuorintaa aikaiseksi iholle, on tuotteen toimivuus kyseenalaistettu. Ja onpa tuotetta jopa levitetty jollekin muullekin materiaalille kuin iholle ja taas ”ihosolukkoa” on irronnut. Onko tämä nyt sitten täyttä huijausta?

No tuskin.

Tuotteessa on varsin simppeli sisältö ja mitä enemmän opiskelen koulussa INCI-asioita, sitä vähemmän minusta tuntuu, että uskallan enää mistään sanoa mitään. Minun pienellä maalaisjärjellä asiaa pohdittuna sanoisin tuotteen kuitenkin toimivan näin:

Iholle levittäessä geeli muodostaa kalvon ja oltuaan iholla hetken ja kalvoa pyörittelemään lähtiessä nappaa se pintaansa mukaan kuolleita ihosoluja ihon pinnalta. Kuorinta siis toimii, mutta valkoisina ihon pinnalla näkyvät hiutaleet eivät ole pelkkää ihosolukkoa. Kyllähän itse tuotteenkin täytyy jonnekin jäädä, eihän se voi vaan kadota.

Ilmiö on kärjistettynä hieman sama, kun levittäisi Erikeperiä iholle: liima nappaa mukaansa tavaraa ihon pinnalta, muttei tietenkään voi itsessään kadota minnekään ja vaikka pinnalla olisi mitä köhnää ja töhnää iholta, on sen alla silti Erikeperiä.

Ja itseasiassa merkin suomalaiset kotisivut kertovatkin asian pakkausta paremmin:

Tämä kirkas, rakeeton kuorintageeli sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja akneiholle. Se poistaa kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet hellästi, mutta tehokkaasti ilman kuorivia rakeita. Kirkastaa ihoa välittömästi. Kuorintageelin sisältämät tehoaineet (Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dicocodimonium Chloride, Steartrimonium Bromide) reagoivat erittäin nopeasti kuolleen ihosolukon proteiinien kanssa ja poistavat tehokkaasti kuolleen solukon ihon pinnalta. Irronnut kuollut ihosolukko tuntuu hetken päästä geelin seassa pieninä hiutaleina. Kuorintageeli sisältää myös riisinkuori- ja
merileväuutteita, jotka kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Kuorintageelin vesipohjaisuus takaa sen, että tuote sopii herkällekin iholle, ja että sitä voidaan käyttää vaikka päivittäin. Kuorintageeli on hajusteeton,
parabeeniton, väriaineeton ja mineraaliöljytön.

En tunne tarkemmin noita kahta jälkijmmäistä mainittua apuainetta, mutta ehkä niillä sitten on kyky auttaa kuolleita ihosoluja liukenemaan irti ihon pinnasta?

Miltä iho sitten tuntuu tämän kuorinnan jälkeen?

Kevyesti kuoritulta, kosteutetulta ja pehmeältä. Lopputulos ei ole yhtä ”hiotun” tuntuinen kuin runsasrakeisellä kuorinnalla tehtynä, mutta iho tuntuu hyvältä.

Sanoisin tämän kuorinnan olevan parhaimmillaan juurikin nimenomaan niille, joiden iho reagoi herkästi eikä kestä rakeellisia kuorintoja. Niille puolestaan, jotka kaipaavat kunnon tömäkkää kuorintaa, voi tämä tuntua liian vaisulta.

Oma ihoni on pitänyt tuotteesta suuresti, sillä kuivuuteen ja punoitukseen taipuvaisena ei sitä ole kuorinnan jälkeen yhtään kiristänyt eikä se ole punoittanut.

Oletteko te kokeilleet V 10 Plus -merkin Water Base Peelingiä?

Kuorinnalla on hintaa n. 30 euroa ja sitä myyvät apteekit.

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hahah, katsoin juuri videon, jossa vloggaaja esitteli jotain vastaavaa tuotetta ja intoili sitä, miten paljon kuollutta ihosolukkoa ja muuta töhnää sen avulla muka irtosi. Mutta tosiaan maalaisjärjellä ajatellen se kaikki ei varmaankaan ollut pelkkää ihoa vaan myös kuorintatuotetta itseään. Ihan jännän kuuloinen, voisi kokeilla!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Yleensä, jos koen, että tuotteen pakkauksessa puhutaan p****a, jää tuotteen käyttö minulla siihen jo ihan periaatteen vuoksi. Kyllä minäkin hymähtelin tälle kuorinnalle aluksi ja ajattelin että "niin joo varmaan" nuo pallerot naamalla on kokonaan kuollutta ihosolukkoa. Mutta on tämä kyllä hyvä tuote. Välillä kun naama kuivuu niin, että ihossa näkyy kuivia nahkaretaleita, tällä saa aika hyvin ne kadotettua. Kuivaan ihoon vahvempi kuorinta kun saattaa vain tehdä lisää nahkalastuja.

  Huono puoli tässä on se, että jos tuotetta jää hieromaan naamaan yhtään pidemmäksi aikaa, nuo pallerot tarttuu tosi tiukkaan ihoon kiinni, varsinkin ohimoille ja hiusrajaan. Ei auta saippuat, suihkut, kasvosienet, ei mitkään. Pallerot on onneksi itsekseen kadonneet yleensä aamuun mennessä.

 3. 3

  sanoo

  Tykkään kovasti, varsinkin talvella pintakuivalle iholle ehdoton, ei kuivata. Annostelusysteemi voisi olla vähän erilainen, tuotetta meinaa aina lurahtaa liikaa.

  • 3.1

   Anonyymi sanoo

   Samaa mieltä! Pintakuivalle, ohuelle ja herkälle iholle täydellinen kuorinta-tuote! Hinta on vaan ainut miinus… :/ Itse annostelen tuota niin että puristan yhden helmen kokoisen "pallon" varovasti ja sipaisen sen kasvoille, ja tuo pieni määrä tuntuu riittävän hyvin koko naamalle.

 4. 5

  sanoo

  Hah, justiinsa tänään luonnostin oman tekstin tästä ulos :D. Olen itse tykännyt, ei kiristä ihoa eikä saa ihoa heloittamaan punaisena kuten monen muun kuorinnan jälkeen.

  En koe tuota kovin riittoisana, tavara karkaa pullosta ulos jo pelkästään kun avaat korkin ja no sitä kuitenkin kuluu jonkin verran kuorinnan yhteydessä. Itse tuubista tulee tosi halppisfiilis :P.

 5. 6

  sanoo

  No tuohan kuullostaa hyvältä tuotteelta! Sopisi varmasti juuri omalle herkälle ja ohuelle iholleni, joka ei oikein raemaisia kuorinta-aineita kestä. Pisteet Eri-keeper -vertauksesta! 🙂

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Misshalta löytyy vastaava, Super Aqua Detoxifying Peeling Gel, jonka voi hankkia esim. ebaysta huomattavasti huokeampaan hintaan 🙂

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Apteekissa satuin paikalle kun konsulentti oli esittelemässä tätä sarjaa ja hän laittoi sitä kuivalle kädenselän iholleni. Kun hieroin geeliä, "kuollutta ihosolukkoa" irtosi huima määrä pieneltä alueelta ja vaikutuin aineen tehokkuudesta. Kokeiltuani tuotetta kasvoihin, pidin sen jättämästä tunteesta joka oli hellävaraisen tehokkaan oloinen. Huomasin tosin saman kuin aiempi kommentoija, eli ohimoiden nukkaan kiinni jäävät palleroiset. Konsulentin mukaan tehot perustuvat merimineraaleihin. Kaikenkaikkiaan sanoisin muutamien käyttökertojen jälkeen että pidin tästä. Aionkin kokeilla jonkun mainitsemaa puhdistusgeeliä seuraavaksi.
  Jade

 8. 9

  sanoo

  Mun mielestä tuossa markkinoinnissa johdetaan harhaan niin vahvasti, että ei tarvitse olla mitenkään ymmärtämätön tuntiessaan olonsa vähän huijatuksi. Mun lopputulokseni oli, että en todellakaan tiedä, onko irtoava rämmäle kuollutta ihosolukkoa – mieleeni ei tullukaan, että valmistaja väittäisi vain _osan_ olevan kuollutta ihosolukkoa vaan minusta siinä annettiin ymmärtää nimenomaan päinvastoin -> tuote ei siis tee mitä lupaa – tai ainakaan tee sitä niin kuin se lupaa, mikäli oletetaan, että tosiaan tuo rämmäle on pääasiassa tuotteesta itsestään syntynyttä. Vähemmän lupauksia (tai vähemmän harhaanjohtamista), niin olisin varmaan itse päätellyt tuotteen toimivan juuri niin kuin se toimii.

 9. 10

  sanoo

  Keskustelua on ollut mielenkiintoista lukea. Tässä huomaa että kuluttaja miettii asian erittäin pitkälle ja asiantuntevasti. Pakkausselosteessa ei ole kuitenkaan yritetty johtaa harhaan, siinä on lyhyesti kerrottu että kuollut iho ilmaantuu valkeina hiutaleina. Ei ole ollut tarkoitus antaa sellaista kuvaa että tuote häviäisi tuhkana tuulen ja jäljelle jäisi vain kuollut iho. Se on valmistajan mielestä itsestäänselvää että läpinäkyvä geeli on läsnä edelleen ja sen seassa tuo kuollut iho, jonka proteiini on reagoinut geelissä olevien aktiivisten aineiden kanssa, irroten siten ihon pinnalta valkeina hiutaleina.Tuote tekee juuri sen minkä lupaa: irrottaa kuolleen ihosolukon hellästi mutta tehokkaasti. Se miten paljon kuollutta ihoa kerrallaan on geelin seassa, riippuu täysin käyttäjän ihotyypistä ja siitä miten usein hän ihoaan kuorii. Ja kun testailee tuotetta vessan kaakelille, kannattaa muistaa että myös sormenpäässä on usein kuollutta ihosolukkoa 😉
  Nina Forssell, Ihola Oy/ V10 Plus

 10. 11

  Anonyymi sanoo

  Kokeilin tätä messuilla käteen ja sain allergisen reaktion! Ei ainakaan omalle herkälle iholle käy :/

 11. 12

  Anonyymi sanoo

  Minulla on käytössä kyseinen kuorinta-aine ja pidän valtavasti siitä, koska ihoni on herkkä. Tämä kuorii hellästi eikä tee ihosta punoittavaa vaan pehmeän, raikkaan ja puhtaan oloisen. Ainoa seikka häiritsee, että ainetta lurahtaa helposti vähän liikaa.
  "Nainen58"

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Olen jokin aikaa sitten käynyt hakemassa kyseisen tuotteen käyttööni ja olen tykännyt kovasti. Itselläni onkin herkkä pintakuiva iho, joten normaalit kuorinnat saa tämän naaman näyttämään aika punaiselta. 🙂 Itse en ainakaan koe, että tässä oltaisiin markkinoitu "harhaan". On tullut väitöksiä, että tätä "ihosolukkoa" irtoaa kuolleista esineistäkin, mutta se ihosolukko irtoaa sormista. Itse testasin tuotetta niin, että eka kuorin nassuni ja sen jälkeen testasin kuorintaa muun muassa vessan lavuaariin, peiliin, työpöytään. Mitään ei irronnut, koska sormen päistä oli jo kuollut ihosolukko irronut kasvojen kuorinnan aikana. Eikä se tuote itsessään minnekkään katoa 😉

  -Kuukie

 13. 14

  sanoo

  Olen kokeillut nyt tätä kuorintaa n. 6 kertaa ja minusta se on iholleni loistava tuote. Minulla on herkkä ja kuiva iho, couperosaa hieman. Minulle ei käy mikään rakeinen kuorinta, koska iho on ohut ja reagoi herkästi ihan kaikkeen. Tämä sopii hyvin tällaisen vanhemman leidin herkkään nahkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *