Back to basics

Nyt kun olen ryhtynyt pihiksi opiskelijaksi, olen aivan erityisen innoissani eräästä asiasta. Nimittäin siitä, että saan nyt aivan vapaasti ryhtyä todella nuukaksi kosmetiikkashoppailijaksi!
Kun nimittäin työskentelin laivalla kalliimpien merkkien keskellä tuntui aina, että minun oli ostettava itselleni omat tuotteeni nimeomaan niiden valikoimista ihan vaan siksi, että minulla olisi käyttökokemuksia nimenomaan niistä tuotteista, joita myyn. Viis siitä, että ajattelin mielessäni pirkkojen, herbinoiden ja muiden markettimerkkien usein peittoavan kalliimmat vastustajansa, sillä turhahan minun oli niihin aikaani tuhlata, kun saatoin mielummin käyttää tuotteita, joiden myymiseen löyttäisin käytön myötä lisää argumentteja. 
Nyt kun minulla ei enää ole moisia ”työvelvotteita” saatan ostaa ihan mitä haluan ja keskittyä markettihelimen löytämiseen. Yhden mukavan aloitusyrityksen tein tosin jo töiden puolella L’orealin markettituotteiden rantauduttua myymäläämme ja minun kokeiltuani merkin Argine Resist -hoitoaineen.
Hoitoaine on periaatteessa tarkoitettu herkälle, päästä putoilevalle ja siksi ohenevalle tukalle ja sisältää hiuksia vahvistavia aineita, mutta en ihan täysin ymmärrä homman ideaa tässä tarkoituksessa. Jos tukka nimittäin on valmiiksi jo ohut ja hento ja silloin yleensä melkolailla päätämyöten laskeutuva, en minä ainakaan lätsäyttäisi sitä lisää lykkimällä hoitoainetta päänahkaan asti ja sinnehän tämä olisi lykittävä, sillä sieltähän ne hiukset irtoilevat…
Jos kuitenkin hypätään yli tästä minun järkeenikäymättömästä tuotepointista ja keskitytään itse hoitoaineen sisältöön voin todeta tämän olleen omalle tukalleni mitä mainioin tapaus.
Oma tukkani on paksuhko, mutta jälleen kerran kampaajallakäyntitarpeen vuoksi hieman takkuuntuva ja siloittelua kaipaava. Tämän vuoksi se kaipaileekin paitsi kosteuttavia aineita myös hiuksia hieman korjaavia aineta, mutta myös hieman niitä paljon vauhkottuja silikoneja. Ilman niitä latvoihini ja ennen kaikkea niskatukkaani vaan sytyy järkyttäviä takkuja ja siksi tahdon, että pikahoitoaineeni sisältääkin hitusen silikoneja  (tehohoitonaamiot ovat sitten asia erikseen). 
Tämä hoitoaine tuntuikin paitsi hoitavalta, mutta myös tukkaani tarpeeksi siloittavalta ilman, että tukkani kuitenkaan lätsähti liikaa. Ehkäpä tässä oli tarpeeksi tekstuuria antavia proteiineja suhteessa siloittavaan silikoniin, että homma tasapainottuu juuri tarpeeksi?
Oli kyse sitten mistä tahansa ilmiöstä, niin hiukseni ainakin pitivät tästä tuotteesta. Tämä myös innosti minua tekemään pian tutkimusmatkoja markettituotteiden puolelle kunhan vaan tarvetta uudelle tuotteelle jälleen jollakin kosmetiikan osa-alueella jälleen tulee.
Ostatteko te mielummin markettimerkkejä vai selektiivisiä brändejä? Ja onko teillä kokemusta postauksessa esitellystä hoitoaineesta?
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Uskomatonta, juuri tänään tiistaina ostin tämän tuotteen lähikaupastani! Mukaan lähti tosin myös shampoo. Laskin, että en ole tukkaani pessyt 10 vuoteen markettishampoolla 😀

 2. 3

  sanoo

  Ostan välillä kampaamotuotteita hiuksille ja välillä löydän tarvitsemani myös marketista… Kesällä mun tukka ei vaadi niin kauheesti, talvella se sähköistyy ihan hirveesti niin yleensä talvisin hemmottelen tukkaa kaiken maailman hienoilla mömmöillä 😀 Ja Herbinan väriä hellivä muotovaahto on tosi hyvä, siitä on tullut mun luotto tuote 🙂 Tosin lämpösuojaa en koskaan osta marketista…( oon kyllä kokeillut muutamaa mutta en vakuuttunut)

 3. 4

  sanoo

  Klippotekin kuivashampoon olen todennut todella hyväksi. Aina välillä kokeilen muuta, mutta palaan aina siihen. Nyt minulla on saman valmistajan hiuslakka ja aioin ostaa sitä myös jatkossa.

 4. 5

  sanoo

  Mä ostan sekä että, hiuksissa, ihonhoidossa ja meikeissä. Markettihiustuotteista tykkään erityisesti Schwarzkopfin Gliss-sarjasta, mun kaikki kokemukset siitä on pelkästään positiivisia. 🙂

 5. 6

  sanoo

  Ostin viimeksi TREsemmén Keratin Smooth shampoon ja hoitoaineen. Suomalaisista kaupoista on muuten vaikea löytää montaa vaihtoehtoa karhealle, kuivalle ja luonnonkiharalle tukalle, joka vaatii siloitusta. Ehkäpä sisäänostajat ajattelevat, että kaikilla suomalaisilla on liukas, suora ja sileä tukka… Joka tapauksessa, tuo ostos on osoittautunut ihan kelvolliseksi.

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Onneksi on muitakin karhean takkutukan omistajia kuin minä. Pesun ja pyyhkeen jäljiltä hiukseni nousevat pystyyn karheiksi nipuiksi, joita pehmentämään tarvitaan tosiaankin ihmetuotteita.
  Tresemmen Keratin smooth tuotteet kiinnostaisivat edullisen hintansa vuoksi, Redkenin all soft taas ominaisuuksiltaan. Kumpaakaan en vielä ole kokeillut.
  Tuoksuille herkistyminen saa aina miettimään etukäteen, raaskiiko ostaa isoa pulloa, jos se jääkin käyttämättä sen vuoksi, että tuotteen hentoinenkin tuoksu käy pitkistä hiuksista nenään koko päivän ajan.

  Toivoisinkin kainosti, että mainitsisit tuote-esittelyn yhteydessä tuoksun voimakkuudesta.
  Jade

 7. 8

  kertsi sanoo

  Voisitko joskus tehdä postauksen (tai parin postauksen sarjan?), jossa esittelisit sinun mielestäsi parhaat marketeista löytyvät tuotteet? Esim. parhaat vartalotuotteet, hiustuotteet yms.

  Tai vaihtoehtoisesti miettiä vaikka hintaryhmittäin mielestäsi parhaat tuotteet? Tosiaan ainakin opiskelijabudjetilla elävää sellainen helpottaisi. 🙂

  Jotain tuolta HG-listaltasi löytyykin, mutta olisiko tästä ihan oman postauksen verran aihetta? Tai oletko kenties jo joskus kirjoittanut kootusti tästä näkökulmasta?

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Lorkulla oli aikoinaan loistava silikoniton hiusnaamio nimeltään Nutrigloss (pinkissä pyöreässä purkissa, muistaakohan sitä enää kukaan?). Sitä sai suunnilleen joka kaupasta. Sen loppuminen harmitti ihan hirveesti, siinä oli kaikki just eikä melkein kohdallaan. Ja ihana vadelman tuoksu!

  Onkohan olemassa mitään yhtään hyvää yhtä edullisesti? Merkillä ei ole väliä.

 9. 10

  Anonyymi sanoo

  Sinä joka muistelet Nutri Gloss naamiota, marketista löytyy kyllä käytännössä vastaava: Franck Provostin Expert Nutrition hiusnaamio, silikoniton, sisältää palmuöljyä kuten Nutri Glossikin ja lisäksi shea voita. Mun mielestä yhtä hyvää, haju vain on pahempi. 😉 Tässä kuva purkista:
  http://www.beaute-test.com/prod/img45574.jpg

  Mutta jos nimenomaan Nutri Glossia haluaa niin ainakin joku aika sitten sitä sai nelly.comista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *