Bää? (Aka Triple Barrel Ceramic Waving Irons)

Olen viimeaikoina kunnostautunut hiustenlaitossa, mutta etsin tietysti jatkuvasti uusia laitteita, vempaimia, apuvälineitä ja tuotteita, joilla voisin päästä vieläkin parempiin lopputuloksiin.
Viimeisin ostokseni oli jonkin aikaa sitten Bootsin poistomyynnistä uskomattoman edullisena tehty löytö.
Umberto Gianninin Glam Hair -merkin The Marcella Triple Barrel Ceramic Waving Irons, eli suomennettuna varmaankin lainerauta, ei kustantanut enää kuin £11,66, joten en voinut millään jättää sitä hyllyyn pönöttämään. 
Olin aina himoinnut tällaista lainerautaa, mutta en ollut koskaan viitsinyt sijoittaa siihen rahaa ihan vaan siksi, että olen ollut epävarma, olisiko minulla sille sittenkään käyttöä.
 
Laineraudan ideana ei ole tuoda hiuksiin kiharoita, vaan nimenomaan laineita. Laineet muistuttavat juuri sellaista jälkeä, jonka hiuksiin saa letit päässä nukkumalla . Suurin ero on vain laineiden syvyys ja yleensä parempi kesto sekä tietysti se, ettei laineiden syntymistä tarvitse odotella tunteja.
Hiukset mennään laineraudalla läpi osio osiolta kerralla aina muutaman sekunnin samaa kohtaa yhteenpuristettujen rautojen välissä pitäen, jolloin hiukset taipuvat laineille.
Lainerautaa onkin helppoa ja nopeaa käyttää (ei tosin kannata aloittaa laineilua keskeltä hiussuortuvaa, kuten ylläoleva kuva virheellisesti näyttää…) ja lopputulos syntyykin vähällä vaivalla.
Lainerautaa ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan, joista kaikkiin ei välttämättä tajuaisi kiinnittää huomiota.
Ensinnäkin mitä pienemmän raudat, silä säkkärämpi lopputulos. Ota suosiolla isot.
Suosittelen myös rautaa, jossa on lämpötilan säätömahdollisuus. Eri hiuslaadut kun vaativat erilaisia lämpötiloja.
Kannattaa myös ehdottomasti valita malli, jonka raudat ovat auki sen ”lepotilassa ollessa”. On paljon helpompaa asettaa hiukset aukinaisen raudan väliin ja puristaa sitten rautoja kiinni kuin käyttää rautaa, jonka kahvaa täytyy nostaa saadakseen hiukset väliin ja jaksaa ”työntää” sormilla kihartamisen ajan, jotta raudat pysyvät yhdessä. Kokeilin kerran näin päin toimivaa mallia, ja se ei muuten toiminut…
Kannattaa myös kiinnittää huomiota käyttömukavuuteen. Oman rautani kahvaväli oli hieman liian iso lyhyille sormilleni, mikä hankaloitti käyttöä hitusen. Aina uudensuortuvan valitessani ja kahvan takaisin käteen poimiessani jouduinnimittäin  hetken sommittelemaan parasta mahdollista otetta, jolla raudasta kiinni pitäen ylettäisin painavahkon raudan raudat painamaan yhteen.
Hiuksiin kuitenkin syntyi raudalla oikein kauniit enkelimäiset laineet, jotka näyttävät luonnollisilta ja pehmeiltä.
En vaan ollut varma, ovatko laineet sittenkään minun juttuni.
Yläasteikäinen ja Shakiraa ihannoinut Virve olisikin ollut nämä laineet nähdessään kateudesta vihreä, mutta aikuinen ja mielummin aina klassisen tyylikäs Virve oli lähinnä hämmentynyt. 
 
Olivatko nämä hienot vai eivät? Sopivatko tällaiset kiharat aikuisen, tyylikkään ihmisen lookkiin vai  näytinkö vaan pääsiäisen jälkeen kadoksissa olleelta lampaalta? Tai ala-asteen oppilaalta?
Bää?
Olisiko suora ja sileä tukka sittenkin parempi?
Laineuttelin tukkani loppuun ja jäin yhä pohtimaan lopputulosta.
Kiharat olivat ihan kivat kyllä, mutta näytin niiden kanssa ehkä vähän…sutturalta? Tiedättekö, vähän homssuiselta ehkäpä? Ja lapselliselta.
Sitä paitsi ne saivat minut näyttämään ihan munapäältä…
En ollut ihan varma, olivatko ne minun juttuni sitten kuitenkaan. Mikseivät ne näyttäneet minun päässäni niin kauniilta kuin ihmisillä, joilla on luonnostaan näin kauniit laineet?
Munapäisyyttäni sai hieman vähennettyä sillä, että nostin keskiosan hiukset pään päälle.
Siitäkään huolimatta en kokenut lookkia ollenkaan niin omakseni, kuin esimerkiksi suoristusraudoilla tai kiharrussauvalla tehtyjä isompia laineita tai löysiä, korkkiruuvimaisempia kiharoita.
Toisaalta laineraudalla sai kuitenkin hyvän pohjan kampaukselle, eli ehkä pidän tämän edullisen rautalöytöni vielä toistaiseksi tallessa ja kuka tietää, ehkäpä laineet näyttävät hiuksissani paremmilta sitten, kun hiuksilleni on vielä tullut lisää pituutta?
Niin tai näin, mutta sitä odotellessa valitsen mielummin suoran ja chicin kuin pörröisen sutturan.
Löytyykö teiltä lainerauta? Näyttävätkö laineet teidän päässänne sen verran paljon upeammilta kuin omissani, että päätitte juuri hankkia sellaisen?
Kommentit
 1. 2

  sanoo

  mä ostin laineraudan joitain vuosia sitten tavoitteena ihana luonnollisen näköinen kiharapää mutta mullakin oli ongelmia sen kanssa, että sopiiko ne sittenkään mulle joten en oo käyttänyt sitä rautaa aikoihin. tekis mieli taas kaivaa kyseinen kapistus esiin ja kokeilla sitä nyt kun olen vannoutunut pidennysten käyttäjä, ehkä laineet näyttäis paremmalta näissä pitkissä kuin sen aikaisissa olkapääpituisissa hiuksissa..

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Itse en ole lainerautailusta oikein innostunut ja juurikin sen vuoksi, että näytän laineet päässäni juurikin siltä ala-astelaiselta Sara tyttöseltä 😀 Ihan kunnon kiharat tai suora tukka on se mun juttu!

  -Sara

 3. 6

  Anonyymi sanoo

  En tiedä kuinka vanha olet, mutta tulee kyllä todella nuori vaikutelma 🙂

 4. 8

  sanoo

  Minä mietin tässä ihan samaa, että sopiiko tuollaiset laineet mulle vai onko ne vähän lapselliset. Viime viikolla kävin kampaamossa ja kampaaja kysyi lopuksi että haluanko suorat vai laineet niin kokeilin laineita koska sellaisia mulla ei ole ennen ollut. Ihastuin sen verran että ostin käytetyn laineraudan joka on postissa tulossa mulle, pitänee kokeilla toisenkin kerran että tykästynkö niihin kunnolla! 🙂

 5. 9

  Miira sanoo

  Ihan näppärä vehje, mutta olet ihan oikeassa tuosta tyylistä. Vaikutelma on jotenkin homssuinen ja halpa vaikka kiharat sinänsä ovat ihan nätit. Sopisivat ehkä lapselle juhliin?

  Sen sijaan toisenlaiset kiharat, jotka sinulla äskettäisissä postauksissa näkyivät, ovat todella kauniit. Millä ne on tehty? Kiharrussauvalla?

 6. 11

  Anonyymi sanoo

  Itselläni on kirpparilta löytyneet raudat, onneksi juurikin puristettavat. Ärsyttävää niissä on kuitenkin se, että toisin kuin sinulla, ne eivät pysy itsekseen auki, vaan pitää työntää sormilla ja sekös jos mikä on ärsyttävää tukkaa laittaessa. Hankallampi asetella hiuksia väliin, kun auki pitäminen ei ole helppoa. Kieltämättä mielestäni tuollaiset kiharat näyttävät hoopolle, jos on keskijakaus. Mikset kokeilisi vaihtaa sivulle käyttäessäsi noita? Itselläni on sivulla ja tupeeraan vähäsen kun käytän noita. Lisäksi voi laittaa jonkun kivan pannan päähän, niin lopputulos on tyttömäinen, mutta silti vähemmän lapsekas. 🙂

 7. 12

  sanoo

  Yllättävän iso vaikutus tällaisella kampauksella on ulkonäköösi. Näytät tosi nuorelta ja tuo munapää-efekti on hassu, kun normaalisti sellaisesta ei ole tietoakaan. Tämä alempi versio on parempi ja varmaan tällaisista laineista voisi saada upeankin kampauksen aikaan, että älä vielä luovuta tuon vekottimen kanssa. Mut joo, onhan se pieni pettymys, kun pitkään mielessä herkuteltu kauneusjuttu ei toimikaan niin hyvin omassa päässä/kasvoilla. 😉

 8. 13

  sanoo

  Ihan kiva lopputulema, mutta ne toisenlaiset kiharat näyttivät tyylikkäämmiltä ja naisellisemmilta. Tuollainen 'lainerautailu' sopii enemmän ehkä pikkutytöille. Mutta, makuasiat ovat vapaasti kiistettävissä!

 9. 14

  Anonyymi sanoo

  Kyl tollaset laineet sopii sulle! Ehkä näyttäis vielä paremmalta, jos ois pidemmät hiukset..? Tai edellisen anonyymin ehdotus jakauksen paikan vaihtamisesta 🙂

 10. 15

  Anonyymi sanoo

  Olen myös miettinyt, näytänkö ihan tyhmältä laineissa. Toissa yöksi nimittäin väsäsin kaksi ranskalaista lettiä ja tuli aika samanlainen tulos. Naamakaan ei ole tässä iässä enää niin hehkeä kuin sinulla. 🙁

  Jos laittaisit hiukset löysästi kiinni, niin voisi olla parempi? Sellainen valepolkkatukka 20-luvun tyyliin. 🙂

 11. 16

  S sanoo

  Vähän ehkä lapsellisen näköiset, kieltämättä! Itse en henkilökohtaisesti ole kovinkaan tykästynyt lettikiharoihin, ja sellaiselta nuo mielestäni näyttävät. Juuri sellaisessa shakiramaisessa, todella pitkässä tukassa nuo voisivat kuitenkin toimia. Ja toki erilaisten kampausten pohjana, tuollaisenaan tuovat myös vähän sitä lammas-efektiä 😀 ehken luopuisi raudasta vielä, myöhemmin saatatkin kokea sen vielä hyödylliseksi kapistukseksi! itsellänihän löytyy kaapista pearl wandin lisäksi ysäriltä peräisin oleva vanha kunnon kreppirauta!! 😀 täytyy myöntää, ettei ole hetkeen tullut kreppailtua… kasariteemabileitä odotellessa!

 12. 17

  Anonyymi sanoo

  Mun mielestä sopii kyllä sulle hyvin, itelle ainakin on joskus aina välillä kiva pistää kunnon laineet vaikka yleensä ihan suoralla tukalla kuljenkin 🙂

 13. 18

  Anonyymi sanoo

  Musta tuo olisi kiva tyyli kauniina kesäpäivänä vaikka rannalle. Mutta jos se ei tunnu omalta niin sitten kai se ei ole.

 14. 19

  sanoo

  Joku sen tässä aiemmin sanoikin, hiukset sivujakaukselle ja aloita laineet alemmalta 🙂 Itelläni on pitkät hiukset ja pidän niitä välillä lettilaineilla mutta niin että letti alkaa vasta ihan niskasta, silloin ei tule (ainakaan omasta mielestäni) ihan yhtä nuorennäköistä efektiä.

 15. 20

  sanoo

  Joku sen tässä aiemmin sanoikin, hiukset sivujakaukselle ja aloita laineet alemmalta 🙂 Itelläni on pitkät hiukset ja pidän niitä välillä lettilaineilla mutta niin että letti alkaa vasta ihan niskasta, silloin ei tule (ainakaan omasta mielestäni) ihan yhtä nuorennäköistä efektiä.

 16. 21

  Anonyymi sanoo

  Jaa minun mielestäni olit nuoremman ja luonnollisemman näköinen kiharilla ja huolettomalla keskijakauksella! Tämä EI kuitenkaan tarkoita sitä, että olisit normaalisti vanhan ja keinotekoisen näköinen-päinvastoin olet huolitellun ja freesin näköinen. Satun vaan pitämään luonnollisemmasta lookista.
  Kiitos ihanasta blogista!
  -Annis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *