Aurinkovoiteen metsästystä

Viimeaikoina eräs ajankohtainen kysymys on esitetty minulle useasti: Miltä sarjalta löytyy kasvoille tarkoitettu aurinkovoide tai kosteusvoide, jossa on kunnon suojakerroin ja joka ei jää tahmaiseksi kasvoilla ja sopii näin meikinkin alle?

Koska auringon UVA-säteily aiheuttaa jopa 80% iholle vuosien saatossa ilmestyvistä rypyistä, suojelen minäkin hipiääni mielelläni huolella ja kunnon suojakertoimilla. Testaan mielelläni suojakertoimellisia päivävoiteita ja aurinkosuojatuotteita ja sen täydellisen etsintä on jatkuvasti käynnissä.

Viimeaikoina kokeilussani olleiden tuotteiden suojakerroin oli vähintään 25, sillä alle sen ovat jo ihan yhtä tyhjän kanssa kun ottaa huomioon, että suojakertoimellista voidetta pitäisi levittää kasvoille vähintään 1,25 ml eli 1/4 teelusikallista (ja kasvoille ja kaulalle yhteensä n. 1,8 ml), jotta suojakerroin toteutuisi ja että tuotteen suojakerroin ilmaisee vain UVB-suojan korkeuden ja UVA-suoja (ikääntymisen merkkejäehkäisevä suoja) voi olla vain 1/3 UVB-suojan luvusta.

(Ennen itseasiassa puhuttiin yhdestä teelusikallisesta eli viidestä millistä aurinkovoidetta kasvoille, mutta tässä määrityksessä on kuulemma ilmeisesti jätetty huomioimatta se seikka, ettei voidetta olla laittamassa esimerkiksi päänahkaan ja nykyinen suositus on kuulemma 1,25 ml, eli 50 ml voidepurkin pitäisi loppua reilussa kuukaudessa tai hieman vajaassakin, jos voidetta laittaa myös kaulalle.)

Kun aurinkovoidetta käyttää iholla oikean määrän, ei suojakertoimien 30 ja 50 välillä ole suurta eroa ja SPF 50 suodattaa UV-säteilystää pois iholta vain 1,3% enemmän kuin SPF 30. Harvempi kuitenkaan tulee lätränneeksi tarpeeksi aurinkovoiteilla, joten suosittelen aina reilumman suojakertoimen käyttämistä.

En ole itse huolissani palamisesta vaan tahdon vain ehkäistä ryppyjä. Tiedän, että olemassa olevia ryppyjä on jo myöhäistä lähteä yrittämään siloittaa, sillä reseptivapailla tuotteilla ei ihmeisiin lähes poikkeuksetta pystytä. Ei ainakaan pysyvästi. Sen vuoksi ennaltaehkäisy on avainsana ja jaksan aina toitottaa sen perään. Käyttäkää siis hyvät ihmiset suojakertoimellisia tuotteita ainakin kasvoillanne!

Mutta sitten niihin tuotteisiin.

Lancomen ihoa rauhoittavaan Hydra Zen Neurocalm -linjaan on tullut uusi tuote: Soothing Anti-Stress Moisturising Cream Fluid SPF 30. Tuote on tarkoitettu hieman rasvaisemmalle iholle, joten sen olettaisi olevan kevyttä. Tuote tuntui jo varsin mukavalta ja koostumus ohuehkolta, mutta ei tämä mikään rasvattoman tuntuinen silti kasvoilla ole vaikka laitoin vaan korkeintaan sen suositellun reilun millin. Ihan kiva tuote, mutta täydellisen suojakertoimellisen kasvovoiteen etsintä jatkuu. (Hinta 66 € / 50 ml.)

Cliniquen aurinkopuolelta löytyvässä SPF 30 Face Creamissa puolestaan on hieman täyteläisempi koostumus kuin ensin mainitussa Lancomessa, mutta tämä imeytyy melko hyvin iholle, muttei edellistä paremmin kuitenkaan. Tämäkään ei ollut se täydellinen tuote iholleni. (Hinta 26 € / 50 ml.)

Cliniquen City-Block Sheer SPF 25 on kevyellä sävyllä varustettu voide, joka on (kerrankin vaalean!) sävynsä ansiosta lähes kuin sävyttävä päivävoide suojakertoimella. Pakkaus suosittelee laittamaan tuotteen alle kosteusvoiteen, mutta periaatteessa tätä voi käyttää yksinäänkin. Tykkäsin tämän koostumuksesta, mutta INCI on pitkä kuin mikäkin eikä tässä ole haluamani kaltaista UVA-suojaa. Ei siis tärpännyt vieläkään, vaikka ihan mukava tuote onkin. (Hinta 23,50 € / 40 ml.)

Diorion SPF 30 aurinkovoiteessa on melko paksuhko koostumus, joka imeytyi iholle edellä kokeiltuja huonommin. Hyvä aurinkoon mennessä, mutta ei toimiva ratkaisu meikin alle kesäpäivänä. (Hinta € 38,80 € / 50 ml.)

Päätin lopettaa leikkimiset ja siirtyä sinne, mistä olen kuullut tehokkaita aurinkosuojatuotteita löytyvän, eli apteekkiin. L’orealin ja Beiersdorfin kaltaisten suurien talojen aurinkosuojatuotteita pidetään usein luotettavina, sillä kunnollisia aurinkosuojatuotteita on kuulemma haastavaa kehittää ja kelläpä muulla olisikaan varaa tutkia ja kehittää kuin markkinajäteillä. Koska kempparipuolen tuotteet näiltä taloilta eivät joko sisältäneet tarpeeksi korkeaa suojakerrointa tai vaikuttaneet käytössä yhtään edellisiä miellyttävemmiltä (ja yksi Lancomen tuote joukossa jo olikin), näytti apteekin tarjonta katsastamisen arvoiselta.

Beirsdorfilta tuleva Eucerinin SPF 50 Sun Fluid Mattifying Face oli varsin lupaava tuote. Tuote lupasi korkeaa UVA- ja UVB-suojaa, olla jättämättä ihoa rasvaiseksi tai kiiltäväksi (kohderyhmänä seka- ja rasvaisempi ihoiset) sekä kestää vettä. UVA-suoja-aineita löytyi INCI:stä muutama ja luotan näiden tehokkuuteen, joten ostin itselleni ensimmäistä kertaa elämässäni Eucerinin aurinkotuotteen.

Koostumus oli todella ohut ja vaikuttikin siksi hyvin lupaavalta. Tämä oli todella helppo levittää iholle juoksevan koostumuksensa vuoksi, mutta minusta tämä ei lunastanut lupauksiaan ihan täysin. Iho jäi hieman kiiltäväksi ja rasvaiseksi, mutta toisaalta kuitenkin vähemmän kuin monet pienemmän suojakertoimen sisältävät voiteet jättävät. Kokeilemistani ehdottomasti kuitenkin iholla miellyttävin ja käytän tätä kesällä mielelläni. (19,60 € / 50 ml.)

Toinen tekemäni löytö oli Vichyltä. Sarjan uutuus kulkee nettisivuilla ja purkin suomennuksessa nimellä Capital Soleil Hydra-Cream SPF 50, mutta pakkauksen etupuolella ei kyllä moista nimeä lue. Tämän minut houkutteli ostamaan ihan vaan se, että tämä osoittautuikin paitsi aurinkosuojatuotteeksi, myös samalla sävytetyksi sellaiseksi. Ja ennen kaikkea sävy ei ole tumma, vaan menee kerrankin myös vaaleaihoisille! Jes, paras juttu sitten Diorin uuri edesmenneen sävyttävän päivävoiteen ykkössävyn (jossa oli suojakerroin sitäpaitsi vain 20), joka näyttää alla olevassa vertailukuvassa jo varsin tummalta ja punertavalta tämän rinnalla.

Tämä on koostumukseltaan jo Eucerinia rasvaisempi, mutta ei nyt kuitenkaan mielestäni esittelemiäni Cliniquen, Diorin tai Lancomen SPF 30 -tuotteita rasvaisempi. Mielummin siis otan pienen rasvaisuuden suuremman suojakertoimen sisältävästä aurinkovoiteesta kuin pienemmän suojakertoimen sisältävästä! (Hinta n. 20 € / 50 ml.)

Tämän testin voittajaksi omien mielipiteideni perusteella osoittautui loppujen lopuksi Eucerinin SPF 50 Sun Fluid Mattifyinfying face -aurinkovoide, jota voin suositella, mutta jonka en voi luvata tekevän kaikkien (varsinkaan rasvaisempi ihoisten) iholle nimensä mukaista mattaista pintaa. Myös Vichyn sävytetty aurinkovoide oli varsin mainio, mikäli pieni rasvaisuus iholla ei ole haitaksi.

Mineraalimeikkien aurinkosuojiin palaan myöhemmässä postauksessa. Niiden kanssa minulla ovat tutkimukset nimittäin vielä hieman kesken, sillä olen oppinut minulle uusia ja hyvin yllättäviäkin asioita…

Sitä odotellessa aurinkoasioista kiinnostuneet voivat kertailla aurinkojuttuja näistä postauksista.

Jos jollain on suositella hyviä, meikin alle soveltuvia aurinkovoiteita, niin nyt olisi hyvä hetki näille suosituksille!

Kommentit
 1. 1

  Lou sanoo

  Onkohan Vichyllä vielä sellaista kuin Capital Soleil micro-fluid mat? Olen aiemmin kuullut siitä ja ajattelin testata, mutta apteekissa en nähnyt….ehkä tuo uutuus on sitten syrjäyttänyt sen.

  Anyway päädyin sitten tilaamaan Shiseido Anessa Mild sunscreenin SPF 46 PA+++ Se on pelkästään fysikaalinen suoja, joten UVA-suoja ei liene mahdottoman korkea, mutta toimii hyvin meikinalusvoiteena rasvoittuvalla ihollani.

 2. 3

  sanoo

  Cliniquen Superdefense SPF 25 kosteusvoide on aivan mahtavaa tavaraa! Suojakerroin ei toki riitä rannalla loikoiluun mutta kaupungille ja työmatkoille kyllä ainakin mulle. Imeytyy kuin unelma ja tekee ihosta todella mattapintaisen moneksi tunniksi. Täydellinen siis mineraalimeikin alle. Itselläni siis dry combination -versio, hintaa n. 50 e / 50ml.

  Ja alleviivaan minäkin tuota suojakertoimen päivittäistä käyttöä. Uudessa-Seelannissa sen huomaa miten valtava vaikutus auringolla on: seelantilaiset ovat järjestäen 5-10 vuotta ikäisiään suomalaisia vanhemman näköisiä. Siellä kun on maailman voimakkain UV-säteily eikä siltikään aurinkovoidekulttuuria juurikaan… Monet kerrat pyörittelin silmiäni kun tyypit rantapäivän jälkeen valittivat kärvähtänyttä nahkaansa ja ihmettelivät miksi minä en palanut… Seriöösli? Luulitteko että huvikseni läträsin sen purkin kanssa jonka kyljessä luki SPF 50?! Voi pyhä yksinkertaisuus ;).

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Itse olin ajatellut kokeilla estee lauderin uutta hydrationist Maximum Moisture Creme SPF 15. Mutta jos kerta alle spf 25 suojakertoimen tuotteet ovat kuin ei mitään niin taitaa etsinnät jatkua :-)(mikähän siinä muuten on että kaikki tuotteet joissa lukee aqua tai hydra tai jtn vastaavaa ajattelen automaattisesti hyviksi ja joita on pakko kokeilla XD)

 4. 5

  Inga sanoo

  Ja kun kriteereihin lisää silikonittomuuden ja mineraaliöjjyttömyyden, niin siinä alkaakin olla etsimistä.

 5. 6

  sanoo

  Lou: Itse en ole ollut yhtään perillä Vichyn aurinkotuotteista, joten en osaa sanoa mitään.
  Täytynee kesällä perehtyä noihin Shiseidon aurinkotuotteisiin. 🙂

  Anonyymi: Täytyy kurkata tuo joskus. 🙂

  Athelas: Hah, miksiköhän en tajunnut siitä postata, kun se kuitenkin tällä hetkellä on itselläni tavallisena päivävoiteena käytössä… ei aina järki juokse. 🙂

  Anonyymi: SPF 15 on tosiaan yleisesti käytetty, mutta melko kevyt suojakerroin. :/

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  iqqulla on muistaakseni korkean suojakertoimen omaava voide, joka on käsittääkseni myös todella suosittu, ainakin youtuben kosmetiikkaguru michelle phan on sitä kovasti kehunut.

 7. 8

  Anonyymi sanoo

  Hei,

  Neutrogenalla on ihana aurinkosuoja kasvoille nimeltaan Ultra Sheer. Sita saa SPF 30sta +100 asti. Koostumus on kevyt ja voi laittaa kosteusvoiteen paalle. Ei tahmaa ja imeytyy hyvin. Valitettavasti siina ei ole savya ollenkaan, mutta muuten se on mainio tuote.

  Itse asun USA:ssa, joten tuotteen saatavuutta Suomessa en tieda. Jos loytyy kannattaa kokeilla. Itse kaytan yleensa SPF 55.

  Nimim. ei kiitos ryppyja

 8. 9

  Anonyymi sanoo

  Itse ostin juuri kesäksi tällaisen aurinkovoiteen kuin Ultrasun Very High 50+ Ultra Sensitive. "Free from perfume, oils, emulsifiers & preservatives, water-resistant"

  Koostumus on melko kevyt ja geelimäinen. Oma ihoni on kesäisin aika lähellä normaalia ihoa, ei erityisen rasvainen eikä kuiva… enemmän kuitenkin rasvaisen puoleen. Käytän tätä kevyen päivävoiteen päälle, jonka jälkeen annan molempien hetken imeytyä ja sitten meikkaan. Suojakertoimellisen päivävoiteen etsinnän päätin unohtaa kokonaan, sillä tarpeeksi korkeaa suojakerrointa ei vaan löytynyt (varsinkin näin tetrasykliinikuurilla). Suosittelenkin tsekkaamaan kevyet vaihtoehdot aurinkovoiteista, jos sopivaa päivävoidetta ei löydy. 🙂

 9. 10

  sanoo

  Itse ilahduin kovasti kun mies Ruotsista tullessaan toi minulle Cliniquen aurinkorasva tikun, jota on tarkoitus käyttää kasvojen herkille kohdille esim. silmän alusille ja korvalehdille. Vielä en ole ehtinyt sitä kokeilla, mutta vaikutti oikein hyvältä suojakertoimen ollessa 35.

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Ostin Thaimaasta kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta, suojakerroin muistaakseni n. 50, ja se oli mielestäni paras ikinä kokeilemani. Löytyi ihan apteekeista ja normi boots tyylisistä kaupoista, eikä maksanut paljon mitään. Nimeä en kyllä valitettavasti muista… Semmoinen pieni oranssi valkoinen purkki 😮 Itsellä on aika rasvoittuva iho ja kiiltoa löytyy omasta takaa jo niin paljon, että aurinkovoiteet ei ihan hirveästi yleensä ole ihastuttaneet. Luulen, että oli tarkoitettu paikallisille, jotka pyrkivät mahd valkoiseen ihoon, koska purkin kyljessä puhuttiin vähän jostain whitening effectista. Voiteessa parasta oli kuitenkin, että iholle levitettäessä se muuttui ikäänkuin vähän puuteriseksi, joten kiiltovaikutusta ei päässyt tulemaan ollenkaan. Pystyi hyvin laittaa jopa meikin päälle päivän mittaan ja tietty korkea suojakerroin myös esti nenää palamasta. Valkaiseva vaikutus ei minua niin haitannut, koska iho on aina niin vaalea, mutta muistaakseni niitä oli ihan normi versiota saatavilla.

  Tykkään kyllä myös Estee Lauderin siitä sävytetystä kosteusvoiteesta, jossa on joku spf, mutta Thaimaassa ollessa käytin vielä lisänä tuota niiden aurinkovoidetta.
  -Penny

 11. 13

  kaisa sanoo

  mutta voiko noiden aurinkovoiteiden päälle siis laittaa normaalisti meikkivoiteet sun muut, kun se jäi mulle tässä vähän epäselväksi? 😀

 12. 14

  sanoo

  Mulla on tällä hetkellä käytössä Dannén trans dermal sunblock, jossa on suojakerroin 30. Ostin tuon kun kosmetologi suositteli, ihan hyvältä on vaikuttanut. Jättää ainakin mun ihon mattapintaiseksi eikä tunnu tukkivan (finnit vähentyneet huomattavasti käytön aloituksen jälkeen, mutta siitä on todennäköisesti kiittäminen pillereitä). Ei yksinään kostauta ihan tarpeeksi kuivia poskiani. Taisin maksaa tuosta n. 50€/120ml, eli ilmeisesti se ei olekaan niin kallis kuin aluksi kuvittelin :D.

  Ei valitettavasti oo aikaa naputella koko inciä enkä nopealla googlauksella löytynyt, mutta active ingredients: octyl methoxycinnamate, octyl salicylate, benzophenone-3, menthyl anthranilate

  Oli pakko kommentoida kun tuntu kerrankin, että jostain mun sanomasta voi olla iloa eikä aina vain toisin päin! 😀

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Nyt en malta odottaa tuota mineraali+aurinkosuoja postausta! Kiva että muistutit kasvojen ihon suojaamisestä, sekun tuppaa joskus unohtua…

 14. 16

  suojaton sanoo

  Entäs Cliniquen Youth Surgen suojakertoimellinen kasvovoide? Eikös sellainenkin ole olemassa?

 15. 17

  LemonJuice sanoo

  Mä olen kosmetologiltani ostanut Biodrogan UV-suojan. On siis hieman litkumainen aine, joka laitetaan kosteusvoiteen tms. päälle, mutta meikin alle. Itse käytän mineraaleja ja kyllä niidenkin laittaminen ko. tuotteen päälle onnistuu. En ole vielä tänä vuonna ostanut, joten en tiedä, saako sitä vielä Suomesta.

  Pikaisella googlettamisella löytyi tämmöinen linkki.

 16. 18

  Maija sanoo

  Tein tässä juuri vastaavanlaisen metsästyskierroksen muutaman apteekin ja Sokoksen meikkiosaston kautta. Apteekit möivät eioota korkeampien suojakerrointen kohdalla. Jotain Vichyn (muistaakseni SPF 25 tms.) voidetta kokeilin, mutta se vaikutti itselleni liian paksulta. Tässä testattuja Eucerinin ja Vichyn voiteita minulle ei jostain syystä tarjottu lainkaan (olisivatko olleet sitten myyjän mielestä sopimattomia meikin alle, en tiedä). Ensi kerralla pitää tutustua niihinkin, hyvä tietää!

  Sokokselta sitten löytyi Cliquen City Block, jonka kelpuutin mukaani. Minäkin tykkään tämän voiteen koostumuksesta ja sävystä. Öljyttömänä tuotteena tämä on vielä erityisen hyvä meikin alle. Muutaman päivän kokeilun jälkeen kasvoni eivät ole illasta edes punoittaneet, vaikka olenkin joutunut oleskelemaan auringossa miltei koko päivän. Voiteen väri on tosiaan aika vaalea, tummempi-ihoisille kenties jopa liian vaalea? Itseäni tämä ei lakanaihoisena toki lainkaan haittaa, näytän tällä jopa hieman päivettyneeltä!

  Voiteesta on näemmä myös spf 40 -versio: http://reviews.sephora.com/8723/P143329/reviews.htm?pageNumber=4&sortOrder=rating

  Mielenkiinnosta kysyisin vielä, että voiko tuota UVA-suojan laatua jotenkin määrittää itse, kun noissakin pakkauksissa sitä vain mainitaan olevan?

  Niin, ja Cliniquen Superdefenceä myyjä ei minulle suositellut ikäni (22) vuoksi.

 17. 19

  sanoo

  BB <3 eli korealainen keksinto BB-creamit. Niita loytyy useammaltakin sarjalta, itsella kaytossa juuri nyt Natriv. BB:t ovat meikkivoiteen, kosteusvoiteen ja aurinkovoiteen risteytyksia, ja niita loytyy korkeallakin (jopa 50) suojakertoimella, ja uv suojalla.
  Todellakin lahes kaikilla aasialaisilla sarjoilla tuollaisia on, ja maybellinen aasiasarjallakin taitaa omansa olla.
  skin foodilla esimerkiksi on useammankinlaisia.

 18. 20

  Anonyymi sanoo

  Minulla on käytössä Cliniquen Superdefence UVA/UVB 25. Olen käyttänyt silmänympäryksille tavallista sy-voidetta, mutta mielessä on käynyt mahtaako tuo Clinique olla sopivaa sy-iholle?

 19. 21

  sanoo

  Ai vichyllä on tuollainen sävyttäväkin 🙂 Meillä on myynnissä mm. eucerinin, acon ja vichyn tuotteita paljon, muttei juuri tuota rasvaa. mutta vastaavaa on ihan perusaurinkovoiteena isossa perhepakkauksessa. itse ostin suihkevoiteen, joka on suunnattu lapsille ja suojakerroin on 50.

  tuo eucerinin kasvovoide kyllä kiinnostaa kans, saatan ostaa sen töistä itselleni.

  Eucerinillähän on kattava valikoima noita voiteita mm. kuivalle iholle ja aurinkoallergikoille omansa sekä lapsille sopivia voiteita.

 20. 22

  Anonyymi sanoo

  Täytyykin testata seuraavan kerran paljonko laitan kasvovoidetta. Tällä hetkellä käytän meikkivoidetta jossa 15 kerroin ja Clarinsin päivävoidetta jossa myös sama 15 (se nuorille suunnattu sarja mistä olet kertonutkin), onko tämä ihan ok suoja kun ottaa huomioon että liikun harvoin pahimpaan päivänaikaan kesällä ja ehkä pari kertaa viikossa olen noin 30min auringossa kävelymatkojen ajan (ja silloinkaan en klo 11-15)? Olen muuten käyttänyt tuota Vichyn 50 kertoimista ja oli aivan liian rasvaista, kun oma ihokin on vielä rasvoittuva :/

  Tiedätkö youtuben Michelle Phanin? Hänellähän on oma kosmetiikkasarja ja tutorialeista olen nähnyt hänen voiteen jossa on suojakerroin 30, jättää _täysin_ mattapinnan ja voi levittää myös meikin päälle eikä suttaa. Michelle Phanin youtube-sivusta löytyy lisää tietoa.

 21. 24

  sanoo

  Itselläni on sekaiho ja varsinkin otsa kiiltelee helteisellä säällä. Itse olen ollut tosi tyytyväinen Avonin Anti-Shine -kasvovoiteeseen. Suojakerroin on harmikseni ainoastaan 20, mutta onneksi suojapuikossa suojakerroin on sentään 30.
  Tätä voin suositella niille, jotka tarvitsevat mattaisen aurinkovoiteen kasvoille.
  Tuotetiedot: http://www.avon.fi/PRSuite/productdetails.page?46755

 22. 25

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve! Minulla olisi sinulle yksi kysymys tänään ostamastani aurinkovoiteesta 🙂 Tuote on Nivean, nimeltään '' Protect & bronze '', suojakerroin 20. Kysymykseni liittyy lupaukseen joka putelin tekstissä annetaan. Se kuuluu näin: '' Sisältää luonnoliista lakritsi-kasvin uutetta, joka aktivoi ihon oman melaniinin tuotantoa. '' Niin tämän väitteen paikkansapitävyyden haluaisin tietää. Pystyykö tuote todella edistämään rusketusta? Ostin tuotteen koska rusketus tarttuu minuun aika huonosti. En rusketu helposti, enkä myöskään pala. Pistänkö INCIä tulemaan vai osaatko vastata ilmankin 🙂 Kiitos jo etukäteen!

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Tuo vichyn voide tuntuu minusta ihan meikkivoiteelta! Minulla on rasvainen iho ja lievä akne ja tämä tuntui jopa peittävän jotain 😮 siis olen varmasti kokeillut tätä huonommin peittäviä meikkivoiteita 😀 Ihan omituista piti ihan tarkistaa, kun ostin että olen ostanut oikean tuotteen.

 24. 28

  Anonyymi sanoo

  Hei!
  Tulipa hyvään saumaan tämä aihe, kun olen koko kevään etsiny sekaiholle soveltuvaa suojakertoimellista päivävoidetta 🙂
  Eucerin ja Vichy jäivät nyt kiinnostamaan, joten osaisitko sanoa, kumpi olisi parempi vaihtoehto sekaiholle? Jos meikkaan vielä kevyesti päälle? -Tuitui

 25. 29

  Anonyymi sanoo

  Kiitos, taas ihan mainiota informaatiota. Taitaa mennä toi Eucerinin tuote kokeiluun. Ootko Virve koskaan miettinyt kauneusalan toimittajaksi hakeutumista? Se vois olla nappihomma sulle.

 26. 30

  sanoo

  Hmm, mikähän soveltuisi tällaiselle kalkkilaivan kapteenille eli olisi väritön? Ja mielellään mattainen lopputulos, sillä en käytä kesälläni kasvoillani laisinkaan meikkiä vaan ainoastaan kosteusvoidetta mutta eihän se sisällä mitään UV-suojaa :/.

 27. 31

  Anonyymi sanoo

  Shhhh ei saa sanoa että alle 25 suojakertoimet ovat hyödyttömiä. 😀 Ajattelin juuri satsata vähän tähän kasvojeni suojaukseen ja ostin Lumene Vitamin C -sarjan suojakertoimellisen päivävoiteen, jossa tosiaan on se sk 15.

  Onhan tuolla 25-kertoiminenkin aurinkovoide, mutta kun se pistää kasvot kiiltelemään niin pahasti, eikä mitään toivoakaan, että meikki näyttäisi hyvältä sen päällä (kuoriutuu ilkeästi pois). Tosin varmaan tarttee alkaa käyttää (:D) sitä, kun vähän näyttäisi siltä, että naamalle alkaa tulla aurinkoihottumanäppyjä. Tuo Eucerinin aurinkoallergisille suunnattu rasva pitää ihottuman aivan loistavasti poissa.

 28. 32

  sanoo

  SINÄ!
  Olet syyllistynyt minun aivan täydelliseen koukuttamiseen, niin blogiisi kuin kosmetiikan haalimiseenkin 😀 Toisaalta, en valita. Juuri pistin tilaukseen BareMineralsin aloituspaketin kun olen lukenut (myös muiden blogeista) siitä niin paljon hyvää. Nyt eikun odottelemaan paketin saapumista 😛

  Itse kalkkinaaman kapteenina olen miettinyt muuten sitä, että millaista itseruskettavaa sitä oikein uskaltaisi käyttää. Jotenkin olen saanut sellaisen kuvan, että niitä käyttäessä rusketuksesta tulee kovin tumma, eikä näin sovi iholleni yhtään. :S Olisiko sulla ehdotuksia minkälaista itseruskettavaa voisin käyttää, kun tosiaan naama näyttää aivan järkyttävän valkoiselta, enkä halua kuitenkaan halua olla "face tan gone bad"-esimerkki? 😀

  Enivei, kiitos viihdyttävästä ja hyvin informoivasta blogista, keep up the good work! 🙂

 29. 33

  Anonyymi sanoo

  Kokemusteni perusteella mineraalimeikki suojelee kasvoja auringolta aurinkovoiteen tavoin. Toki on pidettävä huolta alla olevan voiteen uv-suojasta, mutta siis all in all, mineraalit ovat hyviä suojia myös.

 30. 34

  sanoo

  Mites kun incissä on Eucerinin voiteessa ekana alcohol denat. ? :F Eikö se kuivata kauheasti? Muistan, miten aina on varoiteltu hajuvesistäkin, ettei aurinkoon sellaisia, joissa on sitä alkoholia. :S

 31. 35

  sanoo

  Purjehdin kesällä Suomessa merellä sekä matkaa että kisaa, ja pari kertaa ulkomailla talven aikana, ja olen huomannut sen, että jos pistää naamaan ns. täydet tällingit (=meikkivoiteen), niin naama ei ole kertaakaan palanut, mutta huolimatta kertoimien suuruudesta pelkällä aurinkovoiteella ilman meikkiä, vaikka sitä aurinkorasvaa lotraisi joka mahdollisessa välissä, kun vain ehtii, niin joka hemskutin kerta naama palaa. Ja se on v-mäinen juttu siinä vaiheessa kun ei sitä aurinkoa pääse karkuun mihinkään ennen kuin pääsee satamaan. En ole edes sen tarkemmin kiinnittänyt huomiota siihen meikkivoiteen kertoimien määrään, uskoisin niiden olevan pienempiä kuin tuhdeimmat aurinkorasvat. Mutta eron kyllä tuntee ja näkee naamassaan päivän jälkeen.
  Niin, en muista, onko siitä ollut puhetta täällä, mutta amerikkalaisissa aurinkorasvoissa se kerroinsysteemi ei ole sama kuin meillä Suomessa, mutta ainakin se, että SPF siellä on 50 niin se vastaa paljon matalampaa Suomessa. Ei nyt Google osu että miten paljon se heittää, muuta kuin että se heittää tosi paljon (puolet?)

 32. 36

  Anonyymi sanoo

  Itse laitan kohta tilaukseen tuota paljon kehuttua iqqun aurinkovoidetta suojakertoimella 35, jota voi myös laittaa meikin päälle!

 33. 37

  sanoo

  ei kiitos ryppyjä: Täytyy tutustua, olenkin tuosta jotain netistä lukenut. 🙂

  Anonyymi: Aurinkovoiteisiin on tosiaan ollut pakko siirtyä. Harmi, ettei niiden hoitoteho sitten taas ole aina niin hyvä kuin tavallisissa voiteissa. :/

  Laura: Tuo on kyllä näppärä tuote. 🙂

  Anni: 🙂

  Penny: Harmi, että meillä on niin paljon vähemmän valinnanvaraa aurinkovoiteissa kuin Aasiassa. :/

  kaisa: Periaatteessa voi, mutta kosmetiikka on pelkkää kemiaa ja kun aurinkotuotteen päälle lisää toisen tuotteen, voi suojakertoimen teho jopa heikentyä.

  Isa: Pitääkin tutustua. 🙂

  Anonyymi: Tulossa tosiaan lähiaikoina. 🙂

  suojaton: Sen suojakerroin sen sen surkeat 15, mitä noissa useissa suojakertoimellisissa päivävoiteissa yleensä on. :/

  LemonJuice: Kiitos vinkistä! 🙂

  Maija: Coty Blockin SPF 40 -versiosta olen jo itse pidemmän aikaa haaveillut. Harmi, ettei ole meillä päin myynnissä. :/
  UVA-suojan korkeutta ei voi sinänsä määritellä, mutta voi tarkastaa, millä aineilla se on tehty ja kuinka paljon aineita näyttäisi olevan. 🙂

  Ava: BB-voiteista moni onkin maininnut, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tutustua tarkemmin. Pitäisi kyllä. 🙂

  Anonyymi: Sopii periaatteessa kyllä. Noiden purkkituotteitten ongelmana on vaan se, että tuote on enemmän ja jatkuvasti kosketuksissa ilman kanssa ja aktiiviaineosat hapettuvat nopeammin ja teho heikkenee. :/

  norppa: On tosiaan uutuus, eli varmaan tulossa sitten teillekin myöhemmin. 🙂

  Anonyymi: Riippuu ihan siitä, kuinka tehokkaasti tahtoo itse suojata. Kannattaa kurkata nuo postauksessa linkittämäni muut aurinkosuojapostaukset.
  Olinkin ihan unohtanut Michelle Phanin enkä tosiaan tiennyt häneltä löytyvänkään tuollaista tuotetta. Ei kun tutkimaan. 🙂

  Leenukka: Tuostakin tulossa juttua. 🙂

  Sinisilmä: Kiitos vinkistä! 🙂

  Anonyymi: Nyt täytyy sanoa, etten ole yhtään perillä tuon suuntaisten tuotteiden toimintatavoista tai mahdollisuuksista, joten en voi sanoa asiasta yhtään mitään. Täytyykin lähteä tutkimaan. 🙂

  Anonyymi: Melko peittävä kyllä, vaikkakin vähän rasvaisempi. 🙂

  Karaokara: 🙂

  Tuitui: Ehdottomasti Eucrin, Vichyn on jo rasvaisempi. 🙂

  Anonyymi: Harmi vaan, ettei sellaiseksi noin vaan päästä. 🙂

  Panda: Minun aurinkovoidetutkimukseni ovat vielä sen verran kesken, etten osaa suositella mitään. :/

  Anonyymi: Mutta SPF 15 on toki parempi kuin ei mitään! 🙂

  Geppo: Pahoittelen. 😉
  Kalkkilaivan kapteenina minulla on muutama oma suosikki. Garnierin ja L'orealin itseruskettvat sprayt ovat ihanan luonnollisen lopputuloksen tekeviä (noista taitaa lötytyä lisää arviota blogistani itseruskettavien kategoriasta), levittyvät tasaisesti, antavat juuri sopivasti sävyä eikä haju ole kamala. Eivät värjää tukkaa tai kulmia, mutta jos tukka on ihan supervaalea, voi hiusrajaan tulla hieman sävyä. Vartalolle kevyesti sävyttävät päivävoiteet ovat ihana ratkaisu, esim. Lumenen Vitamin C+ on ihana! 🙂

  Anonyymi: Mineraalipohjassa tosiaan käytetään aurinkosuoja-aineita. 🙂

  Maria: Olen nyt selvitellyt tätä asiaa ja tässä tapauksessa alkoholi ei kuulemma aiheuta mitään pigmenttiläiskää yms. Alkoholi on tuotteissa liottimena ja jos tuotteen koostumuksesta tahtoo ohuen ja kevyen, on se lähes mahdotonta ilman alkoholia.

  BeeDee: Meikki on kyllä melko tehokas suoja. 🙂
  Jollakin USA:n laskutavalla USA:lainen suojakerroin voi tosiaan olla ilmeisesti numerona tuplasti suurempi kuin eurooppalaisella systeemillä laskettuna, mutta USA:laisista tuotteista (joita ei tuoda EU:hun) ei aina tiedä, millä systeemillä kerroin on laskettu ja pitääkö paikkansa meidänkin järjestelmässämme.
  Tästä aiheesta olisi kiva tietää enemmänkin. 🙂

 34. 38

  sanoo

  Anonyymi: Minuakin houkuttaisi, mutta en oikein luota noiden pienten firmojen aurinkosuojatuotteisiin, sillä toimivia ja kunnolla suojaavia (muutenkin kun vain palamiselta) aurinkotuotteita on todella haastavaa kehittää enkä oikein uskalla luottaa noihin pienempiin firmoihin. :/

 35. 39

  pussijamssi sanoo

  Mie ostin n.15 eurolla kroatialaisesta apteekista Avenen Eau Thermale very high protection SPF 50 -tököttiä naamalle, "normal to combination sensitive skin" ja on kyllä hyvää! Ihan kuin normi kosteusvoidetta, ei jätä naamaa kiiltäväksi eikä pärstä punoittanut yhtään vaikka hengailin polttavan auringon alla useampina päivinä. Toki voi palaa ilman punoitustakin, mutta uskoisin etta ihan hyvän suojan antaa.
  Varmasti saa Suomestakin suht samaan hintaan 🙂

 36. 40

  puuteri suojaa sanoo

  Olen BeeDeen kanssa ihan samoilla linjoilla tuosta meikin auringolta suojaavasta vaikutuksesta. Olin juuri viime viikonlopun helteillä kolme ja puoli tuntia meren rannalla ja kasvoillani oli vain tukeva, mutta siisti kerros L'Orealin mineraalimeikkipuuteria, sitä missä on sivellin pyöreän, korkeanmallisen purkin yläosassa.

  En palanut lainkaan. Saman vaikutuksen olen huomannut melkein millä tahansa tavallisella puuterilla ja olen ollut pelkän puuterin varassa etelässäkin monet kerrat kasvojeni osalta. Käytän puuteria toki aika reilusti.

  Puuterin ihana ominaisuus on myös se, että iho ei hikoile, joten puuteri pysyy iholla. Monet aurinkovoiteet suorastaan valuvat iholta pois, koska kasvojen iho niiden alla hikoilee vuolaasti.

  Mun ajatus puuterien suojaavuudesta on se, että talkki (joka on yksi mineraalilaji) estää auringon pääsyn iholle samoin kuin kangas estää auringon pääsyn vartalon iholle. Jatkan edelleen tällä hyväksi kokemallani linjalla, enkä käytä runsaskemikaalisia aurinkosuojia.

 37. 41

  Anonyymi sanoo

  Heips! Sopisikohan tuo mainitsemasi Vichyn aurinkovoide kesämeikiksi keltapohjaiselle iholle vai kuinka selkeästi se on vaaleapigmenttinen? Kasvojeni iho on kuivuuteen taipuvainen, mutta muuten hyväkuntoinen, joten mietin, että jos voidetta voisi käyttää päivämeikissä ihan yksinään ilman muita meikkivoiteita tai puutereita? Eikös muuten voidemainen poskipuna sovi rasvaisemman tuotteen kanssa paremmin kuin tavallinen? Todella hyvä postaus taas kerran, kiitokset mielenkiintoisista jutuista! 🙂 Mariia

 38. 42

  sanoo

  Kun kovasti etsin, niin Interneetti kertoi tällaista: Colipan määrittelyn mukaan Euroopassa, jos aurinkovoiteen UVA-suojaus on vaikka SPF 5 ja UVB – suojaus on 30, niin kokonaismäärä, mitä saa ilmoittaa tuotteen päällä on SPF 15. (En kyllä tajua miksi, koska se ei ole edes noiden keskiarvo, vai onko se asteikko vaan sit joku viiden välein systeemi?)Ameriikassa taas vastaava "elin" on FDA, jonka mukaan sitä UVA-suojaa ei tarvitse ottaa huomioon, eli SPF on Amerikassa 30 ja meillä siis se 15.

 39. 43

  Seireeni sanoo

  Dermalogican Pure Light. Suojakerroin 30!! Iholle jää kevyt hehku, mutta voide on pelkiltään melkein kuivattavan tuntuinen, eli ei tahmaa. Ihana. Ja kallis, prkl.

 40. 44

  sanoo

  pussijamssi: Aveneakin pitäisi kyllä kokeilla. 🙂

  puuteri suojaa: Suojaa varmasti hyvin palamiselta. Itse olen kuitenkin enemmän huolissani auringon iholla syvemmälle menevistä vaikutuksista, joten siksi tahdon lisäsuojaa UVA-säteilyä vastaan. 🙂

  Mariia: Keltapohjainen tuo ainakin on. En osaa sanoa miten tummalle iholle häivyttyy, mutta vaaleahkolle ainakin. 🙂 Voidemainen poskipuna sopii tosiaan voidemaisen pohjan päälle, sillä puutrimainen saattaa kinnata kiinni eikä levity tasaisesti.

  BeeDee: Aah, tuo liittyy siihen, että vaikka tuote (EU:ssa) suojaisi UVB-säteilyltä suojakertoimen 30 veroisesti, täytyy sen EU:n säädösten mukaan kyetä tuomaan vähintään 1/3 tehostaan UVA-suojan. Tällöin UVA-suojan pitäisi olla 10, mutta Koska UVA-suoja on kuitenkin vain 5, ei tuote saa ilmoittaa sujojakertoimekseen kuin 15, sillä muuten tuo UVA-suojan minimivaatimus ei toteudu. USA:ssa UVA-säteilyä ei siis tarvitse huomioida ja heillä iloitettu UV-suoja saa tosiaankin koskea vain UVB-suojaa eikä UVA-suojalla ole mitään väliä.
  Enpä siis osta tuotteita, joita ei myydä EU:ssa.
  Kiitos sinulle, en tajunnutkaan ajatella noiden juttujen liittyvän yhteen! 🙂

  Seireeni: Pitää tutustua! 🙂

 41. 45

  sanoo

  Kannattaa ehdottomasi kokeilla japanilaisia aurinkovoiteita, jos haluaa oikeasti mattapintaisen tuotteen. Itselläni on tällä hetkellä kokeilussa Sofina Perfect UV Lucent, joka jättää iholle täysin matan silikoniprimerityyppisen pinnan, ja todella rasvainenkin iho pysyy pitkään lähes rasvattomana! Minulla on hiukan hankaluuksia saada mineraalit tarttumaan tähän, mutta olen sipaissut päälle hiukan heleyttäjää. Tällä yhdistelmällä näyttää helposti jopa hiukan liian hyvältä 🙂 Vaikka Sofina on lähes täydellinen, ajattelin vielä kokeilla Anessaa, joka on Shisheidon tuotemerkki. Molempia on kehuttu kovasti esim. Makeupalleyssa.

  Jos saa mainostaa toista blogia, kylläkin miehille suunnattua, niin täältä löytyy hyvä postaus asiasta http://www.scform.com/2010/04/japanese-sunscreens-why-to-use-them.html

  Itse tilasin oman Sofinani täältä: http://www.bobodave.com/index.php?main_page=product_info&products_id=133

 42. 46

  nuppu sanoo

  Heippaaa,

  mites tuo lasten aurinkorasvojen käyttö? Niissähän kuitenkin on korkeita suojakertoimia, joten voisiko niitä käyttää meikin alle?

  Ja miten toi aurinkorasvojen käyttö vaikuttaa yleisesti ruskettumiseen? Moni kun tuntuu tahtovan nimenomaan palaa, jotta palanut iho tasoittuisi rusketukseksi, eikä sen vuoksi käytä aurinkorasvoja..?

 43. 47

  Janina sanoo

  Olin juuri viime viikolla Santen koulutuksessa, jossa kerrottiin heidän uusista aurinkotuotteista, ja sieltä nousi esiin erittäin mielenkiintoinen tapaus. 🙂
  Santella on kasvoille tarkoitettu aurinkosuojavoide, jossa suojakerroin on 20, ja tämä jättää OIKEASTI aivan 100% mattapinnan ainakin minun iholleni. 😀 Olin itsekin täysin hämmästynyt tästä, ja aluksi innoissani, mutta olihan siinä tuotteessa huonotkin puolensa:
  – alkoi "rullautua", kun ihoa silitteli vähääkään.
  – aurinkosuoja taisi olla täysin fysikaalinen (kouluttaja ei osannut vastata tähän, että onko myös kemiallinen)
  – kosteutusteho ei ole minkäänlainen, eli päivävoiteesta ei tämän kanssa voi luopua
  – suojakerroin kuitenkin vain 20

  Oman kesälempparini otin juuri käyttöön, tuo sinun esittelemä Lancomen Hydra Zen. Minun iholleni se on tarpeeksi kevyt meikin alle, mutta kuitenkin tarpeeksi kosteuttava, että nenäni ei ala hilseillä (viehättävä piirre, eikö ;D) päivän mittaan.

  On muuten kumma, että ihmiset eivät enemmän suojaa kasvojen ihoa päivittäin kesällä. Meilläkin usein asiakkaat ihastelevat esim. Nivean rasvoja, kun niissä on useassa SK8. Minä laitan päivävoiteesta kasvoille SK30, meikkivoiteessa SK25 ja silti välttelen aurinkoisia paikkoja. 😀

  Muutenkin suojakeroimista on olemassa legendoja, jotka ovat "totuuksia", esim että ruskettunut iho ei tarvitse suojaa. Tai että mitä korkeampi suojakerroin (esim. SK10 vs SK15), sitä heikommin ruskettuu.
  Millä perusteluilla sinä korjaat näitä väittämiä? 🙂

 44. 48

  sanoo

  heii, kirjoitit tuossa näin;
  "UVA-suoja-aineita löytyi INCI:stä muutama ja luotan näiden tehokkuuteen".
  voisitko kertoa, mitä aineita INCI-listalta kannattaa etsiä jos haluaa tietää sisältääkö se UVA-suojan (ja jos pakkauksessa ei kerrota siitä mitään)? 🙂

 45. 49

  sanoo

  En jaksanut lukea koko vastausketjua läpi, jos joku muukin on ollut samaa mieltä, mutta tässäpä mun ihotautilääkäriltä saamat ohjeet. Oma ihoni on kuiva ja atooppinen ja talvisin järkyttävä. Kulutan puolen kilon perusvoidepöniköitä urakalla. Onneks kesä ja aurinko tuo helpotusta. Mutta siis ne ohjeet.

  Iho tarvitsee aurinkoa, koska se tarvitsee D-vitamiinia ja koko elimistö siis myös. Suomessa aurinkoa näkyy niin harvoin, että elimistö valmistaa D-vitamiinia vain toukokuusta elokuuhun. En nyt muista tarkkoja päiviä. Aurinkosuojavoide tekee sen, että se bloggaa (ne jotkut systeemit pois), että D-vitamiinia ei synnyt. Joten 15 minuuttia auringossa ilman suojavoidetta on must. Kasvot toki saa vetää vaikka kertoimella 50, mutta riittävä osa täytyy olla ihan au naturel. 15 minuutin jälkeen sitten suojakertoimet kehiin.

  Suojavoide kannattaa olla esim kerrointa 15 tai 25 ja lisätä välillä ja aina uinnin jälkeen, tai jos hikoilee runsaasti, niin sitten vähän väliä. Suojavoiteiden 30 + ogelma on se, että ihmiset uskoo, että niitä ei tarvitse lisätä iholle lainkaan. Elävä esimerkki oli etelästä, jossa minä pärjäsin palamatta sk:lla 20, kun ystäväni käytti sk 30 ja paloi silti. Minä lisäsin rasvaa tunnin välein, ystävä ei.

  Paras suojakerroin (lääkärin mukaan edelleen) on sellainen, jossa on myös fysikaalinen suoja eli esim. Vichyn sk 30 lapsille. Oli mukana veneilemässä ja hyvää oli.

  Niin ja klo 18 jälkeen aurinko paistaa jo niin matalalta, että se vain lämmittää. Ei esim. enää rusketu, eikä myöskään D-vitamiinia synny. UV-B säteet eivät enää maahan asti pääse. Siis täällä kotosuomessa. Ulkomailla eri juttu.

 46. 50

  sanoo

  Caitia: Tuo D-vitamiinin saannin tarpeellisuus onkin tosiaan tullut aiemmissa aurinkovoidepostauksissa esiin, mutta hyvä että muistutit siitä taas.
  Itse suojaan lähinnä kasvoja ja rinnustaa epätoivoisesti, mutta muuta kroppaa vain silloin, kun tiedän olevani auringossa kauemmin kuin sen 15 min.
  Itse en niinkään ole huolissani polttavasta UVB-säteilystä (siltä osaan kyllä suojautua asianmukaisesti ja vältellä aurinkoa) vaan enemmän UVA-säteilystä, joka on se rypistävä (aiheuttaa arviolta 80% rypyistä iholla) ja jota on aina (ainakin valoisaan aikaan) ilmassa ilmeisesti jonkun verran, vaikka olisikin varjossa.
  Ja on kyllä totta, että suurempaa suojakerrointa käyttävät ihmiset eivät yleensä tajua lisätä tuotetta aurinka ottaessaan. Itse käyttäisin kyllä silti suojakerrointa 30, sillä kyse ei ole kuitenkaan vaan siitä, kuinka kauan iho kestää aurinkoa palamatta vaan kuinka suuren osan UV-säteilystä aurinkovoide iholta suodattaa. 🙂

 47. 51

  ei aurinkosuojille sanoo

  Juuri tänä aamuna tuli ohjelma, jossa lääkäri Antti Heikkilä varoitti aurinkosuoja-aineiden syöpävaarallisuudesta, d-vitamiinin suuresta tarpeellisuudesta (ja sen aurinkosuojaavuudesta) ja fysikaalisten suojien nanopartikkeleista, jotka kulkeutuu keskushermostoon. Katsottavissa netistä. Ohjelma on studio55.fi ja tänään tullut. Siinä oli niin järkevää asiaa, etten ole ennen kuullut.

  Siis: Aurinkorasvat voi suojata rypyiltä, mutta kuka haluaa vaihtaa rypyt syöpään?

 48. 52

  sanoo

  ei aurinkosuojille: Niin, tämäkin on yksi kanta. 🙂
  Fysikaalisista suojista ja niiden nanopartikkeleista sen verran, että mineraalimeikkisarjatkaan eivät yleensä käytä nanopartikkeleita, sillä niin pienet partikkelit eivät tuo sitä peittävyyttä, mitä mineraalipohjien käyttäjät tahtovat. Mineraalimeikeissä käytetään siis isompia partikkeleita yleensä, tuosta löytyy googlettelemalla paljon juttua. 🙂
  Nanopartikkeileita en siis itsekään kannata millään tapaa.

 49. 53

  Anonyymi sanoo

  Mutta olen ymmärtänyt, että nanopartikkelit eivät pääsisi ihon läpi voiteista? Mineraalimeikit ovat eri juttu, koska niistä ne päätyisivät elimistöön hengitysteitse. Kaipaisin kyllä lisää infoa jos jollakulla on tietoa?

 50. 54

  sanoo

  Anonyymi: Tästä on ilmeisesti ollut näyttöä suuntaan ja toiseen ja homma on ilmeisen kiinstanalainen. Itsekin tosiaan kuulisin mielelläni lisäinfoa asiasta (muiden kuin mineraalimeikkien osalta), mikäli sitä jollakin on. 🙂

 51. 55

  sanoo

  Oh, olinkin kokonaan hypännyt parin kommentin yli. 🙂

  e: Japanilaisiin tutustuttu, kiitos! 🙂

  Janina: Minä lauon usein sitä, ettei UV-suojan kanssa ole kysymys vaan palamisen välttelystä vaan että se aiheuttaa n. 80% ihon rypyistä. Tällä saa säikyteltyä monet. 😉
  Myös kertomalla, että hitaammin tuleva rusketus menee syvemmälle ihoon ja kestää kauemmin saa ihmisiä käyttämään suojavoidetta sekä valaisemalla heitä siitä määrästä, joka täytyisi lutrata, jotta purkin suojakerroin toteutuisi ("Muistathan sitten, että tuossa on tavaraa kuuteen käyttökertaan?"). En tykkää myydä kalliita aurinkosuojatuotteita, sillä ihmiset eivät raaski käyttää niitä tarpeeksi. :/

  veeveera: Nämä ovat tehokkaita UVA-suojia:
  -zinc oxide
  -butyl methoxydibenzoylmethane (eli avobentsoni tai methylanthranilate tai Parsol 1789)
  -Methylene-bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol (Tinosorb M)
  -Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (Tinosorb S
  -terephthalylidene dicamphor sulfonic acid (Mexoryl SX )
  -Drometrizole trisiloxane (Mexoryl XL)

 52. 56

  aurinko armas sanoo

  Vielä tästä samasta aiheesta sellaista, että auringossa kuumeneva aurinkovoide on syöpää aiheuttava. Tämä on kuulemma syy siihen, miksi Australiassa on alkanut esiintyä niin paljon ihosyöpää sen jälkeen kun aurinkosuoja-aineet ovat tulleet aktiivikäyttöön. Ennen a-s-aineita ihosyöpä oli äärettömän paljon harvinaisempi. Kuitenkin ennen ihmiset olivat paljon enemmän ulkona, koska ulkotyöt olivat yleisiä. Kemialliset aurinkosuojat ovat ne, jotka lisäävät ihosyöpää, aurinko pieninä ja normaaleina määrinä ei sitä tee. Palaa ei pidä, eli auringon otossa on säilytettävä maltti.

  Ihmiselle kaikkein tärkein ja hyödyllisin d-vitamiinin muoto syntyy keskipäivän auringossa, koska muina aikoina oikeanlainen auringonsäteily suodattuu ilmakehään. Eli meidän virallinen totuus aurinkosuojauksesta on väärä ja ihmisen terveydelle suorastaan haitallinen.

  Nanopartikkeleista nimenomaan sinkki ja titaanioksidi ovat sellaisia, jotka kulkeutuvat keskushermostoon. Molemmat ovat fysikaalisia aurinkosuojia, eivät kemiallisia. Eli jos käyttää jompaa kumpaa tai molempia sisältävää aurinkosuojaa, aineiden pitää olla suurijakoista hiukkaskooltaan, jolloin ne myös näkyvät iholla valkoisina.

 53. 57

  sanoo

  aurinko armias: Nanopartikkeleista yhtä "suurempia" koko ovat nämä mikronisoidut (onkohan oikea suomennus, micronized siis englanniksi) partikkelit, joista taas ei ole todettu käsittääkseni terveyshaittoja ja jotka ovat ne yleisin käytetty muoto minun ymmärtääkseni.
  Itse en suosittele tosiaan koko kropan verhoilua, mutta kasvojen ja rinnustan, joilla liika auringonsaanti näkyy selkeästi.

 54. 58

  Jenni sanoo

  Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream Sun Defense For Face SPF 50 on mielestäni kokeilemisen arvoinen. Öljytön ja kevyt verrattuna muuhun tuoteperheeseen. Vielä kun löytäisi hyvän silmänympärysvoiteen suojakertoimilla!

 55. 59

  Anonyymi sanoo

  Heitänpä miehenä kommentin tänne.

  Todella hyödyllinen artikkeli. Itse muuttamassa tropiikkiin ja pitää about satasen arvosta ostaa rasvoja.

  Ps. näytät tossa kuvassa syötävän hyvältä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *