Ally, Bob, Rosa, Margarita… I love you all!

Maahantuojat ja valmistajat lähestyvät usein bloggaajia toiveenaan voida lähettää heille tuotteita, joita nämä voisivat blogeissaan esitellä.

Aina homma ei kuitenkaan automaattisesti mene näin päin. Tällä kertaa minä nimittäin itse kiinnostuin jostain niin paljon, että halusin itse lähestyä heitä.

Kyse on siis siitä, että olen mieletön saippuafriikki. Te tiedätte, kuinka Lushin herkulliset saippuat ovat saaneet minulle veden kielelle, kiljunnan kurkkuun ja innostuksesta läiskyvät kädet heilumaan. Kun muutama teistä sitten vihjasi, että on olemassa suomalainen hieman vastaava firma nimeltä Soap Factory, olin aika tavalla innoissani (näin lievästi sanottuna).

Soap Facotry on siis kotimainen nelisen vuotta vanha perheyritys ja se valmistaa mm. herkullisia saippuoita käsityönä käyttäen niiden valmistuksessa mahdollisimman luonnonmukaisia aineita. Saippuoissa ei ole mitään säilöntäaineita eikä firma tietenkään käytä eläinkokeilta. Tuotteet ovat myös Avainlipputuotteita! (Lisää firman filosofiasta voit lukea täältä.)

Otin firmaan yhteyttä eikä aikaakaan, kun sain kipittää postista paketin.

(Kerroin tämän tarinan taustat teille siksi, että tiedätte, että tällä kertaa minä olin ensimmäistä kertaa blogini historiassa niin innoissani jostakin, että otin aivan itse yhteyttä firmaan sen sijaan, että minua oltaisiin lähestytty. Minä siis itse nimenomaan tahdoin päästä testaamaan tuotteita voidakseni esitellä ne teille enkä nyt siis vain kirjoita näistä siksi, että olen nämä saanut.)

Kaksikymmentä ihanaakin ihanemman näköistä saippuaa! Ihan mieletöntä!

Ja siis kuinka söpösti nämä ovatkaan pakattu! Jokaisen saippuan ympärillä on pieni naru ja kortti, joka kertoo mistä saippuasta on kyse, mikä saippuan ideana on ja mitä raaka-aineita siihen on käytetty.

Tosiasiassa saippuat tulevat ilman naruja ja kaikki pakkaustiedot on painettu saippuan ympärille paperiseen vyötteeseen, josta löytyy myös parasta ennen -päiväyskin.

Minuun tässä firmassa kolahti kaikki. Paitsi että firma on kotimainen ja saippuat ovat ihania, ovat myös kotisivut todella selkeät.

Saippuat ovat myös kohtuuhintaisia (5,20 € kpl) ja postikulut kiinteät 5 euroa tilauksesta riippumatta.

Minusta tässä on ehdottomasti konsepti, jonka puolesta haluan puhua.

Nämä ovat oikeasti niin herkkuja, ettei ”Älä syö” -kielto tule aiheetta.

Kyllästytin jopa Englantilaistuneen Herrasmieheni mitä luultavimmin totaalisesti lähettelemällä hänelle kännykälläni pitkin päivää fiilistelykuvia saippuoistani…

Mutta kuten siis varmasti ymmärsittekin jo, olen aivan innoissani näistä.

Saatte aivan takuuvarmasti tarkempaa infoa ja postauksia yksittäisistä saippuoista ja tämä oli vasta esimakua tulevaan.

Oletteko te kokeilleet Soap Factoryn saippuita tai muita tuotteita? Oletteko tekin innostuneet? (Tai oletteko edes puoliksi yhtä innoissanne näistä kuvista kuin mitä minä olen nyt?)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  siis saitko sä nuo lahjaksi ? mahtavaa 🙂 en ole vielä kokeillut, on ollut yli vuoden kirjanmerkeissä nettisivusto, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi että tilaisin, ehkä sitten kun hehkutat jotain ihanuutta tarpeeksi, innostun itsekkin tilaamaan 🙂

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Kavin juuri katselemassa sivuja ja ainakin mina innostuin ja katsoin mista niita saa Helsingista eli kun lennan takaisin Suomeen niin aikomus on kayda siella katselemassa ja ainakin ostaa tuon Kiss saippuan ukolle ja itselleni vaikkapa kaikki muut!

 3. 4

  sanoo

  Hei nää taisivat olla Porin Jazzeilla pitämässä kojua, tai sitten näitä saippua firmoja on useampia Suomessakin o.O Pitäneepi vähän tutkia asiaa. Mutta enivei oli karkin näköisiä 🙂

 4. 6

  Kaneli sanoo

  Tuttuja saippuoita tuo Joy ja Sugar. Käyttökokemuksena Joysta sen verran, että vaahtosi kivasti ja tuoksu oli ihana, mutta ei kovin kestävä. Sugar odottelee vielä kaapissa, kunnes innostun taas palasaippuoista…

  Näitä saippuoita saa muuten Tampereelta Pienestä saippuakaupasta (Tuomiokirkonkatu 23).

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Voi katkeruus… sait nuo kaikki! Mä olen ostanut nuo kaikki, justiinsa eilen tuli tilaus, jossa oli surf, joka oli vielä kokeilematta ja monta muuta uusintakokeiluun. Vaikka olen varsinainen suur kuluttaj, en ole saanut kuin joskus ekan tilauksen mukana jonkun brasilin kokeiluu. Yleensä ostan messuilta (kädentaito tai wanhan joulumarkkinat) ison kasan ja niillä pärjäilen… netistä tilaan sitten kun varasto ehtyy. Tällä hetkellä on nude kokeilussa kasvosaippuana. En ole ihan 100% siitä, että palasaippua on paras kasvoille, mutta menettelee. Jotkut kuulemma käyttävät näitä samppoonkin asemesta (uuden mustan keskustelupalstalta tai joltain muulta ekoilu plsstalta luin).

  Mutta siis, niin ihania ovat, että jatkossakin ostan. Messuilla on yleensä ollut 10% ale postituslistalla olijoille.

  Olen muuten kokonaisen vuoden seurannut kärppänä blogiasi. Viime kesänä kun töissä oli semi tylsää etsin tietoa sanalla "itseruskettava" googlesta, ja jäin koukkuun… nyt on jo moni puteli löytänyt kotiin sun vinkistä;) Mutta Sopefactoryn löysin ensin… jee:)

 6. 8

  sanoo

  Hui, hirvittävän hintaisia saippuoita! Täällä on myös paikallinen saippuafirma joka tekee aivan vastaavanlaisia saippuoita ja hinta on 2.50 kpl!!! Ja ovat siis luomusaippuoita ja käsin tehtyjä.Niitä saa ostaa suoraan tilalta, Olen kyllä huomannut että Suomessa luomu-nimellä voidaan rahastaa mutta mun mielestä 5 euroa saippuasta on kyllä todella järjetön hinta. Toisaalta nykymenoa täältäpäin katsellen Suomi on muutenkin todella kallis maa.

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Hei, musta on aina tosi kivaa lukea täältä sun blogista selostuksia kosmetiikasta ja niiden arvosteluja, sillä saan niistä myös itse vinkkejä.

  Nyt haluaisin kysyä, että voisitko suositella värjätyille hiuksille mitään hyvää hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka ei mielellään sisällä silikoneja, parabeeneja tms. (Ainakaan kovin paljoa, pakoltihan niitä tungetaan mukaan.) Kiitos!

 8. 10

  sanoo

  Hibbuli: Ovat ihanan tuoksuisia. 🙂

  champagne: Minä en pidä pahana hintana sitä, että Suomessa tehdystä saippuasta pyydetään viittä euroa. Jos alkaa miettimään liiketoiminnan kannalta, mitä kaikkea tuolla saippuan hinnalla täytyy kustantaa, niin pelkkiä 2,5 euron hintaisia saippuoita saa kyllä myydä aika pirun monta, ennen kuin liiketoiminta muuttuu kannattavaksi.

  Minä maksaisin näistä ilomielin tuon pyydetyn hinnan kun tietäisin, että rahat menevät pienehkölle kotimaiselle firmalle.

  Kyllä halvallakin saa ja hevosella pääsee, mutta minusta aina ei ole tarvetta tinkiä.

 9. 11

  sanoo

  Olen kokeillut aikoinaan Sugaria, Nudea ja jotain kolmatta jonka nimeä en muista. Sugar värjäsi hieman liikaa, mutta muuten ihan positiiviset fiilikset. Minun kohdalla Lush vie voiton saippuiden ihanalla pehmeydellä, vaikka kotimaista olisikin kiva tukea. 🙂

 10. 13

  Anonyymi sanoo

  Olin yksi heistä jotka yllytti sinua kokeilemaan Soap Factoryä! Kiva kun otit neuvosta mummot ja vaarit =D Innolla odotan testaustuloksia, koska itse en ole käyttänyt kuin Lushia.

  Heini

 11. 14

  moody sanoo

  Suosittelen tutustumaan myös Vihreä kosmetiikan saippuoihin (http://www.vihreakosmetiikka.fi/). Itse olen käyttänyt niitä jo useamman vuoden ja tykkään kovasti!

  Ylipäänsä kannatan saippuoita, koska niistä ei synny pakkausjätettä juuri lainkaan. Soap factoryn ja Vihreä kosmetiikan tapauksessa tukee samalla kotimaista työtä eikä tuotteita ole tarvinnut kuljettaa ympäri maailmaa.

 12. 15

  sanoo

  Puuh, puuh, puuh… Voi pieksut mitä ihanuutta! Ootan innolla käyttökokemuksia noista, mut vitsi mitä herkkupaketteja… <3 (ja vielä SUOMALAISIA)

 13. 16

  Tia sanoo

  Vaude mitä saippuoita noihin ei voi olla rakastumatta. Huomasin viime vuona sun blokissa noista Lushin saippuoista  postauksia  . Päätin itse kokeille niitä myös ja koukkuun jäin heti.

  Nämä  Soap Factoryn saippuat ovat vielä enemmän houkuteltavan näköisiä. Hintakin on sopiva. Täytyy kokeilla heti ensi kuussa.

 14. 17

  sanoo

  Mutta et sitten kuitenkaan maksanut ilomielin vaan pyysit ilmaiseksi, pienehköltä kotimaiselta firmalta.

  Mielenkiintoisen oloisia saippuoita, täytyy varmaan joskus ottaa oikein asiakseen tutustua tarkemmin. Olen huono saippuan käyttäjä, pitäisi varmaan sen suhteen vähän ryhdistäytyä, varsinkin kun muutakin on todellakin tarjolla, kuin perus Rexonaa. ;-D Vai mikä se nyt olikaan. Lux?

  Onko muuten Solina tuttu?
  http://www.solina.fi/
  Tosin heidän ideologiastaan en tiedä, taitaa olla esim. raaka-aineiltaan enemmän peruskaman käyttäjä. 😉 Tuolla vaan on joskus kanssa tullut ihasteltua saippuoita ym.

 15. 18

  Cerp sanoo

  Siis ihanalta kuulostaa! Myös loistavia lahjaideoita varmasti (tokihan täytyy itse ensin testata, khrm…) Ja parasta on, että jälleenmyyjät-listalta löytyi kotikaupunkini eräs sisustusputiikki. Pitänee käydä hypistelemässä rahatilanteen salliessa.

  Sisäinen kyyläni huomioi, että Englantilaistuneen Herrasmiehen kanssa puhutte suomea, oon jotenkin kuvitellut, että EH on puhuu englantia 😀

 16. 19

  Anonyymi sanoo

  oih, ihanan näkösiä! <3 Hei muuten olis postaus ehdotus, olis kiva pitkästäaikaa taas katsella videopostausta! 🙂

 17. 20

  Anonyymi sanoo

  oih, ihanan näkösiä! <3 Hei muuten olis postaus ehdotus, olis kiva pitkästäaikaa taas katsella videopostausta! 🙂

 18. 21

  Anonyymi sanoo

  oih, ihanan näkösiä! <3 Hei muuten olis postaus ehdotus, olis kiva pitkästäaikaa taas katsella videopostausta! 🙂

 19. 22

  Lakritsi sanoo

  Olen käyttänyt monta tuon firman saippuapalaa! Splash, Suomi ja Aito ovat lemppareita. Aivan varmasti ovat ihania kaikki!Espresson haluan kokeilla seuraavaksi. Toinen suosikkini on Vihreä kosmetiikka ja sen saippuat. Nyt vasta tajuan, että Soap Factoryn saippuoita voi ostaa netistäkin. Tähän saakka olen haalinut niitä lähinnä messuilta ja muista tapahtumista.

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Ovatko nuo 2 laatuisia? Ihmettelen vain palojen suurta kokoeroa ja tuota, miten laput on kiinnitetty.

  Itsekin aion tutustua näihin ja itseasiassa hämmästyin, että et tiennyt firmasta! Itse näin siitä ehkä muutama vuosi sitten jutun Tila-ohjelmassa.

  Terveisin attirancesta aiemmin höpöttänyt saippuafriikki 😀

 21. 24

  Nini sanoo

  Hmm tosiaan pakko olla Mohnin kanssa samaa mieltä, että hieman särähtää korvaan että maksaisit hinnan saippuoista jos ne kerran pyysit ilmaiseksi. Toki firma hyötyy mainoksesta ja arvostelun kirjoittamiseen menee aikaa, mutta kyse on kai kuitenkin harrastuksesta eikä työstä.

  Itse olen ostanut Soap Factorylta saippuoita lahjaksi ja tuoksut eivät ainakaan ole yhtä voimakkaita luin Lushilla. Jos tykkää siis vähän miedommista tuoksuista niin kannattaa kokeilla ja plussaa tietenkin kotimaisuudesta! Saippuoita löytyy kaikenlaisia, joten sopiva tuoksu löytyy varmasti.

 22. 25

  Veerukka sanoo

  Näitä on kuule käytetty jo useamman vuoden ja useamman palan verran! Ja olen näitä myynytkin ollessani töissä näiden jälleenmyyjällä. Ihania!

 23. 26

  Anonyymi sanoo

  Liikkeessä kävin muutamaa nuuskuttelemassa. Ainakin paketin läpi (muovia tmv oli laitettu) tuoksu oli mieto ja jätin kauppaan… Muuttuuko tuoksu käytössä? Postaathan pian näistä lisää? 😉

 24. 27

  sanoo

  Nämä muutamat reaktiot ovat hieman hassua katseltavaa minun silmissäni, sillä kuten en missään vaiheessa ole sanonutkaan, en tosiaan ole pyytänytkään ketään lähettämään minulle LAATIKOLLISTA saippuoita. Muutenkin minusta ihmisten reaktiot siihen, että joku saa ilmaiseksi kokeilla jotakin ovat outoja, sillä kosmetiikka-alalla tämä on täysin normaalia enkä näe siinä mitään erikoista. Itse en jotenkin osaa ajatella tuotteiden arvoa tällaisissa tapauksissa, sillä minulle kosmetiikan ilmestyminen on arkipäivää.

  Mutta tahtoisin nyt korostaa, että homman pointtina ei ollut, että MINÄ saan ilmaisia saippuoita vaan se, että kiinnostuin firmasta, halusin esitellä sen tuotteet ja konseptin TEILLE ja toivottavasti myös samalla lisätä kotimaisen firman tunnettavuutta. Blogissani käydään kuitenkin sen yli 100 000 kertaa kuukaudessa.

 25. 28

  sanoo

  Minäkin tahtoisin korostaa, että esim. minun kommenttini pointtina ei ollut reaktio ilmaisiin saippuoihin vaan siihen mitä kirjoitit. Olen itse ollut aikoinani pienyrittäjä ja siksi mielelläni edesautan pieniä yrityksiä tukemalla heidän toimintaansa. Tokihan minä ymmärrän, että tämäkin blogi on yksi suhteellisen varteenotettava mainoskanava eli tavallaan tuit firmaa mainostamalla heidän saippuioitaan. Missä ei ole mitään pahaa taikka väärää mielestäni.

  Minulle pointti ei ollut siinä, että SINÄ (tai joku muu) saa ILMAISEKSI jotakin ja kommenttini sisältö taisikin mennä vähän hukkaan.

 26. 29

  Anonyymi sanoo

  mä tilasin näitä kavereille synttärilahjaksi.

  en kyllä koskaan saannut mitään palautetta palojen toimivuudesta, mutta itse pidin tätä iha loistavana lahjaideana……

 27. 30

  Anonyymi sanoo

  Mohn: ilmaisit kyllä itseäsi ihan selkeästi enkä oikein minkäkään ymmärrä millä logiikalla sen sai käännettyä valitukseksi bloggarien saamista ilmaistuotteista?? 🙂

 28. 31

  sanoo

  Jottei nyt synny väärinkäsityksiä niin en viitannut Mohnin kommenttiin vaan johonkin, jonka halusin jättää jopa julkaisematta (mitä joudun tekemään tooodella harvoin). Kommenttini oli vastaus siihen ja samalla myös muille asiaa hieman hassusti ajatteleville. Pahoittelen, että asian saattoi nyt tulkita aivan väärin! 🙂

 29. 32

  Anonyymi sanoo

  Minusta nämä ovat ylihintaisia ainakin kokoonsa nähden, reilu vitonen 60 gramman palasta. Sehän tekee kilohinnaksi jotain reilu 80 e. Saippuapala on ihan naurettavan pieni käytettäväksi.

  Ei 100 gramman palan valmistaminen olisi juuri sen kalliimpaa ollut ja kuluttaja kokisi saavansa ihan normaalikokoisen saippuan käyttöönsä eikä tuollaista minisaippuaa. Sillä vaikka kuinka laskisi valmistuskustannukset raaka-aineineen ja työkuluineen, vuokrat, markkinoinnin, myynnin, verot etc. niin on ainakin osattu hinnoitella katteet kohdalleen. Voittoahan on tavoiteltava, mutta minusta tämä ei ole ihan kohtuuhintaista.

  -luomuyrittäjä-

 30. 33

  Anonyymi sanoo

  Minisaippua? Onpa täällä oudon negatiivisia kommentteja.. Olen ostanut
  Soap Factoryn saippuoita messuilta ja tilannut hiljattain netistä, ja
  ne ovat mielestäni kyllä ihan normaalikokoisia (ja hintaisia).
  Punnitsin tuon kaapissa olleen palan, ja se on keittiövaakani mukaan
  82g. Saippuoissa on tosi hyvä rakenne, eivät mene lilluksi niin kuin
  monet muut palasaippuat, joten kestävät tosi pitkään. Voisivat kulua
  nopeamminkin jotta pääsisi useammin vaihtamaan 🙂

  -LS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *