Lumene 6 in 1 Color Correcting Powder eli CC-puuteri

Sain Lumenelta jonkun aikaa sitten blogini kautta kokeiluun merkin  6 in 1 Color Correcting Powderin, eli tuttavallisemmin CC-puuterin.

Tuote kulkee ihan vaan puuterin nimellä ja lupaa neutralisoida punoitusta, tasoittaa ihonsävyä, tehdä samettisen mattaisen pinnan, kosteuttaa, olla pitkäkestoinen ja sulautua ihon sävyyn. Tuotteen ohjeistus jättää kuitenkin hyvin epäselväksi, onko tuotetta tarkoitettu käytettäväksi yksinään vai meikin päällä. Tuote nimittäin lupaa paljon, joten sen puolesta se voisi käydä yksinäänkin, mutta toisaalta se ei kuitenkaan mainitse olevansa meikkipuuteri? Merkin kotisivuillakin puhutaan vain helposta ja nopeasta meikistä. Käyttöohje-kohdassa puolestaan puhutaan vain englanniksi, kuinka meikkiä voi päivän aikana korjailla tuotteen avulla.

Lumene, miten olisi tarkennus pakkaukseen?

Päätin itse, että kokeilen puuteria ihan yksinään.

 

Blogger on siitä ärsyttävä, että se kaunistelee kuvien lopputulosta tasoittaen aina ihon sävyä. Oma ihoni on meikittömänä hieman punoittava, sille ilmestyy satunnaisia näppyjä, sillä on hieman pisamia ja silmänaluset ovat aina tummat. En uskonut, että tuote kykenee peittämään silmänalusiani haluamallani tavalla ja heitin niille erillistä peiteainetta. Muuten käytin vain pelkkää CC-puuteria.

Ja hyvinpä tämä kyllä näytti ihoa tasoittavan!

Epäröin alunperin puuterin sävyä, sillä ligh/medium -merkintä kuulostaa tällaisen kalpeahipiäisen korvaan aina kovin tummalta. Ilokseni sävy oli kuitenkin omalle vaalealle iholleni sopiva.

Myyjänä annan Lumenelle kuitenkin suuren miinuksen siitä, että sävymerkintä löytyy vain pakkauksesta avattaessa irrotettavasta tarrasta. Vaikka sävyvaihtoehtoja onkin vain kaksi, olen varma, että uutta puuteria hakiessa asiasta tulee asiakkaiden kanssa vääntöä. Jos vanha puuteri on mukana, ei kumpikaan testeri kuulemma näytä koskaan samalta kuin vanha ja jos puuteria ei ole mukana, on pakkauksen pohjasta otettu milloin pakkauskokoa ja milloin tuote-erän tunnusta värimerkinnäksi. Olisitte nyt vaan printanneet sen sävyn nimen sinne…

Anteeksi pessimistisyyteni, mutta en myöskään pidä Lumenen kovista vaahtomuovisista vipoista, joilla on niiden jäykkyyden vuoksi hankalaa saada puuteri levittymään täysin tasaisesti. Tuntuu, että se jää välillä liian isoiksi rannuiksi pitkin kasvoja.

Lopputuloksen kannalta pidin puuterista kuitenkin kovasti. Se tasoitti ihoa hyvin, tuntui iholla kevyeltä, näytti ohuelta ja tuntui sopivan matalta. Tuotteen kosteuttavuuteen en jaksa uskoa, mutta kuivuuteen taipuvaisella ihollani tämä ei ainakaan tuntunut liian kuivalta.

Hyvä tuote siis, jos pakkaukseen saisi vain nuo pari pientä korjausta!

 

Oletteko te kokeilleet Lumenen CC-puuteria? Mitä olette siitä tykänneet? Ja kuinka te olette sitä käyttäneet: yksin vai yhdessä meikkivoiteen/CC-voiteen kanssa?

Lumene 6 in 1 Color Correcting Powder -puuterilla on hintaa n. 15,90 euroa.


Lue myös nämä postaukseni:

IsaDora kivipuuteri vaalealle iholle MAC puuteri heleä lopputulos Loreal Total Cover palette

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Oot tosi nätti mut en vaan tykkää ku joka kuvassa: Hampaat näkyy( irvistykseltä näyttää) ja sit silmät sillei et oisit just nähy jonku haamun…..

  • 1.1

   Anonyymi sanoo

   Vitsi en ymmärrä mitä väliä ihmisen ulkonäöllä on ja miten siitä voi ärsyyntyä- Hymyillessä yleensä näkyy hampaat, ei voi mitään. Itselläni on myös isot silmät ja ei niitä saa pienemmäksi ei sitten millään….voi olla, että itsekin näytän haamun nähneeltä jonkun mielestä, mutta eipä siihen itse voi vaikuttaa.

  • 2.2

   Anonyymi sanoo

   Kiitos vastauksesta. Käväisinpä sitten ostamassa, kun sokoksella on -15% päivät. Ei tosiaan tummu, mutta muuttuu vähän punertavammaksi kasvoilla. Verrattuna kaulaan siis lievä ero, mutta ei niin valtava ettei pystyisi käyttämään. Ja tykkään muutenkin sekoitella eri puutereita. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Tuo on muuten pirun ärsyttävä tuo automaattinen korjaus, joka johtuu Googlen Picasasta. Bloggerhan tallentaan kuvat Picasan albumeihin. Tuon automaattisen "kaunistuksen" saa pois Google+-tilillä ja siten asetuksista.

 3. 4

  sanoo

  Onko tuo siis vaalein noista kahdesta puuterista? Itselleni tuntuu kaikki cc ja bb jutut olevan aivan liian tummia, olisi mukava päästä kokeilemaan edes jotain oikean sävyistä tuotetta. 😀 Ehkä pitää vain pistää testiin.

 4. 5

  sanoo

  Voi että, seuraavalla kerralla, ku puuteri loppuu, täytyy varmaan napata kokeiluun tämä! 🙂 Yritän nimittäin aina kaikkeni, jotta saisin kirjavasta ihostani mahdollisimman tasaisen sävyisen.

 5. 6

  sanoo

  Lumenen CC-voiteen kanssa yhdistelmä on hyvin valoisa ja tasainen, jos antaa voiteen 'imeytyä' hetken ennen puuterin laittoa. Ei kuivata ihoa (siihen taipumusta). Aiemmin en ole välittänyt Lumenesta erityisemmin, mutta näistä muodostui nykyisen arkimeikkini pohja. Miinusta vain siitä, että jos ei työpäivän aikana ehdi lisäämään puuteria t-alueelle, voi se 8h vuoron jälkeen olla liian myöhäistä jos haluaa luonnollisen ja sulautuvan lopputuloksen.

 6. 7

  Jessica sanoo

  Itsellä käytössä juurikin tuo light/medium-sävy. Asettuu kyllä mukavasti vähän pintakuivallekin iholle ja sävy on tällaiselle haamullekin riittävän vaalea eikä mielestäni tummu iholla. Käytän Lumenen CC-voiteen päällä tuomaan lisäpeittoa, korjailemaan päivän aikana sekä pikaisille kauppareissuille pelkällään ihon sävyä tasoittamaan. Sellainen monituote, ettei Lumenekaan osaa sitä nimetä ;D Näyttää Virvellä tosi hyvältä. Rauhallista joulua!

 7. 9

  Anonyymi sanoo

  Juuri päädyin tähän CC-puuteriin, ja vähän ristiriitaiset fiilikset vielä. Mietin Natural Coden oikeasti mattaisen ja talkittoman puuterin ja tämän välillä, mutta minut ohjattiin mieluummin tämän luokse, kun kerroin, että minulla on pintakuiva sekaiho. Tämän pitäisi olla parempi pintakuivalle iholle, mutta ihan mahdotonta minun ihollani lisätä tätä päivän mittään, aivan kamalasti korostaa pintakuivuutta, eikä mielestäni peitä juuri ollenkaan. Olen samaa mieltä tuosta vipasta, kamala tönkkö ja todella vaikea saada tasaisesti iholle. Enkä ole ollenkaan heleyttävien tai kuultoa antavien puuterien perään. Sillä "kuullolla" on paha tapa kerääntyä ihohuokosiini ja kahta kauheammin korostaa epätasaisuuksia. Ehkä tätä pitää vain opetella käyttämään.. Mutta toistaiseksi en ole kauhean vakuuttunut.

  Valitettavasti vanha luotto Lumenen talkiton mineraalipuuteri vetää viimeisiään, joten pakko alkaa etsiä uutta.

  -Sanna

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Hei Virve, jos huomaat tämän, voisitko neuvoa, millä välineellä Lumenen CC-puuterin saisi levitetyksi parhaiten? Samaa mieltä tuosta tönköstä vipasta, joka toimisi ehkä meikkipuuterin kanssa, mutta kun tämä tuote ei käsittääkseni ole meikkipuuteri. En ymmärrä, miten tällaista tavallista, siis kuivempaa, kaiketi viimeistelyyn tarkoitettua puuteria voi laittaa paksulla, tönköllä vipalla. En vain osaa käyttää sitä niin, ettei sellaisiin kohtiin, jossa on korkeuseroja (nenän ympäristö), tulisi vipan reunan muotoisia puuterikasaumia 🙁 Puuteri on kuitenkin itsessään hieman peittävä, joten olen käyttänyt tätä ilman meikkivoidetta, reilusti kosteutetulla iholla. Mutta silloin suti annostelee mielestäni liian hennosti… Ehkä ihan tavallinen, ohut vaahtomuovivippa toimisi parhaiten?

 9. 11

  Emma sanoo

  Vaikka tää on ”vanha” postaus ni vastaanpa kuitenkin koska itse vasta ostin ekaa kertaa Lumenen CC-puuterin. Lumenen meikkivoiteita ja puutereita olen käyttänyt aikalailla siitä asti ku aloin meikkaamaan, eli n. 15 vuotta. Päädyin ostamaan CC-puuterin vain siksi koska sitä puuteria ei löytyny, jota yleensä käytän..mutta ei siinä mitään, tätä ostan varmasti uudestaan, varsinkin näin talviaikaan. Ja tuon tönkön vipan heitin menemään. Käytän tätä meikkivoiteen päällä koska mun epätasasen värinen iho tarvii parempaa peittoa. Minä taputtelin tätä kevyesti meikkivoiteen päälle ihan pelkällä vanulapulla. Toki ohut puuterivippaki käy. Meikkipohjasta tuli täydellinen ja mikä ihaninta, kasvojani ei ole kutissut ollenkaan eli kyllä tämä vähä kosteuttaa! 5 tunnin jälkeenki meikkauksesta ihon tuntuu samettisen pehmeeltä!

 10. 12

  Karoliina Nurmi sanoo

  Tämä on vanha juttu, mutta kommentoin kuitenkin…

  Olen käyttänyt Lumenen CC-puuteria muutaman vuoden ja tykännyt todella paljon. Minulla se tasoittaa ihoa juuri sopivasti jättäen vienon, luonnollisen hohdon iholle. Se sopii pintakuivalle 40v iholleni suht´ ok toki muistuttaen kovin karheista kohdista pienellä hilseilyllä (kuten kaikki puuterit). Minä myöskään en usko puuterin kosteuttavuuteen, mutta ei se ainakaan tunnu kuivattavan ihoa lisää niin kuin monet puuterit. Olen luonnollisen meikin ystävä enkä pidä nukkemaisesta, selkeästi puuteroidusta, luonnottoman näköisestä ihosta ja siksi sopivan puuterin löytäminen on ollut vaikeaa. Kokeilemissani luonnonkosmetiikan mineraalipuutereissa on ollut se ongelma, että ne ovat olleet liian ”rasvaisia” ja ihosta on tullut nopeasti epämiellyttävän kiiltävä tai/ja puuteri on lähtenyt valumaan ryppyihin. Tämä Lumenen cc- puuteri on ollut kiva löytö eikä ole aikomusta vaihtaa!

  PS. Käytän puuteria ihan sellaisenaan (ja minulle se riittää) eli ilman meikkivoidetta, koska en ole vielä löytänyt riittävän luonnollista meikkivoidetta, joka ei tuntuisi ihottavalta pakkelilta naamalla, pysyisi ja olisi luonnollisen sävyinen ja näköinen. Levitän puuteria joko vipalla tai isolla puuterisiveltimellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *