Aamurakkaus

Olen erittäin, erittäin aamu-uninen tapaus ja kuten olen teille kertonutkin, aiheuttaa tämä nykyisessä työssäni hieman ongelmia aamurutiinien toimittamisessa.

Rakastan työtäni siinäkin mielessä, että voin halutessani tälläytyä viimeisen päälle vaikka joka ilta (ja näin minun melkeinpä myös oletetaan tekevänkin). Toisaalta olen kuitenkin myös oppinut työssäni sen, ettei aina tarvitse olla ihan vimpan päälle ja että välillä vähempikin riittää.

Aamuisin kosmetiikkamyymälä on auki asiakkaille vain 1,5 tuntia, jonka jälkeen pyörähtää käyntiin työpäivän fyysisesti rankin osuus. Seuraavien tuntien aikana mm. puretaan hyllyihin ja ahdetaan laatikoihin uutta juuri saapunutta myyntitavaraa, pyyhitään hyllyiltä pölyjän ja täytetään niitä sekä tehdään muuta yleistä järjestelyä iltaa varten. Tämän rumban jälkeen menen yleensä tunniksi tai pariksi salille, syön ja otan hetken rennosti ennen kuin laiva taas lähtee liikkeelle alkuillasta. Luonnollisesti tässä välissä käytän myös useamman hetken kuoriakseni sen edustavan kosmetiikkamyyjän esiin kaiken sen pölyn, lian ja hien alta, jotka päälleni ovat viimeisten tuntien aikana laskeutuneet.

Minun ei siis ole mitään järkeä tuhlata aamuisin kallisarvoisia ja unisia minuuttejani tälläytymiseen, minkä vuoksi meikkirutiineihini on jämähtänyt yksi pysyvä tuttavuus. Vaikka kuinka tykkäänkin mineraalimeikkipohjan tunnusta ja näöstä iholla, ei minulla vaan ole aamuisin aikaa pyöritellä sitä kasvoilleni. Eihän se nyt ikuisuutta vie, mutta minulla on kirjaimellisesti minuutti aikaa saada kasvojeni iho äkkiä nätiksi ja siistiksi ja siinä vaiheessa meikkipuuteri vaan on ehdoton paras ystäväni. Hommaan menee noin viisitoista sekunttia eikä hetkekäkään kauempaa. Loput 45 sekunttia olen käyttänyt peiteaineita silmänalusilleni läträten.

Yleensäottaen olen sitä mieltä, että halvalla voi saada kosmetiikassa nykyään hyvää. Meikkipuuterit ovat kuitenkin sellainen alue, jossa mielestäni hinta ja laatu kulkevat hyvin usein käsikädessä. Toki jokainen kallis meikkipuuteri ei ole automaattisesti hyvä, mutta ero edullisempiin on yleensä selkeä.

Käytin teini-iässä monen monta rasiaa Max Factorin Face Finity -meikkipuuteria varsin tyytyväisenä, ennen kuin myöhemmin pääsin kokeilemaan selektiivisten sarjojen vastaavia ja voin sanoa, että olen niin myyty, etten todellakaan enää palaisi edes tuohon Max Factoriin.

Ero selektiivisten ja halvempien meikkipuutereiden välillä ei niinkään ole niiden peittävyydessä vaan siinä, kuinka meikatulta lopputulos näyttää. Selektiivisten sarjojen meikkipuutereiden koostumus on lähes poikkeuksetta edullisempia kilpailijoitaan hienojakoisempaa, eli vaikka peittävyyttä tulisin, ei meikki mene yhtä helposti suttuisen ja pakkeloidun näköiseksi kuin mitä se vähemmän hienojakoisilla tuotteilla tehtynä usein menee.

Oma ylivoimainen rakkaustuotteeni tällä saralla on Cliniquen Almost Powder Makeup.

(Oma rasiani on vanhaa mallia, nykyään rasia on hieman eri mallinen.)

Tässä on loistavaa mielestäni aivan kaikki, mutta yritän kuitenkin eritellä tämän erinomaisuuden osatekijät teille.

Toisin kuin meikkipuutereissa yleensä, ei tämän mukana tule sientä vaan sivellin. Sivellin on pehmeä ja sillä saa tehtyä kevyempää peittojälkeä. Itse tahdon kuitenkin hieman peittävempää jälkeä yleensä, joten käytän tätä aina aluksi meikin tehdessäni sienen tai vipan kanssa. Jos sitten tahdon kuljettaa tätä mukanani ja tehdä meikkiin korjauksia ja pientä kiillon poistoa päivän aikana, käytän siihen puolestaan mukana kulkevaa sivellintä, jolloin meikki ei kökköönny päivän mittaa vaan pysyy kevyenä.

Tällä saa siis tehtyä joko kevyempää tai peittävempää lopputulosta ihan käytetystä apuvälineestä riippuen. Lopputulos on aina kuitenkin yhtä erinomainen. Tällä saa helposti piiloon kasvojen epätasaista väriä ja punoitusta ja iho jää heleän ja kuulaan näköiseksi. Pinta jää siis rasvattoman tuntuiseksi, mutta heleän näköiseksi. Moni asiakas onkin sanonut minun tätä heille laitettuani, että iho näyttää todella tasaiselta ja heleältä, muttei ollenkaan paklatulta vaan lähes meikkitömältä ja voin yhtyä heidän mielipiteisiinsä täysin. (Toki on hyvä pitää mielessä realiteetit, eli ei tämäkään tietenkään kykene ihmetekoihin.)

Loistavaa tässä ovat myös sävyt. Sävy 01 on oikeasti vaalea sävy, joka sopii hyvin suomalaiselle iholle. Itse olen kokenut muiden Cliniquen tuotteiden kanssa ongelmalliseksi juuri sen, ettei näillä leveyspiireillä ole meikkipohjissa tarjolla sopivia sävyjä meille vaaleille (joissakin tuotteissa kun niitä kuitenkin on olemassa). Tästä kuitenkin löytyy poikkeuksellisen hyvä vaalea sävy ja muutkin sävyt ovat todella hyviä ja tuotteesta on helppoa löytää asiakkaille täydellisesti istuvia sävyjä.

Tämän tekstuurissa on ihanaa paitsi sen ohuus myös sen kestävyys iholla. Mikään supermatta tämä ei ole, mutta sellainen perusmatta ja koska koostumus on tosiaan hienojakoinen, pysyy tätä myös helposti siistinä iholla.

Suomessa tällä on hintaa n. 40 euroa, mutta jos eksytte vaikkapa laivalle ja tax freehen, kannattaa tämä ehdottomasti napata mukaan. Tämän tax free hinta kun ei ole kuin hieman yli 20 euroa! (Cliniquen tuotteissa on muutenkin huima hintaero laivan tax free -hintoja maahintoihin verrattaessa, eli laivalta kannattaa todellakin napsia mukaan Cliniqueta!)

Okei, yhdestä asiasta tässä en tykkää. Minuun ei nimittäin jostain syystä vaan millään kolahda Cliniquen meikkituotteiden ulkonäkö. Tykkään, että tuotteet näyttävät kauniilta ja luksuksen näköisiltä, mutta Cliniquen meikkien kasaripakkaukset eivät vaan millään ole minusta kauniita. Tuo on kuitenkin hyvin mitätön miinus siihen nähden, kuinka loistava tuote on, joten en anna sen häiritä minua liikaa.

Onko joku muu tykästynyt tähän tuotteeseen? Oletteko samaa vai eri mieltä kanssani meikkipuuterien hinnan ja laadun kulkemisesta käsi kädessä? Onko moni teistä ylipäätänsäkään meikkipuuterin aktiivikäyttäjä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Käytän mineraalimeikkipohjan ohella MAC Studio Fix Powder Plus Foundation -meikkipuuteria, johon olen kyllä ollut tyytyväinen. Valitettavasti en kuitenkaan saa tyydyttävää lopputulosta aikaan 15 sekuntissa, vaan joudun tuhlaamaan paklaamiseen useita minuutteja, vaikka ihoni onkin melko hyvässä kunnossa. ;D
  Ehkä tuo Clinique onkin parempi.

  Seuraavaksi aionkin kokeilla joko Cliniqueta tai Dioria. Kumpaa suosittelisit? Cliniquen hinta kuulostaa opiskelijabudjettiin sopivammalta. Reilun parikymppiä voisinkin tuhlata lentokentällä. 😉

 2. 2

  sanoo

  Kiitos vinkistä! Olenkin etsinyt hyvää meikkipuuteria. Pitää testata tuo Cliniquen versio 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Tätä sinun blogiasi on todella kiva lukea. Odotan aina innolla mitä uutta olet kirjoittanut. Olen saanut paljon uusia ideoita mitä voisi kokeilla. Tyttö 18v.

 4. 4

  sanoo

  Mulla on ihan samanlainen käytössä ja olen tykännyt kovasti 🙂 Käytän tota käytännössä aina koska en tykkää meikkivoiteista koska ne tuntuu niin paksuilta ja epähengittäviltä iholla. Toi peittää juuri sopivasti 🙂 Ja omani oon ostanut myös laivalta kun hinta on siellä niin paljon alempi! 🙂

 5. 6

  Anonyymi sanoo

  Kirjoitin äsken vähän pidemmän sepustuksen, mutta netti meni poikki ja kirjoitus hävisi. Joten nyt vaan lyhyesti: Olisiko mahdollista saada kuvaa kasvoista ilman ko.meikkipuuteria ja meikkipuuterin kanssa?

 6. 7

  sanoo

  Tunniksi tai pariksi salille? Etkös sä ollut urheilun vihaaja numero 1? 🙂

  Mineraalimeikeistä tuli mieleen, että mikäs sun mielestä on paras kabuki? Mun BM:n kabuki on alkanut mennä huonoksi ja teen tässä nyt sitten suurta kabukivertailua (ja kysyn kosmetiikkaidolieni mielipidettä).

  Tuota meikkipuuteria voisi harkita, kun väliilä meitä maakrapujakin laiskottaa.

 7. 9

  sanoo

  Käytin ennen vuosikausia Lumenen meikkipuuteria, sillon kun kaikki niiden puuterit oli sinisissä rasioissa. Mutta sitten Lumene uudisti tuotteitaan ja meikkipuuterista tuli ilmeisesti mineraalimeikkipuuteri ja iholleni sopivaa sävyä ei enää löytynyt, eikä koostumus ollut sopiva rasvaiselle iholleni.. Jostain kuulin, että talkkia uudistuksen jälkeen puuterissa ei enää ollut.

  Löysin Chanelin meikkipuuterin ja täydellisesti sopivan sävyn ja koostumuksen. Jotenkin niin sametttisen pehmeää, peittävää ja toimivaa. Tosi toimiva.

 8. 10

  sanoo

  Mä rakastuin Aasiassa asuessani Cliniquen perfectly real radiant skin compact makeup-meikkipuuteriin, jota ei valitettavasti taida Euroopasta saada. Joudun siis aina pyytämään jotain Aasiassa reissaavaa kaveriani tuomaan sitä minulle, vaikkapa ehkä sitä voisi netistä tilatakin. Puuterissa on huima SPF 29 ja muutenkin se on paras meikkipuuteri, jota olen kokeillut. Toisaalta vähän huolettaa ne ainesosat, jota puuteriin on lisätty noin korkean aurinkosuojan aikaansaamiseksi. Paketissa kerrotaan tuotteen olevan kehitetty aasialaiselle iholle ja sen kestävän erityisen hyvin kuumuutta ja kosteutta. Hyvin se on joka tapauksessa toiminut Suomenkin olosuhteissa suomalaisella iholla. =) Ulkonäkökin on paljon kivempi kuin muissa Cliniquen tuotteissa, puuteri on pakattu uudelleentäytettävään metallirasiaan ( http://www.beautytalk.com.hk/clinique-perfectly-real-compact-makeup ). Taidan kyllä kokeilla tuota sinun suosittelemaasi versiota kun nykyinen puuteri loppuu, erityisesti tuon siveltimen takia.

  Käytin vielä viime vuosiin saakka Anytimen meikkipuuteria ja vasta merkin valmistuksen loputtua jouduin vaihtamaan kalliimpiin tuotteisiin. Onneksi, koska eron todellakin huomaa.

 9. 11

  sanoo

  "Tunniksi tai pariksi salille? Etkös sä ollut urheilun vihaaja numero 1? :)"

  hihh, tätä minäkin mietin :D! tosin olen itsekin alkanut viihtyä salilla vaikka ennen minua ei olisi saanut sinne kirveelläkään, joten ymmärrän kyllä että urheiluunkin voi jäädä koukkuun ;).

  minulla on ollut käytössä diorin meikkipuuteri, ihan ok mutta mielestäni mineraalipohjan levittäminen ei kestä niin kauaa etteikö se kannattaisi. toisaalta meikkipuuteri ja -voiteet ovat muutenkin jääneet käyttämättä, ei tarvitse montaa kertaa laittaa kun vähän ajan päästä näkee kyllä näppyisestä naamasta että on tullut laitettua 😐

  /nanna

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Jihuu, olen iloinen, että kirjoitit tästä, sillä ilman tätä meikkipuuteria ei ole elämää! Kaikki mitä kirjoitit pitää tismalleen paikkansa myös minun kokemuksissani. Olen kahden vaippaikäisen lapsen äiti, ja tämän tuotteen ansiosta ehdin edes joskus arjessa tehdä naamalleni jotain. Puuterin sävyt ovat tosiaankin mainiot, ykköstä talvella ja kakkosta kesän rusketusten jälkeen.

  Muistelen lämmöllä sitä prahalaista kosmetiikkamyyjää, joka osasi tuotteen mulle esitellä. Jos tuote joskus lopetetaan alan parkua.

 11. 13

  Anonyymi sanoo

  Kiitos vinkistä, olen meinaan juuri parin viikon päästä menossa laivalle 😉 toivottavasti ei vaan sun vinkkauksen vuoksi lopu taas joka paikasta 😀 sanoisitko että tämä sopii pintakuivalle iholle? Mineraalit tuntuivat alkuunsa kuivattavan, nykyään ei enää niinkään, mutta en saa oikein mineraaleja pysymään kauaa iholla. Tässä on ilmeisesti ihan ok pysyvyys?
  -Krisuli

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Siis.. Mitä ON meikkipuuteri? :DD

  Ilmeisesti ei ihan jauhemaista, voidemaista? Nopeutensa vuoksi kuulostaisi tänkin unikeon vuoksi ihan täydelliseltä, mutta onko se sitten oikeesti edes kohtuu peittävää? 😮

 13. 15

  sanoo

  Huomasin lentokentällä viimeksi, vartalovoidetta etsiessäni, että Cliniquen iso puteli oli ihmeellisen edullisen oloinen. Mistähän sekin johtuu, että joidenkin tuotteiden tax free -hinnat ovat tosi edulliset maahintoihin verrattuna ja toisten taas ei niin paljoa eroa?

  Meikkipuutereita en paljoakaan käytä tai ole koskaan käyttänyt, mutta pitää sanoa, että tämä tuote alkoi kiinnostaa 🙂 mineraalit käytössä, mutta kieltämättä joskus superkiireessä kaipaisin toista tuotetta rinnalle, sellaista jolla tarvittaessa saisi valmista juurikin siinä minuutissa!

 14. 16

  Ninni sanoo

  Olisi kiva nähdä vertailua kasvoillasi tästä tuotteesta ja sitten mineraalimeikkipohjasta 🙂 Minulle kun nuo meikkipuuterit ovat ihan vieras tuttavuus, käytän itse vain meikkivoidetta tai mineraalimeikkipohjaa.

 15. 17

  Anonyymi sanoo

  Mulla on tuo samainen meikkipuuteri, ja se on kyllä ihana! Ei sitä raskisi edes käyttää, kamalaa ajattella, että joskus sekin loppuu! 😀 Mutta olen samaa mieltä, rasian ulkomuoto on aikas karmiva.

  Sun innoittamana usutin äitini ostamaan ko meikkipuuterin (kauan ennenkuin ostin omani), ja hän rakastui todella! Enää ei suostu käyttämään mitään muuta meikkipohjaa! Kiitos siis meidän molempien puolesta. 🙂

  -Chatte

 16. 18

  Ulpu sanoo

  Täytykin tsekata tämä, kun lähden parin viikon päästä laivalle. 🙂 Mä olenkin aiemmin sulta kysellyt selektiivisistä meikkipuutereista, mä oon käyttänyt vain Body Shopin ja nyt viimemmäksi Lumenen puutereita. Lumene on ihan lopussa, joten ostin kokeeksi We care iconin meikkipuuterin, joka ei kyl oikein vakuuta.

  Tuolla Cliniquella saisin mäkin varmaan kirjavuutta ja näppyjä piiloon kohtuullisesti, ainakin sienellä tehden.

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Sopiiko tuo Cliniquen meikkipuuteri myös pintakuivalle iholle? Joskus vuosia sitten käytin Lumenen samanmoista, mutta se tuppasi nostamaan poskipäiltä kuivat laikut ikävästi esiin ja siirryin käyttämään meikkivoide + puuteri comboa. Tuote vaikuttaa muuten kiinnostavalta, Cliniqueta kun käytän puhdistukseen ja kosteutukseen. Onko tuo kakkossävy muuten kovinkin tumma? Normaalisti olen kalkinvärinen, mutta nyt valohoidon ja etelänreissun jälkeen vähän terveemmän värinen, joten mietin tuon sävyn valitsemista. Mies kun olis ensi viikolla sopivasti menossa reissuun ja voisin laittaa tuollaisen tilaukseen…

  -Suski-

 18. 21

  RockQueen sanoo

  Meni suoraan ostoslistalle! Olen ollut tosi pettynyt Lumenen Matte Harmony mineraalimeikkipuuteriin, joka on siis ensimmäinen meikkipuuterini. Konseptina meikkipuuteri on kuitenkin mahtava, ja jaksan uskoa että joku toinen tuote pysyy ihollani siistinä enemmän kuin pari tuntia 😀

 19. 22

  Nebu sanoo

  Tää vaikuttaa hyvält, varsinkii noitten taxfree – hintojen kaa, mut kui hyvin tää peittää lievää aknee ? Niinku kuivii kohtii, & jtn finnei tai muit punaseenhehkuvii näppyi. Tät vois tosiaa harkita.. : DD

 20. 23

  Sara sanoo

  Hei, osaatkohan kertoa saako laivojen tax freestä jo Cliniquen Anti-Blemish Solutions Foundationia? Ainakaan vielä syksyllä ei Siljan valikoimassa ollut.

 21. 24

  sanoo

  Hei!
  Osaatko sanoa, että onko neutral ja neutral-fair värit paljon tummempia kuin tuo fair? Itse olen vaalea, mutta en ihan vaalea enkä punakka silti. Vähän kellertävän vaalea ehkä…

 22. 25

  sanoo

  Kata: KUmmastakin löytyykin nyt jo juttua täältä. 🙂

  MQ: Suosittelen! 🙂

  Tyttö 18v: Ihana kuulla! 🙂

  Katy: Mahtava tuote tosiaan. 🙂

  DeadlyDame: Kiitos! 🙂
  Ja yhdistelmä riippuu niin tuotteista ja peitettävästä. :/

  Anonyymi: Roskiin on jo mennyt tämäkin tuote. :/

  Minttu: Oi, olin ehdottomasti urheilun vihaaja nro 1, mutta en enää. 😉
  Itse olen tykännyt Everydaymineralsin kabukeista.

  Aarre: 🙂

  Helga: Chanelista tulossa juttua minultakin lähipäivinä. 🙂

  Noora: Kuulostaapas hyvältä ja kiinnostavalta tuotteelta. 🙂

  nanna: Juu, muutosta on tosiaan tullut asiaan ihan vahingossa. 🙂
  Mineraalipohjan laittaminen on kyllä sen pienen vaivan arvoista… jos vaan aikaa on edes pari minuuttia. 🙂

  Anonyymi: Ihanaa, että muutkin tykkäävät. 🙂

 23. 26

  sanoo

  Krisuli: Pintakuivalle iholle voidemainen tuote on yleensä paras vaihtoehto, mutta kokeilemistani meikkipuutereista tämä on ollut paras pintakuivalle iholle.

  Anonyymi: Meikkipuuteri on puuterimuodossa (joskus kiinteä ja voidemainen) oleva tuote, joka peittää kuin meikkivoide ja viimeistelee kuin puuteri.

  Heini: Maahantuoja vetää välistä? 😉

  Ninni: Valitettavasti lensi jo roskiin tämäkin. :/

  Chatte: Ihana kuulla, että olette tykänneet. 🙂

  Ulpu: SUosittelen hankkimaan! 🙂

  Suski: Kakkonen ei ole vielä kovin tumma kuten ei kolmonenkaan. Pintakuivalle iholle nestemäinen vaihtoehto on toki aina paras, mutta tämä on mielestäni ollut pintakuivalle iholle sopivin kokeilemistani meikkipuutereista. 🙂

  vzio: Kiva kuulla! 🙂

  RockQueen: Ei tämäkään toki ihmeisiin pysty, mutta tykkään tästä enemmän kuin Lumenesta. Koostumus on ohuempi ja luonnollisempi iholla. 🙂

  Nebu: Kuivia kohtia ei oikein voi peittää, sillä kuivuus ei ole peitettävissä oleva sävy vaan hilseilevää ihoa. Mutta punoitusta peittää kyllä melko hyvin sienellä laitettaessa. 🙂

  Sara: Ei ole vieläkään. :/

  Jaana: SÄvyt 2 ja kolme ovat vain hieman tummempia, eivät radikaalisti. 2 on muistaakseni punertavempi ja 3 kellertävempi. 🙂

 24. 27

  Mytty sanoo

  Osaatko verrata tätä Sensain meikkipuuteriin? Sitähän on kehuttu paremmaksi kuin mikään muu meikkipuuteri (tämä siis kuultu useamman meikkimyyjän suusta), mutta ne sävyt ei vaan ole täydellisiä itselleni. :/ Sensain myötä palasin kuitenkin meikkipuuterimaailmaan, sitä ennen viimeisin kokemus oli jostain yläasteajoilta samoihin aikoihin kun käytin Lorealin puikossa olevaa "meikkivoidetta". Ovat tainneet kehittyä niistä ajoista. 😀

 25. 28

  sanoo

  Kiitos paljon tästä(kin) suosituksesta! Aloin meinaan juuri ahdistumaan kun Bare Minerals ei mielestäni ole tarpeeksi peittävä (kesällä toimii, talvella ei) eikä iho tykännyt hätäpäissään ostamastani Maybellinen Moussesta. Marssin Sokokselle pyytämään apua ja kuinka ollakaan, myyjä suositteli juuri tätä meikkipuuteria. Uskalsin ostaa koska käytössä on muita Cliniquen tuotteita, ja tämä sinun viestisi kummitteli myös mielessä. 🙂 Tästä blogista on tullut hyvä paikka hakea tietoa aina jos on hankkimassa jotain kosmetiikkaan liittyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *