24, 48 vai jopa 72 tai 96 tunnin antiperspirantti?

Me olemme kaikki nähneet noita antiperspiranttimainoksia, jotka lupaavat kestävää pitoa. Ennen lupailtiin 24 tunnin pitoa. Sitten alettiin jo lupailla 48 tunnin pitoa. Ja nyt mennään välillä jopa 72 tai ihan oikeasti jopa 96 tunnissa!
Nyky-yhteiskunnassa harva tarvitsee dödölleen neljän vuorokauden pitoa, mutta eikö olisikin kiinnostavaa kuulla, mitkä kriteerit tuotteen tulee täyttää, jotta sen on sallittua luvata tekevän noin?
Lupaus tuollaisista yhdestä kolmeen vuorokautta kestävästä pidosta kuulostaa kuluttajan korvaan tietysti siltä, että tuotteen on kyettävä blokkaamaan hikoilu tuoksi ajaksi. Sitähän se pito tarkoittaa, right?
Homma ei ole ihan noin simppeliä.
Jotta antiperspirantti voi luvata vaikkapa sitä 24 tunnin pitoa, on väite täytynyt osoittaa todeksi testeillä. Näissä testeissä antiperspiranttia verrataan deodoranttiin, joka toisin kuin hikoilua konkreettisesti estävä antiperspirantti vain pyrkii pitämään kainalot raikkaan tuoksuisina edes jonkun aikaa.
Antiperspiranttia testattaessa 30  hengen testiryhmä viettää aikaa 40 asteisessa huoneessa, jonka ilmankosteus on 40%. Jos hikoilun määrä vähenee väitteenä esitetyn ajanjakson ajaksi 20%, voi tuotteen sanoa estävän hikoilua. 
Tuotteen ei siis lähtökohtaisestikaan tarvitse estää hikoilua sitä esitettyä vaikkapa 48 tuntia, vaan riittää, että testeillä voidaan osoittaa hikoilun määrän vähentyneen edes viidenneksellä. Ei täysin, ei puoliksi vaan edes viidenneksellä.
Siinä se salaisuus.
Kuinka paljon teitä ostopäätöstä tehdessä kiinnostaa, kuinka pitkän ajan pitoa deodorantit tarjoavat?
Kommentit
 1. 2

  Anonyymi sanoo

  Ensimmäinen ajatus mikä itselle tuli jo otsikkoa lukiessa oli että mihin noin pitkää pitoa lupaavia tuotteita edes tarvitaan.
  Tai siis… Onko oikeasti ihmisiä jotka käyvät suihkussa vain neljän päivän välein? 😀 Minulle tämä kuulostaa ajatuksena aika etovalta.

  Itselleni riittää kaupassa ihan se 24h pitoa lupaava tuote, ja hyvin on niillä tuotteilla myös pärjätty. Ja usein valitsen vielä 'dödöt' ennemminkin nenäni perusteella 😀 liian voimakkaat tai muuten ei-miellyttävän tuoksuiset jäävät armotta hyllyyn, aivan sama vaikka lupailisivat mitä.

  • 2.1

   sanoo

   Itse olen järkeillyt asian niin, että mitä parempaa pitoa tuote lupaa, sitä todennäköisemmin se pitää kainaloni sen yhen päivän ajan kuivina. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Miuta ei kiinnosta kuinka pitkää aikaa purkki lupaa, päivän pitäisi hajut pysyä pois eli se riittää – mutta senkin totean itse käyttämällä tuotetta enkä usko putelien höpönpöppöön.

 3. 4

  sanoo

  Olipa kiinnostavaa kuulla tuo testiryhmäjuttu! Siis 20%, eihän se ole mitään 😀 Älyttömän kuuloisia kyllä nämä vuorokausilupaukset, niistähän tosiaan saa mielikuvan että hiki ei sitten haise koko sinä aikana.

 4. 5

  Heidi sanoo

  Mulla tulee katseltua noita lupauksia, tosin ei mitenkään sokeasti, ihan vaan sen takia, että olen ajatellut, että pidempi kesto tarkoittaa stydimpää tuotetta, eli parempaa pitoa siksi yhdeksi päiväksi. Kiusallisen kovasta hikoilusta kärsivänä sillä kun on merkitystä muullakin kuin tuoksulla. Itseasiassa tuoksulla ei ole mitään väliä, kunhan pitää. Mutta tosissaan, monet kerrat olen pettynyt. Olen siis luullut, että sisältö olisi tymäkämpää, mutta jos kerran noin vähällä saa lupailla, niinihmekös tuo, kun on pettänyt.

  • 5.1

   sanoo

   Juuri näin minäkin olen homman järkeillyt, eli siksi 48 tunnin dödö on lupaavampi kuin 24 tunnin, vaikka joka ilta ja aamu kainalot pesisinkin. 🙂

 5. 6

  Utelias Vili sanoo

  Ah, rakastan niiiin näitä sun salaisia tietopaloja, mitä ei muualta ikinä kuule! Tässä tapauksessa tuo testijuttu. Olisin todella iloinen, jos voisit kertoa että mistä kaikkialta saat näitä tietää? Liittyykö nykyiseen tai edelliseen koulutukseesi / ovatko ns ammattisalaisuuksia? Vai löytyykö tällaisia kutkuttavia tietopaloja joistain kirjoista ja ennen kaikkea MISTÄ jos olet tällaisia mielenkiintoisia kirjoja lukenut! 🙂 Haluaisin hirveästi päästä lukemaan tai kuulemaan tällaisia juttuja lisää.

  • 6.1

   sanoo

   Minäkin rakastan saada selville näitä tällaisia pieniä tiedonmurusia! 🙂 Yleensä näitä kuulee töissä koulutuksista tai lähinnä sitten vaan koulussa ja välillä satun löytämään käsiini kirjoja, joista näistä voi lukea. Yksi tällainen teos on esitetty tässä postauksessa:
   http://www.ostolakossa.com/2013/10/brandattya-kauneutta-kirjan-kansien.html

   Tämän tiedon kuulin juuri viimeviikolla koulussa vierailevalta luennoitsijalta, joka opettaa Lontoossa kosmetiikan kemiaa. 🙂

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  valitsen tuoksunperusteellä myös alkoholittoman version mieluummin. Pito riittää 8 työtunnin ajaksi KAIKILLA .

 7. 8

  sanoo

  24h riittää täällä ihan hyvin. Tai puoletkin siitä piisaisi. En voisi kuvitellakaan lähteväni aamulla duuniin, ilman että edes kainalot pesen, joten sen pidempään ei samat dödöt kuitenkaan kainalossa viihdy. Tärkeämpää mulle on tuoksu, ja se, että dödö pitää hajut kurissa edes sen päivän verran. Kesken työpäivänkään ei saisi pettää 😉

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Mahtaako kukaan enää lukea/kommentoida tätä postausta? Joka tapauksessa sanon nyt itse sen, mitä koko ajan odotin jonkun sanovan…
  Itse valitsen kainaloon aina nimenomaan tuoksuttoman roll-on deon! Tuoksun haluan parfyymistä – en henno ostaa kainaloon kalliin parfyymisarjan tuotetta, joten valitsen sinne tuoksuttoman. Eikö teistä tunnu, että kainalon dödötuoksu ja parfyymi kilpailevat keskenään?
  Nyt käytössäni on Doven tuoksuton roll-on, ja hyvin pitää. Olisin halunnut siirtyä alumiinittomaan kainaloon – kokeilin mineraalikiveä, mutta en kestänyt märkiä kainaloita, vaikka hienhajua ei ilmaantunutkaan.

  • 10.1

   Anonyymi sanoo

   Samaa mieltä edellisen kanssa, ostan aina tuoksuttoman tai mahdollisimman miedosti tuoksuvan deon, hajuvesi on sitä varten että siltä tuoksutaan.Ei tulisi mieleenikään ostaa kalliita deodorantteja, Nivean ja Garnierin tuotteet on olleet hyviä ja halpoja.Hajuvedet on sitten asia ihan erikseen.

 9. 11

  sanoo

  Olen luopunut kokonaan kaupan deoista ja siirtynyt kivideojen ihmeelliseen maailmaan. Paras löytämäni tuote on ehdottomasti Crystal deo, jota saa myös matkakokoisena. Suosittelen aikuisten oikeasti. Ja siis hikoiluahan nämä eivät estä, mutta ei haise hiki, ei niin millään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *