Kuiva iho kiittää: heleä ja täyteläinen iho kompaktilla ihonkostuttimella

*Sis. mainoslinkin

Kuvailen paljon blogiin ja Instagramiin, minkä vuoksi olin muutamaan otteeseen puolivakavissani harkinnut selfie-valon hankkimista. Kännykkään klipsillä kiinnitettävä valo toisi helposti pientä lisävaloa ja sitä voisi käyttää apuna ihan kamerallakin kuvattaessa tietyissä jutuissa.

Magic eyes skin humidifier

En ollut kuitenkaan saanut perusteltua itselleni, miksi ihan oikeasti tarvitsisin selfie-valon – ajatus sen omistamisesta kun tuntui välittömältä henkiseltä nuorennusleikkaukselta enkä ollut aivan varma, halusinko sellaista.

Onnekseni minun ei kuitenkaan tarvinnut kauaa pohtia, onko 30-vuotias liian vanha hankkimaan itselleen selfie-valon. Vastaus siihen tuli nimittäin kuin itsestään bongattuani (jälleen eBaysta) tuotteen, joka oli paitsi söpö ja kätevä selfie-valo myös jotain sellaista, minkä omistamista minun ei todellakaan tarvitsisi puolustella 30-vuotiaille tutuilleni, joista kukaan ei todellakaan omistanut tai kokenut tarvitsevansa selfie-valoa.

Magic eyes skin humidifier

Tämä Magic Eye -nimellä kulkeva selfie-valo on nimittäin paitsi kätevä minikokoinen ring light myös ilmankostuttaja – tai sanoisinko pikemminkin ihonkostuttaja!

Magic eyes skin humidifier

Pientä vekotinta voi käyttää apuna sekä tuomassa kuvaukseen lisää valoa (valittavana on kaksi valon kirkkautta), minkä lisäksi sen voi täyttää ihan tavallisella vesijohtovedellä ja käyttää sitä kompaktina, iholle kohdennettavana ilmankohtuttajana.

Laite suihkuttaa sisältään erittäin hienojakoista sumua eikä sen pienen koon kannata antaa huijata: suihke on niin ihanan hienojakoista, että laite suihkuttaa ihoa hellivää usvaa yhdellä täytöllä oman ajanottoni mukaan noin 20 minuuttia, mikä on jo varsin pitkään.

Magic eyes skin humidifier

Laitteen kanssa saattoi kuitenkin ostaa käytettäväksi myös hyaluronihappoa sisältävää nestettä, joka auttaa sitomaan kosteutta iholle entistäkin paremmin.

Magic eyes skin humidifier

Tuote myytiin yhdessä laitteen kanssa, mutta pakkaustekstien perusteella veikkaisin (tai no, tulkitsisin), ettei sitä suoranaisesti ole kehitetty nimenomaan tällaista laitetta varten, mutta että se on silti suosittu tuote käytettäväksi tällaisen vekottimen kanssa.

Magic eyes skin humidifier

Kätevä ihonkostutaja ei tarvitse paristoja, vaan se latautuu vaivatta sen mukana tulevaa USB-johtoa käyttäen. Laite saapui valmiiksi hieman ladattuna ja kun sen akku tyhjeni, kytkin sen USB-kaapelin itseasiassa verkkovirtaan kännykkäni liittimellä tietokoneeni USB-porttieni ollessa kaikkien varattuja ja arvioisin sen latautuneen täysin noin tunnissa.

Kompaktin laitteen akku kestää minusta yllättävänkin hyvin, sillä täyden latauksen jälkeen se sumutti kosteutta ilmaan reilut 40 minuuttia.

Magic eyes skin humidifier

Koska vietän paljon aikaa kuivassa sisäilmassa ja näyttöpäätteen ääressä, on muutenkin pinnaltaan helposti kuivuva ihoni hieman kovilla. Tällainen kompakti ilmankostutin on kuitenkin ollut todella kätevä keksintö ja se ollut minulla nyt ahkerassa käytössä. Klipsinsä ansiosta sen voi kiinnittää haluamaansa paikkaan ja jos sumutusta ei itse pysäytä, loppuu se automaattisesti 15 minuutin kuluttua.

Käytän laitetta myös aamuisin levitettyäni meikkipohjan kasvoilleni saadakseni meikkini sulautumaan iholleni kauniisi. Koska laitteen luoma sumu on niin hienojakoista, olen pitäny tästä tavallisia kasvosuihkeita enemmän – varsinkin, kun tähän on kätevää vain täyttää uutta kraanavettä aina tilalle. Sumu on paljon hienojakoisempaa kuin tavallisten suihkepullojen luomat pisarat, jotka tuovat kasvoille selvästi kostean (tai joskus jopa märän tunteen) ja vaikka joku aerosol-pullo saattaisikin kyetä luomaan jotain vastaavaa, tulisi se silti käytössä kalliimmaksi (ja myös tietysti vähemmän ekologiseksi). Sumu ei varsinaisesti myöskään ”kastele” ihoa, vaan tuo sille vain kosteutta.

Magic eyes skin humidifier

Kuljetan laitetta mukanani käsilaukussa ja käytän sen sumutustoimintoa toimistolla aina välillä muutamia minuutteja, sillä ihoani saattaa alkaa päivän aikana joskus kiristellä kuivumisen myötä ja joskus se voi sen seurauksena jopa hilseillä. Tämä kompakti laite ehkäisee kuitenkin sitä ja kokonsa ansiosta sen käyttö on henkilökohtaisempaa kuin se, että nostaisin toimiston pöydälleni esimerkiksi kotoamme myös löytyvän perinteisemmän pienen ilmankostuttajan, johon tuikataan kiinni 0,5 litran vesipullo ja joka kosteuttaisi koko huoneen ilmaa.

Kotona sumutin puolestaan tuo ihanaa raikastusta rankan päivän jälkeen ja haluan myös uskoa, että siitä voisi olla hyötyä iholleni heti kosteutta sitovien hyaluronihapponesteiden ja -seerumien jälkeen hetken käytettynä.

Magic eyes skin humidifier

Pienet ilmankostuttajat ovat kuulemma suosittuja Aasiassa, sillä niiden ansiosta iho pysyy kauneusihanteiden mukaisesti täyteläisen kosteutettuna ja heleänä. Ymmärrän tämän täysin, sillä minun iholleni tämä on todellakin ollut avuksi ja mukana tuleva selfie-valo on sitten vaan plussaa! (Valoa ei muuten tarvitse pitää päällä ilmankostuttajaa käyttäessä, mutta laite pitää kyllä sumuttaessaan ihan pientä pihinää, joten ihan täysin huomaamattomasti sitä ei voi käyttää.)

Nyt jään innolla odottelemaan, kuinka ihanalta tällainen raikas sumu tuntuukaan iholla kuumina kesäpäivinä!

Oma laitteeni on ostettu eBaysta, jossa niitä näyttää olevan myynnissä paljon. Täältä* löytyy ainakin useita laitteita myynnistä eri eBay-myyjiltä ja omastani taisin maksaa muistaakseni hieman alle 10 euroa ilmaisine toimituksineen.

Magic eyes skin humidifier

Kenelle muulle tällainen pieni vekotin tulisi tarpeeseen?


Öljykapselit Oriflame 3 seconds starter korea SISU Lumene kokemuksia

Babor – ampulleistaan tunnettu kulttisarja, jota ruotsalaiset rakastavat

*Sis. mainoslinkkejä

Olen aina välillä naureskellut teillekin hyväntahtoisesti, kuinka välillä tuntuu, että tuo pieni Suomen ja Ruotsin välinen pläntti Itämerta olisi Atlantin valtameren kokoinen alue ja ruotsalaiset eläisivät ihan omassa maailmassaan, mikä näkyy esimerkiksi erilaisten kosmetiikkatuotteiden ja tuotemerkkien suosimisessa.

(Aiheesta voi lukea mm. tästä Shiseidoa koskeneesta postauksesta tai tästä Decléoria käsitelleestä postauksestani.)

Yksi tällainen tuotemerkki on ollut Babor*, jonka tuotteet saimme vähän aikaa sitten meille töissä myyntiin.

Babor kokemuksia

Kollegani olivat asiasta aivan innoissaan. Oikeastaan he olivat fiilistelleet Baboria minulle jo ennen joulua ja hehkuttaneet Baborin ihanaa joulukalenteria, jolle olin viitannut kintaalla ja todennut, että onpa tylsää eikä kiinnosta. Itseasiassa nuo ajatukset kuvastivat suhtautumistani koko tuotemerkkiä kohtaan enkä näyttänyt olevan ainoa suomalainen, joka suhtautui siihen näin: Pikainen kysely muiden suomalaisten kauneusbloggaajien keskuudessa osoitti, että heidänkin suhtautumisensa oli melko sama – ainakin niiden osalta, jota olivat edes noteeranneet merkin olemassaolon.

Jostain syystä tuotemerkki on kuitenkin saavuttanut Ruotsissa viime vuosina mielettömän suosion, mitä en itse ymmärtänyt yhtään. Ööh, miksi, mitä tässä nyt on niin jännää? 60 vuotta vanha saksalainen hoitolasarja, jolla on vähän tylsän näköisiä pakkauksia ja tuotteita? Eivätkös ne ole aika kalliitakin? Häh?

Babor kokemuksia

Pääsin kuitenkin ilokseni kollegani kanssa kyllään Baborin konttorille, jossa meidät istutettiin pöydän ääreen ja peilin eteen ilmoittaen, että pääsisimme paitsi kuulemaan merkin tuotteista myös kokeilemaan niitä ihan omalle ihollemme. Ohho!

Tuotteet olisivat olleet edelleen hieman tylsän kuuloisia ellen olisi saanut oikeasti kokeilla, miltä ne ihollani tuntuvat.

Innostuin heti alkuun merkin ihonpuhdistusrituaalista, joka mukailee kaksoispuhdistusta: sen kulmakivenä on merkin ensimmäinen tuote HY-ÖL*, eli hydrofiilinen puhdistusöljy, joka irrottaa iholle hierottaessa meikin ja epäpuhtaudet, mutta liukenee silti veteen. Rakastan puhdistusöljyjä, joten tämä oli tietysti minusta aivan mielettömän mahtavan kuuloinen, mutta edelleen tylsän näköinen tuote.

Babor Kokemuksia - 1 (12)

Baborin ihonpuhdistus ei kuitenkaan lopu vielä siihen eikä kasvoöljyäkään huuhdota vedellä heti pois. Iholle hierotaan nimittäin sen päälle vielä (ihotyypin tai ihon tarpeet huomioivaa) Phytoactive-puhdistustuotetta (jota Babor-nimittää itse suomeksi yrttiuutteeksi) ja sen jälkeen sormenpäät kastellaan vedellä ja hierontaa jatkettaessa tuotteet muutuvat maitomaisen kevyeksi emulsioksi, joka huuhdellaan lopuksi pois kasvoilta.

Ihastuin tähän yhdistelmään ja hieman erilaiseen kaksoispuhdistukseen heti ja sen jälkeen kiinnostukseni merkkiä kohtaan olikin jo kova – varsinkin, kun tuotteet vieläpä tuoksuivat ihanan ylelliselle ”hoitolakosmetiikalle” siitä huolimatta, että niissä oli käytetty runsaasti luonnon raaka-aineita.

Babor kokemuksia

Baborin sydämessä ei kuitenkaan ole sen ajatus ihonpuhdistuksesta, sillä merkin suosituimpia tuotteita ovat sen erilaiset hoitoampullit*.

Monikaan merkki ei tarjoa kuluttajille kotikäyttöön tehoampulleja, joten Babor on siinäkin mielessä melko erityinen tuotesarja. Merkin valikoimaan kuuluu toistakymmentä erilaista ampullia*, jotka on kehitetty erilaisiin hoitotarpeisiin. Suosituimpia ovat 7 ampullin setit, jotka voidaan käyttää viikon kestävänä tehokuurina, joka toinen päivä tai vaikka vain aina silloin kuin mieli tekee ja tarve on kova.

Lasiset ampullit voi taittaa auki kasvopaperin sisällä pitäen tai käyttää ampullipakkauksen mukana tulevaa muovista ampulliavaajaa.

Babor kokemuksia

Tiedätte, kuinka rakastan ihonhoitoa ja tuotteilla läträämistä, joten ymmärrätte varmasti, kuinka iloinen olin kuullessani, että avaisimme tutustumishetkemme aikana 12 erilaista Bobor-ampullia voidaksemme hypistellä ja kokeilla niitä kaikkia. Jep, olin taivaassa.

Minä ja kollegani kuuntelimme haltioituneina tarinoita ampulleista ja kokeilimme niitä vuoron perään kasvojen eri ihoalueille ja lopulta myös vähän kerrostaenkin. Vaikka apullit on kehitetty tuomaan iholle sekä välitöntä vaikutusta että pitkävaikutteista hoitoa, on useimmissa niistä silti hyvin kevyt koostumus, joka ei jää iholle yhtään öljyisenä ja minkä vuoksi niiden kerrostelukaan ei ollut ongelma.

Babor kokemuksia

Olin etukäteen ajatellut, että oma ihoni tuskin huomaisi erityistä vaikutusta näiden ampullien kanssa, sillä hoidanhan sitä joka päivä useilla eri hoitonesteillä, seerumeilla jo kosteusvoiteilla, mutta väärässäpä olin. Kun menin illalla kotiin, oli ihoni pehmeämmän tuntuinen ja niin täyteläisen kosteutettu, ettei se ole ollut sellainen varmasti koskaan aiemmin.

Babor kokemuksia

Sain Baborilta mukaani muutamia ampulleja ja olen nyt käyttänyt niitä ihollani innolla. Ampullit ovat ehdottomasti kaiken sen hypetyksensä arvoisia, joita ne ovat osakseen Ruotsissa saaneet! Iho nimittäin tuntuu niiden vaikutuksesta ihanalta myös ihan yksittäistenkin ampullien jälkeen eikä kyseessä ollut vain 12 ampullin aikaansaama illuusio.

Babor kokemuksia

Kaikkein eniten mieltäni kutkuttelikin heti Baborin vuosittainen erikoistuote, joka on pääsiäiskalenteri (löytyy myynnistä täältä*).

Babor easter egg 2017

Merkin pääsiäiskalenteri sisältää nimittäin 14 Babor-ampullia, jotka on tarkoitettu käytettäväksi ihon kevääseen herättävänä  tehokuurina. Useita erilaisia ampulleja sisältävä kalenteri tulee tietysti erillisiä ampullipakkauksia edullisemmaksi, joten se on täydellinen valinta Babor-tuotteisiin tutustumista suunnittelevalle. Näiden ampullien vaikutuksen todellakin huomaa!

Babor kokemuksia

Pääsin tuossa pienessä, mutta varsin intensiivisessä Babor-koulutuksessa tutustumaan niin hyvin tuotemerkkiin, että minulta lähtikin lähes välittömästi toimistolle takaisin saavuttuani ja omaa ihoani hetken haltioituneena siliteltyäni menemään verkkokauppaamme tilaus, joka sisälsi melkoisen monta Babor-tuotetta.

En ostanut heti ensimmäisessä tilauksessani omaa pääsiäismunaani, sillä ajattelin kokeilla koulutuksesta saamiani ampulleita ensin, mutta muutamien ampullien kokeilun jälkeen ihoni oli niin ihanan tuntuinen, että laitoin jo pääsiäismunankin tilaukseen ja käytän sen varmaan kuurina juuri ennen kesähäitäni (jos nyt vain maltan odottaa sinne asti).

Babor kokemuksia

Voittekin siis olla varmoja, että lähitulevaisuudessa tulette kuulemaan useasta ihanasta Babor-tuotteesta (miten olisi vaikkapa vaahtomainen yönaamio?) – sen verran innoissani minä nimittäin tästä tuotesarjasta olen!

Babor kokemuksia

Mitä niihin alkuperäisiin ennakkoluuloihini tuotesarjan tylsyyttä kohtaan tulee, niin enpä olisi arvannut, että ne voivat kumoutua niin vahvasti. Olin myös ajatellut merkin tuotteet melko hintavina, mutta tutkittuani niitä tarkemmin verkkokaupassamme huomasin, etteivät ne nyt oikeastaan niin kauhean hintaisia olleetkaan.

Palaillaan siis Baborin merkeissä lähitulevaisuudessa lisää!

Babor kokemuksia

Onko Babor teille tuttu tuotesarja?

Babor-tuotteita myy Suomessa eleven.fi* ja  pe 31.3. asti kaikista verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista saa 20% alennuksen niitä 60 eurolla ostaessa.


Lue myös nämä postaukseni:

Bepanthen finnit 7 skin method mikä onBulldog käsivoide miehille